היישוב יצהר הודיע על ניתוק היחסים עם הצבא בעקבות הרס המאחז
עקבות ההרס הלילה של המאחז שנבנה סמוך למקום הרצח של אביתר בורובסקי הי"ד, הודיעה מזכירות הישוב יצהר לצבא על הקפאת היחסים מולם.
[הקול היהודי]
היישוב יצהר הודיע על ניתוק היחסים עם הצבא בעקבות הרס המאחז
עקבות ההרס הלילה של המאחז שנבנה סמוך למקום הרצח של אביתר בורובסקי הי"ד, הודיעה מזכירות הישוב יצהר לצבא על הקפאת היחסים מולם.
[הקול היהודי]
שחיילים לא יצטרכו יותר לשמור שם?
שחבר'ה משם לא יתגייסו?
<ר>
ולא כמו שהצבא עושה עכשיו.
כי עכשיו הצבא רק שומר על הסדר ולא שומר על היישוב.
רק שלא נפרד אחד מהשני.
ו'שלט
ב"ה, כ"ה סיון, תשי"ח
ברוקלין.
שלום וברכה!
במענה למכתבו מכ' סיון, ולפלא שאינו מזכיר דבר מהתקדמות בעניני תורה ומצות, ובפרט על פי מה שכתבתי לו מכבר שאם כל אחד מישראל נצטוה על קיום התורה והמצוה לקיימם במילואם עאכו"כ אלה הנמצאים בצבא אשר תוספת קדושה נדרשת מהם, ולא עוד אלא שהנהגתם משפיעה על כל הצבור ובטחונו, וכמ"ש (דברים כג, טו): כי ה' אלקיך מתהלך בקרב מחנך להצילך ולתת אויבך לפניך והי' מחנך קדוש, ולא יראה בך ערות דבר ושב מאחריך. שמכלל הן אתה שומע כו' ז.א. אשר מי שאינו מתנהג בקדושה בהיותו בצבא ה"ה מתנגד עי"ז לה' אלקיך מתהלך בקרב מחנך ומתנגד לההצלה ונתינת האויבים לפני הצבא. והאם ישנה בגידה יותר מבהילה במצב הבטחון של הצבא?
תקותי ששורותי אלו אף כי מעטות בכמות צ תספיקנה לא רק להשפיע טוב על הנהגתו הוא מתאים להאמור, אלא שגם ישפיע על כל חבריו שי' בכיוון האמור, וחזקה לתעמולה שאינה חוזרת ריקם, ובלבד שיהיו דברים היוצאים מן הלב שאז נכנסים ללב שומעם.
בברכה לבשו"ט בכל האמור,
בשם כ"ק אדמו"ר שליט"א
מזכיר
ולמי ששאל- זה שיצהר לא נותנים לג'יפים צבאיים להכנס אליהם..
והם יכולים להגן על עצמם מספיק טוב..
אם לא היו מגרשים אלפי משפחות והורסים להם את הבית.
כמו כן אם לא היו מחזירים את סיני לערבים לא היה להם איך להבריח נשק.
זה שהצבא פעם עשה את התפקיד שלו, זה לא אומר שזה מה שהוא עושה היום.
את לבנון לא מסרנו לחיזבאללה..ניראה אותך מתומדד מול טלים מלבנון..תפסיקו כבר להיות כפויי טובה..
"זה שהצבא פעם עשה את התפקיד שלו, זה לא אומר שזה מה שהוא עושה היום" תתבייש על משפט מביש זה.אם אינך מעוניין בהגנתו של צה"ל,תסתובב ללא הגנה ברובע המוסלמי! ניראה אותך!
דבר ראשון, היחידים שמציקים לי ברובע היהודי הם מג"ב,
פעם אחרונה שערבי הציק לי הוא הצטער על זה[ומאז לא הציקו לי ערבים ברובע] , וגם אני- בגלל הצבא המהולל שלך
[שכמובן עצר אותי בחשד להפרת סדר]..
הטילים מלבנון לא הפסיקו כי יש לנו צבא, אלא מסיבות אחרות. [המוסד התנקש באחד הבכירים של החיזבאלה.. ע"ע ספרי היסטוריה ממלחמת לבנון השניה] ואם זאת אמורה להיות התנהגות של צבא במלחמה [איך שהתנהגו במלחמת לבנון השניה] אז רצוי שהמפקדים הבכירים יעשו חשבון נפש רציני ביותר.
דבר שני הצבא בהחלט עשה עבודה חשובה.ולא מספיק רק להרוג בכיר..והריגת הבכיר לפעמים היא העילה לפתיחת מלחמה,כגון במבצע האחרון עמוד ענן.
ולמשל זה,יכלת לעשות?
"המשלוח - טילים שמגיעים לתל אביב"
הטילים, מסוג פתח S110, יוצרו באיראן והיו בדרך לחיזבאללה בלבנון. חיל האוויר השמיד אותם בשעה שאוחסנו בנמל התעופה בדמשק." (ערוץ 7 )
זה ברוך השם,שנותן לצה"ל כח לעשות חיל! ברוך השם!!!
ולא שאני חמוש (לרוב) או שאני גדול ומפחיד, אני פשוט לא מפחד!
שהערבים רואים שאנחנו לא מפחדים מהם אוטומטי הם מפחדים מאיתנו..
(אנחנו לא ממציאים את הגלגל מחדש, הכל כתוב)
וללא צה"ל והמדינה השנואים עליך כל כך!
אמרת שאיך שצה"ל והמדינה יעזבו את השטחים אתה עובר לשם.צה"ל והמדינה עזבו את עזה..עבור לשם עכשיו!!!
ואתה צודק לגבי הרובע המוסלמי,זה בשליטתנו..זו לא חכמה..עזה זו דוגמה טובה,עבור לשם.
קודם כל עובדה נחמדה-
המוסד הוא לא חלק מהצבא, הוא גוף שאמור לסכל פיגועים ולחסל מחבלים! והוא אכן עושה את עבודתו נאמנה!
ב'- הייתי שמח אם היו נופלים איזה טיל שתיים בצפון תל אביב והתושבים היו מרגישים מה תושבי הדרום חויים יום יום.
ושוב, אני לא מבין למה אתה מסרב להאמין למציאות בשטח-
רק אתמול בצהרים היה פיגוע ירי לעבר מספר רכבים יהודים, בנס לא היו נפגעים [ברכב אחד פגעו מספר קליעים]
והיום 4 פצועים בצומת הדואר מזריקות אבנים.
בטוח שהצבא מגן על עמ"י, או שומר על הסדר?
בדיוק מישהו אמר לי בשבת שהעם שלנו צריך לקבל מכות בשביל ללמוד. אולי זה נכון ואולי לא, אבל לאחל ליהודי להיפגע, גם אם לפי דעתך זה מה שיכניס לו שכל, זה גורם נזק לך יותר מאשר לכל אחד אחר!
ייחלתי שייפול טיל בצפון תל אביב בשביל שיתעוררו מהתרדמת שלהם
עד שבאים שוטרי הרובע ועוצרים אותי + הרחקה ל15 יום בגין "הפרת סדר"!!!!
ים וכוחות הצבא.שבמקום להודות להם שמגנים עליך אתה טוען שמפריעים לך.אז הנה לך בבקשה עיר כשהיא לכול"ע חלק מהארץ..עזה ..והיא ללא צה"ל וכוחות ושליטת המדינה השנואים עליך.
אני רק מחכה ליום שמדינת ישראל תעזוב את השטחים (ביחד עם כל הממלכתיים) ואני עובר לגור שם..
'המצב חסה' ?? שם זו ארץ ישראל ואין שם את המדינה שאתה כ"כ מתעב כאחרון האנטישמים בעולם,קח את חפציך ועבור לגור שם..בלבנון בסוריה..בעזה..הרי זו גם ארץ ישראל! יאללה קדימה!
צר לי- אבל גם אם זאת ארץ ישראל השלמה. [למה אתה כל כך מזלזל בזה שארץ ישראל יותר גדולה מגבולות 67?]
בכל זאת- דוד המלך היה נמצא באזור הזה, של יהודה ושומרון.
האבות הקדושים נמצאים כאן.
בית המקדש נמצא כאן.
אלה מקומות שלא ניתן להעביר אותם.
(בניגוד לכנסת, שביום בהיר יכולה לעבור לאוגנדה, לדוגמא.)
נו ואז מה אם דוד המלך היה באיזור הזה ? והאבות הקדושים? ובית המקדש...? חשבתי לתומי שהיה בירושלים..
אבל בלי להכנס להאם זה נכון שכל זה היה שם..הרי אדרבה! כמו שאתם הולכים למקום שאין הרבה נוכחות של יהודים..ומתיישבים.תלכו לשם!! שם אין יהודים!!! הרי אתם לא צריכים את המדינה והצבא,אתם רוצים שהם יעזבו את השטחים! תלכו לשם!!! או שזו פשוט צביעות ואתם גיבורים להתיישב איפה שצה"ל משגיח ועומל שלא תפגעו ..ואז לבעוט ..בו ובמדינה..ולהשתלח במילים כמו "אני רק מחכה ליום שמדינת ישראל תעזוב את השטחים (ביחד עם כל הממלכתיים) ואני עובר לגור שם.." בצביעות בעוד אין לכם שום כוונה לעבור לארץ ישראל השלימה שאינה בשליטת מדינת ישראל!! צבועים וכפויי טובה!! וזו רשימה חלקית של תארים המגיעים למי שאומר דברים כאלה..
חוקי מדינת ישראל פוגעים בדת היהודית ונבחרי המדינה פועלים להכחדת התורה והעם כאחרוני האנטישמים.
אני לא גר על האדמה הזאת בגלל או בזכות המדינה והצבא, אני גר כאן כי זו האדמה שלי. אני אדם דתי והתורה שגדלתי עליה מספרת לי על הארץ שלי והארץ שלי זה עזה בדיוק כמו גוש דן. (המפה שהעלו פה לא מדויקת לדעתי)
אני פה בזכות המדינה (וכמובן בזכות השם ובעזרתו שנתן לנו כח לעשות חיל ולבנות ולהקים מדינה לתפארת.ברוך הוא וברוך שמו.!).
חוקי המדינה אינם פוגעים ח"ו בדת היהודית.ואלו הם נבחרי העם עם ישראל ולא נבחרי המדינה.ואינם פועלים להכחדת התורה.
ולגבי המשפטים האחרונים,זה מה שאמרתי שתלך לגור בארץ ישראל בדיוק בגלל מה שכתבת שאתה "גר כאן כי זו האדמה שלי. אני אדם דתי והתורה שגדלתי עליה מספרת לי על הארץ שלי והארץ שלי זה עזה בדיוק כמו גוש דן" ותלך לגור בעזה שהיא ארצך בדיוק כמו גוש דן.זה מה שאמרתי בדיוק.
לא היה מדינה ולא צבא. היה אהבה לאדמת ארץ ישראל ונשק על הכתף..
יש חוק שאומר הרבה דברים לא נחמדים לגבי מה שמפלה
לכל המתלהמים:
האם אתם מוותרים היום על צה"ל לו ניתנת לכם האפשרות, (מה שאומר שתצטרכו להגן על עצמכם מול צבאות ערב החמושות ללא נשק...)???
אין כזה דבר ניתוק עם הצבא.
מה?? אתם רוצים מלחמת אחים, השתגעתם, צבא בתוך צבא??
אנחנו עם ישראל אחד בארץ ישראל אחת עם צבא אחד.
כשהצבא בוחר לשלוח מיד אחרי הרצח המון כוחות לשמור שהיהודים לא עושים כלום ומצד המדינה אין שום תגובה, ויש מקרים של יריות, שריפה, אינספור זריקות אבנים ובקבוקי תבערה שנזרקים לעבר ראשיהם של נוסעי כביש 60, ואליהם אין תגובה מצד הצבא - כל זה מאז הרצח.
ובאופן כללי, המשטרה מתנכלת מאוד למתיישבים שמעיזים לעשות קצת בנושא. כל פיפס קטן הופך לתיק פלילי, משפטים, מעצרים, חקירות בשב"כ, ועוד כהנה וכהנה.
אז להגיד שיש כאן פיצול? בוקר טוב (אני מקווה).
צריך להבין שיש כאן מצב של סכנת נפשות תמידית. אני לא יודעת אם יצא לך לעמוד בצומת תפוח בזמן האחרון, אבל שתדע שהחיילים לא מתייחסים לערבים שעוברים בצמוד ליהודים, עומדים לידם וכשיהודי מעז להגיד לערבי שיילך מהטרמפיאדה (אפילו בלי אלימות), הוא יודע שאין לו עניין לאיים שיקרא למגבניק, כי גם הערבי וגם היהודי יודעים שניהם שהתוצאה תהיה פנייה של המגבניק ליהודי: מה זה? מה קרה? מה עשית? ועוד תחקורים, במקום להגן על חייו. וכבר היה ניסיון לדקירה בצומת רק לפני חודש. וזה לא שינה כלום.
אז המתיישבים הבינו שכדי למנוע דברים כאלה, הצבא לא רק שלא עוזר אלא גם מפריע מאוד. ולכן הם ניתקו קשר אחרי שהרסו ב'אביתר'.
בשורות טובות!
בעמי"אחה
באמת שלא מבין! מתיתיהו הרג!
וד"א היה צדיק אחד גדול בשם ר' אברהם שפירא זצ"ל ממעלה אדומים- יש לו ספר עם שו"ת, בשו"ת שואלים אותו משו כמו 5 שנים לפני הגירוש מקטיף אם לבנות שם בית, הוא אמר שיבנה אבל עוד כמה שנים יהרסו, (נקב תאריך לצערי אין לי תספר מול העיניים ולא זוכר.. ) וזה קרה בדיוק, וששאלו אותו על השומרון, ענה שירצו לגרש, אבל יקומו "פלאנגות" של מתנחלים ילחמו וינצחו ומזה תבוא הגאולה השלמה..!! וגם הרב צבי יהודה קוק זצ"ל אומר את זה בהקלטה הידועה שלו, "מישהו שאל אותי אם ברצוני לגרום למלחמת אחים, אני לא יכנס לטרימנולוגיה ולא הקרא בשמות איך יקרא דבר זה, זה יקרא על גופתינו ועל איברנו כולנו בשום אופן שבעולם.." (כשדיבר על השומרון..)
כמובן אני נגד כול דבר שהוא עברה על החוק, ועוד הוסיף שדעת מורי ורבי היא שהמלחמה היא נגד המסגרת, אותה צריך להרחיב , מסגרת=מדינה=מדינה נגד אזרחיה, יש רשעים (יהודים או שלא) שנלחמים נגד עמ"י
והחובה עלינו להיתנתק מהמסגרת-להרחיב אותה ולבחור בין אמת לשקר, (אם הבעל הוא האלוהים לכו אחריו וכו' כידוע..)
כמאמר מאיר פיינשטין -עדיף למות עם נשק ביד למען א"י מלחיות אם הידיים למעלה..
אחדות או ארץ ישראל
תוכן השאלה:
בעזרתו יתברך!
חנוכה שמח כבוד הרב!
האם בשביל מצוות אחדות מותר לוותר על מצווה אחרת, דאורי'יתא כגון ארץ ישרא'ל?
הרי אם נוותר על יסוד החי'ים שלנו שהיא התורה ומצוותי'ה ויסוד אחיזתינו א"י אז לא י'הי'ה שום בסיס לאחדות וזה י'הי'ה מעין אחדות שיקרית
ובנוסף מה זה ישדר לחילונים?
בתודה
נעם!
תוכן התשובה:
בס"ד
כיון שהקב"ה נתן לנו את כל התורה - גם את מצוות ארץ ישראל וגם את המצווה "ואהבת לרעך כמוך" הם לא יכולות להתנגש באמת.
כיון שהקב"ה נתן לנו את ארץ ישראל - לא יתכן שהיא תגרום מחלוקת ופירוד בעם ישראל. ואם תשאל הרי אנו רואים מחלוקת. דע לך כי זו לא מחלוקת של פירוד אלא מחלוקת של בירור דעות.
לכן אם נוותר על ארץ ישראל - זה לא יביא לשלום בעם ישראל כלל. לא שלום עם אויבינו ולהבדיל גם לא שלום עם אחינו. אין שלום על בסיס שקר.
כל זה לא פוגע כי הוא זה בערך ה"אחדות" ואי אפשר לומר עליה שהיא "שקרית". הנביא אומר אפילו "חבור עצבים אפרים - הנח לו" שאפילו אחדות של עובדי עבודה זרה חשובה לפני הקב"ה.
מסקנה.
כיון שאותו אלוקים נתן לנו את שתי המצות הללו - זאת אומרת שהן יכולת לחיות יחד. ולכן הם יחיו יחד ובלבד שאנחנו לא נפריע להם.
בהצלחה
התשובה התקבלה מהרב שמואל אליהו
בגלל מלחמת אחים גלינו מא"י לפני 2000 שנה. לא נלחם באחינו.
רק ע"י אחדות בעם, נוכל לכבוש את א"י כולה. לכן צריך לחזק בכל הכוח את הגרעינים התורניים
בערים ברחבי הארץ. לצערנו צה"ל אינו מגיב בנחרצות ובתקיפות כנגד אויבנו הערבים. וכן עסוק במקום זה,
במרדפים אחרי מתנחלים. אך כל זה ב"ה לא מלחמת אחים.
מקורות בבקשה?
הביאו את נפילת חומות ירושלים וחורבן הבית,
קיצונים כמוך הם אלו ההורסים ושיהרסו את עמנו,
כל היהודים באשר הם שם הם אחים ואתה מוציא עצמך מקהלנו.
אותך לא נשנה וכנראה שגם שתאריך ימים - תתהלך בקהל שוטים ומחריבים.
כמתיישב בארץ ישראל אני בוש ביהודים כמוך השוכחים שלפני תורה,"ואהבת לרעך כמוך" לפני תורה, - "ארץ ישראל", לפני תורה, נימוסים ודרך ארץ.
אתה רוצה לפגוע בחיילי צה"ל? אתה רוצה להתנתק מצה"ל?
מחשבותיך ודבריך מעשי שטן ותועבה
תתנתק!
אליהו
בס"ד
שלום לכולם!
כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.
תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?
עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!
אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".
של יהודים בואו ורשו ארץ
ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..
אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר
והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.
אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף. (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)
הוא רוצה שננציח אותו
וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס
חווה על שם צרלי
קדימה. מי לוקח את הכפפה.
לטרמפ יש ישוב,
למה שלצרלי לא יהיה?

קפיץאחרונהבשם ה' נעשה ונצליח
מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם
החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.
להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.
שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com
חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה
החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל
בונים. מיישבים. גואלים.
אשמח לעזרה
יש שם ישיבה 24/7..
עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת...