שאלה.אחד מהעם

מישהו יכול לכתוב לי הגדרה מדוייקת לממלכתי?

ואם הוא לא יודע אז שיכתוב את דעתו, סתם מעניין אותי.

מי שחוקי המדינה אצלו הם מעל חוקי התורה הקדושהישתבח שמו לעד
ממלכתיים הם כאלהקראתיך
שברגע שחוקי התורה מתנגשים עם חוקי המדינה,הם הולכים לפי חוקי המדינה...
כמו למשל א"י....
*חוקי המדינה עם חוקי התורהקראתיך
שטויות....אוריין
בס"ד
אני ממלכתית ושחוקי התורה יתנגשו עם חוקי המדינה אז ברור שנלך לפי חוקי התורה....
לא נכון.מ.מ.י.ר
אני אומר את ההגדרה של "ממלכתי" של ישיבת הר המור:
אדם שהממלכתיות נובעת אצלו מתורת ישראל. חוקי התורה הם מעל הכל (וכמובן שמעל הממשלה, כמו שהרב צבי יהודה מדגיש בספר "להלכות ציבור" שערך הרב טאו, נשיא ישיבת הר המור), ומתוכם נובע הערך של הצבא, הערך של המדינה וכו'.

לממירהכהניסט הנודד
תכל'ס, אם תקבל פקודה לגרש יהודים מה תעשה?
אסרב פקודה.מ.מ.י.ר
בדיוק כמו שאם יאמרו לי לעלות על ג'יפ בשבת שלא למטרה מבצעית.
וזו גם דעת הרב טאו?הכהניסט הנודד
עד כמה שידוע לי, כן.מ.מ.י.ר
אבל גם הרב טאו לא תמך בעידודקשקשן
סרוב פקודה כנשק למלחמה בגירוש (כפי שעשה מטה 'יהודי לא מגרש יהודי' [שהפך היום ל'הלב היהודי'] הפועל ע"י תלמידים של הרב גינזבורג)
אולי כיוון שהשקפת הרב טאו הינה שונה לגמרי.מ.מ.י.ר
אני מציע לך לקרוא את החוברת "זכרו ראשונות" (מובא ב'לאמונת עתנו', חלק ג', עמ' רמ"ג והלאה), ולדעת את השקפתו של הרב טאו.
קראתי קצת בעז"ה אקרא עודקשקשן
אולי אבל בכ"ז תוכלקשקשן
להסביר לי למה לא לעודד סירוב פקודה [אני באמת רוצה לדעת זאת ולא בא לקנטר] אשמח לתגובה.
שוב, כי הגישה שלו היא שונה.מ.מ.י.ר
הבסיס הוא לא סירוב פקודה - דהיינו זה שיסרבו פקודה החיילים הדתיים לא היה מונע את הגירוש. (אגב, מציאותית זה נכון: החייל והשוטרים הדתיים בגירוש, היו בסך הכל 10% מהכוח).

אמנם אסור לגרש יהודים מביתם, אבל זה לא הבסיס שימנע את הגירוש.

אם כן, מה הגישה של הרב טאו? בשביל זה אמרתי שתקרא את כל ה'זכרו ראשונות'. הלשון שלו היא קצת קשה, אבל מתרגלים.
וחוץ מזהקשקשן
הרבה רבנים פסקו שאין! לסרב פקודה כמו הרב אלי סדן הרב דרורי הרב אבינר ועוד הרבה רבנים (וכאלה שלא) ראשי מכינות וישיבות שיש להם תלמידים רבים בצה"ל. חבל...
כופר (בתורה) עם כיפה.סבא גפטו
/ חילוני עם כיפה.
אוריין,רוצה לספר לי משו?קראתיך
ממלכתי זה אדם שמאמין במדינה.קשקשן
זו ההגדרה האמיתית.
אך ברחוב זה לא כך, ממלכתי שאנשים מדברים עליו זה אחד שמאוד אדוק ומאמין במדינה עד שלפעמים דעתו משתבשת שליו והוא עושה את דבריה אפילו כשנוגדים לתורה!
לקראתיך:אוריין
בס"ד
הבנתי שטעיתי (בזכות כל מיני אנשים ביני'הם: מ.מ.י.ר ) אז החלטתי שאני ממלכתית... וחוץ מיזה שגם הרב כהנא הי"ד הי'ה ממלכתי....

צריך להיות ממלכתי אבל ברור שהתורה מעל הכל....

ולסבא ג'פטו אתה קורא לרב כהנא הי"ד כופר?? חילוני??
התכוונת אליי?סבא גפטו
אם כן אז אני מכנה ת'צמי 'סבא גפטו' ולא ג'פטו - בעברית אין ג'. יש ג ו-גּ.

אני מסכים איתך - עם הרעיון לגמרי.

אני בטוח שאותו אחד שפתח את האשכול התכוון ל'ממלכתים' - יהודים עם כיפה הסוגדים למדינה וחושבים שיש קדושה למי-ממוסדות השלטון.
לא ל'ממלכתיים', 'ממלכתי' - אדם ששייך ו/או קשור למדינה/לשלטון סתם.

ממילון 'רב מילים':

הסבר מלא למילה מַמְלַכְתִּי תואר

1. ששייך או קשור למדינה.
• סל שירותי הבריאות נקבע בתוך ביטוח בריאות ממלכתי, התשנ"ד 1994.
• אני רואה בשמירת הסטטוס קוו בענייני דת ערך יסוד ממלכתי להבטחת הקיום ביחד של כל חלקי העם.

2. (כשנאמר על שיטת חינוך או על מוסד חינוכי שנהוגה בו שיטת חינוך זו) הניתן מטעם המדינה ונמצא תחת פיקוחה של הממשלה, ללא זיקה לגוף מפלגתי, עדתי וכד'.
• בתי הספר בארץ נושאים את השם שאושר להם על-פי תקנות חינוך ממלכתי, תשכ"א 1961.

3. שהוא מטעם המדינה, שהוא בהשתתפות נציגי השלטון; טקסי, חגיגי.
• בטקס הממלכתי לכבוד שר החוץ האמריקני שהגיע לביקור בארץ נכחו תזמורת צה"ל ומשמר כבוד.

אני יודע שהרבה הגדירו את הרב כהנא כממלכתי. אני לא יודע אם הוא ממש הזה כזה. אני בטוח שהוא ראה את המדינה כחלק מתהליך הגאולה, ולא צריך להיות גאון בשביל זה. אנחנו בתהליך הגאולה אם נרצה או לא - החל משנת ת"ר. כל מה שנקרא בדרכנו ברור שהוא חלק מתהליך הגאולה, כי אחרי הכל, הזמן לא עוצר מלכת.... הוא ראה במדינה דבר קדוש? אני לא רואה. אני חושב שהיו לו זמנים שהוא חשב כך, אך ככל שנקף הזמן הוא הבין (ובניגוד לרבנים אחרים הוא לא התבייש להודות בכך) שלא מהכנסת ו/או מחוקי המדינה תצמח הישועה. ופשוט לכל בר-דעת שאתה לא יכול להילחם נגד האויב שלך, בחוקים שהוא מכתיב לך.

ולא רציתי לכתוב בתגובה הראשונה שלי באשכול 'דתי עם כיפה', כי לדעתי חילוני=כופר. ואדם שסוגד למדינה הוא כופר. ולא משנה אם יש לו כיפה ומאיזה צבע ואם הוא לובש שמלות.
הרב כהנא הצטלם עם הדגלקשקשן
והיה בעד המדינה תמיד!
ולי אישית אין בעיה להצטלם עם הדגל של הנאציםסבא גפטו
- בלי שום קשר לצילום של הרב כהנא.

לדידי, דגל מדינת ישראל שווה ברעיונות שהוא מסמל לדגל של הנאצים - עם צלב הקרס.
ומה הקשר בין דגל ישראל לדגל של הנאצים???אוריין
בס"ד
זה בכלל לא אותו דבר....
והדגל זה טלית או משהו בסגנון....
תגובהסבא גפטו
השלטון שמחזיק בדגל ישראל הרס בתי כנסיות (-בתי כנסת)
השלטון שהחזיק בדגל 'צלב הקרס' - גם כן.

אנשים שנשלחו לגרש יהודים מהבית שלהם - ורק מפני שהם יהודים, נשלחו כשעל המדים שלהם דש עם דגל ישראל.
כך גם היה עם הנאצים. נשלחו לגרש יהודים רק בגלל שהם יהודים, כשעל הבגדים שלהם - דש עם צלב קרס.

שתי המדינות שמתפארות בדגלים הנ"ל (גרמניה הנאצית דאז, מדינת 'ישראל' דהיום), הקו המנחה, עמדות היסוד שעזרו לממשלות לקום, היו מחיקת היהודים משטח כלשהו, עד 'אם בכלל'.

השלטון שמחזיק בדגל ישראל שלח אנשים להכות יהודים רק באירועים שונים ובמשך עשרות שנים רק על רגע היותם יהודים, ביצע אכיפה בררנית כמעט בכל נושא-שהו, מנוהל על ידי כופרים, וגורם לחילול ה'. כל המעשים האלו, והאנשים שנבחרו לבצע את המשימות והאנשים ששלחו את האנשים הקטנים לבצע את המשימות, עשו את המעשה הזה מכוח המדינה ששלחה אותם, וזיהו אותם, ע"י הדגל. דגל 'ישראל'.
כנ"ל אצל הנאצים והדגל שלהם - צלב הקרס.

אפשר להמשיך, אפשר לתמצת - הרעיון ברור.

"הדגל זה הטלית" ("וממילא זה סמל טוב")
"רבין נולד כיהודי" (וממילא הוא צדיק יסוד בניין וכל מה שהוא עושה - לטובת היהודים עושה"....)

הם, היהודונים המתרפסים שהשתדלו "להסיר מעצמם את חלד הגלות" -פיאות (ומי כמוני צריך לשתוק במשפט הזה) קראו לעצמם 'ציונים', החליטו שהם מחדשים את היהדות, ואני לא אכנס לפירוט כל העניין הסוציו-היסטורי על התהליך והאנשים שהובילו, והרעיונות בהם הם דגלו. במשפט אפשר לומר שהם רצו להיות חופשיים מעול התורה, וכמו שאין מלך בלא עם, הם לא יכלו לחדש לעצמם דת (חילונית שתקרא "ציונות") בלי אנשים. האנשים שהיה קל באופן יחסי למשוך אותם לדת החדשה, היו היהודים. ולכן הם השתמשו בכל מיני אלמנטים יהודיים בראשית דרכם. היום, ה'פוסט ציונים' כבר לא מעניין אותם כל ה'שטויות' האלו של הדגל וזה... - נראה לך שאז זה עניין אותם? - לא ולא. כך שטוב היה לקחת איזה חיקוי מהטלית ולשים אותו בדגל. אין שום קדושה בדגל, ולא במה שהוא מסמל. בוודאי שלא עבורנו - היהודים. אדרבא - הדגל הזה מסמל כפירה בהשי"ת ובתורתו וכל מהלך אנטי יהודי שנעשה ע"י מדינה כלשהי ב60 שנים האחרונות עלי אדמות.

[במאמר מוסגר שכבר כתבתי מספר פעמים. אני בטוח שבעיני הגויים (ולא שזה צריך להעסיק אותנו כל הזמן) דגל ישראל מסמל יהודים. (וזה גם לא תמיד) ולכן אם יש מצב למנוע חילול ה' ולגרום לקידוש ה' בכך שאני אניף את דגל ישראל באיזה מקום בעולם אם יהיה לי (ולא שבשביל זה צריך לפרנס פולנים רוצים במסעות לפולין... ו/או אוקראיינים רוצחים במסעות ל'רבנו' ל'סניגור' ושאר ההמצאות) את הסיטואציה והכורח - אבצע.

תגובה:אוריין
בס"ד
מה הקשר? י'הודים אחרי השואה עלו לארץ והניפו את הדגל בגאוה ונלחמו נגד הערבים עם אותו דגל ככה שגם דברים טובים עשו אנשים עם הדגל....
למה נראה לך שהערבים שורפים את הדגל?!? כי הוא מסמל את המדינה ואת עמ"י!! (שלא כמו הדגל של הנאצים..!!)
ותשאל ניצולי שואה מה זה בשבילם הדגל ותבין....

שבוע טוב ומבורך =]
ולא נשכח את הטיעון המנצחהכהניסט הנודדאחרונה
שנאמר על ידי החיילים הפשוטים בשני המקרים "אנו רק מילאנו פקודות"
------------------------------אוריין
בס"ד
טוב, סליחה ומחילה.... ( =]] )

מי אמר לך שהוא שינה את דעתו ביחס למדינה???
וחוץ מיזה המדינה היא לא אויב שלנו...
הממשלה כן, לא המדינה....
בונא איך אתה מדבר?רגב
אתה ממש לא תחליט מי כופר ומי לא. זה התפקיד של הקדוש ברוך הוא. אתה יכול להאמין בדרך שלך וללכת לפיה,אבל יש עוד דרכים,ואין לך שום זכות לפסול אותן. שכל אחד יעשה מה שהוא חושב.
(מיועד לסבא ג'פטו)רגב
עם הפהסבא גפטו
*איך, לא עם.אנונימי (פותח)
אה.. הבנתי; עם מיתרי הקולסבא גפטו
אגב, הגר"ש טל שליט"א כתב מאמר בשבח הממלכתיות.מ.מ.י.ר
"ממלכתיות מתוך תורה", מופיע בגיליון "קומי אורי" שהיה כולו על הגר"א שפירא זצ"ל. אני לא זוכר איזה גיליון ראיתי את זה.

תכל'ס, אין כ"כ הרבה מחלוקות. זה סתם ניפוח שניפחו בין ממלכתים ללא ממלכתים. אני לא אומר שאין מחלוקות בכלל, יש הבדלים בגישות, אבל בענפים - ההבדלים אינם מהותיים כ"כ.
א- אבקש שתענה לי על השאלה [עיין לעיל]קשקשן
ב- הרב טל כתב שהממלכתיות של רב אברום היא מתוך התורה [מכאן הוספה שלי] לעומת אחרים שלא! ודו"ק!
חוץ מזה שהרב טל בעצמו איננו ממלכתי!
עניתי..מ.מ.י.ר
לכן אמרתי שגם ההגדרה של הרב טאו [הר המור], היא ממלכתיות מתוך התורה.

את זה שהרב טל הוא אינו ממלכתי, זה ברור לי.. לכן אני קצת התפלאתי שהרב טל כתב את המאמר.
אוריין-לכי תעבדי על מישו אחר.בכולפון עלי לא הצלחת.קראתיך
אז ניגמר כל הקטעים של א"י?....)=
קראתיך, אני לא עובדת עליך ולא על אפח'ד....אוריין
בס"ד
וחוץ מיזה מה הקשר? לא נגמר שום קטעים של ארץ ישראל.... !
אוריין-לכי תעבדי על מישו אחר.בכולפון עלי לא הצלחת.קראתיך
אז ניגמר כל הקטעים של א"י?....)=
גם אם זה לא היה מונעקשקשן
זה לא קשור אנחנו מעודדים את מה שהתורה מצווה-לסרב פקודה.
וחוץ מזה אם היה סרוב פקודה המוני שלדעתי היה מקיף גם הרבה חילונים ביחד עם מאבק עיקש היינו מונעים בעז"ה את הגירוש!
תסכים איתי על נקודה אחת.מ.מ.י.ר
אם רובו של עם ישראל היה חושב שגוש קטיף, שסיני, שצופן השומרון, היא שלנו באופן מוחלט - הגירוש מאותם שטחי א"י לא היה מתבצע.
אי אפשר לראש ממשלה ללכת מול רוב העם, וכשהייתה ממשלת מיעוט - היא נפלה תוך כמה חודשים.

אם תל אביב היא שלנו, זה מפני הסיבה הפשוטה שברור לכל או רוב היהודים במדינה, שתל אביב היא שלנו. אילו היו רוב היהודים בטוחים שתל אביב שייכת לערבים, היו נותנים גם את תל אביב.

אז אפילו אפילו אפילו אם היית מונע בעזרת סירוב פקודה (אחרי כל השטיפות מוח שעברו החיילים במשך כמה חודשים, לא נראה לי שהיית מצליח במימדים שהיו גורמים לצבא שלא לבצע את הגירוש) - ברגע שלא ברור לרוב היהודים במדינה שגוש קטיף היא שלנו, זה לא באמת יעזור.

הרי מה זה "מאבק עיקש"? מכות, אלימות? הרי ברור שאין הכוונה לאלימות כה קשה עד אפילו לרצח של חיילים ושוטרים - כיוון ש:
א'. לא היו שום רבנים, גם הכי לא ממלכתיים שיש, שהיו מתירים את זה.
ב'. הצבא היה נכנס בכל הכוח שיש לו, גם אם זה היה עם טנקים ומסוקים ולא היה אפילו טיפה אחת של רגישות. לפי החוק מותר ליס"מניקים לירות כדורים חיים (ולא רק כדורי גומי) במקרה של סכנת חיים לשוטרים.

וסביר להניח שאם זה היה אלימות - זה לא מה שהיה עוצר את הגירוש, ושוב - אפילו אם באופן נקודתי זה היה מונע את הגירוש, ברגע שאין לכידות לאומית בנוגע לגוש קטיף, זה גם לא יחזיק מעמד, ואז יש מצב של "התנתקות". התנתקות של רוב עם ישראל מגוש קטיף.

וכנ"ל יהודה ושומרון.
ממש לא מצחיק.רגב
ממלכתים...כ"ך
ישנו הבדל בין ממלכתי במלרע- הכרה במוסדות המדינה, להגדרה זו נשייך את הרב כהנא הי"ד לבין ממלכתי במלעיל- שימת חוקי המדינה מעל חוקי התורה, הן הם פושעי הגירוש בהסוואה דתית.
הרבנים היו צריכים לצאת בריש גלי לסרב פקודה ולגלות דעת תורה אמיתית אך ישנם רבנים, לא רק שאינם עשו זאת אלא פעלו ההפך למען הגירוש.
אל תנסו לכסות על העוול בטענות כגון הגירוש בכל מקרה היה מתבצע. הפשע עומד ניצב.
אוריין-קראתיך
בדרך כלל (לא מכלילה ח"ו..)הממלכתיים הם לא כ"כ נלחמים על א"י,הם כן אבל בדרך צולעת ביותר שלא כ"כ עוזרת,אלא גורעת יותר ממה שזה עוזר...
אז חשבתי שנעשית ככה....
טוב בכולופן כולנו יהודים!שבת-שלום ומבורכת!!
אם כך, אז אל דאגה!אוריין
בס"ד
אני לא אנטוש את ארץ ישראל!!!!!
שבת שלום =]]
אני שונאת הגדרות...רגב
הדמיה של אוטובוסים ממותגים - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 2 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 3 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 4 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 5 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 6 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 7 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 8 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 9 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 10 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 11 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 12 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 13 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 14 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 15 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 16 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 17 - חל"פ הגבעות AIנ אאחרונה
כל דכפין ייתי ויחזהימח שם עראפת

קיצור, בא לי לעשות טיול כמה ימים ביו"ש. יש בעיה, בטחונית בלילות. אי אפשר לישון במצפה מבודד וכדו'. קיצור, חשבתי לטייל מחווה לחווה, דהיינו לפתוח אוהל בחוות ולישון שם, ולהפוך את הטיול מסתם טיול, לטיול בלי שבילים, מחווה לחווה. קיצור, מישהו מתעניין בקונספט?

בואו נארגן קבוצה ונתקדם.

ראיתי שיש עכשיו תוכנית להחזיר את השליטה לכביש 449נ א

ליד עפרה. ויש את חוות חסד לאברהם ואת חוות האורנים שנמצאות באזור היישוב עפרה.

אשמח לשמוע מידע על התוכנית ועל החוות, אם מישהו יודע..

תודה

קטע. נסעתי משם לפני 10 שנים הביתה לבית אלמשה

אף פעם לא חשבתי שיהודים לא נוסעים משם.

שמעתם על חוות חסד לאברהם ועל חוות האורנים ליד עפרהנ א

אשמח למידע

איזה מידע?רקאני
כל מידענ אאחרונה
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה