התפסן בשדה השיפון.מוטיז

ובכן, גיבור הספר עצמו אומר שספר טוב מבחינתו זה ספר שכשאתה גומר לקרוא בו אתה רוצה שהסופר יהיה חבר שלך, אתה רוצה לשוחח איתו.

הבעיה היא, שבמקרה של מר סלינג'ר, הוא מצא חן בעיני כבר כשראיתי את השם של הספר (והבנתי את פשרו), וכשראיתי את התמונה שלו. (של סלינג'ר)

קובץ:Jd salinger.jpg

אז... הייתי אומר שהספר הזה הוא טוב מבחינתי כי ממש כמו בשר הטבעות, מדכדך אותי לראות שהוא הולך ונגמר.

אני עדיין באמצע הספר, לא בא לי להמשיך כדי לא לגמור. (והוא ספר ממש קצר:/)

העניין הוא שבין כה וכה העיקר בספר הזה, לעניות דעתי, הוא פחות העלילה ויותר נקודת המבט המגניבה של הולדן.

הוא מסתכל על כולם מבחוץ, כמו על תמונה, אמנם נראה שהסביבה לא רואה את זה עליו, כי הוא לגמרי בסדר חברתית, בחורות, וכו.. אבל אם כולם מסביבו היו יודעים על המחשבות שעוברות לו בראש - הוא ללא ספק היה נחשב מטורלל גמור.

מה שאומר שהסופר מצליח לא סתם להעביר דמות, אלא הרבה יותר מורכב, להעביר רק את התוך ההזוי שלה. הוא לא רק מכיר לנו איש, כי הרי גם החברים של הולדן לא מכירים את מה שאנחנו מכירים בו, הוא מכניס אותנו רק לראש שלו. (מקווה שהובנתי, יש פה משהו מרשים).

אז ההולדן הזה...

הוא כל הזמן מזהה זיוף ורדידות אצל אנשים סביבו, והוא צודק לגמרי תמיד, כמובן שאצלו זה קיצוני מכדי לחיות עם זה, אם כי הוא לא בדיכאון. (רק על זה שהסופר נותן אלטרנטיבה לחיי הדיכאון שרוב הטיפוסים המורכבים בוחרים לחיות הוא ראוי להערכה)

הוא מביט בהכל מנקודת מבט מנותקת ומיוחדת, כל כך מנותקת, כמו למשל: 

"...עברתי ליד מגרש משחקים אחד ונעצרתי להסתכל על כמה ילדים קטנים-קטנים שהתנדנדו על נדנדה. אחד מהם היה ככה שמן ואני שמתי את היד על הצד של הילד הרזה, בשביל ככה להשוות את המשקל, אבל אפשר היה להרגיש שהם לא רוצים שאני אישאר שם אז עזבתי אותם במנוחה.."

הוא פשוט ניגש לתמונה של הילדים על הנדנדה ומניח יד כדי להשוות את המשקל, עד שמשב רוח של אי שביעות רצון מצליח בכל זאת לחדור לתודעה שלו, אז הוא פשוט הולך, הוא לא מוטרד או נבוך, הוא הולך, אדיש.

אבל הוא לא אפאתי או קפוא, הוא אדיש רק לסביבה של "המזוייפים", הוא עצמו חי מאד.

"...אחרי שנסעתי כמה זמן, פיתחנו ככה אני והנהג איזה שיחה. שמו היה הורביץ. הוא היה בחור הרבה יותר טוב מהנהג הקודם שלי. איך שלא יהיה, חשבתי שאולי הוא יודע משהו על הברווזים.

"הי, הורביץ," אמרתי. "עברת פעם על-יד הבריכה בסנטרל פארק, על יד סנטרל פארק דרום?"

"על יד מה?"

"הבריכה. האגם הקטן הזה שם. איפה שהברווזים. אתה יודע."

"כן, אז מה?"

"אז אתה מכיר את הברווזים ששוחים שם? באביב וכל זה? אתה אולי יודע, במקרה, לאן הם הולכים בחורף?"

"לאן מי הולך?"

"הברווזים. אתה יודע במקרה? זאת אומרת, מישהו בא במשאית או משהו כזה ולוקח אותם, או שהם עפים להם משם בעצמם - עפים דרומה או משהו כזה?"

הורביץ הסתובב כולו אחורה והסתכל עלי. הוא היה טיפוס כזה מאד חסר סבלנות. אבל הוא לא היה בחור רע.

"איך, לעזאזל, אני יכול לדעת?" הוא אמר. "איך לעזאזל, אני יכול לדעת דבר טיפשי כזה?"

"טוב, אל תתרגז בגלל זה,"אמרתי. הוא התרגז בגלל זה או משהו.

"מי מתרגז? אף אחד לא מתרגז."

הפסקתי את השיחה איתו, אם הוא נהיה כל כך רגזני בגלל דבר כזה. אבל הוא בעצמו התחיל אותה שוב פעם.

הוא שוב פעם הסתובב כולו ואמר: "הדגים לא הולכים לשום מקום. הם נשארים להם במקום שהם נמצאים, הדגים. באגם המ*****." (צר לי, לא לכלוך של ממש, סתם גסות קלילה)

"הדגים - זה משהו אחר דגים זה משהו אחר. אני מדבר על הברווזים," אמרתי.

"מה ההבדל? אין שום הבדל ביניהם," אמר הורביץ. כל מה שהוא אמר היה נשמע שהוא מרוגז על משהו. "זה הרבה יותר קשה לדגים, החורף והכל, מאשר לברווזים. בחייך, איפה הראש שלך?"

רגע אחד או שניים לא אמרתי שום דבר. ואז אמרתי, "בסדר. אז מה הם עושים, הדגים וכל השאר, כשכל האגם הקטן נהיה גוש-קרח אחד והאנשים מחליקים עליו וכל זה?"

הורביץ שוב פעם הסתובב. "מה לעזאזל זאת אומרת, מה הם עושים?" הוא צעק עלי. "הם נשארים להם במקום שהם נמצאים, לכל הרוחות."

"הם לא יכולים סתם להתעלם מהקרח. הם לא יכולים סתם להתעלם ממנו."

"מי מתעלם ממנו? אף אחד לא מתעלם ממנו!" הורביץ אמר. הוא כל-כך התרגש וכל זה, שפחדתי שהוא יכניס את המונית ישר לתוך עמוד חשמל או משהו כזה. "הם חיים להם בתוך הקרח המ*****. זה הטבע שלהם, לכל הרוחות. הם נקפאים באותו מצב לכל החורף."

"באמת? אז מה הם אוכלים? זאת אומרת, אם הם קפואים לגמרי, אז הם לא יכולים לשחות ולחפש אוכל וכל זה."

"בחייך! הגופות שלהם - מה איתך? הגופות שלהם סופגים תזונה וכל זה ישר דרך עשבי הים המ******* וכל הזבל הזה שבקרח. הנקבוביות בעור שלהם פתוחות כל הזמן, זה הטבע שלהם, לכל הרוחות. אתה מבין מה אני מתכוון?" הוא שוב פעם הסתובב לגמרי אחורה בשביל להסתכל עלי.

"הו," אמרתי. לא רציתי להמשיך את השיחה הזאת. פחדתי שהוא הולך להרוס את המונית המ****** או משהו כזה. חוץ מזה, הוא היה בחור כל כך רגזני שזה לגמרי לא היה תענוג להתווכח איתו על משהו. "אתה מוכן לעצור ולאכול איתי באיזה שהוא מקום?" אמרתי.

(העתקתי המון. |טורק את הספר|)

אחלה ספר!

היו עוד דברים שרציתי לכתוב ושכחתי....

(טפשי לכתוב חוות דעת לפני הסוף, אבל הכל התחיל פה ברגל שמאל, קראתי את הערך עליו בויקיפדיה (ערך מפונטז למדי לדעתי) עוד לפני קריאת הספר, וזה רע מאד)

אוי ואי, חוששני שקשקשתי.מוטיז

לא ישנתי כמעט בלילה האחרון...

מעניין למה יש סימן של תמונה ליד ההודעה...אני ירושלמית

חשבתי שהעלת את הכריכה או משהו.

תמשיך להנות!

הולדן הוא באמת בחור נוגע ללב, אבל אישית כמו שכבר כתבתי בעבר, לא יצאתי מגדרי בכלל למקרא הספר. מעניין אם זה קשור לכך שאני אישה ולא בחור... (סתם באופן כללי, מעניין אם המגדר משנה, וכמובן שהוא משנה, התכוונתי כמה משנה, את החיבה וההתקשרות לסגנון מסוים של סופרים/ספרים).

נו? זאת לא הכריכה מה שהוא העלה??מירי ט.
העליתי תמונה של סלינגרמוטיז

בכל אופן, תתעלמו ממה שכתבתי, הספר יפהפה, ובלי קשר סתם קשקשתי...

לא קשקשת; נהניתי מדבריךמפוספסאחרונה

פחות נהניתי מהספר; החסר מנותקים אנוכי?

אך מההומור נהניתי: "היו לי אולי רק שתי קטטות בחיים, ובשתיהן הפסדתי. אני לא כל-כך קשוח. אם אתם רוצים לדעת את האמת, אני פציפיסט".

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

חיפוש קוראים לסיפור קצראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

חיפוש קוראים לסיפור קצראורנשטיין

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אאאזז, אחי ואחיותיי אוהבי הספרמקפיצים נטושים

מה דעתכם על ספרי ברנדון סנדרסון?

לא אוהבת את הז'אנרעשב לימון
מכירהמבולבלת מאדדדד

כותב נדיר.

לא להכל התחברתי אבל יש כמה שממש אוהבת

הערפילאים העידן הראשון מנצח 

סופר הפנטזיה הטוב ביותר שיצא לי לקרואאנונימי (2)
אמביוולנטיצדיק יסוד עלום

בעבר (עד גיל 20) נהניתי מאוד. הערפילאים סדרה מצויינת ו worldbuilding טוב.

קראתי בהנאה גם את הספרים הראשונים של גנזך אורות הסער...

מסקנותיי: הוא מקצוען על, אבל אין בספריו נשמה.

מקצוען = יודע את המלאכה. מעבר לזה שיש לו שגרת כתיבה פסיכית והוא פשוט מוציא לאור עוד ועוד ספרים, הוא אלוף בטכניקות של כתיבת סיפור *מושך*.

1. איך לעשות hook קבוע שהקורא ירצה להמשיך אחרי הפרק הראשון בלי לעצור

2. מיקס דמויות מגוון - דמות עמוקה, דמות קלילה, דמות שנמצאת בסבל, דמות יפה שגורמת לקורא ריגוש, דמות מסתורית שבקושי יודעים עליה משהו (Hoid), וכו' וכו'. זו מקצוענות על, ולכן מי שיגיד שהוא סופר לא טוב הוא טמבל.

3. איך לבנות עלילה ששזורה מההתחלה ועד הסוף, שהרמזים למה שיקרה בסוף מוזכרים בהתחלה וכו'.

4. Worldbuilding עשיר, עולם מגוון, תרבויות, בעלי חיים, דתות, קסמים, מנהגים (בגנזך אורות הסער - לא לכסות את יד ימין נחשב לא צנוע

אין בספריו נשמה = דווקא בשל המקצוענות שלו,  הוא מגלם אומנות ולא אמנות.

הוא מאוד שבלוני, הדמויות שלו עוברות תהליכים קלישאתיים וידועים מראש. המונולוגים של דלינאר בגנזך אורות הסער מרגישים כל כך מטופשים ומאולצים אחרי שקוראים ספרות איכותית (ויש בשפע רב). אפילו רק במדיום של הפנטזיה אין מה להשוות מבחינת נשמה בכתיבה בינו ובין הספרים של פטריק רות'פוס (טרילוגיית רוצח המלך שטרם הושלמה, ולא בכדי), שעד היום מפעימה אותי בכמה מהאלמנטים שהובאו שם (הקריאה בשם בתור ידיעה פנימית; האופן שבו הוא מכבד את המוזיקה כל כך דרך דמותו של קוות'ה; האופן שבו הוא מתאר את ההסתחררות סביב דמותה של דנה [?]; ועוד אינספור דוגמאות לאיכות) או ספריה היפהפיים של רובין הוב (פיץ והליצן, על ארבעת הטרילוגיות) שחובה חובה חובה לקרוא ולאהוב

סרטון קומי להמחשה:

רובין הוב לא קראתי, לגבי פטריק רות'פוס,מקפיצים נטושים

המליצו לי ממש,

וקראתי,

ונחמד. מה ההתלהבות הגדולה?
ומתי יצא הספר האחרון?

שמע, עניין של טעם...צדיק יסוד עלום

הפקטור שמניתי הוא של "נשמה"... מרגיש שלרות'פוס יש הבנות עמוקות על החיים, ואלמנטים שהוא מציג לא בהכרח יהיו הfirst pick של סופר גס / קלישאתי.

(מודה שהמיניות המוגברת בפחדיו של האיש החכם לא פשוטה ליראי שמים אבל שם הרוח נקי)

וכן, נראה לי שזו עסקת חבילה - אם אתה כותב מהנשמה ולא מהמפעל היצירה שלך תתעכב בהיעדר השראה

רובין הוב זהב, שינתה לי את החיים לדעתיצדיק יסוד עלום
גם שם הרוח מלא ברמזים...אנונימי (2)

דווקא אחד הדברים שאני אוהב אצל סנדרסון זה שהוא נקי.

לגבי רובין הוב- קראתי חלק, כבד מאד ותרגום מזעזע

😥😥😥צדיק יסוד עלום
עניין של טעם i guess...
מלחמת הנפילים סדרה מומלצת ממשאיגנוטוס פברלאחרונה

בדיוק היום סיימתי את הספר האחרון "אסון"

בכללי, ברנדון הוא סופר אחלה

מנוע בינה מלאכותית לבדיקת תכנים של ספריםווקי טוקי

הי חברים, יצרתי Custom GPT שיבצע בדיקה לתוכן (סרטים, סדרות וספרים) ויתן המלצה האם זה יכול להתאים למשפחה תורנית. 
הדגש הוא בעיקר על חיפוש בעיות הקשורות לצניעות, זהות מגדרית וכדו'. 
מוזמנים להשתמש: 
ChatGPT - בודק התכנים המשפחתי

כמובן שיש להשתמש בזהירות, כי הבינה המלאכותית טועה לפעמים, אז לא לקחת את ההמלצה כתורה מסיני.

וואו זה אדיר. תודה!שואלת12
בשמחהווקי טוקי

אם יש לכם מנוי ל-ChatGPT אז מומלץ להשתמש במודל o3 כדי לקבל תוצאות מדויקות יותר.

הוא מסוגל לראות את הסרט?נקדימון
לא, הוא מספק מידע על בסיס מה שמופיע ברחבי הרשת.ווקי טוקיאחרונה
די!!! זה המקום!!! אנשים כנסו, זה בול בשבילכם!!!!ימח שם עראפת
שימו ♥️! אני פותח בזאת תחרות כתיבת סיפורים בנושא - הר הבית

אתם הנוער!!! יחד עם פורום פרוזה וכתיבה חופשית!

"אל תירא כי חי הנוער חי וער חשמונאי"דורין השמיני
וואו אחי, אתה בדיליי של שנה אחת בלבד, מהיר!ימח שם עראפת
שמתי לב פשוט עכשיו הפורום חזר והיה לי משעמםדורין השמיני
ספרים דיגיטלייםדם סגול
יש למישהו ספרים חרדיים בקובץ פידיאף?
סיפור על תנור שכונתי וגניבת היונים מהסיר.shl_p
שלום רב,

אני מחפש סיפור על תנור שכונתי בו שמו כל שבת את החמין (כל השכנים). הממונה על התנור היה טועם מפה ומשם בכל פעם. בשבת חתן אחת - שמו סיר חמין עם יונים ממולאות והממונה על התנור גנבן.

מישהו יודע להפנות אותי למקור?

תודה רבה

זה מופיע בספר אלנקםימח שם עראפתאחרונה
ספרו של עזרא יכין

אולי יעניין אותך