ובמקום שמחה את מרגישה עצב על עצמך,
זה אומר שאת במקום לא טוב, ממש לא.
כבר לא מסוגלת לשמוח בשביל אחרות.
ובמקום שמחה את מרגישה עצב על עצמך,
זה אומר שאת במקום לא טוב, ממש לא.
כבר לא מסוגלת לשמוח בשביל אחרות.
ושיש לך תחושות בריאות ;)
שאני מרגישה מכה כואבת שמישהו מתקדם הלאה?
פעם שמחתי בשבילם
היום כשאני עתידה להיות היחידה שתשאר רווקה אז בא לי שעוד ישארו במצבי....
אם היא לוקחת אותך למקום חיובי אז זה בהחלט דבר בריא.
"אמר הקב"ה: קנא, שאלמלא הקנאה אין העולם עומד, אין אדם נוטע כרם, אין אדם נושא אשה, ואין אדם בונה בית".
(ילקוט שמעוני)
של דיכאון ועצב
אז תנסי לקחת אותה לכיון של עשיה ולא של ייאוש.
בגדול קשה לא לקנא בכלל, יותר קל לנתב משהו קיים לדבר חיובי.
ולבנתיים אנחנו פה
ממש לא.
הדאגה לעצמך לא מכסה את השמחה על חברתך.
אל תרגישי רע עם ההרגשה, היא לגיטימית.
"..מלמד שכל אחד נכוה מחופתו של חברו (בבא בתרא עה א). כי אין זה מטעם הקנאה אשר תיפול רק בחסרי הדעת...
אלא מפני ראותו עצמו חסר מן השלמות מדרגה שהיה יכול להשיגה כמו שהשיגה חברו." (מסילת ישרים פרק ד')
כי אני מרגישה יותר טוב כשאנשים סביבי לא מתחתנים.
סתם ככה בתור בני אדם.
ולא בני אדם רעים.
קנאה שנגרמת חלילה מרוע, אלא מתוך רצון להיות חלק מהמציאות הזאת, והיא נותת לנו את הדחיפה לזה..
קנאה כזאת מתעוררת בתקופות שפל. כאשר חשבתי שכבר ניסיתי הכל וכלום לא עוזר. והנה, החבר שלי השיג דבר שאולי לעולם לא אשיג...
צריך לבער את המחשבה הזאת. תורך יגיע בעז"ה. עכשיו, תשמחי בשביל חברתך, כמו שאת רוצה שחברותייך שיתארסו אחרייך ישמחו בשבילך.
קל לכתוב, פחות קל ליישם...
בהצלחה!
אף אחת לא תתארס אחרי,
אני בדרך להיות הרווקה היחידה.
תמצאי חברות חדשות
ככה ההרגשה יותר טובה.
כבר נשואות,
מאלה שלא- הרוב חילוניות.
בכיתה בלימודים- כנ"ל...
וגם בלעדיהן - הקנאה היא תוצאה של הייאוש. ובשורש צריך לטפל. תאמיני בעצמך. בעז"ה זה יקרה מהר ממה שאת חושבת..

זה כבר לא יקרה יותר מהר משאני חושבת
כי אלוקים באיחור רציני איתי,
יש בכיפה רווקה בת 42- נראהלי אני אהיה היורשת שלה בפורומים בקרוב
יש לך אבא שאוהב אותך ורוצה רק את הטוב עבורך.
ויש לך גם מישהו. שמחכה איפושהו.
תאמיני בזה!
ב"הצלחה ושתזכי למצוא אותו כבר ולהקים בית נאמן וכשר, ולדור ישרים בישראל.

מאיזה סיבה ה' מעקב את הזיווג, יש זוגות נשואים שהיו שמחים להתחלף איתך, גם להם יש נסיונות, ואולי הקב"ה רוצה לחסוך אותם ממך..
אני מכיר זוג שנולדה לו בת, אחרי חצי שנה גילו לה גידול בראש ל"ע וכעבור כמה שנים של סבל איום, היא נפטרה..
אנחנו לא יודעים מה השיקולים של ה' אבל הכל לטובה, ובעז"ה תראי שרק טוב יצא לך מזה 
לק"י
אני מניחה שלא ממש..
אבל עדיף להאמין שיהיה טוב בעז"ה..
שלא נדבר על הטיפולי פוריות שזה דורש
את בחורה טובה. תאמיני בזה. ובעז"ה תמצאי בקרוב מישהו מתאים (גם בזה תאמיני...).
טבעי להרגיש צביטה בלב, ורצון ה' הוא שנעבוד על זה ונתחזק באמונה שה' לא שכח אותי ושהזיווג שלי יגיע בקרוב
מאוד מתחברת לתחושות שלך, אני זוכרת את הקשיים שהיו לי לפני החתונה בכל פעם שחברה הודיעה על אירוסין.. לא יעזור להלקות את עצמך. התחזקי ושמחי את עצמך, בעז"ה ישמחו אותך בקורב
כשבת 18 עם סוג של בעיות נפשיות+ ליקוי באינטלגנציה[לא נאמר סתם...משהו מאובחן] עוקפת אותך בהרבה קשה לשמוח.
ואפילו "האם המתעללת" מתחתנת בשנית, אמנם עם בעייתי גם,
אבל למה לי לא מגיע גם משוגע כמוני?
האמת שאני עוד לא ממש מכירה את ההרגשה כי רוב החברות שלי עוד לא נשואות, אבל כשחברה אחת התארסה לפני כמה זמן אז ה"לחץ" התחיל...
קודם כל, אומר את דעתי: הגיוני- זה כן, טוב- לא ממש...
כלומר זה טבעי לגמרי שאלו התחושות שתרגישי, כך כל אחת אחרת הייתה מרגישה נראה לי, אבל אני כן חושבת שכדאי לנסות לשנות את זה.
כי בעז"ה כשתתארסי (בקרוב
) את תרצי שישמחו בשבילך- ולא פחות, שיאחלו לך דברים טובים.
דרך אחת שיכולה אולי לנסות לשנות את זה- וזה יהיה טוב גם בשבילך וגם בשביל החברות, היא:
להתפלל עליהן! להתפלל שיהיה להן טוב.
להתארס זה לא קל! זה לא תקופה פשוטה... יש לצערינו הרבה זוגות שמבטלים אירוסין ח"ו... וגם נשואים- א"א לדעת מה הם עוברים... צריך כ"כ הרבה סיעתא דישמיא.
אז כשחברה שלך מודיעה לך שהיא מתארסת- תשתדלי להתפלל עליה, שיהיה לה בהצלחה! שתהיה לה תקופת אירוסין טובה וקלה וחיי נישואין מאושרים. כשאת עושה את זה את מרוויחה מכמה כיוונים:
1. קודם כל לשם הדבר עצמו- התפילות שלך בוודאי יעזרו להצלחתה של החברה, דבר שבשורה התחתונה את בהחלט רוצה (אם באמת יש לך לב טוב ואני בטוחה שכן..
)
2. "אחרי המעשים נמשכים הלבבות"- אפילו אם זה יהיה מאולץ זה יגרום לך באמת לקוות שלחברה יהיה טוב- ובכך באמת לשמוח כשטוב לה!
3. זה טוב מאד בשבילך- המחשבות האלו שמתי שאת שומעת שמישהי מתארסת ומה שעולה לך לראש זה "אוי לא, רק שלא אשאר לבד" הן באמת לא כ"כ טובות מהבחינה שהרי גם את רוצה להתחתן! את מתפללת לה' שתתחתני- אז המחשבות הללו לא בטוח שהן כ"כ מוסיפות זכויות בשמיים... ובכל זאת זה מחשבות שיש לכולם וקשה מאד לשלוט על מחשבות. אבל על מה שאת מתפללת בתפילת שחרית/מנחה או כל תפילה אחרת- בזה את כן יכולה לשלוט! ואת יכולה גם לבקש מה' שלא "יחשיב" את המחשבות הלא טובות שיש לך כשאת שומעת שחברה מתארסת, שהם באים מתוך אינסטינקט, אלא את מה שאת בוחרת להתפלל עליו! שכן יהיה לה טוב! וזה יכול להוסיף לך המון המון זכויות...
כמו שכבר כתבו כאן, קל לכתוב אך קשה יותר ליישם. ובכל זאת- אם תנסי באמת לעשות את זה, אפילו באופן מאולץ, אני מאמינה שזה יעזור.
בהצלחה ממש ממש!
בד"כ שבנות כותבות דברים כאלה הן מצפות לתמיכה וחיבוקים ולא לעצות.
ובנים הם הנוטים לתת עצות פרקטיות.
אך מכיוון שכבר כתבת אתייחס,
מכל מיני סיבות אני לא חושבת שאתחתן אז לא ממש מזיז לי אם ישמחו בשבילי או לא,
אם כן יקרה נס כזה[ודרוש וואחד נס] גם לא ממש אכפת לי אם ישמחו או לא כי לי בשורה תחתונה יהיה טוב.
1.קצת מצחיק, יש כ"כ הרבה חולים, רווקים,ללא ילדים....יש קצת קודמים בתפילות שלי.
2.מאולץ? מאוד רק יזכיר לי יותר את המצב.
3.דוגרי זה לא באמת משנה כבר מה אתפלל זה לא יקרה, אז המחשבות לא מזיקות לכלום...
ואם זה לא יעזור לך אז מקווה שאולי למישהו אחר שקורא את זה...
לי זה עוזר בסיטואציות אחרות בחיים- אם למשל (אני זורקת דוגמא) לחברה שלי יש טסט ואני נגיד נכשלתי 10 טסטים... וישר אני לא רוצה שהיא תצליח- אז אני דווקא אתפלל שהיא כן תעבור (זה דוגמא על דבר קטן כמו טסט אבל אפשר להשליך על דברים יותר גדולים בחיים).
את פתחת את השרשור מסיבה כלשהי- כדי לפרוק ואולי מעוד סיבות... ואת כתבת בעצמך שאולי זה מעיד על מקום לא כ"כ חיובי... מה שאומר שמין הסתם כן היית רוצה להיות במקום חיובי יותר.
אני מקווה שלמרות מה שאת כותבת עדיין לא תאבדי תקווה, ולא פחות- אמונה. לא רק בה', אלא גם בעצמך.
רק טוב! 
בעז"ה.
אוי לך אם תחשבי כך... (באמת, המחשבות האלה לא טובות. הן סתם "מפילות" אותך אפילו ביחס למצב הנוכחי.. תשתדלי לא לחשוב כך. בתור מי שקצת מכיר, אני אומר לך שיש סיכוי יפה מאד. את פשוט צריכה מישהו שמתאים לך. אדם שיש בו צדדים שונים - צריך מישהו מקביל.. אז אולי זה קצת יותר קשה למצוא. ובהיות שכאשר תתחתני בקרוב בעז"ה, את הרי תצטרכי כמו כל אחד יותר "קבלת השני" והתחשבות וכו', מאשר בחיי הרווקות - כמו כל אחד שמתחתן - אז אולי תנצלי את הזמן בינתיים לעבוד על זה, וכך את ממש מתחילה להתכונן לנישואין... זו סגולה טובה לא פחות מלקנות טלית, לענ"ד...)
מה כ"כ מצחיק? את לא אמורה להתפלל רק על החברות, אלא בנוסף לחולים ולרווקים ולאלה ללא ילדים- תתפללי גם עליהן. זה ממש יפה ובכלל לא מיותר- תקופת האירוסין היא באמת לא פשוטה ויש בהחלט על מה להתפלל...
מסכימה שאחרי הפעולות נמשכים הלבבות, תמיד תמיד כדי לקוות שלאחר יהיה טוב. בן אדם שמקווה ומתפלל שלחבריו יהיה טוב- יהיה לו על כך שכר מהשמיים, בן אדם שלא- באמת כדאי לפחות לנסות לשנות את זה...
בעזהי"ת
וזה הדבר הכי טבעי ונורמלי בעולם, ולהיפך, זה שאת מקנאה זה "קנאת סופרים" ובעז"ה בקרוב ממש ממש תמצאי גם את את הזיווג הראוי לך ביותר משורש נשמתך.
אדם לא נענש על קנאה אלא על מעשים (ע"ע קין והבל), ואין לך מה לחשוש יקרה, אם זה לא היה ככה היה לך מקום לדאגה 
זה ממש טבעי ולגיטימי שתרגישי ככה!!
את ממש לא היחידה שמרגישה ככה אז אל תרגישי רע עם עצמך..
אם תרצי לדבר- אז בשמחה 
אבל בעיקרון היא צודקת, לא?
הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה..
פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות
הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)
אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל
את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,
הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת.
ולא הוסיף יותר.
אני בעד,
לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:
1. היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.
2. זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.
3 הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!
תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.
דוגמא -
תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך 
הוא @חתול זמני.
פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום
עם שטויות
פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃
זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"
ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"
אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)
את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.
אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה.
והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".
רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.
יש עוד מחקרים דומים.
הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?
ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.
זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים.
הוא כמובן לא קשור לכאן
שלום
האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?
היי לכולם,
בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)
כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין
הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת
ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.
אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?
מה שאר החיילים הנשואים עושים?
הראשונים.
לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.
מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.
רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....
חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.
נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?
ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר
בקרוב אצל כולם בע"ה!
איזה מרגש
שתבנו בית קדוש ושמח ביחד
ארץ השוקולדמזל טוב,
שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות
איזה יופי!
שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!
המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!
איזו בשורה משמחת ומרגשת
בשעה טובה ומבורכת ממש
שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳