היי.. בעיה עם חניכה..מיטל

תקשיבו.. נכנסתי להדרכה לפני שבועיים וחצי בערך... והיתה חניכה שאמא שלה לא הסכימה לה לה בגלל שיש בנים.. ילדים בכיתה ג' 9 בנות 3 בנים ואמא שלה לא הסכימה.. אחר כך הילדה הגיעה לפעולות ואמרה שההורים שלה מסכימים לה... ביו טוב היא אמרה לי שהיא לא באה יותר כי אמא שלה לא מסכימה ולפני זה היא פשוט לא ידעה שהיא הגיעה... היא ביקשה שאני ידבר עם ההורים שלה...

מה לדעתכם לעשות?

2 דברים-ישה"ז=]
1. באמת תנסי לדבר עם ההורים, תנסי לשכנע אותם ותסבירי להם שזה בסדר..
2. אם את ממש מתפדחת, אולי תנסי לבקש מהקומונרית...

-בהצלחה-
תקשרי אליהם...............תהילה=)=)!!!
תקשרי להורים שלה... דברי איתם בלי להתפדח... אני גם עברתי לבנ"ע מאריאל ואמא שלי בהתחלה לא הסכימה לי... אבל הלכתי והיא די צודקת....לפני שהייתי בבנ"ע לא חשבתי בכלל על בנים... תסבירי לה שאם הבנים מפריעעים לה או שתלך לאריאל או שתדבר עם הבת שלה יותר מאוחר שזה לא טוב בנים וכו...דוגרי זה גרוע(!!!)בנים בשבט!!!!!!!
אם זאת הבעיה, שהילדה תישאר בבית!האריאלניקהנאמן
אל תכריחי אותה לעבור על הלכות צניעות בגלל זה
אני מסכים..הרועה
פעם בני עקיבא עשתה דברים אז היה הצדקה להביא אנשים כאלה אבל אם כל מה שיש לה לעשות בסניף זה להתחנך אין שום סיבה לקלקל אותה כדי לתקן.
איזה הלכות צניעות???לבן כהה
היא רק בכיתה ג'!!!!!!

רק בכיתה ה' אולי צריך להתחיל לשמור מרחק.....
כיתה ג' זה גיל 9, גיל חינוך.אוסנת
אז בעיות צניעות מתחילות מאז, אם לא קודם לכן.
נכון.לבן כהה
את צודקת, שצריך לחנך להפריד את הבנים מהבנות בגיל 9, אבל בעיות בצניעות מתחילות רק מהבת/ בר מצווה.
וחוץ מזה,אנונימי (פותח)
שלפחות אצלינו זה מתחיל מכיתה ג',
וממשיך עד לשבט הרא"ה וכו',
ובאמת שזה לא עדיף..
מתרגלים מגיל קטן להיות עם בנים ואח"כתהילה=)=)!!!
ואח"כ זה כבר לא נראה לא בסדר ןלא טוב!!!!!
נוו ברצינות זה ילדים בכיתה ג' והבנים הם 3 מתוך 12!מיטל
הם בכלל לא מתקרבים לבנות...
זה מתחיל בכיתה ג'הרועה
וזה ימשיך עד שהם יסיימו ישיבה\אולפנה\תיכון, את רוצה לשכנע אותה לבוא לשבט מעורב כדי שעוד 4 שנים יצטרכו להעביר לה פעולות על למה צריך לשמור נגיעה?
יאללה תקשיבו אם זה היה עיר אז יש מצב שהייתם~H.L~
צודקים ...
אבל מיטל גרה במושב סבבה????
וזה מושב קטן וחמוווד שכולם מכירים את כולם , אז לדעתי זה ממש שונה מעיר...
ולדעתי מיטל תעשי כזה שיחה עם ההורים שלה ותסבירי להם את העיניין וגם שהבת שלהם ממש תתאכזב עם היא לא תיכנס וזה...
יאללה שיהיה בהצלחה אוהבת תמיד אני....
במושב שכולם מכירים את כולם. יופי הנה עוד דרךהאריאלניקהנאמן
לפרוץ את חומת הצניעות המפוררת ע"י תנועות מעורבות כדוג' בנ"ע
אבל תקשיבו. אין דרך למנוע את הקשר במילא (ככה המושבמיטל
ואני מבינה את ההרגשה של הילדה!! כל החברים שלה הולכים לפעולה בשלישי ושבת ורק היא מסתכלת מהצד... אתם קולטים את ההרגשה??

ופשוט ראיתי את הצער בעיניים שלה...
לכל המתערבים ב"בעיות נפרד"gross
אין סיבה לדחוף את דעתכם הידועה מאוד בכל שאלה שקשורה לזה. יש כאן בעיה שמבקשים פתרון לה ולא עוד דיון על בנ"ע/אריאל נפרד/מעורב
צודק ביותר.לבן כהה
נקודה ראשונה והכי חשובה-neriag
אל תהי בטוחה שבאמת את צודקת ולא האמא.

אני לא אומר את זה בתור אריאלניק או בתור איזה אויב של הסניף, ח"ו, אני מאוד מעריץ ומעריך את עבודת בנ"ע, וב"ה זכיתי גם להיות שותף בה.

אני גם לא מכיר את המקרה לגופו.

אבל אחד הדברים שאני הכי מתעב בעולם זה השאלה - "איך לשכנע את חבר שלי שאני צודק", כי זה אומר - "החבר שלי (במקרה הזה האמא) טמבל, ואני צריך להסביר לו מה טוב בשבילו", והדבר הזה יכול להיות טוב ונכון רק במקרים מאוד נדירים (החזרה בתשובה, ילד קטן מאוד, אדם שהויכוח איתו רגשי ולא שכלי ועוד..).

אני מציע שתתייעצי עם רב/איש חינוך לא נוגע בדבר ("הווה זהיר מהמשיאך ע"פ דרכו", מסכת סנהדרין) ומ ב ו ג ר (דגש על מבוגר, וקומונרית, במחילה מכל הקומונריות, גם אם היא חכמה מאוד [ובמיוחד אם לא] אין לה נסיון חיים, היא בסה"כ בשנה-שנתיים-שלוש יותר גדולה ממך...) שאת סומכת עליו ושהוא מכיר את הנפשות הפועלות ותחשבי, אולי, רק אולי האמא צודקת ולילדה אין מה לחפש בבנ"ע, ואריאל או עזרא רק יגרום לה לפרוח יותר.

השלב השני לענ"ד אם השתכנעת שבנ"ע זה המקום האופטימלי לילדה הוא לשכנע אותה דרך איש החינוך הזה או דמות אחרת שיכולה להשפיע עליה.

זה לענ"ד. וסליחה שזה ארוך.
רובכם לא עניתם לעינין...רנן
כל האראלניקים- תפסיקו! עובדיתית זה מעורב וזה בנ"ע! אוקי אין שם אריאל או תנועה אחרת וגם אם יש לא בטוח (ולדעתי זה גם ממש לא) שזה יותר טוב מבנ"ע. (וגם לא נכנס לדיון הזה.)

אז מה באמת לעשות?
דבר ראשון הרבה פעמים ההורים לא מרשים לילדים שלהם ללכת כי הם לא מבינים כמה זה חשוב לילדים שלהם והעינין הוא פשוט לדבר איתם ולהסביר להם שזאת החברה במקום ושזה ממש חשוב שהילדה שלהם תהיה בחברה הכללית.
דבר השני זה לדבר עם החניכה שתמשיך ל"נדנד" להורים שלה. בסופו של דבר (אלא אם להורים שלה יש ממש התנגדות [שגם אותה אפשר למתן]) ההורים ישתכנעו ויתנו לבת שלהם ללכת.
סה"כ ההורים רוצים רק בטובת הילדה, לא?!
יש הלכה אחת לכל עמ"י אם יש סניף באיזו תנועת נוערהאריאלניקהנאמןאחרונה
לא משנה איזו שלא הולך עפ"י ההלכה אז יש בעיה בסניף
מיטלעמית-טליה
קודם כל תביני שאין לך מה להתקשר ולשכנע את האמא
זה לא מטרת ההדרכה שלך
הורים יודעים הכי טוב מה נכון לילדים שלהם

אני חושבת שבתור בחורה בוגרת אם תתקשרי לאמא ותספרי לה את המצב הנתון
שהבת שלה ממש מעוניינת להיות בשבט היא אפילו באה כמה פעמים מפני שהיא באמת רוצה את זה,ושהיא בתור אמא תחשוב אם נכון לחנוק ולכפות משהו על הילדה שלך.(את המשפט האחרון את לא אומרת חלילה..)
תסבירי לה שאת באמת רוצה להפוך את השבט שלך למקום טוב לנוער בישוב.
ואת אומרת לה את כל זה כדי להביא לידיעתה את רצון הבת שלה
תגידי לה (אפילו כמה פעמים) אני מבינה שאתם כהורים יודעים מה הכי נכון לילדה שלכם אני בתור מדריכה שלה רוצה להביא את זה לידיעתכם.

את לא צריכה לשכנע את אמא שלה להחליט לבוא לסניף
את בתור מדריכה החובה שלך זה להביא את זה לידיעתה
שתדע שהבת שלה נורא רוצה את זה
אם היא מחליטה למנוע את זה מהבת שלה,בשמחה זאת אמא והיא מחליטה.
אבל את החלק שלך תעשי בכך שתיידעי את הוריה וגם תועילי הרבה לילדה כשתראי שאת בחורה בוגרת ואחראית.

מצד שני אל תנסי להראות שהמקום שלך הוא לא מקום טוב
את במקום ואת מאמינה בו בלב שלם שזה המקום האידיאלי לנוער בישוב.

הרב מרדכי אלון סיפר על הרב שלמה זלמן אוירבך
שפעם הרב שלמה זלמן התקשר אליו וביקש לדבר איתו
נסע אליו הרב אלון והרב שלמה זלמן אמר לו תקשיב בא אליי סבא של אחד מהישיבה שלך והוא אמר שהוא רוצה שהנכד שלו יעבור לישיבה קטנה יותר רצינית יותר מתעסקת בקודש
הרב אלון אמר לו שהוא שמע מהילד שבאמת כך הסבא רוצה אך הוא הבין שהילד לא רוצה,
הרב אלון בא בשאלה לרב שלמה זלמן ואמר לו מה אתה מצפה ממני?שאשכנע אותו לעבור?
הרב שלמה זלמן הזדעק ואמר "איזה ראש ישיבה אתה!אתה צריך לדעת שהישיבה שלך היא הכי טובה לבחור הזה אני רק רוצה שתעזור לי לשכנע את הסבא שהנכד שלו במקום טוב"

באמת תאמיני במקום שלך!זאת החובה שלך כמדריכה בישראל!
בהצלחה והרבה סיעתא דשמיא
תודה לכולם!!מיטל
נריהג- המטרה שלי היא לא לכויח את האמא.. יכול להיות שהיא צודקת..
השאלה שלי היתה עם להתערב או לא..

לכולם- תודה.. אני יעשה נראלי את מה שעמית אמרה.. בינתיים אין לנו סניף עד שבת הבאה אז יש לי קצת זמן.. אני מקווה שיהיה טוב =)
אוליDVIRespet
אולי להורים יש סיבה ממש סיבתית בשביל שהילדה לא תהייה עם בנים.
או שפשוט תעשו פעולות נפרדות..
לדעתי זה בכלל לא נורא אם מציבים להם כללים מסויימים ושהם לא יהיו יותר מידי יחד ככה שזה לא ישפיע על העתיד אז אין אם זה שום בעיה!..
תבררי עם ההורים..
בהצלחה רבה
לפי דעתכם:שמיניסט באמ"ש
האם צריך להקים תנועת נוער בגרעין שנכנס לתוחמת הצפונית ב"רצועת עזה"?
הנחשון יוצא לטיולים עם כל הסניף?אנונימי (פותח)
תלוירעות שרהאחרונה

בנטיעות וכזה נראה לי שכן

במחנה יש משהו נפרד

אני צריכה פעולה פיגוזית על תפילהאחי אהוביה

יש למישו אולי?

קצת יותר פרטים, גברת תותחיתימח שם עראפת

לאיזה גיל, איזה חלק שקשור לתפילה?

אשמח גם..אנונימי (2)

כיתה ד..

על החשיבות של להתפלל מנחה בסניף..

אצלנו אחרי המפקד כל שבט מתפלל לבד והרבה חניכות לא ככ שותפות במקרה הטוב יושבות בשקט במקרה הרע גם מדברות ואז יוצא שמי שמתפללת כביכול מפסידה כי היא לא בענינים.

רוצה פעולה מפוצצת כזאתי על תפילה ולמה חשוב שיגרה אותם להתפלל..

לכיתה ואחי אהוביה

חלק ממערך בת מצוה

באמת להעביר להם את ההרגשה שתפילה זה לא עול, זה לא עוד משימה מעיקה שצריך לסמן עליה וי.. 

צ'אט ג'יפיטיזיויק

להלן מערך שיעור של חצי שעה בנושא תפילה, המיועד לנוער דתי בכיתה ו' ומחולק לשלושה חלקים של 10 דקות כל אחד. המערך מותאם לגיל ולרקע הדתי של התלמידים, תוך שימוש בשפה פשוטה ופעילויות קצרות וממוקדות:

חלק ראשון: פתיחה והיכרות עם הנושא (10 דקות)

מטרה: לעורר עניין ולחבר את התלמידים לנושא התפילה.  

דקה 1-2: שאלה פותחת  

שאל את התלמידים: "מה אתם מרגישים כשאתם מתפללים? משהו מיוחד או אולי משהו שקשה לכם בזה?"  

תן ל-2-3 תלמידים לשתף בקצרה (30 שניות לכל אחד).

דקה 3-5: סיפור קצר  

ספר סיפור קצר על חנה מהתנ"ך (שמואל א', פרק א'): "חנה התפללה בלב שלם לבקש בן, והתפילה שלה הייתה כל כך חזקה שהיא ממש דיברה עם ה' כמו עם חבר."  

שאל: "מה אתם חושבים שהפך את התפילה שלה למיוחדת?"

דקה 6-10: דיון קצר  

שאל: "למה לדעתכם חשוב להתפלל? מה זה נותן לנו?"  

עודד תשובות כמו: קשר עם ה', שקט בלב, תחושת תמיכה.

חלק שני: הבנת התפילה דרך פעילות (10 דקות)

מטרה: להמחיש את המשמעות של התפילה בצורה חווייתית.  

דקה 1-2: הסבר קצר  

אמור בצורה פשוטה: "תפילה היא כמו שיחה עם ה'. לפעמים אנחנו מבקשים, לפעמים מודים, ולפעמים סתם רוצים להרגיש קרובים."

דקה 3-8: פעילות קבוצתית  

חלק את הכיתה ל-3 קבוצות קטנות.  

תן לכל קבוצה משימה:  

קבוצה 1: כתבו 3 דברים שהייתם מבקשים בתפילה.  

קבוצה 2: כתבו 3 דברים שהייתם מודים עליהם.  

קבוצה 3: כתבו 3 דברים שמרגישים לכם קרובים ללב בתפילה (למשל: שיר, מילה או רגע).

כל קבוצה מקבלת דף ועט, ויש להם 5 דקות לעבוד יחד.

דקה 9-10: שיתוף מהיר  

נציג מכל קבוצה משתף בקצרה (30 שניות לקבוצה).

חלק שלישי: סיכום וחיבור אישי (10 דקות)

מטרה: לעזור לתלמידים לקחת את הנושא איתם ליום-יום.  

דקה 1-3: דבר תורה קצר  

אמור: "בתפילה אנחנו לא רק מדברים, אלא גם מקשיבים. כמו שכתוב בתהילים 'קרבת אלוקים לי טוב' – כשאנחנו מתפללים, אנחנו מתקרבים לה'."

דקה 4-7: פעילות אישית  

תן לכל תלמיד דף קטן וכתוב עליו: "כתבו משפט אחד שהייתם רוצים להגיד לה' בתפילה שלכם היום."  

תן להם 2-3 דקות לכתוב בשקט.

דקה 8-10: סיום מעודד  

אמור: "כל תפילה חשובה, גם אם היא קצרה או פשוטה. נסו השבוע להתפלל משהו קטן מהלב שלכם."  

סיים בשאלה: "מי רוצה לשתף את המשפט שלו?" (רשות, לא חובה).

הערות למנחה:

שמור על אווירה קלילה ומכבדת.  

התאם את הקצב לפי התגובות של התלמידים – אם חלק אחד מתארך, קצר את הבא.  

הבא דף ועטים לפעילויות.

אם זה בשבת קודש תעביר בעל פה.

בהצלחה!

חמוד אבלאנונימי (2)

מחפשת יותר פעולה עם משחקים שבסוף מתקשרים לענין התפילה פחות דיונים ושאלות

צריך משו עם נשמה 😉אחי אהוביה
כן ברור אבלאנונימי (2)

מנסיון כל הדיונים וכו לא ככ פועל הם צריכות לזוז חח

לאלא התגובה שכתבתי היתה לזו של @זיויקאחי אהוביה

אני ממש מסכימה איתך..

אה הבנתייאנונימי (2)
טוב אז אם את מוצאת משו אני אשמח שתעדכניאחי אהוביה
סגורראנונימי (2)
מה את מחפשת?אנונימי (2)

לאיזה כיתה?

לגמריזיויק
יש לי כמה חומריםאנוני-מי?
אז אני אשמחאחי אהוביהאחרונה
מכירים סניף בנע בירושלים שמחפש מדריכת חוץ?תורת חיים בעiז

חברה שלי מחפשת וכדאי גם סניף שהוא נורמלי ולא עכשיו ממש חילוני (סניף מעורב זה ממש אחלה)

מדשיותאנונימי (פותח)

טוב נושא קשוח אז ככה..

בתחילת ההדרכה היה לי ולמדשית שלי(נקרא לה א )בעיה עם עוד מדשית שלנו(נקרא לה ב) (אנחנו רביעיה). היה קשוח ממש. מלא אנשים התערבו בזה (הקומונרית, מהנוער ובכללי כל הצוות וכו)אומרת דוגרי הרבה מזה זה אני ומדשית א הגזמנו וחיפשנו אותה מלא ממש וכל דבר שעשתה הערנו לה ודווקא מדשית ב היתה בהקשבה וכיבדה ממש וממש השתדלה לשנות(מה שאני משה לב בדיעבד עכישו אז סתם הייתי חמה עליה ברמות לאיודעת להסביר למה). 

אחרי התערבות ודיבור הבעיה נפתרה(לפחות ככה אני ראיתי אתזה.) ביקשתי סליחה ושמנו את הדברים מאחורה.

עכשיו שמתי לב שמדשית א כל הזמן מעירה/ מחפשת את מדשית ב כאילו על סתם דברים היא איחרה טיפה כי אבא שלה במילואים ועזרה קצת בבית והיא עשתה פרצוף ואמרה לי אחכ שזה לא ניראה לה ובכללי על כל דבר היא מעירה מעקמת אף וכו.

עכשיו יש לי התלבטות אם להעיר לה ולהגיד לה כאילו היה מריבה את צודקת אבל שמנו תדברים מאחורינו תני לה קצת להוכיח את עצמה לא כל הזמן להסתכל בזכוכית מגדלת על מה שהיא עושה. או להתעלם ולראות מה יקרה ואולי להגיד לקומונרית

קיצור מקווה שיצא מובן מה אומרים?

תשחרר. לא בידיים שלךמשה
בכלל. אנרגיה של אנשים אחרים לא בשליטה שלך,סשום צורה. רק התגובות שלך.
כן אבלאנונימי (פותח)אחרונה

בסוף עכשיו לא כ"כ מרגישים את זה אבל אם זה ימשך זה יגיע למצב שהיה לפני כן שלא דיברנו המדריכות מלבד מי מכינה את הפעולה. מצב שבטוח לא רוצות להגיע אליו. אף אחת.

סיפור אהבה בסניף | עלילתי קצרElad Mukades

מצרף סרט קצר שעשינו, מסוקרן לשמוע תגובות ומחשבות שלכם עליו

במשפט - יוני המדריך, חותך את הקשר עם סיגל מבני עקיבא, בשם התחזקותו הרוחנית, אך מגלה שההתמודדות רק מתחילה. 

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש ארגון? לגבי צביעת קירות

צובעים על בדיםadvfb
אנחנו צבענו פעם על דיקטים, אפשר גם אולי במקלטהחנוניתאחרונה
קלסר הדרכה ונחשוןאוריהש

רעיונות לקטעים/משפטים לקלסר הדרכה?

וכמובן רעיונות למה להכניס לבפנים (חוץ מהכנת פעולה, רעיונות לערבים וכו)

ואשמח גם לקטעים ולמה להכניס לקלסר של נחשון (קטעים על עשיה וכו)

תודה רבה!

אולי יעניין אותך