לא מזמן שמעתי הקלטה של "שיחה" שמסרה מחנכת "דגולה", לאחותי, (15) במקום לימודיה.(לעניות דעתי היא ממש לא כזו, אבל נגיד,)
אני מצטטת כאן חלק: "תראינה, בנות. קשה לנו. אנחנו בגלות (!), ויש כל כך המון פיתויים. המטרה של גדולי ישראל מאז ומעולם הייתה לשמור על הגחלת החרדית. לשמור על התורה, שהיא דגלינו. פעם הייתה זו הטלוויזיה, וסוף סוף כשכולם הבינו שהיא מטמאת את המחנה הקדוש- בא האינטרנט. היום זה ניסיון כזה, ומחר זה ניסיון אחר. אני בכלל לא מדברת על הניסיונות שלנו, יום יום, כיהודיות- לקיים מצוות. כל העול הזה של התורה- שקיבלנו על עצמינו בגיל 12- זה עול.והוא קשה ומפרך. מה שאנחנו צריכות זה למצוא כלים להתגבר. שמירת שבת, נטילת ידיים, תפילה, אלו דברים שקשה לעשות אותם, שמחייבים כל כך, ש'תוקעים' אותנו. אבל גדולי ישראל מורים לנו, ש*זו* הדרך הנכונה, אז אנחנו הולכים אחריהם. כי הם כבר עשו הדרך. בתוך כל הקושי של להישאר יהודים- אנחנו צריכים לשמוח שיש לנו רבנים, שנוכל ללכת אחריהם בעיניים עצומות. נוכל לסמוך, ולהישען עליהם. בנות, אני ממש מבקשת, לכולנו קשה. בואו נעשה את הקושי והעול למשהו שמח, נבין אחת את השניה, וכך נוכל לעבוד את השם באמת".
וואהו כמה שזה מגוחך.
חוץ מההסתכלות המעוותת הזו, שגיליתי אותה באומרה: אנחנו בגלות", ה"גישה" הזו- גרמה לי לחלחלה גדולה.
שום מצווה לא תוקעת ושום 'בתיח' ואל תברברי בשכל.
את, מחנכת דגולה יקרה, (ואין סיכוי שהיא קוראת את הדברים האלה עכשיו, הלא "זה אינטרנט!") מנסה לחנך את התלמידות ליראת שמים ולהתחזקות בחיי היום יום, תוך כדי חרדה מדבר השם. איך את עושה זאת? את משניאה עליהם את התורה והמצוות, גורמת להם לתחושת עול כבד מנשוא, והתפישה היחידה שנותרה- הציפורניים שעוד תקועות- מה הן- הן ה"אחיזה" בגדולי הדור.
את קוראת לזה "להישען". אבל לעניות דעתי יש לנו על מי להישען כבר, לא? "על אבינו שבשמים"? מוכר לך?
ובכן, לי זה לא רק מוכר, אני חיה את זה, וכן. מפריע לי שפתאום את באה וכל האחיזה שלך ביהדות זה "גדולי הדור".
מפריע לי שאת מבטלת את "טוב לי תורת פיך מאלפי זהב וכסף". ואת "כי התורה כוללת כל הטובות שבעולם".
מפריע לי שאת מחנכת להרס וחורבן, מפריע לי. אז מישהי כתגובה אמרה: "זו פשוט גישה שונה. זה הכל".
ואני שואלת: זהו? זה הבדל של גישה? רק גישה? הרי זה רחוק כמרחק מזרח ממערב, נראה כאילו מדברות וימים שלעולם לא יפגשו-- מפרידים בין 2 "הגישות".
ובכן- חברי פורום ראש יהודי יקרים- מהי דעתכם? זוהי סך הכל גישה? או שזה משהו עמוק יותר? בסיסי יותר? משהו שנוגע לקיום שלנו כיהודים...?
בברכה!