ישר כח לשני חתני התנ"ך ולשאר הזוכים והמשתתפים!חידוניסט לשעבר
מותר לומר שלא אהבתי את הסוף?ענבל

בס"ד

אני חושבת שהיה צריך לתת להם להמשיך את הראש בראש כדי לראות מי ינצח..

ובלי להעליב אבל אני חושבת שלישי הגיע לנצח יותר מלאליאור.

הוא קיבל יותר נקודות...

ממש לא אהבתי את זה..

אבל כל הכבוד לשניהם

!!!ממש מגעיל הסוף..ישי היה תותח!!ידע הכלשמעון12

מה קרה כל השנים התעקשו שיש רק חתן אחד?! פתאם שניים?מדינת ישראל לא אוהבת שהאמריקאים לוקחים את החידון אבל מה לעשות שהוא היה בפער של 5 נקודות משלב המחשב יותר מהחתן השני ופתאם מוחקם את כל הנקודות ולא ממשיכים ראש בראש...מעניין..

בקיצור השנה ה50 !!חתן תנ''ך עולמי אמריקאי מניו ג'זרי זו גאווה!!ולו היה הכי מגיע לזכות!!ברוך השם שהוא זכה הוא מעולה וירבו כמותו!!התנ''ך שייך לכולם לחוצניקים ולממלכתים ולא רק לדתיים.בקיצור מדינת ישראל צריכה לא להתערב גם כשזה לא מוצא חן בעיניה...אה ודבר אחר -איזו ''נבחרת'' לתפארת העלתם לעולמי.

הייי!!!!!!!!!חנהודיה

זה לא נכון!!!!!!!!!

זה לא קשור לישראלי או אמריקאי!!! היה כבר כמה פעמים חתני תנ"ך לא ישראלים...

בכל שנה עשו 4 שלבים בחידון התנ"ך!!! זה לא פעם ראשונה!!!!!!!

וחוץ מזה זה לא בסדר להגיד לשון הרע ועוד יותר לא בסדר להוציא שם רע על מדינת ישראל ועל האנשים שעבדו כל כך קשה בשביל שיהיה חידון! ובטח שלא בסדר לקטרג על עמ"י במיוחד לא בימים כאלה של ימי ספירת העומר שבגלל שלא נהגו כבוד זה בזה נחרב לנו בית המקדש!!!!!!!!

סליחה שאני אומרת אבל זה לא פעם ראשונה שקורה דבר כזה פה, בפורום ולא יזיק אם נשתפר קצת בעניין הזה...

התנ"ך לא נכתב רק בשביל שילמדו אותו אלא גם ובעיקר בשביל שיישמו אותו!!!!!!!!!

תגובתי בעניין:ה.ת.

אולי היא חריפה-אך זו הרגשתי בעניין:

עשו "קומבינה" כדי שלא תהיה בושה שישראלי לא יזכה בחידון
כי אם האמריקאי היה זוכה אז זה היה שיא של 50 שנה...[שבהם ישראלי זכה]
אישית-לי היה טעם חמוץ בפה כשהחידון הסתיים,
הרגשתי רע שהאמריקאי לא זכה-כי הגיע לו ובצדק!
אני במקומו הייתי מתקוממת, הוא יהודי, מה זה משנה להם אם הוא באמריקה?
אני לא יודעת מה איתכם, אבל אני ממש לא אהבתי את המהלך,
גם בשביל גאווה לא צריך לרמוס את האחר ולעשות מהלכים "לא חוקיים"...

סליחה על מה אתם מדברים , ע''פ התקנון :ישראל12-$

מאפסים נקודות,  ואם זה היה הפוך ??????

לשניהם היה מגיע וכל הכבוד להם!!!!

בקטע הזה ישראל צודק.~מישי~

אפשר להגיד שזה רעיון רע לאפס את הנקודות אבל זה היה גם בשנים הקודמות (נראה לי מתשע"א) וזה הוחלט מראש בכלל בלי קשר לאמריקאי. ובכל אופן ישר כח לישי אייזנברג!

לשניהם היה מגיע וזהו.אנונימי (פותח)

שניהם עבדו קשה (מן הסתם..) ולשניהם ממש מגיע לזכות..

ובאמת מה זה משנה?? אז מה אם הוא אמריקאי הוא יהודי לכל דבר ובקטע הזה אין הבדל בין האמריקאים לישראלים או למתמודדים מהמדינות האחרות- כולם יהודים וזהו.

מי שלמד והשקיע את הנשמה שלו זוכה ורואה את הפירות וזה לא משנה אם הוא אמריקאי או ישראלי..

נכון, אבל לרוב ממשיכים ראש בראש עד להכרעה...ענבל
בס"ד

וזה ממש הציק.

זה באמת היה נראה כאילו הם מעדיפים את הישראלים...

יצאתי בהרגשה דוחה וזועתית מהחידון הזה כמו שבחיים לא יצאתי מהחידון בעבר.

זוועת עולם.
זוועה?? O:תנ"ך ב-3>

בע"ה 

למה זוועה??

הם לא העדיפו את הישראלי זה היה ממשיך ככה שניהם פשוט ידעו את כל התנ"ך ולכן לשניהם היה מגיע לזכות זה הכל!

אין כזה דבר "הגיע לו"ילדת ירח

לא נותנים תארים בגלל ש"מגיע". נותנים רק על פי הוכחות בהתאם לכללי התחרות. לא היה כאן שום דבר לא חוקי. חד וחלק. כל כללי התחרות כובדו עד לפסיק האחרון. האמריקאי היה פשוט טוב יותר בשלבים מוקדמים, אבל הנקודות משלבים מוקדמים נמחקות וזה על פי הכללים, חוקי לגמרי. תחשוב לרגע שיכול להיות שהוא פשוט קיבל שאלות קלות יותר, או שאלות שהתכונן אליהן יותר טוב או שהוא פחות התרגש - בקיצור, יש סיבות רבות לכך שקובעי הכללים לתחרות קבעו "ציוני דרך" במהלכה שבהן נמחקות כל הנקודות המוקדמות, בדיוק בגלל מצב כזה - לא רוצים שאדם מסוים יזכה רק בגלל שהצליח יותר בשלב מסוים. רוצים שמי שיכול להוכיח ידע יזכה.

שניהם הגיעו לשלב סופי, לשלב הסופי יש 10 שאלות. שניהם ענו כל כל ה-10. שניהם זוכים. זה פשוט מאוד, ולגמרי חוקי. גם אם היו מניעים כאלה ואחרים אי אפשר לומר שהיה כאן משהו לא חוקי. אל תשכח שזו תחרות שתלויה בזמן שידור של טלוויזיה ורדיו, אמצעי תקשורת מתוקתקים שבהם כל דקה חשובה ולא מושכים תכנית מעבר לזמן שנקבע לה. יש שם אישי ציבור - ראש ממשלה, נשיא, שר חינוך. יש להם עוד הרבה מה לעשות והרבה אירועים ללכת אליהם. בקיצור, התחרות הסתיימה, אז היא הסתיימה. תפרגן לזוכים. שניהם ידעו טוב מאוד.

הגיע להם כי הם חרשו את הנשמה שלהם!!אנונימי (פותח)

וגם זה לא אומר בכלל כי אולי אם אליאור היה עונה על השאלות שנתנו לישי וישי היה עונה על השאלות שנתנו לאליאור לא בטוח שהיה תיקו..יש גם עניין של מזל בחידון לא רק של שכל..

יאללה תפרגנו להם מה יש?

כל הכבוד לאליאור וישי!!

בהחלטילדת ירח

לכן אני לגמרי תומכת במחיקת נקודות מקדימות ולא מסכימה עם הקביעה שהאמריקאי היה יותר טוב והגיע לו לזכות.

יותר נקודות לא תמיד מעיד על יותר ידע - יש מי שיצאו לו שאלות קלות יותר, יש מי שיצאו לו דווקא השאלות שעוסקות בפרקים שהוא למד יותר, יש מי שמתרגש פחות ויש מי שטוב יותר או פחות בסוג המשימה (עמידה בלחץ של זמן, משימה ברעש רקע חזק, כמו שאלת ראש הממשלה עם הלהקה הצבאית שהיה כ"כ דחוף להעלות אותה לבמה דווקא ברגע הקריטי של התחרות).

הם לא עשו שום דבר שהוא לא בסדרילדת ירח

לפי כללי התחרות הניקוד עד לשלב הסופי נמחק. ומשם המתמודדים מתחילים מ-0 כמו בהתחלה. יש בזה משהו הגיוני ונכון. המעמד הזה איננו מעמד קל. יש מתמודדים שלא ענו נכון לא משום שלא ידוע, אלא מכיוון ששכחו בגלל התרגשות למשל. כמו כן כל מתמודד מקבל שאלה שונה, מטבע הדברים יש שאלות קלות יותר וקשות יותר (אפילו אני שלא כ"כ בקיאה בתנ"ך ולא התכוננתי מראש. יש שאלות שידעתי לענות עליהן. אחרות היו לי קשות מאוד) ורוצים לאזן את זה, ושלא יקרה מקרה שמתמודד מפסיד בגלל שיצאה לו שאלה אחת קשה. 

לשלב האחרון יש 10 שאלות, ולא יותר. מכיוון ששניהם ענו נכונה על כל 10 השאלות, לפי הכללים שניהם זכו. לא מחויבים להמשיך את התחרות, לתחרות יש גם זמן שידור קבוע שאסור לחרוג ממנו (אם יש משהו מדויק במדינה הזאת אלה הטלוויזיה והרדיו...). כמו כן לא ניתן לשלול את האפשרות שגם אם היו ממשיכים, היו נגמרות השאלות או הזמן ולא הייתה הכרעה. לכן, יש משהו נכון בכך ששניהם זכו (היה, דרך אגב, מקרה שבו שני חתני תנ"ך זכו). גם אם היו מעורבים כאן שיקולים זרים (כגון רצון לתת גם לישראלי), הרי שלא ניתן לומר שיש כאן משהו פסול או נוגד את התקנון של התחרות. 

לא מאמינה שהיו שיקולים זרים~מישי~

ואם כן בטח זה לא היה בגלל שחשבו שאחרת האמריקאי היה לוקח. דווקא מבחינתם הכי טוב שאמריקאי לוקח זה מדברים את החוצניקים וזה מוסיף רק טוב לחידון.

מסכימה עם האנונימי.

גאווה ישראלית זה לא דבר של מה בכךילדת ירח

במיוחד בעניין כזה, בשנה כזאת. כמובן, לא יודעים, אבל גם אם כן, ייאמר לזכותם שהם עשו את זה בצורה שסגרה את כל הפרצות וסתמה את כל הטיעונים ואין אף אחד שיכול להוכיח את זה או לטעון נגדם משהו. וכן, גם בצורה חוקית לחלוטין, כך שבעצם זה גם בסדר גמור, ולא משנה מה הסיבה.

אפשר לספר לכם משהואנונימי (פותח)

תקשיבו לדעתי זה היה מהזה נכון כי עם כל הכבוד לישי-

ואני ממש לא מזלזלת, אני מכירה אותו, הוא גאון וחרש תנשמה, אבל הוא לא לגמרי אמריקאי!!!

הוא חמשוש עכשיו ומכיתה ב'-ז' הם גרו פה והוא למד כישראלי, אבל לחידון הגיע כאמריקאי, שזה יותר פשוט...

אין פה משהו לא בסדר, זה הוגן לחלוטין, אבל גם הסוף היה הוגן.

מה הבעיה שיהיו 2 חתנים? יאללה זרמו...

זה לא נכון.ענבל
בס"ד

בשלב האחרון יש דבר שנקרא שאלות מילואים...
במצב של תיקו פשוט מוסיפים שאלות...

אם גם שם אחרי השאלות מילואים אין הכרעה אז סבבה, אבל פה הם פשוט החליטו לא להמשיך.
ענבל~מישי~

לפי החוקים היו אמורים להוסיף עוד 3 שאלות ראש בראש ואם לא אז להכתיר את שניהם חתנים. מילואים יש לכל אורך הדרך לא בשלב זה לפי התקנון. בשלב זה אם יש תיקו (אחרי 15 שאלות) מכריזים על 2 זוכים.

נכון ,,אמת ותמים

גם אני חשבת ,,]

שישי היה צריך לנצח ,,

אני אישית חשבתי שהם צריכים לנצח ביחד~מישי~

כי אי אפשר ששלב המחשב יקבע מי יהיו הזוכים. ניתן לתת משקל רב יותר לשאלת רה"מ ואז לא לאפס בשלב האחרון אבל זה די מעצבן אם שאלת המחשב קובעת כי לפי דעתי בגלל שזה השלב הכי מלחיץ והכי קל להתבלבל בו (למרות שהשאלות לא קשות אבל בגלל שאתה מנסה לענות כמה שיותר מהר אתה לא תמיד שם לב לשאלה וגם לא למה שאתה אומר.. וכך בקלות אפשר להתכוון לישעיהו ולהגיד ירמיהו, להתכוון לחגי ולהגיד זכריה בגלל שאתה לא מאופס על עצמך)  וזה פחות מראה על ידע. 

בכל מקרה במקרה ספציפי זה אני חושבת שהנכון ביותר היה לתת להם חתן ביחד.

יישר כח גדול!!!הנורמלית האחרונה

באמת היה מרגש

למרות שאני לא ממש מסכימה עם המהלך של 2 חתנים, במיוחד כשכמה דקות לפנ"ז אבשלום קור אומר שאין תיקו, אבל באמת מגיע לשניהם, הם הפגינו ידיעות יופי (ויו"ר השופטים קצת 'סלחן' או איך שלא תגידו את זה..)

שכוייח גדווול!!לילוש=)אחרונה

כל הכבוד!!!

חידוניסט לשעבראני חי בשביל 42

לא העפלתי לשלב פומבי, כמו רוב המתמודדים. כמעט כולכם לא תהיו חתני תנ"ך עולמיים. וגם מי שכן יצטרך לקרוע את עצמו בשביל זה. בכל זאת, לא מתחרט על הדרך שלי בחידון. למה? לפני כשלוש שנים התחילה מהפכה בקרב מתמודדי החידון, ו... הם התחילו להכיר אחד את השני! ומה יש לומר, מתמודדי חידון התנ"ך הם נוער איכותי ביותר שאני גאה להיות חלק ממנו. אני ממליץ להשתתף בחידון ולו בשביל להתחבר לאנשים המדהימים האלה.

בקבוצה הזאת רוב האקשן קורה. כאן תוכלו להתעדכן לגבי החומר לחידון, תוכלו להכיר חידוניסטים אחרים, ואפילו להגיע לאירועים פיזיים עם חברים מהחידון!

אני ממליץ במיוחד (מי שמזהה מי אני, תתעלמו משם המשתמש. הוא מלפני כמעט עשור)

לימוד לחידון תנך📜📖

פעיל?כלתתנ''ךבעתיד

למישהו יש טבלה של ביטויים תנכיים דומים ושיטות לזכור אותם?

תודה נהרה(שם בדוי)

שאלה בקשר לחידון - מי שמגיע לשלבים הגבוהיםתְכלת

האם השתתפות במחנה לפני החידון העולמי היא חובה?

הבן שלי מתלבט אם להתחיל ללמוד בגלל שלא מתאים לנו מחנה מעורב...
יש תקדים למישהו שלא השתתף במחנה?

בעיקרון חובהבוקר אור

בפועל יש תקדים שנתנו לצאת באמצע המחנה אחרי הפעלת לחצים כבדים של ההורים

אבל לא הייתי בונה על זה

תודה רבה!תְכלתאחרונה
שרשור שאלותקווהניק

מי אמר למי:תנו לה את הילוד החי והמת אל תמיתהו 

האמא האמיתית של התינוק ממשפט שלמה, מלכים.ה' אור לי.

מי אמרה: "אל תראי כי גם זה לך בן?"

המילדת (של רחל)בת סוד
מה היה התנאי בשביל להיות "לראש לכל ישבי גלעד"?
נדמה לימאריץאחרונה

לעבור ולהכות את בני עמון, אבל אני לא בטוח...

מי מצטט בדבריו נבואת נביא לכם ישראל עם שמו, "...היה ניבא בימי... לכן..." ?

(נדמה לי שזו אחת הפעמים הבודדות בתנ"ך, אם לא היחידה, שיש ציטוט ישיר עם שם הנביא...)

טוב, שרשור שאלות שבעז"ה יצליחחובה?

למי שלא מכיר את הפורמט:

אחד שואל שאלה, ואז הבא בתור עונה את התשובה (לא בכותרת! למניעת ספויילרים) וכותב שאלה משלו, הבא אחריו גם עונה, ושולח שאלה חדשה.

וכן הלאה וכן הלאה.

אתחיל:

מי כונה "לוטש כל חורש נחושת וברזל"?

נוסטלגיהאחו

תובלקין

מי ביקש סליחה על חטא עתידי?

(שאלה ששאלו אותי בזמנו)

אאלטחובה?
נעמן ביקש מאלישע? "אך בדבר הזה יסלח (נא)".

מי כונה איש האדמה?

....תות"ח!

נוח

מי מצא את היֵמים במדבר והיכן מצאם?

תשובהיהושפט13
ענה מצא את הימים במדבר ברעותו את חמורים לצבעון אביו.

ומי הזכיר בדבריו "זרע חומר"?

ישעיהותתן אחרית לעמך!

באיזה ספר לא נזכרת המילה ׳אמונה׳: ישעיהו, יחזקאל, דברים, שמות?

כולל הטיות?מאריץאחרונה
זהה הקשר של חגיקווהניק
לא בהקשר של חגי הנביא
#חזרנו - שרשור שאלות שנת התשפ"דיהושפט13
כל שאלה מתקבלת, אפילו החרושות ביותר!

בבחינת: "אפתח בכינור חידתי"

מי היה "אבי כל תופש כינור ועוגב"?

למה לפתוח אחד? יש אחד שפתחו לפני כמה ימיםחובה?
אין לי מושג, שיהיה מסודר...יהושפט13אחרונה
תענה על השאלה...
שרשור שאלותבת סוד

מי שעונה על השאלה שואל שאלה חדשה ~

מתחילה במשהו יחסית קל

מי היכה בבזק עשרת אלפים איש?

אולי יעניין אותך