הגדרת הפורום יצירה לאומיתאלכסנדר

אני חדש בפורום הזה, פחות מחודש. בתחילה לא רציתי להכנס לכאן בכלל בגלל השם "ללא תולעים" זה שם מעורר חלחלה, מי חשב על השם הזה ולמה אין הגדרה יותר טובה ליצירות?

דבר נוסף: הפורום הזה מלא בכותבים וכותבות מלאי כשרון טוב ואמיתי אבל חוץ מרצונם לקבל מילה טובה על יצירה שעמלו עליה הם בטח היו רוצים להשתבח ולקבל הערות מקצועיות, ובכן, מי יכול להשיג איזה מומחה שיכנס מדי פעם לפורום ויתן את דעתו המקצועית ליצירות?

כיוון שאני מתעניין בעיקר בשירה יש לי עניין לפתח את הנושא כמה שיותר, יש לי מספר הצעות אבל לפני כן אשמח לשמוע את דעת הותיקים והכותבים.

השם ללא תולעים באמת מגעילשירק
בלי לפגוע במי שהמציא את זה
זה לא עוזר שיש "ללא" לפני התולעים
ברגע ששומעים את המילה פשוט רואים מול העיניים תולעים
מסכים איתך ובגלל זה העלתי את זהאלכסנדר
יש אפשרות לבחור שם ככה יותר מעורר השראה.
אשמח לקרוא את תגובתך על שאר הדברים שהם יותר חשובים משם הפורום.
שאלה אף לי.יעקב רובין
*האם את הביקורת שיש לצוות הקיים באמת כולם מקבלים בהבנה,
אני אישית יודע עלי ועל לפחות עוד אחת מהעורכות שזה לא נכון.

*אם אחזיר יצירה בלי טיעון שיש בה תוכן פוגע או משהו רדוד מאוד ברמה, אלא בגלל שאני שאני רוצה סוף כל סוף להעלות את סף האישורים, איך זה יתקבל?

יעקב
לי דחו מספר יצירותנור
הבנתי שזה בגלל שרוצים להעלות את הרמה, ולא בגלל שיש להם משהו נגד היצירה הספצפית שלי, אבל בכל זאת- אם הם היו רושמים את זה ולא ממציאים תירוצים, אני הייתי מקבלת את זה יותר בהבנה.
חלק קיבלתי בהבנהאלכסנדר
דחו לי מספר יצירות או שביקשו ממני לשנות מרווחים וכדומה וזה בסדר גמור מצדי אבל הייתה פעם שדחו יצירה כי בסוף כל שורה היה סימון כזה / וזה משהו שקיים בהרבה ספרי שירה כשרוצים כאילו לומר לא בא לי לסגור משפט או שברצוני שתמשיך עם מעוף הרעיון.
על זה כבר אמרואלכסנדר
על טעם וריח אין להתווכח.

ומה עם הצעות ורעיונות יש לך?

אגב, ממש אהבתי את הספירה לקראת היומולדת עשוי מקצועי עם אחוזים והכל.
אתם ממש מגזימים!!שרון כהן
לפעמים פוסלים שירים רק בגלל ששורה האחרונה לא מוצאת חן בעיני מישהו..
חוץ מיזה שיר זה עניין של טעם..
לא מוצאת חן?, אפשר דוגמא?יעקב רובין
יש כאן הצהרות מכל טוב ושום הוכחות.
אני לא רוצה לפגוע באף אחד...שרון כהן
אבל יש לי הוחכות..ואני ממש אבל ממש לא רוצה לפגוע!!!
אך שיר זה באמת עניין של טעם..
לפגוע כבר עברתם את הגבול בעצם הצורה שבה ניגשתם.יעקב רובין
* שם מעורר חלחלה..
* השם באמת מגעיל
* אדם שבא לכאן חודש לא יודע איך מתנהל האתר במשך שנה וחצי,
היה ראוי מצד פותח השרשור לעשות מעט שיעורי בית על ההשקעה
שכן נעשתה כאן. [ועדיין, למי שבאמת מבקש, יש כאלו באמת?!]
* ממציאים תירוצים.

ציטוטים לרוב יש לי כאן אבל זה קצה החוד,
שיר זה עניין של טעם בגבול הכתיבה.
כאן ניסינו לבנות במה קצת יותר איכותית.

נכשלתי,
זמני ללכת?

אולי הגיע הזמן להיות כנים גם ולא רק לזרוק רמזים מאחורי הגב..
חס וחלילה, לא זו הכוונהאלכסנדר
ראשית אני באופן אישי מאוד מעריך את העבודה שעשיתם כאן, זה אתר שופע ומענין וחדשני, רואים שהשקעתם בזה הרבה זמן ומחשבה.

לא הייתה ולא תהיה שום כוונה לפגוע ולהעליב חלילה. אתם באמת נהדרים ולאף אחד אין טענות כלפיכם ולמי שיש שיפנה במסרון אישי ולא בפומבי. על כך אין חולק.

מה שהתחלתי לומר זה שאני, כמשל, כתבתי תחת שמות עט שונים במקומות רבים במגוון רחב של נושאים ומעולם לא התקרבתי לאתרכם הנפלא בגלל שמו עד שמישהי קרובה שלחה לי ששווה להכנס כי זה מקום איכותי עם כותבים ברמה.

רק לאחר תקופה עלתה לי מחשבה שאולי עוד הרבה כותבים כמוני היו מגלים את הפינה החמימה הזו ולא נרתעים רק בגלל השם.

אני סבור שהשם ניתן בשביל לומר שיש כאן רק חומר טוב ומנופה.

אבל כל העניין יצא מפרופורציה, לא בשביל השם כתבתי הודעה אלא בשביל לפנות לכל הכותבים באתר ולבקש מהם רעיונות איך לעודד עוד את היצירתיות ואיך לעודד עוד כותבים צעירים ואחרים להצטרף למעגל שיהיה מעגל רחב.

בשביל מה טוב מעגל רחב של כותבים? פשוט מאוד. כל כותב רוצה תגובות, רוצה להשתפר ולהיות מומחה בתחום וככל שיותר דעות מושמעות כך היצירתיות והרמה עולות.

ושוב, אם חלילה מישהו נפגע אני לוקח את המילים בחזרה, כל כוונתי הייתה לטובה.

לילה טוב.
הדברים מקבלים מעט פרופורציה.יעקב רובין
אנו תלויים בשיקולים בחלונות הגבוהים שלקחו לנו את הטכנאי והמעצב בשביל לבצע סופסוף את העיצבו כולל החלפת השם ואיננו יודעים מתי בדיוק זה יתאפשר, יש דברים נכונים במה שאתה אומר.

אבל עדיין לא עשית שיעורי בית כמה המערכת ספגה על ניסיון לתת ביקורת.
זו לא האשמה אלא קריאה לבדיקה..
אני שמח שיש הבנהאלכסנדר
ושוב סליחה אם הייתה פגיעה.

מקווה מאוד שאין קפידה על כך שאני מבקש מהכותבים רעיונות לעודד את הדו שיח בשירה ולעודד עוד כותבים מכל החוגים והזרמים להצטרף.
היה נראה שבהמשך השרשור סטה מהנושא.יעקב רובין
וגם עדיין לא ברור כמה באמת הדברים שלך תופסים ביחס לכלל היוצרים.
יעקב-פינגווין
לא רק שאני מחזק את ידיך שתמשיך לברור טוב טוב מה נכנס לאתר ומה לא, אלא אני בעד שתגביה עוד את הרף בנושא הצילום, יש פה דברים שמוזר לי שאנשים בכלל מעלים... בלי לתת דוגמאות- יש כמה תמונות לא ברורות בעליל...
אולי כדאי לנסח כללים ברורים של העלאה, וכשאדם בא להעלות יצירה, הוא יתבקש לקרוא אותם...
לא רק צילומים אלא גם תמונות.בת שמש
ובכלל, אלכסנדר- באמת כדאי לעשות ש"ב, היו כאן הרבה מקרים מאוד לא נעימים של טענות כלפי עורכות.
איזה ש"ב למשל?שירק
לפי דעתי לא צריך להתנפל על מי שאומר הערה וגם לא להעלב בפרט שכל הכוונה היא לטובה
הכוונה לטובה?, לי אל תאמין, אוקיי?, ההיא מהחוף..יעקב רובין
עבר עריכה על ידי יעקב רובין בתאריך כ"ד אלול תשס"ח 12:13
התבואי לכאן בזמנך הפנוי ללמד כאן שיעור על כמה ספגתי כשניסיתי לתת ביקורת על יצירות?

[באמת שניסיתי לשמור על אנומימיות,
אני לא רוצה גם לחשוף שמות של יוצרים
אף אם אזכור]
היות ואני רק צופה ביצירות בלי להשתתף באופן פעילשירק
אני לא מתמצאת בעניינכם
אני חושבת שיש לכם פה במה באמת נהדרת וגם המון כותבים מעולים ואכן צריך לעודד אותם יותר כי הרי היוצרים המפרסמים ניזונים מהתגובות וזה מה שנותן להם חשק
אני באופן אישי לקחתי לתשומת ליבי את דברי אלכסנדר ואכן אשתדל להגיב יותר ליצירות שלכם

אני גם סקרנית לגבי טווח הגילאים שלכם - בערך-

ההערה היחידה שיש לי באמת היא בעניין השם
תודה שירקאלכסנדר
ידוע שעל כל כותב יש עשרה צופים דוממים וכל זה טוב ונחמד בסתם פורום אבל כאן יש עניין לעודד יצירתיות וכל תגובה מוסיפה.
ורעיונות, יש?
הנה יש לי רעיון, מי יוכל לעזור?אלכסנדר
אולי את שירק?

אפשר לפנות למשוררים ידועים ולבקש מהם לבקר פעם באתר כאורחים מבקרים תרתי משמע. מי לא ירצה שמשורר/ת ותיק ומפורסם יבקר את יצירתו וישביח אותה???
נכון זה דבר מאד מקובל באתריםשירק
אם מישהו מכם מכיר איזה פרופסור שמבין בשירה הוא יכול לשכנע אותו להכנס
אפשר להודיע על ביקורו מראש ולהתייעץ איתו און ליין
ולגבי השם ללא תולעיםשירק
אני לא חוזרת בי
זה כלל ידוע בעסקים שלא מכניסים אף פעם לפרסומת וכו' מילים שיש להן קונוטציה שלילית, גם לא כדי לומר את ההיפך הגמור מזה
שוב, על זה לא התווכחתייעקב רובין
אלא על דרך האמירה וגלישות השרשור
חבל שנטפלים לזהאלכסנדר
לי אין טענות כלל על ביקורת של העורכים ולהיפך אני ממש בעד. ככה יוצרים איכות.
בסך הכל פניתי בבקשה לכלל הכותבים להעלות רעיונות כיצד למשוך לכאן עוד כותבים וכיצד להשתבח.
ועכשיו, מה היה? כולם עזבו את העיקר ופנו לטפל וזה נהייה כמו במת תלונות.
מי שיש לו תלונות שיפנה באישי ולא בפומבי חבל להתלונן סתם על פורום כל כך איכותי.
רעיונות להשתבחאלכסנדר
שלא יהיה סתם פרסום יצירות אלא שתהיה חוות דעת מקצועית עליהם ועוד כל מיני רעיונות לפתח את נושא היצירתיות.

זה שעושים מפגש זה טוב ויפה אבל כאן באתר כשמישהו מפרסם יצירה הוא עושה זאת גם מתוך מגמה להשתפר ולהתקדם בתחום.

מה ההצעות שלך לזה?
וגם כדי ליצור יותר ענייןאלכסנדר
למיטב ידיעתי -משה
לא נתקלתי ביצירה *אחת* שנפסלה ללא סיבה מוצדקת. ותאמינו לי - תלונות היו גם היו.

ואני חייב להודות שזה גם הוכיח את עצמו, וניכרת עליה משמעותית באיכות היצירות מאז שהוחלט לפסול יותר.
נכון -זה מעליב לפעמים, אבל בגדול זה הוכיח את עצמו.
רוצה את האמת?שרון כהן
אנשים כאן נטפלים לקטנות..והעורכים כאן הם ילדים..זאת אומרת מה ילד בן 20...ואני חס וחלילה לא אומרת שהם לא מבינים!!! אלא שאם היה כאן משהו גדול יותר עם יותר נסיון אני חושבת שהרמה כאן הייתה הרבה יותר גבוהה ואנשים היו מכבדים אותו..ככה נראה לי..
ושוב זה זז מהמסלולאלכסנדר
אני מאוד מעריך את מנהלי הפורום ואני חושב שהכל מנוהל במקצועיות.

בסך הכל רציתי עוד רעיונות כיצד להשתבח ולהביא לכאן מוחות ויוצרים.

אגב, הרעיון שלך גלבוע לשיפור שירה שנפסלה הוא גדול כי זה מקיים את מטרת הפורום.
הערה או שתייםיעקב רובין
1. הניסוח של יצירתך נפסלה כמה שידוע לי מקובלת בכל אתר,
אם באמת זה מפריע ליוצרים כאן למה מעולם לא שמעתי על זה.
אף עורכ/ת לא שמע/ה על זה.

2. סדנה נוספת תקום אם הפורום הנוכחי יפעל כמקום רציני של יצירות,
כשתהיה הוכחה לפעילות וצפיפות ממילא יהיה צורך בפורום נוסף.
[והיו דברים מעולם]
אני אמרתי לך..שרון כהן
שאני לא כל כך אוהבת את המילים "יצרתך נפסלה.."
בואי נעשה סדר.יעקב רובין
גיל זה שטויות, העיקר זה הידע שמביאים לכאן בהנחה שיש מי שמקשיב,
ואין מי שיקשיב ואין כאן מי שבמאת ישקיע, אחרת הדברים היו נראים אחרת.
[ואנשים טובים מהרבה ולפחות מכל מי שיודע רק להתלונן ברחו מכאן,
לא רק בגלל השם ולא רק בגלל העיצוב.]

הרבה מכאן רכשו ניסיון במקום מקצועי,
באנו לנסות להרים משהו,
אבל שיתוף פעולה אין,
על תגובות ביקורתיות מנומקות לרוב ספגנו סטירות.
על אף כמה וכמה פעמים שביקשנו,
שולחים יצירות עם שורות כפולות בכתב שמאוד קשה לקרוא.
שמים עלינו פס לא כי אנו בני הגיל שאנחנו.

כי מעבר לתלונות יש הרבה עשן ורק עשן.
[ומי שכן אכפת לו, לא נמצא כאן רק כדי להתלונן
ומי שכן אכפת לו לא מחכה לשרשורים כאלה,
הוא פונה לפני זה לצוות.
וגם אין דיבורים מאחורי הגב.]
מתנצל! אני לא חושב שגיל משנה משהומשה
ראיתי טפשים מבוגרים וצעירים שיודעים מה הם עושים. יעקב והצוות שאותו הוא מוביל בהצלחה רבה - הם כאלה.

אני לא חושב שהגיל הפיזי הוא זה שמשנה משהו...
צוות העורכים כאן בסדר גמור ויותר מכךאוהב אמת
ובאשר ל"ביקורת מקצועית", עקב ירידת הדורות לא ידוע לי שישנם בדורות האחרונים כותבים שכתיבתם שלמה, מבחינת ידיעת כל המקורות,
מדות טובות, ידיעה מעמיקה ומקפת של הלשון העברית, וכשרון גדול.

למרות זאת אפשר. לא להתייאש.אלכסנדר
הרעיון שהעלתי והרעיונות של גלבוע ושירק הם התחלה ואם יצטרפו עוד ועוד להביא רעיונות הפורום הזה יהיה יותר מסתם מקום של פרסום יצירות כי אם מקום של התקדמות והשתפרות ואפילו של התמקצעות.

אבל יעקב רובין צודק צריך שיהיו כאלה שאכפת להם ואין חכם כבעל הנסיון ואם הוא אומר שכאן הוא לא מצא הרבה אכפתיות הוא יודע על מה הוא מדבר.

בכל אופן אני מתכוון לנסות לגלות אכפתיות ואת כל השרשור הזה לא פתחתי כדי לומר ביקורת.
כנ"ל.בת שמש
יש כאן, באתר, הרבה מבוגרים מטופשים. וטיפשים.
צעירים בדרך כלל יותר פתוחים לרעיונות חדשיםאלכסנדר
ומוכנים לנסות עוד דברים ודרכים.

לפעמים מבוגרים הם מקובעים ומרובעים ולא זזים מילימטר מהרגיל, הקיים והמצוי.
אני לא חושבת שעל ה"מבוגרים" "שלנו" זה משפיע, הגיל.בת שמש
רובם באמת גמישים ולא מרובעים. רובם.
שמע..שרון כהן
אני רק חושבת שלמבוגרים יש יותר נסיון זה הכל... לא אמרתי שצעיר זה רע חס וחלילה..
ובקשר לעורכים..אני ממש מעריכה אותם שהם משקיעים מזמנם החופשי לל"ת..
ועוד משהו קטן שמפריע לי..
עורכים יקרים אתם אחלה אבל לפעמים אני לא מבינה למה יצרתי נפסלה...אם יש לכם בקורת סבבה מעולה לי זה עוזר!! אבל לפעמים אני לא מבינה למה בדיוק אתם מתכוונים!
שהיה לכם אחלה אחלה של שנה!!
חג שמח!!
ובדיוק בשביל זה עלתה הצעהאלכסנדר
שתהיה פינה של יצירות טעונות תיקון, שם יאמרו את ההערות שצריך לומר על כך וישפרו את השיר עד שיהיה משובח.

וזה בדיוק אחד ממטרות הפורום: להשתפר, להשתבח ולהתקדם.

זה באמת מאוד נחמד ויפה לפרסם יצירה ולקבל מחמאות אבל כדי ללמוד צריך לדעת לקחת יצירות בוסר ולשבח אותם בעזרת העצות של הכותבים.
הרגע מישהי אמרה ליאלכסנדר
שאפשר להעלות שירים בשרשור על מנת לקבל עצות שיהיה ממש טוב ורק אחר כך לפרסם אותו.
קדימה, אולי תהיה אתה הראשון?שירק
בוא תעלה איזה שיר שפסלו לך, או סתם שיר שאתה חושב שטעון שיפור
ותשפר אותו בעזרת העצות שלנו
רעיון מעולהאלכסנדר
אבל לא בהחבא. אולי נפתח שרשור מיוחד בנושא וכל אחד שיש לו שיר שפסלו או שיש לו שיר שהוא רוצה לשבח אותו או התחלה של רעיון וכל זה, יפרסם שם וכל הכותבים יתנו טיפים עד שיצא שיר מעולה.

ככה משתבחים.

תודה על הרעיון. ענק.
ליעקב רוביןאלכסנדר
אני שמח שהולך להיות פינה מסודרת ליצירות "בוסר" וליצירות שצריכים שיפור שבאופן כזה כל היוצרים יוכלו להביע את דעתם וכך גם יכולים להשתפר ולחדד זה את זה.
מעולה!!^_^שרון כהן
קבל סמיילים!! 8D XD :> :3 :O ><_>< <>_<> :} =) ^_^ #_# @_@ *_*

אני אשמח להביא את ה "בוסר" שלי גם...!!
כל מי שירצה יביאאלכסנדר
כל אחד יתרום מנסיונו בשירה.

אין הכוונה דווקא ל"בוסר" אלא גם לרעיון לא גמור, איזה משהו חמקמק שצריך הגדרות יותר חזקות.

תודה על ההיענות.

היה רעיון שיקראו לזה שירשפור- איך זה?
תחכה כמה ימים יותר אנשים יכתבו שם..שרון כהן
כרגע אי אפשר לכתוב שםאלכסנדר
זה נעול.

עורכי הפורום הבטיחו שהם יעשו בצורה מקצועית ומסודרת.
אה...האסה!! שרון כהן
הנה זה עלה ואולי זה מה שיהיהאלכסנדר
מה שנקרא הדבר הנכון בזמן הנכון.

שלחתי במסר תגובה ואין לי מושג אם קיבלת.

אחרי החגים יהיו בטח יותר תגובות כשהראש פנוי יותר לשירה.

תודה על שיתוף הפעולה זה לטובת כל חובבי השירה.
בואי נאמר את זה ככה:יהודה ו.
אם רמת היוצרים תשתפר, גם רמת העורכים תעלה בהתאם. אבל ברמת האתר כפי שהוא כיום, העורכים הם מצויינים [זאת אומרת, אתם מצויינים בלי קשר, אבל... נו...].
אתה בעצם רומז שהיוצרים כאן הם ברמה נמוכהאלכסנדר
נבדוק את העניין: חלק מהיוצרים צעירים, לחלק זה יצירות בוסר שלהם אבל יש כאן הרבה רמה ואיכות. שירים יפים טובים חודרים באים מהנשמה ונכנסים ללב.

לא יפה לזלזל.....

אשמח לראות יצירה שלך.
אני יודעת שזה ישן, אבלההיא מהחוף
מכיוון שהמחשב שלנו מת לפתע פתאום לא יכולתי להכנס ולהגיב כאן במשך חודש. ועכשיו צמצום פערים.
שני דברים רציתי לומר על מה שנאמר פה:
א. השירשור הזה כמעט הכי מעניין אם לא הכי מעניין שקראתי כאן ביומיים האחרונים. הוא אמיתי, זורם, מעניין, מלא ביקורת חשיבה וניסיון לשיפור ועל זה מגיע לכם שכוייח גדול!

ב. עם כל הכבוד לדיון הזה אני תהיתי בדבר אחד או שניים..:
המפגש שנגדו יצאתם וזילזלתם בו כ"כ הרבה בשירשור - מי החליט שהוא לא יהיה מקצועי? מי החליט שדווקא באתר אפשר ללמוד יותר? אז שאבוא ואחדש לכם שדווקא במפגשים אפשר לעשות דברים שבאתר אי אפשר ללמד ולעשות? שיש דברים נוספים שלומדים רק במפגש? שיש לו יתרונות גדולים?
אני רוצה לומר לכם שדווקא על זה חשבנו ודנו כמה שנים טובות. וההוכחה היתה שאחרי מפגש שנכחו בו יוצרים הרמה עלתה לאין ערוך.
להשאר מאחורי המסכה בלי להעיז לצאת ממנה - זה לא מראה לא על בגרות ולא על מקצועיות.
יש כאן כן כמה אנשים שגם אם הם לא סופר מקצועיים בתחום כן יש להם ידע מקצועי וכן יכולים לעזור להרים את הרמה בכמה תחומים.
אבל בשביל זה צריך את היוצרים עצמם. צריך אתכם!
ואיפה אתם? דנים. ורק דנים.
כמה מגיעים למפגש? אפשר לספור את זה כמעט על עשר אצבעות..
כמה משתתפים בפרוייקט מוזיקה? אפילו על יד אחת אי אפשר לספור אותם..
ושניהם אמורים להיות ברמה מקצועית לא רעה בכלל..

אז על מה בדיוק אתם חושבים ומקטרים כאן? אפשר להבין?
ועוד משהו לשחרר לכם כאן? אני כן חשבתי על להביא לכאן, בעיקר ליוצרים שכותבים מישהו מקצועי שיעזור לנו להרים כאן כמה דברים. אבל בינתיים לא עושה לי שום חשק ורצון לקדם את הנושא הזה אם נושאים וכיוונים אחרים שאנחנו מתאמצים לקדם במקצועיות נתקלים בחומה של חוסר שיתוף פעולה...

כשאני אראה שיש הרשמה, כשאני אראה שדברים משתנים אני אחשוב על להביא אנשים מקצועיים. כי אותם נביא אחרי שנבנה אתר על בסיס של רצון ופעילות.
תודה על התגובה וההסבר המפורט.אלכסנדר
אני מרגיש מחוייב לומר משהו בעקבות הדברים שכתבת:

א. מפגשי יוצרים זה דבר מושך ומעניין, ראוי וטוב וכו' וכו' ומי שמעוניין להשתתף וודאי ירוויח מהעניין, אבל זה מה שאנשים, ואני בתוכם, לא יעשו מהסיבה הפשוטה, שזה כבר לא אינטרנט.

ואני אסביר: חלק גדול מהיופי בפורום זה דווקא שזה לא אישי כי אם מכירים זה נהיה אישי, נחמד שיש חברים שכותבים יחד באתר אבל חשבת פעם מה גורם לפורומים להיות תוססים כל כך? האנונימיות. אדם רוצה לשבת בבית, לפרסם יצירות, להגיב ליצירות, להשתפר, להתדיין, להתווכח וכל זה בלי לצאת מהבית, בלי לדעת מי עונה ולמי הוא עונה אולי זה מישהו מקצה הארץ אולי זה השכנים ממול ודבר אחרון זה נשאר מקצועי בלבד ולא אישי.
זו רק דעתי.

ב. את השרשור הזה התחלתי מתוך כוונה טובה להרוויח מספר דברים:

1. שיוצרים יעלו יצירות לא גמורות שלהם וכולם יחד יתנו עצות לשיפורם- זה נעשה על ידי השירשפור שכבר התחיל לפעול בעזרת יעקב רובין.

2. לגרום ליוצרים נוספים להיכנס למקום, יוצרים ברמה. כתבתי על עצמי כעדות אישית שראיתי את האתר כשכבר כתבתי בהמון מקומות אחרים ולא נכנסתי בגלל שמו "ללא תולעים" עד שהחלטתי להיות מקצועי ולא להסתכל על זה וראיתי שיש כאן פעילות כתיבה עניפה.

3. פניתי לכולם שכל מי שמכיר כותב ברמה שיבקש ממנו להיכנס להגיב. הנה עכשיו נכנס לכאן אחד אחד גדי מקצועי ברמה, וכן הלאה.

שבת שלום והמשך הצלחה.
הכל טוב ויפה - אבל זה לא סותר.ההיא מהחוף
הפוך.
יש כל מיני דרכים להגיע לאותה מטרה. אפשר עם יציאה מהבית (ויש הרבה מאוד יתרונות בזה) ויש גם אפשרות ללכת בשיטתך - וזה גם בסדר.
אבל מה שכן - חובה עלינו כיוצירם להשפיע וללכת בשיתוף פעולה עם האתר. אחרת הכל קורס או עומד במקום. מדשדש. וזה לא יעזור.
מפגש זה אכן אחלה ונחמדשירק
אבל זה שאין הרשמה זה לא אומר שאין שיתוף פעולה מכמה סיבות, יש פה אנשים בכל מיני גילאים ועיסוקים שזה לא מתאים להם או שהחברה המועדפת עליהם היא חברה וירטואלית, או שבתור יוצרים הם דווקא מעדיפים להשאר חסרי פנים על מנת שישפטו את יצירותיהם נטו ולא לפי גילם או פרצופם.

שיתוף פעולה יבוא יחד עם אווירה נעימה. זה נראה שיש כאן קצת חזית עורכים מול חזית יוצרים.

אנשים שיש להם משהו להגיד לעורכים צריכים להתקבל בהקשבה ופתיחות.

מי שחושבההיא מהחוף
(או יותר נכון מחליט) שאנחנו שופטים יוצרים או יצירות לפי הגיל או המראה של היוצר עצמו אינו אלא טועה ומטעה בגדול. כי אנחנו בדיוק בדיוק הפוכים מזה.
וכל מי שינסה לומר משהו הפוך -פשוט לא מכיר. לא את המערכת ולא אותנו. כי אנחנו הרבה יותר פתוחים אני חושבת מהרבה אנשים אחרים.
ואין לי בעיה שאנשים יעדיפו את המחשב במקום לעשות משהו אחר -אבל זה בתנאי אחד. שתשמר פה דממת אלחוט ביחס לקיטורים על מה יש כאן ומה אין. כי מושקעים פה בכל דבר וענין כל כך הרבה מאמצים - שזה פשוט לא הוגן.
ובקשר לוירטואליות - אני מצד אחד יכולה להבין אתכם (כי גם אני הייתי שם פעם, ובמידה מסויימת גם היום) אבל אני גם קרעתי את המסך הזה פעם אחת - והרווחתי בגדול. אני חושבת שיש פה הפסד עצום למי שמקדש את החיסיון.
אבל זה ענין שלכם.
בקיצור - נראה מה יהיה.
בטוח לי שמי שמרגיש צורך ויכולת לבוא למפגשאלכסנדר
שיבוא. זה יועיל לו. זה טוב. ושיגידו תודה שהצוות מארגן דברים כאלה.
אני באופן אישי "מקדש" את החיסיון בנתיים.
אפשר להגיד כמה נקודות?שירה חדשה
בס"ד.

א. אנחנו מודעים לבעיה של השם. יש כבר שם אחר לאתר.
וכמו שיעקב אמר, זה בתהליכים וזה מתעכב מסיבות שאינן תלויות בנו.

ב. אין לנו -לעורכים- שום דרך להשפיע על היוצרים. באמת שכבר ניסינו הכל.
פעם אנשים היו משקיעים פה כמה דקות על כל תגובה ונותנים ביקורת באמת
מושקעת. אבל מה? אנשים לא התייחסו פה לביקורת הזאת!
היה אכפת להם רק ממחמאות. אז למה להמשיך ולהשקיע בתגובות?
למה לא פשוט לכתוב 'יפה!!'? (ואני יודעת, השתנו כמה דברים מאז, ב"ה...)

ד. יש לך רעיון למישהו שבאמת מבין? קדימה! תביא אותו!
תבינו, העורכים פה לא מזיזים את האתר לבד. התפקיד שלהם זה לכוון.
מי שבאמת מזיז את האתר זה אתם. אתנחנו לא יכולים לבד.
יש לכם רעיונות? תפנו אלינו!
זה לא רציני ולא חכם לבוא, לזרוק הערה בפורום ולחשוב שעוד התייחסו לזה ברצינות.

ה. שנה שעברה, בחופש הגדול, ישבנו יום שלם כל העורכים והיו לנו מלא הצעות איך להרים את האתר. באמת שהשקענו בזה המון מאמצים ומחשבה.
אבל מה? כמה זמן אחרי מישהו בא וזרק הערה בפורום וכל העורכים בערך פרשו... זה נמאס כבר על כל העורכים פה. באמת.
אם אנחנו רואים שיש רצון להשקעה, להתאמצות, להתקדמות- אנחנו נזיז דברים!
אבל כשאף אחד לא משתף פעולה, כשלאף אחד לא אכפת מכלום, אז למה? למה?
כמה פעמים פתחו פה סדנאות ואף אחד לא עשה משהו? למה כשמרימים פרוייקטים אף אחד לא נרשם? למה כשמארגנים מפגש ומשקיעים בו ימים שלמים אנחנו צריכים להתחנן לאנשים שיבואו??

ו. ראיתי תגובה כלשהי בשירשור פה ורק רציתי להגיד-
אין שום קשר לגיל פה. העיקר זה הידע והבגרות.
וכמו שהרבה פה אמרו- לא חסרים מבוגרים שמתנהגים כמו ילדים בני שלוש
והרמה שלהם בהתאם...

ז. אני בעד שתתחילו טיפה להעריך את מה שהעורכים פה עושים.
משה מקדיש את כל היום שלו לפיתוח האתר.
יעקב בן שירות ועדיין שורץ פה מלא רק כדי לקדם.
פלפלתי לומדת ויש לה מלא דברים לעשות והיא גם עושה פה מלא. אין לכם מושג כמה.
שני ויוחאי- שביעיסטים. יש להם עומס של לימודים על הראש.
כנ"ל גם ונדליסטית...
מישהו מעריך את זה בכלל? זה מזיז לכם?

זהו. רק כמה נקודות קטנות למחשבה.
וסליחה אם זה יצא חריף מידי...
אני רוצה להגיב לך על כמה משפטיםשירק
אמרת:

יש לכם רעיונות? תפנו אלינו!
זה לא רציני ולא חכם לבוא, לזרוק הערה בפורום ולחשוב שעוד התייחסו לזה ברצינות

אז זהו, שאנשים טובים באים ומציעים לכם רעיונות נפלאים אבל אתם מגדירים את זה "לזרוק הערה בפורום"

אם זה באמת פורום פתוח, תנו לאנשים להגיד את שלהם, תפסיקו להעלב ולהפגע ולהתלונן שלא מעריכים את העבודה שלכם ותשרו אווירה נעימה שכיף ליוצרים צעירים להתפתח בה!

תקראי בבקשה כמה פעמים כתבו לכם רק בשרשור הזה שמעריכים את העבודה שלכם. די לבכות ולבכות, אם מישהו זורק הערה תתעלמו, תתבגרו, כי אתם מובילים את הפורום.
לא דיברתי ספיציפית על השירשור הזה, כי הוא יחסיתשירה חדשה
בס"ד.

דווקא בסדר.
אבל היו פה הרבה מקרים בעבר שאנשים פשוט באו וזרקו פה הערות.
מאיפה אתם חושבים שאנחנו אמורים לדתע מה אתם חושבים?
תפנו אלינו בצורה מסודרת למסר אישי וההתייחסות תהיה בהתאם.
זה לא הוגן לבוא ולהטיח אשמות בפורום. (אני מדברת על מקרים שהיו...)

דבר שני-
בחיים לא זלזלנו בשום הצעה שמישהו הציע. בסדר?
כל רעיון נבחן ואנחנו מדברים עליו. שלא יהיה לכם ספק.
מה שנמצא מתאים- אם יש לנו יכולות, הוא מיושם.

ואני לא חושבת שאין באתר אווירה טובה. אישית אני יודעת שכל העורכים פה, אבל כולם מתייחסים יפה מאוד ליוצרים. ויש פה אווירה מאוד חיובית ביום-יום.
ואין לנו בעיה לשמוע ביקורות. השאלה היא באיזה צורה זה נאמר ועד כמה גם היוצרים מוכנים לקבל תשובות ולא רק להתלונן.
כי כשאנחנו מנסים לעשות משהו- לא תמיד יש שיתוף פעולה.

לדעתי אתם עושים עבודה נפלאהשירק
אבל פורום חייב להתנהל עם כולם. שלכל אחד יש את הבמה לומר מה שהוא רוצה, לשאול, לברר ולפתוח שירשור.

אני כמובן בעד שלא כל שטות צריכה להכתב אבל אם זה לא מפריע ורק תורם לכך שכולם שותפים אז למה לא???
תודה רבה שירקאלכסנדר
מסכים עם כל מילה.
אני לא רואה סתירה בין הדברים שאני אמרתי לדברים שלךשירה חדשה
בס"ד.

אני לא חושבת שיש לעורכים בעיה שיפתחו שירשורים כאלה.
כל עוד זה נכתב בנועם, מתוך רצון כן להתעניינות ולקבלת תשובות.
לא סתם להטיח דברים.

אין פה מערכת שהמטרה שלה היא רק לקבל מחמאות. אין לנו שום בעיה לשמוע דעות אחרות כל עוד הן נאמרות בצורה נורמאלית. ואנחנו לא מצנזרים מה שלא נעים לנו לשמוע. זה ממש לא עובד ככה.

תודה רבה על התגובותאלכסנדראחרונה
כיוון שכבר ממילא נפתח שירשפור לשיפור שירים ויש הסכמות וההערכה הדדית בין העורכים ליוצרים הרי שהשירשור הזה מיצה את עצמו והנושא והדיון תם מבחינתי.
תודה רבה על ההענות וחג שמח לכולם.
נכון ויש כאלה שיש להם קישרון להעביר ביקורת מקצועיתאנונימי (פותח)
השאלה אם מקבלים ביקורת בונה, או רק ביקורת טובה ,אין ביקורת אחרת ?אז קשה להעביר ביקורת בונה .במיוחד שמורידים מערך המעביר בקורת, כי מחפסים ביקורת טובה,אז אין כאלה מלבד,העורכים שיש להם רשיון לאמר ביקורת .
נשמע שהיה שווה פה פעםאני הנני כאינני

עם המפגשים בארגון @פסיפס 

מי יכול לספר?

מי יקום ויעלה את הדברים באוב?

אולי אנחנו דור אחר?

CureTypes: Convenient Access to Quality Medicationdonaldjohn

CureTypes serves as your one-stop shop for all-encompassing health care answers. It offers a broad selection of pharmaceutical goods, and CureTypes aims to back your path to good health by supplying medicines designed to address various health requirements. CureTypes concentrates on providing top-notch dependable choices for patients ranging from antibiotics to antiviral drugs and treatments for long-term conditions. CureTypes has a user-friendly platform that makes ordering medicines simple and hassle-free guaranteeing prompt deliveries to meet all your healthcare demands.

האמת.אנונימי (פותח)

זה היה יום שבת קייצי, ואני, כהרגלי זה קצת יותר משנה, הלכתי לבקר את זקן בית הכנסת הבודד בביתו. בדרך הקצרה שהיתה לי הפשלתי את שרוולי חולצת השבת הארוכה, שקבלתי על עצמי לכבד בה את השבת כדמותו של אבי, תוך שאני מנסה לסדר את הרעיונות שאומר לר' מאיר הזקן, לפשטן קמעא מהעופפות המופשטת המאפיינת את דברי התורה של בחורי הישיבות הגבוהות בציבור.

כשהגעתי הוא כבר המתין לי בחוץ, רכון, בעל כורחו, על ספר התהילים הישן בתוך כסא הגלגלים שלו. "שבת שלום ר' מאיר! מה שלומך?" אמרתי סקול רם, בעודי כופף אליו את קומתי כדי שיוכל להביט בפני ולזהות אותי. "או! או! שבת שלום!" קרא בשמחה, "מה שלומך? בא שב.." 

"כן כן, מיד" השבתי ושלפתי כיסא מערמת הכסאות שניצבה ליד. "תקרא למטפל שיביא כמה עוגיות וקולה, יש במקרר" הוא אמר לי, מניח באיטיות את ספר התהילים על השולחן שלידו והחל לסובב את כסאו אל עבר כיסא הפלסטיק שהצבתי בסמיכות. "זה בסדר, אין צורך", השבתי לו, "אולי אתה רוצה שאביא לך קצת קולה? או סודה?" 

"לא, זה בסדר, לי יש מים", הוא הורה לי בידו הגרומה אל הבקבוק עם הקשית שניצב על השולחן לא רחוק ממנו. "מה שלומך?" הוא שב ושאל, "מה שלום ההורים? ב"ה אבא שלך אדם טוב, כל שבת  הוא אומר לי שבת שלום ושואל איך אני מרגיש.."

"ב"ה" אני משיב, "השבח לאל, הכל בסדר, כולם בריאים". הוא מהנהן קלות בראשו כאומר 'ב"ה'. "באו לבקר אותך השבת?" אני שואל, "אולי הבנות? או שלום?"

"כן, כולם הגיעו בערב שבת, היה יפה מאוד" הוא משיב בשמחה, "שרו, והיה אוכל טוב..."

"איזה יופי" אמרתי בהקלה, "כל הכבוד להם שהם כולם באים". "כן כן" אמר, ואז נזכר ושאל "איפה היית שבוע שעבר? בישיבה?"

"כן ר' מאיר, צריך ללמוד.." עניתי כמתנצל. "כמובן", אמר, "אבל זה בסדר, יש בחורה חכמה שבאה לבקר אותי, יעל. איזה חכמה היא, לומדת, משקיעה, וגם אומרת לי דברי תורה על פרשת השבוע..."

מעניין, אני חושב לעצמי, זה חדש... מי כבר מכיר את ר' מאיר בשכונה ובא לבקר אותו? בטח מדובר על מישהי מבוגרת שבאה לדבר איתו. כבר יצא לי, בזמן ששהיתי במחיצתו של ר' מאיר, להפגש עם אחת מן השכנות לשעבר שגרו לידו ובאה לשוחח עימו קצת ולהפיג את בדידותו.

"איזה יופי" אמרתי לו בקול מעודד, והתחלתי לדבר על מעלת החסד מן הדברים שלמדנו לאחרונה בנושא מן הגמרא במסכת שבת. במהלך הדברים, כהרגלו, ר' מאיר הפסיק אותי בסיפורים על העבר ועל משפחתו, כשהוא מידי פעם מזכיר את אותה 'יעל' שבאה לבקר אותו מידי פעם, ומאבד את ההקשר של דברי הקודמים.

ולפתע, מאחורי גבי נשמעת חריקת שער הברזל, ואז קול צעיר קורא "סבא מאיר! מה שלומך? התגעגעתי אליך!" וכבת בית, בחורה צעירה שנראית קרוב לגילי, שולפת כיסא פלסטיק נוסף וממקמת אותו מצידו הנוסף של ר' מאיר הזקן. "או! יעל! מה שלומך? מה שלום ההורים?" פתח ר' מאיר בשמחה ופנה אלי "זו יעל שסיפרתי לך עליה".

"נעים מאוד.." אני מסביר לה פנים, והפנים שהוסברו אלי חזרה מוכרות לי מאיזה שהוא מקום. "אתם מכירים?" שואל ר' מאיר. "כן," מיד משיבה יעל, "היינו יחד בסניף, אתה עומר נכון?"

ואני מתפלא. לא הייתי דמות שאמורים להכיר אותה משם. "אמת". "היית באמצע לומר כמה דברי תורה נכון? תמשיכו בבקשה" אמרה בנימה קצת מתנצלת. "ר' מאיר סיפר לי שאת גם אומרת לו דברים על הפרשה מידי שבוע, אז בכבוד", די מיציתי את מה שהיה לי להגיד, הרהרתי.

"לא לא, תמשיך, זה באמת לא משהו רציני, אני רק קוראת לסבא מאיר קצת מהחומש ומסבירה.." היא משיבה. דליתי עוד איזה רעיון במחשבתי והתחלתי לומר אותו, ולאחר כמה רגעים ר' מאיר הפסיק אותי ובאופן מפתיע אמר "אתה יודע, יש לה משפחה ממש טובה, אנשים טובים, וגם חכמה – אולי תצאו יחד?"

באותו רגע נאלמתי דומיה, ולפני שהספקתי להיות מובך כדבעי, היא הזדרזה ואמר "תודה סבא מאיר, אבל אני כבר נפגשת עם מישהו.." התעשתי וקצת שחקתי על הסיטואציה, מנסה לחזור אל הנושא הקודם עליו דברתי לפני רגע. בינתיים ר' מאיר מפשיל את שרוולו ומביט אל שעונו המיוחד, שסימניו באותיות עברית חילוף המספרים "כבר צריך לצאת לבית הכנסת" הוא אומר וקורא למטפל, תוך שהוא מגדף אותו קמעא.

ליווינו את ר' מאיר לבית הכנסת, ולפני שנכנסתי אחריו גם אני, פניתי אל יעל וחזקתי אותה על ההשתדלות לבוא לשוחח עם ר' מאיר, תוך שאני מתפלא איך ומניין היא מכירה אותו. היא סיפרה לי שלא מזמן סבתא נפטרה ממגפת הקורונה שפקדה את העולם, וכשעברה ליד ביתו כאשר באה לבקר חברה שגרה בשכנות, ראתה אותו כשישב בחוץ והחלה לשוחח עימו. כשסבתא היתה בחיים היא היתה דואגת לה ובאה לבקר ולשוחח בקביעות, ועתה השיח הזה חסר לה, כך שהיא שמחה שפגשה את 'סבא מאיר'.

הנהנתי ונפרדתי ממנה לשלום, נכנס לתפילת מנחה של שבת בבית הכנסת הספרדי, מהרהר בסיטואציה המוזרה. ומאז, על אף כל הבחורות שיצאתי איתן לפניה ואחריה – היא לא יוצאת לי מהראש.

העלה לי חיוך.כְּקֶדֶם

ובאמת מעורר השראה

תודה על זה

...אנונימי (פותח)אחרונה

היא התחתנה לפני שבועיים. מזל טוב.

היושעלמת חן

היה פורום של שירים נכון? אני לא טועה..

אממ מחפשת בלי קשר צילצול של השיר אם תבנה של בית ,של איתי דוד אם למישהו יש

תודה

את מכוונת אולי לפרוזה וכתיבה חופשית?אנונימי (2)
לאעלמת חן
היה פורום שנקרא שירים, אני כמעט בטוחה בזה
יש את זה:כי קרוב.
עבר עריכה על ידי כי קרוב. בתאריך י"א בשבט תשפ"ד 08:17

פורום שירים

הוא נטוש למדימבולבלת מאדדדדאחרונה

עדיף בפורום אחר (צלילים ומוזיקה, או גיטרה)

ואפילו בצמע הגיוני יותר שיענו לך על זה...

תמיד זוכרת אותך, לא צריך חודש או יוםסתוית סימה

בס"ד

חודש המודעות הגיע ככה אומרים,

לידות שקטות בלי קול, ככה באוקטובר פתאום,

אני רושמת לך תינוקות שלי, שככה תישארי לעד,

על חיים שהגיעו בשקט, בתוך סערה גועשת,

בחדר לידה במקום שבו יש כל הזמן חיים,

פתאום את המוות פוגשים,

עברו 5 שנים מאז,

רציתי להגיד לך שאני זוכרת אותך, בדיוק כמו שהיית,

יפת תואר שקשה לתאר,

זכיתי בך ל9 חודשים קסומים, להרגיש אותך עמוק בפנים,

בלב שלי תהיי תמיד, מחכה לך כבר שתחזרי,

אומרים שתקומו ראשונים בתחיית המתים, כי אתם טהורים,

לא חטאתם בכלל ככה אומרים,

אחרי קבורתך קברתי גם את אבי, את בטח יודעת הוא לידך,

הרי הוא סבך,

הרגשתי שהעצב גובר עליי, לקחתי את התהילים ביד,

והלכתי להדליק נרות לשבת,

אמרתי לחוקר ליבות וכליות שלח לי נחמה בקרוב,

ופתאום הם הגיעו בלי שהתכוונתי, אוליי ככה כיוונתי,

שתי נשמות חדשות הופיעו, תאומים מבלי שציפינו,

אמרתי תודה רבה לבורא עולם, תודה שהראת לי שאני יכולה,

לאסוף את השברים ולקום, להתמודד עם לב שבור,

לחבק את האמונה בבכי של שמחה,

את , את התיקון שלך סיימת, הוא היה שלם ומיוחד,

אנחנו פה למטה מנסים לתקן את עצמנו, לחבר את החלקים שנותרו בחיינו,

ולהאמין שאת שלמה, ומתפללת עלינו,

אני אוהבת אותך בדיוק כמו שהיית, זכיתי בך לעולמים,

מחכה לך שתחזרי , עד שיבוא משיח יקירי בקרוב,

תודה שלמרות הכל בחרת לרדת בשבילי,

ותודה אבא, תודה שבחרת בי .

...אילת השחראחרונה

כמה עוצמות יש בך.

נגעת בי ממש.

ואיתך בתפילות ובייחולים ובתודות לבורא עולם.

🤍

טוב, פה בטח אין אף אחד שמסתכל, ובכל זאת..אני הנני כאינני

אנחנו מנסים להקים לתחייה את פורום "צלילים ומוסיקה" - נגנים ויוצרי מוסיקה יקרים וחביבים! נשמח שתצטרפו אלינו!!

מוזמנים להתחיל בשרשור הכירות החדש שהכנו לכם, שם תתודעו לעוד כמה דברים אנחנו מכינים לכם!

🎵🎶 שרשור היכרות תשפ"ד + עדכון! 📢📣 - צלילים ומוסיקה

בברכת "הזורעים בדמעה ברינה יקצורו" - המנהלים החדשדשים!

ב"ה, בהשגחה אלקית, עכשיו כבר לא כ"כ מפריע לפרסם.אני הנני כאינני

האם את חושבת עליי כמו שאני חושב עלייך?

האם מה שאמרתי לך מסיח דעתך בתפילותייך?

האם את האחת? האם זו אהבה עיוורת? 

איך בכלל אדע, אם לא חוויתי מעולם אחרת?

איך אעבור את המסע הזה בלי שום חרטות?

איך אהיה שלם עם אלקים על אף ההסתרות?

תם, ועוד אשלים עם זה.

מה זה לדעתכם יוצר טוב?yaeli1989

מתעניינת איך לדעתכם נוצר יוצר מעולה?

אולי יעניין אותך