ילדה שמרביצה לאבאאנונימי (פותח)

שלום לכולם,

ילדתנו הבכורה בת שנה ו8 חו'

בזמן האחרון מתחילה קצת להרביץ.

היום במהלך הבקר, היא התעצבנה ונתנה לאביה מעין סטירה בפנים.

מובן שאנו מבהירים לה שהדבר לא מקובל אצלנו.

לא מזמן היינו בסדנא ורכשנו כלים, שאני מתאמנים על השימוש בזה,

על מנת לחנך. אמרנו לה: "רות, אנחנו מבינים שאת מעוצבנת, גם כשכועסים לא מרביצים לאבא אף פעם".

היא הבינה שאנו נוזפים בה, והיתה נבוכה במשך כמה דקות.

אחר כך אני- אמא שלה, בקשתי ממנה שתחזור בתשובה ותתן לאבא חיבוק או נשיקה.

והיא לא הסכימה, באה אלי לחיבוק או שהלכה לחדר אחר.

בסופו של דבר לקחתי אותה כבר אל המשפחתון כי היה מאוחר,

ואני קצת מתלבטת לגבי כמה שהיינו אמורים להגיב-

ברור לי שהיא מבינה, וצריכה לדעת שאסור להרביץ (אגב, בשבת היא גם הרביצה לאבא, ואמרנו לה שהיא לא יכולה להיות

עם אבא ואמא כשהיא מרביצה, ושמנו אותה במיטתה לחזור בתשובה, כשהיא יצאה היא נתנה לאבא נשיקה והשתדלה מאד לרצות אותנו).

אך אני מתלבטת עד כמה נכון להתייחס בחומרה לעניין:

-האם רק לנזוף ולהבהיר שזה לא מקובל?

_האם גם לדאוג תיקון המעשה כמו שעשיתי?

במידה והיא לא בוחרת לתקן אותו- כמו שהיה- איך אמורים להמשיך??

לותר? לשכוח? להעביר?

כשהיא תחזור מהמשפחתון אבא יהיה בעבודה, ואני חושבת שזה לא יהיה נבון לחזור לעניין.

אציין פה שהקשר שלה עם אביה מצויין ב"ה, הוא אוהב אותה, והיא אותו.

הוא משקיע בה מאד, והיא משיבה לו אהבה רבה.

בנוסף- בלילה היא הצמיחה שיניים ובכתה קצת, ולאחר שנסתה להרדם הרבה זמן כנראה היא שמעה את צעדיו ואולי כעסה שהוא לא בא אליה?? (כמובן לאחר שבמשך שעות טיפל/נו בה, מרחנו משהו על השיניים, הבאנו קרח, בייגלה, בקבוק וכו' וכו',

עד שמה שנשאר זה לתת לה לנסות להרדם לבד..)

(השערה בלבד).

מה דעתכם??

היא תינוקת!!ד.

את מצפה ש"תחזור בתשובה" בגיל שנה ושמונה חודשים?...

לענ"ד, כשהיא נתנה את המכה - לחייך בהפתעה (כמו שמן הסתם הייתם עושים באופן טבעי בלי "סדנא"..): ולהגיד לה, בקול נעים וברור, ללא שמץ טינה: מתוקה לא מרביצים לאבא, אנחנו אוהבים את אבא. בואי תעשי "טובה"..

ואפשר להשאיר לאבא בעצמו לעשות את זה. הוא לא נזקק ל"הגנה" של אמא.. מן הסתם היה עושה את זה באופן טבעי הכי טוב.

ו..תסמכו גם על עצמכם ויכולותיכם הטבעיות. "סדנא" - זה רק לרעיונות.. לא כדי "לאלף" את ההורים..

לא מסכימה כ"כפאז

מכירה תינוקות שהפכו לילדים אלימים ביותר בגלל גישה כזו,

וזה רק מחמיר ומחמיר.

אני לא אומרת שהיא לא תנוקת, אבל ילד, גם בגיל כזה, וגם לפני צריך גבולות במקומות מסויימים.

ראיתי נזקים רבים מהורים שחינכו לפי יכולתם הטבעית.

סליחה, אבל אני חושבת שכלים זה דבר נכון.

אני אמנם מאד לא מתחברת לשיטה האדלריאנית, אבל זה עדיין לא אומר שזה זה או כלום.

יש גישות נוספות היום.

ואני מכירה כמה ילדים שהיו נחסכים להם המון המון טיפולים פסיכולוגיים ועוגמת נפש בחיים אם ההורים שלהם (שהם דווקא אנשים טובים ונורמטיביים למדי)

היו חוסכים מהם את האינסטינקטים ההוריים שלהם.

וד"ל.

לא צריך להקצין..ד.

הרי אני גם לא אמרתי להשאיר ללא תגובה - אבל להגיב בצורה מעודנת יותר, שהיא גם ברורה. כשחוזרים על כך כמה פעמים, ילד מבין את זה.

ומה שכתבת, ש"מכירים" ילדים; גם מכירים לצערנו מופרעים בגלל "משטר יתר".

ואכן, "כלים" זה דבר נכון, כשמשתמשים בהם בשכל ובהרגשה ולא "במקום" החושים הבריאים והשכל הישר.

אך מהכתיבה שלה, היתה נשמעת הקצנה בהליכה אחרי ה"סדנה"; וכשמקצינים בדבר כזה, עד כדי ע"ח יכולת שילוב התחושה הטבעית, זו בעיה.

וכתבתי (מעתיק: ) "ו..תסמכו גם על עצמכם ויכולותיכם הטבעיות. "סדנא" - זה רק לרעיונות.. לא כדי "לאלף" את ההורים.."

"גם" על עצמכם.  ולא ביטול של הסדנא, אלא מקור ללקיחת רעיונות. בלי לאבד את יכולת החשיבה, התחושה והשיפוט. לא לתת ל"סדנא" לדבר במקום ההורים, מפיהם.

[ואם מישהי תלך באדיקות כזאת לפי סדנא של השיטה שאינך מחזיקה ממנה - מה יהיה?..

אגב, את ה"וד"ל" בסוף לא הבנתי... אני מכיר גם להיפך]

מסכימה לחלוטין עם דן!מקרוני בשמנת

היא ממש קטנה! עוד לא בת שנתיים!!!!!

לענ"ד מה שלמדתם בסדנא מתאים לילדים גדולים יותר.

ילדה בגיל כזה לא עושה את זה כדי להכאיב.

יש המון סיבות לאלימות שכזאת. מה שבטוח שלא ייתכן שאבא מקבל מכה וואמא באה לגונן עליו- זה מחליש את הסמכות של האבא ועלול אפילו לגרום לילד להרגיש שאבא חלש, מה שרק יוצר (ע"פ מחקרים) נטיה לאלימות, כדי לפצות על "החולשה".

אבא יכול להתגונן לבד, לתפוס את היד, ולהגיד לה" תעשי טוב" ולהדגים עם היד שלה, ושל אבא, איך שעושים טובה. ההתערבות של אמא יכולה להיות"את עושה טובה לאבא? כל הכבוד! ילדה גדולה שלנו" מלווה בחיוך ענק.

מינימום יחס לאלימות בגיל הזה. מפסיקים אותה, מתקנים אותה, אבל את כל תשומת הלב מעניקים לרעים של שלווה וחיוכים. זה ייצור אצלה חשק להרבות אותם.

בנוסף את הגישה של "את כועסת"- הייתי משתמשת בה לילדים בני שלוש ומעלה, אולי שנתיים וחצי. לא שנה וחצי!

מי אמר שהיא כועסת? ילדה בגיל הזה מרביצה לצומי. כל רגש כמעט מתבטא בבכי מתוסכל. המכה על הלחי פשוט מצחיקה אותה.

אולי התגובה הדרמטית, ואולי פשוט התחושה של הלחי _(המחוספסת) של אבא נעימה ליד שלה, ללא כל כוונת זדון.

לעודד שימוש בידיים עם חומרים שונים. אולי היא נהנית מתחושות כאלה- תנו לה מענה אחר.

כל הנאמר הוא לענ"ד דעתי. אבל מתוך הרבה מאוד נסיון.

מבלי התייחסות לכל הנקודות~א.ל

- אמירה של אמא לא מחלישה את אבא. הם פועלים יחד במסגרת הפרויקט הזה שנקרא חינוך. והילד מבין זאת,

אא"כ ההורים משדרים אחרת.

- ילדה בת שנה ו8 חודשים בהחלט כבר מפתחת הבנה. היא אולי לא מבינה מה המשמעות של הדברים שלה, אבל אפשר לגרום לה להבין שזה כואב ולהגיד שלא כך עושים..

כמובן שאח"כ אפשר לעודד שימוש נוסף בידיים, וגם להסביר מה כן עושים.

אבל תחילה: סור מרע.

אני לא הייתי עושה מזה סיפוראמא!!

ולא נכנסת לסרטים בעצמי.

היא עוד ילדה ממש קטנה וצריכה לדעת שלא מרביצים לאף אחד!

אני הייתי אומרת משפט כמו: "בבית שלנו לא מרביצים" או משהו כזה

ואחר כך נותנת אפשרות מה כן. היא מדברת?

אולי מנסה להביע אהבה או משהו שמציק לה ולא יודעת איך להגיד?

אפשר להזכיר לה "אם את רוצה לבקש מאבא משהו- תבואי ותגידי" וכו'- תלמדו מה כן לעשות.

לפעמים הקטנים לא יודעים כללי תקשורת וההרבצה היא פשוט כלי התקשורת שהם יודעים. תתרגלו איתה דרכי תקשורת אחרים.

שובבות...היפלא מה' דבר?

בדיוק השבוע היה לנו מקרה של סטירה ישר לתוך העין- שזה מקפיץ ומבהיל לפני שהשכל פועל...

אז התגובה היתה זעקת כאב וגערה של: לא מרביצים ל... ולאף אחד! זה כואב! לא עושים את זה. - משהו כזה. והדבר נקלט!

איך נקלט?

נקלט שיש פה עניין ואז זה הוביל לנסיונות חוזרים. אז אמרנו בנועם- לא. וגם הסטנו את היד שלא תרביץ. הכל מרופד באהבה ובנשיקות. של תהיה בהלה מהתקיפות.והתעלמות וכל ה"שיטות".

למחרת, הילד בקש בפנים תמימות לשבת על... ואז - החיוך  הכי שובב בתבל ו---הופ! - נסיון לתת סטירה בכיף.

אז גם לא מעצימים ונותנים עודף תשומת לב לעניין.

חותכים עניין ועוברים למשהו שלוקח את תשומת הלב למקום חיובי. להתעסק ברע נותן מקום לרע. סה"כ באמת לא התכוונו לרע, אלא קרה משהו ואח"כ יש בדיקת גבולות וצורת התייחסות. אז או משתפים פעולה עם זה - או לא.

לענ"ד.

דן - בעיני יש דווקא ערך לגיבוי הוריאפצ'י

אם יש אפשרות, ודווקא האמא אומרת לילדה שזה לא מתאים, 

מנסיוני האישי (הפרטי והמוגבל למדי) זה דווקא נותן לילד תחושה שההורים שמולו עובדים בשיתוף פעולה,

וכאשר הוא נזקק להבנה, הגנה וביטחון- הוא מקבל כפליים, 

בבחינת "השלם גדול מסך חלקיו".

ברור שזה לא בגלל שהאבא זקוק להגנת אשתו, אם זה המצב אז יש הרבה לתקן. 

רווח נוסף מכך זה שהילדה תבין שזה לא אישי, שאבא "נעלב" או "כואב" לו, אלא שזה פשוט לא שייך.

לגופה של שאלה, בגיל כל כך קטן הייתי מגיבה מייד או לא מגיבה כלל, כי הזיכרון פועל בעיקר לטווח המיידי. 

בהצלחה!

נכון,ד.

שאם לפעמים באופן טבעי, אמא אומרת "אינסטינקטיבית", "לא מרביצים לאבא", וכן להיפך, זה נחמד, וגם לילדה זה טוב (כמובן, לא קיצוני, שלא יצטייר שניים "נגדה"..).

אבל היה נשמע כאילו שם זה היה "במקומו". האמא עוסקת ביישום ה"סדנא"..

הנה, ראי מה שכתבה (מעתיק: ) 

"אחר כך אני- אמא שלה, בקשתי ממנה שתחזור בתשובה ותתן לאבא חיבוק או נשיקה.

והיא לא הסכימה, באה אלי לחיבוק או שהלכה לחדר אחר"

לי זה נשמע מוגזם..  איפה אבא בינתיים?...  אני חושב שאם היה מגיב מיידית, כשהיא קרובה אליו, באופן טבעי - זה היה עוזר יותר. ופעמים רבות, בלי להכליל, אבות רגועים באמת פחות "מבינים" כביכול (ולעיתים גם פחות נצרכים..) את ההרצאה של הסדנא, ופועלים מוצלח לפי הבנתם.

מפותח’ השירשוראנונימי (פותח)

אני אנסה לענות בצוה מרוכזת יחסית.

א. לא מדובר במכה של ילדים בני כמה חודשים.

מדובר בילדה שמבינה ומפותחת- אינני יודעת למה מסוגלים בני גילה אחררים,

אך היא בהחלט משתמשת בכח כדי להביע את מורת רוחה. והיא היתה עצבנית בבקר.

אחרת לא היינו עושים מזה עניין-

היא פשוט כעסה ונתנה פליק לאביה.

בעלי רצה שאני זאת שאגבה אותו, כמו שאמרו פה באחת התגובות-

יש פה שיתוף הורי חינוכי, ואנחנו מערכת אחת.

אני לא חושבת שהיא תחשוב שאבא חלש.

אז במקרה של מכה סתמית ולא מכוונת- אנחנו אומרים- אנחנו לא מרביצים רק עושים דברים נעימים- ליטוף, חיבוק.

אבל זה היה מקרה אחר.

היא ממש התנהגה כלפיו בכעס והרביצה.

והיא בהחלט הבינה מה שאמרנו לה (לפי תגובותיה..).

אני לא חושבת שהיא מנסה למשוך תשומת לב בצורה שלילית- היא  ב"ה אף פעם לא עושה את זה,

ומקבלת בלי סווף תשומת לב חיובית.

ברור לי שהיא הייתה עצבנית והוציאה את זה עליו...

כל זה:

בנוסף את הגישה של "את כועסת"- הייתי משתמשת בה לילדים בני שלוש ומעלה, אולי שנתיים וחצי. לא שנה וחצי!

מי אמר שהיא כועסת? ילדה בגיל הזה מרביצה לצומי. כל רגש כמעט מתבטא בבכי מתוסכל. המכה על הלחי פשוט מצחיקה אותה.

אולי התגובה הדרמטית, ואולי פשוט התחושה של הלחי _(המחוספסת) של אבא נעימה ליד שלה, ללא כל כוונת זדון.

לעודד שימוש בידיים עם חומרים שונים. אולי היא נהנית מתחושות כאלה- תנו לה מענה אחר.

במחילה, ממש לא נכון.

אולי היא מפותחת יותר רגשית, אבל בהחלט אפשר לראות מתי היא שמחה/נבוכה/עצבנית/שמחה וכן הלאה.

היום ילד נגע לה במשהו היא הרביצה לו ומשכה לו בשיער. כן. לפני זה היא שחקה לידו המון זמן ולא עשתה לו כלום.

היא ממש לא ילדה אלימה מטבעה ב"ה.

היא ממעטת לבכות בכי מתוסכל, והמכה לא הצחיקה אף אחד...

היא יודעת ליגוע באבא בעדינות כשהיא רוצה..

בקיצור אני מבינה שיש לך נסיון חיים גדול אבל התיאורים האלה מתאימים לילדים קטנים יותר לענ"ד (או שהיא מפותחת מגילה- אינני יודעת...)

לגביד.

מה שאני הגבתי,

אכן הנחתי שהיא נתנה את המכה מתוך ש"כעסה" על משהו.

וזה לא סותר מה שכתבתי שהיא "תינוקת" ואכן אני חושב שצריך להגיב למכה-שמתוך-שהתרגזה, כמו שכתבתי. ומה שאת חושבת שהיא "בהחלט הבינה", זה לפי דמיונך. היא הבינה בכלליות שלא מרוצים ממה שהיא עשתה.

[מה שציטטת בהמשך, הוא לא מתגובתי - אז אינני חושב שאני צריך להשיב גם לכך] 

כתבתי תגובה והופתעתי לגלות שהיא נעלמה..אהבה של אימא

מנסה שוב -

באופן אישי, לא הייתי עושה מזה סיפור גדול.. כן הייתי מעירה, אבל לא לוקחת לחדר וכו'... כי נראה לי שבגיל הזה זה כביכול "משעשע" אותם שהם גורמים לאבא ואמא כל כך לכעוס.. (אבל אולי אני טועה, באמת סתם תחושה שלי..)

מה שכן, במקרה כזה אני קודם כל עוצרת אותם - מחזיקה למשל את הרגליים כדי להפסיק את הבעיטות (אני מדברת כמובן על תינוק בגיל כזה ששוכב למשל על משטח החתלה או משהו - ככה אני מדמיינת את הסיטואציה..), ואז אומרת בקול "כועס" (אבל רק טיפה כועס, כי הם כל כך רכים ועדינים) - "אוי ואבוי, לא מרביצים!! אסור, אבא ואמא לא מרשים!" או משהו כזה..

בד"כ זה מספיק ואפשר לראות על הפנים שלהם שהם הבינו שנזפת בהם הרגע.. הם מרצינים לרגע ומתבוננים בך.. מבחינתי זה בהחלט מספיק בגיל הזה... אח"כ אם אני מרגישה שצריך - אני אפילו נותנת נשיקה וליטוף.. יש כאלה שיגידו שזה מסר מבלבל, אבל בעיני לא.. אני פועלת בקטע הזה לפי תחושה, ואני מרגישה שהם מבינים אותי.. כי אם הרגע הילדה ננזפה, היא הכי רוצה שתראי לה שלמרות הנזיפה את אוהבת אותה מאוד... (הבן שלי הגדול יותר, בן שנתיים וחצי, אם אני כועסת עליו הוא בהתחלה מופתע, ואז הוא ממש עצוב (לפעמים בוכה) ובא מיד לחבק אותי.. ואני ממש מבינה את זה, כי נראה לי אחרי שכועסים עליך אתה הכי זקוק לחיבוק...).

ועוד משהו, כשנגיד אני ממהרת וחייבת להלביש את הילדה או משהו, והיא למשל לא בקטע ולא בא לה והיא כועסת ובועטת, אז לפעמים תוך כדי שאני מלבישה אותה ומחזיקה אותה שלא תבעט, אני גם מסבירה לה "מתוקה של אמא, אני ממש ממש מבינה אותך, לא בא לך בכלל עכשיו להתלבש ולהחליף טיטול, אבל אין ברירה, אנחנו מאוד ממהרים..." אמנם היא לא מבינה (10חודשים), אבל אני מאוד מאמינה שהם כן יודעים לקבל את התחושות של הדברים שאנחנו אומרים להם.. ובעיני זה חשוב...

ב"הצלחה... מקווה שעזרתי, זה נראה כאילו בכלל לא דיברתי על מה שכתבת, אבל דווקא כן!!! אם לא הבנת, אני אשמח לנסות שוב להסביר..

איזה יופי כתבת (:אור היום

אני מאוד מתחברת למה שכתבת, מאוד מאוד, ורוצה להוסיף שגם אם נראה שהילדה מבינה מאוד ובעלת רפרטואר רגשי עשיר לגילה- וזה יכול להיות נכון לחלוטין- אני חושבת שהיא עוד לא בשלה כדי להבין את ההשלכות של המעשים שלה.

כן, היא יודעת לבטא את הכעס שלה, ובצורה שבה גם אנשים מבוגרים מבטאים כעס (מילולית או פיזית).

האם היא ידעה שהיא הכאיבה? האם היא הבינה שזה מעשה שהוא "לא בסדר", ומה המשמעות של "לא בסדר"?

לעניות דעתי, עניין ה"חזרה בתשובה" הוא מוקדם מדי לגילה. היא עוד לא בשלה לו, לדעתי.

הבת שלי גדולה מהבת שלך בשנה שלמה (בדיוק, אם שתינו חישבנו נכון את החודשים ). היא חכמה ומבינה את מה שאומרים לה, ואני כן מבקשת ממנה לבקש סליחה אחרי שהיא עושה משהו לא בסדר. האם היא תמיד מבקשת סליחה? לא, בהחלט לא.

ואני לא לוחצת- הסליחה היא בשבילה (ובשביל חינוכה), לא בשבילי.

יכול להיות שהיא עוד לא הגיעה למקום של ההכרה במעשה, קיטלוגו כ"לא בסדר", וההבנה שיש לבקש סליחה על עשית מעשה כזה. אז אני מרפה (וכאן מדובר בילדה שגדולה מביתך בשנה. זה הפרש גדול).

כמובן, את האמא שלה ומכירה אותה יותר טוב ממני, אז אני רק מאירה כמה נקודות למחשבה.

מצטרפת לשאלה ומחריפה אותהאנונימי (פותח)

אנונימית יקרה...

כשקראתי את מה שכתבת ממש הרגשתי שאת מתארת את המציאות אצלנו בבית,

גם לנו ב"ה יש לילדה בת שנה ו9 מתוקה, חכמה מאוד, מאוד חברותית, מבינה הכל ומדברת מצויין 

וגם היא מגיבה עם הידיים (שריטות, מכות, צביטות) שמשהוא לא לרוחה, (התחיל לפני כ4 חודשים עם הולדת אחיה)

אנחנו כבר עברנו את השלב שהיא מרגישה נזופה (זה עבר לך תוך יום וחצי) וכרגע היא ממש צוחקת כל פעם שאנחנו אומרים לה שאסור להרביץ, זה ממש משעשע מבחינה והיא מנסה שוב ושוב.

כאשר היא עוברת את הגבול וממשיכה להרביץ בכוונה (אחרי שדיברנו,  הרחקנו את מושא המכה, הזהרנו) אנחנו שמים אותה בעונש בחדר אחר, בהתחלה שמנו אותה בלול שלה אבל אז גילינו שכל פעם שהיא עייפה היא מרביצה כדיי להיכנס לעונש , וכיום אנחנו שמים אותה בחדר משחקים שלה .

ביומים האחרונים הסטרטגיית התגובה היא שכאשר היא עושה משהוא לא נעים אני אומרת לה שאסור לעשות.../אנחנו לא... ואז אני שרה לה שיר עם מקצב שהיא מאוד אוהבת ושאני שרה לה אותו בכל הזדמנות "נועם ילדה טובה...נועם המתוקה...נועם לא מרביצה/...אז תנו לה נשיקה..." וב"ה זה בנתיים עובד מתפללת שימשיך ככה...

אותי המצב ממש מטריד אך שאני מדברת עם אמהות מנוסות (שני הגננות שלה, שכנות, חמה ועוד) הן אומרות לי להגיב בענייניות ובקצרה ולא לעשות מזה יותר מדיי כי זה שלב שעובר.

אבל לי מאוד קשה עם זה לא רק מבחינה חינוכית אלא גם כואב לי לראות שילדות לא רוצות לשחק איתה כי היא מרביצה להם, ואת הסימנים שיש לה כאשר מחזירים לה (היום היא חזרה עם שעון על היד ).

אז אשמח גם אני לשמוע לעצתכם...

אגב,ד.

כדאי להקדיש לה זמן לבדה, סיפור וכד', אם זה התחיל אחרי הולדת האח. הרבה חום ואהבה. שתרגיש בטוח ונוח.

שימי לב,שכתגובה למעשה שלילי היא מקבלת פרסגםזולטובה

שיר שהיא מאוד אוהבת?

אני מצטטת :"שכאשר היא עושה משהוא לא נעים אני אומרת לה שאסור לעשות.../אנחנו לא... ואז אני שרה לה שיר עם מקצב שהיא מאוד אוהבת "

ניראה ששווה לה להמשיך בהתנהגות שלילית בדרך הזאת^^"^ עדיף כמה שפחות תשומת לב על התנהגות שלילית. להבהיר שלא מקובל עלייך התנהגות כזאתלהרחיק את הנפגע (אם יש) ולהמשיך בשגרה

לא צריך להחמיר מיגיל כזה קטן!!אנונימי (פותח)אחרונה

רק להגיד לה שלא עושים ככה לאבא אבל בצורה עדינה ובחיוך..

היא בכל זאת קטנה!!

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך