עד כמה כדאי לצייר על קיר עם עפרונות? זה מה יש לי כרגע בבית: עפרונות צבעוניים (יקרים מאוד), עודף זמן, סבלנות וחשק 
אני רוצה לכסות שטח של 4X1 מטר בטקסטורה עדינה ובמקומות שיש קילופים וחורים להדביק עיטור כלשהו שכבר מוכן.
עד כמה כדאי לצייר על קיר עם עפרונות? זה מה יש לי כרגע בבית: עפרונות צבעוניים (יקרים מאוד), עודף זמן, סבלנות וחשק 
אני רוצה לכסות שטח של 4X1 מטר בטקסטורה עדינה ובמקומות שיש קילופים וחורים להדביק עיטור כלשהו שכבר מוכן.
לא נראה לי שהחומר של העפרון יישמר על הקיר. נגיעות, משבי אויר והזמן- יעשו את שלהם.
אני תוהה האם יעזור כאן הספריי שמרססים איתו כשמציירים בעפרונות... השאלה אם הוא יחזיק מעמד לאורך זמן על משטח חשוף כמו קיר.
יפה לך על המוזה והנכונות להשקיע ככה! זהירות שלא יברח... 
עברו כמה שנים מציור הקיר האחרון שלי ולצייר פה יחסוך לסייד ולצבוע את הבית 
![]()
לא יודעת.
כל נסיוני עד כה מסתכם בגואש (ול-א לצייר בגואש על קיר! בעע.... |זכרונות מהסניף|)
העלו לכאן בעבר ציורי קיר. מעניין במה הם צויירו.
[אפרופו עפרונות צבעוניים- בדיוק היום *כמעט* קניתי לי סט של 30 עפרונות חלומיים
אבל החלטתי שהם יקרים מדי. אוף.]
או שיש צבעים מיוחדים לקירות? צריך לשאול בחנויות שמתמחות.
הבעיה באקריליק שקשה לצייר טקסטורות עדינות בלי שינזול.
זכור לי שפעם, לפני שנים, ציירתי בטושים של ארטליין על הקירות בחדר של אחיי הקטנים. אולי זה רעיון.
חמותי עשתה יופי של עבודה על הקרמיקות בשרותים.
עם בלונה של ציפור ספוג וכמה צבעים של אקריליק
זה היה עם עט רגיל ועט גרפי...מעל המיטה שלי...מזל שאמא שלי לא ראתה

הם נשארים אבל הצבע שלהם קצת משתנה ואחרי שאת צובעת איתם שטח קטן הם נהרסים.
מה שכן אני יודעת שבחנויות של כלי כתיבה אפילו בגרפוס את יכולה לשאול ויש עטים מיוחדים...
חשוב לצפות את הצביעה בחומר מגן,
וכך אפילו ציור בעיפרון פשוט ישאר לעולמי עד.
אפשר לצייר באקריליק לקיר עם מכחולים שונים וספריי.
אפשרי לעשות קווי קונטור עם טוש ארטליין.
יש לי גם כמה ציורים בעפרונות אקוורל. זה יוצא מאוד עדין ונעים. לא שייך למלא שטחים עם עפרונות.
מומלץ מאוד לפני הציור, לשייף קצת את הקיר עם נייר שיוף עדין אם יש בליטות או צבע שהתקלף. חורים בקיר ממלאים בחומר
למילוי חורים שקונים בכמה שקלים בחנות לחומרי בניה וכדו', מכינים כמו שמכינים גבס, יש הוראות על השקית, מורחים על החור עם שפכטל או פיסת עץ, ומשייפים כשמתייבש. ממש פשוט. חבל לחפף.
בהצלחה
ונותן השראה 
את האותיות כתבת עם שבלונה, מן הסתם? או שהן מודבקות על הקיר?
קולמוס הנפש 3>בגלל שבכולופן זה היה על קיר בבי"ס לא יכלתי לחפף באותיות ולהסתכן ב"וואי!!אופסי. אין מקום לכל האותיות..." או שהכתב יוצא עקום בלי ששמים לב (ומי שעובד עם כיתובים יודע על מה אני מדברת...) אז הדפסתי אותיות במחשב, "רוקנתי" אותן ואז סידרתי על הקיר במיקום שרציתי (כך גם יכלתי לבדוק מראש אם יש מקום לכל האותיות..) וצבעתי את הבתוכו של ה"מעין שבלונה" באקריליק שחור.
ולדעתי החיסרון בזה שזה יוצא קצת מידיי ישר כזה. לא "זורם". או שזה נראה לי ככה כי המגילה קצת עקמומית... לוידעת.
עכשיו פתאום נזכרתי שהיה לי פרוייקט גדול לפני שנתיים. אין לי תמונות טובות ממנו. חבל.
באמת השתמשתי אז באקריליק. יאללה שופינג בשבוע הבא ![]()
ובלי קשר - אם יש פה מי שיודע איפה אפשר למצוא בירושלים ציפורן מס' 4 לכתיבה קליגרפית אשמח לדעת!!
קולמוס הנפש 3>

מירי ט.פשע!
אמרו לו לסייד...סייד כמו גולם בלי לחשוב.
בפסגת זאב ומרכז העיר - אשמח לדעת.
היא אומרת שיש את חנן, ואת וארסט- ליד המשביר הישן בעיר.
הכי מומלץ מבחינת מחירים : יצירה. זה בתלפיות לא זוכרת שם של רחוב. חפשו בגוגל. אבל לא תמיד תמצאו שם הכל.
לחומרי יצירה שהם לא צבעים מקצועיים וכו', יש את הכל לגן במאה שערים.
בגרפוס במרכז העיר תמצאו כמעט הכל. מחירים לא הכי זולים.
אף פעם לא יצא לי להיות, אבל בבצלאל יש חנות של הסטודנטים וכל אחד יכול לבא ולקנות. אמור להיות שם מגוון גדול של דברים.
זה תלוי מה מחפשים אבל יש חומרים שכדאי ללכת לחנות שמתמחה בחומר המסויים.
אני רוצה לעשות סדנה שיכינו בה שרשראות של בית המקדש. משהו יודע איפה ניתן להשיג תליונים בצורת בית מקדש (במחיר סביר)?
דרושים דרושות לעבודה מהבית בקלדנות, כתיבה, הזנת תוכן, הזנת נתונים, תמלול, ותרגום, לפרטים נא לפנות בוואטספ למספר 050-2322173
דרושים דרושות לעבודה מהבית בקלדנות, כתיבה, הזנת תוכן, הזנת נתונים, תמלול, ותרגום, לפרטים נא לפנות בוואטספ למספר 050-2322173