התייעצות לגבי גמילה מחיתוליםאהבה של אימא

היי, שוב אני
הבכור שלנו, בן שנתיים וחצי כמעט, כבר מזמן יודע להגיד בדיוק מה יש לו, לפני ואחרי, ולבקש גם להחליף את הטיטול כשמלוכלך..
אז החלטנו ללכת עם זה צעד קדימה וקנינו לו ישבנון שהיה בשימוש כל פעם לפני המקלחת. רצינו לידד אותו עם הישבנון... וזה היה ממש קשה!!! כי מסתבר שלא קנינו את הישבנון הכי יציב בעולם... והוא נורא זהיר, וכל תזוזה של הישבנון הייתה מרתיעה אותו לכל אותו השבוע!!!
ב"ה, בשעה טובה, היום הוא והישבנון חברים טובים...
עברנו שלב, וקנינו לו תחתוני גמילה... שאלה בעצם תחתונים חד פעמיים, שמצד אחד הנוזלים לא יוצאים מהם ולא מלכלכים את כל הסביבה.. ומצד שני הילד חש אי נוחות. הספיגה לא טובה כמו בטיטול. יש עליהם גם ציור שנמחק כשהילד מפספס, וקל מאוד לזהות אם זה קרה או לא. בקיצור - ממש ממש נוח.
ובאמת, כשהוא צריך לשבת בישבנון הוא תמיד מודיע מראש ועושה שם. אבל כשזה רק "קטנים" הוא ממש לא רואה סיבה לבזבז על זה זמן... גם אם אני מזכירה לו מראש, ומציעה לו להתפנות בישבנון - הוא לא מוכן. כי הוא באמצע משחק/ריקוד/אוכל או כל דבר אחר... לא אכפת לו שייצא לו בתחתונים, כי פשוט נשים חדשים וזהו.....

בקיצור, זה לא הולך....

ואני לא רוצה למהר לעבור לתחתונים רגילים, כי באמת שאני רוצה חיים קלים ולא לנקות כל היום ולהרים שטיחים ולעטוף ספות וכו' וכו'..

אז רציתי לשאול לעצתכם...
אולי לצ'פר אותו על כל פעם שהוא לא מפספס? אבל איך לצ'פר? לתת ממתק? ואיך אני אפסיק את זה אם כבר לא יהיה צורך?

ובכלל, אני בטוחה שיש כאן הרבה עם ניסיון... הבו עצות מניסיונכם!!!

ובבקשה, אל תציעו לי לוותר על תחתוני הגמילה, כי אני מעדיפה קודם לדעת שניסיתי הכל וזו הברירה האחרונה שלי!

רוב תודות! פרח

רעיוןבת 30

באתי להגיד לוותר על תחתוני גמילה, אבל אז ראיתי את השורה האחרונה...

ובכל זאת, לדעתי יש משהו מבלבל בתחתוני גמילה, מעין שלב ביניים לא מוחלט, "פספסתי או לא?" "הצלחתי או לא?" "אני עם טיטול או לא?".

זה דבר ראשון. דבר שני, צר לי לבשר לך שמהשלב של הפספוסים והנקיונות והכביסות כנראה שלא ממש תצליחי להתחמק.עצוב..גם ילדים שממש גמולים מפספסים לפעמים, ויש גם רגרסיות בגמילה.

אני רק יכולה לנחם אותך שמתרגלים לזה ולומדים לנקות חיש קל ולא ליחס לזה חשיבות גדולה מדי.

ובל זאת, משהו שעובד טוב בגמילה- צבירת מדבקות שמובילה לקבלת פרס כלשהוא.

הייתי מתחילה בפרס על כל פעם שהוא הולך לשרותים, אפילו ברמה של תמר, חמוציות, שוקולד צ'יפס אחד או שניים (זה מה שהולך אצלנו) וכד'.

אחרי שהוא יתרגל קצת, אז אפשר להכין דף עם שורות שיהיה על המקרר, וכל פעם שיצליח, יקבל מדבקה. כל פעם שישלים שורה, יקבל פרס.

אפשר לקנות מראש כמה פרסים בשקל ולתת לו לבחור כל פעם, ואפשר לצ'פר בפרס אכיל כלשהוא.

זה לא ישאר לנצח, הוא יתרגל באיזשהוא שלב, ואיכשהוא ענין המדבקות ישכח והוא יצליח גם בלי המדבקות.

אצלנו, למשל, עברנו דירה, לקח כמה ימים עד שמצאנו את דפי המדבקות, ומאז בעצם לא משתמשים בהם.

בהצלחה. ואגב, קצת חומץ בתא המרכך עוזר מאוד להוציא ריחות כאלה מהבגדים...

גם ילדים גמולים מפספסים?? אהבה של אימא

אז עד מתי אמורים להרים שטיחים?? (אני חייבת שטיחים בבית! נראה לי קר ומנוקר בלי...), ועד מתי עוטפים את הספות??! (הספה אפילו לא שלנו!!)

איך אפשר לנקות דברים כאלה?!

וואי... אני לא בנויה לדברים האלה..... חח..

אני רוצה לשאול:אנונימי (פותח)
התגובה ברחה לי - אני רוצה לשאולאנונימי (פותח)

איך בכלל מתחילים לגמול. נשמע שאתם בשיא הבלגן ואני עוד לא שם.

שנה ורבע שרק עכשיו מתחיל לקלוט שיש בטיטול דברים מגעילים, אבל עוד לא התחלתי עם סיר וישבנון וכולי.

איך מתחילים?

קראתי את ההצעות של יוקטנה וזה לא עבד לנו עד כה. וגם פעם אחת שניסינו סיר -אותי זה מגעיל יותר מטיטול. ולהחזיק בשירותים כל פעם - נראה לי דורש יותר מדי.

איך מתחילים?

לחכות לפחות עוד שנה.אנונימי (פותח)

שיהיה בשל יותר, וידע לדבר ולהגיד כשהוא עושה ואז להתחיל לדבר איתו על זה.

שתי תשובותבת 30

א. כשילד מתחיל לדווח לך על כל פעם שהוא עושה, או שמעצמו מתחיל להוריד טיטול, זה סימן שהגמילה קרובה.

איך גומלים? יש הרבה דרכים. אבל בגדול, עם הרבה תגמולים ועידודים, וגם עם הרבה סבלנות. יש כאלה שנגמלים בקלות ויש כאלה שלוקח להם הרבה זמן והרבה פספוסיםחיוך גדול. לא חייבים סיר, למרות שזה יכול לעזור, אם הסיר בסלון, נניח, ואז לא צריך לרוץ רחוק. זה קצת מגעיל, מסכימה...אז ישבנון זה גם פתרון טוב.

ב. לגבי השטיחים, נראה לי שיהיה איזה ויתור שתצטרכי לעשות. או לוותר על השטיחים, או לוותר על הנקיון שלהם...

השטיח שלנו ספג די הרבה פיפי, ואפשר לשפשף עם חומר ניקוי או מרכך, וזה לא כ"כ נורא.

כמובן שאם יש לך שטיחים שווים ויקרים זה באמת חבל, אולי כדאי לעבור לשטיחים זולים יותר ואז לא מתבאסים על כל פעם שהם נרטבים או מתלכלכים.

ככל שתהיי יותר נינוחה בענין, ולא תהיי לחוצה על ההרטבות, כך זה יקרין אליו נחת בנושא ולא יצור לחץ. כי לחץ בתחום הזה לא עוזר, ורק יכול להרוס. (לא שאני מעולם לא התעצבנתי, כן? אבל בגדול צריך רוגע וקבלה של הענין)

אז עד מתי עוטפים ספות? עד שהקטן שלכם יהיה גמול...זה יכול להיות הרבה זמן. אין מה לעשות, בית עם ילדים צריך להתחשב בילדים. ועדיף לעטף ספות מאשר להלחיץ את הילדים שלא ילכלכו אותן כל הזמן.

דבר ראשון את רואה שהילד מוכןמשיח עכשיו!

תגרמי לו ל"דעת" שהוא עשה, להיות מודע לכך... למשל אם הוא עשה גדולים- אז להגיד לו- ע"שית גדולים? בוא נחליף לך" וכו'.  כשאת רואה שהוא מודע, ואת מוכנה נפשית להתחיל בשבוע וחצי (בערך) של ריצות לשירותים וניקיון רצפה, אז (מה שאני עשיתי היה תורידי לו את הטיטול בבת אחת (כן, גם בלילה)  , ביומיים שלושה הראשונים לשאול אותו כל 20 דקות אם הוא צריך ל"קטנים" וגם לקחת אותו. גם אם הוא עשה עשרים דקות  לפני, לקחת אותו שוב לשירותים. אחרי יומיים שלושה, רק תשאלי אם הוא צריך, ולקחת רק כשיגיד שיש לו. בערך שבוע אחר כך את יכולה גם להפסיק לשאול.

וזהו

בערך שבועיים- חודש אחר כך יש רגרסיה. לשים לב לא להתפעל או להתעצבן על הילד שמפספס. אלא להגיד בנחת: "פעם הבאה תקרא לאמא/אבא כשיש לך קטנים. קטנים עושים בשירותים" וכו'

בלילה זה יותר מסובך והוא יפספס יותר מביום. חשוב לא לתת לו לשתות הרבה לפני השינה ולהקפיד לקחת לשירותים לפני שנרדם.

בהצלחה!

את ארבעת הילדים שלי גמלתי בבת אחת גם ביום וגם בלילזו

נכון זו תקופה לא פשוטה,חשוב מאוד לפני השינה לדבר עם הילד על הקימה לשירותים עד שהוא יפנים את זה הוא מעצמו יקום,כמובן שיש פיספוסים וכביסות אבל אם תבואי בראש חיובי זה ילך מצוין כמובן לציפר בסוכריה או פרס ואל תדאגי זה לא ימשך לנצח.לרוב ילדים כשהם באמצע משחק או משהו שהם מרוכזים בו הם לא מיד הולכים לשירותים הם מתאפקים ואז מפספסים אם את רואה שהוא מתאפק ומתחיל ל"רקוד" ,תקחי אותו את אל תחכי שהוא ילך לבד ודרך אגב זה קורה גם לילדים גדולים ואני מדברת בני 5,6,7.העיקר לא להלחיץ את הילד ותראי שהרצון לגמילה בא ממנו בלבד ככה ילך בקלות

מניסיון..אשתו של בעלי

תחתוני הגמילה עבדו לא טוב.. הם קלטו מהר מאוד שזה סוג של טיטול ואפשר לעשות בו חופשי (השתמשנו בהם בעיקר ביציאה מהבית).

הגמילה שהייתה לי הקלה ביותר היא של הבן השלישי, לפני כשלושה חודשים. לקחתי יום של חופשה (חוה"מ פסח) והחלטתי שאני גומלת וזהו. הורדתי את הטיטול ו..... הוא לא גמר לפספס. לקחתי לשירותים, אחרי דקה- שלולית על הרצפה.. התייאשתי מהר מאוד, החלטתי שהוא בכלל לא בשל (למרות שהוא בוגר מאוד ומזמן מבקש ואפילו לפני האמבטיה עושה בשירותים). 

בעלי לחץ שנמשיך (ועזר לי המון!!), ולמחרת כמעט שלא היו פיספוסים!!

החלטתי לגמול מיד גם בלילה וזה הלך מצויין! הוא פשוט קלט להתאפק, וזהו! ב"ה.

ב"הצלחה רבה!חיוך

יש כל מיני עצותמיכל ל

קודם כל יש את השיטה של הלוחשת לתינוקות- לקחת אותם 20 ד' אחרי האוכל לסיר / אסלה, ולתת להם לשבת, להסביר להם מה עושים שם וכו', מתוך רעיון שמתישהו יצא להם, אפילו בטעות, ואז אפשר לעודד אותם על זה וככה הם לאט לאט מבינים.

יש גם את השיטה שהזכירו- להוריד בבת אחת. 

בכל מקרה אל תדחי את זה לגיל מאוחר (אחרי גיל שנתיים בעיני זה כבר מאוחר, ככה מראים המחקרים החדשים בעניין שאומרים שפעם היתה גמילה בגיל 1- 1.5 ש', ועכשיו עם החיתולים זה נוח להורים והם דוחים את זה. כמובן חברות הטיטולים מרוויחות, אבל זה עושה בעיות בגמילה אח"כ).

וכמובן מצטרפת לכל מה שאמרו לפני- גם אח"כ יש פספוסים, יש בעיות של הרטבת יום / לילה וכו' כך שלא להתרגש מהלכלוך, ובוודאי לא להתעצבן ולכעוס....

ב"הצלחה

גמילהאנונימי (פותח)

אז ככה אני מדברת מנסיון שלי (יש לנו 5)

הרבה פעמים עוזר ללכת יחד לחנות לקנות תחתונים(מבד) ולעשות מזה טררם שלם,לספר לגננת סבתא דודה וכו.

אפשר גם לעשות טבלה שבא כל פעם שהילד עושה באסלה להחתים חותמת, להדביק מדבקה.

להחליט מראש עם הילד שכל 4 מדבקות חותמות מזכה בפרס קטן(האלה שקונים בחניות ששל ה2 שקל.

מניסיון של 5 זה עובד.

אלו לא תחתוני גמילה. אלו תחתוני עיכוב גמילה אוגילית

תחתוני חוסר אמון בילד...

פרס על כל הצלחה עובד טוב, אבל לא חייבים.

בלי אמון מלא של ההורים עם נכונות לשאת בקשיים ובנפילות שבדרך,

לילד מאד קשה להגמל. הוא זקוק לליווי שלך ולהכלה שלך את הכישלונות שלו.

אף אחד לא יכול לקפוץ בבת אחת דרך כל כך ארוכה.

גמילה בלי לכלוך היא בקשה לא סבירה בעליל

קודם כל, תודה לכולם!אהבה של אימא

אז בינתיים אני ממשיכה עם תחתוני הגמילה...

התחלתי גם לצ'פר אותו כשהוא מצליח לא לעשות בתחתונים.... אז הוא נורא התלהב, והלך לשירותים בערך כל 5 דקות... חח..
אבל בסופו של דבר, כשהיה לו באמת מעניין הוא לא טרח לבוא לשירותים.. ולמרות שהוא לא קיבל פרס - אני לא בטוחה שהוא הבין את הרעיון =/

מה זה שכולכם נגד תחתוני גמילה?! אין פה מישהו שניסה ומרוצה מזה???....

בכל מקרה, אני מעדיפה את ההדרגתיות, לאט לאט לאט... לא רוצה בבת אחת...

ולגבי הניקיון - איך אתם מנקים את זה כזה מהר? נראה לי שאם הוא יעשה פתאום על הרצפה אני לא אדע מאיפה להתחיל.. שלא לדבר על ספה... ואיך באמת עוטפים את הספות?!

אוף.. הלוואי שזה יצליח עם תחתוני הגמילה... 

עונהאמא!!

פשוט ניסינו את התחתוני גמילה הילד לא נגמל...

עד שהוא לא חש את את הרטיבות בתחתוני בד רגילים, אין לו צורך להתאמץ ולעצור באמצע משהו חשוב כדי ללכת לשרותים.

זה משחק מאד נחמד, אבל לפחות אצלי ממש לא גמל אלא רק בלבל...

לגבי הנקיון- אין לי מושג איך עוטפים ספות, אני משתדלת שלא ישבו על הספות בשלב כזה ויורדת לרצפה לשחק איתם כדי שלא ירצו לבוא לספה...

ושטיחים- אני לא שמה בקיץ.

אז כל פעם שבורח קצת מנגבים במשהו, ובערבים- צריך לשטוף יותר את הבית....ולהריץ יותר מכונות...

(אני משאירה רק עם תחתונים ואז להחליף כל פעם רק תחתונים זה ממש לא נורא...)

גמילהאנונימי (פותח)אחרונה

אם נראה לך שהבחור מוכן,אז לכי על זה.

מהתאור שלך נראה שהוא בשל.

אין טעם לחכות עד גיל 3.5 .

בדרך כלל הילד בשל וההורים עוד .

(הייתי 6 שנים גננת לגיל הזה)

אני זו שהצעתי לקנות תחתוני  בד ולתת צופרים על ההצלחות

כל מה שהצעתי עשתי  בעצמי וזה עובד (יש לנו 5 והם ממש גדולים.

תמיד אם רואים שהילד לא בשל אפשר לחכות עוד חודש ולנסות שוב.

אסיים בסיפור כשהייתי גננת הייתה אצלי ילדה בגן שבגיל שנתיים הורידה לעצמה את החיתול

והתפנתה בשירותים אלרי כמה ימים ראיתי שהילדה בשלה ודברתי עם אמא שלה ,האמא שתפה פעולה ותוך יום הילדה היתה גמולה לגמרי גם בלילה.

האמא לא הפסיקה להודות לי על כך עד שהילדה עלתה לגן עירייה.

מחפשים קהילהאבא פגום

אנחנו הורים ל 7 ילדים גרים היום בשכירות ברמלה, בגרעין התורני ומחפשים להשתקע במקום עם קהילה תורנית אבל לא לוחצת. בגלל שאני עובד בבני ברק, מחפשים מקום שמצד אחד המחירים עדיין שפויים ומצד שני לא רחוק מידי מהעבודה. חשוב לנו קהילה תורנית שמשקיעה בילדים ונוער.

נשמח מאד להמלצות ☺️

ילגים מפרק א וצוואהיל 000

לא מצאתי פורום מתאים מקווה שפה אפשרי

שלום  בעלי נפטר יש לו ילדים קודמים

לנו משותפים

הכל היה בסדר לא ראיתי את זה בא

סעדתי את בעלי בזמן שילדיו קודמו בעבודות

אימא שלהם הילה חכמה הגיע חטפח בו בבית חוליל לגבות טת הילדים מול המשפחה שלא תראה שלא באים

ואני לא יכלתי לעבוד

כי גם לא רציתי בעלי קודם להכל

מבעל חזק שלא היה חולה  אף פעם לא ראיתי אותו שוכב עם חום או משהו דומה לא כדורים כלום

עובד פיזית קשה כל חייו

לא יכולה לפרט הכל

שמר הכל בפנים עד שהגיע למחלה ומהר הלך

ילדיו רצו מידע על כל  דבר

על עורך דין שמטפל אפלו אני ובעלי לא התענינו

לא הבנתי מה ילד שבקושי רואה את אבא שלו מתענין בקצבה

מאשים אותי שאני יודעל אל כל המידע

אין לי תו ירודה לא נותנים מידע  גם לאישה

אבל הם בשלהם

עכשיו הכל מובן הכינו את הקרקע

ילד שכל חייו לא הספיק לו מה שנתן רצה עוד

עגשיו מרגיש שיכול להכניס לי

אני לא בתחרות

הם יושבים מולי ומחלקים  את הבית

החלק שהם לא הבינו שאטאמטית הבית נאשם על שמםץ מי שמדריך אותם מהמשפחה לא מבין ולא אמר להם

הם אמרו לא נוציא אותך מהבית

לא בטוב לב,בהתנשאות

פה שתקתי

שאני רצתי עליו בעלי עבד ואני נלחמתי לקנות אותו כן מפרנבס עיקרי

כי לא היה שעות בבית וכל עול הבית היה עלי עד שהתמוטטתי בעבודה

ועבדתי פחות

לא היה לו עזרה משום צד

המשפחה שלו ידעה על מצבו הקשה

ולא באו לבקר פעם אחת

לא יצאו לקפה או שהבאו אליהם

רק רצו שנפכש במסעדה פעם בחודשים

אבל הוא לא יכח רצו לעשות וי

התנהגו אלי לא מכבד בבית חולים

קראו לי בשמה של,גרושתו

ולא אמרתי כלום

בעלי גוסס והם אבים איתי מולו

שתקתי

אבל הילדים שלו איתם יד ביד

אז גם אני שינתי את גישתי ואהיה בקשר עם משםלתן גם לי יש,ילדים

אימא שלהם השחקנית הראשית פה

הראתה לי שהיא איתי

ותקעה לי סכין בגב חיממה את הילדים שלא מבינים הרבה

על התערבות בכל נישא

לקחה את הפיקוד על משפחת בעלי לא ידעתי שהיא כל יום מדווחת עלי היתה מגיעה כאלו לעזור

ומדווחת הכל לא הבנתי למה המשפחה שלו לא מתיחסת

אלי

אני איתו בכל הטיפול והם  לא מתיחסים אלי רק לגרושתן אפלו קוראים לי בשם שלה

בשבעה היא לא יכלה לראות שברים חברים של בעלי הכל  רצתה לדעץ להתערב

היום הילגים שלו מתנהגים אלי כאלו זהו

הוא מת את כלום

רוצים את חלקם לא  מוותרים על כלום

אני לא גרה בבית ויש להם פה זכות

הכי כאב לי שהם התנתקו מאחים שלהם

ובקשר טוב עם המחה שלא ביקרה את האבא כי הם בדיור כמוהם

לא הבנתי איך אני הרעה פה

מה עושים אין לי עורך דין כל מי שהגעתי אליו לא היה בטוח במצב

חיבת עורך דין שיתן לי בטחון

אין פה מיילוינים אבל יש לי ילדים קטנים ואני לא בריאה מצבי לא ממד טוב נםשי פיזי

מצטערת לשמוע על בעלך ועל המורכבותנעמי28אחרונה

תפני לעורך דין.

לחוק לא אכפת מרגשות ומי מסכסך.

אם מגיע להם, מגיע להם, מה ששלך יהיה שלך בעזרת עורך דין טוב שישיג לך אותם.

פרסום הנסחן120

שלום וברכה,

חשוב לי מאוד לשתף בנס עצום שנעשה לנו.

לביתי הקטנה חולשת שריר בעין הגורמת לפזילה, לאחרונה הפזילה החמירה ונוירולוג מומחה הפנה אותנו לבדיקת הדמיה של המוח בהרדמה.

הילדים הם האוצר הגדול ביותר שלי והתפללתי לבורא עולם שיעזור לי לחזק את הביטחון והאמונה ולהילחם בפחד ובחששות שהרי הכל מאיתו יתברך מאבא מלך העולם.

ב"ה הבדיקה חזרה תקינה וקיבלנו את התוצאות מבלי להמתין את כל זמן ההמתנה המקובל.

"הודו לה'כי טוב כי לעולם חסדו" תודה רבה ריבונו של עולם,

כמה חשובה ויקרה הבריאות , כלום לא מובן מאליו .

בתפילה  לבשורות טובות ישועות וחיזוק הביטחון והאמונה והקשר התמידי לריבונו של עולם והבנה והכרה בכל הטוב שבורא עולם עושה איתנו.

עבודה סמינריונית על ליקויי למידהEva

שלום רב,

שמי חוה.

אני בהחלט מבינה שהפורום הזה לא בנוי לשליחה של שאלוני מחקר, אך אני לא יודעת לאן עוד אפשר לפנות.

אני והשותף שלי לכתיבת עבודה סמינריונית מפצים את השאלון מחקר שלנו כדי לסיים בהצלחה את לימודי התואר הראשון באוניברסיטה הפתוחה.

אנחנו מחפשים אנשים עם ליקויי למידה אשר מתבטאים בדיסלקציה או בדיסגרפיה או בדיסקלקוליה, אשר מילאו להם 18.  

אנחנו צריכים עוד 21 תשובות של אנשים עם ליקויי למידה לשאלון שלנו, אשר בוחן את ההשפעה של לקות למידה על תפיסת מערכות יחסים מקוונות (משפחתיים / חברתיים / תעסוקתיים) שנוצרו ברשתות חברתיות ובדידות חברתית.

האם יש בקרבתכם אנשים שיש להם ליקויי למידה ומעוניינים להשתתף במחקר או שאתם עצמכם עם ליקויי למידה שפירטתי בשורה למעלה?

אולי אתם מכירים מקומות לאן אפשר להפיץ את השאלון שלנו?

אם כן, אנחנו נשמח לכל עזרה אפשרית.

השאלון אנונימי וקל. אנחנו נתנו זמן מענה עליו עד 30 דקות, כך שלא צריך למהר לשום מקום ולהילחץ מהגבלת זמן.

קישור לשאלון: השפעה של לקות למידה על תפיסת מערכות יחסים מקוונות (משפחתיים / חברתיים / תעסוקתיים) שנוצרו ברשתות חברתיות ובדידות חברתית

תודה רבה לכם בכל מקרה.

יום טוב ונעים לכולם.

עוד הרבה ועוד קצת בבת אחתEvaאחרונה

אנחנו צריכים עוד 20 תשובות מאנשים שיש להם לקויות למידה המתבטאות בדיסלקציה, בדיסגרפיה או בדיסקלקוליה!

תעזרו לנו לסיים בהצלחה את תואר ראשון.

תודה רבה. יום טוב.

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית

אולי יעניין אותך