הבוקר עולה ושתי מדריכות נכנסות לחדר ומקימות אותנו.
"קומו!" מישהי מטלטלת את גבי. אני פותחת את עיניי ורואה את המדריכה רוכנת מעל היילה, הבחורה שהכרתי אתמול.
היילה מתווכחת עם המדריכה, אבל אני לא מצליחה שלמוע על מה. אני קמה ומצטרפת אל קאטי ואד. בדרך אל חדר האוכל מצטרפים אלינו גם דמיאן, היילה וחבריהם לוקאס ודיאנה. כולנו בערך בני אותו הגיל. כולנו לכודים באותו המקום הסיוטי הזה, וכולנו חולקים גם את אותם הצרות, פחות או יותר. כולנו חברים. אנחנו מתיישבים ליד השולחן הקבוע, בקצה האולם.
"איזה שיעורים יש לנו היום?" שואל לוקאס בעניין. יש לו עיניים ירוקות ושיער בלונדיני עד הכתפיים. הוא נראה קצת אירי.
"נו באמת," נושפת דיאנה,נו באמת.. עם כל הזמן שאתה פה אתה עדיין לא זוכר את מערכת השעות שלך?" "מה אני אשם? אני בעיקר משתדל לשרוד..."
"אוך באמת... " העיניים השחורות של דיאנה מתקמטות בגלל חיוך מוסווה. "יש לנו שיעור בחץ וקשת, אחר כך שעתיים אומנויות לחימה, שעה של אימונים גופניים, ארוחת צהריים, ואז משימות אישיות." "מה זה משימות אישיות?" אני שואלת.
"כל אחד מקבל מערכת שעות שכוללת גם שעות שבהם אנחנו מקדישים שעתיים של שירות לפנימיה ביום. זה יכול להיות כל דבר, מניקוי אורוות עד תורנות מטבח." עונה לי דמיאן.
"ניקוי אורוות?"
"כן."
אוי איכס אני מפשפשת בכיסי ומוציאה דף מקומט. "זה?"
דמיאן פורש אותו מול פניו, "כן, אנחנו יום שלישי אז... המשימה שלך היא לעבוד בחלקת העגבניות." "היי גם שלי!" קורא אד, "יופי, ניהיה ביחד."
אני מחייכת אליו בחזרה. "מגניב."
אני ממשיכה לאכול. הוקל לי שבמקום הנורא הזה אני לא תמיד לבד.
השיעור בחץ וקשת מתחיל, והמדריך נכנס לשטח הדשא שהוקצה לצורך השיעור. כל הקבוצה נעמדת בשורה, מתוחה לדום. אני עושה כמוהם.
"חניכים!" קורא המדריך, "אני רוצה להציג בפניכם חניכה חדשה שהגיעה לפני יומיים. חלק מכם אולי הספיקו כבר להכיר אותה, אני מתאר לעצמי שרובכם לא מכיוון שישבה אתמול בחדר העונשים עם אד בלספר בעוון רצח וויל, המדריך היקר."
האדישות בקולו נשמעת בבירור.
"הגענו למסקנה שהיא לא אשמה במותו, מכיוון שירתה בכדור סרק ולא גרמה לשום נזק של ממש. אד בלספר נמצא אשם ברצח, והוא גם יישא בעונש. ברצוני להכיר לכם את ג'סיקה רייטר, חניכה חדשה. ג'סיקה, בבקשה תצעדי קדימה."
מחיאות כפיים מנומסות מלוות אותי כשאני נעמדת ליד המדריך. הוא מושיט לי יד בחביבות.
"אני אלכס, נעים מאוד."
אני לוחצת את ידו וחומקת בחזרה לשורה ליד דמיאן וקאטי. ממש לא מתחשק לי לבלוט כרגע.
המדריך מבקש מכולם לקחת את כלי הנשק שלהם ולהעמד בטור. לי כמובן, אין קשת. אלכס מבחין בי ומתקרב אליי. "בואי," אומר, "תבחרי לך קשת מהמלאי." הוא מוביל אותי אחריו אל תוך מחסן בקצה מגרש הדשא. אני מסתכלת סביבי ונשימתי נעתקת. הו, וואוו. עשרות קשתות תלויות על הקירות, בגדלים שונים ובצבעים שונים. ליד כל קשת יש אשפת חיצים וערכת חלקי חילוף וניקיון שמתאימים לה. יש קשתות משומשות ויש קשתות חדשות לגמרי. אלכס רואה את התדהמה המרוחה על פניי ומחייך בסיפוק. "קדימה, תבחרי."
אני מסתובבת במחסן כמה דקות ולבסוף בוחרת קשת שחורה. החיצים שלה משוננים ועשויים משן של פיל, אבל הם קהים כך שלא יהרגו, רק יגרמו לכאב חזק. הקשת עצמה מלופפת ברצועות עור, וכשאני מרימה אותה אני מרגישה איזון מושלם.
"אני רוצה את זאת."
אלכס מהנהן ואנחנו חוזרים לשאר הקבוצה. כשאנחנו מגיעים נער אחד מהקבוצה שאני לא מכירה את שמו מסתכל עליי. ואז על הקשת. פיו נפער.
"אבל המדריך.." הוא קורא, העיניים שלו עדיין נעוצות בקשת שאני אוחזת, "אמרת ש..."
המדריך מרים את ידו.
"תודה מאט, אתה יכול להמשיך להתאמן."
"אבל-"
"מספיק." קוטע אותו אלכס. מאט משתתק, מעוצבן.
"בסדר!" קורא המדריך. "כולם להתכנס, אנחנו נתאמן ביחד עכשיו. כולם יתמקדו באותה המטרה." חיוך אכזרי מרוח על פרצופו. "אד בלספר!"
אד צועד קדימה ונעצר עשר סנטימטרים מאלכס.
"תמשיך, תמשיך ללכת." אומר אלכס, "תתקדם ותעיצר בין שקי החול שתלויים שם. היום אתה תשמש לנו כמטרה."
אד פוער את עיניו בפחד אבל בכל זאת עושה את מה שאלכס אמר לו.
קאטי ניגשת למדריך. "תפסיק. זה לא הוגן."
"הו, זה הוגן מאוד. הרי אתמול אד הפך את וויל למטרה, מדוע שלא יהפוך הוא אליה, היום?" זה משתיק את קאטי.
"בוא מאט, אתה תיהיה ראשון." אומר אלכס.
מאט צועד קדימה וקאטי מנערת את ראשה. "זה לא טוב. מאט הוא הצלף הכי טוב של הקבוצה. והוא לא במצב רוח מאוד טוב."
אני מנידה בראשי. "מאט ואד יריבים?"
"לא בדיוק.. אבל הם גם לא חברים. מאט הוא מסוג הטיפוסים שיעשו הכל כולל הכל בשביל לקדם את עצמם." שתינו משתתקות וצופות במאט ניגש לעמדת הירי. הוא נמצא במרחק שלושים מטר מאד.
"תתרכז," מורה לו אלכס. "אני רוצה שתכוון לעין."
מאט מהנהן. "אין בעיה."
"מאט, אל תעשה את זה." אומרת קאטי.
אלכס פונה אליה. "גברת קאטי שייל! את רוצה להחליף את אד?"
קאטי מאדימה אבל לא אומרת כלום.
"כך חשבתי. מאט- הבמה כולה שלך."
אני רואה את מאט אוחז בקשת שלו, מכוון ויורה בקלילות, כאילו הוא צריך לפגוע בלא יותר מסנאי מסכן. החץ משייט קדימה וברור לי שאם הוא יפגע באד, אד יתעוור.
ואז החץ מגיע למטרה, ואני שומעת את אד צועק.
והצליל הזה מהדהד באוזניי הרבה אחרי שאד קורס על הרצפה, מתפתל מכאבים
*** מוזמנים להעיר\ להגיב בכיף