מה אתם אומרים על זה?ה-ימני!
אר(ו)ר רימוןכתר הרימון
גועל נפש, חבורה של מטומטמים, עד שלא יתפוצץ עליהם-משה ר-
מחבל הם לא ילמדו.
טוב אני לא מתפלא, תושבי גוש עציון(סליחה על ההכללה אני יודע שזה לא כולם), שמאלנים עם כיפה.. איכס!
אני ממש מבקש שלא להכליל.המצב חסה
זה שיש תושבים שגורמים לנו להיות מושבתים פיזית, ללא יכולת להגיב-
לא הופך אותנו לשמאלנים עם כיפה.
[והם באמת סתומים]
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחסתם אחת
טיפשים.
גועל נפש. פשוט הזדעזתי.אושר תמידי
וכל הכבוד לגאולה המלצרית. היחידה ששפויה בסרטון הזה.
תגובה-בחורצ'יק
עם אותם ערבים מוסלמים,המתונים,שאין חרב פיפיות בידם,אפשר לקיים מפגשים כאלה כמתוארים בסרטון..אך לצערנו ניראה לי,שהם מיעוט..
אסור לקיים איתם הידברות בשום צורה כרגע!!!אלירז
גזלו מאיתנו חלקים נכבדים מאדמת הפיקדון שה' שם בידינו לעובדה ולשומרה!
ואין שום סיבה ושום היתר לדון איתם כתקדים ל"פתרון הסכסוך".
זוהי רק עוד נקודה בדרך לאובדן הזהות.
הנאיביות והחנופה הזו, לנסות להבין את השני.
אני גם מבינה ערבי שזורק אבנים, הוא משרת את האינטרסים שלו באופן הטוב ביותר.
זה לא אומר שאתן לו להמשיך לעשות זאת
כמו שלא אתן לו להמשיך לגזול את אדמתינו.
מעבר לזה - אין אמונה בערבים!!
יהודים שוכחים מהר מאוד, שבמאורעות תרפ"ט, הרוצחים הארורים הכירו את הטבוחים בשמותיהם וחיו איתם בשכנות לכל דבר!!
אין מה לדבר עם חיות אדם שכאלה!
ורש"י היטיב להסביר זאת בפירושו -"ישמעאל פרא אדם".
מה זה הקישקוש הטיפשי הזה?שִׁירָה
ואו...יניב1
נניח והם כובשים וגזלנים (למרות שזה לא נכון) אין מקום להידברות?
בכל העולם מאז ומתמיד היו סכסוכים ומלחמות, איך לעזאזל פתרו אותם?
את יכולה להמשיך להלחם בהם, והם ימשיכו להלחם בך...
לא יהיה צד שינצח ויביס את הצד השני, פשוט נגיע למצב שלא ישארו יהודים ופלסטינים להקיז אחד את דמו של השני.
בנוסף, את לא מדייקת. את אומרת שלא ניתן לסמוך על ערבים.
פלסטינים הם אכן ערבים, אך גם המצרים והירדנים.
אם אפשר לפתור את הסכסוך באמצעות שיחות, למה לא לנסות?
למה לשלול על הסף? למנוע עוד הרג וסבל משני הצדדים.
הרצון בהרג ומלחמות, והמחסור באנושיות ומוסר יכול לשגע פילים.
איך פתרו אותם? הרגו את כולם או חלקם עד שהם נכנעו..עין הקורא
אל תגיד למרות שזה לא נכון!בחורצ'יק
הארץ אינה שייכת כלל לפלשטינים.וב"ה צה"ל כבש את רוב הארץ..וב"ה היא מיושבת ע"י מליוני יהודים כאן בארץ ישראל,וזה באישור ,ולא רק באישור אלא ע"י מדינתנו מדינת ישראל.
לגבי ההדברות,תלוי עם מי, אם בא מחבל לא אשב איתו,להבין אותו ואשלח לו פסיכולוג..אלא מחבל שרוצח וטובח בנו,יש להורגו..
אבל עם ערבים כמו שאמרתי,מתונים,לא טרוריסטים,לא אנטישמים,לא אנטיציונים,בוודאי שאפשר לדבר..ובוודאי שיש מושג כזה חסידי אומות העולם.
אבל אין מה לדבר עם החמאס למשל.אין מה לדבר עם הד"ר להכחשת השואה אבו מאזן ימח שמו וזיכרו.אין מה לדבר עם ארגון הטרור חיזבאללה.וכדומיהם מחבלים טרוריסטים אנטישמים ימח שמם וזיכרם.
יניב - אתה מדבר פה על חיות אדם ורוצחים שפלים.פעמיים חי
אויב רשע מר ואכזר שמנסה להשמידנו ללא הרף, ולסלקנו מעל פני האדמה אחת ולתמיד מאז תחילת המאה העשרים
ועוד לפני זה. לצערנו נעשו ניסיונות של פיוס כבר מ1920 (הסכם ויצמן - פייסל) ע"י משלחות של יהודים אל ערביי הארץ והסביבה, במטרה להגיע לשלום והבנה. כל הצעדים הללו כשלו כישלון חרוץ, ואף הגבירו את הטרור הלאומני בא"י. בהכרזת העצמאות קראנו לשלום עם שכנינו, ומה הייתה התשובה? מלחמה עם שישה צבאות ערב ו6,000 יהודים הרוגים במלחמת הקוממיות. לאחר מכן ניסינו את הסכמי אוסלו הארורים שעלו לנו בשטחי ארצנו ובאלף הרוגים.
את ניסיונות הפיוס וההדברות כבר ניסינו, לכן הפתרון הראלי היחיד הוא טרנספר, סילוק וגירוש כל ערביי הארץ אל מקום אחר.
אשמח אם תציג כאן את הפתרון שלך לסכסוך.
אין מקום להידברות עם גזלנים ומנהלי מלחמה.אלירז
לא יודעת אם ראית, בבית אומר יש דגל אדום עם צלב קרס מתנוסס.
מבחינתי הם אמרו מזמן מה רצונם מאיתנו - להשמיד אותנו! אבל יהודים יפי נפש מסרבים להאמין להם עצמם.
מלחמות בכל העולם פתרו במלחמות.
מעט מאוד הסכמי שלום, או במילה המכובסת "הסדרים מדיניים" החזיקו מעמד
בד"כ אלו היו יחסי כוח - שההסדר המדיני היה "תזוזו לכיוון לא רצוי - נפגע בכם".
מה לעשות - רק החזק שורד.
אתה לא מדייק - אין דבר כזה פלסטינים.
וגם על ירדנים ומצריים אני לא סומכת. על כל האומה הערבית אין לסמוך.
אי אפשר לפתור בעיה עם אדם שרוצה בהשמדתך, על ידי שיחות
כיון שזה לא משיג אינטרס של אף צד.
הוא רוצה לשחוט אותך, אתה רוצה שקט -
שיח חרשים.
והשיח חרשים הזה הוא זה שמביא על שני הצדדים עוד סבל והרג. ולא הפוך!!
עם נבל תתנבל - ועם אויב צריך לדבר בשפה שלו.
הוא מעוניין לשחוט אותך, תשחט אותו לפני שתמצא את עצמך לועס שורשים.
אף אחד לא מעוניין בהרג ובמלחמות, אבל יש הבנה מאוד בסיסית -
שאם רוצים לחיות,צריך להגן על עצמינו ולשדר עוצמה.
ככה זה בעולמינו.
היהדות לא אמרה לתת את הלחי השניה.
לכן שמאלנים הם זן בסכנת הכחדה. אין להם יצר חיים בסיסי.
עובדה שבכל פעםצמיד כתום-כחול
שהתחלנו לדבר על שלום המצב רק החריף ונהיה הרבה יותר חמור!
וראינו את זה בהסכמי אוסלו ורואים את זה גם עכשיו- ביבי מתחיל לדבר על 'שתי מדינות לשני עמים' ואיך המצב ביהודה ושומרון? זוועה- אבנים ובקבוקי תבערה בלי סוף.... אז דיבורים על שלום עם הערבים מביאים שלום או לא?!?!?!?!?!
בגלל קיצוניים שמפחדים מהשלוםבצלםאלוקים
הו, חזרנו לימים ההם...מוטיז
אכן, כולנו מפחדים, רועדים מהשלום, איזה עניין יש לנו בשלום אם הוא מביא יותר הרוגים מבמלחמה?
נו בדיוק. זה מה שהם רוצים שתחשוב..בצלםאלוקים
אני מדברת על זה שכשיש שיחות..הקיצוניים שמפחדים מתחילים להבעיר את השטח ויוצרים מלחמה..כי הם חיים על מלחמה..במצב של שלום אין להם קיום..אין להם מה שיזין אותם..
את מתכוונת לקיצוניים יהודים או ערבים?מוטיז
כי אם ליהודים אז.. זה כל כך שקרי וכל כך עוור מה שאת אומרת עכשיו...
איזה שקר זה... לחיות חיים של "הבנת האחר" בלי להבין ולהכיר את הצד שלנו.
יהודים או ערבים?
במקרה הזה דיברתי על ערביםבצלםאלוקים
למרות שעד כמה שזכור לי את אוסלו טרפדו גם יהודים..לדוג'..והם גם הבעירו את השטח.
זה אכן יכול ללכת לשני הצדדים, אבל במקרה הזה דיברתי על זה שברגע שמתחילים בשיחות מיד אנחנו חוטפים רקטות..מיד יש פיגוע..וכו' וכו'..-וזה ברור למה..יש אנשים שהשלום ישאיר אותם בלי שום דבר לחיות או למות למענו.
ומי זה הצד "שלנו"?
כן, אני לא מעורה כ"כ ולא זוכרת..אבל בטוח שיש יהודים שגם מבעירים את השטח כשמתחילות שיחות.
בטח שאני יכולה להבין את זה.. אבל קודם כל נכיר בעובדות..- כן..השטח מתחמם כשמדברים..זה נכון.
כן. הסכמי שלום מפחידים את הקיצוניים משני הצדדים. למה? כל אחד וסיבותיו הוא.
יהודים יודעים שהם יצטרכו לוותר על אדמות או להתפנות בעצמם מהבית שלהם..פלשתינים יודעים שלא תהיה עוד מלחמה בכיבוש.(והם צריכים אותה..) ושהם גם יוותרו על דברים שהם רוצים ורצו.
מה פה שקרי? (אולי יש עוד מניעים..אבל מראש דיברתי על המציאות, עובדות יבשות)
יצאתי מתוך הנחה שאת מדברת על יהודים..מוטיז
כי אין יהודי אחד שלא היה רוצה לחיות בשלום ובשלווה, לו היה יודע שיש דרך להגיע לזה, כמובן.. בלי לוותר על דברים שהם שלנו ומגיעים לנו בזכות.
ברור, בכל פעם שמתקרב "הסכם" כזה.. יש ם לנו אינטרס להבעיר את השטח, כי אנחנו יותר חכמים מהשמאל הטיפש, ואנחנו יודעים שלא יהיה שלום עם ערבים.. אלא רק "שלום" של הרתעה...
מבינה? אין שום עניין בדברים האלה, שהם גם מעייפים, גם מפסידים אותנו בכל מיני ויתורים, גם הופכים אותנו לחלשים ומתרפסים... אין עניין, אז עדיף כבר להבעיר את השטח.
אבל.. גם על ערבים את לא צודקת, לאף אחד מהם אין עניין במלחמה סתם, הם רוצים לקחת את הארץ ולהרוג את כולנו.
אז יש חלק מהם שחושבים שהדרך לזה היא בהישגים מדיניים.. שאחריהם.. יבואו הישגים נוספים.. שבסופם - ניצחון מוחלט. (כמו שהתבטא בכיר בפת"ח, לא בחמס, לגבי הטענות על זה שהם כביכול מסכימים לוותר על חלק מהארץ..)
ויש חלק שחושבים שלא, ושלהיפך, מה שיושג בצורה מדינית - בעצם ימנע מהם להמשיך אל הכל..
אז גם הם מבעירים את השטח.
אבל מתוך מטרה אחת, לנצח, להרוג את כולנו, לקחת את כל הארץ.
ממש לא בגלל שהם אוהבים מלחמות.
שני הצדדים הקיצוניים צודקים, רק מלחמה תרגיע את האיזור.
מלחמה עם ניצחון מפואר ומרתיע, ועם שימור ההרתעה, ממש כמו אצל מצרים וירדן.
אוקיבצלםאלוקים
אז יהודים רוצים שלום, אבל לא מוכנים לוותר ,
והם יעשו מלחמה רק כי הם יודעים שהשלום לא יחזיק מעמד. (אז רגע, אם זה כן היה מחזיק מעמד...מה אז? אז הם כן היו מוכנים לוותר..? (או שאחד מהטיעונים פה לא נכון) )
והפלשתינים לא רוצים מלחמה, הם רוצים את הארץ-
אז לא הבנתי,
הם לא רוצים מלחמה אלא את הארץ אבל מלחמה חזקה מצד ישראל תשקיט אותם.
איך?
הם הרי מוכנים למות בשביל לקבל את הארץ..כל עוד לא קיבלו את הארץ למה שישתקו? הם ימשיכו להילחם!
וסתם שאלה, אני יודעת שהיא טיפה דמגוגית אבל אני באמת רוצה להבין- אם אנחנו מוכנים להקריב כ"כ הרבה יהודים (ועוד דברים) בשביל שטחים שמגיעים לנו, למה תכל'ס לא הולכים לכבוש כל מה שמגיע לנו?
(כן כן..אני יודעת שיש הבדל בין לשמור על מה שכבר תפסנו לבין ללכת לכבוש עוד..אבל תיאורטית או סתם..מי שאכן אוחז שאנחנו מצווים כיום בכיבוש הארץ כולה ..ומותר ומצווה להקריב חיים למען מטרה זו..איך הוא פוטר את עצמו מכיבוש מוחלט..? )
מה לא בסדר במה שכתבתי?מוטיז
בויכוח על הארץ היהודים צודקים, אז.. השלום והשלווה צריכים לשרור כשכל הארץ שייכת להם.
רוצים שלום, אין להם שום עניין להרוג או לעשות רע או להילחם או לשנוא, רק מגינים על עצמם ועל מה ששייך להם.
(לוותר על מה? חוששני שיתור על משהו שלי לעולם לא יביא מצב שיחזיק מעמד, משום שתמיד זאת חולשה, כשהצד השני רק מחפש חולשה)
הנקודה היא לא הלמות או לחיות מבחינתם, העובדה שהם מתאבדים לא מעידה על אומץ.
והעובדה שהם מתים בכלל לא מעידה על הפסד במלחמה בעיניהם.
זאת המציאות, כשמנצחים אותם - הם מתקפלים, ככה זה בעולם. אבל רק אם אתה מנצח, לא אם אתה סתם הורג כמה או מכניס לכלא... אם ננצח - הם יפחדו ויכבדו.
(הניצחון הוא... פשוט ניצחון. לא הרג)
מי זה אנחנו? צה"ל?? צה"ל בכלל לא פועל על פי כל מה שאנשים פה כותבים...
הוא פועל על פי מה שאת כותבת.
ולא מקריבים אף אחד, אנשים מתים בלי סוף בגלל נסיונות השלום, ניצחון אמיתי היה מביא לשקט אמיתי, שבו לא מתים.
כתבת שני טיעוניםבצלםאלוקים
1-לא נוותר על מה ששייך לנו.
2-אנחנו יודעים שזה לא יחזיק.
אז אחד מהם לא בר תוקף.
אם כאשר היית יודע / חושב שזה יחזיק היית מוכן לוותר- אז 1 לא תקף. ואם בכל מקרה לא היית מסכים..אז אתה נלחם כי אתה לא מסכים לוותר ואין שום ערך או משמעות לכמה זמן זה יחזיק מעמד.
לא מבינה..לא מזיז להם למות בשביל הארץ אבל אם תמית הרבה הם יפחדו למות ויהיו בשקט?
או לא יפחדו למות..ובכ"ז יהיו בשקט? למה?
אנחנו זה מה שאתה חושב. זה אתה, לצורך הדיון. או אנשי אר"י השלימה.
וודאי שכן..מלחמת מצווה, אנשים מוכנים להילחם ולמות בשביל הארץ. למה אתה אומר שלא?
ושאלתי היא למאמיני אר"י השלימה..מה הגבול? רק מה שיש לנו? איך מבטלים ככה מצוות עשה...?
עניתי..מוטיז
קודם כל - אמרתי לך, זה דבר אחד בעצם. "שלום"ש של ויתור וכניעה לשקר - לא יחזיק. זה בעצם אחד, מבינה?
(חוצמיזה.. לא הבנתי היכן הסתירה, אלו שני תנאים, 1-שיחזיק 2-ששלנו יישאר שלנו. אנחנו רוצים שקט, שיעזבו את שלנו בשקט. איפה הבעיה..)
כי הנושא הוא לא המוות!! הנושא הוא הניצחון!
זה בדיוק מה שאני כותב לך...
הניצחון לא מגיע מהרבה הרוגים, זה אולי הולך ביחד, אבל זה לא הנושא.
הם לא מפחדים למות אבל אם תנצח אותם - הם ישתתקו.
יש דבר כזה לנצח במלחמה, משיגים שליטה, כובשים שטח, מוכיחים "אנחנו המנצחים, אנחנו עכשיו אחראיים, אנחנו בעל הבית", זה ניצחון, בלי קשר להרוגים.
אנחנו זה מה שאני חושב? אוקיי.. אבל איך בדיוק אכבוש את השטחים עליהם את מדברת? הרי צה"ל הוא הצבא, אין לנו צבא אחר בינתיים...
רגע, אני בכלל דיברתי על "לא לוותר על מה ששייך לנו בדין, בצדק", לא דיברתי על החיוב מהתורה, בו אני לא בקיא.
וגם את בעצם לא דיברת עליהם. איך זה צנח פה פתאום..?
לא..אתה חוזר על זהבצלםאלוקים
אתה לא מוכן לוותר..בכל מקרה, גם אם זה יחזיק מעמד או שתוותר אם זה יחזיק?
שוב..אם בכל מקרה העניין הוא רק לא לוותר, אז לא נכון להגיד שנלחמים כי יודעים שזה לא יחזיק מעמד! זה סתם למרוח אותי בעוד טיעון..אבל בכל מקרה זה לא המניע כי גם אם זה היה מחזיק לא היית מוותר!
ושוב..אם תגיד שהיה מקום לפשרות אם זה היה בר קיימא..אז הטיעון הוא לא עניין של ויתור אלא משהו קר וטכני (שיכול להשתנות תוך יום..).
טוב זה לא כזה משנה לי..
אז מה שאתה אומר זה צריכים מלחמה חזקה עם ניצחון מוחץ לנו (איך תגדיר ניצחון? כיבוש כולל? מספר הרוגים? תודעתית? מה? ) ואז אנחנו נהיה בשקט..לא ננסה לכבוש עוד אלא נשמור על שלנו, והם יהיו בשקט עם מה שיש להם.
ו..זה יימשך לתמיד?
ז"א..ההרתעה לא תישחק..? המרירות והכעס והרצון לנקמה ייעלמו?
והערבים שחיים פה, תגרש אותם?
ולמה נראה לך שהם , היכן שלא יהיו, לא יאזרו כוח ויבואו לסיבוב מחודש כשהם מצויידים וחזקים יותר? למה נראה לך שהם ירימו ידיים?
לא אמרתי שאתה חייב להסתער מחר ולכבוש את אדמות ארץ ישראל..שאלתי תיאורטית מהו הגבול..והאם אין חיוב לכבוש עוד.
"מה ששייך לנו בדין" , הנחתי שדיברת ע"פ התורה..וע"כ העלתי את שאלתי.
אני מבינה כעת שלא..אז על איזה דין אתה מדבר?
בינ"ל? ישראלי? הדין שלך? הדין שלי..? מי קובע מהו הדין?
אמרתי לך, זה בעצם דבר אחד.מוטיז
(כמו עם הטעמים שילוח הקן
)
ויתור על משהו שלי זה לא שלום שיחזיק, כי זה לא באמת שלום, ולכן גם לא יחזיק.
שלום זה רצון לחיות חיים טובים ולהסתפק בשלנו ע"פ הצדק, ברגע שהצד האחר לא יסתפק בשלו השלום הוא לא באמת שלום, והוא גם לא יחזיק.
בעולם בו אנו חיים, במציאות בה אנו חיים, שלא תשתנה כנראה לפני שהקב"ה יוכר כאלוקים ועם ישראל יחזור למעמדו האמיתי - כן, הכוח תמיד יהיה העניין כנראה. זה העולם כרגע..
הניצחון הזה על הערבים יהיה רק שלב ראשון בדרך להחזרת עם ישראל והקב"ה למעמדם המוצדק. כשהם יחזרו למעמדם האמיתי - הכל אפשרי.
כן, העולם לא במצב טוב, הפיתרון לזה זה גאולה. אלוקים מוכר ע"י כולם, וישראל מוכרים ע"י האומות. השלב הראשון בדרך - זה ניצחון במלחמות.
השאלה מה לעשות עם הערבים זאת שאלה אחרת. פייגלין הציע לתת מענק ליורדים.. כדאי לשקול את זה. ו..אולי במצב התקין - גם לגרש זה לגיטימי.. או לפחות, הכרה שלהם בכך שהזכויות שלהם מועטות משל היהודי, משום... שזאת הארץ של היהודים. ותהיינה להם זכויות תושב, לא זכויות אזרח.
אוקיי, מבחינת החיוב של התורה - אני לא מספיק יודע.
איזה דין? צדק! הצדק האמיתי, אני מניח שאלוקים קובע אותו.
אשתדל לקרוא ולענות מחר בעז"ה..בצלםאלוקים
חייבת ללכת לישון..0:
גמני, לילה טוב
מוטיז
תודה. ליל"ט
בצלםאלוקים
הבטחתי..אבל אני מזה עייפה ולא במצב של חפירות..0:0:בצלםאלוקים
אז לא כ"כ הבנתי מתי עמ"י ינצח ואיך עושים את זה. למה אתה מצפה כעת מהעם , מהצבא ובכלל..
המעמד שלנו תמיד היה אור לגויים, תורה, מוסר..ובזכות זה ניצחנו..מעולם לא דובר על כוח סתם..כי היא חכמתכם..יו נואו.
הם לא ירדו בשביל כסף..נו באמת. הם טחונים בכסף מקטאר וסעודיה וכל אלו.. הם לא צריכים את השתי שקל של פייגלין, עם כל הכבוד.. אז הם לא ירדו..ולכן השאלה היא מה אתה עושה איתם ולמה נראה לך שהם יוותרו אחרי תבוסה אחת..שהם לא יחכו לסיבוב הבא ..
אתה אומר שאתה לא מספיק יודע מבחינת התורה..ואז מדבר על דין האלוקים..
אז מהו דין האלוקים, דין הצדק. (שוב..אתה אומר אני לא מדבר על מה שמגיע מהתורה) אז מה כן?
שאלת אם לנצח נחיה על הרתעה -מוטיז
אז אני עונה, כעיקרון, בעולם שלנו - כן, כזה הוא. אבל אנחנו הרי מאמינים שיבוא יום שבו הכל יהיה שונה.. אז... כרגע זה המצב, שישתנה רק כשהקב"ה יחזור למעמדו, שזה כולל גם את חזרתם של עמ"י למעמדם.
כרגע.. השלב הראשון בדרך לזה.. זה לכבוש את הארץ, לשלוט בה באמת, וכמובן - לקרב אנשים..
מעמד רוחני מתבטא גם בעוצמה.
הם לא טחונים בכלום, את לא באמת חושבת שיש להם כסף..
הכל אש"ף לוקח לעצמו.
אם אני לא טועה נערך סקר בעניין, שהראה נכונות של אחוז גדול שם לעזוב בשביל מענק רציני.
צדק, כשמישהו גונב לך ארטיק - את כועסת כי הוא לא צודק. אז כך גם כאן, זאת הארץ שלנו, עובדה היסטורית, וגנבו לנו אותה.
אוקיבצלםאלוקים
אז צריכים משיח..לא? רק אז ..ילחם מלחמות ישראל..וינצח וכו'..לא?
מה זה השלב הראשון, מהו כיבוש הארץ?
לעם עצמו לא. אבל גם אם תגבש הסדר מסויים זה יעבור דרך חמאס והארגונים..והם יקחו לעצמם. ואם לא תעשה דרכם הם יכינו קמפיין..ויילחמו ויתלו כל מי שמשתף פעולה..הם יעשו טרור כמו שהם יודעים לעשות..ואין למהלך הזה סיכוי להצליח.
אבל בכל מקרה הוא לא יצליח, הם לא רוצים כסף..הם רוצים את הארץ. ככה אתה אמרת..שהם רוצים את הארץ, למה נראה לך שכסף יענה את הכל?
הם לא גנבו לנו אותה..הקב"ה הוציא אותנו לגלות. בוא נדייק. והם התיישבו פה אח"כ..זה נכון..ואז באנו גם..ויש לנו פה מסיבה ענקית..
אבל שוב , "זאת הארץ שלנו", עובדה היסטורית- היא כללה את השטח לפי התורה. אז צדק היסטורי יהיה לקחת הכל.
או שאתה מערב עוד שיקולים כמו נוחות, פיקוח נפש וכו'..אבל אם העניין לעמוד על שלנו..אז למה אנחנו מסכימים לקחת רק קמצוץ ממה שבאמת שלנו?
משיח באמת יוכל מאד לעזור בזה...מוטיז
אני לא יודע מהו השלב הראשון, אני רק יודע שעוצמה לעם ישראל - זה חלק מהדרך...
הסדר לא יעבור דרך ארגונים.
פחח.. הארגונים לעולם לא יסכימו ולא בגלל הכסף מקטאר.
מדובר על כסף לאנשים עצמם, תעזבו ת'בית, סעו לירושלים, קבלו כסף ולשדה התעופה.
יש דרך לדאוג שמי שירצה יוכל לצאת... ואם הם יתחילו לטבוח בכאלה שירצו לצאת - כל העולם יהיה נגדם.
זאת ארץ שלנו, הקב"ה לא הוציא אותנו לגלות בשקית, ניצחו אותנו במלחמות והחריבו את בית המקדש. הארץ הזאת היא שלנו, היסטורית.
וכעת אנו חוזרים אליה. התיישבו? אוקיי.. או שישתלבו בהכנעה או שילכו מפה. הארץ שלנו גם אם הרומאים גירשו אותנו ממנה.
נכון, צדק היסטורי יהיה לקחת הכל. אכן.
אבל אני לא רמטכ"ל, איך אקח הכל? איך אעשה את זה בלי שהעם ירצה?
זה משהו שצריך לקדם, כרגע אין לי דרך.
אז מה זה אומרבצלםאלוקים
עצמה לישראל.? מה זה, כיבוש..מלחמות..מה?
"
מדובר על כסף לאנשים עצמם, תעזבו ת'בית, סעו לירושלים, קבלו כסף ולשדה התעופה.
יש דרך לדאוג שמי שירצה יוכל לצאת... ואם הם יתחילו לטבוח בכאלה שירצו לצאת - כל העולם יהיה נגדם"
אהה, והטרוריסטים ושאר מרעין בישין פשוט ישבו בשקט ויתנו לזה לקרות. ..אה?
וודאי שזו הארץ שלנו. אני רק אומרת שהם לא באו ולקחו לנו אותה בכוח- הפלשתינים..אנחנו יצאנו..ואז הם באו ..
ואנחנו חוזרים. אבל לאן? רק לאן שאנחנו בוחרים או מה?
אז תיאורטית אם יש תמיכה מהעם..זה מה שצריך לעשות עכשיו, להיכנס בכל השכנים ולקחת את ששלנו? (לא משנה המחיר..?)
כן, בין השאר, וזה בולט בחסרונו כרגע -מוטיז
עוצמה, שלטון, כבוד.
מה?
אמרתי, אם הם יתחילו לטבוח - כל העולם יהיה נגדם, ויש לזה חשיבות. זה ישנה את היחס אליהם.
מה משנה בכוח, ואם עזבתי את הבית לשנה ומישהו נכנס אליו וגר בו כי הדלת היתה פתוחה? זה לא שלי?
זה שלי, והם צריכים להבין ולתת למשמעויות של זה לחול.
אם זה חסר סיכוי לחלוטין - אז כנראה אין טעם, צריך לבדוק תמיד עד כמה זה ריאלי.
ו..כן, לקחת את שלנו.
לא הבנתי אבל איך מביאים אתזהבצלםאלוקים
לשמור על קווי 67..זה הנקודה?
"
מה?
אמרתי, אם הם יתחילו לטבוח - כל העולם יהיה נגדם, ויש לזה חשיבות. זה ישנה את היחס אליהם"
חמאס?
אהה, כי היום בעזה לא מוציאים להורג כל מתנגד שלטון..ולא נלחמים ותולים מי ש"חושדים" בו שהוא משת"ף.
ישראל רק תגיע עם הרעיון הזה וכל העולם יצא נגדה..ואם היא תתחיל בשקט בשקט לעבוד עם יחידים..יעלו על זה וינטרלו ..יילחמו ויהרגו אותם והבאים בתור לא יסכימו.
(וברור שרק קומץ קטנצ'יק אולי יסכים לדבר כזה..השאר גרים פה..חיים פה..לא יעזבו בשביל השתי שקל שישראל יכולה לתת להם..הם יעדיפו לפרסם את זה ולזכות בכבוד או בכסף מארגון טרור..)
אוקי, אז תבדקו.. בהצלחה..0:
אוקיי...מוטיז
את מקטינה את זה... "67? זה הנקודה?".. אבל זה לא כך.
אנחנו צריכים להראות עוצמה, בין השאר בהתעקשות על שלנו, בטח על מה שבידינו כבר.
אז להכניס צבא כדי למנוע את הרציחות, אולי לחכות שהן יתחילו.
להיכנס ולמנוע אותן ולתת לזה להמשיך
תודה..
תבדקו..?מוטיז
זה גם את.. זה הסיכוי היחיד באמת להגיע אי פעם למצב של שלווה ו... שלום
למה שלא תצטרפי? תבואי זה חשוב..
לאן?בצלםאלוקים
אני לא חושבת שהתפקיד שלנו היום זה לבוא ולקחת בכוח את ששלנו.
ז"א, אני הולכת על לקחת את ששלנו- את המקום שלנו כאומה המוסרית ביותר, הנאמנה ביותר, האמיתית, הישרה..מציון תצא תורה.
אנחנו אמורים להביא לתיקון עולם, והארץ היא אכן כלי לזה, אבל אני לא רואה דרך או אידיאל בלעורר עלינו עכשיו אינספור אויבים ..
במקום זה דעתי הקטנה אומרת שכל יהודי יפעל לקידום תורה ומוסר. זה נעלה בעיני..ו..אולי זו הגלותיות שלא תוכלו להוציא ממני..כך גדלתי..קשה לשנות.
וסתם כך, אם יום אחד ארצה להצטרף לצוות הבדיקה..איפה אתם מתכנסים?
בפורום אר"מ..מוטיז

לא מקטינהבצלםאלוקים
למרות שאני מודה שמילים יפות על עצמה רוחנית ועמ"י אור לגויים נשמעות גדולות יותר מכמה אדמות פלוס או מינוס. אבל אני לא אומרת פה כלום אלא מבררת את עמדתך. ואוקי, התעקשות על שלנו, שומעת.
אז אתה רוצה להיכנס לעזה ..אהה
ומה זה למנוע..זה לא שיום אחד בחמאס פושטים על עשרות בתים של פלשתינים שהסכימו להסדר עם ישראל..ואז ישראל נכנסת ויאללה בלאגן..זה הרי בקטנה..מתחילים והם תולים ועוצרים ויורים..אז תיכנס לעזה כי הרגו פלשתיני. אוקי..את זה בעולם יקבל בהבנה, וגם הישראלים שייהרגו או יחטפו שם.
ומה עם ערבים ישראלים? גם יסכימו לעזוב תארץ , בית , חברים, לימודים עבודה הכל..בשביל הכמה שקלים..?
שמע התכנית הזאת חמודה אבל אין בה קמצוץ של היגיון ופרגמטיות.
לא עזה, דיברתי על יו"ש.מוטיז
הרעיון הוא למנוע רוב ערבי, לא להעלים את כל הנכרים מהארץ. מאז ומעולם גרו בה נכרים שקיבלו זכויות תושב.
אז לא עזה ולא ערבים ישראלים. אלא רק יו"ש?בצלםאלוקים
(בשביל למנוע רוב ערבי מבצעים התנתקות..אמיתית אבל. 2 מדינות..חותכים מהם..זה הרעיון מאחורי השמאל הלאומי אגב..)
ומה עם הערבים בארץ..איך תמנע מהם להיות רוב?
אני מכיר את רעיון שתי המדינות..מוטיז
אבל הוא כמובן קשקוש..
כולם חוץ מהשמאלנים יודעים שמדינה פלסטינית היא רק שלב בדרך למלחמה על שאר הארץ. (כולם = ערבים ויהודים שאינם שמאלנים)
למה שהערבים בארץ יהיו רוב? הנושא הוא המליונים ביו"ש שבגללם בעיה לספח.
קודם נטפל בזה ואז פני אלי בש"א ונטפל בישראליים.
אוקיבצלםאלוקים
אז אין לך בעיה כרגע עם ערבים ישראלים..ובכ"ז כשאני כותבת שצריך להתייחס אליהם כמו בנ"א ושהם יחידים שלא קשורים לסיפור..זה לא מקובל עליך.
ז"א הם כן חלק מאומה פלשתינית שנלחמת בנו..אז איך זה שלא צריך להעיף אותם?
וכל הקטע של להעיף את הערבים מיו"ש זה רק בשביל למנוע רוב ערבי בעצם?
חשבתי שהיה פה קטע של חוזק ושלטון.. (מבולבל )
צריך הרבה דברים.. אבל יש סדר.מוטיז
לא להתבלבל, חבל.
הסברתי מצויין, זה שהם כאן לא סותר שלטון, כל עוד הזכויות שלהם בהתאם.
בקיצור..מוטיז
כל עוד הם מתנהגים כראוי ועל פי מעמדם בארץ הזאת - אני לא חושב שיש למישהו רצון לזרוק אותם.
(העניין הוא שהם לא מתנהגים כך, אלא שיש סדר.
לא דייקת..בחורצ'יק
לא כולם חוץ מהשמאלנים..אלא בדיוק בגלל שהם יודעים שמדינה פלסטינית היא שלב למלחמה על כל הארץ,הם תומכים בזה.אם השמאל בישראל,היה יודע שזה באמת יהיה טוב לישראל,הוא כניראה לא היה תומך .
סוג של...מוטיזאחרונה
אפשר להראות לך משהו מהתורה שאת טוענת שאת מאמינההמצב חסה
בה?
[תגובה לבצלם ובחורצ'יק]
"והורשתם את כל יושבי הארץ מפניכם:"
"ואם לא תורישו את יושבי הארץ מפניכם והיה אשר תותירו מהם לשיכים בעיניכם ולצנינם
בצידכם, וצררו אתכם על הארץ אשר אתם יושבים בה:
והיה כאשר דמיתי לעשות להם אעשה לכם:"
[במדבר פרק ל"ג]
רוצה לעשות איתם שלום?
עוברת על ביטול מצות עשה,
לאו הניתק לעשה,
ומקבלת קללה נחמדה.
את הזויה, אין לי מילה אחרת להגדיר אותך!-משה ר-
מאחל לך שתתפקחי , ולא בדרך הכואבת..
אויש נו.פייגליניזית
תעני לענין.
מבחינתך זו לא היתה תשובה לעניין?אלירז
אז איך את יכולה בכלל לכתוב בחתימה שלך "הרב כהנא צדק"
זה מה שהוא אמר. וזה מאוד לעניין.
לא יודעת.פייגליניזית
לא כל כך הבנתי מה המטרה, או בלשון פשוטה "הקטע" של אותם מתנחלים, או פלסטינים.
ראתי רק את ההתחלה, לא מי יודע מה הזדעזעתי.

אם התכוונת אלי,אז פסדר.שִׁירָה
שידברו,שיהנו.
מה יוצא להם מזה? -אני לא יודעת
זה פשוט קשקוש גדול
זה התחנפות איומה.זה כמו שני ילדים קטנים שהאמא-ידיעות אחרונות או ynet,איך שתרצו לקרוא לזה,מנסה להשלים בינהם.
וזה לא יעבוד.
כי ככה לא משלימים בין שני עמים
ובטח לא כשזה כל כך לא שווה.
אם כבר משלימים אז משלימים בדרך הוגנת והגיונית ,לא בדרך חנפנית וטיפשית ותינוקית שכזו.
ואנחנו לא נשלים איתם!!!
מקווה שהצלחתי להסביר ת'צמי.
לא תמיד אני מצליחה.קבלו בהבנה.
בלי הקטע של "להשלים"פייגליניזית
תראי, אני לא ממש הבנתי מה זה,אז אולי אסור לי בכלל לדבר, לא קראתי הכל.
אבל יכול להיות שזו סתם הידברות, בלי קטע של "להשלים" ,הרי הלכה היא כידוע, שעשיו שונא ליעקב.
אותי ענין לראות מאמר של ערבי אחד, "תמים" (אין לי מושג כמה הוא כזה באמת) בן 20. זה כן היה מענין. (במובן החיובי)
היי!! כתבת כביר!!
מוטיז
אויבים רשעים. אין מה לדבר עמם....פעמיים חי
מחר הם המחבלים הבאים.
צדיקיםבצלםאלוקים
תאמינו לי שאם מישהו יחשוב פעמיים אם לזרוק אבן או לא- זה מישהו שהשתתף בפגישות כאלה..ולא מישהו שנופץ לו הרכב ונשרף לו הבית בתג מחיר..
עם כל ההתלהמות ..אני אפילו לא מדברת על מי צודק ומי זה..לא זה הדיון - רק אומר שהם מביאים הרבה יותר תועלת מחמומי תג מחיר למיניהם.
כל כך לא.כתר הרימון
ממש לא,סתם אחת
השפה שערבים מבינים זה כוח, ואם ערבי יחשוב "פעם שעברה שזרקתי אבן, ריססו לי על הבית" [לצורך העניין..]
הוא לא יעשה את זה.
ואנחנו אמורים להיות חברים שלו אם הוא חושב פעמיים לפני שהוא זורק אבן? ממש צדיק יסוד עולם...
ריססו לו על הבית - לא יפחיד אותו. אבל רכב שנשרף -אלירז
כן.
לאמשנה, בגלל זה אמרתי לצורך העניין,סתם אחת
הקטע זה שהיה תגובה. אז הוא יחשוב פעמיים.
לא ככה בודקים...מוטיז
השאלה היא ממה נובע ההבדל בין המתנחלים ה"קיצוניים" ובין הנחמדים האלה..
והוא נובע מעליבות וערכי שמאל.
שום דבר טוב לא יוצא מהם.
איכס.מוטיז
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א
בס"ד
שלום לכולם!
כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.
תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?
עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!
תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".
אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.
אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד
של יהודים בואו ורשו ארץ
ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..
אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר
נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת
יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר
והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.
אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף. (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)
עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+
הוא רוצה שננציח אותו
וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס
חווה על שם צרלי
קדימה. מי לוקח את הכפפה.
לטרמפ יש ישוב,
למה שלצרלי לא יהיה?
(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר

קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א
בשם ה' נעשה ונצליח
מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם
החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.
להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.
שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com
חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה
החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל
בונים. מיישבים. גואלים.
מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל
אשמח לעזרה
מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י
יש שם ישיבה 24/7..
עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת...