היי, שוב אני 
הבכור שלנו, בן שנתיים וחצי כמעט, כבר מזמן יודע להגיד בדיוק מה יש לו, לפני ואחרי, ולבקש גם להחליף את הטיטול כשמלוכלך..
אז החלטנו ללכת עם זה צעד קדימה וקנינו לו ישבנון שהיה בשימוש כל פעם לפני המקלחת. רצינו לידד אותו עם הישבנון... וזה היה ממש קשה!!! כי מסתבר שלא קנינו את הישבנון הכי יציב בעולם... והוא נורא זהיר, וכל תזוזה של הישבנון הייתה מרתיעה אותו לכל אותו השבוע!!!
ב"ה, בשעה טובה, היום הוא והישבנון חברים טובים...
עברנו שלב, וקנינו לו תחתוני גמילה... שאלה בעצם תחתונים חד פעמיים, שמצד אחד הנוזלים לא יוצאים מהם ולא מלכלכים את כל הסביבה.. ומצד שני הילד חש אי נוחות. הספיגה לא טובה כמו בטיטול. יש עליהם גם ציור שנמחק כשהילד מפספס, וקל מאוד לזהות אם זה קרה או לא. בקיצור - ממש ממש נוח.
ובאמת, כשהוא צריך לשבת בישבנון הוא תמיד מודיע מראש ועושה שם. אבל כשזה רק "קטנים" הוא ממש לא רואה סיבה לבזבז על זה זמן... גם אם אני מזכירה לו מראש, ומציעה לו להתפנות בישבנון - הוא לא מוכן. כי הוא באמצע משחק/ריקוד/אוכל או כל דבר אחר... לא אכפת לו שייצא לו בתחתונים, כי פשוט נשים חדשים וזהו.....
בקיצור, זה לא הולך....
ואני לא רוצה למהר לעבור לתחתונים רגילים, כי באמת שאני רוצה חיים קלים ולא לנקות כל היום ולהרים שטיחים ולעטוף ספות וכו' וכו'..
אז רציתי לשאול לעצתכם...
אולי לצ'פר אותו על כל פעם שהוא לא מפספס? אבל איך לצ'פר? לתת ממתק? ואיך אני אפסיק את זה אם כבר לא יהיה צורך?
ובכלל, אני בטוחה שיש כאן הרבה עם ניסיון... הבו עצות מניסיונכם!!!
ובבקשה, אל תציעו לי לוותר על תחתוני הגמילה, כי אני מעדיפה קודם לדעת שניסיתי הכל וזו הברירה האחרונה שלי! 
רוב תודות! ![]()