מסגרת לבת שנה ורבעאנונימי (פותח)

חשוב לי שיהיה לה מפגש חברתי ולא להישאר רק איתי כל היום.

חשוב לי שתהיה מטפלת/גננת שחוץ מחום תדע להתחבר אישית לילד. לראות את הגלום ולפתח.

שתדע לפתוח אופקים לעומק ולרוחב. 

מתוך שהיא עצמה רחבת אופקים.

שתהיה מסורה לה' ובעלת ידע בענפי התורה ועם גישה חינוכית מוצהרת.

שתהיה בה אהבת ישראל ואהבת הבריות ואהבה לבריאה.

שתהיה מלאת אמון בנשמה שלפניה ולא תתקשקש בתינוקית בלבד.

שתפתח ערבות הדדית.

איפה מוצאים?

יש או שסניקים או חבדניקים או דתי לאומי תורני או סתם דתיים.

אני מחפשת את השילוב של גן שהוא כמו בקיבוץ - יוצאים לטיול בטבע, מכירים את החי והצומח מהחיים ולא מתמונות. אני מחפשת את התמימות בירא"ש של שס. רוצה את האידאליסטיות החבדית. רוצה את ההשקפה הציונית. רוצה את הגודל של הרב קוק. 

מפחדת מטעויות בהשקפה. משטויות. מחברת ילדים שמכניסה גסות. לא רוצה השפעה של אינטרנט, טלויזיה ודיסקים שלצערי גם בחברה התורנית יש אותם.

רוצה פיתוח כשרון כמו בחברה החילונית.

רוצה נטו פתיחות וערכים, כמו של העולם הישן.

אז האופציה - שתישאר איתי...

ואני לפני לידה. 

אז היא יכולה להיות העוזרת שלי וללמוד לאהוב ולגדל...

איך בוחרים?!

איך בכלל מוציאים ילד מהבית?!

איך מקבלים את השונות של הרחוב ושל הזרמים?

בטח יגידו שהיא רק תינוקת - אבל אני רואה את פירות ההשקעה של הטיפול בבית . ואין כמו בבית. והמחשבה לשחרר היא לטווח ארוך ולא נקודתית לשנה הבאה בלבד.

לא הבנתי למה לילדה קטנה צריך כ"כ הרבה דרישותבת 30
עבר עריכה על ידי בת 30 בתאריך ט"ז בתמוז תשע"ג 23:49

נראה לי שהכי חשוב זה יחס וחום בגיל הזה.

בסדר, גם קריאת ספרים שהם לרוחך, נניח. אבל למה המטפלת צריכה להיות עם ידע בענפי התורה? מה, היא מעבירה להם שיעורים?

מלבד זאת, ברור שיש נקודות בחירה לגבי המסגרות של הילדים, אבל בכל מסגרת יש יתרונות וחסרונות, טכניים, ערכיים, חינוכיים. ובכל התלבטות צריך להחליט בסוף. אין מסגרת שתתאים לך בדיוק לכל מה שאת רוצה ומאמינה בו. ובאופן טבעי הילדה תיחשף לעולמות אחרים, ואת תהיי זו שתצטרכי ללמד אותה איך להיחשף ואיך לקבל. אם הבית ברור וחזק, אז גם היא תהיה ברורה וחזקה, מן הסתם.

אגב, האם את כזו? אם כן, אשרייך...ואם לא ממש, אז איך את יכולה לדרוש מהמטפלת להיות כזו? אמא זה הכי חשוב. תמיד.

אז אולי שבאמת תשאר איתך בבית?יהודיה מא"י

ומפגש חברתי אפשר לארגן די בקלות גם בלי לשלוח למסגרת הרחק מאימא.

למשל בגן שעשועים, או להזמין חברים וכו'.

קחי בחשבון שאין אף גן מושלםמשיח עכשיו!

וזה דווקא כן חשוב שהמטפלות והגננות יהיו יראות שמיים. ילדים קטנים סופגים כל דבר, טוב ורע.

יראות שמיים כן, אבל לא צריך להגזים בדרישותבת 30
נכון. הפרזתי והגזמתי אבל...אנונימי (פותח)

אני מסכימה עם "משיח עכשיו!" - כמה קשה לעקור טעויות של נשים טובות וחמות וצדיקות, אבל מה לעשות - קצת בורות? אני עצמי בורה באלפי דברים...אז אני לא מתכוונת שכל אשה טובה וחמה תלך ללמוד במדרשה, אבל יש מקום לגישה חינוכית ומשנה סדורה... - אחרת-למה באמת להוציא מהבית ולהפקיר את היקר מכל בידי אנשים אחרים? וראיתי שבחב,ד יש משנה מסודרת איך לנהוג בתינוקות מרגע יציאתם לאויר העולם בחדר לידה ועד עולם. 

וכמו שיש טעויות - יש גם השקפות עולם -ציוניות או חרדיות ויש השפעה רצויה ויש ההפך.

הכל חודר.

אתן דוגמה פשוטה - תשלחי ילד למטפלת מסורה וחמה  שמחטטת באף או מלקקת את האצבעות כשמתעסקת באוכל או מנגבת בשרוול? תשלחי ילד לגננת שמדברת עברית משובשת ומלאה ביטויים מחוספסים?

אז גם בניית היראת שמיים והאמונה והתפילה יכול לבוא על רקע משובש.

יכול להיות גם להפך - גן דוגמטי שמדגיש חיצוניות של לבוש וגודל כיפה ומקפיד ומעריך שינון ודמות של רב גן בעוד שיש מתח חברתי ומידות רעות ודיכוי כוחות  ושלילת חופש וטבעיות. - דוגמה ששמעתי אתמול מחברה שלי.

בבירור שעשיתי עם חברה, נראה לצערי שהמון ממה שאני מחפשת קיים בחינוך חילוני -שזו לא אופציה. או בקיבוצים- שזה גם לא אופציה.

אני יודעת שאני דורשת מעצמי יותר בגלל הילדים. גם בהתנהגות וגם בהקניה של הרגלים. לא אוכל לעולם לשלוט במה שקורה מחוצה לי - ואני צריכה ללמוד לשחרר. אבל כתבתי פה את משאלת הלב שלי...

בת 30 -את ממש פותחת לי התבוננות - איך אצור בית חזק וברור? אנחנו עצמנו בהתבררות מתמדת...מצד שני את מראה לי שאפשר לסמוך על הבית -

ממשיכה-אנונימי (פותח)

שאפשר לסמוך על הבית שתצא ממנו רוח ייחודית לחברה ולעולם, מתוך משהו שהוא הבית שלנו. את זה לא תשנה גננת או חברה. זה טבוע. וצריך לזהות מה זה ולחזק את זה וגם להשקיע אחה"צ ולתת את הייחודי לנו והחשוב לנו.

ויהודיה מא"י - אני קונה את מה שאת מציעה. תודה. אני כבר משקיעה בזה ותמיד אפשר יותר.

איך ליצור בית חזק וברורבת 30

הה... הלוואי שיכולתי לשלוף לך תשובה כתובה יפה.

האמת? אין לי מושג. אני רק יודעת שאני גדלתי בסביבה לא מאוד דוסית, אבל הבית שלנו היה מאוד ברור וגם חזק וכולנו יצאנו סופר דוסים. מרצון ומאהבה, לא מכפיה.

אני גם רואה שנושאים שהם בנפשנו, עוברים לילדות בלי שאנחנו מתאמצים יותר מדי, זה פשוט קורה. כי מדברים על זה, ודנים בזה, והמסרים עוברים. כמובן יש דברים שמשקיעים בהם מאמץ, למשל שולחן שבת שמח ומשתף, אבל זה יעבור רק אם זה בא מרצון ובכיף, לא אם נכריח את עצמנו כי "זה חשוב לנו אז צריך".

נראה לי שעדיף שתישאר איתך+mp8

בשום מקום לא תמצאי את מה שאת מחפשת- כי את בעצם מחפשת 5-6 מעונות שונים עם כל הקריטריונים,

אז חבל מאוד על עוגמת הנפש שלך ושל המטפלות המסכנות במעון-

שלעולם לא תצלחנה באמת להשביע את רצונך

(ועוד משהו- זה נורא לא נחמד שהורים רושמים את ילדיהם ומנסים לעוות את המעון לרצונם).

זו דעתי.

)(אגב, גם גנים ובתי ספר לא תמצאי כאלה. צר לי לאכזב...)

איך את יצאת מהבית?ג'ינג'ר

באיזה מקומות את גדלת?

כאלה שעונים על כל הקריטריונים שכתבת? תרשי לי להניח שלא, 

וכמובן תקני אותי אם אני טועה...

ובכל זאת, יצאת עם המון רצון לקדושה וטוהר,

ועם כוונות יפות וטובות (גם אם לדעתי הרבה יותר מדי כבדות בשביל להלביש אותן על ילדה בת שנה ורבע...).

לדעתי, העיקר זה האמון והאהבה,

כמה שהבית יהיה מקום יותר נעים ושמח, ככה יהיה פחות חשוב מה שיש בחוץ.

וגם לזכור שאנחנו אחראים על ההשתדלות, וה' על התוצאות.

בהצלחה רבה והמון נחת!!

אהבתיאנונימי (פותח)

אני לא מעמיסה עליה.

אני פותחת לה פתחים ומסבה לתשומת לה.

אני אוהבת את הפתיחות שלה והקליטה שלה. היא מדהימה אותי.

אולי מהדברים הבאים יזהו אותי, אבל לא אכפת לי...

יש לה כושר התבוננות והעמקה מיום היוולדה והיא ממציאה דברים ומקשרת וקולטת. מדהים. ב"ה. ממש.

אני מכירה לה בעלי חיים ופרחים וגרמי  שמיים. בהתאם לרמתה כמובן.

היא שמה לב לפרטים ולא מפספסת אף פירור שנופל לה. היא אוהבת להתנסות ואני מאפשרת לה מרחב וחפש.

בגן משחקים היא יוצאת לשיטוטים  - מנסה מתקנים של בוגרים ומטיילת במרץ בשכונה ואני אחריה - משגיחה מבלי להפריע. 

הפריע לי שאנו בסביבה חילונית והיא נמשכת לבני אדם ומנסה להתבונן ולהצטרף - ואני צופה ורואה התנהגויות פסולות ומופעים כעורים...ואם זה נוף ילדותה וצלילי ילדותה זה חורה לי. אז אני רוצה גיבוי לחופש, למרחב , ללימוד של הסביבה, לאנושיות והחברתיות. היא שרה לעצמה ועושה הצגות - אני רוצה שיהיה מקום לזה ודגש על מוזיקה ומיגון וריקוד וציור. אני רוצה מקום הולם מוסרית ואמונית. שתראה מראות קדושים וטהורים. 

***רוצה לספר עוד משהו - יש לנו "גינה" בחלון והיא ערה אליה. ושמים שאריות לחם ובאות ציפורים והיא מתבוננת בהן בשמחה באוכל ורצה מחדר אחר לראות רק לשמע ציוץ. כ"כ חמוד וממלא.

רק איתי?

אני מלאת רצונות וחלומות והזמן חומק. עיקר המפגש הוא בטיפול בה ובעבודות הבית ולא תמיד יש זמן למימוש הרצונות =שזו חולשה שלי...

ב"ה היא סופגת מהכול ולא רק ממני. ואני רוצה אני באמת רוצה שתהיה עליה השפעה של מישהו אחר. רק שיהיה מבורר ומתוך תורה וקדושה ובטהרה ולעבודת ה' ולא לאגו מטורף או סתמיות של חיים.

בקיצור - לכן המתח בין חילוניות לחרדיות. ואני רוצה שילוב. האם עלי לעבור דירה ליישוב בעל שילוב כזה? - לא שייך עכשיו. 

יכול להיות שאני לא מכירה פה ויש מישהו/מקום מתאים.

בת 30 וג'ינג'ר - תודה. חיזקן אותי.

עכשיו באמת חשיפה אישית - היתה לי חברה שלא נתנה אמון במערכת ופתחה גן לבת שלה. גייסה הורים ושכרה מקום והנה גן.ואני גוייסתי להיות הגננת. זה לא התחום שלי אז היתי שם 2-3 ימים ואח"כ באו אנשים מדהימים שהלואי שהיה לבת שלי כזה גן וכאלו מחנכים.

גם כעת כולם לוחצים עלי שאפתח משפחתון או גן.

בינתיים אני רק משתעשעת בכך.

בי"ס ??? - שמשיח יבוא קודם...קורץ

בטוחה שהמשיח ימצא חן בעינייך?שירק
לא הגזימה. צודקתאנונימי (פותח)

מי שביקורתי כ"כ - לא יהיו לו השגות על המשיח?! - על הסגנון והדרך ועל טיב החמור והענן...הג'ינגלים והמפלגה והעוזר האישי...

אני מבינה אותךתותי77
ואת כותבת בתמימות ואהבה. בכלל לא מרגישה ממך ביקורת.
לדעתי. וזה הדגש שגרם לי להשאיר את בני בן השנה + אצל המטפלת , יראת שמיים הכי חשובה ואיתה גם גידול מלא באהבה אמיתית.
לדעתי הבית שבני גדל בו כרגע אצל המטפלת הוא בית מלא בהסתפקות במועט, אהבת שמיים אמיתית, יראת שמיים אמיתיית, ואהבה לבני כאילו הוא שלהם.
אז היא לא סופר דופר בדברים אחרים. הבסיס של כל ילדותו יעבור עם אהבה טהורה ואמיתיית ואהבת ישראל ושמיים אמיתיית. זה מה שיכתב לו בלב לעולמים. ובתכלס. זה מה שחשוב. ידע הוא יקבל עם הזמן. הלב. הבסיס של כל חיינו זה אהבת השם ואהבת האדם. שם הוא מקבל את זה.
אפילו הצייעצתי עם הרב שלי לגבי להכניס אותו למסגרת ששם הוא יהיה עם עוד ילדים או להשאיר אותו אצלה . ברגע שהרב הבין איזה בית זה הוא המליץ חד משמעית להשאר. למה? כי הכל תלוי בילדות הראשונית הזו. וכמובן זה גם בשיכלול עם מבנה הנפש של הילד. ומה מתאים לו ספציפית.
מבינה מאוד את הרצון לגן כמו קיבוץ. קדלתי בקיבוץ וזה אידיאלי בדברים מסויימים. אבל לא רלוונטי בדברים המהותיים.
מתוך כל הדברים שרשמת הייתי ממליצה לך לעשות רשימה של מה הכי חשוב לך. איזה דגשים. כי את רוצה לתת לה הכל מאהבה, וזה מובן. אבל לצערינו. החיים לא כך.

ומילה קטנה לגבי מה שנרשם למטה. לא להתייחס. אז יש לך שאיפות לבתך. סו וואט. לפחות את לא שואפת לדברים חיצוניים אלא רוחניים. אשרייך.
תעלו והצליחו.
///אנונימי (פותח)

נשיקה

כתבת ממש יפה!משיח עכשיו!אחרונה

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מועדון מאמא דילmama273

🌸 מאמא דיל – דילים שאמא באמת צריכה! 🌸

כאמא ל5 ילדים בגילאים מגוונים, אני יודעת כמה אנחנו מחפשות לחסוך – בלי להתפשר על מה שחשוב באמת לילדים ולבית.
בדיוק בשביל זה פתחתי את מועדון מאמא דיל 💕

ערוץ שבו אני משתפת כל יום דילים שווים – כאלה שאני גם קונה בעצמי 👶🛍️

✔️ מוצרים שימושיים לבית ולילדים
✔️ מחירים משתלמים באמת
✔️ חוסך זמן וכאב ראש
✔️ רק דברים שעושים חיים קלים יותר

📲 להצטרפות לערוץ הטלגרם

📩 לא בטלגרם? אין בעיה!

אפשר להירשם ולקבל סיכום דילים מרוכז למייל (כפעם בשבוע):

👉 להרשמה במייל

מאמא אחת לשנייה – בואי לחסוך חכם 💕

מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך