איך בוחרים איזה הוצאות הכי חשובות לילדים????אנונימי (פותח)

מכירים את זה שאתם רוצים לתת לילדים הכל?

הילדים כל כך חשובים לנו ואני רוצה באמת לתת להם כמה שיותר.

אני באתי ממשפחה מרובת ילדים עם קשיי פרנסה, ברוב השנים לא היו לי חוגים, לבשתי בגדים כמעט רק מיד שנייה שלרוב לא היו לטעמי ,היו קונים לי דברים רק אם היו ממש נחוצים וכו' וכו'. אז ברור שיש לי הרגשה שאני רוצה לתת להם את מה שלי לא היה.

אבל גם בראיה אובייקטיבית קשה לי להחליט מה הכי חשוב.

למשל חוגים- הילדים שלי מתעניינים בהרבה יותר מתחום אחד, בהתחלה אמרתי לכל ילד חוג אחד, אבל זה ממש לא מספיק.

ביה"ס לא נותן כלום להעשרה דווקא בתחומים שהילדים טובים בו ורוצים להתפתח. אז איך מחליטים לאיזה חוג לשלוח?

ביגוד- מה שחייבים קונים, אבל מה עם כל הבקשות של הבנות? הן רואות דברים אצל חברות וכמובן רוצות גם, דברים שנראים לי מיותרים, כמו שרוולונים או עוד סריג כזה או אחר שיתאים בדיוק לחצאית ההיא והן רוצות גם נעליים כאלה ואחרות וכו'... אז בדרך כלל אני לא מסכימה אבל כמה אפשר להגיד לא?

ובכלל ילדים צריכים / רוצים כלכך הרבה היום בחברת השפע, כל הטכנולוגיה ממש מושכת אותם ויש דברים שאני אומרת זה באמת יכול להיות להם טוב ומפתח (- אני לא מדברת על להחזיק אייפון לכל ילד, אבל למשל ראיתי שMP3 עוזר להם להרגע בנסיעות הארוכות לביה"ס, בכל זאת לקנות אחד לכל אחד זה ממש יקר...)

ועכשיו כל הוצאות הקיץ: קייטנות, מחנות בני עקיבא, יציאות למוזיאון/ גן חיות/ טיול- אין לזה סוף, והכל ממש חשוב להתפתחות שלהם, לקשרים החברתיים, לשמחה שלהם, הרי אין לזה סוף. (וזה רק ההתחלה לפני ההוצאות של תחילת שנת הלימודים.)

איך עומדים בזה? איך מסבירים לילד שהוא לא יכול לצאת למשהו, בלי להכניס אותו ללחצים הכלכליים של ההורים?

ואיך מחליטים מה הכי חשוב?

באמת מורכב...אמא!!

הילדים שלי עוד די קטנים, אבל שתי נקודות שנראה לי לנכון:

* אף אחד לא ידע להגיד לך מה נכון ומה לא- זה מאד תלוי משפחה וילד, והעיקר זה מה מנחה.

את הגעת ממשפחה עם חוסר אבל גם הצד השני ממש לא טוב לאף ילד.

ילדים יכולים לדעת ערך של כסף, שלא קונים הכל מתי שמתחשק ושלא הולכים להרבה חוגים וכו'.

אם את תהיי שלמה עם עצמך ותדעי שאת נותנת להם הכל והם מאושרים- הם יהיו מאושרים. אם תרגישי שחסכת מהם דברים חשובים- הם ירגישו את זה ויחשבו ככה באמת.

* צריך לדעתי שיהיה ערוץ תקשורת נכון עם הילדים ולהתייעץ כל  פעם מה באמת נצרך ומה עדיף לחסוך לדברים חשובים יותר.

שהילד ירגיש שותף בהחלטות, ידע את השיקולים לכאן ולכאן, ויחליט בעצמו שזה מוגזם ללכת לארבע מחנות בקיץ אחד (סתם דוגמא...). מתוך החלטה משותפת הוא ידע לשמוח מאד במה שיש ולא להרגיש מסכן ומפסיד ממה שאין.

יכול להיות שאחרי שיחה כזאת עם ילד תגלי סדרי עדיפויות שונים ממה שחשבת וכך יקל עליך להחליט ביחד איתו...

זה מאוד תלוי בגיל הילדיםעוד כינוי

אם תפרטי גילאים יהיה לי יותר קל לשתף במחשבות ובתובנות שלי.

בכל מקרה אשתדל לכתוב לך בהמשך, ואת יכולה בשמחה לפנות אלי גם באישי.

גילאי 11 ומטהאנונימי (פותח)
אני מהצד השני (של ההורים שלך)...אנונימי (פותח)

ואנחנו גם מגדלים משפחה גדולה ב"ה, כשרוב השנים אין חוגים לכל אחד (בכל שנה - ילד אחד או שניים), ולובשים 'כמעט רק מיד שנייה' - אגב, בגדים מדהימים לפי טעמם של כולם, ואנחנו גם תורמים כמויות גדולות של בגדים בשמחה. "איכות סביבה" מושלמת!

לטעמי, ואני מקווה שילדי לא ינטרו לי - זו ממש דרך מצוינת לגדול.

אנחנו מאד שמחים ומעריכים מה שיש לנו, ובשורה התחתונה אני חושבת שהילדים מקבלים יותר התפתחות, קשרים חברתיים, ובמיוחד שמחה - מאשר ילדים אחרים.

אנחנו קונים כמעט רק חומרי גלם של אוכל (טוב, חוץ מקורנפלקס וקטשופ), וכשהילדים רוצים משהו טעים - הם אופים. גם הילדה בת 8 מכינה לבד עוגיות.

אנחנו משמחים את עצמנו בהמון יצירה מחומרים נפסדים או מחנויות הכל בשקל וחצי, מפטפטים בחצר, מארחים חברים של הילדים והם מתארחים אצלם. לדעתי - בסופו של דבר הכי כיף זה הדברים הפשוטים.

נכון שבקיץ קשה לנו לצאת למקומות יקרים, אז יוצאים פעם אחת, ובשאר הפעמים - יוצאים לפיקניק בחורשה, לגן שעשועים שווה בעיר השכנה, לבני דודים וכו'. לא נראה לי שהחופש של הילדים שלי פחות נחמד משל אחרים.

אנחנו באמת אומרים 'לא' לא מעט, אבל בדרך כלל מציעים אלטרנטיבה. אגב לדעתי MP אחד מספיק לשלושה ילדים, שכל אחד יקבל אותו יומיים בשבוע, ובשאר הזמן ידבר עם חבריו לנסיעה. אפשר להציע מסטיק בלי סוכר, אם יש צורך.

נקודת המוצא, לדעתי, היא שאנחנו כהורים ניתן בשמחה כמיטב יכולתנו, ומה שאין לנו - סימן שלא צריך להיות.

אני מקווה שזה לא נשמע חד מימדי, נראה לי גם שאנחנו חיים די בבועה מבחינת ההוצאות של החברים, אז יותר קל לנו.

בהצלחה רבה!!

אני הפותחת...עונה לאנונימיאנונימי (פותח)

קודם כל רציתי להגיד כל הכבוד על השמחה במה שיש.

האמת שגם אנחנו שמחים במה שיש ומודים לקב"ה על כל מה שהוא נותן.

אבל מצד שני, אני שוב אומרת שבתור ילדה לא היה לי קל. אם אני זוכרת את זה עד היום זה כנראה הפריע לי מאוד.

למשל אני זוכרת שתמיד הייתי מקבלת בגדים מבנות דוד מאיזור בני ברק, ואני הייתי מה שנקרה מתנחלת, הבגדים היו ממש

שונים ממה שאחרות לבשו מסביבי, ובתור ילדה זה ממש הציק לי. רציתי כמובן להיות כמו כולן. וגם לא אהבתי את הסגנון הזה. אני לא רוצה שהבנות שלי ירגישו כך. אז אם אנחנו מקבלים בגדים שמתאימים למה שהבנות אוהבות אז מעולה,

אבל אם זה לא מוצא חן בעינהן- אני לא מחייבת לקחת. (כמו שאם זה לא מספיק צנוע אני לא אקח.)

(ואגב אני מתה על חנויות ואתרי יד שניה למשל חדרי הילדים שלנו נראים מקטלוג מעצבים והכל נקנה ביד שניה ושופץ.)

יש לי גם חסכים בדברים אחרים. וכמה שנגיד שהעיקר שנותנים לילדים חום ואהבה ונשמח במה שיש,

אני לא מרגישה שזה מספיק. אני מרגישה שצריך לתת להם את מירב האפשרויות לגדול ולצמוח טוב, עם אופקים רחבים,

מגוון תחומי עניין (במיוחד לילדים שביה"ס הורס להם את הרצון ללמוד ולדעת, ארצה לתת להם את זה מכיוונים אחרים.),

וגם הרגשה שיש להם. הרגשה שלא על כל דבר אומרים להם לא. נכון לא צריך לגדול מפונקים ( תכלס גם אין הרבה ילדים

שההורים יכולים להרשות לעצמם לפנק יותר מידי.) אבל איך מוצאים את האיזון ועל מה מוותרים?

קראתי, אך קצת ברפרוףפודינג111

עקרונית אני חושבת שלכל גיל יש את הסדר עדיפיות הנכון

לדוגמה בגדים יפים יתאימו לגיל ההתבגרות

משחק איכותי(קפלה/לגו) יתאימו לגיל 3-7 

וכן על זה הדרך

מה שכן- חוויות משפחתיות הן נחוצות בכל גיל. אלו רגעים שנחרטים בזכרון של הילדים לתמיד!

כמובן שזה לא חייב תמיד לבוא עם בוחטה כסף בצד. גם יציאה לפארק הסמוך עם ארוחת ערב קלילה היא חוויה נפלאה.

שיהיה ברור בעיקר להוריםאנונימי (פותח)

שגם אם היתה לך אפשרות לא היית מרשה להם הכל, כנראה מסיבות חינוכיות.

אז בואו לא נתלה כל סירוב שלנו במחסור של כסף.

ועדיין יש דברים שהיינו רוצים לתת להם ואין באפשרותינו 

כלל ברזל "הילד לא צריך להרגיש מה המצב הכלכלי בבית" לא כשחסר ולא כששופע, הילד צריך להרגיש יציב!

ומצד שני רוצים להנחיל איזו אחריות כלכלית וידע מתאים. 

אז

יש כסף ברוך ה' אבל אנחנו מעדיפים לנצל אותו בדרך הזאת ולא בדרך הזאת

החלטנו להקציב לטיול הזה סכום מסוים ולא לבזבז את כל התקציב על יום אחד\ חוג אחד וכו..

יש שיתוף כללי ואין כניסה לפרטים

עד כאן איך לא מכניסים אותם ללחצים שלנו ובכ"ז מתנהלים נכון 

לגבי איך מחליטים 

טיפ קטן ששוה המון

לא משנה במה את או בעלך עובדים ולא משנה כמה משלמים לכם לשעה או לפי כל חישוב אחר

תמיד תזכרו

שעה שלכם מחושבת בבית לפחות פי 10 אם לא יותר מאשר בעבודה 

זה נכון בשביל המוטיבציה להשקיע בילדים 

וזה נכון כדי להבין שאם את נותנת שעתיים עבודה נטו בבית אז חסכת יום יציאה עם כל המשתמע מכך

הילדים מעריכים ומרוצים 

אתם לא הוצאתם מה שאים לכם 

נשאר כסף וכוח למחר 

יש שיגרה בריאה גם בחופש . שזה לא פחות חשוב

טיפ שני תנו לילדים לבחור כשאפשר 

כך גם יבינו שאי אפשר הכל וגם ילמדו הלכות בחירה

לבדוק מה מקובל בחברה שלך.אבל אם אין כסף אז אין כסףl666אחרונה

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מועדון מאמא דילmama273

🌸 מאמא דיל – דילים שאמא באמת צריכה! 🌸

כאמא ל5 ילדים בגילאים מגוונים, אני יודעת כמה אנחנו מחפשות לחסוך – בלי להתפשר על מה שחשוב באמת לילדים ולבית.
בדיוק בשביל זה פתחתי את מועדון מאמא דיל 💕

ערוץ שבו אני משתפת כל יום דילים שווים – כאלה שאני גם קונה בעצמי 👶🛍️

✔️ מוצרים שימושיים לבית ולילדים
✔️ מחירים משתלמים באמת
✔️ חוסך זמן וכאב ראש
✔️ רק דברים שעושים חיים קלים יותר

📲 להצטרפות לערוץ הטלגרם

📩 לא בטלגרם? אין בעיה!

אפשר להירשם ולקבל סיכום דילים מרוכז למייל (כפעם בשבוע):

👉 להרשמה במייל

מאמא אחת לשנייה – בואי לחסוך חכם 💕

מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך