סעודה שלישית ושינה בסוכה - הקשרואלאד

בע"ה, נראה שמצאתי בספר הזהר קשר הדוק בין שתי המצוות המפורסמות שחסידות מסויימת מתיימרת לבטל – סעודה שלישית ושינה בסוכה.

כידוע, הסוכה נקראת בזהר (פרשת אמור) "צלא דמהמנותא". וכן, גם שלושת סעודות השבת נקראות בזהר (פרשת יתרו) "סעודתי דמהימנותא".

וכך אומר הזהר הקדוש:

"בסעודתי אלין אשתמודעון ישראל דאינון בני מלכא, דאינון מהיכלא דמלכא, דאינון בני מהימנותא - ומאן דפגים חד סעודתא מנייהו אחזי פגימותא לעילא ואחזי גרמיה דלאו מבני מלכא עלאה הוא, דלאו מבני היכלא דמלכא הוא, דלאו מזרעא קדישא דישראל הוא, ויהבין עליה חומרא דתלת מלין דינא דגיהנם".

דהיינו: רק מי שאוכל שלוש סעודות ואינו פוגם בהן – שייך להגדרה של "בני מהימנותא", ומי שפוגם באחת משלוש הסעודות מעלה עליו הכתוב כאילו אינו מזרעא קדישא דישראל.

ובפרשת אמור כותב הזהר:

"ועל דא כתיב כל האזרח בישראל ישבו בסכות - כל מאן דאיהו משרשא וגזעא קדישא דישראל ישבו בסכות תחות צלא דמהימנותא, ומאן דליתיה מגזעא ושרשא קדישא דישראל לא יתיב בהו ויפוק גרמיה מתחות צלא דמהימנותא"

מכאן ניתן להבין את הקשר ההדוק בין שלושת סעודות השבת לבין שינה בסוכה. ישראל השומר על שלוש הסעודות כהלכתן – יכול לעשות כמצוות התורה "תשבו כעין תדורו", כולל שינה, ואינו נכווה מקדושת הסוכה. אך המזלזל בסעודות השבת, וכל שכן כשהדבר נעשה בהתרסה ומתוך אידיאולוגית שווא, אינו נחשב לבן מהימנותא ואינו יכול לסבול את קדושת צלא דמהימנותא – מבעט בסוכתו ויוצא.

קבל ח"חסבא גפטו
אולי די?אור-נא
זה הזמן להרבות אהבה ולא להפך!!!!
טעות. זו המלכהאנונימי (פותח)
לכל התמהים על מנהגים בחב"ד- ישנו ספר שיענה לכם עלמשיח נאו
כל השאלות, ואם אכן כוונתכם כנה להעמיק ולדעת- פשוט ספר חובה עבורכם!
http://www.lho.co.il/books/2132-%D7%95%D7%AA%D7%95%D7%A8%D7%94-%D7%99%D7%91%D7%A7%D7%A9%D7%95-%D7%9E%D7%A4%D7%99%D7%94%D7%95.html?a4

מבין גדול בזוהר?דובלה
מקור המנהג לא לאכול פת בסעודה שלישית הוא מהזוהר.
הזהר אומר שאין יוצאים בסעודה שלישית בלא פת גמורהואלאד
ולכן נצרך לשאול ר"א את רשב"י כיצד לנהוג בערב פסח (פרשת אמור). ומתשובת רשב"י שסעודה זו נדחת וגו' הגר"א מוכיח שהזהר אזיל אחר הדעה שאין יוצאים בסעודה שלישית במיני תרגימא שאם כן למה לא לסדר סעודה שלישית במצה עשירה או בפירות.
כל הפוסל במומו פוסל!המדינאי
ולגופו של עניין:

בתלמוד מסכת בכורת דף ב עמוד ב בותספות ד"ה שמא
"וכן פירוש רבינו תם שלא היו נזהרים משלוש סעודות מדאמר בפרק כל כתבי (שבת דף קיח) תיתי לי דקיימית ג' סעודות משמע שכולן לא היו נזהרין בזה".

ובקשר לשינה בסוכה, יש את הדין כל המצטער פטור, ובמיוחד עם הצער הוא לכבוד הסוכה עצמה, שהרי יודע איניש בנפשו מה ואיך הוא ישן שלא תמיד זה ב100 אחוז של קדושה וטהרה כמו שזה צריך להיות בסוכה.

ואם תשאל אותי, אם כן ככה מתבטל מצווה שלמה. לא כן הוא, שמדובר רק בסעיף של המצווה - שינה, בשעה שהוא ער שיכול לכוון נכון חובה עליו לשבת בסטכה, וחבד מהדרים ויושבים בסוכה גם עבור שתיית כוס מים.

ויתירה מזו מצינו שמצוות ייבום בוטלה לגמרי בגלל שאין אנו במדרגה הנכונה לכוון לשם שמים. ומקיימים רק פרט צדדי במצוות ייבום - חליצה. יתירה מזו שהרי מדובר באיסור של עריות וצריכים להגיד בדיבור "לא חפצתי לקחתה", הנה מלמדים אותו להגיד את זה למרות שיכול להיות שאין פיו ולבו שוויים.
כל שכתבתי הוא לשיטת הזהרואלאד
מה הטעם להביא פוסקים? ליצנות או סיבה אחרת?
כל דרדק יודע שלבד ממה שנפסק בהדיא בגמ', בכל הלכה יש מחלוקת ראשונים.

הטענה היא שלפי הזהר, מי שלא מקיים סעודה שלישית בפת הוא לא בן מהימנותא ומוציא עצמו מכלל זרע ישראל.

גבי סוכה - הוא מה שאמרתי. מי שמצטער וודאי פטור, אך השאלה היא מדוע אתם כל כך מצטערים ממקיפים דבינה וכלל ישראל לא מצטער אלא שמח לקיים את המצוה כלשונה ". והתשובה היא בהודעה שפתחה את האשכול.

גבי יבום - אני מוחה על דברי השטיון כאילו בוטלה לגמרי מצות ה' מישראל. מצות יבום לא בוטלה אלא שהאשכנזים הנהיגו לבצע דווקא חליצה מפאת חרם דר"ג. הספרדים נהגו לעשות יבום עד הדורות האחרונים והתימנים מחזיקים ביבום עד היום.

בכה"ג, ביבום\חליצה יש 'תחלופת מצוה', ומי שפוסק להעדיף את החליצה לא מבטל מצוה אלא משנה סדר עדיפויות. מה שאין כן בביטול 'כעין תדורו' שבסוכה שאין לו מצוה חלופית.
אינני יודע איך הוצאת מהזוהרדובלה

א. שלא יוצאים ידי חובה אלא בפת בלבד. זה בוודאי לא כתוב בציטוטים שהבאת.
ב. בשולחן ערוך הרב מובא בפירוש שיוצאים ידי חובה גם במיני תרגימא, אלא שעדיף לא לסמוך על זה.
ג. מעולם לא שמעתי שפוסקים הלכה ע"פ הזוהר. ובפרט שאתה לא מקובל ואינך מוסמך בכלל להוציא מסקנות כל שהם (!) מהזוהר.
ד. כל העניין של סעודות שבת בכלל הוא עניין של כבוד ועונג היום. מי שסובל מהאכילה, אינו חייב לאכול ואדרבה.

ה. שים לב מה שכתבת: "השאלה היא מדוע .... .... ... והתשובה היא בהודעה שפתחה את האשכול".... ככה לא שואלים שאלה.
אדם שיש לו שאלה, מציג את השאלה וממתין לתשובה. לא כן אתה, שמציג את המסקנה המעוותת ("תשובה", כלשונך) שלך עוד לפני שהסברת כהוגן את השאלה בכלל, ובעיקר: לפני שחיכית לתשובה מהאנשים שאליהם הפנית את השאלה...

בן-אדם, אם יש לך שאלה, שאל אותה. יתכן שישנם דברים שאתה עדיין לא יודע. יתכן שהתמונה שבידך איננה שלימה. כנראה ישנם דברים שעדיין לא הבנת כהוגן, וכנראה שישנם גם כמה וכמה גדולי ישראל, אנשים צדיקים, חכמים ויראי שמיים יותר ממך, שיודעים תורה, הלכה ומנהג קצת יותר ממך.

לכן, לפני שאתה מסיק מסקנות נמהרות, חפוזות, חצופות ומסוכנות כאלו, לפני שאתה מעיז פניך לפני צדיקי עליון וציבור חסידים עובדי ה', לפני שאתה מטיל דופי בהנהגה של תלמידי חכמים עצומים שאנחנו כולנו עפר לרגליהם,
לפני כל זה כדאי שפשוט תשאל את שאלתך בצורה שתעיד שרצונך לדעת ולברר, ולא סתם לקנטר ולהבעיר מחלוקת שלא לשם-שמיים.

אלעדי למשל, שאל. וכך עשו הרבה לפניו. אבל אתה וסבא גפטו, מיהרתם לענות בעצמכם תשובה מטופשת וחלולה מתוכן ומפיקחות מינימלית.

מעט סבלנות והקשבה - ותבין הכלואלאד
א. לגבי חיוב הפת -  כבר שאלת זאת וכבר עניתי, באשכול הזה. למה למחזר? אם תרצה הסבר מפורט יותר, תקבל.

ב. כפי שכבר הבהרתי (אך דברי נפלו על אזנים ערלות), לא היתה כוונתי להתעסק בדבר תורה זה עם ההלכה עצמה וצורת פסיקתה (קטונתי), כי אם בפנימיותה - בסיבות הנסתרות שהביאו לכך שיש לכם צער בקיום מצוות "תשבו כעין תדורו" כלשונה. אבל אני מוכן לדבר גם על ההלכה, למרות שלא היתה זו כוונתי בפתיחת האשכול.

ג. שו"ע (סימן רצא,ה) קובע לגבי סעודה שלישית "צריך לעשותה בפת". ומוסיף כ"יש אומרים" את הדעות האחרות.
וכידוע, כללי הפסיקה של מרן הם שסתם ויש אומרים - הלכה כסתם.

ד. זו טעות לומר שאין פוסקים הלכה לפי הזהר והקבלה. ישנן כמה שיטות גבי היחס כלפי הזהר כמקור הלכתי. יש הגורסים שיש להתיחס לזהר כדעה הלכתי שווה לדעות אחרות (למשל הגר"ע יוסף), יש הגורסים שאין להתייחס לזהר כמקור הלכתי ויש הגורסים שיש לתת לתורת הנסתר ולזהר מעמד גבוה יותר ולהטות את הכף על פיו (למשל החיד"א, הבן איש חי, כף החיים) וכו'.

וכך כתב בעליית אליהו: קבלנו מרבנו הגדול הגר"א ז"ל, שחלילה לומר שהסוד האמיתי יסתור הדין המוסכם להלכה פסוקה, רק שהאחרונים לא ירדו לעומק החכמה הזאת.

למעשה, אנחנו מוצאים לא מעט הלכות בשו"ע שנפסקו על פי הזהר. שמעתי את הגרב"צ מוצפי מונה כ-45 הלכות כאלה. דוגמאות מובהקות להלכות שנפסקו לפי הזהר הן עניין הורדת התפילין במוסף ואי לבישתן בחוה"מ (סימנים כה ולא) - ושם בבית יוסף מצטט את הזהר כטעם לפסיקתו.

מכאן למדנו שגם הפשטנים נזהרים לפסוק לפי הזהר במקומות בהם ישנה מחלוקת ראשונים וישנה אזהרה חמורה של הזהר, כמו במקרה התפילין בחוה"מ עליהם נאמר "בר קטולא הוא". ומי לא יראה את הדמיון למקרה דנן בו ישנה אזהרה איומה של הזהר כלפי מי שאינו מקיים סעודה שלישית.

- נב. כמדומני, חב"ד שייכת דווקא לאסכולה הגורסת שיש לפסוק הלכה בכל דבר ועניין לפי דברי הזהר והאריז"ל, וכך נאמר לי על ידי מספר רבני חב"ד. אבל, כמוכח כאן, חב"ד לא תמיד הולכים לפי האריז"ל והזהר אלא לעתים ממציאים תורת נסתר חדשה שלא שערום אבותינו.

ה. אין בכוונתי לא לקנטר ולהרבות מחלוקת. כוונתי היא להכריז "שובו בנים שובבים" - אין צורך לסטות מדרך היהדות הנצחית כדי להיות חסיד ושלם. אין צורך לבוז למצוה היקרה של שינה בסוכה ולהפוך את המצוה לאיסור. אין צורך לבוז למצוה היקרה של סעודה שלישית בפת, ולהפוך את החובה לאיסור.

למרבה הצער, רוב היהודים היראים והשלמים שנלכדו ברשתן של כתות שעיקמו בערמומיות את היהדות, בסופו של דבר יצאו מגדר ישראל. זה דפוס שחזר על עצמו הן עם הנוצרים הראשונים, הן עם הקראים, הן עם השבתאים והן עם הפרנקיסטים. הפסיקו להתגודד, שובו בנים שובבים. הפסיקו לתקוע תריז בינכם לבין תורת ישראל ואביכם שבשמים. שובו, וארפא משובותיכם.
"מעט סבלנות והקשבה"....חסיד של הרבי
אני לא מאמין שאתה לא מתבייש לכתוב כזאת כותרת.
הרבי מלך המשיח מבאר בשתי שיחות עמוקות מאד ועמוסות במראי מקומות וציטוטים את מנהגי חב"ד הנ"ל, ואתה שבחיים שלך לא פתחת את השיחות האלה וניסית להבין טעם המנהג, תוקף אנשים יראים ושלמים על שהם נוהגים כהוראת רבם.
אני לא מבין את עצמי למה אני מתייחס בכלל לנושא לפני שאתה פותח את השיחות (חכ"א פר' בשלח, וחכ"ט לחג הסוכות ניתן למצוא באתר www.otzar770.com) ואנחנו מתחילים את הדיון משם, אבל בכל אופן בקצרה:
א. לא הבאת שום ראיה מהזוהר, הבאת ראיה מאיך שהגר"א לומד את הזוהר. נכון שיש קצת הבדל? אני לא אומר שיש מי שחולק עליו בפירוש דברי הזוהר, כי אני לא יודע, ולמעשה ההלכה היא כזאת אלא אם כן אתה מצטער.
ב. סוף סוף, אחרי הרבה שנים שאני מחפש בן אדם, בשר ודם שהוא "יודע דעת עליון", אני מגלה מישהו שמתיימר להיות כזה. אתה מבין בכוונות פנימיות רק של חב"ד או גם של חוגים אחרים? כי יש לי כמה שאלות על זלזול בהלכות (ולא מצד הוראת רבם) בחוגים אחרים...
ג. כפי הידוע לך, אין שום חוג היום ביהדות האורטודוקסית שמסתמך בפסיקה רק על שו"ע. כל אחד הולך אחר רבו הוא - אם זה משנ"ב, אם זה חיי"א, אם זה כף החיים, ובחב"ד הולכים אחר שו"ע הרב. והוא פוסק שאם זה צער, אין לאכול פת.
ד. אתה צודק בכללות לגבי פסיקה ע"פ הזוהר, אלא שזה לא ניתן לא לי ולא לך להחליט מתי כן ומתי לא. ישנם פוסקים שהם המוסמכים לפסוק.
ה. "אין בכוונותי להרבות מחלוקת"... כל מילה נוספת מיותרת.

וסתם בשביל הסקרנות. גם חסידי בעלז אינם יושנים בסוכה. אתה תוקף גם אותם בכאלו מילים חסרות כל תוכן אמיתי?
אני לא הולך להתייחס אליך בדיון הזה אם אתה לא פותח את השיחות ולפחות מנסה להבין נגד מה אתה נלחם, אז חבל לך להגיב לי. תנסה ללמוד את החומר, ונמשיך משם.
איך אתה חסיד של הרבי אם אתה אומר יחי אדונינו?אנונימי (פותח)
מוזר ותמוה בעיני
כי הוא חיי נסתר מאיתנו ,מתגלה לכל הפונים אליואנונימי (פותח)
ברוחניות ,ועונה על כל שאלה בהשגחה לפרטית, ותשובה
קולעת לכל מי פונה אליו ומאמין בהדרכויו,באגרות הקודש
אני חייה וקימת ,ואם לא הייתי הולכת בהדרכותיו
לא הייתי רוצה לתאר באיזה מצב הייתי,ואם ביכלל היתי חייה חיים גשמים ,ברמת ההשגה הרוחנית שלי כפי דרגתי הפשוטה ,לא לדון אף אדם לכף חובה ,ולאהוב איש את רעיהו זאת גאולה לשמה ,לסנגר על על עם ישראל שטועים כי הם שבוים,אך מלאם במצוות כי עם ישראל מלאים במצוות כרמיון,שבת שלום בשורות טובות
אתה הולך סביב, לא עונה מה ששאלתי, ומוציא שם רע!דובלה
עבר עריכה על ידי דובלה בתאריך ד' חשון תשס"ט 22:04
מה הפירוש "לא באתי להתעסק בדבר תורה זו הלכה ודרכי פסיקתה"? הרי טענתך היא שהנהגת חב"ד היא נגד ההלכה, והכרזת שאין משמעות וחשיבות למנהג ישראל. על כך עניתי לך שהרבה הרבה פסקי הלכה בשו"ע נפסקו לפי המנהג בפועל. סעיפים רבים מאוד בשו"ע המביאים מחלוקת פוסקים, מסתיימים במילים "ולמעשה נהגו ש...", או "וכך נהגו", או "אך נהגו במדינותינו", ובמקומות רבים נפסק שכל אחד ילך לפי מנהג מקומו.
(לא תתגודדו? כנראה שאינך יודע מה זה. לדעתך אין אדם בישראל שלא עובר על זה, כיוון שמנהגי ישראל חלוקים בדברים רבים מאוד, החל מנוסח התפילה וכלה בחמץ בפסח, מה גם שהשו"ע כנראה תומך ב"התגודדות" הזו, לפעמים...).

ולגבי "כוונתך בפתיחת האשכול", אין לי ספק שלא הייתה כוונתך לברר דבר תורה זו הלכה, אינך צריך לומר זאת. כוונתך להשמיץ ולעורר מחלוקת ניכרת היטב מכל מילה שלך.

לגבי הזוהר, בוודאי שלפעמים פוסקים הלכה מהזוהר, אבל לא אתה מוסמך לעשות זאת!! גדולי ישראל, בעלי השו"ע וגדולי התורה והחסידות הם אלו שיכולים לפסוק ע"פ הזוהר. על כן, היכבד ושב במקומך, הנח למי שראוי לזה להחליט מה ההנהגה לפי הזוהר.
ושוב, לגבי סעודה שלישית: אתה הבאת בשם הגר"א שלמד מהזוהר שדעתו של רשב"י היא שיש לעשות סעודה שלישית בפת. אוקי. שאלתי היכן כתוב בזוהר שלא יוצאים ידי חובה במיני תרגימא. אני מקווה שאתה מבין את ההבדל בין "צריך" לבין "לצאת ידי חובה". כיון ש"צריך", יכול לפעמים להשתנות לפני התנאים. ובענייננו, אחרי אריכות הביאור בתורת החסידות שסעודה שלישית היא כנגד ושייכת לימות הגאולה, שאז לא יהיה צורך באכילה גשמית, ולכן לא אוכלים פת שעניינה צורך קיומי לאדם באוכל, הרי חסיד שמאמין בדרך החסידות, צער הוא בשבילו לאכול פת בסעודה זו. וא"כ ה"צריך" הזה משתנה כאשר זה גורם צער, כמובן.

וכפי שהערתי לך, אתה ממשיך וקובע את מסקנותיך כעובדות, ובלי שיש לך מושג מה עומד מאחורי המנהגים הללו. לא למדת את הנושא, לא ביררת. אינך יודע מה היא חסידות חב"ד. אינך יודע כלום על אדמו"ריה. אתה ניזון מלשון הרע גרידא. כך היה גם עם מתנגדי החיד"א, מתנגדי הרמב"ם ומתנגדי הבעש"ט. ניזונו משמועות שהומצאו ע"י מחרחרי ריב, ועפ"ז הוציאו כתבי חרם ויצאו במלחמה נגד גדולי ישראל אלו. עד שביררו את הנושא והתחרטו מאוד על התנגדותם.

אזניים ערלות או לא, אבל אין שום חכמה בתקיפה והשמצה גסה כל כך בלי לברר. שים לב כמה אתה נמהר, ועד כמה פזיזות מילותיך: "לסטות מדרך היהדות". "לבוז למצווה יקרה". "כתות שעיקמו בערמומיות את היהדות", "יצאו מגדר ישראל", "הפסיקו להתגודד", "הפסיקו לתקוע תריז בינכך לבין תורת ישראל", השוואה מכוערת לנוצרים, קראים, שבתאים ופרנקיסטים.

תתבייש לך!!!!!!!!!! הפסק לחרחר ריב, להפיץ שנאת ישראל, לשון הרע ורכילות, הוצאת שם רע מדאורייתא ממש, ביזוי שפל של אלפי תלמידי חכמים ועוד ארוכה הרשימה!! כל התוארים המכוערים שהצמדת לחסידות, רחוקים ממנה כרחוק מזרח ממערב. ואילו היית מכיר את החסידות, היית רואה זאת בעצמך. אבל הצרה היא שאינך יודע מהי חסידות, ואתה מרשה לעצמך להשתלח. אתה עתיד להתחרט על זה. הזהר בגחלתן של צדיקים שלא תיכווה.
סליחהדובלה
שהתעצבנתי.

אגב, אף אחד לא הפך את סעודה שלישית ל"איסור". ישנם חסידים רבים שנוטלים ידיים באופן קבוע, וגם אלו שלא באופן קבוע - נוטלים מידי פעם. בישיבה שלמדתי נטלו ידים לסעודה שלישית לעיתים קרובות. גם הרבי עצמו נטל ידיים כשהייתה התוועדות אחרי מנחה.

כאמור, זה עניין שע"פ ההרגש כיון שהסעודה שייכת (ע"פ קבלה וחסידות) לזמן הגאולה שאז אכילה ושתיה לא יהיו הכרחיים, הרי גם בסעודה שלישית נהוג שלא ליטול ידיים, כדי לסמל זאת. ע"פ הלכה זה מותר, בפרט שאם ינהג אחרת זה יצער אותו.
אבל אף אחד לא אמר שאסור ליטול ידיים.

ואגב, בוודאי שאין מקום להקל לגמרי ולא לאכול סעודה שלישית בכלל. גם ע"פ מנהג חב"ד, צריכים וחייבים לאכול משהו בתור סעודה שלישית.
אני לא מבין מה לא מובןמושיקו
כמו שבן עדות המזרח אוכל אורז בפסח,וקורא ילדיו על שם סביו שחיים וכו' וכו'
ולאשכנזי אסור לעשות זאת!

אותו דבר יש הרבה דברים שחב"ד נוהגים מכיון שכך אדמור"י חב"ד נהגו וציוו,ולמי שמפריע שיפריע לו גם הדברים האמורים למעלה....או בכלל תפריע לו התורה....(מנהג ישראל תורה-היא אחרי הכל).

ולמי שמענין אותו שיחפש בשיחותיו של הרבי מלך המשיח הפרט ובתורת חב"ד בכלל כי יש תשובות מפורטות להכל אם מאות מקורות!!!!ומי שרוצה להתווכח שיתווכח עם המקורות שכתובים שם....
הצדק איתך ,מחפסים בנרות לפסול את חב"ד,חילי צבא ה'אנונימי (פותח)
המשיכו להפיץ תמעניות כפי שהשיאיר הרבי הוראות
אוי לנו אם חב"ד בעולם לא היו פועלים,איפו היונו נמצאים
בלי הדרכות הרבי ,המכווין דרכינו לא לטעות
וללכת בדרך תורת משה רבינו, תווית הרבי,יחי מלך המשיח!
אלאד נו נו איפה אתה? התבלבלתחיים שלמהאחרונה
ספרים לישיבה חסידיתישיבת שפע

שלום וברכה,

מחפשים תרומה של ספרי קודש לבית מדרש בישיבת שפע מקור חיים בירושלים- ישיבה תיכונית בניחוח חסידי מיסודו וברוחו של הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ זצ"ל.

מחפשים בעיקר ספרי חסידות והלכה, אך כל ספר יתקבל בברכה.

ניתן ליצור קשר במייל oyagel@yeshivatshefa.org.il

תזכו למצוות

חבדניקים מתגייסים לצבא כמו דתיים לאומייםתמימלה..?
או לא מתגייסים כמו חרדים?
לא זה ולא זהתות"ח!

הם מתגייסים (לא יודע בדיוק כמה אחוזי הגיוס שם, אבל הם לא כמו החרדים, זה בטוח), אבל לעומת הדתיים-לאומיים שמתייחסים לצבא כחלק מהתחייה הלאומית של עם ישראל, כחלק מהגאולה, החב"דניקים מתייחסים אל זה בצורה פרגמטית, שצריך צבא באופן טכני כדי להגן על העם (כך לפחות ידוע לי). אגב, זו תפיסה שדומה גם לתפיסה החילונית את הצבא. הויכוח העקרוני הזה הוא לא רק לגבי הצבא, אלא לגבי כל מוסדות המדינה וכו'.

אממתמימלה..?

אבל בחבד הכל סובב סביב השליחות של האדם, אז אולי בטוחים שזו השליחות של הבחורים בגיל הזה...

אני יודעת שבתי ספר של חבד וכאלו לא נחשבים חרדיים אלא ממלכתידתי כי הרבי רצה שאנשים שלא שולחים את הילדים שלהם לחרדי-ישלחו לחבד ויקבלו חינוך מספיק חרדי ומספיק ממלכתי... אז ישיבות חבדניקיות זה כמו הסדר או כמו ישיבות חרדיות?

נכון, את צודקתתות"ח!

חשבתי על זה, התלבטתי אם לכתוב את זה. חלק מהמידד של השירות בצה"ל בחב"ד זה המידד של השליחות, שכדי לקדש את שם ה' בעולם ולגרום לשם שלו להיות אהוב בעולם, הם הולכים לצבא (לא יודע בוודאות אם זה השיקול שלהם, אבל זה בהחלט הגיוני). אבל בסופו של דבר אצלם זה רק כלי כדי להגן/לקדש את שם ה' בעולם. מבחינת התפיסה החבדי"ת אין ערך עצמי (ערך מקודש) לצבא. לא כ"כ הבנתי את השאלה שלך בסוף.

נ.ב אינני חב"דניק והדברים נכתבו לפי ראות עיניי. עדיף שתשאלי חב"דניק שיסביר לך את תפיסתם.

תודהתמימלה..?
השאלה היתהבישיבות חרדיות אסור להתגייס, בהסדר חלק מהישיבה זה הצבא, איפה חבד ממוקמות על הרף של אסור עד חובה?
בשמחהתות"ח!

אה, עכשיו הבנתי. לא יודע. מניח שבאמצע (יש אפשרות אך לא חובה)

איפשהו באמצעפונקציה

יש ישיבות שהמקובל בהן הוא לעשות פטור (כמו הישיבה בכפר חבד) ויש כאלה שיש להן הסכמים עם הצבא על שירות אחרי שנת לימודים ב770 ורצוי גם חתונה (כמו הישיבה בקרית גת)

שתיהן ישיבות גדולות עם לא מעט תלמידים.

אבל חייבת להדגיש שבסופו של דבר זו תהיה הבחירה האישית של הבחור לכאן או לכאן וזה לא משנה איפה הוא לומד.

באף ישיבה אין איסור מפורש ללכת לצבא (אלא רק מינימום דחיית שירות עד אחרי החתונה) אבל גם אין יותר מידי עידוד לצבא.

רעיונית זו מה שהבחור רוצהפונקציה

לדוגמא במשפחה שלי חלק עשו פטור משירות וחלק שירתו.

אחת הבעיות המרכזיות שגורמות להמון בחורים להוציא פטור זה שהצבא עושה להם בעיות עם שנת הלימודים ב770 אחרי 3 שנים בישיבה גדולה ואף בחור לא רוצה להיות עריק ולהסתבך.

התוצאה היא שחלק מהבחורים עושים פטור וחלק חותמים על הסכם מסויים שדוחה להם את השירות לאחרי החתונה.

לרוב מי שעשה פטור כבר לא יעשה צבא, אם כי יש כאלה שמבטלים אותו (לפעמים אפילו בגיל 30+ ואז הם מתגייסים לפיקוד העורף, הרבנות או כל מיני דברים בסגנון).

ממ מענייןתמימלה..?אחרונה

תודה

מחפש ספרים חב"דים על תפילהred panda

היי,

במסגרת מאמר שאני עושה על תפילה וכוונותיה , מחפש  שמות של ספרים חב"דיים על עניין התפילה וכוונותיה (מה לכוון וכו'). ברמת הידע שלי, למדתי בעיקר את ספר התניא ועוד מספר קונטרסים קטנים.

תודה!

ספרים לישיבה חסידיתישיבת שפע

שלום וברכה,

מחפשים תרומה של ספרי קודש לבית מדרש בישיבת שפע מקור חיים בירושלים- ישיבה תיכונית בניחוח חסידי מיסודו וברוחו של הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ זצ"ל.

מחפשים בעיקר ספרי חסידות והלכה, אך כל ספר יתקבל בברכה.

ניתן ליצור קשר במייל oyagel@yeshivatshefa.org.il

תזכו למצוות

דיוק כל אות במילים "כי ה' לצד הזה", כמו "לך לשלום"hamedinai

תקציר:

האדמו"ר מלובביץ׳ (חב"ד) לנתניהו -

"תצטרך להיאבק עם 119 אנשים, בוודאי לא תתרשם מזה כיוון שהקדוש ברוך הוא לצד הזה״.

דיוק המילים "לצד הזה" ולא "בצד הזה", דומה מאוד למה שבתלמוד מדייקים שצריך להגיד "לך לשלום" ולא "לך בשלום".

הסבר בדרך אפשר ב2 אופנים 👇

לדייק בכל אות. צוטט בשם הרבי "כיוון שהקב"ה בצד הזה". משמיעת הקלטת שומעים ברור שהרבי אמר "כיוון שהקב"ה לצד הזה", עם אות למ"ד, לא אות בי"ת.

https://x.com/OrwellTruth1984/status/1759284144620667267

מה זה משנה? בתלמוד מדייקים שצריך להגיד "לך לשלום" ולא "לך בשלום".

הסבר #1: אולי כי למ"ד זה לשון לימוד, צריך ללמוד ולהתקדם.

נכון בהקשר לשלום, למרות שבהשקפה הראשונה נראה כאילו אם עושים פשרה משיגים שלום, הנה כאשר לומדים את הנושא לעומק, מגלים שזה נכון רק בהקשר לאויב ידידותי ומתחשב, המריבות שבתוכנו. כאשר מדובר בהקשר לאויב האכזרי החיצוני זה הפוך: כל כניעה אליו רק מרחיקה את השלום.

נכון גם בהקשר ל"צד הזה". צריך ללמוד את הצד, האם הוא באמת הצד שאפשר להגיד עליו "הקדוש ברוך לצד הזה". יש "ידידים" במרכאות שטוענים שהם בצד הזה, אבל הנכון הוא שהם באמצע. כמה באמצע? תלוי מה עמדתנו, כי אם אנחנו נסכים לעמוד עם רגל אחת ביבשה ורגל אחת בים, טענת שונאי ציון ועוכרי ישראל תהיה שזה לא מספיק, ועמדת ה"ידידים" האלו תהיה שצריך להתפשר. זה למה עמדת ישראל צריכה להיות מה שיותר ימינה, שאז גם אם תהיה פשרה, היא תהיה יותר רחוקה מהים.

הסבר #2: ההבדל בין "לך בשלום" ו"לך לשלום", זה שהאות למד הקדמית משמעותה להתקדם לכוון, לא לעמוד במקום אחד. "תלמידי חכמים מרבים שלום בעולם", ביחד עם זה נאמר עליהם "ילכו מחיל ⁵אל חיל". לא להסתפק עם "שלום" שלא עושים לנו שואה רחמנא ליצלן ולהגיד שאם אפשר לחגוג יום עצמאות, זו כבר "ראשית צמיחת גאולתנו", כי בהשוואה למה שהיה בימי הביניים זה מצב מזהיר. גם אם המצב מזהיר, צריך להתקדם שיהיה עוד יותר "מחיל אך חיל", אחרת זה לא שלום.

אותו דבר גם עם "לצד הזה". גם אם זה כבר הצד הנכון, ובלשון התלמוד הובא בספר תניא קדישא בתחילתו

ספריית ליובאוויטש

"ואפילו כל העולם כולו אומרים לך צדיק אתה..", צריך להתקדם עוד ועוד "לצד הזה", כי צדיק זה מלשון "צד", להתקדם עוד ועוד בכוון להיות צדיק, "ילכו מחיל אל חיל".

מבקשת עזרה במזוןiskabelka1

שלום ,. אני אם יחידנית - רווקה , מגדלת ילד בן 7 לבדי . אחרי שאימא נפטרה מסרטן אני נשארתי לבדי בעולם הזה . אין לי משפחה ואין לי קרובים .

עשיתי ילד בטיפולי פוריות , , כדי שיהיה לי בשביל מי לחיות .

כיום הוא לומד בכיתה ב' בבית ספר דתי ,ירא שמיים ! צדיק אמיתי !

לילד אין אבא - לכן  אין מזונות .  נתקלתי בקשיים מאוד גדולים ת בגלל חובות ., גרה ברמלה  . מבקשת עזרה במזון , מצרכים בסיסים כמו קונפלקס , ממרח שוקולד, ביצים , חמאה, שמן ,פסטה חלב,,ירקות . לא נעים בכלל לבקש עזרה, אבל בלי שאלות ,רק מהנתינה מהלב ..... בבקשה אשמח אם תושיטו יד של עזרה .🙏

תפני לבית חב"ד ברמלהבת.
אני פניתי אליהם ברמלה - לא קיבלתי מהם שום מענהiskabelka1
נסי לפנות לארגון כולל חבדפונקציה
איך השיחה של הרבי על צמאה לך נפשי עזרה לי להבין...hamedinai

המכשול הכי מרכזי להגיע לשלום - מחנות הפליטים.

75 שנה שהם "פליטים" , דבר שאין לו אח וריע בהיסטוריה.

כל קיומו של עם ישראל הוא פלא ונס על-טבעי, ובאותה מידה גם שנאת ישראל אין לה הסבר הגיוני.

מחנות הפליטים מתוחזקות במיוחד בכדי לשמר את ההתנגדות לקיומה של המדינה היהודית בארץ ישראל.

ביחד עם זה, מחנות פליטים אלו גורמים לנו להיזכר שאנחנו יהודים עם היסטוריה של אלפי שנים שחזרנו לארצנו.

אחרת נשאלת השאלה: באיזו זכות מגיע יליד רוסיה שיש לה ארץ הכי גדולה בעולם, מעולם לא דיבר עברית, כותב משמאל לימין, בא עם נשק בידיים מול הטוענים שהם צאצאים של פליטי 48.

אולי יש פה מסר מן השמים:

וְהָעֹלָה עַל רוּחֲכֶם הָיוֹ לֹא תִהְיֶה אֲשֶׁר אַתֶּם אֹמְרִים נִהְיֶה כַגּוֹיִם כְּמִשְׁפְּחוֹת הָאֲרָצוֹת.. חַי אָנִי נְאֻם אֲ-דֹנָי ה' אִם לֹא בְּיָד חֲזָקָה וּבִזְרוֹעַ נְטוּיָה... אֶמְלוֹךְ עֲלֵיכֶם (יחזקאל כ לב).

לכן אם נחזור בתשובה ייבטל הצורך של מחנות פליטים אלו, כי כבר גמרו והשלימו את תפקידם וייעודם.

כי כל הסיבה לקיומם הלא-טבעי היה בכדי לעורר אותנו שלא נתחמק מהשאלה #באיזו_זכות ולמה הארץ שייכת לנו.

סימוכין:

הביאור הידוע על הניגון "צמאה לך נפשי.. אך טי דורין.."

האזינו: כשהרבי שר והסביר את הניגון `צמאה לך נפשי` ● מיוחד

שכל תפקידו של היצר הרע רק להעלות את האדם למדרגה יותר נעלית, ואם כן כאשר האדם השלים את המשימה, מתבטל הצורך של היצר הרע.

זה היה משיחת פורים ה'תשח"י (1958).

והפלא ופלא, בתלמוד (סוכה נב ב) מובא קשר בין היצר הרע לישמעאלים:

"ארבעה מתחרט עליהן הקב"ה שבראם, ואלו הן: גלות, כשדים, וישמעאלים, ויצר הרע".

זה באמת הזוי ברמה ששומעים רק משרופים.מי האיש? הח"ח!אחרונה

ראיתי כבר בזמנו את העלונים שמתארים איך יבוא המשיח ואז משבר האקלים ייעלם כהרף עין (ועוד נגזרה מכך מסקנה שאין מה להיות מוטרדים).
לחשוב שמחנות הפליטים הרעילים והמסוכנים - והעמוסים אנשים מלאי שיטנה ומשטמה לישראל - משמשים כאיזה מטה זעם הולוגרפי תיאולוגי, זה בערך אותו ההיגיון.

אגב, העלונים ההם הופיעו למיטב זכרוני עוד כשבחיים היתה חיותו, אבל גם אם אני טועה בכרונולוגיה הזו אזי מכל מקום הם הופיעו כשהמשיחיזם שלאחר המוות עוד היה בשיאו.

מובן שכל התפיסה הזו נשענת על ימי ההאדרה המטורללת למבצע "סופה במדבר" (שחרור כוויית מהפלישה העירקית) ותום הקומוניזם במדינות הסובייטיות-לשעבר, שיצרו שבתאות ברורה ומובהקת.

מחפש ספר בנרותיונה ב

אני מחפש את הספר "שערי לימוד החסידות" של הרב מיכאל חנוך גולומב

גם יד שניה

מישהו יודע היכן ניתן להשיג?

אולי יעניין אותך