הייתה!!!!!! היה אחד הדברים המיוחדים!!!
משהו יודע אם יהיו עוד שבתות כאלה בהמשך?
הייתה!!!!!! היה אחד הדברים המיוחדים!!!
משהו יודע אם יהיו עוד שבתות כאלה בהמשך?
מנהסתם תהיה עוד חצי שנה בערך...
אפשר תמיד לבוא לשבתות במאחזים..
טובה ומרוממת!
לי זה נתן הרבה אחרי ניתוק של חמש שנים..
סתם אחת
.. היה פשוט כיף!מה לעשות שזה גבל בחילול שבת המוני?..
המשטרה לא היתה מפנה בשבת

זה נקרא להתייאש!
ואיפה בדיוק היה ההצלחה בשבת הזאת?
על השולחן. הפעלנו לחץ
שהצלחנו להביא עוד אנשים, עוד נוער שהם לא רק 'נוער הגבעות' לעניין הארץ ולפעול בה.
חבר'ה מהערים למשל 
שיפעלו וירימו את המודעות שם..
וכמובן עוד דברים שלא עקבתי ושאנ'לא יודעת עליהם.
ולא הצליח.
הנה היא נפתחת שוב, לא מתיאשים. נלחם עד הסוף בע"ה.
איזה מאחזים יש היום?
בטח שלעם זה הגיע
אולי לחלקיק ממנו, וזה גם מעולה. זה מצויין!
זה לא מפחית מהערך כלל
לא שאני נגד אבל אני לא חושב שבזה צריך להשקיע את הכוחות.
אבל ברגע שהדרישה היא מהמשלה ולא מהעם זה איבוד כיוון.
דווקא מתוך העם תגדל הדרישה מהממשלה וכן ההשפעה.
אבל אחשוב שוב על מה שאמרת..
אולי אבין עוד נק'
מעצבנים כל האנשים שמטיפים מוסר ואומרים מה רע ומה לא טוב וכ'ו מה האלנטרנטיבה שלכם לפעילות בשביל א"י?אין ?באסה!אל תתעצבנו על מי שכן שעושה דברים בשביל אי
הטעות הגדולה של נוער למען (היום נחלה)
(לדעתי כמובן)
הייתה שבמקום להתעסק בצעדות וכד' הם פנו להקמת גבעות בפועל.
גבעות יקומו בכל מקרה.
אם אנשים יבערו לארץ ישראל הם יקימו גבעות מסוג כזב או אחר.
אנחנו רק צריכים לדאוג שיהיו אנשים כאלה.
במקום לארגן אירועים גדולים ולהביא משפחות עדיף לעשות מסע של יום יומיים עם 200+ חברה ולהחדיר בהם את אהבת ארץ ישראל.
גבעות לא צריכים לביות מאורגנים תחת ארגון מסויים כי אז הם נתונים להרבה יותר לחץ.
אם אתה שואל אותי מה שצריך היום לעשות זה טיולים ביו"ש במקומות לא כל כך מטוילים ולהביא אלייהם חברה חדשים צעדות לרוואבי וכד'.
אני אישית אין לי את הכחות לזה כיום,בעזרת ה' מתי שהוא.
בכל מקרה להביא 600-700 איחש (או שהיה יותר סליחה אם אני לא מעודכן)
לשבת שבה "דורשים מהמשלה התיישבות ביו"ש זה ביזבוז?
אולי באזור סכות.
אחרי יומיים
ואני לא אומר שלא צריך להקים גבעות אבל לא צריך ארגון שיעסוק בזה.
לא צריך:"נחלה-תנועה להתיישבות"} אלא "נחלה-תנועה להחדרת אהבת הארץ"
גבעות נקים ויקימו במילא.
על ידי הליכה במקומות שיהודים לא מסתובבים המון פעמים מחזקים את הנוכחות הרבה יותר מלהיות בעז ציון.
ספציפית זה נראלי לא ילך.אנשים רוצים לראות בית או לפחות ניסיון להשאר בשטח
יהיו גבעות.
יגורו בגבעות.
זה יהיה החיים של מי שגר בשם.
מדי יום שישי (נגיד) יצאו לטיול.
פעם זה יהיה מעפרה לעטרת (אחלה מסלול!)
ופעם מרמת מגרון ליריחו
ופעם מיצהר לתפוח.
לטיולים האלה יבואו אנשים שלא שפר גורלם לגור בגבעה.
האנשים אשר שפר עליהם גורלם לגור בגבעה,
ידברו וישוחחו עם אותם בחורי ישיבה שלא שפר עליהם גורלם ויזמינו אותם לשבת לגבעה.
וככה יווצר קשר בניהם.
ויותר מכך ככה הם יחתברו לארץ ישראל.
אין עניין לעבוד על אנשים,
הקמת בית/גבעה/נסיון בדגש על "נסיון" להישאר בשטח לא הוכחה כיעילה.
מדינת ישראל קיבלה לא לתת לשום יישוב חדש לקום בטח לא כזה שבא בתור הפגנה (עז ציון/רמת מגרון) או לפחות להתבסס בתור יישוב קבע.
ולכן מה שאנשים "רוצים" לראות לא מעניין אותי כי לא בא לי לעבוד עליהם...
אני רוצה שאנשים יתחברו לארץ ישראל ויפעלו ממקומם הם ובכיוונם.
אם זה יגרום להם לתנזם ערבים,אני ישמח
אם זה יגרום להם להקים גבעה,אני גם ישמח.
"ארץ ישראל הי הנקודה העיקרית וממנה נובע הכל"
כל הטוב נובע מארץ ישראל מגבעות ועד תג מחיר,
גם אם צד אחד מנסה להתכחש לצד השני.
צריך את שני הצדדים
טיול במרחבי ארצנו הקדושה.
צעדות פעם ב...
וגם מה צעדה ככ תשנה? אתה רוצה להישאר בשטח לא לנטוש אותו אחרי דקה
אולי אתה צעיר ולא זוכר אבל פעם עוד לפני שקראו להם "נחלה" וקראו להם "מוער למען ארץ ישראל"
הם עשו את את זה ("מסע ארץ הגבעות")
צעדות זה חיבור העם, טיולים זה הגרעין הקשה של הנוער, גבעות זה החיים.
אם מישהו ירים תכפפה...סבבה
כל אחד צריך שיהיה לו רב שמנחה אותו בכללי אבל צריך גם שיקול דעת ולא ללכת בעניים עצומות אחרי מישהו.
ולא נפתח פה את מה שיש לי נגד הרב עוזי.
והרב לוינגר כמו עוד רבנים יש לו אשה שהיא דואגת לבדוק מי נכנס ובעיקר מי לא....
ובאמת העלתם בפניהם את חוסר היעילות של נחלה?
את חוסר ההצלחה של נחלה (וגם שלנו) לעשות פעולות משמעותיות באמת כמו פעם?
ואם תוכל לארגן לחברה שלנו מפגש אצל הרב לוינגר,
נראה לי לא מעט ממנו נשמח.
אותם אנשים יבואו לעז ציון אם ישמעו שיש פינוי?
לדעתי בזה זה נמדד.
בעניין הרבנים
לי אישית יש רב שמנחה אותי.
אבל אני לא חושב שצריך רב לארגון שמאגד את כל הגבעות.
(אני גם לא חושב שצריך ארגון שמאגד את כל הגבעות)
ב. בוא נהיה דוגרים אתה חושב שזה באמת יעזור לבנייה בE1 נראה לך כשהממשלה לא מצליחה למנוע את פינוי עמונה היא תבנה בE1?
ונגיד שהיא תבנה בE1 זה יהיה משיקולים של לחבר את מעלה אדומים לירושלים.
והיא ממש לא תתן לבנות עוד ישובים.
הבעייה בללכת בעיקר על E1 שזה משהו שיש עליו קונצזוס (פחות או יותר) אפילו ביבי בזמנו הכריז שיבנו שם וכל הראשי ממשלות גם מהשמאל תמכו בזה (אמנם הם לא קידמו את זה אבל סתם כי הם פחדנים)
צריך ללכת דווקא על מה שאין עליו קונצזוס אם זה עז ציון ורמת מדרון ואם זה שכם ויריחו.
צריך ללכת על האמת ולא ללקק לפוליטיקאים.
וגם הרב לוינגר היה תומך מאוד, אם לא היתה מתנהלת מלחמה מכוערת בין שני צדדים.
בכל אופן-
זה שהרבנים הם לא דתיים לאומיים דוקא
לא אומר שלחבר'ה שיותר קרובים לדעותיו של די"מ - אין רבנים.
הרב יצחק גינזבורג, הרב יוסי אליצור, ר' איציק שפירא,
כמו גם חלקים שהולכים על פי הרב דוב ליאור, הרב דודי דודקביץ' ועוד..
יש הרבה רבנים ברוך ה' בימינו..
לא נשארו רק הרב עוזי והרב לוינגר בתורת ארץ ישראל.
שהמטרה התקימה החליטו להישאר באגם
עלו והצליחו
ואמרו "חברה המסר עבר, מחר מקימים שכונה, תשארו למטה! " ?
גם אם היינו עולים
שהביאו לנו למעלה מ200 שוטרים שחיכו לנו בנקודות שונות בדרך
המטרה היתה לעלות את זה על סדר היום וזה הצליח
מובן שלא במילים האלה וגם ברור שלא ראש הממשלה בעצמו, אבל כשמלשכתו של שר הבטחון מתקשרים ואומרים שרוצים לאשר אבל ב"משטרה מתנגדים" (הגרשיים בכוונה כי אין כזה דבר ששר הבטחון מוריד הוראה והשטח מתנגד) וכשמגיעים מסרים מכיוונים שונים ולא כאן המקום לפרטם.. שראש הממשלה רותח על האירוע הזה זה מעיד שהמסר עבר. ברור!!! שזה לא מספיק וישנה עוד הרבה עבודה וחבל שלא יכלנו להיות בשטח ממש, אבל השבת הזאת היא התקדמות מאד מאוד גדולה בכיוון.
נשארנו מכיוון שישנה הנחייה מפורשת מהרב לוינגר שהיום הענין הוא לרומם את הממשלה ולמשוך אותה לכיוון של בניה והתיישבות. וזה היה הקו שהנחה את ההחלטה להישאר באגם ולא לעלות בכוח.
המטרה אגב היא הקמת ישוב במבשרת אדומים וישובים רבים נוספים בשאר חלקי יו"ש(וגם זה רק שלב בדרך למטרה....)
דניאלה .ד.כל הבעיה היא שאתם ציונים.
- לעשות שבת בE1? סבבה, ישכוייח מעשה חשוב,
מקרב את הלבבות לארץ ישראל, נותן תחושה לחבר'ה יש עשייה - הכל טוב וחשוב.
אבל לקיים החלטה כזאת בהגדרה רק כדי להשפיע על החלטות ממשלה, ועם כל הכבוד לרב לוינגר הוא חי בדור אחר.
מהממשלה הזאת לא יצא שום דבר טוב, הם רק הורסים.
שיטת השליפציקים של גוש אמונים שהם נכנסים למשרדים(הם לעומתכם באמת היו מקושרים לכל מי שצריך) ומצליחים להוציא אישור לעוד ישוב ועוד ישוב, פג מזמן, עכשיו המלחמה שלהם זה להציל מה שאפשר...
רק בגלל שאתה לא חושב כמוהו..
ברור שאנשים שלא קשורים בכל מאודם לתורה ולמצוות רק יהרסו
מה נעשה? נזרוק עליהם אבנים? בלתי אפשרי.. בוא נחשוב על מה זה יגרור..
עשו מצווה, מי באמת יודע מה הדור צריך?
הדור צריך גאולה!
כל אחד עושה את החלק שלו וככה מקרבים אותה. ככה זה הולך...
כמו שלרב עובדיה יש אנשים שדואגים מה הוא ידע ומה לא מי יכנס אליו ומי לו ככה גם עם הרב לוינגר.
דניאלה .ד.
עם הרב לוינגר אני יכול לסדר לך פגישה עם אתה רוצה
לכל מי שפרש מנוער למען.
אז נדבר אליהם? נראה להם כמה חשוב לנו E1 אז הם יבנו? עם רשעים אין מה לדבר, ולצערנו גם אנשים עם כיפה הורסים...
הממשלה תבנה בE1 אם זמביש וחבריו (גם אנשים כשרים כמו גרשון מסיקה) ילחצו ויעשו את הלחצים הדיפלומטים, כמו שכבר אמרו E1 זה במנסטריים וגם כך יש דיבורים לבנות אז קל להיתפס לזה - ואם יהיה הצלחות נחלה בקלות יגידו את זה לעצמם ולהגיד שבהשפעתם בנו בE1...
שיזכה להאריך עוד שנים רבות בבריאות שלמה, עדיין הרב דתי לאומי עם כל המשמועיות שיש בזה, עוד לא התפכחו שהמציאות שונה מיימי בגין...
נכון אנחנו ציונים, מאמינים במדינת ישראל כאתחלתא דגאולה ואם אתה (אני מקווה שבעקבות רב כלשהו..) אוחז בדעה שמדינת ישראל היא מעשה שטן אז אין מה לדון בנושא הזה.! ודאי שאין שום תועלת בפניה לממשלה כזאת.
שבת בE1 היא לא רק כדיי להשפיע על הממשלה, יש עוד הרבה תועלות שנובעות ממנה אבל במקרה הזה הושם דגש על היחס לממשלה וזה באמת נובע מהיחס למדינה.
למי שכן מאמין במדינת ישראל כאתחלתא דגאולה אבל עם סיגים ובעיות שצריך לתקן, פה יש מה לדון מהי הדרך הנכונה.
ולדי"מ-יכול להיות שאתה צודק לגביי הרב עובדיה, אבל אני את הרב לוינגר מכיר ויודע ממי וממה הוא מוזן, אני יכול לפנות אליו באופן אישי ואני יכול להעיד שהוא מודע למצב הפוליטי והמדיני והוא צלול וברור בדעתו.
ולכל מי שלא בנחלה מפגש איתו?
ראשית אקדים ואתנצל מכל מי שעלול להיפגע מדברי, זה לא אישי.
לעניין ההצלחה שהייתה בשבת:
הוצאתם סכומים אדירים, השקעתם המון אנרגיות ומה יצא? הלכתם עשר שנים אחורה... "יש השפעה ענקית על המששלה" "אפילו בני כשריאל" איתנו" שמעתי אותכם מנפנפים בניצחון. אז מה? בני כשריאל הוא פוליטיקאי. הוא לא יעיל לשום דבר, ברגע שיקבל טלפון מנתניהו הוא יזרוק את כולכם לכלבים.
יש לי שאלה לחברי תנועת נחלה:
איפה כל התורה שעליה קמתם ב7 השנים האחרונות? נלחמתם על לא לשתף פעולה עם מועצת יש"ע, עם המועצות האזוריות, עם וועדי המתיישבים. אני זוכר איך הרב לווינגר אמר תמיד לא לשתף פעולה עם המשטרה בשום מצב, ואם אין ברירה אז מחוץ ליו"ש אפשר להגיע להבנות אבל לא לסיכומים מראש, בטח ובטח לא לבקשות לאישור.
לאן נעלמו כל הקווים האלו? פתאום הכל מותר?
במה אתם יותר טובים מזביש? אמנה היא תנועה להתיישבות, אמנה עשתה הרבה יותר ממה שדניאלה עשתה וממה שהרב עוזי מתכנן לעשות. נחלה- ברגע שהפכתם לתנועה כמו אמנה, שמשתפת פעולה עם כולם כולל כולם, פנו את מקומכם ולכו תעזרו לזמביש.
ולעניין הרב לוינגר:
אני מציע שתשאל את צבי אלימלך או את דניאלה, למה לא נותנים לנו לדבר עם הרב לוינגר?
אתם יודעים למה התפצלו תנועת נחלה וגרעיני הערים העבריות? כשהתחילו לעבוד על זה עבדו ביחד על שכם, על הפריצות ליריחו. ולפתע, הקו השתנה, אחרי שהרב לוינגר זעק שזו עכשיו הנקודה העיקרית החלטתם שזה מסוכן ובלתי אפשרי, זה מה ששיקרתם לרב לווינגר שאמר שאם זה בלתי אפשרי אז אין ברירה ותמשיכו עם המאחזים, מה עשיתם? ישר יצאתם בהצהרה שזה צו השעה והקמתם את תנועת נחלה.
מאז לא עשיתם כמעט כלום חוץ מלבזבז הרבה כסף. אפשר לספור את הדברים שלכם על יד אחת ולהתווכח על התוצאות. קמפיין "עלה נעלה" נגנז, מאחז רגב נעלם, הצעדה מתל אביב- יכול להיות שהועילה במשהו, לא יודע, נטשתם את שבות עמי לטובת עוז ציון, (נכון, עכשיו חזרו לשם כמה חברה) בעוז ציון לא התקדמו לשום מקום ועדיין שולטים על 10 דונם, גם מהשבת הגדולה שם לא קרה שום דבר למעט זה שבנט קצת נדפק, ועכשיו השבת באי 1. ידעתם תמיד לעשות הסכמים, עשיתם את זה בצעדה לגוש קטיף כשכל החברה שלנו היו עצורים, עשיתם את זה בצעדה מתל אביב, עשיתם את זה בשבת הגדולה בעוז ציון, עשיתם את זה השבת בe 1.
הרב לוינגר קבור בביתו ואשתו מסננת בקפידה את כל מי שאמור להיפגש איתו. כשפגשנו את הרב לווינגר במקרה בשבעה של אבא של ברוך מרזל הוא שיבח אותנו מאוד על הפעילות בגרעיני הערים העבריות, ביקש שנבוא להיפגש איתו ולא הבין למה לא כולם עובדים על זה יחד.
יכלתי לכתוב כאן ספר, אבל לא כאן המקום. אנחנו התגברנו על המריבה האישית שהייתה, יש ביננו חילוקי דעות קשים אבל יש שיתוף פעולה, לעומת זאת, הרב עוזי עדיין חי את הסכסוך ומלבה אותו, (פרשת עמישב ומעוז אסתר), זה לא אומר שאנחנו צדיקים, אבל גם תנועת נחלה מוזמנת לעשות בדק בית, לפני שהם קובעים שהם האלוהים.
חנמאל דורפמן
עם ממשלה יעני ימנית אז אולי יש יותר סיכוי להשפיע. יש לכם פעילויות אחרות להציע?אל תגיד משהו אבאויר כמו צעדה ארגנתם משהו? יש לכם דרך אחרת לגרום לבניה? תארגנו גם אתם דברים הבעיה היא שאתם יושבים מןל המחשב ותוקפים
ואני יודע שזה נשמע שפשוט נגמרו לי המילים אני מוכן להסתכן בזה..
להתמודד. אנשים רוצים לדעת מה הולך זה לא ישרת את המטרה שלך שלא תתמודד. לא שאני מתחנן אליך שתכתוב אבל חבל שבאמצע ויכוח אתה סתם פורש.
זה מצחיק (או עצוב?) לראות כמה פילוגים יש בקבוצה קטנה אחת.. אם תדעו להתאחד אולי זה יועיל לכם?
מבחוץ זה נראה כאילו כולם אותו דבר.. עכשיו אני מגלה את "דרך חיים" "נחלה" וכאלה שמתנגדים לבן ארי שלא חשבתי שקיים דבר כזה בגבעות.. מעניין
אנשים אידיאלסטים רבים.
רק אנשים חסרי אידאלים יכולים לחיות בשלווה וללא שום מריבות.
אין לנו שום עניין אישי אחד נגד השני.
כשהיה פשיטה ברמת מגרון הייתי הולך לעוז ציון בנדא וי"ל חברים שלי.
אבל כן יש לנו חילוקי דעות.
אין בעייה לריב!
רק צריך לדעת איך רבים!
ישנם גם חילוקי דעות בעשייה.
ואולי בקבוצות אחרות וגדולות אין חילוקי דעות, אבל גם אין עשייה.
אז גם לנו יש פוליטיקות פנימיות ב"ה.
ואם תבדוק אחורה, אז תראה שגם הציונות הדתית המזרוחניקית בנויה כך -
והיא נחשבת יחסית ציבור קטן.
בקיצור - פוליטיקות זה לא בהכרח רע, זה מצביע על חבורת אנשים שפועלים למען מטרה כלשהיא
וחלוקים על הדרך.
את רומזת שבציונות הדתית המזרוחניקית יש עשייה? <צ> (אני "מזרוחניק" להגדרתכם, כנראה)
זה לא אומר שאני מסכימה איתם בכלל, אבל אני מעריכה אותם על העשייה.
הולכת להיות על זה כתבה מרגשת?
כי זה נראה לי די פשוט.
את הקשר של כתבה
ללא חסימה מהממשלה!!!!!!!
בס"ד
שלום לכולם!
כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.
תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?
עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!
של יהודים בואו ורשו ארץ
ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..
אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר
והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.
אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף. (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)
הוא רוצה שננציח אותו
וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס
חווה על שם צרלי
קדימה. מי לוקח את הכפפה.
לטרמפ יש ישוב,
למה שלצרלי לא יהיה?

קפיץאחרונהבשם ה' נעשה ונצליח
מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם
החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.
להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.
שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com
חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה
החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל
בונים. מיישבים. גואלים.
אשמח לעזרה
יש שם ישיבה 24/7..
עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת...