שנה? לפי שעון -מההשכמה ועד לשינה? אנחנו בית מבולבל ומאד יעזור לי. (אנו לבד בבית כל היום ואין לנו חברים(.
אנסה לעזור...אנונימי (פותח)
מהניסיון שלנו (אנחנו גם בבית)
7 בערך - השכמה, הנקה
8:15 בערך - אוכל ארוחה קלה (פרי\יוגורט\דגנים וכו)
לאורך היום - הנקה\שתיית מים
9:40 בערך חוזר לישון לשעה שעתיים
מתעורר, משחק על הריצפה עד - -
12:00 ארוחת צהריים (אורז, עוף, ירקות, לחם, קציצות וכו - משתנה מיום ליום ומהתפריט של שבת 
משחק על הריצפה (טיפ: להשתדל לגוון את המשחקים, להוציא כל פעם משהו חדש ומעניין)
אפשר גם להוציא החוצה שמיכה או מחצלת אם לא חם מדי
15:00 שוב הולך לישון.
כשמתעורר נותנת לו משהו קל - ביסקוויט וכו ויוצאים לטיול ארוך בעגלה\לשכנים\...
זה אצלי השלב הקשה, כי הימים עכשיו די ארוכים וצריך להיות יצירתיים...!
18:00 ארוחת ערב
בין 19:00 ל20:30 (משתנה) אמבטיה זריזה (או לא) נשיקה הנקה ולישון.
כמה הערות:
*ישר כוח על הרצון לעשות סדר יום. בע"ה שתצליחי זה יהיה טוב לך וגם לו!
*ההרדמות לוקחות כרבע שעה או פחות אצלנו.
*הזמנים משתנים מתינוק לתינוק (למשל, מתי הוא מתעורר בבוקר והלאה)
מציעה לך לנסות יום יומיים לעקוב אחרי ההרגלים שלו - מתי הוא נהיה עיף, מיד לשים אותו לישון, ולאט לאט להיסגר על סדר היום שלכם. מאוד פשוט ומאוד עוזר להתנהלות היומיומית.
בהצלחה!
לאנונימית ששאלה מהאנונימית שענתה (:אנונימי (פותח)
שמחה לשמוע..
אני מנסה לחשוב איך לענות..
דווקא הכי פשוט לי עבודות בית. הוא לא כ"כ רוצה בידיים (ז"א, ברור שכן, אם אציע לו. אבל אחרת הוא מסתדר) בכל מקרה, נראה לי שתקדישי איזה 10 ד' עד רבע שעה - אולי פחות? איך שתרגישי - לשבת איתו על הריצפה, לחבק, לנשק, לשחק יחד אולי לשיר איזה שיר או לספר סיפור.
לתת תשומת לב מרוכזת במיוחד, וככה לא יהיה לו חסך ולא יצטרך לרדוף אחרייך... זה מה שאני עושה ואחר כך הוא באמת משחק יפה ומניח לי לעסוק בענייני. היתרון של אימא בבית (:
ואם הוא בוכה מ'פינוק' (=צורך בקרבה) ולא כי חטף מכה או משהו, אפשר להתרגל להתכופף אליו ולא מיד להרים על הידיים.
גם את עבודות הבית אני עושה די סביבו, הוא משחק על הריצפה ואני בסמוך לו שוטפת כלים\מבשלת\מכניסה למכונה וכו'. לפעמים אם הוא בוכה אני שמה אותו בטיולון או בכיסא-אוכל ונותנת לו להסתכל עלי עובדת. זה ממש מעניין אותו!
כשתולים כביסה בחוץ, להוציא אותו גם עם עגלה, לתת לו לשחק באטבים בינתיים... כשאני שוטפת רצפה, שמה אותו בכיסא אוכל שיתבונן. [נשמע שאני כל היום רק שוטפת\מכבסת\... ממש לא
)
אז קשה לי לכתוב בדיוק כמה אני משחקת איתו וכמה הוא לבד, זה גמיש כל הזמן. אני משתדלת קודם כל לתת לו את החום ותשומת הלב שהוא זקוק להם, ואחר כך מתפנה לענייני. ברור שזה לא קל ואידיאלי עם תינוק ברקע, אבל עושים מה שאפשר ובוודאי שהוא הרבה יותר חשוב ומשמח ויקר (בשורה התחתונה) משאר הדברים..
וגם תרגישי חופשי להתאים אותו לצרכייך ולא אותך לצרכיו (כמובן כל עוד זה לא בא על חשבון זמן שינה למשל, אבל גם זה יכול לפעמים לעבור להעדפה משנית)
קצת הארכתי והתבלגנתי, אבל סומכת עלייך שתדעי להוציא את מה שטוב לך מכל הנ"ל... ומוזמנת להתייעץ כמה שבא לך
תודה שוב.אנונימי (פותח)
שמתי לב שאם אני מכוונת את עצמי = זה הולך טוב. אם אני ממש על מטרה.
מפדח להקפיץ שירשור ישן ודל. איך מתייעצים איתך אחרת?
נמשיך כאן בינתיים- אהבתי שאמרת שהקטנצ'יק מסתכל איך את עובדת. זו דוגמה אישית לחריצות ואחריות ומלמד מאד.
שבתות, חגים (ועכשיו מפסח זה כל שבוע) ואורחים זה מוציא מהסדר הרצוי. אני אוהבת שהתינוק שותף לכל החגיגות. שהוא בתוך העניינים. ואז אין סדר.
חוץ מזה שאין מצב לשים אותו בכסא כי הוא מטפס על המגש (הכסא במצב מונמך) וכל הזמן דורש תזוזה וקירבה איתי.
כשהוא ישן אני רוצה רק לישון ולא לעבוד על הבית. אם לא - אני כ"כ עייפה.מטורף ממש.
רציתי לשאול אותך איך העבודות בית מתחלקות בתוך כל זה - ימים? זמנים?
נייר עבודה כזה - כמו שהצעת פה - מאד עוזר לי להתפקס. כבסיס לשינוי.
הי שוב (: זהירות - תשובה ארוכה ומפורטת...אנונימי (פותח)
אכן צריך להיות ממש מוכוונת מטרה, ולאט לאט מתרגלים וזה הופך לשגרה.
(זה בסדר להקפיץ את השרשור, אולי עוד מישהי תיעזר בו?)
בקשר ליציאה מהסדר - גם אצלנו קרה ככה לאחרונה, ובשלב מסויים אמרתי לבעלי שבעצם כבר כמה ימים שהקטנציק לא ישן בשגרת שינה נורמלית, בבית, עם אבמטיה וכו'. הסתובבנו המון. אז מאותו יום פשוט השתדלנו מאוד לצמצם יציאות, לישון יותר בבית שלנו דווקא, ובשעות הערב (6-7) כבר להיות בבית, ולהשכיב כמו שצריך. כמובן שלא תמיד זה מסתדר!
בנוגע להושבה - אולי בטיולון ותקשרי אותו? הוא יתנגד וינסה לצאת?
ב-ר-ו-ר שכשהוא ישן את רוצה לישון. מי לא.. (: זה ההתלבטות הקבועה, אם לנצל את ההזדמנות להישפך על הספה או לנצל את ההזדמנות לעשות סדר.. נראה לי תחליטי את מה שטוב לך- ואיך שמתאים לכם. לעשות סדר יחד כשהוא ער (מורכב, אבל אולי עניין של הרגל?) או כשהוא ישן. ואז את קצת יותר עייפה.
בנוגע לעבודות הבית, אשמח לשתף אותך באופן שבו אני עושה את זה. ואולי יתאים לך לאמץ את זה.
הבית שלי כל הזמן במין ריקוד של סדר\בלגאן\סדר.. אני לא ממש רואה את זה כבלגאן, יותר כמו 'חיים'..
ואני מאוד משתדלת שהדברים יישארו בשליטה.
מה זה אומר?
אם אנחנו אוכלים, ואז משחקים, ואז מחליפים בגדים שהתלכלכו לקטנציק, ואז גם מסתכלים בספרים, אני תמיד אשתדל שהדברים שצריכים אחר כך לסדר לא יתרבו מדי.
אז אוכלים, ובזמן שהוא משחק אני כבר אתחיל לשטוף כלים, זריז ונגמר הסיפור.
העניין הוא לא להעמיס על עצמך מטלות, כי תמיד יהיו, אלא כל כמה זמן לעשות משהו קטן, ולא לתת לדברים להגיע למצב שאת כבר לא שולטת בהם...
צריך לקבל את זה שאנחנו כל הזמן בעשייה, אבל תדעי שזה מאוד מקל על החיים.
כל פעם לעשות משהו קטן שישמור על סטטוס מסויים של סדר. לא שהבית 'פיקס'. אולי קצת מבולגן אבל באופן שתסתכלי ותגידי לעצמך 'אה, תוך דקה אני מסדרת את זה'. אם זה כבר גדול עלייך - נסי להתחיל בדברים הגדולים (לסדר מיטות זריז, לסדר את השולחן בסלון, להחזיר דברים למקומם), וכל מה שיחזיר לך את השליטה על הבית במהירות.
עוד משהו שעוזר לי לשמור על סדר...
לכל דבר יש את המקום שלו.
לכל המשחקים יש תיבה מיוחדת להם, כשגומרים לשחק פשוט אוספים הכל ומשליכים לשם. תוך רגע הכל מסודר.. (פעמיים ביום בערך אני אוספת, בצהריים ואחרי אמבטיה, כשהולכים לישון)
לדפים (דואר\חשבונות\לימודים\..) יש מקום שלהם, אז בסוף היום פשוט אוספים אותם לערימה ומניחים במקום שהקצית להם- שולחן\קלסרים\...
זה יישמע בטח מצחיק אבל אפילו לכלים יש מקום בערך קבוע על המייבש.. קערות בהתחלה, צלחות בסוף.. הכל כדי שברגע שאבוא לעשות את המטלה אני לא אשבור את הראש מאיפה להתחיל ואיפה להניח את כל הכלים האלה, אלא זה יהיה סדר פעולות ידוע מראש (: אם יש יותר מדי כלים בחוץ שלא משמשים אותנו, אני מחזירה אותם לארון.
מה עוד מקל - יש לנו סל כביסה משלנו, ועוד אחד קטן לבגדי תינוקות. איך שהוא מתמלא - ישר למכונה.
ספונג'ה - בימי שישי. אם אין לחץ. ואפשר גם להחליט שהבעל עושה..
בישול - בערב לפני מבשלת משהו 'גדול' (תפו"א\פסטה\..), ובצהריים מחממים. בבוקר אני טוחנת לו בננה עם תפוח למשל, שופכת לקופסא עם מכסה, מאכילה עד שהוא שבע ואז סוגרת ושמה במקרר. אחרי הצהריים, עד ארוחת ערב אם הוא רעב פשוט מוציאים ונותנים לו עוד קצת. גמיש.
אני מנסה לחשוב מה עוד...
כמעט הכל זה דברים שאני עושה במקביל לסדר היום שלי, קיפול כביסה, הכנסה לארונות, סידור הבית... זה נשמע המון אבל זה פשוט חלק מהיום וזה המון פעולות קטנות (והאמת, בלתי נגמרות לעולם, ב"ה!) ששומרות על סטטוס בערך יציב של בית מאורגן ומסודר יחסית. לא מושלם בסדר וניקיון, אבל נעים להיות בו, ויש תחושה שאפשר להשתלט בקלות.
(נשימה עמוקה...)
מאוד מקווה שהדברים הם לתועלת.
ברור שזה כך אבל אני בכל זאת אכתוב שיש גם בלגאן, ועייפות גדולה, ולפעמים אין מה לאכול בדיוק, ולפעמים אני פשוט הולכת לישון ומשאירה הכל למחר... וגם זה נורמלי. אולי הכי נורמלי (-:
אנונימיות יקרות עזרתן לי מאד. תודה!מירימי
וואווshira935
ממש ממש!!
הילד שלי בן שנתייםzmil
הוא בבית ואין לו סדר קבוע
אם הוא בבית- בשביל מה להעיר אותו ב7?
קלסריםzmilאחרונה
אני ובעלי מורים
יש לנו קלסר חגים ובו ניילוניות לפי חגים וימי זכרון
קלסר נושאי לימוד- מדעים,תורה ועוד
קלסר חשבוניות וקבלות [בנק, ישרכרט,ארנונה ועוד
יש גם בחנויות מתלה עץ למכתבים למי שנוח לו לתלות
ואפשר להשתמש בחד פעמי מידי פעםzmil
ולבשל כמות גדולה גם למחר
ולהכין קציצות שניצלים ולהקפיא
ולאכול סנוויצ' ולא מבושל כל יום
כשיוצאים מחדר לכיוון חדר אחר לקחת איתנו חפצים לסדר על הדרך
- לא להוציא את כל המשחקים בבת אחת
-לארוז בקופסאות ולסמן בטוש : לגו, קוביות,פזל ועוד ולהחביא חלק מהמשחקים ופעם בכמה זמן להפתיע את הילחד ולהוציא
אפשר בזמן שאת מבשל להיא לו לשחק בקופסאותzmil
פלסטיק סכום וסירים
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי
אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד
עד היום לבש ארוך בקיץ,
מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.
אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…
עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה
מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)
לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך
בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…
משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.
ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.
ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות
אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.
לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...
,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?
אפשר לשתף את הגננתמענין
שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.
אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.
באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו.
רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה
בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי.
שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)
לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.
בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו
שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.
אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)
בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!
אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה
זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול
ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל
כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית
בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.
מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?
הוא יודענהג ותיק
שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?
אולי פשוט לדבר איתו על זה
אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה
בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.
אחר כך אפשר לאזן מחדש.
משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה
היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/
הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה
אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו
שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית
או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי
בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת
ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.
בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...
לא נכוןאריק מהדרום
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית
אבלאם אפשר בכל זאת מספר...
זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בוודאיאריק מהדרום
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון
את ד''ר ליעד רוטשטיין
ד''ר מאיה אליעזר
במרכז, פרטיות