יש בינינו מחלוקת בסיסית, האם אני [או כל נער גבעות אחר] במאחז כי כיף לי או כי זה מה שהתורה אומרת?!
שאלת פעם את עצמך?
תחשבי ותעני לי תשובה בוגרת, לא מרגש, אלא משכל..
המצב חסהיש בינינו מחלוקת בסיסית, האם אני [או כל נער גבעות אחר] במאחז כי כיף לי או כי זה מה שהתורה אומרת?!
שאלת פעם את עצמך?
תחשבי ותעני לי תשובה בוגרת, לא מרגש, אלא משכל..
בס"ד
ולמה אתה פונה רק בלשון נקבה, השאלה לא מופנת לזכרים?
לי לפחות לא נראה מתאים לבנות עד שהן נשואות ואז הן ברשות בעלן להיות בגבעות, מה גם שפינויים הם לא דבר הכי צנוע..
בנות צריכות שמירה. אנחנו לא חפץ או רכוש שככה אפשר להפקיר אותו, ערבים יכולים לבוא, שוטרים..
[אם הוא מוחה על זה, הוא יגיע לעימות פיזי
אם לא - לא.]
אני זכר ולדעתי בדיוק כמו שלבנות אסור לעשות שירות לאומי ושירות צבאי ככה גם אסור להן להיות נערות גבעות.
אין ספק שמדובר ביהודיות עם אהבת העם הארץ אבל בכל זאת הסיכונים הם מאוד גבוהים במיוחד בשביל אישה.
יש נערות שהן יותר אמיצות מגברים ואפילו יותר מוכשרות אך עדיין אישה זו אישה.
לדעתי אתן צריכות להשקיע יותר בתפילות למען הכלל התבודדות קריאת תהילים.(אני אומר את זה מתוך כבוד לא מתוך זלזול חס ושלום אני פשוט דואג לאחיותי שלא יסכנו את עצמך כי זה אסור להן על פי הלכה)
בדיוק כמו שלנשים אסור לשרת בצבא ולעשות שירות לאומי כך גם אסור להן להיות נערות גבעות!
מאותה סיבה של צניעות לא מחוסר התאמה.אישה זאת אישה ואנחנו יותר דואגים לכן מאשר לגברים כשאישה נמצאת בחזית (בין אם בגבעות או בצבא) הסיכונים שלנו בתור עם יותר גבוהים דווקא כי מדובר בנקבה.אנחנו לא יכולים להרשות לעצמינו שיקרה משהו לאישה בחזית בין זה אונס חלילה או חטיפה חלילה.
כמו שאמרתי לא מדובר בחוסר התאמה יש נשים שהן הרבה יותר כשרוניות מגברים ויותר אמיצות אבל אישה זו אישה.
לדעתי אם יהודיה צעירה רוצה לתרום למען הכלל היא צריכה להתפלל שאין דבר העומד בפני התפילה שע"י התפילה אפשר לשנות הכל בין אם זה שמונה עשרה או קריאת התהילים הקדושים או דיבורים עם השם(התבודדות)
[ואני לא מדבר על הצבא של היום שלא הולך לפי חוקי התורה שיש איסור לבנות להתגייס אליו]
כתוב במלחמת מצווה:
"אפילו חתן מחדרו וכלה מחופתה"
הבאת מים, תוקון דרכים וכו'.
http://www.lms.org.il/Forum/Topic/3849#3849 מוזמנים לעיין, פחות או יותר מיצו שם את הדיון הנ"ל
כי אם כן,
תקשיבי לו, ושם תמצאי את התשובה
איך אפשר לחלוק בזה אחד על השני, הרי כל אחד זה אחרת אצלו.
בדר"כ אצל רוב האנשים זה לא או-או, אלא גם וגם.
גם כי זה כיף וגם כי התורה אומרת
וההבדל בין אחד לשני הוא עד כמה חשוב לי מה שהתורה אומרת
ועד כמה חשוב לי שיהיה לי כיף.
ואגב, גם כיף זה חשוב, הרי ה' יתברך אוהב אותנו,
הוא רוצה שיהיה לנו כיף
לכן אפשר גם לעשות משהו בשביל הכיף כשהמטרה האמיתית היא לשמח את ה' בכיף שלי.
יש לזה ערך ע נ ק בשמירה על ארץ ישראל וכל הכבוד לכם ושה׳ יהיה בעזרכם!!!
ואם זה אפילו טיפה כיף לכם ( למרות שאני בטוחה שרוב רובכם לא עושים את זה שיעמום או משהו...)
ברוך ה׳!!! מגיע לכם קצת כיף אחרי המאמץ הגדול שאתם עושים!!
חיזקו ואימצו.
ואכן אני חושבת שצריך בירור רציני אם זה מתאים שבנות לפני חתונה יהיו במאחזים
והמאחזים הם דרך חיובית ונהדרת להוציא את זה.
אז מה משנה אם זה בגלל התורה או לא?העיקר שזה דבר חיובי.
(ואם מגיעים דברים לא חיוביים צריכים לראות איפוה טעו כי הרעיון בבסיסו הוא חיובי)
נ.ב.לא באתי לזלזל אלא להדגיש את המצב הקיים - שהוא חיובי.
להוציא אנרגיות, וחבל.
בגיל הזה פחות חושבים ויותר עושים.
הרבה דברים שעושים זה לא בשיקול דעת ובתיכנון על פי רוב, אבל תמיד זה טוב שמנווטים את האנרגיות לדברים טובים, שאחרי זה מתפתחים עוד ועוד.
אצל החבדניקים זה מתחילים בגיל צעיר שליחות (והרבה בגלל) אקשן ואחרי זה בונים בית חבד ,אצל הדת"ל מתחילים עם מאחז ובונים בסוף עיר ולצערנו יש ציבורים אחרים שזה מתחיל עם סמים(בשביל אקשן) ואף אחד לא יודע איך זה נגמר
לשמור על ארץ הקודש וליישב אותה
ואתה שם בגלל שניהם
לא חייב להיות ניגוד בין הדברים
והתורה גם לא מצווה לגור במאחז. יש את רוח התורה ויש את רוח התקופה וכל אחד פועל לפי מה שקרוב אליו ושהוא יכול לעשות
נמצאים שם על מנת לקיים את מצוות יישוב הארץ, והתיי בטוחה שזה לא נוח ולא כיף בכלל.
אמרתי שרוצים בזה (בגלל אידיאלים קיום מצווה וכ'ו)
ולדעתי חשוב להקים מאחזים וכל הכבוד לאלו שגרים שם. אבל מצוות ישוב הארץ היא הרבה יותר ממאחזים
מי שלוקח את זה קשה מדי ( ואני מדבר מבחינה נפשית)יישבר בסוף.
כיף זה לא רק מיטה טובה ואוכל טוב.
מי שמכיר אותי יודע שמיטה טובה ואוכל טוב הם דברים מאד חשובים אצלי.....
כיף אמיתי זה משהו בנפש.
שאתה מרגיש טוב עם עצמך.
שאתה חי חיים אמיתים.
חיים עם משמעות.
היו לי תקופות ברמת מגרון שלא היה מבנה והתנאים לא היו משהו והיה לי כיף.ולא חיפשתי לאן ללכת כל הזמן.
והיו תקופות שגם אם היה תנאים טובים לא נהנתני וכל הזמן חיפשתי תרוצים ללכת לכל מיני מקומות שונים.
כיף זה נפש בריאה.
כיף של תאוות מרגישים שזה כיף מזויף ולא אמיתי והוא מתפוג אחרי רגע.
אני לא מבין למה חייבים להגיד שלא כיף לי בגבעה ושאני מסכן.ושאני אני שם רק בגלל שאני מאמין שזה מה שצריך לעשות.
אני נהנה!
אני נהנה כי אני חי חיים אמיתיים!
חיים שאני מאמין שכך יהודי צריך לחיות!
למה אני עושה את זה?
ברור שבגלל שזה מה שה' אמר!
אבל צריך איזון,
מי שבאמת סובל מלהיות בגבעה 24/7 אז שלא יעשה את זה.
שיעבוד,שילך ללמוד בישיבה,
ואם מישהו מרגיש שהוא נשחק והוא צריך פסק זמן שיקח פסק זמן.
(מזל שה' יתברך שלח את כל האנשים שלא רצו לקחת פסק זמן שלח אותם ללא רצונם בדרכים עקלקלות כגון מעצר בית,הרחקה וכ"ד אני מודה לה' יתברך על ההרחקה במבט לאחור זה בדיוק מה שהייתי צריך)
אבל אם בן אדם נמצא בגבעה בגלל שכיף לו ולא בגלל שזה מה שה' אומר (ואני לא מבין איך דבר כזה יכול לקרות...)
אז אין לו מה לחפש שם.
אבל אני חושב שה"כיף" בלהיות בגבעה זה לחיות חיים אמיתיים של חיבור לאמא אדמה.
נכון שזה אולי יותר כיף מללמוד,אבל אפשר לחשוב שכל מי שלא לומד מגיע לגבעות מי שרוצה יש לו מספיק מה לעשות לא בגבעות.
גם אם אנשים מגיעים לגבעות בגלל שאין להם כח ללמוד,
לא בגלל זה הם נשארים.
המצב חסה
חוסר צניעות משווע.
בכלל (אל תהרגו אותי), בהרבה מהמאחזים מגיעים בנים ובנות שנפלטו ממוסדות כאלו ואחרים, ומחפשים
קצת סטלה, סבבה, עישונים פה ושם, גיטרה, פויקה, מנגל, עבודה, אין הורים, אין מבחנים, ואם יש בנות אז למה לא?, וכן קצת ריגושים - ערבים, יסמניק"ים, מזרוחניקים, שבכניק"ים, לינה בשטח, זולה מ osb .
כמובן יש גם הרבה חברה אידיאליסטים שאהבת הארץ בוערת בליבותיהם.
אבל זה לא נכון ש"בהרבה מאחזים מגיעים בנים ובנות שנפלטו..."
זה דברים שהיו בעיקר בעבר.
היום זה כמעט ולא כך - יש מעט מאוד.
ולגבי בנות במאחזים - זה אכן לא צנוע.
אין בעיה להגיע בוקר וצהריים כדי לחזק ולעזור בתחומים הנשיים, ולחזור לישון בבית לילה.
וכמובן - נשים לא צריכות לקחת חלק פעיל בפינוי, ברמת החזית.
ברמת העורף - כמובן! וחובה!
ועיקר תפקידן - תפילות ונתינת כוח לגברים.
כל האמור - מדובר בנשים רווקות.
אם זוג בוחר להקים את ביתו במאחז, כמובן שהאישה יכולה להיות חלק מהמאחז בביתה
ומתוך צניעות בבגדים וצניעות בנפש.
-אנשים שנפלטו ממסגרות
בס"ד
שלום לכולם!
כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.
תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?
עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!
אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".
של יהודים בואו ורשו ארץ
ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..
אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר
והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.
אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף. (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)
הוא רוצה שננציח אותו
וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס
חווה על שם צרלי
קדימה. מי לוקח את הכפפה.
לטרמפ יש ישוב,
למה שלצרלי לא יהיה?

קפיץאחרונהבשם ה' נעשה ונצליח
מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם
החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.
להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.
שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com
חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה
החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל
בונים. מיישבים. גואלים.
אשמח לעזרה
יש שם ישיבה 24/7..
עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת...