פורום נשואים טריים
בהנהלת: נגמרו לי השמות , פשוט אני..
מכתב פתיחה
רעיונות מה לעשות לבעל ליומולדת???רננה=]
את בקטע של משחקים?ת.אחרונה
אולי משחק הזכרון שמעלה כל מיני נוסטלגיות ודיבורים?
אפשר נגיד, לכתוב בכרטיס אחד אירועים שקרו ובשני מיקום..
אפשר גם במקום נוסטלגיות לרשום שאלות. שמי שמוצא את שני החלקים צריך לענות עליה./כל אחד עונה על השני.
סתם דוגמאות: במה התקדמנו, במה אנחנו רוצים להשתפר, ספר אהוב, וכו׳.
אם את מחפשת משהו כזה אשלח לך באריכות שאלות וכו.
התעצלתי להקליד לחינם
ו
אפשר נגיד, לכתוב בכרטיס אחד אירועים שקרו ובשני מיקום..
אפשר גם במקום נוסטלגיות לרשום שאלות. שמי שמוצא את שני החלקים צריך לענות עליה./כל אחד עונה על השני.
סתם דוגמאות: במה התקדמנו, במה אנחנו רוצים להשתפר, ספר אהוב, וכו׳.
אם את מחפשת משהו כזה אשלח לך באריכות שאלות וכו.
התעצלתי להקליד לחינם

ו
אמא שלי דורשת לבוא אלינוחושבת בקופסא
אנחנו זוג צעיר, נשואים בקושי שנה וחצי. שנינו סטודנטים, בעלי בתואר טובעני, אני הרבה פחות.
שנה שעברה גרנו באברכיה בעיר של ההורים שלי, ואמא כל הזמן רמזה שאנחנו צריכים להזמין אותם, בסוף נכנעתי והזמנו. חשבנו שכדי להיות הוגנים כדאי גם להזמין את ההורים של בעלי, שנראה לי שלא ממש הבינו את הקונצפט והסכימו לבוא ביום שישי, אחרי שנצלו את הזדמנות לנסוע לרמי לוי באזור, כדי לשבת אצלינו רבע שעה ולאסוף אותנו לשבת אצלם. אין אצלם את כל הנימוסים האלו.
בתחילת שנה הזאת עברנו לדירה חדשה, ואמא שלי כל זמן אומרת ש"מסקרן אותה לראות איפה אנחנו גרים". אני כל הזמן צריכה להדוף אותה כדי שבעלי לא יצטרך לבזבז ערב לימודים יקר על זה. (כמובן שאני מנסחת את זה יותר יפה, אבל עדיין.) מבחינת סדרי עדיפויות ברור שאני מעדיפה לתת לבעלי שקט ללמוד ולעשות מטלות (וגם לי!) ובאמת שאני לא מרגישה צורך לספק את הסקרנות שלה.
באופן כללי, אני ובעלי הראשונים בבית שהתחתנו. שמתי לב שהמודל שאמא שלי מכירה זה מודל של אורחים מנומסים, כל פעם שאנחנו באים לשבת מצופה שנביא עוגה, (וכמובן שאני עובדת במטבח בצורה מלאה כי איך אפשר להסתדר בלי הבת הבכורה) והכל סביב התארחויות, מצופה להביא מתנה לימי הולדת של כל סבא סבתא, אח, הורה. והכל תמיד "מצופה", "מנומס", "ראוי" ו"לא יפה".
במשפחה של בעלי יש הרבה ילדים בוגרים שכבר לא גרים לא בבית, מאוד רוצים שנגיע, בפעמים הראשונות כשניסיתי להביא עוגה, חמותי מיד אמרה שלא צריך, שאני כמו משפחה. הכל הרבה יותר חם. גם לא מובן מאליו שנגיע לכל אירוע. כמובן שמאוד רוצים, אבל יקבלו בהבנה ולא ילחצו עם "ציפיות מנומסות" כאלו.
עכשיו אמא שלי התקשרה והייתי ממש שנייה מלריב איתה על זה. היא שאלה מה נשמע ואמרתי בדיוק הלכנו למסעדה לחגוג לי יום הולדת, והיא ישר התחילה. "היום הולדת שלך בלועזי זה שבוע הבא וכל החיים חגגנו לך בלועזי, אז הוא בשבוע הבא." (שזה בכלל מרגיש כמו "לא אכפת לי איך את מגדירה את זה, או מה התאריכים שחשובים לך) "יפה מאוד שחגגתם אתם, אבל מה את מתכננת לעשות עם המשפחה?" היא אמרה שזאת כבר ממש חוצפה שאנחנו לא מזמינים כי היא "סקרנית לראות". אמרתי לה שהזמנו אותה לדירה הקודמת, והיא אמרה שזה "רק פעם אחת בשנה שלמה". מה היא מצפה להתנחל אצלינו כל שבוע?
עוד שנייה מתחילה תקופת מבחנים ואין לנו זמן, זאת הייתה יציאה חד פעמית. אנחנו כל הזמן באים לשבתות, לא ברור לי למה אנחנו גם צריכים לבוא באמצע שבוע לכל יום הולדת וביקור, ועוד לארח אותה. לא הייתי עד כדי מתנגדת אם לא הייתה דוחפת את זה את זה כל הזמן. אבל למה שבכלל אנחנו נארח אותה? אנחנו זוג צעיר, אנחנו אמורים להתארח אצל אצל ההורים, לא להפך!
אוף, חלק ממה שכל כך שמחתי בהתחתן זה להתרחק מהשפחה שלי. אם זה היה תלוי בי הייתי רואה אותם פעם בחודשיים אולי.
נראה לי שאני בעיקר פורקת. אם יש עצות מועילות אני אשמח. אני בעיקר עצבנית ולא רוצה להכנע לשטויות האלו. אני גם מפחדת שאם אני אזמין אותה פעם אחת היא תצפה לעוד.
האמת שנראה לי די בסיסי להזמין את ההורים לבית שלכםמתואמת
לא כל שבוע, אבל פעם בחודשיים-שלושה זה הגיוני. זה באמת הגיוני שהיא תרצה לראות איפה הבת שלה גרה...
נשמע שההימנעות שלך מזה יושבת על יחסים קשים בעבר, אז מובן שאת לא רוצה, אבל נראה לי שכדאי לפתור את זה איכשהו... כי למרות הכול - לא מתנתקים מהמשפחה ברגע שמתחתנים...
אולי טיפול אישי יוכל לעזור לך. בהצלחה!
ממש לא בסיסירקאני
אני חושבת שלהיפך
די בסיסי לא להתארח אצל זוג צעיר
זה הזמן שצריך את הפרטיות וכמה שיותר
הם כבר לא זוג כזה צעיר...מתואמת
ולא הכוונה לבוא כל יום לבקר ולשהות אצלם שעות - אבל לבוא להכיר את הבית שלהם? זה לגמרי בסיסי בעיניי...
אני לא מצליח להבין אותךפשוט אני..
אמא שלך אף פעם לא ביקרה אותך בביתך החדש, ולא רק שזה לא חסר לך ואת לא מבקשת ממנה לבוא, אלא את ממש הודפת ניסיונות שלה להגיע?
אם אחד מהילדים שלי היה מתנהג אלי כך הייתי מאוד נפגע ממנו, ובודק עם עצמי טוב טוב איפה נכשלתי.
לגבי שאר הדברים שכתבת - חלקם באמת מעצבנים יותר או פחות, למשל היחס ליום ההולדת העברי וכו', אבל אני לא חושב שזה תירוץ לא להזמין אותם.
תגידי,את אמיתית???*אשתו של בעלי*
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך י"א בטבת תשפ"ו 23:51
זאת אמא שלך!!!
איפה כיבוד הורים שלך??
היתה אצלך פעם אחת בשנה ומזה את עושה סיפור?
די נו לא להוריד אותה ככה חזק.די שרוט
היא פורקת פה.
אתם לא יודעים מה זה לגדול בבית רוסי. זה התנגשות תרבותית מה שהולך כאן. תופעת לוואי של כור ההיתוך.
אני יכול להבין אותך גברת חושבת, אני גם מבית עם תרבות דומה.
*יחד עם זאת*, נראה שלאמא שלך מאוד איכפת ממך. היא אוהבת אותך מאוד ודואגת לך. זה אופי מזרח אירופאי כזה. תנסי למצוא את המקום בלב לארח אותה, אחרי הכל, אמא זאת אמא.
וואוואחת פשוטה
מה זה "לספק את הסקרנות שלה"??? זה הבת שלה! ברור שהיא תרצה לראות איפה היא גרה!!
זה בסיסי, זה לא מראה על יצר סקרנות זה מראה על זה שאכפת לה ממך! אכפת לה איך את חיה ואם טוב לך.
זאת אמא שגידלה אותך. שסחבה אותך בבטן 9 חודשים. שקמה לך בלילות .לא מגיע לה להתארח אצלכם?
למה התואר של בעלך יותר חשוב ממנה?
אולי תזמינו לשבת אחת במקום לנסוע אליהם?יעל מהדרום
לק"י
(ומסכימה שהגיוני שאמא שלך רוצה לראות את הבית שלך. מעצבן כשזה נעשה בכזה לחץ).
ומתבעסת בשבילך שהקשר עם המשפחה לא נחמד. זה לא כיף ככה....
(ומסכימה שהגיוני שאמא שלך רוצה לראות את הבית שלך. מעצבן כשזה נעשה בכזה לחץ).
הייתי מאוד מאוד עצובה אם הבת של הייתה מתייחסתאמא טובה---דיה!
אלי ככה.
מאוד.
את הבת שלה, ברור שהכי מתבקש בעולם שהיא תבוא אליכם לביקור!
את כותבת "להתנחל אצלנו כל שבוע", אבל לא נשמע בכלל שזה מה שהיא מבקשת.
בסך הכול לשמור על קשר נורמלי...
נשמע שהקשר ביניכן מורכב, ואף על פי כן הבקשה שלה נשמעת הכי לגיטימית שיש!
וברור שמשפחה יותר חשובה מלימודים...
אני גם חושבת שהבקשה שלה מאוד הגיוניתנעמי28
וזו לא סתם סקרנות.
היא אמא שגידלה אותך כל השנים בבית שלה, ורוצה לראות אותך ואת הבית שאת גדלה בו עכשיו.
ויכולה גם להבין עומס של זוג צעיר, לימודים ופרנסה.
בתמונה הגדולה לא יקרה כלום אם ערב אחד בעלך יפספס לימודים או מטלה תדחה ליום אחר, אם גם זה לא אפשרי, הוא לא חייב להיות נוכח, והאירוח יכול להיות פשוט מאוד, קפה ועוגה.
לא פירטת מה הבסיס ליחס הזה ביניכםרקלתשוהנ
והגישה שלי כל כך הפוכה משלך, שאני לא אכנס לזה בכלל.
רק לגבי דברים שכתבת, שכתבת כעובדה למרות שזה פרשנות שלך -
לבקש להביא עוגה, מה הבעיה? אני אל מגיעה בלי עוגה לא לאמא שלי ולא לחמותי. אני לוקחת חלק בשמחה ומבקשת מה להביא. את בחורה צעירה, למה שלא תתני את חלקך? אולי ככה גם תרגישי יותר חלק
לבוא לבקר - מה חטטנות בזה? זה פרשנות שלך. אא"כ אמא שלך מחטטת לך בדברים כשאת מסובבת את הגב, אבל לא כתבת את זה, רק שהיא רוצה לבוא לבקר. היחס שלה אליה מנוכר מאד, ולא מובן, שוב - כי לא פירטת מה המקור לכל זה.
כתבת שאתם זוג צעיר מאד - שנה וחצי זה לא צעיר מאד. זה צעיר אבל כבר מהלך פה בינינו...אתם לא חודשיים אחרי החתונה.
ודבר אחרון שתמיד צריך לזכור
ההורים שלנו לא פה לתמיד.
בשונה מכל התגובות פהרקאני
אני ממש ממש מבינה אותך
אולי כי אני בעצמי די זוגה צעירה
וחוויתי גם דברים כאלה
אז דבר ראשון, לדעתי לפחות, אם את מרגישה שהיא חודרת לך לפרטיות מותר לך לעצור אותה
בעדינות ובצורה מכבדת כמובן
אבל אפשר להגיד, אמא אני מבינה שממש חשוב לך לבוא אלינו
כרגע לנו זה לא כל כך מתאים, מצטערת, ברגע שיתאים לנו נזמין אתכם בשמחה.
והערות כדוגמא על התאריך יומולדת פשוט להנהן ולעבור הלאה
להחליק
זכותך לחגוג מתי שאת רוצה ואיך
לאט לאט היא תבין שהבת שלה כבר לא ברשותה
אבל אני כן הייתי שמה גבולות בעצמי, בזהירות אבל לא חייבים לבוא כל שבת ולא מיליון פעם
כמה שמתאים לכם כזוג
וכשמגיעים לשבת זה בהחלט יפה לבוא ולהביא עוגה, וכמובן גם לעזור
אבל את לא חייבת להכין את כל השבת
כמה שאת מסוגלת
לא מבינהזווית אחרת
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך י"א בטבת תשפ"ו 23:49
קוראת את מה שאת כותבת וממש מרגישה איך אני מתכווצת בשם אמא שלך.אמא שלך!! גידלה אותך! מארחת אותך! ואת הודפת נסיונות שלה לבקר אותך???? מבחינתי בכלל לא קשור לכיבוד הורים.קשור לכפיות טובה.אם הבת שלי הייתה מתנהגת ככה הייתי נעלבת עד עמקי נישמתי.בוכה את חיי אם הייתי יודעת.גם אם יש לך ביקורת- לא להזמין אמא כל כך הרבה זמן???
בלתי נתפס.מארחים אותך הרבה- אתם באים הרבה לשבתות, אמא שלך קונה, מבשלת, מסדרת, מנקה ...קשה לך להביא עוגה? כן.זה בסדר שמצפים לעזרה.אין לך עדיין ילדים.את בהחלט יכולה לעזור.לגבי מתנות- אם יש לכם בעיה כלכלית, את יכולה להגיד לאמא בעדינות שקשה לכם ותכתבי ברכה יפה, תכיני עוגיות או משו קטן של תשומת לב.
את מפחדת שאם תזמיני אותה פעם אחת היא תצפה לעוד??
אני הייתי מתעכב על הפסקה לפני האחרונההסטורי
"אוף, חלק ממה שכל כך שמחתי בהתחתן זה להתרחק מהשפחה שלי. אם זה היה תלוי בי הייתי רואה אותם פעם בחודשיים אולי. "
לא בשבילם - בשבילך ובשביל הילדים שאת בעז"ה תגדלי ותחנכי לשותפות ואחריות מתוך קשיבות, כדאי לך לעבוד על המקום הזה ולשחרר את המורכבות מול אמא והצפיות שלה.
כלומר, הכי טבעי לי להצטרף לכמעט כולם ולהסביר לך שלמרות התואר התובעני ולמרות וכו' הגיוני ומתבקש להזמין את אמא פעם שניה בתוך שנה וחצי וכו'. ואדרבה, מן הסתם בערב רגיל לבעלך לא נעים להתעלם ממך יותר מידי ואם אמא מגיעה, הוא יוכל להגיד יפה שלום, להשתתף בשיחה כמה דקות ולפרוש ללימודים.
אבל כנראה שהקושי שלך יושב על מקום יותר עמוק. בלי לרוץ למקומות חריגים של פגיעה בתוך המשפה או משהו כזה (לא כי אין, אלא כי כנראה שלא זה המקרה) - סביר שהגעת מול המשפחה לעומס יתר.
הרבה פעמים נוצרת דינמיקה משפחתית של עומס יתר על הילדים הגדולים ובמיוחד על "הבת הגדולה". כלומר, ראוי שכל בני הבית יהיו שותפים במשימות הבית לפי כוחותיהם ויכולותיהם ובהתאם לגילם, הן ככיבוד הורים והן כדרך ארץ פשוטה של מי שחי כאן, אוכל כאן, מתקלח כאן, קונים לו בגדים וכו'. יחד עם זאת, הקו בין השותפות הראויה במשימות הבית, שנכונה לכל בני הבית, לבין ההתרגלות שיש בת גדולה, אז אפשר להטיל עליה כל משימה בלי מספיק קשיבות לכחות שלה, הוא קו דק מאוד. כנראה שמבחינת החוויה שלך - הוטל עלייך יותר מידי, תוך חוסר קשב למקום שלך. מתוך כך הגעת ל'שביעה' משותפות בבית ומנוכחות של בני הבית בכלל.
לא בשבילם - בשבילך ובשביל הילדים שאת בעז"ה תגדלי ותחנכי לשותפות ואחריות מתוך קשיבות, כדאי לך לעבוד על המקום הזה ולשחרר את המורכבות מול אמא והצפיות שלה.
כותבת קצת לא עדין.ובכל זאתזווית אחרת
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך י"ב בטבת תשפ"ו 0:04
לפי מה שהפותחת כותבת בעצמה לא נראה שמעמיסים עליה כל כך- להביא עוגה? לעזור עם הגשה? זה בסיסי.לא מבקשים ממנה להגיע מוקדם ולבשל....
למה בכלל שנארח אותה?? אנחנו זוג צעיר? מותק, אתם לא כזה זוג צעיר.
הפותחת לא מתלוננת על זה שהיא מתארחת.היא מתלוננת על כך שגם אמא שלה רחמנא לצלן רוצה לבקר.היא מתנסחת במילים קשות - להתנחל אצלי...כמה נמוך אפשר לרדת בביטויים כלפי אמא.
פוחדת שתצפה לעוד??? מילה היתה לך אמא או חמות שמגיעות כל יום לבקר וזה כבר קשה לך.אפשר להבין.אבל את פוחדת שאם תזמיני את אמא היא תרצה עוד??
אין לנו מושג מהי התמונה המלאהנעמי28
ומה היחס בניהן.
ונראה לי שהיא קיבלה מספיק דעות שמראות לה את הצד של אמא שלה
לא צריך להיכנס באמ אמא שלה(;
נדמה לי שלא אני זה שכתב 'לא עדין'הסטוריאחרונה
ובגדול, כפי שכתבתי בעצמי, הכי טבעי לי להצטרף למוכיחים. בתאוריה על כיבוד הורים ודרך ארץ וברגש אני מסכים עם רוב מה שענו לה. עדיין התגובות הללו לא יקדמו אותה לשום מקום. בוודאי לא יקדם אותה
אני לא טענתי שום דבר על אמא שלה, אלא ניסיתי להבין את החוייה שלה ועל מה החוויה הזאת יושבת מבחינתה.
אני לא טענתי שום דבר על אמא שלה, אלא ניסיתי להבין את החוייה שלה ועל מה החוויה הזאת יושבת מבחינתה.
נפתרה התעלומהפשוט אני..
כל חורף חוזר לו אותו סיפור,
תעלומה עקשנית, ממש סיוט חמור:
הבכור מתקלח ושר לו שירים,
ואחריו נשארים רק מים קרים.
הדוד דלק שעות, עבד כמו חייל,
ובכל זאת אין לי מים, ממש חבל.
חשבנו: יש תקלה, הדוד חלוד
לא ידענו מה עושה שם הילד החמוד.
פותח את המים החמים בלי בושה,
ומשם מתחילה הדרמה הקשה.
הוא מחכה שהמים יתקררו ויהיו נעימים,
הדוד מתרוקן, הילד שמח בעננים.
רק כשהטמפרטורה “מושלמת”, לא פחות,
הוא מתחיל להתקלח אחרי שהדוד פרש לאנחות.
וכל זה, כן כן, אני לא מדבר שטויות,
במקום לפתוח מראש על טמפרטורות ראויות.
הוא כמובן חמוד ובכלל לא סדיסט,
אך יש מלא הפתעות בגידול ילד אוטיסט.
ננחם את עצמנו שהסיפור עוד לא אבוד,
הרי יש קצבת נכות שמשלמת על הדוד.
נהניתי מאוד מהשיר!מתואמת
(כמובן, לא מהמקרה המתואר...)
בתור אמא לשני אוטיסטים חמודים (השנייה עוד קטנה מכדי להתקלח בעצמה) אני יכולה להזדהות... (גם אם זה לא קורה אצלנו כך בדיוק - ולו רק כי החימום של המים אצלנו עובד על גז, אז אי אפשר לגמור את המים החמים...)
השיר חמוד והתיוג הזה הוא פליטת פהשלג דאשתקד
הילדים המתוקים שלנו (עם קשיים שלהם אבל ממש לא אוטיסטים), מתנהלים בדיוק באותה צורה.
אבל כל עוד הם רבים ביניהם על מי בסדר ומי לא בסדר, שיהנו 😅
הם עושים את זה בלי להבין שאם הם יווסתו נכוןמתואמת
את הברז - הם יקבלו מים נעימים?
כי לפי מה שאני מבינה, זה מה שעבר בראש של הילד של פותח השרשור: הוא פשוט לא הבין שאם הוא מכוון את הברז על המים הכי חמים - הם יישארו חמים כל עוד יש בדוד מים חמים... (לא מדובר פה על מתבגר שנהנה להיות במקלחת שעות סתם ככה...)
תספרי לי את על אוטיסטיםשלג דאשתקד
לתומי חשבתי שהאוטיסטים נהנים גם כן לשבת שעתיים במקלחת, כי זו אחלה הזדמנות שלהם להתבודד ולחלום להנאתם...
אולי באמת יש אוטיסטים כאלהמתואמת
אבל ממה שאני מכירה - זה פשוט חוסר מודעות לזמן, ואולי באמת לפונקציות נוסםות כמו כיוון המים... (אבל אני מכירה אוטיסטים בתפקוד גבוה)
כמו אנשים לא אוטיסטיםיעל מהדרום
לק"י
סביר להניח שגם אצל האוטיסטים- חלקם אוהבים מים, חלקם לחלום, חלקם מתקשים להתארגן יעיל וכו'.
סביר להניח שגם אצל האוטיסטים- חלקם אוהבים מים, חלקם לחלום, חלקם מתקשים להתארגן יעיל וכו'.
כתבת יפהמשה
היה שלב ששקלנו לשים ברז חשמלי כדי להגביל את המים במקלחות.
מחמם מים בגז ותראה ישועותנפשי תערוג
לצערי לא אפשרי, ואכמ''לפשוט אני..
בדוק היטבנפשי תערוג
איני מכיר אותך ואת תשתיות המים בביתך.
אבל שווה (ברצינות) להזמין בעל מקצוע לבדוק את העניין.
1.גם תוכל מראש לכוון לאיזה טמפרטורה נעימה לו והיא תשאר ככה לאורך כל המקלחת ותמיד. חורף קיץ סתיו אביב.
2. אין בזבוז של מים חמים
3. דקה אחריו הבא בתור יכול להכנס בלי צורך לחכות שהדוד יתחמם.
כספית לחמם ליטר מים בגז קצת יותר יקר מאשר בדוד
אבל במקרה שלך זה יצא זול יותר
בוודאות אין אפשרות, תודה בכל מקרה🙏🏼פשוט אני..אחרונה
בבקשה תקראוLibi9999
לפני כמה שנים הייתי במקום של ייאוש.
התחתנתי צעירה ותמימה עם אדם שפגע בי ורמס אותי יום־יום, מהרגע שנכנסנו לנישואים.
אחרי שנים של פחד והשפלה, הגיע רגע אחד מכריע – תקרית שבה הוא הרים עליי יד.
באותו יום קיבלתי החלטה: אני הולכת, ולא חוזרת.
ועשיתי את זה.
עזבתי עם הילדים שלי ויצאתי לדרך חדשה.
המשפחה תמכה בי, החברות והחברים עטפו אותי, וכולם היו גאים בי – אפילו בני משפחה שלו.
והכי חשוב: אני גאה בעצמי.
עברתי מהחושך אל האור.
הצלתי את עצמי – בזמן.
והצלתי את הילדים שלי.
היום אני במקום אחר לגמרי.
יש לי עסק פרטי, יש לי רישיון, ובעזרת השם יהיה לי גם בית משלי.
ועדיין, כמו לכל מי שעבר טראומה, יש תקופות של נפילות באנרגיה.
אולי זיכרונות, אולי פצעים שהודחקו.
לא מזמן, כשמצאתי את עצמי שוב במצב ירוד, עלו בי תמונות מהעבר:
איך אחרי מכות או יריקות לפנים הוא היה יוצא מהבית,
ואני נשארת לבד בחדר, בוכה,
עם הילדים הקטנים סביבי.
בלי למי לספר, בלי כתף להישען עליה.
ואז נזכרתי איך הייתי מגיעה לכאן, כותבת שרשור,
ואנשים זרים – טובים – היו מגיבים, מחזקים, מרימים אותי מהרצפה.
כי אז באמת לא היה לי עם מי לשתף.
כשקיבלתי את ההחלטה להתגרש, אנשים לא האמינו שאעשה את זה.
זה היה צעד אמיץ, כמעט בלתי נתפס.
והיום אני רוצה לומר תודה.
עברו כמה שנים, אבל תודה על האנושיות, על הטוב, על היד המושטת.
רק לומר: בסוף יש סוף טוב, גם אם הדרך קשה וכואבת.
יש אור גדול בדרך.
תהיי חזקה.
תאמיני בעצמך
יש משהו שמפריע לי ואשמח לשתףאנונימית:)
בעלי ואני ב"ה בזוגיות מהממת ואוהבת באמת.
היום קרה משהו שמפריע לי ואני מתלבטת אם אני מגזימה או שזה באמת מציק. בעלי סטודנט והלך ללמוד למבחן שלו עם מישהי מהלימודים, כדי שתשלים לו חומר שהפסיד במהלך החודשים האחרונים במילואים. זה עורר בי פתאום רגשות של קנאות מה הוא יישב עם בחורה לבד והיא תסביר לו? מה ואם הם יצחקו פתאום וכו... אני קנאית בהגזמה או שמה?
חחחח תודה
לא יודע מה אתה רוצההסטורי
אשתי מאוד יפה בעייני, ברמה שכשאני לומד מדרש או רש"י שמזכיר אשה יפה, עולה לי בראש הדמיון של אשתי,
למרות, שבשכל אין לי ספק שבוודאי לא היום אחרי כמה וכמה הריונות ולידות ועניינים רפואיים וגם לא לפני כן - היא לא היתה זוכה בשום תחרות חיצונית, בפרמטרים של אלו שמסתכלים על החיצוניות.
אני מכיר לא מעט גברים, שכשנוצר קשר רגשי כבר לא הטרידו אותם ענייני יופי שלפני כן היו להם משמעותיים.
ערב נשים - המלצותתתטליולה
מחפשת המלצה לסדנה לערב נשים בקהילה❤️
לא סדנה יקרה! לא קשירת מטפחות.
תודה!!
אני אוהבת סדנאות יצירה קלותיעל מהדרום
לק"י
הכיף מבחינתי בזה שאפשר לפטפט תוך כדי.
מניחה שיש במגוון מחירים, ואולי אפשר להכין ערכות ולהכין בלי הדרכה.
הכיף מבחינתי בזה שאפשר לפטפט תוך כדי.
מה זה יקרה?לאחדשה
כמה אתן מוכנות להשקיע פר משתתפת?
ואם לא דחוף לכן מפעילה מבחוץ אפשר סדנת DIY פשוטה יש מלא אופציות
איזה איזור בארץ?סוף טוב
עיצוב שוקולד לפרלינים
ציור בקפה
יש לי המלצות..
אשמח להמלצותטליולהאחרונה
ערכות של צביעהמקלדתי פתח
תלוי מי הקבוצה, כל אחת לוקחת הביתה או משהו שיוצר קולז
לרב זה על קנווס, עם מדבקה צובעים ומסירחם את המדבקה אז יוצא לכולן יפה ..
אפשר להזמין דברים ספציפיים.
עזרת הפורום שוב בעניין רכב 7 מקומותlizi
מישהו מכיר מניסיון ויודע להמליץ בין טיוטה היילנדר לבנם קיה סורנטו
שניהם חצי היברידיים, 7 מקומות
לשימוש עירוני
תודה 🙏
אשכרה עברו 5 שנים מאז? לא יאומן. עברנו מגפה עולמיתדי שרוט
ומלחמת קיום מאז. יש צורך בעוד אחד כזה? פעם הייתי מצחיק.
יאללה בואו נצחק קצת על עצמנו. מקווה שאצליח להעלות חיוך
- נשואים טריים
עוד אחד דחוף ממשלאחדשה
אמאל'ה הזמן טסססספשוט אני..
וכן, פעם היית מאוד מצחיק 😝
אבל גם היום ❤️
וואו אני ממש זוכרת את השרשור הזהנגמרו לי השמות
כמה צחקתי, זה באמת ענק! 😂

וואו זה לבכות 🤣🤣אונמר
איך עושים כזה? אם אני רוצה לעשות עליו מילים אחרות.מישהי נשואה
??