בס"ד
לכבוד שר החינוך הרב שי פירון
כאב לי אתמול לשמוע על הודעה חדשה שלך שאתה בתור שר החינוך תדאג לכך שתלמודי התורה ישבתו ביום העצמאות ולא יתקיימו שם לימודים.
יום העצמאות הוא היום בו אנחנו צריכים להודות לקב"ה על כך שאחרי שנים של פיזור בכל רחבי הגלובוס קיבלנו ארץ משלנו שבו נוכל לחיות בה ולגור בה. זה הזמן להודות לקב"ה על כך שכנגד כל הסיכויים מיליוני יהודים מצאו אדמה שתשמח לקלוט אותם לאחר השואה וכל אירועי ההיסטוריה.
ואיך אפשר להודות לקב"ה אם לא בדרך אחת ויחידה - לימוד תורה!
וגם את זה אתה רוצה למנוע?
אתה באמת חושב שכל הטקסים הללו ולנופף במנגל זה הודאה לקב"ה? אני לא פוסל את העניין, כי בעוד מספר דקות גם אני אצא ביחד עם שאר חברי לישיבה לעשות את המנגל, א-ב-ל זה אחרי שיעורים שהתקיימו כבר מאתמול בערב וגם היום בבוקר ויתקיימו גם בהמשך היום.
ותאמין לי, דיבור כזה רק ירחיק את אותם אנשים שאתה מנסה לקרב. עשו נכון צוות המורים באחד מבתי התלמוד תורה ביו"ש שהודיעו שדווקא לאור הודעה זו הם מוכנים מצידם לבוא וללמד כרגיל (כמובן את ענייני היום) כי יום זה צריך להיות יום של תורה ולא של הוללות מול במה וזמר ברחובות הערים השונות.
צדק ח"כ פרוש (יהדות התורה) שאמר שאתה נטפל אל הציבור החרדי ולפני שאתה מנסה להחדיר שם לימודי ליבה קודם תכניס בבתי הספר הכלליים קצת ערכים ומשמעת. ואחרי ששם יפסיקו עם האלכוהול סמים ודברים יותר גרועים אולי תבין שבמקום שיש תורה וגדולים לאורה הדברים נראים שונים לחלוטין (אני לא אומר ששם אין דברים כאלה, כי יש, אבל באחוזים הרבה יותר נמוכים).
בתקווה לגאולה שלמה בקרוב (ולא רק אתחלתא
)
---
נ"ב - לכל המגיבים, אנא נהגו ככללי הפורום ותוסיפו לשמו את התואר רב גם אם אם אתם לא מסכימים שהוא כזה.

]).