קשה לי לכתוב לך, מכתבי כואב וקשה. קשה לי וליבי נקרע...
למה אתה לא מקבל אותי למקום שאתה בו? למה?! כי אני מאובחן בתור לקוי למידה? או בשפה המקצועית- בעל לקויות למידה? בגלל זה? למה אתה ישר מקטלג אותי בגלל המקום שממנו באתי- מקום שבו לומדים בעלי לקויות למידה, מקום שנתנו לי ובי אמון שלם- בפעם הראשונה בחיי, תמכו בי, השקיעו בי, העריכו אותי ואת הדרך שעשיתי, את הדמעות שלי שנפלו על דפי המבחן כשלא הייתי מצליח ואהבו אותי כמו שאני- בעל לקויות למידה.
אז למה אתה חוסם בפני את הדרך? הדרך שתמתיק ולו במעט את מה שעברתי עד כה, את ההשקעה הענקית שרק לפעמים, וגם את זה לא, לא קצרה תוצאות וגם אם כן, לא תמיד התוצאות היו שוות לרמת ההשקעה שלי. האם הרגשת פעם מה זה לשבת מול דף מלא באותיות וכל האותיות קופצות ורוקדות מול העיניים והמח לא קולט דבר? האם הרגשת מהו תסכול אמיתי ועמוק של למידה למבחן ולבגרות במשך שעות וימים שלמים של השקעה אינסופית ובסוף לקבל רק- עובר? האם הרגשת מה מרגישה אימא שמוחה את דמעות הבן שלה כשחוזר מלימוד למבחן ולא מצליחה להרגיעו כי אין בפיה מילים להרגיעו? האם הרגשת ייאוש? אין לך מושג כמה אנו- בעלי לקויות הלמידה ובני משפחתנו משקיעים כדי שנצליח לעבור בציון עובר פלוס. אין לך מושג כמה דמעות שפכתי וכמה קבלה של הדין עלי- כי זוהי המתנה שקיבלתי מאת ה' "איש כברכת ה' אלוקיך אשר נתן לך" זה השכל שהקב"ה נתן לי, ועמו משפחתי ואני צריכים להתמודד! וגם אתה, בתור מורה, צריך לעזור לי להתמודד!
עד שהמקרה של- לקויות למידה לא יגיע אלייך, יגע בך, ידפוק על דלתך, וסליחה על הבוטות- בגאווה שלך, במח שלך, במחשבה שאתה הוא המצליחן וכל מי שלא מבין כמוך וחושב כמוך הוא סתם עוד משהו...עד שלא תרגיש כמונו- לעולם לא תקבל כמונו למקום שלך? עד שאתה לא תתמודד עם דברים כמו שאני מתמודד... האם אתה יכול לדמיין שלא היו מקבלים למקום כמו שלך בעלי משקפיים? הרי אתה הוא בעל משקפיים! כמו שבעל משקפיים צריך מספר מסוים- גבוה, נמוך, להגדיל את המסך המחשב, להשתמש בזכוכית מגדלת וכד' כך אנו צריכים- בעלי לקויות הלמידה- אוזן קשבת ודלת פתוחה לקבל אותנו ואת צרכנו.
כולי תקווה שתשנה את התנהלותך והתנהגותך אלי ואל רבים, טובים ומוצלחים- כמוני, שתסתכל על השכל שכן קיבלתי מהקב"ה, שתסתכל על האישיות האמיתית שלי ולא ממוסד הלימודים שממנו באתי- מוסד שקידמו בשבילי וקידמו אותי לחיים.
ורק נק' אחת לסיום: יש דעה רווחת לצערי ולצער עוד רבים כמוני- בעלי לקויות הלמידה, שסליחה על הביטוי- אנו טיפשים וחסרי שכל. זה לא נכון! אנו רק צריכים דרך אחרת ללימוד!
וחוץ מזה- פרופסור איינשטיין, הגאון, שהמציא את תורת היחסים, היה בעל לקויות למידה.
בכאב...