קודם כל - אמרתי שהפצתי מודעה - הוא השתמש במספר. כדי לצאת בכבוד הזמנתי אותו להרצאה וגם אמרתי שהרב שמרצה מכיר אותי טוב. אז אולי כדאי דרכו לסדר את זה.
בררתי עליו בבית כנסת שלי -כי ראיתי שהוא מתפלל שם. עד אז לא ראיתי אותו אף פעם.
אז אמרו לי שהוא "מתחיל" עם בנות . סיפרו לי עליו דברים טובים וגם כמה נתונים חשובים עליו ועל משפחתו. דברים שיש לשקול לפני שמתחילים קשר. חוץ מזה שהוא צעיר ממני בהמון שנים...
אני אחת שכל הזמן חלמה להתחתן ושאולי הוא ידפוק בדלת עוד רגע ויציג את עצמו ויהיה לו ידע -שאני הכלה שלו והוא יודיע לי באחריות שזה ככה...
סיפור אחר:
פעם הייתי בארגון סמינריונים ובאו כל הזמן מצטרפים זרים - חילוניים, בעלי תשובה ומתקרבים.
מוצאי שבת אחד בזמן שאני נועלת את הדלת של המרכז שלנו, בצד מחכים לי ללוות אותי, ואחד משחיל לי ליד שנועלת פתק עם מספר טלפון.
נבהלתי נורא, כי עמדתי עם הגב וגם זה כמעט נגיעה...
לא ידעתי מה לעשות וגם לא האמנתי שהוא מתחיל איתי, כי איתי לא מתחילים וגם אולי הוא התכוון להירשם לפעילות שלנו וגם רציתי מישהו אחר.
שאלתי עליו אחר כך ולא נשמע לי שייך. אבל מאוחר יותר הוא התחתן ופגשתי את אחותו או גיסתו והבנתי כמה לא הכרתי אותו וגם שפטתי אותו והערכתי אותו לא נכון!!!! (מקצוע, שם משפחה ומראה חיצוני...)
עוד סיפור:
יום אחד מצלצל הטלפון ואיזה בחור פונה אלי בשמי ובנחמדות כאילו הוא מכיר אותי.
אני מנסה לברר איך הגיע אלי והוא הציג את זה כהצעת שידוך שקיבל.
דווקא ממש נחמד ועם רקורד זהה לשלי ומתאים.
אבל רציתי לדעת ממי יש לו את המספר שלי.
הוא התחיל לגמגם ולהתבייש ואז הוא סיפר:
הלכתי עם חבר לעמוקה והתפללנו ואז החבר אמר לי - תרים, תרים פתקים. והוא אסף המון פתקים. אני הרמתי שניים. והפתק הראשון - זה את.
חשבתי שאני מתה.
פעמיים!
פעם אחת מזה שזה הזוי וככה חלמתי.
פעם שנייה - כי בחיים, אבל בחיים לא הייתי שמה פתק שלי שמה. אז מי עשה לי את זה????????
אחר כך נורא רציתי שיהיה קשר בינינו, אבל הוא אבד לי לנצח עד עצם היום הזה.
פעם אחת הוא התקשר ולא העבירו אותי אליו. ומאז ניסיתי המון פעמים לצלצל והגעתי רק לתא קולי.
עוד סיפור:
פעם איך שהאוטובוס הגיע לתחנה מרכזית התפללתי מכל הלב שה' יביא לי חתן כבר.
יצאתי מהתחנה וראיתי נ-נח-ים רוקדים ועושים שמח. התלהבתי והייתי בשמחה עצומה, אז ניגשתי לדוכן שלהם לקנות ספרים.
פתאום, כשאני באה ללכת, ניגש אלי איזה אחד דווקא מבוגר ושואל אותי אם אני רוצה שידוך ואם אני פנויה ובת כמה אני.
הייתי בהלם. מה לענות?
הוא הצביע על אחד בצד ואמר - הוא רוצה לדבר איתך.
עכשיו ממש נבהלתי. הם כולם מבוגרים ונחנחים ובאמצע הרחוב. מה אני יודעת עליהם? מאיפה הם חזרו בתשובה? - מסמים? מפשעים? מנשים?
אז הוא רמז לו והוא התקרב ואמר שיש לו חבר בישיבה שלומד כל הזמן וכולי...סיפר דברים טובים והשאיר לי מספר טלפון שאני אחשוב ואברר.
(בסוף לא רציתי כי זו לא ההשקפה והדרך חיים שלי - אבל למדתי שלא כולם קופצים ורוקדים ברמזורים. יש המון שממש יושבים ומשקיעים)
רוצה עוד סיפור?
עוד סיפור:
הייתי בתפילה באיזה מקום מסויים. לבד. ואז ברגע מסויים של סגולה ותפילה מכל הלב בדמעות. ניגש אלי מגבניק. גם נראה לא צעיר. הוא היה צריך ללוות אותי וקצת דיבר איתי. לא דיברתי איתו.בסוף הוא מעכב אותי לפני שהולכים. הוא אומר לי - אני רואה שאת לא נשואה. בטח את רוצה להתחתן. אל תראי אותי ככה. אני הולך לבית כנסת ומכירים אותי.
בקיצור לא הבנתי או שלא רציתי להבין אם הוא מציע את עצמו או שהוא מציע עזרה למצוא לי מישהו.
הוא הוציא פתק מהכיס ורשם מספר טלפון ואת השם שלו. רק אחרי זה הוא נתן לי ללכת.
זו היתה חשבונית מפורטת ובקלות יכולתי לברר עליו פרטים.
אבל כל כך התביישתי וגם התאכזבתי. לפחות שה' היה מביא לי מישהו שימצא חן בעיני...
יש לי עוד כמה סיפורים.
(יש גם סוף טוב)