איזה פורום יותר מתאים לבן 18Namy

"נוער וגיל ההתבגרות" או "צעירים מעל 20".

מצד אחד, הפורום "נוער וגיל ההתבגרות" עוסק בעניינים שיותר מעניינים אותי ומצד שני אני לא רוצה להתרגל לעניינים האלו, כדי שכשאגדל יהיה לי קל יותר להתנתק מהם.

מצד שלישי, הם אתם מרגישים בנוח שנכנסים לפה חברה בגילי?

תודהNamy

וזה מפריע לכם שאני פה?

כן. כשאומרים מעל עשרים, מתכוונים לזה.כתר הרימון

בואו לא נתכחש לאמת...ואת יודעת מה היא.למען האמת...

כבר בתחילת ימי הפורום כשצווחו וצעקו על זה ש"משתמשים רק מעל גיל 20" להיות בפורום, וניסו "לנדות" (כמובן רק במובן הווירטואלי...) כאלו שידעו שהם פחות, כבר אז - הייתה משתמשת מסויימת ולא נגיד שמות כדי לא לפגוע באף אחד, שהייתה פעילה מאוד בפורום ואף הייתה מעין "מנהיגה חברתית" בפורום. למרות שכולם ידעו שהיא לא בת 20. בת 19 בקושי...

ועל זה אף אחד לא צווח וצעק, וה"הסתננות" הזאת עברה יפה והיא הצליחה אפילו להעשיר את הפורום ולהחיות אותו, ולא שמעתי שמישהו התלונן על כך ש"היא לא בת 20"...

אז רק לזכור את הנקודה הקטנה הזאת ולא לנסות לסבן את האמת... מי שנוח ל"שליטי" (ואני זהיר בשימוש במילה הזאת, אל תקחו אותה אחד לאחד, זה מטאפורה) הפורום שהוא כאן, זה לא כזה משנה בן כמה הוא, גם אם הוא בן 18 וגם אם 19, הוא יקבל פה יחס מועדף ואהוב...

יום טוב.

ואם אתה כ"כ אמתי, מאחורי מה אתה מסתתר?כתר הרימון
זה באמת היה קצת מורכב, מודה,
אבל כן, אני מצפה שיכבדו.
תשובה לכתר ולשמואלג:למען האמת...

פתחתי ניק חדש לצורך זה בדיוק בגלל שלא היה לי צורך מסויים לתקוף או לפגוע, ולא רציתי לפגוע עוד יותר, אם זה ייעשה דרך הניק הרגיל שלי.

נראה לי לגיטימי ביותר לפתוח ניק חדש לצורך זה, ואני לא תוקף אף אחד, אלא רק מעלה נקודה למחשבה...

וכתר: זה קצת מצחיק להגיד שאת מצפה שיכבדו, כשביד השנייה את מקרבת כאלו שכן בא לך שיהיו פה למרות בגיל שלהם... הנה את מודה שהיה מקרה כזה... זה לא כדי לתקוף, אבל צריכים להיות עקביים...מה את חושבת חשבה או חשב לעצמה או לעצמו מישהו אחר שגם רצה באותו זמן להיכנס לפורום כי הרגיש בשל אליו, ולא נתנו לו ודחו אותו משם, ואז הוא רואה איך אותה ניקה משתחלת לה בקלילות לתוך הפורום, בלי שום בעיות, כשכולם מודעים לגיל שלה...

ולשמואלג: לא ציפיתי שמישהו יתייחס אלי ישירות, אלא שאנשים יעשו חשבון נפש לעצמם, ובשביל זה לא צריך את הניק שלי כדי להגיב לי...להגיב רק לעצמו כל אחד צריך...

ולגבי שיקול דעת - שיקול דעת של מי? האם המנהל של הפורום באותו רגע הוא המחליט על סמך רצונו וחברויות שלו? האם משתמשי הפורום מחליטים?

קצת מסובך לעשות החלטות לפי אנשים כי אז לא יוצאים מזה ויוצרים מירמור רב בקרב אנשים רבים...

יום טוב.

ותגובתי:שמואלג

לא הצלחתי להבין את הטיעון של ניק חדש...

וכפי שכתר כתבה, זה היה מורכב... זה לא אומר שהיא קירבה את אותה אחת...

יש לעיתים יותר דברים מאשר מה שרואים בתכלס בפורום.

חשבון נפש אני משתדל לעשות מידי פעם...

אני מרשה לעצמי להניח- אחרי שאני כמה חודשים מנהל, שכשיש 3 מנהלים מרקעים שונים לגמרי- הם יכולים להגיע לשיקול דעת קרוב מאד לנכון האבסלוטי.

(וזה על סמך נסיוני בדיונים מעין אלה)

^^^ כל מילה.כתר הרימון
ועוד דבר קטן:
יכולות להיות טעויות.
אבל זה לא פתח לא לכבד כללים (ועוד בידיעה).
נמחק - כפילות בטעותלמען האמת...

זהו, שאני בכלל לא טוען שזאת הייתה טעות, להיפך...למען האמת...

זה היה טעות לדעתך, לתת מקום לאותה משתמשת מדוברת?

אני לא חושב ככה. זה היה בסדר, וזה הועיל לפורום, והרבה.

רק שאם ככה, אז צריך להבין את זה גם ביחס לאנשים אחרים...

הרי את אותו דבר שאת יכולה להגיד  "אבל זה לא פתח לא לכבד כללים (ועוד בידיעה)."  את יכולת להגיד גם לאותה משתמשת אז, שעשתה את זה בידיעה גמורה... ועדיין זה נשאר, וזה עובדה...

אני אומר, רק, שצריך לעשות שיקול דעת ולפעמים, כן, יש מקום גם להודות בטעויות/להבין שהכללים הם לא צריכים להיות כאלו נוקשים, ובסוף, כן, לפעמים ראוי וכדאי לספק הסברים בנוגע לצעדים כאו או אחרים, ליושבי הפורום...

זוהי דעתי ולגיטימי שתחלקו עליה אבל תחשבו עליה לפחות.

ככה:למען האמת...

לגבי הניק - לגיטימי גם שאתה לא תבין כמוני, ואני כן אבין ככה... אני הצלחתי להבין, ולכן פתחתי חדש. 

לגבי מה שכתר אמרה - נראה אם תגיב ומה... (אתה עדיין לא הדובר שלה, לא?

ותאמין לי שאני יכול לדעת מעט יותר ממה שאתה חושב לעצמך...בכל מקרה היה פה מעשה מסוים שיכול להתפרש לא טוב,ובאמת, סתם ככה אין לא הצדקה, לא משנה מה... (ואני יודע מה יכול להיות סיבות שיכולות להיחשב כמספיק טובות או שלא, ועדיין...).

(אתה יודע מה מצחיק? שנגיד, סתם, אני יכול/ה אפילו להיות אותה המשתמשת המדוברת שרק רוצה להסב תשומת לב לכך שיש מקרים כאלו...אני לא אומר שזה ככה, רק שזה גם אפשרות...).

לגבי הנכון האבסולטי - הרשה לי לתמוה מעט, שכן עדיין לא מדובר באנשים מושלמים, וגם כשמדובר ב3 מנהלים מרקעים שונים עדיין יכולות להתקבל החלטות שגויות על סמך נתונים לא ראויים וכו'... זה לא שאין לי כבוד למנהלים/לשיקול הדעת שלהם בדיונים כאלו ואחרים כמו שאמרת, אבל עדיין כאשר מתקיימת חלוקה שאפילו לא סמויה מהעין בין משתמשים כאלו לאחרים, כן ראוי לתת על כך את הדעת ולספק הסבר מסויים, זה נראה רק הוגן... ושוב - אל תראה בדברי אלו ולו קצה קצהו של רצון לפגוע במישהו או במישהי מהאתר. זה ממש לא ככה!).

מסתבר שדברתי מספיק טוב בשבילה (ראה תגובתה)שמואלג

(אני לא רואה כ"כ מה מצחיק בזה)

אולי יש טעויות, אבל דבר מהסגנון של חלוקה בצורה מכוונת בלי סיבה, זה דבר שבצורה מופנת פוחת בהרכב כזה.

ככה:למען האמת...

(אני כן רואה בזה משהו מצחיק. זכותי, לא? )

לא אמרתי שיש חלוקה בלי סיבה, יש סיבה, השאלה היא אם היא מספיק ראויה, וגם אם כן, האם לא מגיע לתושבי הפורום שיסבירו להם...

זה יכול למנוע הרבה מרמורים ואי נעימויות... הרי אין רצון לאף אחד כאן - מקווה לפחות - לפגוע במישהו בכוונה, או בטעות, וגם אם יש סיכוי שייפגע בטעות, לפחות שיסבירו לו ואז לפחות תוכל לדעת שאת שלך עשית ואם נפגע מכאן ולהבא, זה פחות בעיה שלך...

במצב הנכחי כשאנשים רואים דברים כאלה, זה יכול ליצור מרמור נקודה, ואני גם יודע על מקרים כאלו...

להסתתר מאחורי "שיקולי מנהלים", זה נחמד מצד אחד אבל לא מספיק טוב מצד שני... המנהל כאן, לדעתי, כן אמור להתחשב ברגשות הציבור הסובב אותו...

אגב, הרי בינינו, כל אחד שכן רוצה להכנס לפורום למרות שהוא יותר צעיר מהגיל הרשמי, יכול פשוט לפתוח ניק חדש ולאט לאט להיכנס לפורום, וראו איזה פלא - אנשים לא יעלו עליו, כי לעיתים תגובותיו יותר בוגרות משל האלה מעל גיל 20 שנמצאים כאן, והוא יוכל רק להעשיר את הפורום ולהוסיף לו עניין, וזה, נראה לי, מטרתו של פורום...

כדי להבין:כתר הרימון
מהי השורה התחתונה שלך?
איך קרה אותו מקרה ספציפי?
לכוון את מי שבא להכיר פורומים והוא צעיר, לכאן?
לא "להעיף" כל אחד?
פחות או יותר הדבר האחרון שאמרת...למען האמת...

שאם יודעים על מישהו שכותב כאן בפורום והוא לא בן 20 עדיין, אבל נניח קרוב (זה קשור לנקודה הבאה שלי) - לבדוק  האם הוא יכול להתאים מנטלית לפורום הזה, על פי התאמתו לכתיבה בפורום וכו'...  אפשר לראות מי מוריד את ה"רמה" ופוגע בה, ומי לא... ואם רואים שהוא תורם לפורום, אין סיבה "לנדות" אותו...

ונקודה נוספת, היא להבין לפחות ברמת העיקרון שמשתמשים רבים בני 18 - קרוב ל20, אין להם כל כך פורום חברתי להשתייך אליו, כי הם מרגישים בוגרים מידי לנוג"ה, ומצד שני, כאן לא רוצים אותם כל כך... אז צריך לעשות חשבון נפש בקשר לזה בכלל... ההבדל בן גיל 18 וחצי, 19 וחצי, או 20, הרבה פעמים הוא די זניח... כלומר, יש הבדל, אבל אם רק רוצים, בכיף אפשר ליצור פורם בוגר ונורמאלי שגם ניק בגיל 22 ירגיש בנוח לכתוב בו גם עם מישהו "רק" בן 19, פשוט כי שניהם בוגרים מספיק לפורום...

אני לא אומר להכניס לפה כל ילד בן 15, ולמעל האמת - גם משתמשים מבינים לבד שפורום מתאים או לא מתאים להם. אם משתמש חושב שהפורום הזה מתאים לו כי הוא קרוב לגיל, והנושאים שמדברים פה קרובים לליבו, למה לא להבין אותו?

אז לא לכוון בכוונה אנשים לפה, אבל כן להיות יותר רגישים ויותר "מכילים" נקרא לזה...

אז אתה מעדיף שיהיה אפלייה רשמית?שמואלג

זה אכן אופצייה, וכמו כל אופצייה יש לה חסרונות.

להגיע להגדרה "מי בוגר" זה קצת מסובך.

ואם אנסה לומר למישהו: "סליחה אבל אתה לא בשל לפורמנו", הוא יטען לי "תוכיח".

ואם אתה חושב שע"י השארת ההחלטה מי בוגר ל"כוחות השוק" ולקוות שהפורום ישאר מה שהוא- לדעתי לפחות אתה טועה.

עובדה שבמידה כזו או אחרת זה קורה...למען האמת...

ולא אמרתי שתהיה "אפליה רשמית" אלא רק יותר תשומת לב של מנהלים, או אולי, כן, למרות שזה יכול להישמע "כפרני", לשקול להזיז את גיל הפורום ולהרחיב אותו מעט כדי להכיל בו גם כאלו שכעת נמצאים פחות או יותר מחוץ לשתי המחנות (נוג"ה וצמ"ע...).

ואני בטוח שעם שכל ישר, הרבה רצון טוב, ראיית הפורום בעיניים בהירות וצפייה האם הוא נשאר בוגר, אפשר להגיעלתוצאות טובות...

הרי בינינו, לעיתים גם ה"בוגרים מעל 20" כותבים כאן דברים לחלוטין לא מתאימים לפורום, משתגעים וכו' וכו', רק מה, בגלל שהם מעל 20 אז זה בסדר? ולעומת זאת בחור בוגר בן 19 שכותב כאן דברים מחכימים, ואם לא היה אומר שהוא בן 19 בכלל היו בטוחים שהוא בן 23 לפחות, כי הוא ממש בוגר לגילו - הוא פחות ראוי מאותו אחד בן 21, שבשבילו הרבה פעמים הפורום זה סתם מקום להשתובב, ולעיתים הוא דווקא זה שמוריד את הרמה? (אני לא אומר שקיים מישהו כזה, רק נותן תיאור מצב אפשרי, מעין "הדמייה"...).

הבעיה מתחילה כשאין גדרשמואלג

למה נקבע דווקא על 20- אני לא יכול לענות לך- לא הייתי בקביעה.

האם כדאי לעשות הרחבה רשמית- בעבר נשקל, והוחלט לשלילה.

האם יתכן שבעתיד ישקל שוב, ויהיה לחיוב- יתכן.

לבנתיים לא מצאתי נוסחה לגמישות רשמית...

ובהחלט יתכן שיש פה אנשים שמסתירים את גילם, ומספיק בוגרים- אומר את האמת אבל בסוד... לא באמת מפריע לי שיש כאלה...

יש לך רעיון לנוסחא טובה יותר- פתוח להצעות...

למה מעל עשרים?יוני
עבר עריכה על ידי rivka501 בתאריך כ"ט בטבת תשע"ד 00:13

אבל נו שוין, שנה שעברה זה היה על אנטומיה,

אז ברור שזה עדיף צוחקצוחק

תודה

כפי שכתבתישמואלגאחרונה

לא הייתי ברגע ההסטורי של פתיחת הפורום- לכן אני לא יכול לומר לך מה העניין ב20 דווקא.

וכן, בגרויות וכו' זה לא המקום- יש את נוג"ה (ואני בטוח שרוב בני האדם בני 21 בגרויות זה דבר מספיק רחוק בשביל להרגיש לא קשר לפורום)

(אם אותי זה לא מצחיק, אז זה לא מצחיק )שמואלג

ואם הסיבה היא אישית עליה, אתה עדיין רוצה שאעמוד פה ואכריז בראש גלי "אני מתיר למשתמשת X להכנס לפורום בגלל סיבה Y"?

חוץ מהעובדה שזה אולי אמור לשנות למשתמש מתחת 20 שרוצה להצטרף, אבל מה תושבי הפורום שנמצאים קשורים- מה הם מושפעים מזה.

בנוסף כשפונים באישי אני משתדל להסביר מה שניתן, מטבע הדברים שם זה מקום יותר מתאים.

וחוץ מזהאריק מהדרום

שכבר העלו פה בעבר טיעון (שלקח לי זמן להפנים אותו) שיש ניקים מבוגרים יחסית בצמ"ע שעזבו את הפורום בגלל אותם נערים שלא הרגישו ב"רמה" שלהם וכתבו פה בניגוד לחוק הפורום הזה.

זה לא שברגע שאדם מחליף קידומת פתאום הוא כותב יותר בבגרות אבל כן- אם זה מספר רב של ניקים מתחת לגיל 20 אז זה מתחיל להיות מורגש.

אדון נכבד.שמואלג

אם יש לך מה לומר, תדבר מהניק שלך- אל תפתח ניק לרגע רק בכדי להתלונן.

איך אתה מצפה שמישהו יתייחס לדברייך בצורה כזו?

(ואני לא יכול לדבר על מה היה בהתחלה, לא הייתי אז- אבל כמעט כל דבר פה נעשה עם שיקול דעת משותף, ולא סתם גחמה של איש)

שלוםת.
לדעתי כדאי לך להיות בפורום שאתה הכי מרגיש קרוב לנושאים שם..

אם נוגה זה כבר ׳קטן עליך׳ אז אין ככ הרבה הבדל בין 18 ל20.. מה מישהו בן 19 וחצי לא יכול להיות כאן? בגלל חצי שנה?
אבל אם אתה מתחבר לתוכן שם.. אז תישאר עד שזה יהיה לא רלוונטי עבורך, ואז מטבע הדברים תתבגר לכאן

בהצלחה
השרשור הראשון של התשפ"זזיויק

מה הנושא?

השרשור הראשון של התשפ"זמשהאחרונה

זה הנושא

שרשור ראשי תיבות תשפ"זאריק מהדרום

שתי נקודות לראשי תיבות שלא מתחילות ב"תהא שנת"

בכל זאת נותרו רק 12 שנה לזה.

תהא שנת פח זבלאריק מהדרום

למתכנתים ב Agile - תהא שנת פיתוח זריזפ.א.

לאומנים, פוליטיקאים ואחרים שרוצים לבלוט בתודעה: תהא שנת פריצה זוהרת

והכי חשוב, כנראה: תהא שנת פרנסה זמינה

וביקשת בלי "תהא שנת":

תשוקה, שייכות, פריחה זוהרת

תפילה, שירה, פתיחות זולת

תקופה של פרנסה זמינה

תהא שנה פחות זוועהאריק מהדרום

תהא שנת פחות זמבורותנקדימון

מהשנה של הבחירות הקודמות

תהא שנת פרקי זימרהנקדימון

תאמינו שיש פה זהבנקדימון

תדעו שהוא פחות זוכרנקדימון

תספורת שעושה פאדיחה זועקתפ.א.

תאכלו שוקולד פלוס זנגביל

תנין שבולע פטריה זוהרת

תוכי שאוכל פסטה זולה

תעלה שוב פסוקי דזמרהפצל"פ

תביאו שוקולד, פיצה, זיתים!אשר ברא

תדחה שוב פגישה זואשר ברא

תיזהר, שוב פלסטינאי זומםנקדימון

תהיה שוב פאפא זמין.....נחלת

תתחיל שרשור פעיל, זריזנקדימון

תהא שנת פינוי זבליםנקדימון

תעיזי שאפי פעלי זכיoo

בלי תהא שנת!משה

תלך שמוליק פה זורעיםחושבת בקופסא

תרצה שנעשה פוקר זבל

תהה שנת פתרון זהב

תופסת שנכנסת פה זהירות

תהא שנת פוטר זיוףנוגע, לא נוגע

תהא שנת פרס זכאית

תהא שנת פייס זכייה

תהא שנת פורום זורמת

תשמע פה זהדי שרוט

פורום דתי.

תאמין שרציתי פורשה זריזהל המשוגע היחידי

תדעו שזה פשוט זלזולל המשוגע היחידי

תהא שנת פיצוץ זורחאני צודק

תראה שתמצא פה זיווגךאביעד מילוא

זה הכי מקורי שעלה לי

אמן ואמןאני צודק

תמיד שומעים פה זמזוםרקאני

אהבתי!אשר ברא

נכתב בהשראת היתוש שהציק לי אתמול 😅רקאני

(יתושה… הנקבות הן אלו שמחפשות לעקוץ) שנה טובה!פ.א.אחרונה

תהא שנת פתיחת זבולrrinaa

השנה הקרובה שלכם תיראה אחרת מהקודמת?פתית שלג

ברורל המשוגע היחידי

אבל בגילי זה באמת אחרת

כןooאחרונה

אני תמיד בתנועה

לחלום

להגשים

לשפר

להתמיד

ערב שנה טובה וכו'. שאלה שמעניינת אותיעשב לימון

אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה

אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם

איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ

אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?

אשמח לכל מידע או סיפור מקרה

בשורות טובות ושמחות

ממליץ מאוד להיזהר עם חשיפה אינטימית במקום ציבוריארץ השוקולד

רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.

ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.

כמובן. תודה על התזכורתעשב לימוןאחרונה

למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה

🤡

חחח נראלי זה באמת ככהבנות רבות עלי

אשריך. באמת! שנה טובה!נחלת

תודה גם לך🙏🏻בנות רבות עליאחרונה

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי

אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.

אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח

יש רק בעיה אחת, אני כבר שנים לא אוכל קטניות בפסח😂בנות רבות עלי

אם כך, אתה יכול להמשיך לישון 🛌 בשקטפ.א.

ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולד

ברור זה כמה צעדים מהמקרר אתה קם בלילה מנשנשבנות רבות עלי

ארץ השוקולדאחרונה

זה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

תודה רבה!נחלתאחרונה

ת

יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..

כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,

למרות שהוא לא קרוב משפחה,

ולא חבר קרוב,

ולא בוס,

אלא ''רק'' מנחה ומנטור.

מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,

ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.

נוחי בשלום,

פרופסור עדה יונת.

וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..

אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...

למה מוזר?משה

היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.

מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרום

היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.

יהי זכרה ברוך.

איזו תקרת זכוכית?shaulreznik

לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית

נכון עקרוניתאריק מהדרום

בפועל היתה רק אחת

היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונה

לא היו גונבים ממנה את הגילוי

אולי יעניין אותך