זה ממש בעיה- אני מגיעה הביתה ואין לי מה לעשות בבית (גם אם יהיה לי אני תמיד יגיד לעצמי שעכשיו לנוח ועוד מאט אעשה משהוא...............)
שנה טובה וכתיבה וחתימה טובה (עכשיו כבר אומרים נכון?)
שתהנו ותשמחו בראש השנה!
שמעתי סיפור על משהוא שתמיד כשהיה מגיע ראש השנה אשתו צעקה היתה מעוצבנת מההכנות והוא לא רצה לריב איתה ולכן היה הולך לבית הקברות, יושב שם .
פעם אחת שמע שתי נשמות מדברות ביחד אחת אומרת לשניה שתלך לבדוק מה קורא עם התבואה של שנה הבאה, בזמן שהם דיברו האיש זיהה את הקולות של שתי בנות השכנה שרה ודינה.
דינה ענתה שהיא לא יכולה בגלל שנגזר עליה שלא תוכל לדבר עם מלאכים. אז שרה הלכה להשקיף וכעבור כמה זמן חזרה ואמרה שהתבואה תגדל ברביעה האחרון (אל משאלו מה זה רביע כי אני לא יודעת פשוט כך שמעתי את הסיפור). האיש שמע את השיחה וחזר הביתה שמח וכך עבר רה"ש ובשנה הזאת כולם זרעו ברביע הראשון וכך התבואה שלהם נהרסה ולו היה תבואה ממש טובה (משהו כזה) וכך עבר שנה ועוד פעם הוא הולך ברה"ש לבית קברות ושומעה את הבנות מדברות ועוד פעם לכולם נהרס ורק לו נשאר, כך כמה שנים זה נמשך ופעם אחת החליט לגלות לאישתו, וכך היה. ובערב רה"ש פרצה קטטה בין האישה לשכנה , ואז האישה אמרה לשכנה שהיא רשע ועובדה שלביתה דינה נגזר שלא תוכל לדבר עם מלאכים. האיש בינהתיים הלך לבית הקברות וחיכה לשמוע את השיחה וכעבור כמה זמן הם מדברות והוא שומע את שרה מספרת שהיא כבר לא יכולה לדבר עם מלאכים בגלל הקטטה שהיה עם אמא שלה ערב רה"ש......... (הסיפור מהזיכרון אז אני מקווה שזחרתי הכול)
מוסר השכל: לא לריב בערב רה"ש כי זה כ"כ חמור...........