על הפרק:
תקציב 2013-14, כנראה התקציב הדו שנתי האחרון.כידוע חוק התקציב זה החוק הכי משמעותי של הממשלה, המדינה לא יכולה לתפקד בלעדיו ולכן אם (נראה לי אני לא בטוח שזה בדיוק המספר) תוך 90 יום מתחילת השנה או מכינון ממשלה חדשה במקרה שהקודמת לא העבירה תקציב(כמו עכשיו לדוגמא) אין תקציב, הממשלה נופלת אוטומטית(כרגע בגלל שזה ממשלה חדשה ושר אוצר חדש האריכו לו ליותר זמן, אני לא סגור לכמה בדיוק). זה הבאלגן הקשה ביותר מול האופזציה כי בזה האופזיציה מאוחדת.
דבר שני, מה שהיה חוק טל או שיוויון בנטל.
. תוך 45 יום(פחות כמה שכבר עברו) צריכה ועדת השרים שהוקמה לצורך העניין לתת את המתווה שלה לחוק חדש. כזכור זו אחת הסיבות העקריות שבגללה נפלה הממשלה הקודמת.
הבעיות- אין הסכמה בקרב חברי הקואלציה על מתווה מוסכם(כרגע לפחות) כל מפלגה בקואלציה הבטיחה משהו אחר ואפילו הפוך לבוחריה לפני הבחירות.
יתרונות- אין הסכמה באופזציה בכלל! בדבר זה האופזציה חלוקה מאוד ולכן לא תוכל לנהל קמפיין נגדי מסודר וקשה לממשלה.
דבר אחרון שעל סדר היום הקרוב במושב הנוכחיי זה כמובן ענין הרבנות הראשית שעליו אתם יכולים לקרוא הרבה באתר(מעדיף לא לפרט יותר בענין)
בהצלחה לממשלתנו ה33 ולכנסתנו ה19 במושב ה(נורמלי ה)ראשון שלה(אם כי השני רשמית, הראשון ארך יום אחד אחרי כינון ממשלה והתנהל בלי וועדות בכלל, מה שאומר שלא היה מושב פעיל בכלל)!