לא מסוגלת יותר לשמור את הכאב בכלובסיפורי מעשיות

בוחרת לכתוב כאן כי לא מצאתי פורום מתאים יותר. 

אני נשואה יותר מ - 6 שנים, אחרי רווקות קשה, מיגעת, מלחיצה ומיואשת. מהמקום הזה התחתנתי, מהמקום הזה הייתי על סף התמוטטות כל תקופת האירוסים - כי יותר מכל רציתי להתחתן ולגמרי לא הייתי שלמה עם הבחירה שלי.

מהמקום הזה אני חיה מאז כל רגע ורגע...

לא נכנסת לשאלה האם זאת היתה טעות, זאת שאלה לא רלוונטית. לא שוקלת את האפשרות להתגרש כי זה ימוטט אותי לגמרי, ללא כל ספק.

יש רק חיים יומיומיים, שמתנהלים ללא מוטיבציה מצידי, בריחה אל השינה ואל המחשב. ויש גם צביטה (או לפעמים סכינים נעוצים) בלב בכל פעם שאני נזכרת שיש אהבה בעולם, שאנשים יכולים לחיות עם אדם אהוב, להתרגש, להימשך, להעריץ, לעטוף אותו...

אצלנו מעולם לא היה אחד מאלה. יש יחסים טובים, טיפול בילדים, בדיחות משותפות, שיחות פוליטיות...

ולי יש חלומות על גברים אחרים (חלקם מהמציאות, חלקם לא מוכרים לי)... חלומות מרגשים, שמעוררים בי את הפרפרים בבטן שליוו אותי כל תקופות הנערות והרווקות, בכל פעם שהייתי מאוהבת עד דמעות באיזה בחור...

חלומות אלו אני משכיחה מעצמי במשך היום, לא נותנת לעצמי בשום אופן לצלול לתוכם עד שהם נשכחים לגמרי.

ויש גם הבנות מסוג: "הנה, באחד כזה הייתי יכולה להתאהב בקלות" - וממשיכה הלאה, בלי צעדים דרמטיים, בלי ייסורי מצפון ובלי תחושת בגידה מצידי. רק עם עוד כמה גרמים של כאב...

וכל הזמן השכנועים העצמיים: זה לא העיקר, אפשר גם בלי, העיקר בית של תורה ואהבת ישראל, העיקר היחסים הטובים...

תלמדי לתת יותר וכך גם תאהבי יותר, תרדי במשקל והוא יאהב אותך יותר, תהיי יותר מסודרת והוא יעריך אותך יותר...

לסיום אגיד שהוא אבא נהדר, אחראי, ממלא כל תפקיד אפשרי בבית כשצריך (וגם כשלא), מקסים למשפחה שלי, דואג ומסור. רק לא אוהב. ולא אהוב...

מהד.

הפרש הגילאים ביניכם?

למה המידע הזה רלוונטי לדעתך?אנונימי (פותח)
היתה לי כוונה..ד.
עבר עריכה על ידי ד. בתאריך כ"ח בניסן תשע"ג 18:10

מתוך עיון בהודעותיה הקודמות.

הוא לא באמת רלוונטי לעצם זה שיש את הבעיה הזאת [כלומר: זה לא שבגלל זה "חייב" כביכול להיווצר משהו כזה]. אבל היה יכול לעזור, בנידון הספציפי, להבין משהו. אם היתה עונה - אח"כ הייתי מציע משהו לגופו של ענין.

בעלי מבוגר ממני בשבע שניםסיפורי מעשיות
סיפורי מעשיות יקרה,אפשר גם

נגעת לי בלב מאד.

לא אשתף בפורום במחשבות והרגשות העמוקים והפרטיים.

אבל מעבר להם, נותר בי רושם, שהמשכת את רווקותך לתוך הנישואין ואת מסע החיפוש המתמשך, שאולי בעצם קיים אצל כולנו.

הנשמה כמהה לאלוקים, האשה לאיש...יש איזו כמיהה בסיסית אל הטוב המושלם והאידאלי ואין פשרות.

השכנוע העצמי שלך אומר - בואי, אל תחפשי את האוצר מתחת לגשר, אלא פה , בבית, מתחת לתנור. לחיות בתודה לבורא על מה שנתן ואכן נתן...

אבל אי אפשר לטשטש את בקשת הלב...

אני לא יודעת להגיד לך על טיפול זוגי ועוד כל מיני טיפולים שבטח יעוטו עלייך להציע לך.

אני חושבת מכיוון אחר -

לא שוקלת את האפשרות להתגרש כי זה ימוטט אותי לגמרי, ללא כל ספק.- זה משפט שלך...

לא תתגרשי! החיפוש לא יוליד תוצאה. הוא יתמיד, בזכות הכמיהה הנפשית שלך. אז אל תתבלבלי.

אבל:

מאיפה הפסקנות הזו? את תתמוטטי?!

אני בטוחה שיש בך מעיינות של עוצמה ורגש טוב.

בטוחה שיש לך סיפורי גבורה ועמידות והצלחה בחייך!

אני בטוחה שברווקותך היית בשיאים גדולים למרות היאוש. אם היית באמת מיואשת - לא היית מתחתנת.

תתבונני.

ומה הביא אותך להתחתן עם צפרדע ירוקה ומיובלת שלא הפכה לנסיך יפה תור וחינני? תתבונני גם בזה. במה שחיזק אותך לעשות את הצעד המרשים והגדול הזה. אחרות לא עושות זאת...

יקירה,

אין לי לאן להוביל אותך ולהושיע...

אבל נכנסת לי בלב ואחשוב עלייך ואולי, שהמלך יעורר את לבי ואתפלל עלייך...

כולנו מחפשים את בעלינו בתוכם עצמם...וגם את עצמינו בתוכנו.

שה' יתן עצה טובה.

תודה על ההתיחסות המעמיקה!סיפורי מעשיות

דבריך ריגשו אותי ואני רואה את גודל אישיותך דרך המילים...

את מחזירה אותי אל נקודת ההתחלה, שם אני מזהה תקוה גדולה ואכזבה קשה. החלטתי להתחתן בעקבות סדרת שיעורים ששמעתי, בה הרב הציג את הרומנטיקה כהמצאה טיפשית של העולם המערבי והוכיח שאהבה זאת החלטה (זה ממש בקצרה כמובן). בשילוב עם פניקה שאשאר רווקה לנצח - הנה החלטתי לקפוץ למים.

אז היתה לי האמונה שבידיים שלי להחליט לאהוב אותו. והאמת? התחלתי להצליח בזה, עד שלאט לאט התבהר לי שאני לבד במשחק - שהאיש הזה חסום לחלוטין לקשר רגשי (הוא אפילו מודע לזה ולא רואה סיכוי לשינוי) ושלמעשה אני לא בתוך זוגיות כלל. ההבנה הזאת התחילה כמה ימים אחרי החתונה ולאורך השנים הובהרה יותר ויותר - בכל פעם חלק נוסף ממני נשבר, עד שהפסקתי לנהל שיחות בנושא ואפילו להראות לו שקשה לי כי למדתי שוב ושוב ושוב שאין בכך שום תועלת - שהוא יסכים איתי שהצורך הרגשי שלי אמיתי ומוצדק, ילך לישון מהורהר ויקום ליום עבודה חדש...

היינו אצל מטפל זוגי, אולי באותה תקופה היה שיפור מסוים, אבל היה בזה משהו מאוד קוסמטי וחולף.

אני לא חושבת שאני מתחרטת על מה שהיה. אני באה מרקע מאוד מורכב ובאמת היה לי סיכוי מאוד גבוה להישאר לבד, אני מודה לה' שזיכה אותי להיות אמא, וחסך ממני את הקושי הנוראי של להיות רווקה בגיל מתקדם. ועם כל זה החוסר הזה סוחט את הנפש...

לא ממש מבינה בעינייןl666

אבל אני חושבת  שאם בעל עוזר לך בבית הוא כן אוהב אותך וככה מבתא  את האהבה ודאגה

רוב הגברים שהם טובים בהפתעות הם לא עושים את זה מתוך אהבה -הם  פשוט יודעים איך להרשים אישה

היה משורר שכתב שככול שגבר אוהב את  האישה פחות כך הוא יכוך לבנות תקטיקה ולהיראות נאה בעיניה

בעיות תקשורתפרח12

כשאת כותבת שהוא חסום לקשר רגשי - למה את מתכוונת? - הוא לא מדבר על זה? לא מגלה רגשות חיבה? זה רק כלפייך או שבאופן כללי?

אני שואלת מכיוון שיש לי  ילד עם בעיית תקשורת , וחלק מהבעיה היא שאנשים כמוה לא מגלים את הרגשות שלהם למרות שהם מלאים ברגשות . לדוגמא - קשה לי להיזכר מתי הוא אמר לי שהוא אוהב אותנו ,אך מנגד אני בטוחה שהוא אוהב אותנו אך זה רק קשה לו לבטא את זה ....

2 הארות שברצוני להוסיףציליגילימימי

1. יש משפט של הרב דסלר  שמלווה אותי כל החיים: "לאשר ייתן יאהב", ואני היום כ"כ מרגישה שזה נכון, שאתה נותן למישהו אתה אוהב אותו, כשאתה משקיע במישהו- זה גורם לך להתקרב אליו. הורים תמיד יאהבו את הילדים שלהם כי הם לא מפסיקים לתת להם... ממליצה לך לתת, לתת לו את כולך, מה שאת יכולה, מתנות, להכין לו אוכל, לא יודעת כל מה שעולה על דעתך, לדעתי אם תהיי בגישה שאת עושה את זה בשבילו ורק בשבילו, אני חושבת (ומקווה) שתצליחי לאהוב אותו, אני מקווה שאח"כ כמובן גם הוא יאהב אותך, אבל זה צעד ראשוני.

2. אני לא יודעת מה את חושבת על זה, אבל אני חושבת שבמצב כזה נכון וכדאי לפנות לייעוץ (אפילו אדם מבוגר שאת מעריכה שתוכלי לדבר איתו). אני לא איזו מומחית, אבל אני ממש ממש חושבת שזה יהיה צעד נכון, ואם בעלך מוכן לבוא איתך, עוד יותר טוב - אפילו מעולה!!!

אני רוצה להוסיף שבעלי הוא גם ממש לא אחד שיודע לבטא רגשות, וממש קשה לו לבטא רגשות, והמדריך חתנים שלו דיבר איתו על זה לפני החתונה ודיבר על החשיבות להביע רגשות וכו'...

זה לא שבעלי היום כן יודע להביע רגשות, אבל אני חושבת שכלפי- הוא כן יודע. היה לו קשה בהתחלה והוא גם אמר לי את זה פעם שהיה לו ממש ממש קשה להגיד לי "אני אוהב אותך", אבל הוא אמר... והיום הוא ממשיך להגיד, הוא עבד על זה. אבל כלפי חוץ אני לא חושבת עדיין שהוא מבטא רגשות... סתם כתבתי כדי שתדעי שאולי זה יכול להשתנות טיפה....

שיהיה המון בהצלחה ובשורות טובות!

מאחלת לך רק טוב... ואהבה... (לבעלך הנוכחי!!)

כואב לשמועבטוב

כואב כואב כואב...

מדבריך נראה שאת צמאה לאהבה. כולי תקווה שתצליחו יחד לפתח אותה ולממש אותה. המון תפילות ובעז"ה הרבה עבודה והצלחה.

ספר מומלץ- "לבסוף מוצאים אהבה"אנונימי (פותח)

חוץ מכל התאוריה 

יש שם הרבה תרגילים לפיתוח האהבה

ואולי קודם תשאלי את עצמך

מה גורם לי להתאהב?

מה שגורם לי להתאהבאנטילופהאחרונה

הרבה פעמים זה מחוצה לי.

לא משהו שאני יוצרת ועושה מעצמי כלפי חוץ.

ואז - אין מקום (אצלי) לשאלה כזו - כי אם אין את הנתונים המעוררים התאהבות - אין בסיס לכל ההכוונה הזו...

אולי היסוד הוא לא "להתאהב"  - אלא למצוא  בעין טובה נקודות זכות ולראות מה יש בכל זאת. להתרגש ממה שמעריכים וממה שמוצאים.

יוצא שיותר שמחים בטוב, בקשר, בזוגיות.

שמחים זה לא מתאהבים.

ואלי גם יימשכו הלבבות.

את כל זה, הבנתי שסיפורי מעשיות עשתה וגם עושה. ושם הגיעה למבוי סתום.

אני על עצמי ראיתי, שכש"רע" לי ואני עצמי מוסיפה ועושה טוב - כבר יותר טוב.

זה לא בתחום הרגשי ולא הרגשני.

זה פרקטי.

מעשה.

אבל אני יכולה להבין שאצל סיפורי מעשיות זה קשה. יש הצטברות. ובמקום עם מטען נפץ - הגברת הטוב, לעתים מחלישה ומדכדכת ומתגנבות מחשבות מרירות של ניצול וקיפוח וחוסר צדק ואי שוויון ובסוף - רחמים עצמיים. וטינה.

אפשר להציע: כונת הלב.

לעשות טוב לשם שמיים.

אני בזוגיות קבועה ומתמשכת עם ה'. אז לעשות לו "שמחה בלב" - נחת רוח. לשמח את ה' במחשבות שלי, ברצונות שלי, בדיבורים שלי. בשתיקות שלי.

בכאבים, בשמחות, בכל דבר ועניין. בכל המעשים. כל מה שעושה עבור הבעל שלי - לכוון שזה יהיה כבוד ה'.

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך