עבר שבועות - בהר"ן מתחילים לאכוף איסור טלפון "חכם"אנונימי (פותח)

א. יצליחו?

ב. האם זאת הדרך?

לדעתי

א - כן (לפחות בתחומי האולפנה)

ב - לא. אין הכוונה שצריך להעמיד את כולם מול פיתויי הייצר, אלא שצריך לייצר אלטרנטיבה מסוננת ו\או מפוקחת.

כנסי:אנונימי (פותח)

א. כן (גם מחוץ לאולפנא,כי לא נראלי שבנות יעבירו את הכרטיס sim כל פעם שהם יוצאות מהאולפנא)

ב.כן, רק בגלל שבנות מתמכרות לפלאפון

צודקת!*ה*נסיכה=)

חוץמיזה שיש שם מחשבים, אז מה את צריכה אינטרנט כל הזמן???

באסהאנונימי (פותח)

באסה ...

אווופפפפ אנונימי (פותח)

א. מקווה שלא.

ב. לדעתי לא !! 

אני לא מבהר"ן - (אני בן)אנונימי (פותח)

והגעתי לשרשור הזה רק כי הוא הופיע לי בדף הראשי ב - 'הגיבו לאחרונה'.
ובכל זאת - אני מאוד שמח על זה.
סוף סוף מקום של הציבור שלנו שלא מתבייש להכריז בפומבי שהוא שואף לגדל בנות אכותיות עם יראת שמיים.
אין כ"כ מה להתווכח עם עובדות, שה'חכם' הזה החכים אותנו ביותר מידי טיפשות, בכל המובנים - כולל של עבודת ה'.

מה שבטוח שהרבה בחורים שמחפשים בנות עם יראת שמיים להקים את ביתן לעתיד -
יודעים עכשיו כבר יותר, איפה יש יותר סיכוי למצוא. את אחוז השידוכים לבחורים טובים - זה ודאי העלה...

אחרי ככלות הכל, תחשבי על זה. בדור שלנו כ"כ כ"כ קשה לחנך,
שזה צעד שראוי לעשותו בכל הישיבות/אולפנות שרוצים לחנך ליראת ה'.

יפה כתבת!אנונימי (פותח)

אננ שמיניסטית מבהר'ן..שבלולון
ואולי זה לא כ"כ נוגע אלי גם כי אין לי פאלאפון "חכם" וגם כי אותנו לא מחיבים, אבל אני אגיד לך דוגרי שאני ממש שמחה שאוכפים את זה. אומנם כשאני מדברת עם חברות מאולפנות אחרות אני מבינה שהמצב אצלנו קצת יותר טוב, אבל עדיין, מחרפן אותי שאני נכנסת לחדר ויושבות בו שלוש בנות כשכל אחת עשוקה עם הפלאפון שלה, וכל החיים מתכתבות בווטסאפ. אני חושבת שזה באמת יכול להגיע למקומות לא טובים, ואין לאולפנה שום דרך אחרת למנוע את זה. גם אם ידברו אני יודעת שזה לא באמת יעזור..
הולכים בדרך רעיה..לנו זה ככה משנה שעברה.....אנונימי (פותח)
אני מרגישה כאן יחידה בין רבים אך בכל זאת אומר דעתיאנונימי (פותח)

א. לא יצליחו לאורך זמן! הסמארטפונים זה תהליך שקורה בעולם כן. אולי זה יצליח בהתחלה אבל מטבעו שזה ייכנס שוב.

אני באמת ובאמת חושבת שזאת לא הדרך. לכל בת בשלב מסויים בחייה ובקצב ההתקדמות של הדברים היום לפחות בשנים הקרובות יהיה- סמארטפון. אפילו אם זה ייקרה אחרי שתצא מהאולפנה. מה לעשות זה העולם. במקום לתת כלים להתמודדות עם הדבר הזה. פשוט מוציאים אותו?? ובטוח בטוח שהדבר הזה ייחזור במהרה לכותלי האולפנא אז בכלל זה לא הגיוני.

אני באמת חושבת שזאת לא הדרך וצריך לכוון את הבנות להתמודד ולהשתמש במכשיר הזה בכלל ובעוד דברים בפרט ולעשות איתו טוב. זה לא הגיוני. זאת דעתי. תסכימו או לא. אבל עם דבר אחד אני בטוחה- זאת לא הדרך. והסמארטפונים עוד ייחזרו - ובגדול

יש עוד כמה ישיבות כאלו, התיכונית שלי למשל..לב אדום.

ואני הגעתי לשרשור הזה מהמעודפים...

תחפש באולפת נריה- יש שם אחלה בנות!!!- באמת!!!יריחו

חחח אצלנו זה כל פלאפון....וזה עובד וזה פשוט מעולההבדמייך חיי
בס"ד
בהתחלה כוולןן התחרפנו תחיים שלהן ..אבל עכשיו יש יותר שיח אחת עם השנייה וכשלומדים ב א מ ת לומדים ושיש הרצאה אז ממש מקשיביים לה...חיים אמיתיים..אבל לבוגרות לא לןקחים...ולשאר מהבוקר עד סוף הלימודים. ...ולכן אני בכמ אישית דוגלת ביום בשבוע בלי פלאפון בכללבכלל...מציעה ממש!!
האמת היא שלכולנו (אני מקווה) יש יום בלי פלא'!!!אנונימי (פותח)

אין על שבת;)

אני מבהר"ן...*$*

דבר ראשון אם זה יצליח- זה תלוי עד כמה האולפנה רוצה את זה... אם הם באמת לא רוצים שבאולפנה יהיו סמארטפונים, הם יצליחו!! הם באמת מסוגלים... זה תלוי בכח רצון שלהם אבל אם הם לא באמת מאמינים שזה יקרה- זה לעולם לא יקרה... כי לאף אחת לא יהיה בעיה להשתמש בסמארטפון, רק כשהיא עוברת ליד החלון של הרב נוימן היא תחביא שניה את הפלאפון ותמשיך הלאה... כי היא יודעת שלא יעשו לה כלום אם היא לא תחליף ל- c2 ...

ובקשר לאם זו הדרך- אני חושבת ממש שכן, כי כמו שאמרה השמיניסטית- זה באמת מעצבן שאני נכנסת לחדר וכל אחת עסוקה בפלאפון שלה ואפילו לא אומרת לי שלום כשאני נכנסת... אם לא יהיו להן סמארטפונים- לא יהיה להן יותר מידי מה לחפש בפלאפון אז הן יהנו יותר מהפנימיה, וגם ישמרו קצת יותר על הנפש שלהן...

כשלבנות יש סמארטפונים- האולפנה לא יכולה לדאוג שהן לא יחשפו לתכנים לא ראויים, שהם לא רוצים שבחינוך של האולפנה שלהם זה מה שהם יקבלו... וכשאין להן את זה, הם יכולים להיות יותר בטוחים שבנות שומרות על עצמן...

רק אני חושבת שזה קצת מעצבן שאומרים את זה ככה באמצע שנה... כי הרגע בנות קנו פלאפון...

בקטע הזה בנות שוכחות ש- "יש אמון באולפנה"

ב-ה-צ-ל-ח-ה!!

...shira935

אי אפשר לשנות את העולם בגלל שהוא מתקדם..... אם בנות חושבות שזו הדרך וההורים שלהם מאפשרים להם את זה אז זאת הדרך!

התכוונתי..shira935

התכוונתי לאמר במקום "זאת הדרך" להגיד "זה מה שיהיה"

זה מעולה! מקנאה בכםאנונימי (פותח)

אישית אלי באולפנה נמאס לי ללכת ולראות בנות תקועות בתוך פל' זה מגעיל זה מזעזע זה דוחה

הלוואי שאצלנו זה היה אסור והיה קצת יותר חיים. 

אנונימי ו*s* אתם ממש מצחיקות. אתם יודעות?נו"ש

גם בפלאפונים הדפוקים אפשר להתמכר.

בטח היום, שכמעט לכולם יש בלי הגבלה.

הם פשוט מדברות בהודעות. מי צריך בכלל ווטסאפ?

אה, ובנוקיה ההוא, שדיברתם עליו - לאחותי יש אותו. ונחשו מה? גם בו יש אפליקציות. יש אפליקציות = כל המשחקים שהם מכורות אליהם, הווטסאפ וכו' - אוי, גם שם יש! ההבדל היחיד הוא הטאצ', וחוץ מנוחות זה לא נראה לי כ"כ עקרוני... [אבל אולי זה סתם דברי הדיוט (עם ה'. לא עם א'.)]

לא שאני בעד הפלאפונים האילו או משהו.

ממש לא.

לא נראה לי שזה יעזור מה שהם עושים, ולא נראה לי שזה חכם. אבל יפה שהם חושבים על זה.

כל הכבבוד להם!! באמת!!אביה!!!

אולי זה קצת מעצבן אבל בסופו של דבר זה רק בשביל החינוך...

הם עושים את הצעד המתבקש ביותר...דוסית גאה!
את צודקת... אבל...*$*

עובדה שבנות שיש להן נוקיה c2 ( ועוד כל מיני כאלו...) ה-ר-ב-ה פחות מכורות!! זה משגע כל פעם עד שזה עולה בפלאפון הזה... והרבה פחות נח וגם יכולות לראות בזה רק בת אחת ואולי אולי שתי בנות... ( ובסמארטפונים יכולות מינימום 4 בנות לשבת על פלאפון אחד...)

וחוצמיזה שבנוקיה וכאלו אין wifi... וזה ממש(!!) משמעותי!! כי בנות הרבה פעמים אין להן איטרנט בפלאפון אבל דרך ה wifi הן יכולות לעשות הכל... (אפילו בלי שההורים שלהן יודעים..)

קיצר... זה נכון שגם בפלאפונים הפשוטים אפשר להתמכר, אבל זה יותר קשה וגם לוקח הרבה יותר זמן... (ובד"כ קורה בידיעת ההורים.. כי הם יודעים אם הם שמים אינטרנט בפלאפון של הבת שלהם או לא.. ובד"כ מי שמתמכרת זה בגלל האינטרנט...)

דוס

אין לי ווטסאפ. לא הצלחתי להוריד =\פלספנית

מיומנות השימוש בטכנולוגיה לא תצנח מהשמים אנונימי (פותח)

צריך היה  ללמד את זה באולפנא

פעם הייתי במקום שאסור בו סמארטפוניםאנונימי (פותח)

אז החזקתי שני מכשירים

אחד - שכל העולם הכיר ועוד אחד שהשתמשתי בו כשהיה אפשר...

אז זה אפילו היה משתלם כי זה היה ב-2 רשתות שונות, והיו לי מבצעים משניהם לאנשים אחרים....

לא בטוחה על העיניין..אנונימי (פותח)

אני בוגרת של בהר"ן, וגם לי יש קטעים כאלה בדירת שרות- שכולן מתעסקות בווסאפ וכו' (יש לי נוקיה C2 ואין לי ללא הגבלה ובכלל איןם לי אינטרנט- ככה שאין לי בכלל אפליקציות וכל זה..) וזה באמת לא כיף להיכנס לדירה ולראות את כולם ככה.. ובמיוחד כשרוצים לעשות משהו ביחד עבל כולן עסוקות בפלא' שלהן..

אני מקוה בשביל האולפנא שהם יצליחו לאכוף את זה.. זה יעשה הרבה טוב לאולפנא! אני רק מקווה שזה לא יגרום לסתם מריבות בין הצוות לבנות. (יש לי הרגשה  שהבנות שיצטרכו לריב איתן זה הבנות שרבים איתן על חצאית למשל, ואני מקווה שזה לא יגרום להן לעוד יותר אנטי לאולפנא..)

ואני לא ממש בטוחה שזאת הדרך.. כמו שאמרתי בהתחלה- זה בעייה לא רק של האולפנא, הבנות יתקלו בזה גם בהמשך החיים, צריך ללמד איך להתמודד עם זה ואיך להשתמש בחוכמה בדברים האלה.. וחוץ מזה, שעוד כמה שנים לא תהיה ברירה ולכולם יהיה טלפונים חכמים אז לא בטוח שזה יעיל..

בוגרת האולפנא- בהמשך החיים הבנות לומדות לווסת אתיום השביעי

עצמן.

בגיל התיכון- זה הגיל שבו החיים החברתיים מתרקמים,

והפלאפונים פשוט הורסים.

אני קוראת כאן תיאורים שלכן על האולפנא עכשיו,

ומנסה לדמיין את זה לפני 5 שנים. אין מצב!

כל מה שזוכרים מהאולפנא אח"כ זה ההוי החברתי.

ואם כשאת נכנסת לחדר אין גיבוש וצחוקים וכיף- למה את האולפנא? תלמדי קרוב לבית,

ההורים ישמלו פחות כסף, וסלמת! (ולבנות אחרות, שרוצות את החברתי, יהיה מקום!)

מיומנות השימוש בטכנולוגיה לא תצנח מהשמיםאנונימי (פותח)

מיומנות השימוש בטכנולוגיה לא תצנח מהשמים צריך ללמוד ולתרגל את זה. זה בא לידי ביטוי כל הזמן בשירשור זה.

מחד יש עדויות על שימוש לא ראוי מבחינות רבות - חברתית, דתית ("קדושה") ואישית ("התמכרות"). מאידך, יש החושבות שכל הרומן עם הטכנולוגיה מיותר ומזיק. אילו (המשתמשות שלא כראוי) ואילו (שלא משתמשות בכלל) אינן דברי אלוקים חיים.

הטלפון לא "חכם", אבל הוא מקושר. הקישור שלו יכול לקשר כל אחת ואחת לעולם של מידע העומד לשרותה. ה WAZE ישמח לספר לה מתי היא תגיע לצומת למרות הפקקים (ושמה היא תפגוש את אבא בדיוק בזמן כי היא לא נוסעת בטרמפים), ב WHATSAPP היא תקבל תזכורת שמחר יש יום הולדת לסבתא, בדואר האלקטרוני היא תגלה שהשכנה מחפשת דחוף מטען שהיא בדיוק רצתה לזרוק, והרב גימיל יענה לה בשלוש לפנות בוקר מה לעשות אם החלב השפריץ לה על שניצל קר.

משתמשות מיומנות יותר אולי ימצאו גם שימוש טוב ב FACEBOOK אבל לי אין רעיון. בכל אופן כל הדוגמאות לעיל נקודתיות אבל בסופו של דבר מצטיירת תמונה של מציאות חדשה רבויית קישוריות שאי אפשר להתעלם ממנה. בעצם אפשר - אבל אחר כך נשלם מחיר כבר כי זה בדיוק כמו לא ללמוד לשחות, רק שכאן הים לא באשדוד אלא מעבר לפינה. מעבר לכל פינה.

מיומניות שלא תצנח !!!צפתים לשלטון

אני מקוה שהים הוא לא מעבר לפינה (אצל רבים ממנו).

נכון שהוא מאוד קרוב אבל לא עד כדי כך.

לדעתי יש עדיפות לא להפתח,כי עדיף לא לקחת את הסיכון ואח"כ להתחרט שלקחת את הסיכון

(אם כן החלטת לקחת את הסיכון)

על הסמרטפונים אפשר לדון עד להודעה חדשה אך בסופו של דבר כל אחד יעשה מה שהוא מאמין בו

שנזכה לעשות רק בחירות טובות,

בהצלחה

איך לא מעבר לפינה?אנונימי (פותח)

את לא עושה עבודות תוך כדי שימוש ברשת? את לא מחפשת מתכונים? אתם לא בודקים מחירים בזאפ? את לא מחפשת קווי אוטובוס? את לא גולשת בפורומים של בשבע?

הנגישות המוגברת של המכשיר הקטן והזמין היא עוד מדרגה אבל הים הוא אותו ים והערבים (המבוזבזים על המחשב) הם אותם ערבים...

אני חמשושית בבהרןהנסיך הקטן.

ואני חושבת שזה באמת חכם לאסור את הפלאפונים האלה.

א-ב-ל

לי יש גלאקסי y וההורים שלי חסמו לי את האינטרנט וגם את הwi-fi ככה שאין לי שום אפשרות גישה לאנטרנט ובכל זאת אוסרים לי להשתמש בפלאפון, וזה באמת מעצבן כי יש לי חברון עם פלאפון נוקיה C2 ושיש להם אנטרנט אבל בגלל שזה לא טאצ אז זה לא משנה.

היום כמעט בכל פלאפון יש אפשרות לאינטרנט גם אם זה לא טאצ אז זה לא עוזר לאסור את הסמארפונים בגלל האינטרנט אם יש את זה גם בפלאפונים אחרים.

איך חוסמים wifi?אנונימי (פותח)

למיטב ידיעתי אין מצב.

אין אפשרות לחסום WIFIגיברת פלסף.

אפשראנונימי (פותח)

זה אמנם לא נקרא לחסום

אבל אם אתה מבקש שבסים שלך לא יהיה אינטרנט ושזה יחסום אז ה ווי פיי לא עובד

לא נכון, תתחדשיאנונימי (פותח)

אם חוסמים בחברה (זה לא בסים) את חיבור הנתונים הסלולארי, עדיין אפשר להתחבר לרשתות מחשבים. בקיצור - יש לך WIFI. תתחדשי...

אני בהרניסטית שהחליפה את הסמרטפוןאנונימי (פותח)

וכן, זה קשה...

אני רגילה לבליפ-בליפ של הוצפ ויש שיגדירו אותי מכורה- אבל זה אפשרי.

ואני חייבת להודות שהייתי בטוחה שהתגובות מהחברות יהיו דברים בסגנון 'איזה חננה' וכד אבל להיפך!

בנות ממש מעריכות וממש מפרגנות על ההחלטה הזאת.

(לדעתי, בת שמכורה- תמשיך להסתמס במקום להשתמש בוצפ אבל זה כבר סיפור אחר..)

באסה שאסור!!שפית

אני שנה הבאה הולכת לבהרן ותכננתי לקנות מיני גלקסי ואיינלי מושג מה אני יעשהצ עכשיו

האנונימי - בגלל שזה מאחותי..אנונימי (פותח)

אולפנה מטרתה לחנך, ולחנך (לא רק, אבל גם) זה אומר לתת לתלמידותיה כלים להתמודד עם החיים, והחיים, מה לעשות? זה לפעמים אומר גם טכנולוגיה וגם התמודדות עם חברה מכורה (מזכיר לי את משל החיטה המשוגעת, למי שמכיר..). ואם האולפנה לא מקנה את הכלים להתמודדות הזו היא מפספסת את אחת המטרות העיקריות שלה..

יש לי עוד הרבה להגיד בנושא (לכאן ולכאן - זה דיון מעניין שאין לו תשובה חד משמעית והוא תולי בהררבה גורמים) בהזדמנות..

תגובההודיה 5555אחרונה

אני ממש לא מסכימה איתך, בתור מישי שלומדת באולפנא, אם תנסי להזכר היו המון שיחות על זה. השאלה היא אם היית מספיק חכמה לזכור את זה ולפהנים. או שרק באת לשיחות האלה בשביל לסמן וי שהגעת . אם היית מקשיבה היית מבינה שהאולפנא כן מנסה לתת כלים להתמודד עם זה. ומסבירה אלפי פעמים למה זה לא בסדר. השאלה אם את מוכנה לקבל.

כששמעתי את זה ישר אמרתי:מקום בעולם

באנה,זה לא הגיוני..
אלה החיים. אתה מתקדם כמו שהחיים מתקדמים..
אי אפשר כביכול להשאיר את הבנות מאחור כשהכל מתקדם כי זה לא נראה להם נכון..
אני חושבת שהטעות פה היא על טלפון חכם..
 כי אני מכירה כ"כ הרבה בנות עם פלאפון מקשים ואנטרנט שמכורות פי אלף ממני!

חחחחחחחחחחציפור שיר

לדעתי זה טוב ממש!!!

כנסו ותפנימו משהו חשובמישי שמבינה..
עבר עריכה על ידי מישי שמבינה.. בתאריך י"ד בסיון תשע"ג 22:08

וזאת מיקרופון(ההרצאה) שלי ההחלטה הזאת של בהר"ן לא חכמה בכלל!!! כדי שבנות יפנימו את המסרים והערכים בעניין הסמארטפונים  אי אפשר בבום אחד לקחת להם את זה אלא בהדרגה כי בנות שיש להם סמארטפון קשה להם להתנתק ממנו ברגע והאולפנה צריכה להבין את זה!!! עדיף להביא את הכלים כדי להתמודד עם דברים ולא לחייב כי כשבנות לא באות ועושות את זה מעצמם- זה לא שווה ת'מאמץ של האולפנה בכלל. ועוד דבר זה שיש כאלה ששברו את האמון בבהר"ן וגלשו באינטרנט בפלאפונים "החכמים" שלהם לא אומר שכל האולפנה אמורה להחליף בגללם את הפלאפונים שהאולפנה תתמודד עם הבנות האלו בנפרד!!! סורי על החפירות אבל עוד משוו חשוב, זה סתם חארטות כי עובדה שבנות החליפו את הסמארטפונים שלהם לפלאפונים רגילים שיש בהם ווי פיי!! אז מה האולפנה עשתה בזה שהיא העיפה את הסמארטפונים?! תחשבו על זה... חיוך 

מסכימה איתך לגמרי!!!!הנסיך הקטן.

האולפנה לא תצליח! וזו לא הדרך...אנונימי (פותח)

י

אולפנת רננהעלה קטן

היי, צריכה בדחיפות מידע על אולפנת רננה

מה הסגנון באופן כללי, למי מיועד, איך האווירה

ומבחינה תורנית-דתית- מה הסגנון? האם מותר שם פלאפונים?

האם יש אולפנה אחרת מקבילה בסגנון כדי שאוכל להשוות?

כל מידע יעזור לי

תודה רבה!

מישהי יודעת אולי?עלה קטן
מכירה קצת מרחוקמתואמת

נחשבת אולפנה תורנית בעיקרון, לא בקצה הכי תורני של הסקאלה. למיטב ידיעתי מותר שם סמרטפונים, אולי צריך סינון.

אולפנות נוספות שאולי אפשר לבדוק: שיראל, עטרת רחל, ראשית.

(אני מכירה את הנושא ממקום של אמא לבת באולפנה, אז לא יודעת מקרוב מאוד...)

תודה רבה! עזרת ליעלה קטןאחרונה
קומי אוריאיידן

אני רוצה ללכת לאולפנת קומי אורי ואני צריכה לשכנע את ההורים שלי ואני לא יודעת איך מישהי יכולה לעזור לי בבקשה?

ההורים שלי מאוד דוסים אבא שלי רב וכו..

הם מסכימים לי ללכת לתפארת, ראשית, רעיה ובהרן אפילו לכפר פינס הם לא מסכימים.

מישהי יכולה לעזור?

..הרמוניהאחרונה

למה את רוצה ללמוד שם?

מה הדברים שחשובים לך?

הפורום הזה פעיל? אני ממש אשמח לתשובהעלה קטן

לא בשבילי -

אולפנה בסגנון של אולפנת בית-אל

מישהי מכירה אולי?

תודה מראש!

מחפשת אולפנה בסגנון מתנחל ברסלב כזהאנולה

היייייי לכולןןן 

מחפשת אולפנה לשנת לימודים תשפ"ו עולה (עולה לי"ב)

אני יודעת שזה ממש מאוחר אבל תמיד עדיף לנסות

רגע חחח בטעות נשלח, -המשך-אנולה

בקיצור סגנון ברסלב כזה מתנחל 

חצאיות ארוכות, טלפונים כשרים, עם בגרויות 

לא כ"כ משנה איפה עדיפות לירושלים אפשר עם פנימייה 

בנות טובות וכפיות זורמות סגנון דוד המלך כזה..

מקום שיהיה חיבור לה מתוך אהבה 

וצוות טוב 

חחח זהו בעיקרון 

אשמח להמלצות וגם לטלפונים או מייל של המקום

היימפוצלשת(:אחרונה

יש את אולפנת ראשית ואולפנת נביעה שהם בירושלים

ויש את אולפנת טהר ביד בנימין ואולפנת תפארת במגדל העמק

יש פרטים בגוגל תחפשי..

בהצלחה 😇

הי חדשה כאן!מיכלי123
ברוכה הבאה, נכנסתי רק כדי להסביר שלא פעיל כאןחסום לשעבר
(בנות נא לא לסקול אותי)
🏢פתית שלג

לצערי עם כל הפוליטקלי קורקט אין אימוג'י נסקל או סוקל

אז תסתפק באימוג'י של בית הסקילה

חסום לשעבראחרונה
אתה יודע שגם אתה אמור להיסקל?
התאמת אולפנה לעולה לכיתה ח'צביהק
שואלת לחוות דנת לגבי אולפנות של בנות דתי לאומי עם פנימיה/חצי פנימיה. עזרו לי איך לבחור נכון.
מחפשת מידע על אולפנת צביה בקעת הירדן. (אולפנת חמרהציפור כסופה
מישהי מכירה??? ויכולה לספר
אולפנה עם חטיבת ביניים בירושלים עם בנות דוסיות?טל524

מחפשת לאחותי - אולפנה עם חטיבת ביניים בירושלים עם בנות דוסיות? קיים כזה דבר? אשמח לרעיונות. לא כולם צריכות להיות דוסיות, אבל לא להיות היחידה.

ממד הר נוף ואז לעבור לאולפנה דוסיתמרגולאחרונה
יש להם חטיבה, יש בנות שבאות אחרי כיתה ו רק לחטיבה

אולי יעניין אותך