ב"ה
... הקדים ואומר שרק מי שמעורב עמוק בפוליטיקה הפנים חב"דית יבין את הסיפור הבא, לכן אתן קצת רקע.
הסידורים נוסח האר"י (חב"ד) מודפסים ע"י חברת "קהת" מאז יסודה ע"י הרבי הריי"צ.
בתוך קה"ת ישנה מחלקה שנקראת "אוצר סיפרי ליובאוויטש" שהיא אחראית על הדפסת הסידור.
יו"ר קהת הוא הרב קרינסקי והממונה על ה"אוצר" הוא הרב רייך.
לאחר ג' תמוז, כמובן קרא סיכסוך בניהם, שהגיע עד בתי הדין החב"דיים ובראשם רב קהילת חב"ד במונטריאול הרב הענדל זצ"ל שפסק שהזכות הוא של האוצר, הסיפור לא תם, לאחר פניה לערכאות הממשלתיים הזכות עבר ל"קהת" ומנהל ה"אוצר" פוטר. אבל בנתיים הספיק להוציא מהדורה של הסידור כשבמגביל מהנל קהת הוציא סידור אם שינויים דרסטיים בסידור התפילות בסידור החדש. נהייתה אדרמולציה שלמה, חלק אינם מתפללים בסידור זה ולהיפך.
רב קהילת חב"ד ברחובות, הרב גלוקובסקי, סיפר כשחזר מביקור ב-770 סיפור:
התארחתי בבית אחי והגעתי לסעודת שבת מאוד מאוחר, אחי אמר לי לא ידעתי שאתה כ"כ מאריך בתפילה?
והרב ענה לאחיו, חיפשתי סידור תפילה, לאחר כשעה מצאתי סידור של ה"אוצר", ניגש אלי ידיד ואמר לי איך אתה מתפלל בסידור זה, הרי הזכויות הם של "קהת"? טוב אז חיפשתי סידור אחר, לאחר כשעה מצאתי והתחלתי להתפלל ושוב ניגש אלי עוד ידיד ואמר לי איך אתה מתפלל בסידור כזה שהכל הפוך ולא כהמנהג מדורי דורות??? אז שוב סגרתי את הסידור ואחלתי לחפש שוב, לאחר חיפושים מרובים מצאתי סוף סוף סידור "תהילת ה'" ישן מלפני המחלוקות. כאן לא תם הסיפור, ניגש אלי שוב עוד ידיד אחר ואמר לי איך בכלל אתה מתפלל בסידור "תהילת ה'" כשהרבי התפלל בסידור "תורה אור" (לידיע זה אותו נוסח אבל כל תפילה מופיע רק פעם אחת וצריך כל הזמן לדפדף)??? זה הסיבה שאחרתי לא בגלל שהתפללתי ב\אריכות אלה רק בגלל שחיפשתי סידור מתאים.
המסר מובן: "די למחלוקות המיותרות!!!!"