בשתי הלידות הראשונות שאבתי במשך 5-6 חודשים בגלל חשיבות ההזנה בחלב אם, (לא הצלחתי להניק),
עד סוף חופשת הלידה שאבתי ממש מסביב לשעון, את הארוחה הבאה + להקפאה אם הכמות היתה גדולה מאוד,
ואני ממש מבינה ומזדהה עם תחושת ה"אין כח לשאיבות", כשבנוסף שטיפת הבקבוקים והמשאבה על כל חלקיה היתה אינסופית... כשחזרתי לעבודה השתדלתי לשאוב בבוקר, במהלך היום, כשחזרתי הביתה, בלילה, אבל הלחץ בעבודה התגבר, ובנוסף לא היו לי תנאים מינימליים של מקום לשאוב בו, ולאט לאט כמות החלב פחתה. בשלב מסוים כשראיתי שהחלב אכן דליל הבנתי שאין לי ברירה אלא להפסיק להילחם ולעבור לתחליף חלב. הצטערתי מאוד, אבל זה היה כורח המציאות.
לדעתי חלב אם הוא באמת התזונה המתאימה ביותר לתינוק, בוודאי לפני שמתחילים עם אוכל מוצק. יש חשיבות גדולה לנוגדנים ולחומרים נוספים שאת מספקת לתינוקת. לכן אם את בבית ולא בעבודה, יש לך זמן לשאוב, ואת לא מצויה במצב של משבר ומצוקה נפשית, אל תתייאשי מהר מדי! (אבל אני מסכימה עם מה שכתבה האנונימית שמעלי, את לא צריכה להשתגע אם זה לא עושה לך טוב).
דבר שעזר לי מאוד - שיתוף של בעלי, הוא תמך ועודד אותי להמשיך לשאוב כל עוד יכולתי, ואמר לי להרפות מהעניין כשכבר לא יכולתי. וגם לעזרה הטכנית שלו היתה חשיבות, בשעות שהוא היה בבית, ובסופי שבוע, הוא היה שוטף ומכין לי את הציוד לשאיבה הבאה כך שאם ירד ממני עול קטן אפילו פעם ביום - זה היה משמעותי.
ואגב - עכשיו השלישית מצליחה לינוק ולא תלויה בשאיבות, כך שעוד לא אבדה תקוותנו...