עבר עריכה על ידי אני77 בתאריך י"ח בתמוז תשע"ג 22:14
לכן העם היהודי הוא הדת היהודית, מי אמר? אולי לכן הדת היהודית היא העם היהודי?
(בהסתכלות הפרטית אמנם נכון שיהדות עוברת בתורשה, אבל בהסתכלות הכללית, אפשר לראות שאלו שאנו מחשיבים אותם לראויים להיות חלק מאיתנו-זה דווקא המאמינים (ואגב, אפילו גויים, בין אם כגרים תושבים, בין אם כחסידי אומות העולם, ובין אם כגרי צדק), לעומת כופרים- שאין להם חלק לעולם הבא, וע"פ לשון הרמב"ם, יצאו מכלל ישראל, ומורידין ולא מעלין. (לא יצאו מעם ישראל, אלא מכלל ישראל, שזה לא בדיוק אותו דבר...*))
מלבד זאת, כדי שמשהו יחשב מצווה, הוא חייב להעשות מתוך אמונה בה', ק"ו לפי הדעה שמצוות צריכות כוונה... (גם לפי הדעה שמצוות אין צריכות כוונה (שלא נפסקה להלכה), בזמן שאדם בכלל לא מאמין שהוא עושה מצווה, מגוחך לומר שהוא מקיים בזה את דבר ה')
כראיה לכך אפשר להביא את הפסוקים בירמיהו פרק ז': "כִּי לֹא-דִבַּרְתִּי אֶת-אֲבוֹתֵיכֶם, וְלֹא צִוִּיתִים, בְּיוֹם הוציא (הוֹצִיאִי) אוֹתָם, מֵאֶרֶץ מִצְרָיִם--עַל-דִּבְרֵי עוֹלָה, וָזָבַח. כִּי אִם-אֶת-הַדָּבָר הַזֶּה צִוִּיתִי אוֹתָם לֵאמֹר, שִׁמְעוּ בְקוֹלִי--וְהָיִיתִי לָכֶם לֵאלֹקים, וְאַתֶּם תִּהְיוּ-לִי לְעָם; וַהֲלַכְתֶּם, בְּכָל-הַדֶּרֶךְ אֲשֶׁר אֲצַוֶּה אֶתְכֶם, לְמַעַן, יִיטַב לָכֶם"
הקב"ה אומר מפורשות-לא קיבלנו רשימת מצוות לעשות. קבלנו רשימת מצוות לקיים בהם את דבר ה'!!
איזה ערך יש בלקיים מצוות "בטעות"? אם נפלתי על מישהו ובמקרה הצלתי אותו איכשהו ממוות-האם קיימתי בזה "לא תעמוד על דם רעך"?? אמנם מגלגלים זכות ע"י זכאי, אבל מצווה אין פה.
מצד זה שיש בארץ בימינו בנין וזה טוב מאוד-אני מסכים שהמצב הולך ומתקרב לגאולה, אבל המדינה עצמה, היא רק איזשהו כלי שהקב"ה משחק בו בשביל לקדם את הגאולה, ולכופרים עצמם אין זכות על התהליך הזה, כי הקב"ה שיחק בהם. זה לא היה הם, והם בכלל לא ביקשו את זה (בניגוד ליהודי שיבקש מהקב"ה לזכות ולהוביל את הגאולה והקב"ה אכן יזכה אותו, שאז יש לו זכות בגלל הרצון הטוב שלו)
אני מסכים גם שצריך לעשות הכל בשביל להקים פה בארץ ארגון חזק וקדוש... אבל זה בגלל שחובתנו להקים ארגון כזה לא מתבטלת בעקבות הקמת ארגון חזק וכופר. (ז"א שאע"פ שאני ציוני/לאומי, איני ממלכתי. אם ברצונך הסבר פשוט יותר-הציונות שלי היא הציונות של לפני אלף שנה.)
(*עם ישראל, הוא יותר העניין של הסגולה, שהיא גם עוברת בתורשה. סגולה, היא כשרון מסוים, מעלה. סגולה היא דבר פוטנציאלי, כשרון שמוכן לצאת אל הפועל.בכל זרע ישראל-יש סגולה קדושה, כוח פנימי של עבודת ה'.
לעומת זאת כלל ישראל, זה יותר עניין הבחירה-מי שנמצא בפועל בתוך מחנה ישראל-המחנה הקדוש. אמנם גם בכופרים עדיין יש קדושה, וכ"ש שבזרעם יש קדושה, אבל קדושה זו היא רק יכולת, כשרון מסוים לחזור אל עמם ולהיות חלק ממנו בעצם הוויתם. דבר שלא ניתן לגוי שאין לו הסגולה, הפוטנציאל הפנימי להפוך לאיש קדוש.
(וכאן ראוי להעיר, שלפי הרב קוק, אם אדם נלחם בעם ישראל, זה מעיד שגם הסגולה הפנימית כבר נעלמה בתוכו, ולא שייך עוד לנסות להחזירו בתשובה, כי כבר אין לו הפוטנציאל הזה, הוא איבד את ייחודו כיהודי.)
דבר דומה לעיקרון זה ניתן למצוא בשמונה פרקים לרמב"ם, תחילת פרק שמיני. אביא כאן את קיצור הדברים, יותר באריכות ניתן למצוא שם...
"אי אפשר שייוולד האדם, מתחילת עניינו בטבע, לא בעל יתרון ולא בעל חסרון; כמו שאי אפשר שייוולד האדם בטבע בעל מלאכה מן המלאכות המעשיות. אבל אפשר שייוולד בטבע מוכן למעלה או לפחיתות, באופן שיהיו מעשים הללו קלים לו יותר ממעשים אחרים.")