"ממרום" שנות נישואיי (קרוב ל-10, כ"י), עם בעל חמוד שהיה תלמיד ישיבה בוגר צבא כשהתחתנו, ומתוך מגוריי ליד הישיבה שלו ליד הזוגות הצעירים, עולות לי 2 נקודות שמטרידות אותי, לא אישית כי אני ב"ה לא במצב הזה, אלא רעיונית-
א. עניין גיוס הבעל לצבא לאחר החתונה (או בשנה הראשונה עדיין או אחרי שכבר יש ילד או יותר)
ב. העובדה שרוב מוחלט (לענ"ד, ממה שאני רואה כאן) מהנשים לומדות הוראה, ועבודה סוציאלית.
ואני אסביר מה קשה לי-
א. בעניין הצבא: מצד אחד, זה מצויין שבחור בישיבה יכול לבחור מתי להתגייס (טוב, בהסדר יש די כללים , נניח בישיבה גבוהה) בהתאם לשיקולים שונים- מצב הלימוד, מתי להתחתן וכו'. מצד שני היה יותר טוב לו כולם היו עושים צבא לפני שמתחילים להיפגש. ברור שקשה לאישה להישאר לבד, או לבד עם ילדים. תמיד כואב לי לראות חברות ככה, ומצד שני אני חושבת שטוב שהתגייס עכשיו מתוך בחירה ושיקולים ולא לפני החתונה אם לא היה מוכן לצבא עדיין. זו סוגיה. גם אנשי קבע ומג"דים שחוזרים רק לשבתות או פחות, אני מרחמת על המשפחה שלהן. ברור לי שזאת מסירות נפש עצומה למען עם ישראל ועדיין כואב לי עליהן...
ב. כואב לי לראות שרוב הבנות הולכות עפ"י שטאנץ ולא באמת לומדות מה שליבן חפץ, מצד שני ברור לי שמה לעשות,לימודי הוראה קלים יותר מלימודי רפואה, ועבודה בבי"ס כוללת הרבה חופשות שמתאימות לאימהות.
מצד שני- ראו את שכר העובדות הסוציאליות. כואב לי הלב שבנות,לפעמים מתוך ייאוש , לפעמים מתוך אידיאל- הולכות למקצועות האלו ולא מבינות את ההשלכות. הארץ מוצפת במורות!!!!!!! זה מוריד ברבה את סיכויי מציאת העבודה. הכל משמיים אבל את לא רווקה שניידת לכל מקום בארץ בו תמצאי עבודה.
בקיצור, אשמח לתגובות..... מקווה שלא הכעסתי אף אחד/ת.....

תגובה נפלאה