מכתב לשר החינוךמרדכי

בס"ד

לכבוד שר החינוך הרב שי פירון

כאב לי אתמול לשמוע על הודעה חדשה שלך שאתה בתור שר החינוך תדאג לכך שתלמודי התורה ישבתו ביום העצמאות ולא יתקיימו שם לימודים.

יום העצמאות הוא היום בו אנחנו צריכים להודות לקב"ה על כך שאחרי שנים של פיזור בכל רחבי הגלובוס קיבלנו ארץ משלנו שבו נוכל לחיות בה ולגור בה. זה הזמן להודות לקב"ה על כך שכנגד כל הסיכויים מיליוני יהודים מצאו אדמה שתשמח לקלוט אותם לאחר השואה וכל אירועי ההיסטוריה. 

ואיך אפשר להודות לקב"ה אם לא בדרך אחת ויחידה - לימוד תורה!
וגם את זה אתה רוצה למנוע?

אתה באמת חושב שכל הטקסים הללו ולנופף במנגל זה הודאה לקב"ה? אני לא פוסל את העניין, כי בעוד מספר דקות גם אני אצא ביחד עם שאר חברי לישיבה לעשות את המנגל, א-ב-ל זה אחרי שיעורים שהתקיימו כבר מאתמול בערב וגם היום בבוקר ויתקיימו גם בהמשך היום.

ותאמין לי, דיבור כזה רק ירחיק את אותם אנשים שאתה מנסה לקרב. עשו נכון צוות המורים באחד מבתי התלמוד תורה ביו"ש שהודיעו שדווקא לאור הודעה זו הם מוכנים מצידם לבוא וללמד כרגיל (כמובן  את ענייני היום) כי יום זה צריך להיות יום של תורה ולא של הוללות מול במה וזמר ברחובות הערים השונות.

צדק ח"כ פרוש (יהדות התורה) שאמר שאתה נטפל אל הציבור החרדי ולפני שאתה מנסה להחדיר שם לימודי ליבה קודם תכניס בבתי הספר הכלליים קצת ערכים ומשמעת. ואחרי ששם יפסיקו עם האלכוהול סמים ודברים יותר גרועים אולי תבין שבמקום שיש תורה וגדולים לאורה הדברים נראים שונים לחלוטין (אני לא אומר ששם אין דברים כאלה, כי יש, אבל באחוזים הרבה יותר נמוכים).

בתקווה לגאולה שלמה בקרוב (ולא רק אתחלתא )

---

נ"ב - לכל המגיבים, אנא נהגו ככללי הפורום ותוסיפו לשמו את התואר רב גם אם אם אתם לא מסכימים שהוא כזה.

כ"כ צודק וכואב..לפרוש כנפיים

כך פורסם. מידע נטו לעיונך.מורדו

N-US"> 

N-US">http://www.hakolhayehudi.co.il/?p=59030N-US">

N-US; text-transform:uppercase">הרב שי פירון: אינני מזדהה עם ההלכהN-US; text-transform:uppercase">

N-US">אלחנן גרונר | א׳ בניסן ה׳תשע״ג (12/03/2013)N-US">

N-US">לפני כעשור נשאל הרב פירון בידי תושב שכונת הדר בחיפה, שהחלה להיכבש בידי ערבים, האם מותר לו למכור את ביתו לערבי. N-US">בתשובה שפורסמה באתר כיפה ענה הרב פירון, כי "אין למכור את הבית לערבי ובעיקר כשיש בכך איסור של "לא תחונם" ולמכור לערבים בית בעיקר לאור המאבק המתנהל בימים אלה ההוא ממש בחזקת איסור".N-US">

N-US">ביממה האחרונה, טרחו גורמים עלומי שם להפיץ את הפסק הישן בכלי התקשורת, ובמהרה זכה פירון למתקפה על פסיקתו ה"גזענית". ראשונה הייתה העיתונאית ג'ודי שלום ניר מוזס, אשתו של ח"כ סילבן שלום מהליכוד, שמיהרה להודיע כי הרב פירון הוא "הוא גזען חשוך" וכי לא תסכים שיהיה אחראי על חינוך ילדיה.

N-US">מצדו בחר הרב פירון להתנער דווקא מהפסק שנתן בעבר, בהודעה מביכה במיוחד שהוציאה לשכתו. N-US">"פורום כיפה עוסק בשאלות הלכתיות ובתשובות של ההלכה לנושאים שונים", נמסר מלשכתו של ח"כ פירון.

N-US">"המענה שנתן הרב פירון הוא המענה שנותנת ההלכה,     ואינו מייצג את עמדותיו האישיות.

N-US">בנושא מכירת הדירות לערבים:       הרב פירון אינו עומד מאחורי הפסיקה ההלכתית

N-US">בנושא, ופועלו בשנים האחרונות לקירוב לבבות בין ערבים ליהודים עומד כהוכחה ניצחת לכך."N-US">

N-US"> 

גמני מידע נטו: בת"ת בית-אל למדו תורה ביום העצמאותאליעזר ברק

כן זו עובדה !

בית אל זה אולי היישוב הכי הכי ממלכתי , הרבה יותר ממלכתי משר החינוך.

ובעצם יום העצמאות ילדי התלמוד תורה שם באו לתלמוד התורה שלהם ולמדו שם תורה !

יתירה מזו: שמעתי על ישיבה שהייתה פתוחה בפוריםהמדינאי

ויש גם ישיבה ש/הייתה פתוחה בחג השבועות.

יש רק יום אחד שיש על זה איסור לימוד תורה:  תשעה באב..

כ"כ נכון!ozd

שלחת לו את זה?

נראה לי שלאחים שלי בכל זאת היה היום "לימוד זכות"..תאיר לי ת'נשמה

לומדים מטעם הרצון (המלמדים באים בכוחות עצמם גם התלמידים אבל יש להם הסעה )

מ8:30-12:30

אין על המלמדים האלה באמת!

(שימשיכו לעשות לימודי זכות יהיה שקט בבית....צוחקצוחקצוחק)

בסוף לא היה להם,אבל היה אמור להיות להם.תאיר לי ת'נשמה
אם זה נובע מזלזול והתרסה ביום העצמאות.בחורצ'יק

ובאי הכרה במדינת ישראל.יש להלחם בתופעה.ומי שאינו מכיר במדינתנו מדינת ישראל,יכול לעזוב אותה.

ארר די עם החיבור הבלתי נסבל הזה!!ענבל
בס"ד

יש ארץ ישראל ויש מדינת ישראל!!
הן לא תלויות אחת בשנייה!!
אני יכולה לשנוא את המדינה בכל מאודי ובו זמנית לגור פה כי אני מאמינה שבא"י צריך להיות.
זה לא קשור אחד לשני!!

נ.ב. הבהרה: אני לא שונאת את המדינה בכל מאודי. תודה מראש.
אין מה לעשות..בחורצ'יק

אני לא אלך לארה"ב ויעבור על כל החוקים ויגיד אני אוהב את אמריקה!!! אתם לא תענישו אותי!!!

יש מלכות,ויש לה דינא דמלכותא,ודינא דמלכותא-דינא!

אם לא טוב לך החוק,אתה תעזוב את המדינה,ולא תוציא אותה מהארץ שבה היא שולטת.

מה אתה רוצה מחוק? היא לא דברה על כאלה שעוברים עלמוטיז

החוק

היא מפרידה בין המדינה לארץבחורצ'יק

אני אומר שהמדינה שולטת בארץ ב"ה.ולכן היא לא יכולה לומר שהן לא תלויות אחת בשנייה,ולהפריד את המדינה מהארץ.

ואפשר לגור בארץ ו...אז נכון לשנוא..אבל אי אפשר לעבור על חוקי המדינה.

נו, אז מהבחינה עליה היא מדברת - יש הפרדה.מוטיז

החרדים מכירים במדינה, אבל לא רואים את היום הזה כיום שמח, או לפחות לא מפיק שמח כדי לבטל לימודים..

איפה הבעיה?

הבעיה היא שהם לא מכירים במדינה ומשמיצים אותהבחורצ'יק

ומאידך מנצלים אותה....אבל זה לא הדיון הזה..

אכן, לא הדיון הזה...מוטיז

דינא דמלכותא דינא חל רק בנושאי ממוןמרדכי

בס"ד

ז"א שאתה תהיה חייב לשלם מס וקנסות ולציית לתמרורים וכו', אבל ברגע שיש חוק שסותר משהו הלכתי אסור להקשיב לחוק הזה ויש לצאת נגדו! בדיוק כמו אם יחוקקו ח"ו חוק שאוסר לעשות ברית מילה כך צריך גם לצאת נגד חוק שאסור על לימודי תורה בתלמודי תורה ביום העצמאות (ובכל יום שהוא [למעט ערב יו"כ ותשעה באב שאז אסור ע"פ ההלכה ]). 

אני לא בטוח לגבי זה.בחורצ'יק

אם אני במדינה כלשהי,ואסור לעשות ברית,אז כמובן שצריך בדרכים החוקיות להיאבק ולתקן וכ'ו..אבל אני לא בטוח שאפשר להלחם במדינה שבה אני חי..אלא אפשר לעבור למדינה אחרת.אבל צריך לברר אולי..לא יודע.

אתה טועה - חובה עליך להלחםמרדכי
בס"ד

יתרה מכך, הרב קוק זצוק"ל אמר שחייבים להלחם בחלק מהמקרים אפילו כדי הגעה למלחמת אחים(!!!) אין פה שאלה בכלל האם להאבק בחוק הסותר את התורה, זה ברור שחובה להאבק בו!
כשמביאים עובדה או ציטוט,אני אוהב שיש מקור.בחורצ'יק

אמרתי להיאבק,כן.תסתכל שוב.ב"ה היום אפשר לתקן ולשנות חוקים בדרך החוקית.

כששר החינוך מתכוון לגרוע בתקציב של ת"תלפרוש כנפיים

כי הם לומדים יותר מידי תורה אז הוא פשוט אנטי דת.

לימוד התורה הרבה יותר חשוב מכל לימוד אחר.

מי שיפגע בתורה בסוף יחטוף.. יש לעמ"י היסטוריה וכבר ראינו מה קרה למי שזלזל בארץ ישראל...

שככת משהוא...shira935

והוא הביטוי "לדעתך.."

באיזה תופעה? של לימוד תורה?מרדכי
של לא חוגגים את יום העצמאות ולכן לומדיםalezish

הבהרה זו ממש אינה דעתי(לא התופעה ולא הפסקת לימוד התורה)

קטונתי...עין הקורא

איך מישהו הנושא בתואר 'רב' יכול לחשוב

שמנגל יותר חשוב מלימוד תורה?

אולי זה מתחיל מהחשיבה שיותר חשוב להיות מגולח ומקובל בעיני הציבור

יותר ממה שאמרה תורה 'הדרת פנים זקן...'

ויותר חשוב שהרב ידבר יפה ומושך,

מאשר שיהיה לו ידע רחב בהלכה....

ושלא יהיו אי הבנות:

התפיסה הזו איננה ייחודית כלל וכלל לרב פירון.

היא כמעט הדגל של ארגון רבנים מסויים,

המשוכנע שעריכת חופות לחילונים הופכת רב כלשהו לגדול הדור...

אמור לי מי חבריך ואומר לך מי אתה.

ומכל אלה יוצא רב שטועןalezish

שזו דעת תורה אבל זו לא דעתי האישית.

ד"א לא כל הארגון כזה יש בו הרבה רבנים שרוצים לקרב חילונים, (לדוג' הרב אריאל הוא נשיא הארגון והוא ממש לא בדעות האלה)

לא חייב לעשות מנגל.ולא חייב לזלזל בהתרסה ביום העצמבחורצ'יק

העצמאות.

זאת לא התרסה, זה פשוט חוסר יחס, יום העצמאותמוטיז

באמת לא קיים אצל חרדים, מה.. תרביץ להם?

אתה כ"כ צודק גם לי זה צרם מאוד!!בת מלך=)

וגם לאחים שלי ולהורי....

יום העצמאות זה דווקא היום בו צריך וזה בראש ובראשונה -ללמוד תורה ולהודות ל-ה' על הניסים שעשה עמנו...!!

הוספה קטנה...החושב

לא ניתנו שבתות וימים טובים לישראל אלא שיעסקו בתורה...

זכותי לנצל את החג איך שאני רוצה, ועל מה אנחנו מודים לה' על המדינה אם לא שאנחנו יכולים לשבת בשקט וללמוד תורה?

מוזר שמימרא פשוטה כזו נעלמה מעיני שר החינוך הרב...

מסכימה!!!!!!!!!דוסית גאה!

שידאג להפסיק עם החגיגות הנוגדות את רוח ההלכה הכוללות פריצות ושירת נשים לפני שהוא סוגד לחינם תלמודי תורה.

הצביעות הזו ל"חופשים" והשנאה העיורת לחרדים דוחות אותי!!!!

בלי קשר לדעתי בנושא~מישי~

אני לא חושבת שהוא רצה דווקא שלא ילמדו ביום זה אלא שלא ילמדו בתוך מסגרת של בית ספר. כלומר אני מניחה שהוא באמת שמח אם הם לומדים תורה ביום העצמאות אבל בבית ולא בבית ספר שזה נראה לו כהתרסה כלפי המדינה שכל המוסדות שלה סגורים.

נ.ב- כפי שכתבתי לעיל לא הבעתי עמדה לגבי החלטה זו ואני גם לא מתכוונת להביע עמדה ולהתווכח על כך בפורום אלא רק לנסות להסביר לדעתי מה היתה הכוונה שלו מכיוון שהוא איש חינוך דתי שמאמין בדרך התורה (ראו את הנאום שלו- או אפשר להגיד דבר התורה שלו בחידון התנ"ך לנוער) אז קשה לי להאמין שהוא רוצה בכוונה שאנשים לא ילמדו תורה.

הוא לא חשב כלום..אם היית

רק על הפופולריות שלו..

היום הכי איני זה להתקיף את החרדים מאיזו כיוון ןהןא מצא איזה מקום להראות שגם הוא מתקיף את החרדים ושונא אותם מאיזה מקום. וגם הוא יצליח להזיק להם בכל פינה שהוא רק ימצא.

בדרך הזו צוברים פופולריות בתקשורת וממילא בדעת ההמונים..

אם היה רוצה לעזור לפופולריות הוא לא~מישי~

היה נואם כמו שנאם בחידון התנ"ך כי יכולים להתלהם עליו ולהגיד שהוא פשיסט וכופה את הדת (תסתכלו בנאום שלוותבינו על מה אני מדברת).

היום אפשר להגיד הרבה דבריםאם היית

שאמורים להרגיז...

העיקר עשית נזק לחרדים? הרעת להם? עצבנת אותם? קללת אותם?

התקשורת תדאג לפופולריות שלך לטפס.

אני חייבת להעיר.רני שמחה

אני לא מגיבה הרבה בפורומים באתר, ובפרט בפורום הספציפי הזה, אבל יש משהו שאני חייבת להעיר.

השיח פה נעשה בצורה סטיגמטית להחריד. 

מצטערת,זה חורה לי. ואני לא מדברת מתוך פלורליזם,מה שנפוץ במקום מושבי, אלא מתוך דאגה לאהבת ישראל. 

מרדכי, סלח לי. מי אתה שתגיד שכל מה שיש בציבור החילוני זה סמים ואלכוהול? תגיד לי, אתה רציני? זה מה שאתה חושב שמלמדים בבתי הספר?! מלמדים שם ציונות, אהבת הארץ, ויש חינוך נרחב הדוחף את הנוער לתת מעצמו כמה שיותר למדינה המדהימה הזו שהיא נס בפני עצמו. 

נכון, אז יש את הבתי ספר הלא משהו, שמלמדים את ביקורת המקרא, לא עלינו. את זה צריך להוקיע בכל מחיר. אך אני מאמינה ויודעת, שיש שם עוד את המורים המבוגרים האלה, שמלמדים תנ''ך בכזו אהבה, שהיום היא נדירה גם בציבור שלנו. 

וצרמה לי הסטיגמטיות על החרדים, וצרמה לי הסטיגמטיות על דבריכם בדבר "הרבנים החדשים". אני לא רואה אותך פורש כנפיים ויוצא להוקיע את השם הרע שיש שהוציא לנו יצר הרע בשאר החברה הישראלית,אז על בסיס איזה ידע בדיוק אתה שופט אותם ככה? האם החלפת מילה או שניים עם כל אחד ואחד מהרבנים האלה, שאתה אומר עליהם בכזו ודאות שאין להם ידע נרחב בהלכה?! 

תגיד לי באמת. לא, אל תגיד לי. תסתכל לעצמך בעיניים ותגיד - האם מקומי הוא, לשפוט את היהודים האלה? 

אמור לי מי אתה ואומר לך מי אתה.

נ"ב - לא אמרתי כלל את דעתי בנושא רבני צוהר,בית הלל ועוד ארגונים שכאלה, כי לא זוהי הנקודה. בואו ניזכר שניה על מה אנחנו מתאבלים בספירת העומר. שנאת חינם, זוכרים?

לא הכללתי, שימי לב שדיברתי באחוזיםמרדכי
מה היו חושבים, אותם המעוניינים לקיים לימודים...מהיהודים

ביום השבתון, על בית ספר שהיה מקיים, בתוך המוסד, עם כל הצוות, יום לימודים רגיל, 

כולל שעורי ספורט, בישול וארוחות שחרית וצהריים, ביום הכיפורים?
בית הספר, היה טוען:"לא מבין מדוע מפריע למשרד החינוך שתלמידים לומדים. ממתי למשרד החינוך מפריע שלומדים יותר מדי?".

ללמוד תורה, אפשר גם מחוץ למסגרת בית הספר.
אינני מאמין, שבתי הספר הללו פעילים בשבתות וחגים.
אני מקווה שבשבתות וחגים, הילדים לומדים תורה במסגרות אחרות: 
בבתי הכנסת, בבית וכד'.

העניין הוא, כנראה, אחר.
הרצון הוא, להפגין ולהכריז, על התבדלות ממדינת ישראל.

העובדה שבזכות קיום המדינה:
יש לבתי הספר הללו הגנה של המשטרה מפני פשיעה (כמו למוסדות אחרים), 
יש גיבוי של מוסדות רפואה למיניהם,
יש צבא שישמור על בטחון הקהילות מפני שחיטות רבתי, כמו בימים "הטובים", לפני קום המדינה, כשעם ישראל היה תחת שלטון זר, 
ועוד ועוד.

עובדות אלה אינן ראויות, ככל הנראה, להכרת הטוב (ערך בסיסי אצל יהודים)
כלפי שמיים .

מעניין שמחוגים שכאלה, המכנים עצמם "חרדים", קמה צעקה גדולה,
ושלל חרפות וגינויים, כאשר התברר להם כי לא יהיה לעסקניהם חלק ב"עוגה",
שמוקנית לאלה השותפים בקואליציה.

וואו, אין בכלל השוואה ביום יו"כ ליום העצמאותמרדכי

בס"ד

והוראה זאת היא כלפי כל התלמודי תורה בארץ גם של "מזרוחניקים" (כפי שכתבתי על הת"ת ביו"ש) שכן חוגגים את יום העצמאות ולא מחרימים אותה שונאים אותה וכו'.

ובכלל -

יש עתיד מנהלת מאבק כנגד הציבור החרדי כל הזמן (בדיוק כמו לפיד האבא), אפילו הח"כ החרדי שיש מטעמם יוצא כנגדם כמו ההודעה שפורסמה בשמו לפני חג הפסח שקוראת לחרדים לעסוק בזבל ולהתחיל לתרום למדינה (או משהו כזה בסגנון)

אבל עדייןהחושב

השאלה היא מה יום מיומיים?

למה דווקא עכשיו הוא נזכר בזה עד עכשיו כל השנים  שרי החינוך שתקו והעבירו את זה בשקט, למה פתאום מגיע שר דתי ורב בישראל...

ומעלה את הנושא לסדר היום?  

זה אומר דרשני, לא?

בגלל שהוא דתי מחמדאליעזר ברקאחרונה
אין שום הפגנתיות בלימוד ביום העצמאות...אדם כל שהוא

הם לומדים ביום העצמאות מאותה סיבה שהם לומדים בימים שלפניו ולאחריו.

וההשוואה ליום כיפורים לא מתאימה, וגם לא השוואה לשבתות. אם להשוות לחג אחר, יותר מתאים להשוות לחנוכה. 

ובכל מקרה, הפיכת יום העצמאות ליום חופש לא תגביר את הזדהותם עם המדינה, אבל תגרום כנראה לביטול תורה (כיוון שמן הסתם גם אם ילמדו עם הוריהם וכדו', ילמדו פחות).

לא לרחם עליהם יותר מידיshindov

אם הם היו חיים בכל מדינה אחרת, הם היו עוברים לדום מתוח על כל פיפס. כאן הם יכולים להיות כפויי טובה ולהשתלח ככל העומד על רוחם. מותר לדרוש מהם קצת כבוד של הזהרו במוראה של מלכות. זה שאליהו רץ לפני אחאב, קשה להם לתפוס. והם לא מוכנים להבין שהקב"ה לא עובד אצלם. ולמרות קללותיהם ומחאותיהם.  המדינה הציונית חגגה 65 שנה לקיומה. אז אף אחד לא נטפל אליהם. הם התרגלו שאפשר לקבל הכל בלי לשלם כלום. ולא רק זה אלא שמותר גם לקלל. רק למען ההגינות מה שלא דורשים מהערבים, לא צריך לדרוש מהם. ולא צריך להפוך אותם לשק חבטות של להיות יותר צדיקים מהרב הראשי. אבל דגל כמו בפונביז' מותר לשים? הרב כהנמן זצ"ל דרש את הכרת הטוב. גם להם מותר! ואם היו הולכים בדרכו. הם לא היו איפה שהם עכשיו.

אתה שמעלי וכל השאר,דוסית גאה!

נכון, הם לא תופסים נכון את המדינה, אבל לא על זה הדיון...

הדיון הוא למה "רב" אמור להשתלח בחרדים על כל במה...

הוא לא יכול לבטל לימוד תורה רק בגלל שזה נעשה מטעמים של אי הכרה במדינה...

למה נתניהו עושה לעצמו את זה?הסטורי
היה ידוע כבר מתחילת הערב שעידו נורדן יחליף את זיו אגמון. מינוי מצויין.

למה נתניהו היה צריך להוציא שעתיים לפני ההודעה הרשמית על כך, הודעה מיוחדת על השארתו של אגמון "עד למציאת מחליף (שכבר נמצא)" ולחטוף כל כך הרבה תגובות (הזויות, אבל זה לא משנה) מבפנים?

אולי זיו אגמון הוציא את ההודעה;)ברגוע
אולי באמת...הסטורי
כידוע לנתניהו יש הרבה מעלות, אבל קושי גדול בבחירת האנשים שהוא עובד איתם...
אולי הוא רוצה להראותקורא נלהב לשעבראחרונה
שהוא לא מחליף אותו בבהלה בגלל יללות השמאל, אלא כי זה לא ראוי אדם כזה לתפקיד ציבורי אבל לא ברמה שצריך לזרוק אותו בבושת פנים. ובטח לא להישאר בלי מחליף זמני לחפיפה בגלל יללות השמאל האלה

אנשים יקראו לזה שהוא רוצה 'לשלות בסדר יום', אני קורא לזה שכל ישר שלא נכפף ברוח התקשורת וכו'

סידני היא עיר אלימההסטורי
אדם שרצח חמישה אנשים בסכין נרצח על ידי המשטרה בסידני.

אדם בסידני תקף כמה אנשים. העובדה שאביר המוסר, נציג הקב"ה עלי אדמות, הממונה על המצפון נשאר בשוויון נפש ולא פתח על זה שרשור מעידה על כשל מוסרי עמוק.

@סיעתא דשמייא1

משהאחרונה
הסיפור עם הטייס האמריקאי צריך לחזק אותנוזיויק
להתפלל על הטייסים יחד עם שאר החיילים, שום דבר לא מובן מאליו
מה שקורה באיראן עם חיל האוויר זה נס גלוי.משהאחרונה
לפום צערא אגרארועישםטוב

האירועים הכי דרמטיים של השבועות האחרונים יהיו דווקא ביום טוב 

שאי אפשר לראות חדשות!!!!!

למה זה גורם צער?!הסטוריאחרונה
אולי כדאי להשתחרר מהצורך הנפשי להתעדכן כל הזמן.

יתכן ששחרור כזה גם ישחרר לך את מושגי הטוב והרע שהתשקורת מאכילה אותנו.

לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"hamedinai

זו לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"

אם שופטי בג"ץ, פקידי השב"כ והפרקליטות היו מפעילים את אותם טריקים, שטיקים, לחצים והליכים מנהליים-משפטיים שהם עושים נגד הימין - אבל הפעם נגד השמאל, נגד המחבלים ונגד כל שונאי ישראל -  

אז ליל גלנט היה נראה כמו משחק ילדים לעומת מה שהיו עושים לנתניהו כשרצה להעביר חוק לפיטוריו באופן חוקי לחלוטין.

המערכת הזאת לא טועה. היא פועלת בדיוק לפי הכלל התלמודי העתיק (שטיטוס הרשע יישם אותו):  

מי שמיצר לישראל - הופך לראש.  

מי ששומר על ישראל - הופך למטרה.

זה לא "שלטון משפטנים".  

זה מנגנון השמדה פנימי, שקודם את כל מי שפוגע בנו ומדכא את כל מי שמנסה להגן עלינו.

הכתיבה מזכירה לי קצת את CoPilotחתול זמניאחרונה
להוסיף בשבת מי שברך לטייסים האמריקאים שצנחו באירןקעלעברימבאר
תודה לאל, החילוצים הסתיימו בהצלחהפ.א.
זה מזכיר לי דיון מסויםחתול זמני
כן כתבתי את זה כקונטרה לאז. לא חזרתי בי ממה שכתבתיקעלעברימבאראחרונה

אז.

אבל אכן החה צריך השבת להוסיף מי שברך לאמריקאים, בגלל הנעדרים שם

באיזה אתר כדאי להתעדכן?הודעה1

מה אתם אומרים

באיזה אתר כדאי להתעדכן באקטואליה?

שמתעדכן מהר.

לא אתרי תרעלה וללא פריצות. (ל7 לא התחברתי)

רוטרהסטורי
נכוןזיויק
אשמח גם לדעתנקדימון
לכאורה רוטר, אבל יש שם המון קליקבייט, וגם תגובות רעילות בצורה קיצונית.
קודם כלoo

עדיף לא להתעדכן באקטואליה

כמות הרעל החרדה שיש שם יכולה לדכא את החיים

אם אני רוצה להתעדכן

זה דרך הכותרות של רוטר סקופים

זה לרוב מידע עדכני נקי ובלי פרסומות 

לדעתי עדיף ערוצים בוצפ אפשר לבדוק איזה מתאיםחתול זמני

יש כאלה שמתמקדים למשל רק בביטחון

וגם כמות עדכונים יומית משתנה

תוכל לשתף? להמליץ? לקשר?נקדימון
TheKurdishTimes ערוץ קטן הרבה עדכונים ביטחונייםחתול זמני

בלבד

אבל אני לא כזה מעורה

באתר "אמס" (אתר חרדי) יש עדכונים זורמיםמבקש אמונה
מבזקי Ynetshaulreznik

אין שם "תרעלה" במשמעות המקובלת, אלא דיווחים של משפט או שניים. את הפרסומות מבטלים ככה:

[DNS] Private DNS for Android 11+ block ads natively

אז עדיף כבר מבזקי ערוץ 7קעלעברימבאר
מבזקי ערוץ 7 כוללים גם קישורים לכתבות/ראיונות וכד'shaulreznikאחרונה

מה שפחות רלוונטי למי שרוצה לקבל תמונה כוללת של המתחרש

החדשות פה באתר לא רעות בכללמשה

מעבר לזה, תלוי כמה רעל וכמה SNR (יחס אות לרעש) אתם מוכנים לסבול. רוטר שהוזכר פה מכיל תוכן לא רע אבל תגובות רעילות ממש. אתרי חדשות חרדיים (הוזכר פה אחד  @מבקש אמונה , אגב, ידעת שאמס זה גם כן פרוייקט שלי?) יש להם יתרון של תוכן נקי יחסית אבל מוטה חזק מדי למגזר שלהם. זכותם כמובן. אבל צריך לדעת את זה.

יפה לא ידעתי 💪מבקש אמונה

נכון קצת מוטה אבל לא נורא להרגשתי... 

(גם יש קצת דברים שאני נוטה לחרדי 😁)

אותו stack טכנולוגי פחות או יותרמשה
יש קצת הבדלים. שבוע אחרי שעלה פה מצב כהה עלה גם שם.
באתרים החרדיים, יש גם עודף סופרלטיביםהסטורי
וביטויים בומבסטיים, סביב דברים של מה בכך.

אהרון גרנות/גרנביץ', שגם בעצמו חי על התפר שבין קריית ארבע לחסידות גור וגם כעיתנאי היה שנים גם כאן בערוץ 7 ובעיתון נקודה ז"ל וגם במשפחה ובתקשורת חרדית, העיר על הנקודה הזאת מזמן.

לא כזה כדאי להתעדכןאדם פרו+

יש בווצאפ חדשות משמחות

קבוצה

חדשות משמחות

ויש ערוץ שכתוב איפה האזעקה, בצירוף מפה.

ואתה יודע איפה שרק היתה התראה

אפשר כבר לא להיות המרחב המוגן

אם הטיל עבר בנתיב אחר.

צופר - צבע אדום

וככה לא צריך לחכות ל"הסתיים האירוע"

במקומות בהם לא היתה אזעקה.

חוק עונש מוותידידיה כ

העברת "חוק עונש מוות למחבלים" בקריאה שלישית היא רגע שבו המדינה מחשבת מסלול מחדש, אך בעוד חגיגות הניצחון נשמעות מצד אחד, זעקות האזהרה מצדו השני של המתרס חריפות מתמיד. בלב הסערה ניצב השר איתמר בן גביר, שהוביל את החוק כדגל מרכזי, בטענה נחרצת שרק יד ברזל וגרדום ישיבו את ההרתעה שאבדה ויעשו צדק עם המשפחות השכולות. עבור בן גביר ותומכיו, זוהי הדרך היחידה להבהיר לאויב שכללי המשחק השתנו וכי דם יהודי אינו הפקר. אלא שמול הגישה הזו מתייצבת חזית רחבה של מתנגדים, ובראשם דמויות ביטחוניות ופוליטיות כמו בני גנץ ויאיר לפיד, המזהירים כי מדובר ב"הימור מסוכן על חיי אדם". טענת הנגד המרכזית, שמהדהדת גם במסדרונות השב"כ, היא שעונש המוות אינו מרתיע את מי שיוצא למשימת התאבדות ממילא, אלא להפך – הוא מעניק למחבל את הפרס הגבוה ביותר מבחינתו: מות קדושים ("שהאדה"). המתנגדים טוענים בנחרצות כי המהלך הזה רק יתדלק גלי טרור אכזריים של נקמה, יגביר את המוטיבציה לחטיפת חיילים ואזרחים כקלפי מיקוח נגד ההוצאות להורג, ויבודד את ישראל מוסרית ודיפלומטית בעולם. ראש הממשלה בנימין נתניהו, שבחר להעניק את קולו ותמיכתו המכרעת לחוק, מצא את עצמו בלב הדילמה בין הצורך המבצעי-ביטחוני לבין הדרישה הציבורית והפוליטית לצדק גלוי ומרתיע. כעת, כשהחוק כבר כאן, השאלות הופכות למטלטלות יותר: האם תמיכת נתניהו ובן גביר תתברר כנקודת מפנה חיובית, או שמא צדקו גנץ ולפיד באזהרתם שהחוק הזה הוא רק דלק למדורת המזרח התיכון? האם אנחנו באמת בטוחים יותר היום, או שמא פתחנו תיבת פנדורה של אלימות שאין לה סוף? ומה יקרה ביום שבו פסק הדין הראשון יצא אל הפועל – האם נרגיש שנעשה צדק, או שנבין שהמחיר הביטחוני כבד מנשוא? אלו השאלות שנותרו פתוחות לשיפוטכם, והן דורשות מאיתנו להחליט: היכן עובר הגבול בין נקמה מוצדקת לביטחון לאומי?

מאמר מומלץ - האם הגיעה השעה לעונש מוות למחבלים?עמית22

ממליץ על המאמר ב"זה מעניין" שדן לעומק בטיעונים האלו ובכלל ברעיון של עונש מוות למחבלים.

אולי יעניין אותך