חשבון נפש - לחץ חברתיאוסנת

מי לא טחנה עד דק (באולפנא, בסניף, בבית...) שלחץ חברתי הוא דבר מזיק, ושהתעסקות בחיצוניות היא מיותרת כמעט לגמרי?

ובכל זאת, לפני שאנחנו מעבירות את המסרים החשובים הללו לחניכינו, בואו* נעצור ונחשוב:

אנחנו לא רצות בהמונינו לקנות ב"חור" (חצאיות של פרינס), או באותנטי (בין השאר - חצאיות קומות בכל מיני צבעים)?

אנחנו לא מחקות אחת את השניה, ונראות בדיוק אותו הדבר (שתי שכבות של חצאיות, גופית "תמנון" ושתי חולצות)?

אנחנו ב א מ ת אוהבות את הנעליים שאנחנו קונות ב"טבע נאות" (או כל פריט לבוש אחר שנפוץ במחוזותינו)? זה באמת נוח לנו?

כל זאת, בלי לדבר על כך, ש"בחורה פשוטה" נחשבת מי שיש לה רק 3 חצאיות מה"חור" (150 ש"ח כל אחת)...

אולי הגזמנו?

ולאחר ההרצאה הארוכה, אשמח לשמוע את דעתכן...

*האקדמיה ללשון העברית התירה לומר לנקבות בציווי, בלשון זכרים בציווי. לומר "בואנה" - זה קצת עילגות.

אני ממש מסכימה...שירה =)
אבל - מה לעשות????
מה זאת אומרת?אוסנת
להפסיק להשקיע הון עתק בבגדים, להפסיק לקנות כל דבר שנפוץ ומקובל, להפסיק ללכת כמו בסיביר באמצע הקיץ...

למרות שחלק מהבעיה היא, שאין מספיק חנויות לבגדים צנועים. לכן יוצא שכולן קונות באותה חנות...
אז לקנות לא מתוך - "לכולן יש".
אסנת צודקת....אנונימי (פותח)
לחץ חברתי-שבונץ'
מצד אחד אני ממש מסכימה איתך... מצד שני...
נגיד בגדים באותנטי... אני באמת קונה...אבל אני לא יודעת...בטוח חלק מיזה נובע מלחץ חברתי אבל מצד שני אני באמת אוהבת ת'בגדים...[וגם עכשו כשאני חושבת על זה ,התחלתי לקנות שם בגדים הרבה לפני שחברות שלי התחילו...] אבל אין לי מדגרות מאותנטי [!]
וזה גם ממש חוסך לקנות שם ;) ואני רואה בזה גם סוג של לחץ טוב...כי אלו רוב רוב הפעמים בגדים צנועים...ו..

ובקשר לחור-יש שם פשוט פווווולים של חצאיות ג'ינס... ורוב העולם הולך עם חצאיות ג'ינס...כי זה הבד הכי נפוץ בערך [במיוחד אצל דתיות]...אבל יש פול סגנונות לג'ינס...אז מן הסתם שכולן יקנו שם...

אבל אני די מסכימה איתך..שלא תביני לא נכון...אבל זה לא מפריע לי כל הלחץ של הבגדים...יש יותר לחצים חברתיים בנושאים אחרים שמציקים לי...
*מדרגות...חצאית מדרגותשבונץ'
תכלס'-פלספנית
בס"ד
לא.

אינלי שום חצאית מהחור. אפעם לא חיפשתי דווקא חצאית של פרינס. (יכוליות שזה הדבר היחיד שמצאתי- אבל לא דווקא את זה.). אינלי שום בגד מאותנטי. אנ'לא לובשת 2 חצאיות אם זה לא נצרך ממש. גופיית תמנון אני לובשת רק כשצריך. בחיים לא קניתי טבע.
ובאמת, הלחץ החברתי הזה, הוא כלי ע---נ---ק. עצום. אדיר, נפלא, נוראי והרסני. תלוי בחברה. ולכן אמרו חכמים- אמור לי מי חברך ואומר לך מי אתה.
יש חברה, שבה ככל שאתה עובר על יותר חוקים- אתה יותר "מגניב". ויש חברה שבה ככל שאתה יותר "דוס"- אתה יותר מגניב. (אגב, לפירוט (כמעט) מלא של דוגמאות ל"מגניביות" מהסוג ה"ראשון"- בכרטיסישי שלי, והיפוכיהן בסוג ה"שני".)
הלוואי שנדע לנצל ת'כוח העצום הזה ר-ק, ר----ק ר---ק ר---ק לדברים הכי הכי טובים.
אני חושבת שלחץ חברתי אף פעם לא טוב.אוסנת
אדם צריך לבטא את עצמו, את האישיות שלו - בלי להגרר אחרי החברה.
כן. אם אדם לא מרגיש צורך נפשי להתפלל, אז שלא יתפלל רק בגלל החברה (אלא יזכור - "אחרי המעשים נמשכים הלבבות"...).
אם אדם יעשה מצוות ויתחזק בגלל לחץ חברתי, ברגע שהוא יחליף חברה - הוא יחליף גם מנהגים.

אדם צריך להאמין במה שהוא עושה, לרצות את מה שהוא עושה. לא להגרר ולעשות את מה שמקובל! (גם לא בטוח שזה טוב לו...)

בנוגע לביגוד - צריך להתלבש צנוע. אבל לא צריך להשקיע הרבה כסף בבגדים, ולא צריך לקנות את מה שכולן לובשות, כי זה "איני".
מצד שני,פלספנית
בס"ד
נניח ובת כלשהי לא מתפללת. אין, פשוט אינלה כח להתפלל. תמיד.

ואותה בת נכנסת לחברה, שבחברה הזאת- כולם שיא המתפללות בכוונה והכל. כדי לא "להיות שונה מהחברה", אותה בת גם תתפלל. ונניח שבהתחלה היא רק תגיד ת'מילים, ותעשה ת'צמה שיא המתכוונת. אחרי המעשים נמשכים הלבבות- ומתוך שלא לשמה יבוא לשמה.
זאת, למשל, דוג' ללחץ חברתי חיובי.
אבל -אוסנת
אומנם הבת הזאת תתפלל בהתמדה ואפילו תתעלה בזכות התפילה, אבל היא לעולם לא תברר מדוע זה כל כך חשוב.
ואז, כשהיא תעזוב את החברה שבה מתפללים יום-יום, היא תפסיק גם להתפלל.
לעומת זאת, אחת שזה יבוא מעצמה, ולא תעשה זאת מתוך מחויבות - זה יתמיד לאורך זמן.

תסתכלי מה קרה ל"משכילים" באירופה. הם באו ממשפחות שומרות תו"מ, וגם הם שמרו תו"מ, אבל מתוך מחויבות ולחץ חברתי.
את יודעת מה היה בלי לחץ חברתי?רגב
לפני כמה זמן דברתי על זה עם אחותי והיא הצליחה לשכנע אותי!

שאלתי: למה השם בכלל ברא את הדבר הזה,לחץ חברתי?
והיא ענתה לי, שלחץ חברתי אולי מצטייר כדבר לא טוב, ובאמת,בהרבה מקרים הוא לא טוב. אבל אם לא היה ב כ ל ל לחץ חברתי,היה לחץ חברתי לכיוון ההפוך,בגלל שאני לא עושה כמו כולם,אני מצפצף על כולם ועושה מה שבראש שלי,וחס וחלילה לא מה שמישהו אחר עושה, לא היתה תקשורת בין האנשים וח"ו היינו כל היום רבים ומנסים להיות מקוריים.

אז לחץ חברתי זה טוב או לא טוב?

זה הדבר הכי טוב בעולם, ועם זאת הדבר הכי גרוע בעולם. תלוי מאיזה צד מסתכלים על זה ועד כמה הולכים על פי זה.
אבל מורי'ה-שבונץ'
נגיד על הלחץ שמי שיותר "דוס" יותר מגניב...זה הרבה יותר טוב מאשר להפך..
ברור שעדיף שה"דוסיות" וההתחזקות ינבעו מהאמת והחיפוש ולא מלחץ...אבל אם רק ככה מגיעים לזה גם זה טוב..בהתחלה הוא יהיה דוס ולא יבין על מה ולמה...ולאט לאט הוא יבין..

וזה ממש נכון שלחץ חברתי יכול להיות נפלא ויכול להיות הרסני...זה ממש תלוי לגבי מי מתי ולמה...
ממש נכון!סמיילי דוס
בקשר ללחץ החברתי...דינה ברזילי
אין לי מה לומר בקשר לבגדים- אין לי אף בגד שיש לחברה שלי, ולאף חברה שלי אין בגד שיש לי, כי אני מידה נוראאאא גדולה, ואני יכולה לקנות בחנויות מאוד ספציפיות, אז לא חשוב...
אבל לאחרונה הרהרתי עמוקות בקשר ללחץ חברתי אבל בנושא אחר- גיטרה.
אני אוהבת לנגן, ואני מנגנת על מפוחית די טוב. אבל עוד ועוד בנות לומדות לנגן בגיטרה, וה הסב את תשומת ליבי... ו-הופ! גם לי בא!
הסברתי להורים שלי שאני חפצה בגיטרה, והסברתי להם שאני מבינה בעצמי שזה מלחץ חברתי. אבל לשמחתי הם אמרו- לא אכפת לנו שזה לחץ חברתי כל עוד זה במישור חיובי! רוצה גיטרה- קחי גיטרה! כל עוד הלחץ החברתי לא משפיע במישורים שליליים- כמו קיצור אורך השרוול/חצאית/חור שני+ אז הכל טוב.
(סורי על החפירה..)
מסיכמה!!!!!!!!!!!!!!חסה :)
ב"ה

ת'אמת אף פעם לא קניתי בחור, ואין לי חצית פרניס או גופיות תמנון. מאותנטי-פעם אחרונה שקניתי ממנו היה לפני שנה. טבע גם קניתי לפני שנה אבל לא לבשתי אותם בגלל שזה לא נוח להיות איתם הרבה זמן (בככל עם נעלים ) אז נתתי אותם(לאמא). ת'אמת אני לא קונה לי את הבגדים אלא אמא (מזל שאני שונאת ללכת לקנות בגדים).

לחץ חברתי יכול באמת להביא את הבנ-אדם למקומות מעוד נמוחים שהוא לא רוצה להיגע אלם, צריכים לעמוד ולעמול על זה יומם ולייל.

לילה טוב וסליחה אם פגעתי, העלבתי או כול דבר אחר...
ושניזכה להכתב ולהחתם בספר חיים טובים!
זה ממש מורכב...ישה"ז=]
מצד אחד, כן גם אני ל-א מתחברת למה שאסנת אמרה..אולי זה קצת חסך אבל בחיים לא הייתי ב"חור"... ועד לקראת סוף שנה שעברה לא היתה לי "גופיית תמנון"
אז יופי, מה אמרתי עכשיו, שאני לא נכנעת ללחץ חברתי?...
זה לא אומר כלום...
בתכלס- "גופיית תמנון" אפשר לקרוא לזה לחץ חברתי- זה שכולם קנו את זה, ואפשר לקרוא לזה- גופייה שעוזרת לשמור על צניעות שב"ה הרבה משתמשות בה...
-ו... באמת באמת...בתכלס.. לא מבחינת לבוש אלה בכללי.... לחץ חברתי זה דבר שנוגע להמון דברים... ועל השאלה "אולי הגזמנו?" אני רוצה לענות...- כן, אולי .. אבל בתכלס, זה תלוי בבנאדם ובאופיו....
ונקודה חשובה למחשבה... אם ראיתם מישהי שעושה משהו... וזה במקרה לא נראה לכם, אל תקפצו ישר "זה לחץ חברתי"... כי זה לא חייב להיות זה... וזה לא תמיד נובע מזה..!
>>>>אוריה שמחה
לפני כל דבר שאני עושה או קונה- אני חושבת: "ממה זה נובע? כי כולם עושות ככה? או כי באמת אני אוהבת?" לרב אני משתלטת על הלחץ החברתי, זה לא כ"כ משפיע עלי. לדעתי מי שמושפע מלחץ חברתי- רואים אתזה בברור עליו. ואני לא אפרט כי זה גובל בלשון הרע, אבל בטח הבנתם ת'עיקרון...=] בהצלחה!
אני ממש מסכימה עם מה שאמרתם....שירה =)
ואני ממש חושבת שזה בזבוז כסף וכו'
אני ל'א י'דעת מה לעשות עם זה כבר!!!!!!!!!!!!!!!!!
(אין לי חצאיות של פרינס ואין לי טבע... כמו כל מי שהגיבה בערך... ;))
ואם התשובה היא גם וגם??חיוכים
זותומרת גם בגלל שכולם קונות את זה וגם אני אוהבת את זה???
אבל לא הגבתן לי על נושא הגיטרה...דינה ברזילי
מה דעתכן- זה היה טוב שנכעתי ללחץ החברתי??
---אוסנת
אני לא רואה שום דבר רע בלקנות בגד שיפה בעיניך, גם אם לכולן יש אותו.
הרי, בסופו של דבר, לא סתם לכולן יש אותו...
הבעיה מתחילה, כשלא חושבים האם הבגד יפה בעיני, אלא קונים לפי מה שמקובל.
קחו, למשל - את תסמונת הקרוקס. בהתחלה מכרו את זה בתור נעלי בית לאנשים עם בעיות ברגליים.
מאז זה הפך להיות הדבר הכי "קולי" ו"מגניב" ויפה.
רוב מי שחושב שהוא באמת ובתמים אוהב את הקרוקס, היה מקיא אם הקרוקס היה מומצא היום.

אפרופו - לעניין הגיטרה...
בכל זאת אני לא חושבת שזה רע ללמוד כי כולן לומדות. את אוהבת לנגן? נחמד לך? אז למה לא?!.
אם את אוהבת לנגן אז- סבב"ה!שירה =)
אם זה לחץ חברתי אז באסה...

גמר חתימה טובה לכולם!!!
רוצה לשמוע סיפור?רגב
אחותי לפני חמש שנים קנתה קרוקס.

היא הלכה איתם ברחוב וכווולם הסתכלו עליה וכל מי שהכיר אותה אמר לה:מה זה הנעליים המכוערות האלו???

אחרי בערך חצי שנה,פתאום זה התחיל לדלוף, ואז חת שתיים-לכולם יש קרוקס. (וכמובן-אני לא אוהבת את זה-זה פשוט נוח!! [עלאק]) אחותי כבר מזמן לא לובשת קרוקס (-כי לכולם יש [וגם זה לא כל כך טוב]).

מה יש לכם לומר להגנתכם?
אין לי מושג איפה זה ",חור"?מירבהלה
"חור בקיר"...אוסנת
זאת חנות במדרחוב בירושלים.
יש שם את כל החצאיות הטחונות של "פרינס" (ההיא עם העיגולים, ההיא עם הכיסים, וההיא עם הריצ'-רצ'...).
אני קונה מהחור. הכל בערך חוץ מפרינס.. =]פגזניקית גאה!
יופי!! אז את גרה בירושלים ותוכלי להסביר ליחיוכים
איך בדיוק מגיעים לשם.. כי אני תמיד מסתבכת...
אחלה. באישי בהזדמנות..=]פגזניקית גאה!
יופי!!! מעולה!!חיוכים
אני די מסכימה עם כל הדיעות שנאמרו פה..פגזניקית גאה!
צריך לחשוב ממה זה נובע.
אבל אם את אוהבת אתזה, ויש אתזה לכולם- אז למה לא?
מסכימה ממש..יהודיה גאה=]
אבל ב"ה בחברה שלי כבר פחות או יותר נגמרו הלחצים של הבגדים...בחיים לא קניתי בחור ולא באותנטי..טבע יש..אבל עדיין לא הבנתי גם מה העניין..אין עוד חנויות של גינסים?!
בחיים לא הייתי בחור-האמת כי לא ידעתי איפה זה..ואני הרבה בירושלים..(אשמח לדעת איפה זה במדרחוב..=])

גמר חתימה טובה שבת שלום
החור-שבונץ'
או יותר נכון "חור בקיר" זה מימין ל'הפנינג'- ולי לקוח זמן למצוא את זה...אבל זה די שווה ת'חיפוש...

ב"הצלחה..!!
באיזור שאני גרה בו יש בערך 4 חנויות לבנות דתיות44444
והציבור הדתי בו מגוון ביותר ולכן יחסית למקומות אחרים הלחץ החברתי הוא מאד קטן ובבגדים אפילו קטן יותר.
אבל מה לעשות, כמעט כל החנויות האלה מביאות את אותה סחורה וגם אם את באמת רוצה לקנות מה שאת אוהבת ולא שרק החברות שלך אוהבות או שכולם הולכות עם זה, זה כמעט בלתי אפשרי אלה אם כן בא לך לסוע במשך כמה שעות לירושלים או לפ"ת. וגם שם שבמבחר גדול יותר עדין הסגנון לא משתנה. מה שלא מודרני (וזה לא קשור רק לבגדים צנועים) פשוט לא מיצרים. לי יש סגנון מאד יחודי ובמיוחד בענין הזה אני לא נתותה ללחץ חברתי אבל לאחר סיבוב בכל ה-4 חנויות... אין מה לעשות אני הרי חיבת ללכת עם משהו.
יש דברים שיש אותם להרבה אבל זה לאו דווקא נובע מלחץ חברתי זה פשוט נוח או פותר בעיות צניעות.
כמו שרוולונים, גופיות שארוכות בבטן וכו'...
או פליז של ג'וזף קאופמן ושורש שהם בסה"כ נוחים ועונים על צרכים שיש אותם לכולם או צרכים משותפים לדתיים.
אגב, יש קצת בעיה עם גופיות תמנון...אוסנת
אם הגופיה בצבע שונה מהחולצה והחצאית (או בצבע זועק ובולט), זה עדיין לא צנוע (גם אם זה מכסה את הגב).
לא נכון- זה כמו ללבוש חולצה בצבע אחר מהחצאית..אנדרלמוסיה
אבל..מי לובשת גופי'ה לא בצבע של החולצה??מומו הפרה*
כיאלו זה בד"כ חצאית גי'נס עם חולצה באיזה צבע...אני בד"כ לובשת צבע גופיי'ה בצבע של החולצה...
[זה הי'ה לאוסנת.]
לא הבנתי מה הבעיה אם זה לא אותו צבע...אתיולה החתולה
בס"ד
זה כמו שתגידי שצריך ללבוש חולצה בצבע של החצאית...
אבל יש בנות שלובשות אתזה, וזה ממש פתוח, והן לא שמות חולצה סגורה. זה בעיה!!!
ואו אני ממש לא הבנתי אתכן...שוס להיות שלוס
מה הבעיה ללבוש בגדים לא באותו הצבע????

ומישהי הזכירה את זה , ואני גם קצת כזאת... שלקנות משהו מוזר, שלחברות שלי אין...
תתפלאו...אוסנת
אבל יש מלא שלובשות גופיה כתומה זועקת, עם חצאית וחולצה בכל צבע אחר.

והבעיה הצניעותית - זה זועק ובולט, ומבליט מקום לא רצוי.
טוב שאמרת 'אני' !נועם =)
דווקא זה ממש יפה למשל ללבוש חצאית ג'ינס וחולצה שחורה וגופיה בצבע שונה שתשבור את ה'שגרה'... לפי דעתי אין שום בעיה ללבוש גופיה בצבע אחר מהחולצה- אשמח אם מישהי שחושבת שזה בעיה תסביר לי למה בדיוק..
לאלה שמחפשות תרוץ ואומרות שגופיית תמנון מכסה ת'גבקראתיך
ולכן הם לובשות אז אם זה באמת עקרוני להם והם רוצות להיות צנועות אז שיכניסו את הגופיה לתוך החצאית(ואין הבדל,זה מכסה טוב מאוד והרבה יותר צנוע...)......זה ממש לא צנוע שמותחים את הגופיה וזה מבליט....וזה יותר לא צנוע מאשר שיראו לך ת'גב...פשוט תכניסי תגופיה לבפנים...
>>>נועם =)
לכל אחת יש את השיקולים שלה ויש דרך להפוך כמעט כל דבר לצנוע.
איאייאי קראתיך...מומו הפרה*
זה מה שאני עושה בזמן האחרון כאילו תיהתי לעצמי מה אני טיפשה?ללבוש גופי'ה שזה יבליט?/כדי שאני אהי'ה צנוע...בחודש האחרון זה מה שאני עושה...אבל לפי דעתי...אני אפרוש לבגד גוף....לפי דעתי זה יהי'ה לי יותר נוח מאשר להרים ת'חצאית כל שני'ה כזה ולמתוח ת'גופי'ה מלמטה שיסתדר ויהי'ה נוח : )
אז יש פיתרון גאוני.אוסנת
לא ללבוש גופית תמנון.

יש גופיות הרבה יותר זולות וצנועות. הבעיה היא, שהן לא - ק ו ל י ו ת. באסה.
אז נמשיך ללבוש גופיות תמנון, ולהתחבט בשאלה - מתחת לחצאית? מעל?
מה יותר צנוע - למתוח, או להשאיר רפוי?

נשמע דבילי.
אסנת-רגב
זה באמת נח.

ואני גם חושבת שזה יפה,ואם לובשים את זה בצורה נורמלית-אין שום בעיה של צניעות.
גופיות תמנון זה ממש לחץ חברתישוש14
יש לי חברה שאחותה בכיתה א' קנתה גופיה
מה הקטע ??....(אולי זה קולי )
אני ממש נגד זה אין לי בכלל תמנון
הבעיה פה זה שאתן עושות מזה ענין יותר מדי גדול !נועם =)
'אני נגד' -- כאילו מה הולך פה.. זה סה"כ גופייה !!!!! ואין מה להגיד- היא באמת נוחה ויש הרבה דרכים ללבוש אותה בצורה צנועה. אני עדיין לא מבינה מה הבעיות שלכם.

אני לא קונה גופית תמנון בגלל שזה 'קולי' מ-2 סיבות:
1. זה לא מעניין אותי שזה קולי- זה פשוט נוח.
2. אולי אצלכם זה קולי- אצלנו זה לא קולי לקנות בתמנון... חחח...
התורה מתעסקת בפרטים הקטנים.אוסנת
אז אל תאשימי אותנו בהתעסקות בגופיה (שהיא בכלל לא קטנה, ומאוד משמעותית).

לא כעסתי פה על אף אחת, ואני מצטערת על החריפות. אבל לפעמים בשביל לעורר תשומת לב לנושאים חשובים (כן, זה חשוב) - צריך לומר דברים בצורה קשה.

למען האמת, אני אוחזת בארוני 2 חצאיות מה"חור" ו - 2 חצאיות מאותנטי. תרגישו בנוח. (זה רק מהשנה, בגלל שבאמת אין בגדים בחנויות)

שבונץ', עוד בגן חובה יש לחץ חברתי של בגדים, ואפילו של פלאפונים. לידיעתך.
צצצצצצצצצצצצצצצצצצצצצודקת!!!!אנונימי (פותח)אחרונה
אבל לא ניראה לי שבכיתה א'שבונץ'
יש לחץ חברתי על סגנון של בגדים [ועוד על גופיות תמנון...] אולי מאחיות שלה...ואם זה לחץ חברתי ....אז אוי ואבוי...לאיזה מצב הגענו...
זה מה שאמרתי..מומו הפרה*
בשביל זה יש....בגד גוף...
אין יותר מדי חנויות.......רעותיי
בתכלס החנויות שאמרת
זה החנויות שאפשר למצוא שם בגדים...........בערך
זה לא דווקא לחץ חברתי

כמה דבריםמים חיים

דברראשון- ישהבדל בין לחץ חברתי להשפעה חברתית-

כלומר לפחותאצלנוף שהגעמתי לאולפנאר לא הבנתי את בנות הולכות עם בגדים מסוימים- זה היה חלי ממש מכוער- והיום אני הולכתעם אותם בגדים אבל -זה לא בגלל ש- אם לא אלבש את זהאהיה לא קולית אלא- פשוט לאט לאט זה נראה לי יפה והיום אני אוהבת תבגדים האלה. וישדברים אחרים שאין לי כי אני לא רוצה אותם ולא בזה אני קולית או משהו כזה.

חוץמזה שידש לחץ חברתחי טוב . למשל:אם יש שיעורתורה רשות באולפנא ויש בנות שזה משעמם להם והרוב אוהבות אותו אז הם לא יגיעו , אוף זה משעמם ולא הולכים, וישהרגשה ששיעורים זה כיף וטוב.והם יכולותלהשאר בחדר אבל לא יסחבו אחריהם בנות.

ובקשר לבגדים-  שתמצאי בגדים יפים צעונים המחירים זולים- תודי- שנלך לשם , בנתים און כל כך כאלה ואין מה לעשות אלא לקנותיקר, וחוץ מזה, אין מה לעשות אנחנו בנות וזה רגש טבעי לאהוב בגדים ולקנות וכו  כמו שכתובשבעל  משמח את אשתו בבגד.  

זה חלק מההויאנונימי (פותח)
אז מה לא קרה כלום הלחץ החברתי ממש לא טרגדיה אז כולם נראות אותו הדבר? זה יעבור מבטיחה.
ברגע שיוצאים מהאולפנא כל אחת מקבלת סגנון משלה
זה חלק מההוי האולפניסטי תהנו מזה...
אולפנת רננהעלה קטן

היי, צריכה בדחיפות מידע על אולפנת רננה

מה הסגנון באופן כללי, למי מיועד, איך האווירה

ומבחינה תורנית-דתית- מה הסגנון? האם מותר שם פלאפונים?

האם יש אולפנה אחרת מקבילה בסגנון כדי שאוכל להשוות?

כל מידע יעזור לי

תודה רבה!

מישהי יודעת אולי?עלה קטן
מכירה קצת מרחוקמתואמת

נחשבת אולפנה תורנית בעיקרון, לא בקצה הכי תורני של הסקאלה. למיטב ידיעתי מותר שם סמרטפונים, אולי צריך סינון.

אולפנות נוספות שאולי אפשר לבדוק: שיראל, עטרת רחל, ראשית.

(אני מכירה את הנושא ממקום של אמא לבת באולפנה, אז לא יודעת מקרוב מאוד...)

תודה רבה! עזרת ליעלה קטןאחרונה
קומי אוריאיידן

אני רוצה ללכת לאולפנת קומי אורי ואני צריכה לשכנע את ההורים שלי ואני לא יודעת איך מישהי יכולה לעזור לי בבקשה?

ההורים שלי מאוד דוסים אבא שלי רב וכו..

הם מסכימים לי ללכת לתפארת, ראשית, רעיה ובהרן אפילו לכפר פינס הם לא מסכימים.

מישהי יכולה לעזור?

..הרמוניהאחרונה

למה את רוצה ללמוד שם?

מה הדברים שחשובים לך?

הפורום הזה פעיל? אני ממש אשמח לתשובהעלה קטן

לא בשבילי -

אולפנה בסגנון של אולפנת בית-אל

מישהי מכירה אולי?

תודה מראש!

מחפשת אולפנה בסגנון מתנחל ברסלב כזהאנולה

היייייי לכולןןן 

מחפשת אולפנה לשנת לימודים תשפ"ו עולה (עולה לי"ב)

אני יודעת שזה ממש מאוחר אבל תמיד עדיף לנסות

רגע חחח בטעות נשלח, -המשך-אנולה

בקיצור סגנון ברסלב כזה מתנחל 

חצאיות ארוכות, טלפונים כשרים, עם בגרויות 

לא כ"כ משנה איפה עדיפות לירושלים אפשר עם פנימייה 

בנות טובות וכפיות זורמות סגנון דוד המלך כזה..

מקום שיהיה חיבור לה מתוך אהבה 

וצוות טוב 

חחח זהו בעיקרון 

אשמח להמלצות וגם לטלפונים או מייל של המקום

היימפוצלשת(:אחרונה

יש את אולפנת ראשית ואולפנת נביעה שהם בירושלים

ויש את אולפנת טהר ביד בנימין ואולפנת תפארת במגדל העמק

יש פרטים בגוגל תחפשי..

בהצלחה 😇

הי חדשה כאן!מיכלי123
ברוכה הבאה, נכנסתי רק כדי להסביר שלא פעיל כאןחסום לשעבר
(בנות נא לא לסקול אותי)
🏢פתית שלג

לצערי עם כל הפוליטקלי קורקט אין אימוג'י נסקל או סוקל

אז תסתפק באימוג'י של בית הסקילה

חסום לשעבראחרונה
אתה יודע שגם אתה אמור להיסקל?
התאמת אולפנה לעולה לכיתה ח'צביהק
שואלת לחוות דנת לגבי אולפנות של בנות דתי לאומי עם פנימיה/חצי פנימיה. עזרו לי איך לבחור נכון.
מחפשת מידע על אולפנת צביה בקעת הירדן. (אולפנת חמרהציפור כסופה
מישהי מכירה??? ויכולה לספר
אולפנה עם חטיבת ביניים בירושלים עם בנות דוסיות?טל524

מחפשת לאחותי - אולפנה עם חטיבת ביניים בירושלים עם בנות דוסיות? קיים כזה דבר? אשמח לרעיונות. לא כולם צריכות להיות דוסיות, אבל לא להיות היחידה.

ממד הר נוף ואז לעבור לאולפנה דוסיתמרגולאחרונה
יש להם חטיבה, יש בנות שבאות אחרי כיתה ו רק לחטיבה

אולי יעניין אותך