בעקבות חשדות של הורי והמורה שלי והמאבחנת שעשתה לי אבחון דידקטי שיש לי הפרעת קשב וריכוז (בלי היפראקטיביות) פניתי לרופא מאבחן... אחרי חצי שנה של חיכייה ממושכת לתור נחתתי במשרדו
היה צריך להביא שאלון שכל מיני אנשים מילאו, ההורים שלי, המחנכת ואני..
בשאלונים בעיקר התרכזנו כולנו וסימנו בעיות שמשתייכות רק לקשב, בלי היפראקטיביות.
היינו אצל הרופא ככה שעה דיברנו איתו הוא בדק דברים נתן לי משימות. ואז הוא אמר שלפי השאלונים הוא לא יכול לאבחן כי אם צריך שייסמנו 9 קטגוריות שאומרות שיש לי קשב וריכוז אז יש 4. קיצר אין לו אבחנה אבל יש לו "חשד".
אבל הוא אמר שדווקא בכלל לא התייחסו בשאלונים להיפראקטיביות שכשהוא בילה שעה איתי הוא אמר שקשה לפספס את זה. ובאמת איכשהוא בשעה הזאת התעסקתי עם כל דבר אפשרי, הכרטיס המגנטי, העט ועוד.. אבל הוא לא יכול לאבחן אותי על כך "חשד".
הוא שלח אותי לעשות מבחן מוקסו, אומרים שזה מאוד אמין.
עשיתי היום את המבחן. אומרים שהוא אמין. נראה לי מוזר כל ילדה בת 16 תרגיש שהמבדק הזה נורא שטותי (מי שמכיר) ותעשה מולו מלא טעויות. משהו במבדק הזה לא הסתדר לי. קייצר חיכיתי לתור שלי של המבדק ובינתיים למדתי למתכונת בתנך שיש לי שבוע הבא, איכשהוא למדתי יופי, התרכזתי והכל היה מעולה. נכנסתי עשיתי את המוקסו הראשון המאבחן אמר שיש קצת קשב וריכוז. ושאני ייקח ריטלין וייעשה אותו שוב תוך שעה לראות איך הכדור משפיע.
לקחתי את הכדור וחיכיתי, ניסיתי ללמוד לתנך וכמה שזה נשמע מוזר- כל אותו זמן שהייתי בהשפעה של הכדור פשוט לא הצלחתי! איבדתי ריכוז בשניות ניסיתי לשבת על פרק מסכן בבקיאות שעות כשיכלתי לקרוא ולהבין אותו תוך 10 דק לפני. עשיתי שות את המוסו מתחת לריטלין- והתוצאות יצאו חיוביות. הריטלין עזר מאוד לתוצאות ולריכוז. אבל איך?? גם אחרי המוקסו השני כשאני עדיין בהשפעת הריטלין כמה שניסיתי לא הצלחתי ללמוד! כלפני זה למדתי ככ טוב! פשוט מוזר...! אשמח לשמוע דעתכם