מכתב לשר החינוךמרדכי

בס"ד

 

לכבוד שר החינוך הרב שי פירון

 

כאב לי אתמול לשמוע על הודעה חדשה שלך שאתה בתור שר החינוך תדאג לכך שתלמודי התורה ישבתו ביום העצמאות ולא יתקיימו שם לימודים.

 

יום העצמאות הוא היום בו אנחנו צריכים להודות לקב"ה על כך שאחרי שנים של פיזור בכל רחבי הגלובוס קיבלנו ארץ משלנו שבו נוכל לחיות בה ולגור בה. זה הזמן להודות לקב"ה על כך שכנגד כל הסיכויים מיליוני יהודים מצאו אדמה שתשמח לקלוט אותם לאחר השואה וכל אירועי ההיסטוריה. 

 

ואיך אפשר להודות לקב"ה אם לא בדרך אחת ויחידה - לימוד תורה!
וגם את זה אתה רוצה למנוע?

 

אתה באמת חושב שכל הטקסים הללו ולנופף במנגל זה הודאה לקב"ה? אני לא פוסל את העניין, כי בעוד מספר דקות גם אני אצא ביחד עם שאר חברי לישיבה לעשות את המנגל, א-ב-ל זה אחרי שיעורים שהתקיימו כבר מאתמול בערב וגם היום בבוקר ויתקיימו גם בהמשך היום.

 

ותאמין לי, דיבור כזה רק ירחיק את אותם אנשים שאתה מנסה לקרב. עשו נכון צוות המורים באחד מבתי התלמוד תורה ביו"ש שהודיעו שדווקא לאור הודעה זו הם מוכנים מצידם לבוא וללמד כרגיל (כמובן  את ענייני היום) כי יום זה צריך להיות יום של תורה ולא של הוללות מול במה וזמר ברחובות הערים השונות.

 

צדק ח"כ פרוש (יהדות התורה) שאמר שאתה נטפל אל הציבור החרדי ולפני שאתה מנסה להחדיר שם לימודי ליבה קודם תכניס בבתי הספר הכלליים קצת ערכים ומשמעת. ואחרי ששם יפסיקו עם האלכוהול סמים ודברים יותר גרועים אולי תבין שבמקום שיש תורה וגדולים לאורה הדברים נראים שונים לחלוטין (אני לא אומר ששם אין דברים כאלה, כי יש, אבל באחוזים הרבה יותר נמוכים).

בתקווה לגאולה שלמה בקרוב (ולא רק אתחלתא )

 

 

---

נ"ב - לכל המגיבים, אנא נהגו ככללי הפורום ותוסיפו לשמו את התואר רב גם אם אם אתם לא מסכימים שהוא כזה.

כ"כ צודק וכואב..לפרוש כנפיים


כך פורסם. מידע נטו לעיונך.מורדו

N-US"> 

N-US">http://www.hakolhayehudi.co.il/?p=59030N-US">

N-US; text-transform:uppercase">הרב שי פירון: אינני מזדהה עם ההלכהN-US; text-transform:uppercase">

N-US">אלחנן גרונר | א׳ בניסן ה׳תשע״ג (12/03/2013)N-US">

N-US">לפני כעשור נשאל הרב פירון בידי תושב שכונת הדר בחיפה, שהחלה להיכבש בידי ערבים, האם מותר לו למכור את ביתו לערבי. N-US">בתשובה שפורסמה באתר כיפה ענה הרב פירון, כי "אין למכור את הבית לערבי ובעיקר כשיש בכך איסור של "לא תחונם" ולמכור לערבים בית בעיקר לאור המאבק המתנהל בימים אלה ההוא ממש בחזקת איסור".N-US">

N-US">ביממה האחרונה, טרחו גורמים עלומי שם להפיץ את הפסק הישן בכלי התקשורת, ובמהרה זכה פירון למתקפה על פסיקתו ה"גזענית". ראשונה הייתה העיתונאית ג'ודי שלום ניר מוזס, אשתו של ח"כ סילבן שלום מהליכוד, שמיהרה להודיע כי הרב פירון הוא "הוא גזען חשוך" וכי לא תסכים שיהיה אחראי על חינוך ילדיה.

N-US">מצדו בחר הרב פירון להתנער דווקא מהפסק שנתן בעבר, בהודעה מביכה במיוחד שהוציאה לשכתו. N-US">"פורום כיפה עוסק בשאלות הלכתיות ובתשובות של ההלכה לנושאים שונים", נמסר מלשכתו של ח"כ פירון.

N-US">"המענה שנתן הרב פירון הוא המענה שנותנת ההלכה,     ואינו מייצג את עמדותיו האישיות.

N-US">בנושא מכירת הדירות לערבים:       הרב פירון אינו עומד מאחורי הפסיקה ההלכתית

N-US">בנושא, ופועלו בשנים האחרונות לקירוב לבבות בין ערבים ליהודים עומד כהוכחה ניצחת לכך."N-US">

N-US"> 

 

גמני מידע נטו: בת"ת בית-אל למדו תורה ביום העצמאותאליעזר ברק

כן זו עובדה !

 

 בית אל זה אולי היישוב הכי הכי ממלכתי , הרבה יותר ממלכתי משר החינוך.

ובעצם יום העצמאות ילדי התלמוד תורה שם באו לתלמוד התורה שלהם ולמדו שם תורה !

 

 

יתירה מזו: שמעתי על ישיבה שהייתה פתוחה בפוריםהמדינאי

ויש גם ישיבה ש/הייתה פתוחה בחג השבועות.

 

יש רק יום אחד שיש על זה איסור לימוד תורה:  תשעה באב..

 

 

כ"כ נכון!ozd

שלחת לו את זה?

נראה לי שלאחים שלי בכל זאת היה היום "לימוד זכות"..תאיר לי ת'נשמה

לומדים מטעם הרצון (המלמדים באים בכוחות עצמם גם התלמידים אבל יש להם הסעה )

מ8:30-12:30

אין על המלמדים האלה באמת!

(שימשיכו לעשות לימודי זכות יהיה שקט בבית....צוחקצוחקצוחק)

בסוף לא היה להם,אבל היה אמור להיות להם.תאיר לי ת'נשמה
אם זה נובע מזלזול והתרסה ביום העצמאות.בחורצ'יק

ובאי הכרה במדינת ישראל.יש להלחם בתופעה.ומי שאינו מכיר במדינתנו מדינת ישראל,יכול לעזוב אותה.

ארר די עם החיבור הבלתי נסבל הזה!!ענבל
בס"ד

יש ארץ ישראל ויש מדינת ישראל!!
הן לא תלויות אחת בשנייה!!
אני יכולה לשנוא את המדינה בכל מאודי ובו זמנית לגור פה כי אני מאמינה שבא"י צריך להיות.
זה לא קשור אחד לשני!!

נ.ב. הבהרה: אני לא שונאת את המדינה בכל מאודי. תודה מראש.
אין מה לעשות..בחורצ'יק

אני לא אלך לארה"ב ויעבור על כל החוקים ויגיד אני אוהב את אמריקה!!! אתם לא תענישו אותי!!!

יש מלכות,ויש לה דינא דמלכותא,ודינא דמלכותא-דינא!

אם לא טוב לך החוק,אתה תעזוב את המדינה,ולא תוציא אותה מהארץ שבה היא שולטת.

מה אתה רוצה מחוק? היא לא דברה על כאלה שעוברים עלמוטיז

החוק

היא מפרידה בין המדינה לארץבחורצ'יק

אני אומר שהמדינה שולטת בארץ ב"ה.ולכן היא לא יכולה לומר שהן לא תלויות אחת בשנייה,ולהפריד את המדינה מהארץ.

ואפשר לגור בארץ ו...אז נכון לשנוא..אבל אי אפשר לעבור על חוקי המדינה.

נו, אז מהבחינה עליה היא מדברת - יש הפרדה.מוטיז

החרדים מכירים במדינה, אבל לא רואים את היום הזה כיום שמח, או לפחות לא מפיק שמח כדי לבטל לימודים..

איפה הבעיה?

הבעיה היא שהם לא מכירים במדינה ומשמיצים אותהבחורצ'יק

ומאידך מנצלים אותה....אבל זה לא הדיון הזה..

אכן, לא הדיון הזה...מוטיז


דינא דמלכותא דינא חל רק בנושאי ממוןמרדכי

בס"ד

 

ז"א שאתה תהיה חייב לשלם מס וקנסות ולציית לתמרורים וכו', אבל ברגע שיש חוק שסותר משהו הלכתי אסור להקשיב לחוק הזה ויש לצאת נגדו! בדיוק כמו אם יחוקקו ח"ו חוק שאוסר לעשות ברית מילה כך צריך גם לצאת נגד חוק שאסור על לימודי תורה בתלמודי תורה ביום העצמאות (ובכל יום שהוא [למעט ערב יו"כ ותשעה באב שאז אסור ע"פ ההלכה ]). 

אני לא בטוח לגבי זה.בחורצ'יק

אם אני במדינה כלשהי,ואסור לעשות ברית,אז כמובן שצריך בדרכים החוקיות להיאבק ולתקן וכ'ו..אבל אני לא בטוח שאפשר להלחם במדינה שבה אני חי..אלא אפשר לעבור למדינה אחרת.אבל צריך לברר אולי..לא יודע.

אתה טועה - חובה עליך להלחםמרדכי
בס"ד

יתרה מכך, הרב קוק זצוק"ל אמר שחייבים להלחם בחלק מהמקרים אפילו כדי הגעה למלחמת אחים(!!!) אין פה שאלה בכלל האם להאבק בחוק הסותר את התורה, זה ברור שחובה להאבק בו!
כשמביאים עובדה או ציטוט,אני אוהב שיש מקור.בחורצ'יק

אמרתי להיאבק,כן.תסתכל שוב.ב"ה היום אפשר לתקן ולשנות חוקים בדרך החוקית.

כששר החינוך מתכוון לגרוע בתקציב של ת"תלפרוש כנפיים

כי הם לומדים יותר מידי תורה אז הוא פשוט אנטי דת.

 

לימוד התורה הרבה יותר חשוב מכל לימוד אחר.

 

מי שיפגע בתורה בסוף יחטוף.. יש לעמ"י היסטוריה וכבר ראינו מה קרה למי שזלזל בארץ ישראל...

שככת משהוא...shira935

והוא הביטוי "לדעתך.."

באיזה תופעה? של לימוד תורה?מרדכי
של לא חוגגים את יום העצמאות ולכן לומדיםalezish

הבהרה זו ממש אינה דעתי(לא התופעה ולא הפסקת לימוד התורה)

קטונתי...עין הקורא

איך מישהו הנושא בתואר 'רב' יכול לחשוב

שמנגל יותר חשוב מלימוד תורה?

 

אולי זה מתחיל מהחשיבה שיותר חשוב להיות מגולח ומקובל בעיני הציבור

יותר ממה שאמרה תורה 'הדרת פנים זקן...'

 

ויותר חשוב שהרב ידבר יפה ומושך,

מאשר שיהיה לו ידע רחב בהלכה....

 

ושלא יהיו אי הבנות:

התפיסה הזו איננה ייחודית כלל וכלל לרב פירון.

היא כמעט הדגל של ארגון רבנים מסויים,

המשוכנע שעריכת חופות לחילונים הופכת רב כלשהו לגדול הדור...

 

אמור לי מי חבריך ואומר לך מי אתה.

ומכל אלה יוצא רב שטועןalezish

שזו דעת תורה אבל זו לא דעתי האישית.

ד"א לא כל הארגון כזה יש בו הרבה רבנים שרוצים לקרב חילונים, (לדוג' הרב אריאל הוא נשיא הארגון והוא ממש לא בדעות האלה)

לא חייב לעשות מנגל.ולא חייב לזלזל בהתרסה ביום העצמבחורצ'יק

העצמאות.

זאת לא התרסה, זה פשוט חוסר יחס, יום העצמאותמוטיז

באמת לא קיים אצל חרדים, מה.. תרביץ להם?

אתה כ"כ צודק גם לי זה צרם מאוד!!בת מלך=)

וגם לאחים שלי ולהורי....

יום העצמאות זה דווקא היום בו צריך וזה בראש ובראשונה -ללמוד תורה ולהודות ל-ה' על הניסים שעשה עמנו...!!

 

 

הוספה קטנה...החושב

לא ניתנו שבתות וימים טובים לישראל אלא שיעסקו בתורה...

זכותי לנצל את החג איך שאני רוצה, ועל מה אנחנו מודים לה' על המדינה אם לא שאנחנו יכולים לשבת בשקט וללמוד תורה?

מוזר שמימרא פשוטה כזו נעלמה מעיני שר החינוך הרב...

מסכימה!!!!!!!!!דוסית גאה!

שידאג להפסיק עם החגיגות הנוגדות את רוח ההלכה הכוללות פריצות ושירת נשים לפני שהוא סוגד לחינם תלמודי תורה.

הצביעות הזו ל"חופשים" והשנאה העיורת לחרדים דוחות אותי!!!!

בלי קשר לדעתי בנושא~מישי~

אני לא חושבת שהוא רצה דווקא שלא ילמדו ביום זה אלא שלא ילמדו בתוך מסגרת של בית ספר. כלומר אני מניחה שהוא באמת שמח אם הם לומדים תורה ביום העצמאות אבל בבית ולא בבית ספר שזה נראה לו כהתרסה כלפי המדינה שכל המוסדות שלה סגורים.

 

נ.ב- כפי שכתבתי לעיל לא הבעתי עמדה לגבי החלטה זו ואני גם לא מתכוונת להביע עמדה ולהתווכח על כך בפורום אלא רק לנסות להסביר לדעתי מה היתה הכוונה שלו מכיוון שהוא איש חינוך דתי שמאמין בדרך התורה (ראו את הנאום שלו- או אפשר להגיד דבר התורה שלו בחידון התנ"ך לנוער) אז קשה לי להאמין שהוא רוצה בכוונה שאנשים לא ילמדו תורה.

הוא לא חשב כלום..אם היית

רק על הפופולריות שלו..

היום הכי איני זה להתקיף את החרדים מאיזו כיוון ןהןא מצא איזה מקום להראות שגם הוא מתקיף את החרדים ושונא אותם מאיזה מקום. וגם הוא יצליח להזיק להם בכל פינה שהוא רק ימצא.

 

בדרך הזו צוברים פופולריות בתקשורת וממילא בדעת ההמונים..

אם היה רוצה לעזור לפופולריות הוא לא~מישי~

היה נואם כמו שנאם בחידון התנ"ך כי יכולים להתלהם עליו ולהגיד שהוא פשיסט וכופה את הדת (תסתכלו בנאום שלוותבינו על מה אני מדברת).

היום אפשר להגיד הרבה דבריםאם היית

שאמורים להרגיז...

העיקר עשית נזק לחרדים? הרעת להם? עצבנת אותם? קללת אותם?

התקשורת תדאג לפופולריות שלך לטפס.

אני חייבת להעיר.רני שמחה

אני לא מגיבה הרבה בפורומים באתר, ובפרט בפורום הספציפי הזה, אבל יש משהו שאני חייבת להעיר.

השיח פה נעשה בצורה סטיגמטית להחריד. 

 

מצטערת,זה חורה לי. ואני לא מדברת מתוך פלורליזם,מה שנפוץ במקום מושבי, אלא מתוך דאגה לאהבת ישראל. 

 

מרדכי, סלח לי. מי אתה שתגיד שכל מה שיש בציבור החילוני זה סמים ואלכוהול? תגיד לי, אתה רציני? זה מה שאתה חושב שמלמדים בבתי הספר?! מלמדים שם ציונות, אהבת הארץ, ויש חינוך נרחב הדוחף את הנוער לתת מעצמו כמה שיותר למדינה המדהימה הזו שהיא נס בפני עצמו. 

 

נכון, אז יש את הבתי ספר הלא משהו, שמלמדים את ביקורת המקרא, לא עלינו. את זה צריך להוקיע בכל מחיר. אך אני מאמינה ויודעת, שיש שם עוד את המורים המבוגרים האלה, שמלמדים תנ''ך בכזו אהבה, שהיום היא נדירה גם בציבור שלנו. 

 

וצרמה לי הסטיגמטיות על החרדים, וצרמה לי הסטיגמטיות על דבריכם בדבר "הרבנים החדשים". אני לא רואה אותך פורש כנפיים ויוצא להוקיע את השם הרע שיש שהוציא לנו יצר הרע בשאר החברה הישראלית,אז על בסיס איזה ידע בדיוק אתה שופט אותם ככה? האם החלפת מילה או שניים עם כל אחד ואחד מהרבנים האלה, שאתה אומר עליהם בכזו ודאות שאין להם ידע נרחב בהלכה?! 

 

תגיד לי באמת. לא, אל תגיד לי. תסתכל לעצמך בעיניים ותגיד - האם מקומי הוא, לשפוט את היהודים האלה? 

 

אמור לי מי אתה ואומר לך מי אתה.

 

נ"ב - לא אמרתי כלל את דעתי בנושא רבני צוהר,בית הלל ועוד ארגונים שכאלה, כי לא זוהי הנקודה. בואו ניזכר שניה על מה אנחנו מתאבלים בספירת העומר. שנאת חינם, זוכרים?

לא הכללתי, שימי לב שדיברתי באחוזיםמרדכי
מה היו חושבים, אותם המעוניינים לקיים לימודים...מהיהודים

 ביום השבתון, על בית ספר שהיה מקיים, בתוך המוסד, עם כל הצוות, יום לימודים רגיל, 

כולל שעורי ספורט, בישול וארוחות שחרית וצהריים, ביום הכיפורים?
בית הספר, היה טוען:"לא מבין מדוע מפריע למשרד החינוך שתלמידים לומדים. ממתי למשרד החינוך מפריע שלומדים יותר מדי?".

ללמוד תורה, אפשר גם מחוץ למסגרת בית הספר.
אינני מאמין, שבתי הספר הללו פעילים בשבתות וחגים.
אני מקווה שבשבתות וחגים, הילדים לומדים תורה במסגרות אחרות: 
בבתי הכנסת, בבית וכד'.

העניין הוא, כנראה, אחר.
הרצון הוא, להפגין ולהכריז, על התבדלות ממדינת ישראל.

העובדה שבזכות קיום המדינה:
יש לבתי הספר הללו הגנה של המשטרה מפני פשיעה (כמו למוסדות אחרים), 
יש גיבוי של מוסדות רפואה למיניהם,
יש צבא שישמור על בטחון הקהילות מפני שחיטות רבתי, כמו בימים "הטובים", לפני קום המדינה, כשעם ישראל היה תחת שלטון זר, 
ועוד ועוד.

עובדות אלה אינן ראויות, ככל הנראה, להכרת הטוב (ערך בסיסי אצל יהודים)
כלפי שמיים .

מעניין שמחוגים שכאלה, המכנים עצמם "חרדים", קמה צעקה גדולה,
ושלל חרפות וגינויים, כאשר התברר להם כי לא יהיה לעסקניהם חלק ב"עוגה",
שמוקנית לאלה השותפים בקואליציה.

וואו, אין בכלל השוואה ביום יו"כ ליום העצמאותמרדכי

בס"ד

 

והוראה זאת היא כלפי כל התלמודי תורה בארץ גם של "מזרוחניקים" (כפי שכתבתי על הת"ת ביו"ש) שכן חוגגים את יום העצמאות ולא מחרימים אותה שונאים אותה וכו'.

 

ובכלל -

יש עתיד מנהלת מאבק כנגד הציבור החרדי כל הזמן (בדיוק כמו לפיד האבא), אפילו הח"כ החרדי שיש מטעמם יוצא כנגדם כמו ההודעה שפורסמה בשמו לפני חג הפסח שקוראת לחרדים לעסוק בזבל ולהתחיל לתרום למדינה (או משהו כזה בסגנון)

אבל עדייןהחושב

השאלה היא מה יום מיומיים?

למה דווקא עכשיו הוא נזכר בזה עד עכשיו כל השנים  שרי החינוך שתקו והעבירו את זה בשקט, למה פתאום מגיע שר דתי ורב בישראל...

ומעלה את הנושא לסדר היום?  

זה אומר דרשני, לא?

בגלל שהוא דתי מחמדאליעזר ברקאחרונה
אין שום הפגנתיות בלימוד ביום העצמאות...אדם כל שהוא

הם לומדים ביום העצמאות מאותה סיבה שהם לומדים בימים שלפניו ולאחריו.

וההשוואה ליום כיפורים לא מתאימה, וגם לא השוואה לשבתות. אם להשוות לחג אחר, יותר מתאים להשוות לחנוכה. 

ובכל מקרה, הפיכת יום העצמאות ליום חופש לא תגביר את הזדהותם עם המדינה, אבל תגרום כנראה לביטול תורה (כיוון שמן הסתם גם אם ילמדו עם הוריהם וכדו', ילמדו פחות).

לא לרחם עליהם יותר מידיshindov

 אם הם היו חיים בכל מדינה אחרת, הם היו עוברים לדום מתוח על כל פיפס. כאן הם יכולים להיות כפויי טובה ולהשתלח ככל העומד על רוחם. מותר לדרוש מהם קצת כבוד של הזהרו במוראה של מלכות. זה שאליהו רץ לפני אחאב, קשה להם לתפוס. והם לא מוכנים להבין שהקב"ה לא עובד אצלם. ולמרות קללותיהם ומחאותיהם.  המדינה הציונית חגגה 65 שנה לקיומה. אז אף אחד לא נטפל אליהם. הם התרגלו שאפשר לקבל הכל בלי לשלם כלום. ולא רק זה אלא שמותר גם לקלל. רק למען ההגינות מה שלא דורשים מהערבים, לא צריך לדרוש מהם. ולא צריך להפוך אותם לשק חבטות של להיות יותר צדיקים מהרב הראשי. אבל דגל כמו בפונביז' מותר לשים? הרב כהנמן זצ"ל דרש את הכרת הטוב. גם להם מותר! ואם היו הולכים בדרכו. הם לא היו איפה שהם עכשיו.

אתה שמעלי וכל השאר,דוסית גאה!

נכון, הם לא תופסים נכון את המדינה, אבל לא על זה הדיון...

הדיון הוא למה "רב" אמור להשתלח בחרדים על כל במה...

הוא לא יכול לבטל לימוד תורה רק בגלל שזה נעשה מטעמים של אי הכרה במדינה...

מדבר סקר תרחק (?)מרדכי

בס"ד
 

"סקרים הם כמו בושם - אפשר להריח אותם, אבל לא כדאי לשתות", אמר שמעון פרס במהלך מערכת הבחירות לכנסת ה־14 בשנת 1996 כשהתמודד ראש בראש מול נתניהו. אלא שמאז חלפו שלושה עשורים, והמציאות שבה נאמרו הדברים השתנתה לבלי הכר. אם בעבר התייחסו לסקרים בחשדנות רבה, הרי שכיום מדובר בכלי עבודה מרכזי, משוכלל ומדויק הרבה יותר, שגם אם אינו מסוגל לנבא את העתיד - הוא בהחלט יודע לתאר היטב את ההווה ולשרטט עבורנו את המגמות בפוליטיקה הישראלית.

 

ראשית חשוב להדגיש שהשימוש בסקרים אינו נחלתם הבלעדית של הפוליטיקאים. חברות מסחריות, רשתות ענק וגופים עסקיים מקבלים באמצעותם החלטות הנוגעות לתקציבים של מיליוני שקלים, השקות מוצרים וקמפיינים פרסומיים. שום מנכ"ל לא היה מוכן להסתמך באופן קבוע על כלי שאינו מעניק תמונת מצב אמינה, וגם אם הסקרים אינם מושלמים -  המציאות מלמדת שהם מספקים מדד בעל ערך רב להבנת הלך הרוח הציבורי.

 

אחת הטענות הנפוצות נגד הסקרים היא קיומם של "מצביעים שקרנים", כאלה שאינם חושפים בפני הסוקר את בחירתם האמיתית. הסוקרת מינה צמח סיפרה בעבר כי לאחר בחירות 2015 היא קיבלה שיחות ממצביעי הליכוד שהודו כי הטעו את הסוקרים מתוך חשש לחשוף את עמדתם הפוליטית. אלא שכיום, כך העידו לאחרונה צוריאל שרון מדיירקט פולס ודודי חסיד מקאנטר בריאיון ל'ישראל היום', התופעה הזאת כמעט ואינה קיימת, והנכונות של הציבור לשתף פעולה ולענות בכנות גבוהה בהרבה מזו שהייתה בעבר.

 

יחד עם זאת, חשוב לזכור את מגבלותיהם של הסקרים. השאלה שעליה הם משיבים היא אחת בלבד: "למי היית מצביע אילו הבחירות היו נערכות היום?". הם אינם מתיימרים לנבא מה יקרה בעוד שבועות או חודשים, ובוודאי שלא לחזות אירועים בלתי צפויים. גם בישראל, שבה החוק אוסר לפרסם סקרים בשלושת הימים שלפני הבחירות, יודעים כי אפילו סקרים פנימיים הנערכים בבוקר יום הבחירות עלולים להשתנות עד סגירת הקלפיות. הדוגמה הידועה ביותר לכך היא סרטון "הערבים נוהרים לקלפיות" של בנימין נתניהו בבחירות 2015, שהצליח להשפיע על המערכת הפוליטית בשעות האחרונות ממש ולהביא לבסוף לניצחונו.

 

כדי להבין מדוע הסקרים ממשיכים להיות משמעותיים כל כך, די להסתכל על החודשים האחרונים. נפתלי בנט ויאיר לפיד, כל אחד בנפרד, זיהו מגמת היחלשות והחליטו לחבור יחד ולהקים את מפלגת ביחד. האחד מביא מקומות ריאליים והשני מביא עמו מימון מפלגות יקר ערך. אלא שמאז, מי שעוקב אחר הסקרים השבועיים רואה מגמה הפוכה: כמעט מדי שבוע מאבדת הרשימה המאוחדת של השניים מנדט או שניים, בעוד מפלגת 'ישר' של גדי איזנקוט מתחזקת בהתמדה. בסקר ישראל היום שפורסם בסוף השבוע אייזנקוט אף עוקף את מפלגת ביחד, נתון שמצטרף לסקרים קודמים. בחדשות 12 הם על שוויון עם מגמה מאוד ברורה, וכך גם בסקר השבועי של מעריב.
 

לפתע, שאלת האיחוד בין איזנקוט לבין בנט ולפיד נראית אחרת לגמרי. אם בהתחלה זה היה נראה שאייזנקוט טעה בכך שלא הצטרף לאיחוד משולש, הרי שכעת ההחלטה הזאת נראית הגיונית ונכונה. זו גם הסיבה שבמפלגת הליכוד החליטו בשבוע שעבר להתחיל להפנות את האש לעבר איזנקוט ולהתעלם מבנט. זו עדות נוספת לכך שגם הפוליטיקאים עצמם מתייחסים ברצינות רבה לנתונים.

 

ואם כבר סקרים, תמיד עולה שאלה מי הסוקר שדייק בצורה הקרובה ביותר לתוצאות האמת. מבט על מדגמי יום הבחירות מלמד כי חדשות 12 (מכון מדגם) הציגו את התוצאה הקרובה ביותר למציאות, עם תשע טעויות בלבד. אחריהם הגיעו חדשות 13 (קמיל פוקס ז"ל) עם עשרה טעויות, כאן 11 (קנטאר) עם אחת-עשרה טעויות, ובמקום האחרון ניצב ערוץ 14 (דיירקט פולס) עם 16 טעויות, כפי שניתן לראות בתרשים מצורף.

 

 

המכנה המשותף לכל המדגמים היה ההערכה שמרצ תעבור את אחוז החסימה, בעוד שבפועל היא נותרה מחוץ לכנסת. נוסף על כך ההעריכו כל המדגמים שש"ס תסתפק בעשרה מנדטים, כאשר בסופו של דבר זכתה ב-11 מושבים בכנסת. במדגם שפורסם בערוץ 14 טעו גם בהערכת כוחם של רשימת הציונות הדתית-עוצמה יהודית וכך גם בכוחה של מפלגת העבודה.

 

גם אם מסתכלים לאורך מערכת הבחירות, מרגע סגירת הרשימות, ניתן לראות שסקר מדגם הוא המדויק ביותר מבין ערוצי הטלוויזיה. מדיוק ממנו היה הסקר השבועי של מעריב, וגם במקרה הזה דיירקט פולס נמצאים בתחתית הרשימה. לטובת דיירקט פולס ייאמר שמבחינת הגושים הם היו הכי קרובים לאפשרות שהממשלה הנוכחית היא זו שתרכיב הממשלה, אך את 64 המנדטים שהיא קיבלה - אף אחד לא צפה. גם לא 61.

 

 

יהיה מעניין לראות כיצד תיראה התמונה בבחירות הקרובות. ערוץ נוסף נכנס לזירה, הפערים בין הסקרים גדולים מתמיד, ולעיתים נדמה שכל מכון סקרים מציג מציאות אחרת לחלוטין. דווקא בשל כך יהיה מסקרן לעקוב אחר המדגמים ביום הבחירות ולבחון מי מהם יצליח, פעם נוספת, לספק תוצאות הקרובות כמה שיותר לתוצאות האמת. אבל עד שיגיעו תוצאות האמת, זכרו שהסקרים הם אחד המדדים הכי מדעיים למדוד איפה עומדת דעת הקהל הישראלי, נכון לאותו היום.

 

 

נקודות קודמות:

https://www.inn.co.il/forum/t1437080#1747098

https://www.inn.co.il/forum/t1436540#15739204

 

אז באמת הם יודעים מה קורהמשה

תמיד חשבתי שזה כלי סופר בעייתי.

הכי חשובאיתן גיל

סקרים הם כלי משחק בידי הסוקר להפוך משאלת לב למציאות. הפרדוקס הוא שלפעמים  זה עובד.

את תופעת העדר כולם מכירים, וכשמפלגה מתחזקת באופן שיטתי אז כדאי להצביע עבורה. בדומה למניה שמתחזקת כל הזמן מייצרת דימיון שכדאי לקנות אותה והיא תמשיך לעלות.

שלמה פילבר עזב את דיירקס. בסקרים שלו הליכוד חזקיותר בעשרה מנדטים בהשוואה לכל השאר, וגם לגבי בנט נראה שמשתדלים לגמד אותו.

אתה מחמיר עם ערוץ 14ברגוע

מה שמכריע כאן בחירות זה מצב הגושים, לא תזוזה של מנדטים מהליכוד לש"ס או לסמוטריץ, ובזה הם היו הכי קרובים בסקרים ובמדגמים.

קודם כל - הפרט הזה צוין במפורשמרדכי
בס"ד

עם זאת אני כן חולק על המסקנה שלך, ואני אסביר גם למה.


בבחירות הקודמות הטעות עם מרצ הייתה הקריטית ביותר (וגם במקרה הזה הוא נתן להם 5 בעוד היתר נתנו 4). העבדה שהמפלגה לא עברה את אחוז החסימה היא זאת ששינתה את כל המפה. זה לא רק טעות בין מנדטים בתוך הגוש - אלא השוני בין 60-61 לבין ה-64 שמחנה הימין קיבל לבסוף.


בבחירות האלו המפלגה שמקבלת 4-5 זו הציונות הדתית (שעדיין, צריך לשים לב לעובדה, אין שבוע שבו היא עוברת בכל הסקרים את אחוז החסימה). טעות כזאת בתוך הגוש היא קריטית לשאלה האם הציונות הדתית עוברת את אחוז החסימה או לא. לכן ברור שהשאלה של המנדטים הרבה יותר חשובה מכמה מקבל הגוש.


זה נכון שאני מחמיר עם פילבר (לא עם ערוץ 14), אבל זה אחרי כמה וכמה כשלים שנמצאו בפרשנויות שלו ובהתנהלות שלו. על חלק גם התכבתי והתווכחתי עם המסקנות שלו - לצערי מבלי לקבל תשובות משיבות את הדעת. אז לאור העובדה שהוא הצליח ליצור מצג שווא כאילו הסקרים שלו הכי מדוייקים, אז אני חושב שכן ראוי להראות שזו לא בהכרח המציאות.

אצל פילבר הגוש מונה 63-64 מנדטיםאיתן גיל

מבוסס, אצל פילבר, על 5 מנדטים לסמוטריץ' למרות שבכל הסקרים האחרים הוא מגרד את אחוז החסימה פעם מלמעלה ופעם מלמטה.

בשקלול תוצאות כל הסקרים, אני מריח סיבוב בחירות נוסף, ואולי חזרה על 5 מערכות בחירות בזו אחר זו.

תרחיש נוסף שנראה בעיני ריאלי הוא ממשלת נתניהו אייזנקוט חרדים, אם מגמת ההתחזקות של אייזנקוט לא תבלם מתי שהוא במהלך החודש הקרוב.

נתניהו ילחץ לבלוק בן גביר סמוטריץ', ואם לא יעלה בידיו, הסבירות שיאלץ להפרד מלשכת ראש הממשלה היא הרבה מעל 50 אחוז.

...ברגוע

לגבי מרץ בבחירות הקודמות- כל הסקרים טעו בזה, ככה שלא מדובר בטעות קריטית שלו לעומת אחרים.

ולפי הסקרים שלו עכשיו גם אם סמוטריץ' לא עובר עדיין יש 61 לימין.. ההבדלים הגדולים בסקרים עכשיו הם בכמות המנגטים לגושים, ושם ראינו שהוא הכי מדייק.

גם לשיטתך- 61 מנדטיםאיתן גיל
מבשרים סיבוב נוסף בתוך זמן קצר, ולדעתי נתניהו לא יתמודד בסיבוב הנוסף.
יכול להיותברגוע

אבל לדעתי סמוטריץ' כן יעבור ויהיו לימין מעל 61

זה לא מדויקמרדכיאחרונה
בס"ד

בארבעת הסקרים האחרונים  (מאז ה-14.5) גוש הימין נמצא בסקרים של פילבר על 63 מנדטים. פחות חמישה מנדטים של הציונות הדתית, גם עם חלוקה של בדד-עופר, כבר עלולה להיות גורלית יותר.

נתניהו וטראמפ - שתי אפשרויות, שתיהן לטובתינוהסטורי
העובדות כרגע, טראמפ מדליף לברק רביד שהוא נזף בנתניהו, במקביל שר המלחמה שלו משבח את התגובה הישראלית.

להערכתי, נתניהו וטראמפ מתואמים ביניהם עד הפרומיל האחרון, כולל מה בדיוק טראמפ ידליף לברק רביד. אבל אם כשיטת @איתן גיל שמאמין שהאמת היא מה שמפרסם רביד - עוד יותר טוב, נתניהו והממשלה הבהירו שהם דואגים עצמאית לבטחון ישראל ולא מקבלים הכתבות מהבית הלבן.


בין אם כאפשרות הראשונה - משחקי 'השוטר הטוב והשוטר הרע' מול אירן עובדים. אבל גם אם האפשרות השניה, כרגע התוצאה היא שטראמפ דורש מאירן לא להגיב.


אם לא יגיבו, שברנו את משוואת הדחיאה=תקיפה מאירן, אם כן יגיבו - הפרו את הוראת טראמפ.

יש גם עוד אפשרותברגוע

איראן כן יגיבו וטראמפ יגיד להם סבבה עכשיו תחזרו למו"מ, ובמקביל טראמפ יתקשר לנתניהו וידרוש לא לתקוף בחזרה

ואז נתניהו כן יתקוף בחזרההסטורי
בדיוק כמו שהוא תקף בדחיאה.

בסופו של יום -עם טראמפ, או בלעדיו- האחריות על בטחון ישראל, מוטלת רק על ממשלת ישראל.

לא בטוחברגוע

היו כבר תקיפות שנתניהו ביטל לדרישת טראמפ

שיטת איתן גיל חחחה.איתן גיל

העובדות הן שטראמפ החדש נמצא בריצת אמוק להסכם עם אירן בתנאי אירן. אמת, הייתי רוצה שהאמריקאים יכתיבו הסכם כניעה וההנהגה האירנית תחתום עליו ותעזוב את המדינה או תוצא להורג.

האירנים כנגדם מבינים דבר או שניים, ומפעילים את חיזבאללה נגד ישראל, כדי לסכסך בין ישראל לאמריקה שכאמור מתחננת להסכם.

מה צפוי לנו, האירנים יגיבו על התקיפה בדאחיה, וישראל תגיב באירן אחרי חתימת "הסכם" עם טראמפ החדש. או אז אירן תבטל את חתימתה, ומדינת ישראל תהיה הכבש שיעלה לעולה.

לגבי משחקי השוטר הטוב והרע, זה ריאלי בפוליטיקה הפנימית שלנו, אבל לא מול טראמפ החדש והטיפש.

המשך יבוא.

אני סקרן אם איתן גיל הוא אדם אמיתינקדימוןאחרונה

לפעמים הוא ממש מרגיש כמו טרול מיומן.

זה לא דף מסרים, זה כאילו ספר מסרים.

אני יכול לדמיין אותו מכתיב לאחרים את המתקפה היומית ברשתות החברתיות.

וכאשר אבדנו אבדנורועישםטוב

 

 

ישראל הפסידה במלחמה.

לא יאומן.

צבא הרבה יותר חזק בפער מהאחרים.

אלפי הרוגים, מעל מאה אלף פצועים בגוף ובנפש.

שנתיים ו-8 חודשים.

400 מיליארד שקל.

ואחרי כל זה - הפסד בכל הזירות.

הכל בגלל ביבי.

טראמפ נתן לפחות 3 פעמים אישור לביבי גם לעשות הגירה מוחלטת וגם "לפתוח

את שערי הגהנום", ומה ביבי עשה - כלום. אפילו לא שם אתר אינטרנט

שכל עזתי יוכל להרשם כדי להגר משם.

לבנון - היו הרבה הזדמנויות לכבוש הרבה יותר או לפגוע בתשתיות, ומה ביבי עשה - כלום.

הוא גם טען למרבה הטיפשות שצריך קודם חמאס ואז חיזבאללה, במקום לתקוף אותם מההתחלה

ובגלל ההחלטה הטיפשית הדבילית הזאת הוחרב כל כך הרבה מהצפון.

יהודה ושומרון - הטרור פורח ומתעצם ולא השתנה שום דבר אסטרטגית.

סוריה - משטר יותר גרוע.

תימן - הכל עומד על תילו ומתחמש יותר.

ברחבי הארץ - מאות אלפי נשקים בלתי חוקיים.

השם של ישראל ניזוק בצורה קשה מאד ברחבי העולם.

ועוד אינספור נזקים עקיפים אחרים.

והכל בגלל הנרקסיסט ביבי שהדבר היחיד שמניע אותו זה רק להיות בשלטון וחוץ מזה כלום ושום דבר.

עכשיו איראן יחכו טיפה עד שטראמפ יעוף, ואז בשיטת הלאט-לאט שוב פעם יעלו על המסלול לגרעין,

לעשרות אלפי טילים בליסטיים, לחימוש מואץ של כל הפרוקסים הישנים וחדשים ועוד.

 

יש פה גם את הונאת ה-30 שנים האחרונות. ביבי כל הזמן מכר שהוא מי שיטפל בגרעין, והוא נכשל

כשלון חרוץ. איך אמרו בנט ולפיד כשהחליפו אותו - הם פתחו את המגירה כדי לראות מה ביבי עושה

בנושא ומה מצאו במגירה - כלום.

פשוט אפס מוחלט טוטאלי. דיבורים דיבורים, כריזמה כריזמה, אבל מתחת לכל, במבחן התוצאה,

במבחן המעשים - כלום ושום דבר. אויר חם ותו לא.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

אתה מגזיםזיויק
ונראה שזה בכוונה ומסיבות פוליטיות 
אין כאן שום הגזמה. נהפוך הוא….סיעתא דשמייא1אחרונה

… ההתייחסות שלך למהלך העניינים הוא נובעת בכוונה ומסיבות פוליטיות.

ההנהגה המדינית לאורך כל התקופה בזבזה לשווה השגים צבאיים. צה"ל התעשת מהר מאוד ממחדל השביעי באוקטובר בניגוד להנהגה המדינית שהוליכה אותנו מדחי אל דחי.

כנראה שאתה ושכמותך ימשיכו לדבוק בהנהגה הקיימת למרות כשלונותיה. אוי ואבוי לנו אם אתם תיצגו את רוב העם בבחירות הבאות עלינו.

איש ביצוע בעל דיעות,לשם שינויסביר11

הכותרת לא מתאימה למציאות. מצ"ב דוגמה לפוליטיקה מצילת חיים

חסר משוגעים אני?איתן גיל

בחכמת הבדיעבד הוא מספר לנו מה היה צריך לעשות?

הייתי ממנה אותו לחבר בועדת חקירה מטעם יצחק עמית ודפנה ברק ארז.

בעיניו כולם בזויים.

נתניהו בזוי. סמוטריץ' בזוי. בן גביר בזוי...

פחחחח... איש ביצוע חחחחחהסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך כ"ט בסיוון תשפ"ו 19:28

מה הוא ביצע בחיים, חוץ מלחסום כבישים לפני שלושים שנה?!

התגובה שלפני העריכה הייתה מדוייקת יותראיתן גילאחרונה
המימד החמישי ברבעון הרביעיקעלעברימבאר

מעניין איך ביבי ימכור את זהרועישםטוב

עוד שניה נחתם הסכם עם איראן שבמקרה הטוב יישמר עד סוף כהונת טראמפ ואז חזרה להתחמשות הגרעינית,

עשרות אלפי טילים בליסטיים, ופרוקסים מכל עבר, ישנים וחדשים.

עזה: כפרס על ה-7/10, בונים להם רצועה מודרנית יפהפייה.

מתוך ישראל היום של היום: במועצת השלום מקדמים את התשתיות לקראת הצעדים הבאים, ובין השאר הוכנו בוועדות המומחים השונות תוכניות במגוון תחומים אזרחיים, בהם חינוך, תשתיות ופינוי הריסות, לקראת שלב שיקום הרצועה.

לבנון: חיזבאללה יתעצם מחדש עם כל הלקחים שהיו לו, ופעם הבאה יהיה כפול 10 או יותר יותר קשה. כל סבב איתם זה הרבה יותר קשה.

יהודה ושומרון: הטרור פורח.

סוריה: משטר יותר גרוע מהקודם.

תימן: התחמשות מואצת.

כל הארץ: נשק בלתי חוקי במאות אלפים.

 

אלפי הרוגים

מעל מאה אלף פצועים בגוף ובנפש.

400 מיליארד שקל הוצאה בטחונית.

השם של ישראל ירד בעשרות אחוזים בכל העולם.

 

במלחמה של שנתיים ו-8 חודשים לא הצליח לנצח אף מערכה ולהפך כפי שנמנה למעלה.

 

 

 

 

 

שום דבר לא יקרה בעזה לפני שתוקם ממשלה חדשה בישראלאיתן גיל

מי שירכיב את הממשלה הבאה יתמודד עם האתגרים הלא פשוטים שמנית.

אני מהמר גבוה שלא ליברמן ולא פייגלין ירכיבו את הממשלה הבאה.

תנשום עמוקהסטורי
בנתיים לא נחתם כלום וגם אם יחתם הוא זמני.

בעזה יש מועצה שמקשקשת על תכניות, בנתיים צה"ל עובד, לאט אבל בטוח וטוחן את הרצועה. בהושענא רבא עמדנו על 51%, לאט לאט והרחק מהזרקורים דוחפים את הקו ונמצאים כבר מעבר ל60%.


גם בלבנון, את כל כפרי המגע השיעיים, צה"ל טוחן לעפר. גם אם חיזבאלה לא יפורק לחלוטין, מצבנו הרבה יותר טוב.


בקרוב לשלוש שנים האחרונות, מדינת ישראל בהנהגת נתניהו שינתה את פני המזרח התיכון. התמנון האירני נגדע מזרועותיו וכולו מדמם. הדיבורים של ראש הממשלה ואחרים על 'פסע מהנצחון המוחלט' אמנם היו מוגזמים, הניצחון המוחלט האחרון היה כנראה של אלכסנדר ינאי וגם הוא לא החזיק הרבה, אבל מה שהשגנו במלחמה הזאת, זה הישגים כבירים ומשמעותיים לבטחונינו לדורות - לא פחות מהנצחונות במלחמת ששת הימים.

הגענו לשורה הזוסודית
...וישראל מתרעשים ומתבהלים ואומר להיכן נבוא ונלך להיכן נבוא ונלך, ואומר להם בני אל תתיראו כל מה שעשיתי לא עשיתי אלא בשבילכם מפני מה אתם מתיראים אל תיראו הגיע זמן גאולתכם".

(עד עכשיו מלך פרס התעסק בלהשמיד את כלכלת העולם, וזה עוד לא נגמר  - כי המיצר מלא מוקשים, ותמיד אפשר למקש מחדש, אחרי ש24 מליארד יהיו אצלם)

הג'ינג'י מתחנן להסכם, ולאירנים יש זמן.איתן גיל
בסבירות 50 אחוז, הנשיא הבא יהיה פרו אירני.


ויתר על הכל, רק שהמיצר יפתחסודית

והם כבר הודיעו שיגבו "אגרת שירותים"

שארה"ב תאסוף את המוקשים

ועדיין הם לא מודיעים שההסכם יחתם מחר אלא "בימים הקרובים".

הוא היה צריך להשמיד את הגרעין על ההתחלה, ולא להסתפק בכמה בומבות אלא הרבה מאד.


הוא פחד מהאיומים שלהם ועכשיו אפילו הסכם כניעה קשה לו לקבל מהם

הזהרתי שוב ושוב מפני האיש המסוכן והזגזגן הזהאיתן גיל

אבל כל חכמי הפורום כאן התעקשו שאני לא מבין והם מבינים.

מאחורי הליטופים שלו אותנו יש רק אינטרסים כלכליים. מכר לנו נשק כדי להוסיף כמה דולרים לכלכלה האמריקאית.

הוא לא נותן לחסל את חמאס ולא את חיזבאללה, ואין לנו על מי להשען אלא על אבינו שבשמיים.

סליחה על ההתערבות בנושא כל כך "גברי"נחלת

 

השורה האחרונה היא החשובה. זה לא רק מילים בעלמא;

 

לא זוכרת אם כתבתי כבר (ואם כן סליחה על החזרה)

אבל בזמנו, לפני שנים רבות שמעתי בשיעור של הרב

טאובר זצ"ל, שהביא מהנביא ישעיהו, פרקים ראשונים

שתבוא תקופה בה עם ישראל יווכח שאי אפשר לסמוך

על אף אחד. גם לא על אמריקה...

 

ואז, "ויצעקו אל השם..."

 

כי מה יצא לקב"ה אם נגיע לנצחון מוחלט ונחסל

את כולם עד ה"טיפה האחרונה"?

 

יהיה מן הסתם כזה כוחי ועוצם ידי שזה פחד.

 

 

^^^^🙏איתן גילאחרונה
כל המשים ליבואריק מהדרום
כל המשים על לבו שיעסוק בתורה ולא יעשה מלאכה ויתפרנס מן הצדקה, הרי זה חילל את השם וביזה את התורה וכיבה מאור הדת וגרם רעה לעצמו ונטל חייו מן העולם הבא, לפי שאסור ליהנות מדברי תורה בעולם הזה. אמרו חכמים, 'כל הנהנה מדברי תורה נטל חייו מן העולם'. ועוד ציוו ואמרו, 'אל תעשם עטרה להתגדל בהן ולא קרדום לחפור בהן'. ועוד ציוו ואמרו, 'אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות', 'וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון'. וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות.
רק שבמדינת ישראל, במשך עשרות שנים, כדי לקבל פטורפ.א.

מהשירות הצבאי (תורתו אומנותו), הקביעות וההנהגות הללו נשארו בגדר המלצה בלבד …

אבל ביהדות החרדית באירופה, בארה"ב, בדרום אפריקה, באוסטרליה- כיוון ששם לא קיים הצורך להתחמק משירות צבאי, ואין תמיכה ממשלתית ופטורים והנחות וקצבאות נדיבות בזכות העסקנים הפוליטיים, גם לא קיים מוסד ה"אברכות" במתכונת המוכרת בישראל.

שם הגברים הנשואים עובדים ומתפרנסים ואפילו רבים מהם הם בעלי הון רב.  

אולי מספיק להביא ראיה מאירופה וארה"בקול אומר קרא

באמת שם הם לא מצליחים לגדל אברכים ברמה שיש כאן בארץ חוץ ממקומות כמו ליקווד ששם מוסד האברכים הוא בדיוק כמו פה

וכן תפסיקו לזלזל ולשפוך את כל מה שאתם שומעים מהחילונים כל היום אל תנסו אפילו להשוות בין התורה במושגים והשאיפות שלכם למה שהחרדים מצפים מעצמם אל תשווה אותם לחרדי מאמריקה כי כן הם שואפים להיות הרבה יותר מזה

תסתובב במקומות כמו מודיעין עילית תראה אלפי אברכים שמה שמעניין אותם בעולם הוא גדרים במוקצה או בבונה בכלים שלומדים תורה מהבוקר עד הלילה כן בדיוק ככה וברור לך שעם כל המימרות שלך המספר שעות שלך ביום אחרי יום עבודה לא ישוו לזה והם מקריבים מעצמם המון בשביל זה והאשה שלהם עובדת והם מחליטים להסתפק בזה כדי לחיות חיי תורה

אתה מדבר על אנשים טהורים שעולם המושגים שלהם רחוק כרחוק מזרח ממערב מהעולם שלך

ומי מתפרנס מן הצדקה מה זה הקשקוש הזה למה מישהו מהם ביקש ממך משהו אם אתה מדבר על הכמה מאות שקלים שהם מקבלים מלגה מהמדינה מחודש זה זכות קיום למדינה ואף אחד לא שואל אותך כמו שלא שואלים אותם על מימון להבימה.

כתבתי קצת חריף אבל פשוט כואב לי לאיפה חלקים בציונות הדתית נגררים זה לא ישפיע על שום חרדי כהוא זה הם כ"כ בטוחים בצדקת דרכם אבל אתה ממבט לאחור תתבייש בעצמך איך דיברת על לומדי תורה

נו בסדר... אבל לפחות תשים סימני פיסוק פה ושםנקדימון
לפחות הסיסמאות וההבלים ייראו טוב יותר
כמה מאותאריק מהדרום
לפי עולם קטן 9500 בחודש.
אזoo

לא ממש כדאי להסתמך על מה שכתוב שם


טכנית אברך לא מקבל מהמדינה שקל אחד ישירות תמורת אברכותו


גם את המלגה של כמה מאות השקלים

המדינה משלמת לכולל עצמו ולא לאברך באופן ישיר


שאר ה'הטבות' לא נובעות ישירות מהאברכות

אלא מהמצב הכלכלי

ויש אברכים שמצבם הכלכלי טוב (נניח האישה מרוויחה סכום של 2-3 משכורות) ואז אין להם שום הטבה


נכון שהרבה אברכים נמצאים במצב כלכלי שניתן לקבל בו הרבה הטבות

כמו כל אדם אחר שנמצא מסיבותיו שלו במצב כזה


לא שאני מעודדת אברכות

אבל זו לא הסיבה הגרועה ביותר להיות במצב נזקק


אני אישית יותר מוטרדת מאנשים/ תהליכים שמבזבזים הרבה יותר כספי ציבור

(נניח האבטלה הגלויה והחוסר יעילות במשרדי הממשלה)

מאשר אנשים שבוחרים להיות נזקקים ומקבלים כמה גרושים ממדיניות הרווחה של מדינת ישראל 

עזבי איזה סוג נזקקים את מעדיפהנקדימון
האמירה שמדובר ב"גרושים" היא פתטית.

אחרת למה החרדים כל כך מזדעקים על "הגזירות הכלכליות"?


תשובה: כי זה לא גרושים כמו שהם אוהבים להגיד כשהם במצב רוח מתקרבן (במצב רוח אחר הם יטענו שמגיע להם כמו כולם...).

כל אחדoo

וההגדרה שלו לגרושים


בא נעזוב את ההגדרות בצד ונכתוב את ה'הטבות'

הנחה בארנונה

הנחה במעונות

אולי יש עוד ואני לא זוכרת/ יודעת

מוזמן להוסיף


בכל מקרה ההנחות הללו מיועדות לנזקקים

צריך להיות עני כדי לקבל אותם

זה לא 'משתלם' כלכלית להיות עני כדי לקבל אותם


למה הם מזדעקים?

1. כי זה כסף שחסרונו יכול להחסיר אוכל ותנאים בסיסיים ממשפחות שלמות

כי הם גם ככה עניים עם מלא ילדים

2. כי הם מדברים בשפה שכמעט כולם מדברים פה

'אנחנו מסכנים/ צודקים/ מופלים

אחרים רוצים לפגוע/ לקחת לנו'

בשביל זה צריך לבטל את מדינת הרווחהמשה

(ואת המיסים שמוטלים כדי לממן אותה).

 

את מדינת הרווחה לא המציאו החרדים. הם רק אימצו אותה.

האמת הפשוטה היא שלא מדובר בגרושיםנקדימון
עבר עריכה על ידי נקדימון בתאריך כ"ו בסיוון תשפ"ו 12:20

לא צריך להתפתל כל כך אלא פשוט לומר את האמת. מדובר בסכומי כסף בעלי משמעות. נקודה.
 

מי שעני יכול לדאוג לא להיות עני. גם זו עובדה.
 

הנחות בארנונה הן דבר שנשלט בידי הרשות המקומית, ובערים החרדיות אברך מקבל הנחת ארנונה דרמטית ולא משנה כמה כסף אישתו מכניסה.  גם זו עובדה.
 

כש'קול אומר' מדבר על גרושים ואז מתהפך ומדבר על מה שמגיע לכולם, הוא משקר לעצמו ולנו. 

לא באמת אכפת לי איך החרדים מסובבים את זהנקדימון
בפועל, ואני מדבר מידיעה קרובה מאוד, גם כשהאישה מכניסה הון עתק משק הבית עדיין מקבל את ההנחה.
יכול להיותoo

שנחשפת לאיזושהי רמאות

זה לא הופך את הסיטואציה לעובדה קיימת גורפת


העובדה הקיימת היא הפוכה ממה שכתבת 

רמאות אחת? הלוואינקדימון

תרבות השקר בנוגע לכספים אצל החרדים היא מדהימה. וכמובן שיש ספרי "הלכה" שנכתבו להצדיק את זה.
 

לא ארחיב עוד מטעמים של אאוטינג.

אז בעצםoo
עזבנו את ההטבות שהחרדים מקבלים והתחלנו לדבר על הרמאות שלהם?
אני מניח שבגלל שאתה כינית את מה שכתבתי אוסף סיסמותקול אומר קרא

אתה בודק את מה שאתה מדבר עליו

ואני מציע לך לא לצטט מאנטישמיות בעולם שום נתון ממה שכתבת לא נכון אפילו בשביל הארנונה הם מקבלים אותה הנחה כמו כל מי שהיה במצב הכלכלי שלהם

מזל שלא קראת לי "נאצי"נקדימוןאחרונה
ואני יודע בדיוק על מה אני מדבר. יודע יותר מידי.
ההנחה הכי גדולה היא במעונותברגוע

למי שיש כמה ילדים קטנים מדובר באלפי שקלים כל חודש (לכן הם רוצים להעביר חוק דווקא על המעונות).

והמטרה שם היא בעיקר לעודד תעסוקה של שני ההורים, סתם עני שבוחר לא לעבוד לא יקבל את ההנחה הזאת, חוץ מאברכים.

 

(אני לא בעד לשלול מכל האברכים את ההנחה, אני כן חושב שמגיל מסויים צריך לתת את זה רק לבודדים שיש להם פוטנציאל להיות ת"ח גדולים)

ההנחה במעונותoo

אצל אברך היא עבור האישה שעובדת

או עבור משפחות שמוגדרות משפחות רווחה


אין קריטריון של עידוד עבודה ל2 בני הזוג


יכול להיות שאתה או אחרים רוצים קריטריון כזה

אבל הוא בהכרח יבוא ע"ח נשים שרוצות לעבוד גם אם הבעל שלהם אברך 

מציע לך לבדוק את העובדותברגוע

במשפחות שרק האשה עובדת והבעל מובטל אין את ההנחה.

עד עכשיו משפחות אברכים קיבלו כי הגדירו אותם כמו סטודנטים.

כיoo

הוא לומד כמו סטודנט

הוא לא מובטל 

לא..ברגוע

מטרת החוק היא לעודד תעסוקה, לא למידה.

טונדט שלומד מקצוע יתחיל כנראה לעבוד בסיום התואר, לכן נותנים לו כבר עכשיו עזרה, בשונה מאברכים שלפעמים נשארים בכולל עד 120.

כן לעודדoo

והוא אכן עודד ומעודד חרדיות לצאת לעבוד ולהפחית את העוני במגזר החרדי


לעודד את 2 ההורים זו פרשנות שלך/ של אחרים

יש קריטריונים בחוק

לא פרשנות ורצונות של אנשים


כשרוצים לשנות אותם

צריך לקחת בחשבון את ההשפעה האמיתית שתהיה

(יש נשים שיפסיקו לעבוד בגלל זה ומשפחות שיהיו יותר נזקקות)

קשה לי להתווכח על עובדותברגוע

החוק נועד לעודד את שני ההורים לעבוד.

אם הבעל לא עובד/לומד מקצוע הם לא יקבלו הנחה, זאת עובדה.

חחח מה?ברגוע

עד עכשיו נתנו לאברכים כי זה עוזר לנשים לצאת לעבוד? את מאמינה לשטות הזאת?

דווקא אם הבעל בבית זה הכי עוזר לאשה לצאת לעבוד, לא? אז למה אם הבעל מובטל הם לא יקבלו את ההנחה? (אם את עדיין לא מאמינה לזה את יכולה לשאול אותו ישירות לגבי בעל מובטל)

לא הבנתי מה מצחיקoo

אברך לא נמצא בבית

הוא בכולל

בלימודים של מכסת שעות כלשהי


בעל מובטל הוא לכאורה בבית


אני לא צריכה AI כדי להבין את ההבדל ביניהם 

אבל הוא לא חייב להיות בכולל, זאת בחירה שלוברגוע

(גם אברך שקיבל פטור מהצבא מקבל את ההטבה)

אם הוא היה מטייל כל היום הוא גם לא היה בבית.

זאת ההוכחה הכי טובה לזה שמדובר בהטבה מיוחדת ללומדי תורה.

why not both?משה

עיקר התקציב של המגזר החרדי הוא באמת בגלל שהם עניים בממוצע ובוחרים להיות כאלה. אבל זה יותר מורכב מזה. בעיקר כי חלק מתקציבי "העוני" הם לעוני רשותי או שכונתי ולא רק לעוני של משפחה בודדת.

 

גרתי בעבר באברכיה של בית אל. קיבלנו כל מיני דברים בגלל שהיישוב נחשב עני עקב כמות אברכים יחסית גדולה. הם אמנם אברכים זמניים שיוצאים לעבוד אחר כך, ובכל זאת.

מדיניות רווחהoo

מיועדת למניעת קטסטרופה

של פשע/ אלימות/ רעב

אני רואה אותה כנכונה

בלי קשר לסיבה של העוני

גם כעוני קבוצתי/ שכונתי


כשמנסים לעשות שינוי ע"י פגיעה במדיניות הרווחה פר סיבה

יש יותר סיכון מאשר סיכוי

עזוב את החרדים

למדינה זה לא משתלם


יש דברים שכן הוכחו כעוזרים

כמו התאמת שוק העבודה/ יחידות בצבא לחרדים

הכשרות מותאמות

מלגות ללימודים ועוד

מדיניות רווחה בגדול היא אסוןמשה

כי היא מעבירה את האחריות מהאדם הבודד, וגרוע מכך - מטילה מיסים כבדים (היי) על מי שעובד ומתגמלת בטלה.

 

לא צריך להיות רעב במדינה שבה אין מיסוי כל כך מטורף על נדל"ן. מחירי הדירות ירדו במקרה הזה בערך בחצי.  וגם מחירי אוכל שמרוגלץ למות.

לפי גימיניoo

תקציב משרד הרווחה 2 אחוזים מכלל התקציב

נניח שיש תקציב רווחה גם בשאר משרדי הממשלה

לכמה אחוזים מגיעים?

אתה בטוח שהמיסים שלך (ושלי) הולכים לשם?

אני בספק גדול


גם תקציב השב"ס וחלק מהמשטרה

לוקח אחריות במקום אחרים

נראה לי רווחה עדיף 

תקציב הרווחה זה לא רק זהמשה

זה גם ביטוח לאומי, שאני משלם כמעט 16% מהמשכורת על זה. וגם הסבסוד הפסיכי של חינוך בארץ (שמוצדק בחלקו אבל לא לגמרי) ועוד מלא.

אפרופו חינוךoo

החינוך החרדי מתוקצב 40% או פחות

מחינוך רגיל


כלומר

אני משלמת פעמיים

גם מיסים

וגם על חינוך הילדים על החסר שהמדינה לא משלמת 

נכון.משה

אבל זה מספיק בשביל מעגל של כמעט 30% מהגברים החרדים שעובדים במערכת החינוך החרדית. כלומר מתוך הגברים שעובדים, חלק מהם הם בעצם נתמכי ממשלה ברמה זו או אחרת.

ועם חינוך גרוע מבחינה כלכלית שלא עומד בדרישות של מסכת אבות, שלא לדבר על עוד דרישות ממערכת חינוכית מודרנית.

דווקאoo

הגברים שעובדים שם הם עם פחות סיכוי להתמך

ואם הם נתמכים זה בגלל כמות הילדים


למערכת החינוך החרדית יש את הבעיות שלה

וגם לדתית

וגם לחילונית


האלטרנטיבות לא בשיא

וחינוך החרדי

בניקוי העניין הכלכלי ופערי הידע המתודולוגים

הוא לא רע


ושיפור שלו לא יכול להעשות ע"י תקצוב דלוח

אלא ע"י עזרה מספקת למי שרוצה לעשות שינוי 

לכן עולם התורה פורח במדינת ישראל ולא שםפתית שלג

גדולי הדור הבא צומחים פה בארץ הקודש. יש הזדמנות שווה לכולם לעמול בתורה ולהיות ת"ח.

זאת נקודת זכות ענקית של מדינת ישראל.

 

יחד עם זה יש גם בעיות שצריך לפתור

נמאס לי כבר מכל האדיוטים השימושייםקעלעברימבאר

בפייסבוק.
 

סתמו ת'פה!


 

כרגע סמוטריץ מנסה להלך בין הטיפות ולבחור ברע במיעוטו . הוא לא תמך בחוק לימוד תורה מרצונו אלא כי לא היתה לו ברירה כי החרדים הכניסו אותו בכוח לברוך הזה.


 

אז סתמו ת'פה ותנו לו לעבוד פוליטית כמו שהוא יודע!


 

אלא אם כן אתם רוצים להיות אידיוטים שימושיים מכשירים בידי בנט וחבריו לפיד וגולן כדי להפיל את הימין

 

(לא מדבר על מילואימניקים עייפים שאין דנים את האדם בכעסו. רק שידעו שבממשלת בנט לא יגייסו אף חרדי)

סמוטריץ' המתפכח הראשון בציונות הדתיתאיתן גיל

האיש הזה שגרר את הציונות הדתית לעברי פי פחת,המבין את הטעות שעשה ולקח כמה צעדים אחורה.

מה שדחף אותו להבין זה בג"ץ שבפסק דין שערורייתי הוציא את כל ראשי ישיבות ההסדר להודיע שאין יותר גיוסים לשריון,

וזה בדיוק מה שטוענים ראשי הישיבות החרדים בחדרי חדרים ובריש גלי: צה"ל הפך מזמן לצז"ל (=צבא זימה לאומי), וככזה- לא נוכל להסכים לחוק גיוס בכל נוסח שהוא. 

לא קשור. זה נראה שאו שהחרדיםקעלעברימבאר
כפו עליו את החוק, אחרת לא ילכו עם ביבי בקדנציה הבאה. או שביבי כפה עליו לתמוך בחוק
קשקוש, כרגילהסטורי
סמוטריץ' כפי ש @קעלעברימבאר הגדיר יפה - הולך כל הקדנציה בנושא  בין הטיפות.

הוא ממש לא צריך שהעסקנים מגיל 15 גפני ודרעי ילמדו אותו על הערך של לימוד תורה, הוא גדל על זה וגידל על זה. הוא דאג לישיבות בהחלט, גם לישיבות החרדיות. אם השרים והח"כים החרדים, לא היו תוקעים מקלות בגלגלי הרפורמה המשפטית. אם החרדים היו נוהגים בקצת תבונה - היו מסכימים למתווה הגיוס של אדלשטיין, שלא היה פוגע בשערה של מי שבאמת לומד, והיו חוסכים את כל הסאגה הנוכחית.

קשקוש בריבועאיתן גיל

הוא גדל בבית תורני, אבל לימוד תורה מעולם לא עניין אותו. מצע שמצע... לפני הבחירות הבטיח לתקן את מערכת המשפט, אבל דקה אחר כך דרש את משרד הבטחון בזכות 14 מנדטים! שניכס לעצמו. מורו ורבו הנוכל קיבל את משרד הבטחון- אז גם לו מגיע. כך אמר. נתניהו התעקש שלא לתת לו את משרד הבטחון, והוא התעקש בחזרה ובמשך חודשיים תמימים לא קמה ממשלה חדשה, בדיוק הזמן שנדרש לקפלן להתארגן, ולשרוף את המדינה, ולהביא עלינו את טבח שמחת תורה.

סופו של יום שיצא עם חצי תאוותו בידו. קיבל את משרד האוצר, וגם מעמד במשרד הבטחון, השר לענייני אנטנות. 

כאמור, לימוד תורה מעולם לא עניין אותו. נכון שחתם על הסכם קואליציוני שעוסק בין היתר בחוק הגיוס, אז מה. גם מורו ורבו חתם בע- 20 על התחייבות שלא לשבת בקואליציה עם לפיד.

עכשו כשעתידו הפוליטי לוט בערפל, וכשהבייס שלו מזנב בו מכל עבר, וחרב איש ברעהו, מפייגלין עד וינטר, הוא אכן מתפכח. נקודת המוצא העדכנית שלו היא שגפני ודרעי מובטחים בכנסת הבאה והוא לא, וגם אדלשטיין לא. 

התלמיד המסור של הנוכל ניסה ללכת בין הטיפות, ונרטב על לשד עצמותיו. 

איך זה שיתמוך בחוק יבטיחקעלעברימבאר
את עתידו בכנסת הבאה?

להפך, החוק יגרום לו לאבד לפחות מנדט שלם לטובת בנט

תמיכה בחוק גיוס ולימוד תורה יביא לו מנדט של יהדו"תאיתן גיל

וזה יכניס אותו, אולי, לכנסת הבאה.

בינתיים אני קורא על פיצול מסתמן במפלגת הציונות הדתית, ויש מצב שיקחו לו את המותג.

ועל זה נאמר: כרה בור ויחפרהו...

לא אזיל דמעה אם את הכנסת הבאה הוא יראה מהבית.

מנדט ממי בדיוק? משס? ג? למה שיצביעו לו?קעלעברימבאר
המנדטים שברחו לו והוא זקוק להחזיר אותם זה ממדטים שברחו לבנט וקצת לפייגלין
חסידויות שהצביעו לסמוטריץ' בהוראת רבםאיתן גיל

והתאכזבו, לא יצביעו למי שנסע בשבת למשימת "תיווך" ברוסיה.

שכח מזה.

א פרופו חסידויות שהצביעו לסמוטריץ' בהוראת רבם. נוצרו שם משברי אמון חמורים ביותר, כי עד אז היה מקובל לחשוב שאלה דברי אלוקים חיים, והרבי לעולם לא טועה. 

חסידיות שהצביעו לסמוטריץ'הסטורי
הן החסידיות שמבינות היטב כמה נזק גרמה ההתעקשות של גור על 'הכל או לא כלום' (כמו שחרדים רבים וטובים מבינים זאת) - ולכן לא סאגת הגיוס היא מה שתמנע מהם.
אין לך מושג על מה אתה מדברהסטורי

הוא (בשונה מגפני ודרעי...) שקד על תלמודו שנים רבות וגם בשנותיו בפוליטיקה קבע עיתים משמעותיות לתורה.


תשאל כל ראש ישיבה שמכיר אותו, עד כמה הוא דאג לישיבות. תשאל את המוני ההורים, שבזכותו יש להם עליית הנוער ויכולים להחזיק עם התשלומים לישיבות התכוניות/אולפנות. תשאל את הרב דודקביץ', את הרב חיים גנץ ואחרים שהוא מתייעץ איתם כל הזמן - כל מה שכתבת בהודעה הזאת, זה קשקוש מקושקש.


נ.ב.

נושא אחד שאכן יש בו ביקורת מוצדקת, זה הפקרת מינויי הרבנים לש"ס. אמנם אפשר ללמד זכות שכחלק מקואליציה, צריך לוותר במקומות מסויימים, אבל עדיין יש כאן פספוס.

מתי הוא ארגן שעורי תורה?איתן גיל

ואולי למצעד הבהמות הוא קורא שיעורי תורה...

לגבי מינוי רבנים, אם לא היה תוחב שם את אפו, הרב המוערך מיכה הלוי היה מוכתר לרב ראשי.

סמוטריץ' דואג לבצלאל, ובצלאל דואג לסמוטריץ'.

אני קורא שמפלגת הציונות בדרך לפיצול. להזכירך, זה האיש מאחורי הקלעים, שישב בחדר בעת שמורו ורבו הנוכל הודיע על פיצול הבית היהודי. סדנא דארעא חד הוא. מ.ש.ל.

דחילאקהסטורי
הוא לא זה שצריך לארגן שיעור.

תשאל כל ראש ישיבה, האם כשר אוצר הוא דאג לישיבות. תשאל באיגוד ישיבות ההסדר, באיגוד הישיבות הגבוהות, במועצת המכינות. בישיבות התיכוניות והאולפנות שנכנסו לעליית הנוער, אחרי שנים שלא היתה כניסה.


כנראה שתופתע מהתשובה (אנחנו לא)...

הוא צריך לדאוג לענייני המגזר ויהדותאיתן גיל

זהו.

ושני אלה רחוקים ממנו מרחק שנות אור.

לשחק במגרש של הגדולים זה מסקרן מאוד, אבל לא בשביל זה שלחו אותו לכנסת. 

יתכבד לשבת בביתו שבעה נקיים, ואחר כך לעשות קאם באק.

שילמד ממורו ורבו הנוכלאיתן גיל
שויתר על התמודדות בסיבוב הקודם, ועכשו חזר בשינוי אדרת 
שמענוהסטורי

מי שלא קרא את המצע ולא שמע את התכניות לביטחון, להתיישבות ולתיקון מערכת המשפט - בעיה שלו.
 

מי שקרא ושמע לפני הבחירות, ידע בדיוק את מי הוא שולח ולשם מה.

גם אני שמעתי, והאמנתי לו, והתוצאות לנגד עינינואיתן גיל

הוא יכול להמשיך לעבוד על 100 אלף חסידים שוטים שנשארו לו, לשיטת מקורביו. 

עלי הוא כבר לא יעבוד.

הצ'יזבט הקבועהסטורי
מאז שהוא בפוליטיקה, אתה מספר שהצבעת לו והתאכזבת.

השאלה היחידה היא למה שנאמין לך שהצבעת שוב, למי שתקפת כל הקדנציה הקודמת, כולל במהלך מערכת הבחירות ולמה הצבעת למי שהצהיר מעל כל במה שהוא הולך לתקן את הדברים שלשיטתך הוא לא אמור להתעסק בהם.


אין מה לומר, כרל"ס, אתה העתק מושלם של הרל"בים - תמיד מתגעגע למפד"ל של פעם, כמו שהם מתגעגעים לליכוד של פעם, מתגעגעים לנתניהו של פעם, כאילו שלא תקפו אותו גם 'פעם' וכאילו שלא תקפו את בגין באותן שיטות.

תביא לי ציטוט שתקפתי אותו לפני הבחירות הקודמותאיתן גיל

ואחר כך תתנצל.

החיפוש בכ.א. שלך נתקע אי שם במהלך תשפ"דהסטוריאחרונה

@משה צריך עזרה לעמוד באתגר, איך אני מגיע להודעות שלו מתחילת חשוון תשפ"ג וקודם לכן?

 

תודה רבה

 

נ.ב.

איתן, זה לא משנה, גם אם נניח אני כבר סנילי (אני לא...) והמצאתי שתקפת אותו, אין לך מה להתלונן על זה שהוא עוסק בתחומים שהבהיר במהלך מערכת הבחירות שבהם יעסוק. לזה הצבעת (נניח שנאמין לך) - זה מה שקבלת!

 

לעיונך למה הצבעת:

https://zionutdatit.org.il/%D7%9E%D7%A6%D7%A2-%D7%94%D7%9E%D7%A4%D7%9C%D7%92%D7%94/

מתברר שזה היה במצע של סמוטריץ'נקדימון

בבחירות האחרונות, ופשוט כולנו שכחנו.

המפלגה פרסמה את זה בפייסבוק היום.


אמנם קצת שונה המצב היום ממה שהיה בבחירות... ובהחלט נכון לציין שהם סירבו לאשר חוק שמשווה לומדים לחיילים. ניסו לעקר את העוקץ של הקרדום לחפור בה שהחרדים רצו. לא בטוח שזה באמת דווה משהו, אבל אלה העובדות על כל פנים...

העובדות לא מעניינותהסטורי
את איתן גיל, רק האובססיה לסמוטריץ'.

הבחירות האחרונות היו לפני המלחמה והעומס עלקעלעברימבאר

המילואימניקים

אתה סוג של גאון...נקדימון
לא הבנתי כל כך מה רצית לומר.קעלעברימבאר
בכל מקרה מן הסתם המצע היה מתעדכן אם הבחירות היו חלות לפני שנה וחצי נגיד
אם היית מתעכב לרגע על כל התגובה שלינקדימון
היית מבין שאין שום צורך בתגובות שלך על זה

אולי יעניין אותך