בס"ד
שלום,
1.. המטרות של נח"ת, (שאני מכירה) הם לתת מסגרת ללימוד תנ"ך לנוער, ולקדם לימוד תנ"ך בארץ ובעולם.
יש בו שיעורים שבועיים במחוזות השונים, שמועברים כל פעם ע"י נח"תיסט אחר, על רעיון כלשהו שהוא פיתח.
יש גם כַּפִּית, שבו מפרסמים מאמרים על התנ"ך, וכן שבתות ופעילויות ארציות (שגם סובבות סביב התנ"ך.)
(לא הייתי בטוחה למה את/ה מתכוון, מקווה שזו הייתה הכוונה.)
(כתבת גם בלשון זכר וגם בלשון נקבה, אז זה מכוון אליך, בין אם את בת ובין אם אתה בן.)
2. ההצטרפות כרוכה בהליכה לשיעור פעם אחת, מתן כתובת אימל ומספר טלפון למזכירי המחוז ואח"כ לבוא מתי שמתחשק לך ואתה יכול.
(או במילים שונות אין התחייבות, הגישה היא שמי שבא ברוך הבא תמיד. אפשר להיות חלק מנח"ת ולבוא רק לחלק מהשבתות והפעילויות, או לבוא לשיעור פעם בשלושה חודשים, ואפשר גם לבוא לשיעור כל שבוע.)
מבחינה כספית אין תשלום על השיעורים השבועיים. הפעילויות עולות 25 שקלים, והשבתות 125שקלים.
יש דמי חברות שעולים 40-60 (לשנה, משתנה משנה לשנה) התשלום מאפשר לך ללכת ליותר משבת/פעילות אחת ולקבל יותר מכפית אחת.
(אם יש בעיה כספית, נח"ת יתאמצו לסבסד לך )
3. (זה קשה לעשות את זה כשאני לא יודעת עם מי אני מדברת, אבל תמיד אפשר לנסות....)
הדבר הראשון מבחינתי הוא שהתנ"ך חי, נושם ודינאמי (משתנה, גמיש).
יש אפשרות להרגיש את התנ"ך, להתווכח "אותו", לחלום אותו, לבנות בו, לצחוק איתו, ובעצם לחיות אותו. הדמויות הופכות לדמיות מוכרות, מובנות, אהובות. הסיפורים למשהו שאתה יכול לדמיין אותם ממש, בצורה ריאלית.
לומדים להכיר את התנ"ך (מזוית קצת שונה מזו החידוניסטית) ללמוד להעביר שיעורים, לכתוב מאמרים וליצור משחקים.
אם אתה פעיל בנח"ת אז גם ללמוד איך לארגן דברים. באופן כללי ככל שנותנים יותר מקבלים יותר חזרה, בתוספת כפל ורביעית.
פוגשים אנשים שגם אותם התנ"ך מעניין, ושאפשר לדבר איתם על האם ליהורם הגיע העונש שהוא קיבל,
האם הפילגש הייתה חיה או מתה כשניתחו אותה ומה אפשר ללמוד מההקבלה בין יוסף לאסתר.
האם ביואל הארבה הוא נמשל לאויב או האויב נמשל לארבה, ומתי בכלל במהלך הפורענות הוא התנבא.
האם המדרשים מעצימים פנים מסויימים בפשט או מנסים להעביר מסר חינוכי (או גם גם או יש ויש)
מה בדיוק עשתה מרים ולמה בכלל מקבלים צרעת, מה הייחוס של כלב, וכו'.
(אני יכולה להמשיך אם זה מעניין אותך. אני גם יכולה לספר על נושאי שיחה שלא קשורים לתנ"ך.)
מבחינת החידון, זה גם נותן משהו שיכול להחזיק אותך ב-8 החודשים עד החידון, נותן לך ראייה רוחבית, מאפשר לך להעביר שיעורים, עוזר לזכור וכו'. גם הרבה יותר קל ללמוד כשהתנ"ך נושם.
4. ~מישי~ כבר ענתה.
אני מקווה שבאמת עזרתי, אם יש עוד שאלות, אשמח מאוד לענות, אפשר לענות בשרשור הזה, או לשלוח לי מסר.
(הזהרה: לפעמים אני לא פה לפרק זמן ארוך, אז אם אני לא עונה תמיד תוכל/י לבקש מ~מישי~ לומר לי שיש לי הודעה.)