מכירים את זה שאתם רוצים לתת לילדים הכל?
הילדים כל כך חשובים לנו ואני רוצה באמת לתת להם כמה שיותר.
אני באתי ממשפחה מרובת ילדים עם קשיי פרנסה, ברוב השנים לא היו לי חוגים, לבשתי בגדים כמעט רק מיד שנייה שלרוב לא היו לטעמי ,היו קונים לי דברים רק אם היו ממש נחוצים וכו' וכו'. אז ברור שיש לי הרגשה שאני רוצה לתת להם את מה שלי לא היה.
אבל גם בראיה אובייקטיבית קשה לי להחליט מה הכי חשוב.
למשל חוגים- הילדים שלי מתעניינים בהרבה יותר מתחום אחד, בהתחלה אמרתי לכל ילד חוג אחד, אבל זה ממש לא מספיק.
ביה"ס לא נותן כלום להעשרה דווקא בתחומים שהילדים טובים בו ורוצים להתפתח. אז איך מחליטים לאיזה חוג לשלוח?
ביגוד- מה שחייבים קונים, אבל מה עם כל הבקשות של הבנות? הן רואות דברים אצל חברות וכמובן רוצות גם, דברים שנראים לי מיותרים, כמו שרוולונים או עוד סריג כזה או אחר שיתאים בדיוק לחצאית ההיא והן רוצות גם נעליים כאלה ואחרות וכו'... אז בדרך כלל אני לא מסכימה אבל כמה אפשר להגיד לא?
ובכלל ילדים צריכים / רוצים כלכך הרבה היום בחברת השפע, כל הטכנולוגיה ממש מושכת אותם ויש דברים שאני אומרת זה באמת יכול להיות להם טוב ומפתח (- אני לא מדברת על להחזיק אייפון לכל ילד, אבל למשל ראיתי שMP3 עוזר להם להרגע בנסיעות הארוכות לביה"ס, בכל זאת לקנות אחד לכל אחד זה ממש יקר...)
ועכשיו כל הוצאות הקיץ: קייטנות, מחנות בני עקיבא, יציאות למוזיאון/ גן חיות/ טיול- אין לזה סוף, והכל ממש חשוב להתפתחות שלהם, לקשרים החברתיים, לשמחה שלהם, הרי אין לזה סוף. (וזה רק ההתחלה לפני ההוצאות של תחילת שנת הלימודים.)
איך עומדים בזה? איך מסבירים לילד שהוא לא יכול לצאת למשהו, בלי להכניס אותו ללחצים הכלכליים של ההורים?
ואיך מחליטים מה הכי חשוב?