ההורים שלי- אמא מחנכת של כיתה מקדמת ואבא מורה לתושב"ע באולפנא (גם של כיתות רגילות וגם של מקדמות)- לא רצו לקחת אותי לאבחון. אמרו שאני לא צריכה ריטלין.. ומי מכיר אותי ואת הריטלין יותר מהם..?
הייתי שלוש שנים עם המחנכת הזאת- י', י"א וי"ב.
בי"ב היא שוב אמרה להורים שלי- כדאי לאבחן. הילדה צריכה ריטלין.
הפעם אני הצטרפתי להורים שלי בהתנגדות, כי בכיתה י' לקחתי ריטלין מחברה סתם כי היא שכחה אצלי וזה לא תרם יותר מידי, בלשון המעטה

השנה, שירות לאומי. עשינו מפגש אצל המחנכת הדגולה.
היא בשנת שבתון עכשיו, והיא לומדת יותר לעמוק את כל העניין של לקויות למידה, ומתרכזת בעיקר בקשב וריכוז..
היא עשתה עלינו ניסוי שהיה קשור לשיעור שהיא העבירה לנו- כולם עוצמות עיניים ומקשיבות לשקט.
הקשבנו.
כשפתחנו את העיניים היא אמרה: "טוב, כולכן שמעתן את הבת שלי יורדת במדרגות.. את הציפורים.. מישהי שמעה עוד משהו?"
ברור ששמעתי! היו עוד כ"כ הרבה דברים!!
הייתה נדנדה שחרקה, מטוס בשמיים, רוח!!! (השמיעה שלי דפוקה, אגב..)
אמרתי את זה.
היא אמרה לי: "וואו! מרב!! אני ממש רואה את מה שאני לומדת מןל הפרצוף שלי!! למדנו שמי שישלו הפרעת קשב אז הוא שומע הרבה יותר דברים. הוא לא מצליח להתרכז במשהו אחד שהוא שומע אז השמיעה שלו מתפזרת על פני המון דברים..
עוד מישהי שמעה את הדברים של מרב?"
חברה הצביעה.
היא מאובחנת עם קשב וריכוז.
נגנבנו מזה רצח..
והמורה קבעה שישלי קשב וריכוז. (המשך לשלושת השנים שלמדתי אצלה..)
זה נכון?
באמת ישלי קשב וריכוז?
שווה לי ללכת לאבחון בשלב הזה של החיים? (גם מבחינה כספית.. ההורים שלי שילמו עלי הון על כלמיני דברים.. גם זה???)
וגם ריטלין לא עזר בכלל ורק הזיק בכיתה י'. אולי זה המינון, אולי זה כי אני לא צריכה. אבל זה שווה את זה?
אני ממש בהתלבטות, כי אני שנה הבאה הולכת ללמוד לימודים גבוהים בעז"ה ואני לא יודעת יקל-לא יקל עלי?

) אבל על חברה שלי שיש לה בקטנה, הוא השפיע- אז נראלי שווה לך לנסות