קבלו את הסיפור האמיתי של עמונה
http://www.lms.org.il/Page/845
עמונה לא מה שחשבתםdan_land
כאן כולם יודעים, זה כן מה שהם חשבונעמי7
מי שכתב את זה הוא חתיכת........י"ל
. א. עמלק??? לא הגזמנו...??
ב.דיברתי השבוע עם תושב עמונה שרוצה מאבק והוא עזר הרבה לגבעה לא כל תושבי עמונה נגדם.!
וחוץ מזה זה ישוב הארץ
אהבת את הכותרת, אה?!dan_land
אני כתבתי. וכמובן שהכותר מוקצנת בכוונה.
גם במיגרון היו שעזרו לרמת מגרון. אבל הכלל ככלל הוקיעו אותנו.
הגיע הזמן שתושבי י"ש יבינו שאי אפשר להשתמש בנוער הגבעות במאבקים ולגלגל אותם מכל המדרגות בכל שאר הזמן.
רוצים שיתוף פעולה-תשתפו פעולה גם אתם.
זה מזכיר לי- תושבת מגרון שנשאלה ברדיו עד איפה היא תאבק ואז היא ענתה 'אני לא אאבק-הנוער שמגיע לכאן יאבק'.
אז ל'נוער' נמאס. בשביל כאלה לא נאבק.
עצובמרדכי
"בשביל כאלה לא נאבק"
בוא נחזיר להם, נהיה כמותם.
המאבק על הארץ רצוף מיכשולים וויתור על המאבק בעמונה זה כניעה למכשול הכי גדול - לא לעזור להם כי כך וכך וכך.
צר לי, אך התאכזבתי
אני לא אאבק כשאני יודע שישתמשו במאבקdan_land
כדי להשיג דברים שאני לא מסכים להם. וזה מה שיעשו.
אם יוכיחו לי שהמאבק טהור ולא יעשו פשרות- אז אצטרף.
אבל הם הוכיחו ההפך-הם פגעו בישוב הארץ
הם לא כמו במגרון והאולפנהמרדכי
מי שלא רוצה מאבק עוזב בשקט, כך הוחלט בהצבעה יישובית (על פי מה שידוע לי מאחד מתושבי וממקימי עמונה)
אז איך כבר פורסם שהם עשו הסכם?הפרש השחור
זה קצת לא ברור. הסכם או מאבק. לי נראה שאין למה לבוא. אם הם באמת סוגרים הסכמים אז למה לבוא?
איפה פורסם?מרדכי
תביא דבר ראשון הוכחה לדבריך
דברים ע"ע ידועים לא צריכים הוכחות-אבל בכל זאת-dan_land
לפני שישה ימים פורסמו בכל אתרי החדשות והעיתונים למיניהם שמפקדים בכירים ואנשים 'רמי דרג' סיירו במאחז
בכדי לראות איך אפשר לסדר את הבעיות בשקט.
לעצלנים שמתעצלים לחפש בגוגל http://news.walla.co.il/?w=/9/2657807
לסדר את הבעיות בשקט???יאיר.ח
היה כתוב להסדיר את היישובמרדכי
מה הבעיה בזה?
זה לא נקרא הסכם, ברור שאם אפשר למנוע פינוי ע"י הסדרה או משפטית זה עדיף אלא אם באמת זה מצריך הסכם שההסדרה תבוא בתנאי ש...
אסור לעשות הסכמים וויתוריםdan_land
גם במחיר של 'הסדרה'.
אני נזכר איך בפינוי האלים של עמונהאלעד
כל היצהרניקים ודומיהם עזבו בשאט נפש את המקום כמה שעות לפני הפינוי,
בטענה שכל שאר המתבצרים לא רציניים ובעצם "שמאלנים" (במו אוזניי שמעתי!)
ואח"כ אכלו את הלב שדווקא הם לא היו בשעת המבחן..
אבל כן, עצם הטענה של כותב הפוסט נכונה בעיניי.
היישובים מתנהלים באופן פרגמטי, ומנצלים פעם אחר פעם נערים תמימים כקלף מיקוח לטובתם, ולא יותר.
הבנתי שגירשו אותם משםמשה
איזה גרשו..אלעד
זה מה שאמרתי, למקרה שזה לא הובןמרדכי
מי שסייר באיזור סייר או כדי לעזור להסדיר את הקרקעי"ל
או כי הוא בא לראות איך מפנים אותם אבל הישוב לא הזמין את הקציני מגב
פחחחחdan_land
או שאתה תמים או שאתה טיפש...
בסיור הם ישבו על כוס קפה...
רק בא לא נשכח שההחלטה היתהalezish
כשהסטטוס היה שמפנים הכל, עכשיו מפנים כרגע רק בית1, ההחלטה עדיין נשארה?
אני הייתי בעמונה ושמעתי כמה סיפורים ולפי מהי"ל
שהבנתי עמונה בגדול עזרו ל904.אם אתה חולק אפשר לשאול את כל חברי הגבעה מה דעתם לגבי הישוב בכללותו
^^^^^^^^^^^^^^! עפרה התנכלו. עמונה עזרו.אלירז
אתה נאבק בשביל עמונה או בשביל א"י????חסוי123
אתה די חצוף!יאיר.ח
לא יודע מאיפה אתה ממציא את השטויות האלה,תושבי עמונה אהבו ואוהבים אותם,העריכו אותם ודאגו להם.ואני מדבר על רוב היישוב. אפילו במקרים שערבים עלו לנצח בנימין והדבר היה אפשרי עמונה קפצה לגרש אותם וחבר׳ה הסתכנו במעצרים.
אני יגיד לך את האמת-אנשים שמונעים מנקמנות ואינטרסים לא רצויים במאבק. מי שמגיע כי חשובה לו ארץ ישראל ולא מסוגל לעמוד מנגד כשפוגעים בארץ הקדושה-יבורך מפי עליון.
גם מיגרון אמרו שהם עוזרים לרמת מיגרוןdan_land
וגם הזאב טען שהוא חבר של הכבשה.
נכון שהייתה עזרה מסוימת וזהירה כשהיו יכולים. אבל היו גם הפרעות קשות. הזמינו צבא, ליכלכו וכו'.
הנקמנות והאינטרסים כאן אינם שלי.
למה תושבי עמונה לא באו בהמוניהם לעזור לגבעה החדשה? בגלל אינטרסים ונקמנות.
ועכשיו אתם מצטדקים-עזרנו רצינו, כשהדבר היה אפשרי וכדומה.
מסתבר שגם כשעזרתם זה היה בגלל אינטרסים...
אם ארץ ישראל חשובה לכם למה לא תמכתם? לא לא זעקתם? והכי חשוב- למה הפרעתם???!!!!
חשובה לכם ארץ ישראל-תתבישו לכם! חשובה לכם רק הכרס השמנמנה והבית עם הגינה...
נ.ב.- אני באמת חצוף, ואני לא מתביש בזה. אבל בעמונה יש צבועים ובזה צריך להתבייש.
טוב.אתה פשוט אדיוט \לא מכיר את המציאותי"ל
או שיש לך אינטרס מסוים שהמאבק שם יפול. אנשי עופרה הם אלה שהפריעו לגבעה
המציאות מורכבות אני מסכיםdan_land
אך אין מחלוקת שאנשים תושבי עמונה התנקלו לגבעה.
ואין מחלוקת שעמונה לא נתנו את הגב הראוי לתת לגבעה החדשה.
אפשר לומר שנעזור במאבק למרות הכל, אפשר לומר שלא נוותר ונאבק אפילו שיעשו הסכם.
אי אפשר לומר שנאבק בגלל שהם פועלים למען ארץ ישראל.
אין לי אינטרס מסוים שהמאבק שם יפול. יש לי אינטרס שתושבי יו"ש יבינו שנוער המאבקים הוא לא הכלבלב שלהם,
ואם ביו"ש רוצים את העזרה של הנוער- זה צריך להיות הדדי!
עמונה עזרו לגבעה!!!! עפרה הפריעו.דואג
לא אפול למלכודת שלכםdan_land
גם אם שלושים ניקים יכתבו כאן שעמונה לא הפריעו אני מכיר את השטח ויודע את האירועים.
ומי שרוצה להצטרף למאבק ה'טהור' של עמונה שייטב לו.
הרי כבר עכשיו הם אומרים בפה מלא שיעשו הסכמים. והם כבר עשו-אז למה לטרוח?
אם כל כך אכפת לאנשי עמונה מארץ ישראל ולא רק מהפופיק של עצמם והמאבק שלהם נטול 'נקמנות ואינטריסנטיות' שיוכיחו שאינם מתכוונים לעשות הסכם ושילחמו עד הסוף!
אבל אחרי מה שהם עשו לגבעה די ברור לאן הרוח נושבת...
אתה כנראה לא מכיר את השטח. דבר עם החבר'ה של נצחאלירז
בנימין. נראה לי שתיאלץ לחזור בך..
אלירז אני לא יודע איזה שטח את מכירה אבלdan_land
אומנם עמונה זה לא מיגרון, ובהחלט היו מהתושבים שעזרו, אבל מה שהסיירים עשו זאת בושה וחרפה,
ואני לא מבין איך את, במיוחד את, מגינה עליהם.
ובלי קשר-אני לא חוזר בי. הנוער לא צריך לקפוץ לכל קריאה של אנשים שעד לפני חמש דקות הוקיעו את הגבעות.
ובלי קשר(אולי בעצם עם)- הנוער לא צריך לבוא למאבקים שידוע מראש שיגמרו בהסכם. ועוד יותר חמור- שמשקרים על הנוער שבא להאבק.
רוצים אותנו במאבק?- תהיו שקופים כלפינו!
תעשה לעצמך טובה תעצור פהיאיר.ח
נכון, וגם אין קראוונים, וחשמל ובכללdan_land
תזכיר לי איפה זה עמונה?
הסיירים- של עופרה!טאטע!!
דניאל - אתה שוב, כמו במגרון נכנס לשיקולי אגו...אלירז
וכמו בגבעת האולפנה..
פשוט עושים באמונה! ותפסיקו עם חשבונות שמיים!
אפשר להיאבק על ארץ ישראל - בדרכך שלך!!!
בלי להקשיב לזייגרים של עמונה.. (אם זה מה שכ"כ חשוב לך)
ובמקום להיות עסוק בלהשמיץ את כולם,
תתחיל להתעסק איך מחסלים את רעיון הגירוש באופן מעשי ולא דרך הכנסת
רעיונות יצירתיים יתקבלו בברכה.
מי שעושה הסכם בסופו של דבר - זו הנקודה השחורה שלו בשמיים.
ההסכם עם תנאים טובים יותר?
מה אכפת לך?
בפועל שום תנאי בהסכם, שאמורה לבצע הממשלה - לא יתקיים!
אתה יכול להמשיך להיאבק גם כשתושבי המקום עזבו, ולעשות כרצונך
ידפוק להם את ההסכם או לא ידפוק - אתה ראית לה' יתברך שאתה לא מוכן לוותר!
(בעמונה אין תלמידי הרב מלמד שירביצו לנו..)
אין לך מושג על מה אתה מדבריאיר.ח
על כל דבר שתמצא שעמונה הפריעו ל904 ואני יתן לך 3 דברים שעזרו.
אבל בלי להמציא שטויות.
קדימה-צא לדרך...
בשם אריאל דל"ת!געגוע..
"החבר'ה לא נלחמים בשביל אנשי עמונה אלא בשביל א"י.. ובדיוק כמו שהאדמה הזאת לא של ערבים, כך היא לא שיכת לאנשי עמונה, אלא לה' ולעם ישראל"
גם נקודה חשובה! שכוייחמרדכי
בדיוק!! זה מה שאני אומר!dan_land
אם החבר'ה לא נלחמים בשביך עמונה אז אין למה לבוא למאבק של עמונה שידוע מראש שיעשו הסכמים ולא יאבקו באמת...
אם אתה באמת נגד הסדרה כמו שכתבת למעלה אז אתה באמתהכלטובה
אדיוט..
אני לא נגד הסדרה. ואם הבנת ככה אז אתה האידיוט.dan_land
אני נגד ויתורים.פשרות ודומיהם ע"ח ארץ ישראל
אני מוחה!גאהלהיותיהודיה
בס"ד
למה את מאמין לזבל של וואלה?!
(לא קראתי את השטויות שלהם.מחילה אם אני לא קשורה.)
הם באו בשביל לנסות למצוא מקום בשביל שביל עפר;למקרה שלא שמת לב,רוצים להרוס להם את השביל גישה..
תן לי שמות בבקשה של כל החבר'ה שדיברת איתם מעמונה.
אני יכולה לתת לך רשימה מאוד ארוכה.
אני לא מבינה איך בנאדם יכול לקרוא להם או לאחק מישראל בכלל עמלק.
יש לך שמץ של מושג מה המשמעות של עמלק?!
אני לא מבינה איך אתה מעז לעשות את זה.
אנחנו לא נאבקים על עמונה!!
זה מה שלא אתה,לא דוברת ולא חנן מבינים.
אנחנו נאבקים על ארץ ישראל!
על האחיזה היהודית בארץ ישראל!
ואתם עם כל המשחקי כבוד המטומטים שלכם רק פוגעים בזה.
אפשר לחשוב איפה כולכם היום.
אחד באפרת,אחד בקריית ארבע והאחר בכלל בירושלים.
תהיו בשקט!
הקרבתם כמה ימים/חודשים/שנים בשביל א"י, זה מאוד נחמד טוב ויפה;
אבל זה לא נותן לכם לגיטמציה לפגוע בה!
לא לכם,ולא לזמביש וחבריו.
אני רוצה לשמוע חבר'ה מנצח בנימין.אני רוצה לשמוע אותם.
לא יודעת;לי תמיד היה נשמע שהבעיה היא עפרה.לא עמונה.
וגם אם כן;אנחנו לא נאבקים בשביל הבית של מישהו.
אם הם היו נחמדים,נחזיר להם.אם לא,אז לא.
יאללה,תתבגרו!!
אנחנו נאבקים על האחיזה שם.
ושתהיו בריאים,אמרתם שתסתדרו גם בלי מגרון.
איך הרמה עכשיו?
אין בה כלום.
פעם בה יש חבורה של בנים.
מידי פעם א.צ. מארגנת שיהיו בנות.
אתם לא שרדתם.(מה גם שכל הזוגות עברו לגל"צ..)
ואין לי בעיה שתחלקו;רק תכבדו את עצמכם.
וכן,חבל שאתם מרגישים את הצורך להוריד את זה לרמה האישית.
קוראים לזה טמטום וחוסר בגרות.
אני לא הורדתי שום דבר לרמה אישיתdan_land
את כן. אבקש למחוק את ההודעה הקודמת בגלל שציינה שמות.
אענה לטיעונים-
לזבל של וואלה -הבאתי את וואלה כי זאת הייתה הכתבה הראשונה בגוגל. יש גם של ערוץ שבע אם בא לך או כעט של כל אתר אחר.
לקרוא עמלק -כמו שכבר אמרתי זה היה ציני. אם את חושבת שזה לא לגיטימי להכניס קצת הומור שחור לחיים זבש'ך.
אנחנו לא נאבקים על עמונה- אתם לא?! אז למה אתם עושים הסכמים? אז למה אתם נכנסים בחבר'ה שמקימים גבעות חדשות?!
אפשר לחשוב איפה כולכם היום-טענה בכיינית ולא עיניינית. מה זה משנה איפה אני גר? אני מתל אביב-זה משנה משהו?
מדובר כאן על מה עמונה עושים ולא מה אני עושה.
משחקי כבוד- תושבי עמונה-חלקם או כולם, פגעו קשות במאחז חדש. המאחז זה לא הכבוד שלי אלא הכבוד של ארץ ישראל.
מי שפוגע בארץ ישראל מצד אחד לא יכול לצפות שאנשים שארץ ישראל חשובה להם יבואו לקריאתו.
נאבקים על אחיזה- אני לא נאבק על אחיזה. אני נאבק על אמירה, על ארץ ישראל השלמה.
וכמו שאמרתי-אני לא הורדתי כלום לרמה האישית.
אני חושב שאתם מפספסים משהו-
קמה גבעה חדשה בארץ ישראל ואנשים מסוימים התנקלו לה. הזמינו עליהם משטרה,כדי שיהרסו להם!!
איך אפשר להמשיך לשתף פעולה עם אנשים כאלה?! איך אפשר לומר שלאנשים האלה חשובה ארץ ישראל?!?!?!
למה לאליהם לא באים בטענות של 'רמה אישית,טימטום וחוסר בגרות', מה עמונה יותר קדושה ממקומות אחרים?
למה תושבי עמונה לא מתחייבים שלא יהיה הסכם? שהם לא יוותרו, וילכו עד הסוף?
אם מישהו כאן רוצה ללכת לכמה ימים\שבועות ולהשקיע במאבק ארוך-לחיות בשטח, לתכנן לשים כסף וכו'-
ובסוף שיסגרו לו הסכם מאחורי הגב- אם מישהו כאן מוכן לזה-שייטב לו.
לי נמאס להשקיע במאבקים של בכאילו, באנשים מסריחים ותככנים וב'אחיזה בשטח'-עבודה בעיניים.
לתושבי עמונה- כשתהיו מוכנים למאבק חסר פשרות על ארץ ישראל, כשתהיו מוכנים לאבד(ואני יודע כמה זה קשה) הרבה בשביל קידוש ה', כשתהיו מוכנים לוותר על ה'כבוד' שלכם ולבנות את ארץ ישראל ולא להשקיע רק בעמונה-
אז תרויחו. ולא רק אותי.
אבל על מי אני עובד, היהפוך קושי עורו ונמר חבורבורותיו?
ולוואי ואתבדה!
צודק.מנהלים נא לערוך.מחילה.גאהלהיותיהודיה
בס"ד
כחלק מההומור השחור,מותר לי לקרוא לך נאצי כי אני לא אוהבת את מה שאתה אומר?..
איזה הסכמים?!באיזה פגיעה חדשה אני פגעתי?!
תשאל את החבר'ה,מדובר בע-פ-ר-ה-!
לא עמונה!
3.זה היה יותר קשור לדיון בלמעש.מחילה על הסלט.
ביהדות יש ת'עניין הזה של מה אני עושה;לא מה אחרים עושים..
אם אני לא מוחה על הדברים הללו,זו בעיה שלי.
4.ע"ע תגובתם של חבר'ה בנצח.
5.אני נאבקת על האחיזה.
אמירות לחוד ומעשים לחוד.
שוב; זה היה העופרתיסטים.עזבו את עמונה בשקט.
מזל טוב!
אני מוחה!! גברת גאהלהיותיהודיה - רמת מגרוןאלירז
חיה ובועטת!
בעיית האחזקה של רמת מגרון לא נבעה מכך שמגרון עברו חצי קילומטר נמוך יותר בהר..
אלא בגלל שהרחיקו את כל החבר'ה שעסקו בגבעה.
אז - בבקשה, עם כל הכבוד, אל תכניסי אותם לעסק.
נשמה טהורה,גאהלהיותיהודיה
בס"ד
הרמה חיה.כרגע זמנית לא כ"כ בועטת..
אבל היא עוד תשוב לבעוט בקרוב בעז"ה.
(גם זה היה יותר קשור לשם..מחילה.)
שואלים כאן אם קיבלת את הד"ש.![]()
בשם תושב הגבעה החדשה שליד עמונה-הפרש השחור
אומנם תושבי עמונה אינם הציקו לנו-כמו שDAN_LAND כתב, אך היו כמה בעיות איתם.
כמו כן הביטחון של עמונה עשו לנו בעיות.
דבר נוסף-אני מסכים בפה מלא עם DAN_LAND שכל עוד לא הצהירו תושבי עמונה שפניהם למאבק בלי פשרות-
אל לנו להצטרף למאבק. אני לא רוצה להיות קלף מיקוח שמשתמשים וזורקים-אני רוצה להילחם! ושלא יעבדו עלי!
אני בדקתי עם אנשי עמונה.. מדובר בסיירי הבטחון שלאלירז
האיזור כולו.
והם מגיעים מעופרה!!
לגבי מאבק - ראה לעיל.
אתה לא צריך להקשיב להנהגת עמונה בשביל להיאבק על ארץ ישראל.
שלום דניאל, מספר עובדות ושאלה.אריאל דל"ת
אם אפשר- אדבר בתור תושב גבעת 904.
נתחיל ממספר עובדות-
א'- עמונה תמכו בנו ועזרו לנו בצורה עצומה וטובה, יש שם אנשים ממש טובים וצדיקים שהתייחסו אלינו כמו אל הילדים שלהם. (כולל ארוחות בשבת, וארוחות ערב, ותרומות כספיות, והקפצות עם הרכבים.)
ב'- ה"הסתייגות" של אנשי עמונה מהגבעה הייתה ברמה נמוכה ביותר, הם לא רצו שנעזוב את הגבעה לחלוטין, הם לא רצו שנשאיר את האזור מופקר לערבים, הם היו מגיעים לבלאגנים עם נשק ויורים באוויר בלי לחשוב פעמיים, כמו שציינתי קודם- הם התייחסו אלינו כמו אל בנים שלהם. והסיבה היחידה שהם לא רצו שנהיה בגבעה באופן זמני זה היה בגלל הסיכון הביטחוני, אפילו עלתה על הפרק הצעה שהיישוב יעשו תורנות שמירות של אנשים עם נשקים בגבעה כל לילה, (אתה מכיר עוד יישוב שמוכן לעשות דברים כאלה???) אבל זה לצערנו ירד מהפרק..
ג'- בסופו של דבר הגבעה ננטשה עקב הצקות חוזרות ונשנות של אנשי עפרה. ולא דווקא עמונה. מדיבורים שדיברתי עם אנשים מעמונה הם מאוד הצטערו על כך שעזבנו.
ד'- ממה שהובן לנו אחרי מספר חודשים מאז נטישת הגבעה- האנשים שדיברו איתנו על הסכנות ודיברו כביכול בשם "כל אנשי היישוב" לא באמת שאלו את כולם שם, ורבים מתושבי עמונה רצו שנישאר בגבעה.
ה'- אנשי עמונה שמחו בנו וראו בנו בהחלט גבעה שמצילה ומגינה על היישוב, הסיבה היחידה, כמו שהזכרתי קודם, לכך שהם רצו שנעבור למקום אחר היא הייתה בגלל הבעיה הבטחונית ואכן הייתה בעיה בטחונית, השאלה היא מאיזה מבט אתה מסתכל... [לצערנו לא כולם יודעים על הדרך הטובה ביותר לשמור על עצמנו.]
ו'- עמונה לא "העיפו" אף אחד, לא "גירשו" ולא הטילו ווטו. הם פשוט הציעו לנו מנקודת מבטם, לעבור באופן זמני למקום אחר סמוך ליישוב, ולכשירגעו הרוחות לחזור ל904. אנחנו [תושבי הגבעה] החלטנו שברצוננו להישאר, ועמונה כיבדו את זה ובמשך שבועיים המשכנו לגור בגבעה. [שוב, מה שגרם לנו לנטוש את הגבעה היה הצקה מצד תושבי עופרה.]
עד כאן העובדות, מכאן השאלות על הדרך שלך-
אף אחד לא אומר שתהיה "קלף מיקוח". אף אחד לא אמר לך לבוא להכין מבצרים מצמיגים כדי שעמונה יצליחו לעשות הסכם, [ע"ע גבעת האולפנה]. אף אחד לא אמר לך להיות חמור של מישהו, חס ושלום.
להיפך, אני חושב שאם עמונה אומרים לך לבוא להיאבק, אתה נאבק בכל מי שיבוא נגדך, אם זה יס"מניק, אם זה מג"בניק, אם זה זמביש ואם אלו תושבי עמונה שחותרים להסכם. אסור להסכים לשום דבר בשום פנים ואופן. אם נאבקים, אז נאבקים בשביל ארץ ישראל, לא בשביל אנשי עמונה.
אם אנשי עמונה עושים הסכם שהם מפנים מספר בתים, נניח. פשוט עולים על אותם הבתים ולא מוותרים. לא מתפשרים. המאבק הוא של ה'. של עם ישראל. של ארץ ישראל. לא של אף אחד בעמונה.
ושאלה לסיום- אם אנשי עמונה מכונים אצלך כ"מבקשי רעתי", אז יש איזה יישוב שמבקשים את טובתך???
אני מבקש, לא כל איזה זב חוטם שהגיע ליומיים לגבעה יגיד לי מה עמונה אמרו ומה הם לא אמרו. אם אתה רוצה להאשים מישהו ב"הצקות" לתושבי הגבעה, תאשים את אנשי עופרה. [שעמונה, אגב. נלחמו בהם בכל תוקף.]
דברים לענין! ואת זה אומר תושב 904!!י"ל
ואם אפשר להוסיף עובדה קטנה ושולית-אריאל דל"ת
באמת לעמונה אין סייר.
אין רבש"ץ, ואין פטרולים. הכל של עופרה. הדבר היחיד שיש לתושבי עמונה זה תורנות שמירה של כשעתיים ביממה בעמדה בצד השני של היישוב, אני דיי משוכנע שהם לא תיצפתו עם אמרל"ים לכיווננו לדווח מתי עולים חבר'ה לגבעה.
אם כבר מישהו עשה את זה זה הרבש"ץ של עפרה, שהמצלמות שלו היו מכוונות היישר אלינו.
ותסלח לי על הבורות- לא זכור לי שבלילות בהם ישנו 4 חבר'ה שומרה ב904 הייתי איתנו. אתה מדבר כאילו אתה מכיר את הפרטים מגוף ראשון...
לסיכום- דיברתי עם דניאל וזאת המסקנה-אריאל דל"ת
תושבי עמונה אכן עזרו ל904, היה כאן איזה שהוא קצר בתקשורת וכך הובן שעמונה התנגדו לגבעה, אבל זה לא נכון ובהחלט עמונה עזרו לנו וסייעו לנו מאוד, ועל זאת נתונה להם תודתנו!
לגבי המאבק- אם יסתמן שעמונה אכן חפצים במאבק ללא פשרות בהחלט נשמח להצטרף אליהם למאבק. אבל בשום פנים ואופן לא נסכים ללכת למאבק "מגומגם", שיכול להיות שישתמשו בנו כ"קלפי מיקוח".
"סוך דבר הכל נשמע את האלוהים ירא ואת מצוותיו שמור כי זה כל האדם"
חשוב לקרוא!חסוי123
הלכתי השבוע עם עוד מישהו (י"ל) לדבר עם עמונה,עמונה אמרו שהם בשום פנים ואופן לא עושים הסכם! אם אתה רוצה ללכת לבדוק אותם במכונת פוליגרף אתה מוזמן! לי אין דרכים לבדוק אם הם משקרים ולכן אני מאמין להם אלא אם כן יוכח אחרת
ההסבר של עמונה ביציאה למאבק
הם לא רוצים לעשות יותר מדי רעש כי כל הזמן דוחים להם את הפינוי (היום הוא נדחה בעוד שבועיים) ככה שאם הם יעשו רעש ואז יהיה שקט ועוד פעם רעש וכו' זה יגרום לאנשים לעזוב את המאבק,לכן הם לא רוצים לעשות יותר מדי רעש-יש להם בעיה קטנה שהם הקצינו עם זה לצד השני והם בקושי מפרסמים משהו-לכן גם חושבים שהם הולכים למאבק-מה שלא נכון בכלל!
בקיצור הם פתחו קו לשליחת עדכונים ברגע שיהיה לי אותו אפרסם בהקדם האפשרי בע"ה
תיהיו מוכנים ליום פקודה!
לדעתי.היהלום שבכתר
בפינוי הקודם בעמונה, העיפו את החברה של יצהר, אמרו להם שפה זה מועצת ישע וכו וכו. הם גם רובם הלכו למעט גג אחד. הפינוי הפך לאלים מאוד עקב יצהר והגג שלהם. עד היום מנסים לומר שזה רק כי השוטרים היו אלימים. בואו נגלה לכם סוד, לפני שהם היו אלימים עצבנו אותם טוב טוב והלחיצו את המשטרה בימים שלפני.
לגבי המאבקים האחרונים, אהוד ברק המציא את שיטת הפינוי בלי הודעה מראש. הרב מלמד המציא את השיטת של הסכם-מאבק ומה שביניהם.
ילדים חמודים, אתם צריכים להיכנס קצת לפוליטיקה פנימית. דיבורים כמו המאבק של ה ובכלל על כל בארץ נכונים הדיבור פרטי, לא בשיכלול ציבורי. הרי למשל, במגרון חתמונעל הסכם עקירה מביש לכל הדעות. ההגעה של אותם שלושים בני נוער גרמה לכך שההסכם הוכשר בדיעבד כי לכאורה לא הייתה ברירה. בשלושת הבתים במגרון חשבתי ככה וראיתי איך תוך כדי הפינוי רוב תןשבי מגרון הלכו לישון ושלחו אותנו להילחם על שמם הטוב. ראיתי איך בחור שהרסו לו את הבית אומר לערוץ 2 כי הישוב מתנער מהאלימות שהופעחה נגד האחים שלנו שהרסו פה. כנראה צריך תזכורת, גם באולפנא הבטיחו שלא יהיה הסכם, עבדנו כקבלני ביצוע שלהם, הוספנו קלף מיקוח, גמרו להשתמש בנו וזרקו אותנו לכלבים. אחרי שאני ניהלתי מטה שטח שם, הם היום אומרים שאני רשע ומורידים אותי מטרמפים. להזכירכם, עמונה ב2006 ניסתה עד לילה לפני לחתום הסכם העברת הבתים לעופרה, הרעסת ובניית אחרים במקומם.
אל תבלבלו לי את המוח. זמביש תופס חזק מאוד את כולם והוא אשר יקבע את המדיניות ולא הצהרות נבובות של תןשב כזה או אחר.
גם בג. אסף ניהלו מטה ביצורים שלם בהבטחה שלא יהיה הסכם. מה יצא בסוף? חתמו עךל דחיה של חצי שנה ומנסים לקנות את הקרקעות. מה יצא לנו מיזה? קיבלנו הרחקות מנהליות, רמת מגרון והמאחזים נדפקו, ולא ראיתי שכשארבעה תושבי רמת מגרון הורחקו מנהלית על רקע פינוי מגרון זה עניין אותם והם באו לעזור...
בסוף, הישובים האלה מנסים לקנות את האדמה מהערבים, אין הסכם גדול מיזה. לפעמים עדיף לשבת בבית ולשתוק, מאשר גם להכשיר את השרץ וגם לשכב על הגדר בשביל שכולם ידרכו עליך. שוב דוגמא קטנה, חטמר אפרים-גינוי נוער הגבעות-לאחר שנמנע פינוי רמת גלעד-נחתם הסכם רמת גלעד...
אם היה פינוי בגבעת אסף היה מאבק.י"ל
לא כל האנשים רוצים רק להיאבק! אם אין ברירה אז יאבקו .יש פה משפחה שהביתשלה בסכנה אם יפנו זה יכול לגרום להשלכות בדברים אחרים בחיים שלהם.הם לא רוצים ישר ללכת מכות.אם אפשר לפתור את זה טוב בלי שיהרסו ובלי לפגוע בארץ ישראל אז מה הבעיה? הם לא עושים הסכם הם מנסים להסדיר את הקרקע או לקנות את האדמות.לך קל להגיד ישר מאבק כי מה כבר יש לך להפסיד? האנשים האלה מנסים למנוע את ההרס של הבית שלהם לא רק במאבק וגם לא בהסכמים יש דרך באמצע
הבעיה היא שלא צריך להסדיר משהו ששלך!!!אלירז
בטח שלא בחוק החילוני של מדינת ישראל.
אני גם בעד לכבוש את כל הארץ בכחי"ל
ולהעיף לתותחים של אסד את כל הערבים .אבל כבר יש ישוב. אז הם מעדיפים לקנות את הקרקע כדי שלא יהרסו להם.
את נגד גאולת בתים בעיר דוד וכדו'?
חשבת על האפשרות, שניתן להם לחשוב שהם מפנים יישובאלירז
וננהל מאבק חריף מאוד, עם פצועים (גם מהצד שלהם!)
ועם כל מה שכרוך במאבק עצבני..
בשיטת הערבות הדדית - שלא רק מי שנמצא בפינוי יכול להועיל למצב..
אלא כל מי שאכפת לו בכל מקום בעולם גורר אליו כוחות "בטחון" בעקבות הפס"דים שהוא מייצר -
ואז תהיה כזו מהומת אלוקים..
שהם יבינו שעל צריפון קטן הם יצטרכו לנהל מלחמה עצבנית ולהוציא מליוני תקציבים
ופשוט - ייסוגו אחורה.
המסר שיעבור - ששום בית יהודי בארץ ישראל אי אפשר לפנות בלי ליצור כאוס עצבני
ובזה ייגמרו הדיונים אם כן להחריב או לא..
(בדיוק כמו עם הבדואים אגב, והערבים)
הבעיה היא - שאנשים עוסקים בשיקולי רווח פרטיים
ואף ישוב לא מוכן "להקריב" את עצמו בשביל המאבק הכללי על יהודה, בנימין שומרון..
ועוד מאמין להבטחות ממשלה על יחידות דיור מובטחות (ובכך יוצר תקדימים לפנות עוד קרקעות שנמצאות במצב דומה לקרקע המפונה הנוכחית)
ובזה נחתם הגולל.
זה מה שקורה כשיהודים מתחילים להסתכל בעיניים רציונאליות
ולא בעיניים אמוניות ואידאולגיות!
הבעיה היא שכל החבר'ה ישנים..גאהלהיותיהודיהאחרונה
בס"ד
ר"ע חוות מעון וכו'.
תאורתית זה מה שצריך להיות.
אין בעיה. זה בדיוק מה שאתה אומר.היהלום שבכתר
שיאבקו לבד כל אחד בדרכם. אם המאבק יהיה נטול אינטרסים, נגיע.
כמה וכמה אי דיוקיםיזהר
בלשון המעטה.
נקודה ראשונה: בעמונה (תשס"ו) הכריזו כל הזמן שיהיה מאבק נחוש ואל כמו בגוש קטיף. נותני הטון היו תושבי המקום, ומועצת יש"ע אולי קצת עזרה לוגיסטית. ברמקול הייתה נונ-סטופ מזכירת הישוב ולא הבוגדים מגוש קטיף.
נקודה שניה: הפינוי היה אלים בטירוף מלכתחילה. עוד לפני שנזרקה אבן אחת הקלגסים כבר דרסו, רמסו והיכו. אני ראיתי בעיניים שלי. מהגג שלנו נזרקו הרבה אבנים (כן. הוכנו מראש.) אבל האלימות המשטרתית החלה הרבה קודם.
חנמאל - לא העיפו את החבר'ה של יצהר. הם הלכו מרצונםאלירז
כי האמינו שלא יהיה מאבק.
בדיוק כמו שבטיפשותכם אתם קוראים לא להגיע למאבק הנוכחי שמא יהיה הסכם.
למעונייניםיהודה סעדה
שיעור של מיכאל בן ארי על הסכם גבעת האולפנה, מומלץ!
הוא מוסר שיעורים קבוע?איפה זה נמצא?ה-ימני!
הוא בדרך כלל מוסר שיעורים בישיבת הרעיון היהודייהודה סעדה
עם בנצי גופשטיין, יום רביעי בשעה 18:00 בנצי וב-19:00 מיכאל, אבל עכשיו חופש אז אין, בשנה הבאה בעזרת ה' מתחילים מחדש!ממליץ לכולם להגיע!
איפה זה נמצא?ה-ימני!
צומת המלונות.. יורדים בתחנת מלכי ישראל של הרכבתאלירז
מול שמעון הצדיק..
יורדים מתחנת הרכבת לצומת הגדולה ופונים שמאלה... משם תשאל איך מגיעים לישיבת הרעיון היהודי. 2 דקות הליכה.
אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד
של יהודים בואו ורשו ארץ
ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..
אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר
נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת
יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר
והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.
אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף. (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)
עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+
הוא רוצה שננציח אותו
וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס
חווה על שם צרלי
קדימה. מי לוקח את הכפפה.
לטרמפ יש ישוב,
למה שלצרלי לא יהיה?
(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר

קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א
בשם ה' נעשה ונצליח
מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם
החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.
להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.
שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com
חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה
החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל
בונים. מיישבים. גואלים.
מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל
אשמח לעזרה
מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י
יש שם ישיבה 24/7..
עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת...
הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה
יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים
שנים שאני חולם להקים מיזם כזה..יו0י
איזו ברכה ב"ה. מרגש לראות את זה.
"לא עוצרים בסוף השמיטה – מעמיקים את החיבור לארץ ישראל" | ערוץ 7