כמה שאלות לגבי נח"תאנונימי (פותח)

1. מה זה נח"ת? (בכללי אני יודעת אבל - מה הוא עושה? מה תפקידו?)
  2. במה כרוכה ההצטרפות אליו? (כסף\התחייבות כלשהי וכו')
  3. למה לי להצטרף אליו? (כאילו - די דומה ל-1 - מה אני ארוויח מהצטרפות אליו?)
  4. יש להם אתר? אם כן, (מרגיש כאילו אני כותב מבחן) אתם יכולים להעלות קישור?

תודה רבה!

תשובה~מישי~

האתר: https://sites.google.com/site/atarnachat/

לגבי שאר השאלות ממליצה לדבר עם אילת. או עם אביעד נציג נח"ת - שני ניקים מהפורום פה אני חושבת שהם יענו לך בצורה יותר טובה ממני.

שלום / כמה תשובות לגבי נח"תאילת.

בס"ד

שלום,
1.. המטרות של נח"ת, (שאני מכירה) הם לתת מסגרת ללימוד תנ"ך לנוער, ולקדם לימוד תנ"ך בארץ ובעולם.
יש בו שיעורים שבועיים במחוזות השונים, שמועברים כל פעם ע"י נח"תיסט אחר, על רעיון כלשהו שהוא פיתח.

יש גם כַּפִּית,  שבו מפרסמים מאמרים על התנ"ך, וכן שבתות ופעילויות ארציות (שגם סובבות סביב התנ"ך.)

(לא הייתי בטוחה למה את/ה מתכוון, מקווה שזו הייתה הכוונה.)

(כתבת גם בלשון זכר וגם בלשון נקבה, אז זה מכוון אליך, בין אם את בת ובין אם אתה בן.)

2. ההצטרפות כרוכה בהליכה לשיעור פעם אחת, מתן כתובת אימל ומספר טלפון למזכירי המחוז ואח"כ לבוא מתי שמתחשק לך ואתה יכול.

(או במילים שונות אין התחייבות, הגישה היא שמי שבא ברוך הבא תמיד. אפשר להיות חלק מנח"ת ולבוא רק לחלק מהשבתות והפעילויות, או לבוא לשיעור פעם בשלושה חודשים, ואפשר גם לבוא לשיעור כל שבוע.)

מבחינה כספית אין תשלום על השיעורים השבועיים. הפעילויות עולות 25 שקלים, והשבתות   125שקלים.
יש דמי חברות שעולים 40-60 (לשנה, משתנה משנה לשנה) התשלום מאפשר לך ללכת ליותר משבת/פעילות אחת ולקבל יותר מכפית אחת.

(אם יש בעיה כספית, נח"ת יתאמצו לסבסד לך )

3. (זה קשה לעשות את זה כשאני לא יודעת עם מי אני מדברת, אבל תמיד אפשר לנסות....)

הדבר הראשון מבחינתי הוא שהתנ"ך חי, נושם ודינאמי (משתנה, גמיש).
יש אפשרות להרגיש את התנ"ך, להתווכח "אותו", לחלום אותו, לבנות בו, לצחוק איתו, ובעצם לחיות אותו. הדמויות הופכות לדמיות מוכרות, מובנות, אהובות. הסיפורים למשהו שאתה יכול לדמיין אותם ממש, בצורה ריאלית.
לומדים להכיר את התנ"ך (מזוית קצת שונה מזו החידוניסטית) ללמוד להעביר שיעורים, לכתוב מאמרים וליצור משחקים.
אם אתה פעיל בנח"ת אז גם ללמוד איך לארגן דברים. באופן כללי ככל שנותנים יותר מקבלים יותר חזרה, בתוספת כפל ורביעית.

פוגשים אנשים שגם אותם התנ"ך מעניין, ושאפשר לדבר איתם על האם ליהורם הגיע העונש שהוא קיבל,

האם הפילגש הייתה חיה או מתה כשניתחו אותה ומה אפשר ללמוד מההקבלה בין יוסף לאסתר.

האם ביואל הארבה הוא נמשל לאויב או האויב נמשל לארבה, ומתי בכלל במהלך הפורענות הוא התנבא.

האם המדרשים מעצימים פנים מסויימים בפשט או מנסים להעביר מסר חינוכי (או גם גם או יש ויש)

מה בדיוק עשתה מרים ולמה בכלל מקבלים צרעת, מה הייחוס של כלב, וכו'.

(אני יכולה להמשיך אם זה מעניין אותך. אני גם יכולה לספר על נושאי שיחה שלא קשורים לתנ"ך.)

מבחינת החידון, זה גם נותן משהו שיכול להחזיק אותך ב-8 החודשים עד החידון, נותן לך ראייה רוחבית, מאפשר לך להעביר שיעורים, עוזר לזכור וכו'. גם הרבה יותר קל ללמוד כשהתנ"ך נושם.

4. ~מישי~ כבר ענתה.

אני מקווה שבאמת עזרתי, אם יש עוד שאלות, אשמח מאוד לענות, אפשר לענות בשרשור הזה, או לשלוח לי מסר.

(הזהרה: לפעמים אני לא פה לפרק זמן ארוך,  אז אם אני לא עונה תמיד תוכל/י לבקש מ~מישי~ לומר לי שיש לי הודעה.)

אביעד-נציג נחתאחרונה

הייתי באמצע לכתוב כשאילת ענתה, אז לא שמתי לב. אבל אין ספק שהתיאור שלה מוסיף המון, וכולו נכון בהחלט. אפילו קצת יותר מדויק משלי.

נח"תאביעד-נציג נחת

1. נח"ת זה ארגון מדהים(ניסוח של אשתי.;)) של בני נוער שאוהבים ללמוד תנ"ך. מטרתו היא להוות מסגרת משותפת להיכרות של בני נוער סביב התנ"ך ולהפיץ את לימוד התנ"ך בקרב בני הנוער בארץ. והוא מיועד לנערים ונערות בגילאי תיכון וקצת מעבר.

הפעילות השוטפת-שיעורים במספר מחוזות בארץ (מחולק על פי משרד החינוך) אותם מעבירים חבר'ה מהארגון עצמו: על כל נושא בתנ"ך שמעניין את המעביר, ובכל סגנון; בערך ארבע פעמים בשנה מקיימים שבת ארצית שמתמקדת כל פעם בספר אחר; ובחופשים נפגשים לפעילויות ארציות בנושאים מגוונים.

מעבר לזה יש לארגון שלנו חלק בהכנה לחידון ואנחנו עובדים יחד עם משרד החינוך בנסיון לקדם דברים נוספים בנושא.

2. ההצטרפות לנח"ת כרוכה בתשלום דמי חברות בסך 60 ש"ח לשנה(התשלום הוא סמלי בשביל לעזור לארגון לתפקד. אין צורך לשלם על ההתחלה, רק כשכבר רשמית מחליטים להצטרף.) ובכל פעילות/ שבת משלמים תשלום נוסף לכיסוי הוצאות. באופן כללי, אין התחייבות כלשהי לנח"ת. רוצה, מגיעה, לא רוצה, לא מגיעה.

3. בנח"ת לומדים תנ"ך מכיוון שאוהבים אותו ולא בגלל מבחנים ובגרויות ולכן הלימוד הרבה יותר נינוח ונותן מקום להתעמק במה שמעניין אותנו ולא את כותבי הבגרויות; לומדים להכיר את התנ"ך מקרוב, דרך מבט של חברים ושל עצמך; לומדים להעביר שיעורים- מבניית הרעיון עד העמידה עצמה מול הקבוצה. ובהקשר החברתי-נח"ת מפגיש אותך עם אנשים נפלאים שלולא נח"ת, סביר להניח שלא היית פוגשת. בנח"ת פערי הגילאים כמעט ואינם מורגשים, ואפשר להכיר ולהתיידד עם אנשים מסוגים שונים וממקומות שונים, שבמקום אחר כמעט ולא הייתם  מדברים. וזה כיף מיוחד שההיכרות הזו והחברה הזו, סובבת סביב התנ"ך.

4. מישי כבר ענתה אבל בשביל השלמות

האתר: https://sites.google.com/site/atarnachat/

מקווה שלא שכחתי כלום. 

חידוניסט לשעבראני חי בשביל 42

לא העפלתי לשלב פומבי, כמו רוב המתמודדים. כמעט כולכם לא תהיו חתני תנ"ך עולמיים. וגם מי שכן יצטרך לקרוע את עצמו בשביל זה. בכל זאת, לא מתחרט על הדרך שלי בחידון. למה? לפני כשלוש שנים התחילה מהפכה בקרב מתמודדי החידון, ו... הם התחילו להכיר אחד את השני! ומה יש לומר, מתמודדי חידון התנ"ך הם נוער איכותי ביותר שאני גאה להיות חלק ממנו. אני ממליץ להשתתף בחידון ולו בשביל להתחבר לאנשים המדהימים האלה.

בקבוצה הזאת רוב האקשן קורה. כאן תוכלו להתעדכן לגבי החומר לחידון, תוכלו להכיר חידוניסטים אחרים, ואפילו להגיע לאירועים פיזיים עם חברים מהחידון!

אני ממליץ במיוחד (מי שמזהה מי אני, תתעלמו משם המשתמש. הוא מלפני כמעט עשור)

לימוד לחידון תנך📜📖

פעיל?כלתתנ''ךבעתיד

למישהו יש טבלה של ביטויים תנכיים דומים ושיטות לזכור אותם?

תודה נהרה(שם בדוי)

שאלה בקשר לחידון - מי שמגיע לשלבים הגבוהיםתְכלת

האם השתתפות במחנה לפני החידון העולמי היא חובה?

הבן שלי מתלבט אם להתחיל ללמוד בגלל שלא מתאים לנו מחנה מעורב...
יש תקדים למישהו שלא השתתף במחנה?

בעיקרון חובהבוקר אור

בפועל יש תקדים שנתנו לצאת באמצע המחנה אחרי הפעלת לחצים כבדים של ההורים

אבל לא הייתי בונה על זה

תודה רבה!תְכלתאחרונה
שרשור שאלותקווהניק

מי אמר למי:תנו לה את הילוד החי והמת אל תמיתהו 

האמא האמיתית של התינוק ממשפט שלמה, מלכים.ה' אור לי.

מי אמרה: "אל תראי כי גם זה לך בן?"

המילדת (של רחל)בת סוד
מה היה התנאי בשביל להיות "לראש לכל ישבי גלעד"?
נדמה לימאריץאחרונה

לעבור ולהכות את בני עמון, אבל אני לא בטוח...

מי מצטט בדבריו נבואת נביא לכם ישראל עם שמו, "...היה ניבא בימי... לכן..." ?

(נדמה לי שזו אחת הפעמים הבודדות בתנ"ך, אם לא היחידה, שיש ציטוט ישיר עם שם הנביא...)

טוב, שרשור שאלות שבעז"ה יצליחחובה?

למי שלא מכיר את הפורמט:

אחד שואל שאלה, ואז הבא בתור עונה את התשובה (לא בכותרת! למניעת ספויילרים) וכותב שאלה משלו, הבא אחריו גם עונה, ושולח שאלה חדשה.

וכן הלאה וכן הלאה.

אתחיל:

מי כונה "לוטש כל חורש נחושת וברזל"?

נוסטלגיהאחו

תובלקין

מי ביקש סליחה על חטא עתידי?

(שאלה ששאלו אותי בזמנו)

אאלטחובה?
נעמן ביקש מאלישע? "אך בדבר הזה יסלח (נא)".

מי כונה איש האדמה?

....תות"ח!

נוח

מי מצא את היֵמים במדבר והיכן מצאם?

תשובהיהושפט13
ענה מצא את הימים במדבר ברעותו את חמורים לצבעון אביו.

ומי הזכיר בדבריו "זרע חומר"?

ישעיהותתן אחרית לעמך!

באיזה ספר לא נזכרת המילה ׳אמונה׳: ישעיהו, יחזקאל, דברים, שמות?

כולל הטיות?מאריץאחרונה
זהה הקשר של חגיקווהניק
לא בהקשר של חגי הנביא
#חזרנו - שרשור שאלות שנת התשפ"דיהושפט13
כל שאלה מתקבלת, אפילו החרושות ביותר!

בבחינת: "אפתח בכינור חידתי"

מי היה "אבי כל תופש כינור ועוגב"?

למה לפתוח אחד? יש אחד שפתחו לפני כמה ימיםחובה?
אין לי מושג, שיהיה מסודר...יהושפט13אחרונה
תענה על השאלה...
שרשור שאלותבת סוד

מי שעונה על השאלה שואל שאלה חדשה ~

מתחילה במשהו יחסית קל

מי היכה בבזק עשרת אלפים איש?

אולי יעניין אותך