שלום לכולם
ביתי הבכורה בת ה-9 התעוררה לפני והגיעה אלי לחדר, ואז היא שאלה אותי: "אמא, למה המיטות מופרדות?"
הבטחתי לה שאני אענה לה, אבל אני חייבת קודם להתייעץ כאן עם אנשים מנוסים, שיש להם ילדים גדולים בבית, מה לענות לה???
באופן עקרוני, אני מאד בעד לספר לילדים דברים, ובאמת כבר לפני כמה חודשים התחלתי לדבר איתה על עניין מסויים (לא אפרט מכיוון שזה פורום מעורב...). גם אין לי בעיה עקרונית לומר לה שבמצב ההוא שסיפרתי לה עליו, אסור לאבא ואמא לישון ביחד (כמובן נראה לי שצריך לחשוב איך להציג את זה בצורה נעימה).
הבעיה שלי היא שאני ממש לא מעוניינת שהיא תדע באיזה מצב אני בכל פעם. נראה לי שכאן עובר הגבול בין הידע התאורתי שאני מעוניינת לתת לה, לבין מידע אישי וסודי ששייך רק לאבא ואמא.
פיתרון הגיוני הוא שבזמן השינה הדלת של החדר שלנו צריכה להיות סגורה, ובזמן שאנחנו לא ישנים תמיד לחבר את המיטות, וכך הילדים לא יידעו מה מצבינו. הבעיה שזה נראה לי לא ישים כל-כך, משום שיש לנו ברוך-ה' גם ילדים קטנים, אחד מהם בן שנה וקצת שאני צריכה עדיין לשמוע אותו בלילה, ואחד בן 3.5 שעדיין מגיע אלינו לפעמים בלילות. בשביל שניהם חשוב לי שהדלת תהיה מעט פתוחה (כמובן שישנם זמנים שבהם הדלת נעולה, אבל לא לזה אני מתכוונת).
מה אומרים האנשים המנוסים??? אשמח לתשובות
תודה רבה