מה אומרים?ילדה אחת!!

אחרי צפייה מרובה היום בסרטי גוש קטיף, והרבה מחשבה.

אתם באמת חושבים שהגרוש לא היה יכול להמנע עם רצון של כוווווולם (כולל רבנים) לא לתת לזה לקרות וללכת אך ורק נגד הצבא?!

אני כמעט בטוחה שכן.

אם כולם היו ממש מתנגדים (וכולם זה ממש כל אחד ואחד שגר שם, וכל רב שהיה נוכח שם בשעות הגרוש), 

ולא היו נותנים לצבא להיכנס לבית שלהם בכ-ל מחיר,

ולא עוזרים לו קצת בניהול של העסק - אז אולי היינו מנצחים אותם. מצליחים להישאר במקום הזה.
(מדובר על כל הרבנים והאנשים שעמדו להם עם רמקולים ופשוט עזרו לצבא. ובקשו שקט. ובקשו שלצאת יפה.

כי אם אף אחד לא היה יוצא מרצון מהבית שלו, 

ואם הרבנים היו יושבים יחד עם כולם על הרצפה וכשהיו מבקשים מהם קצת עזרה בהוצאת בנות מבתי הכנסת למשל -

הם היו מסרבים בתוקף, באמירה גאה של זו הארץ שלנו ואנחנו לא שותפים לפשע הזה אפילו לא קצת -

אז אולי באמת החבל ארץ הזה היה נשאר שלנו.

פשוט רואים בחלק סרטים בעיניים - סיוע מצד רבנים ואנשי ציבור להוציא ולהנהיל את העניינים שם.

במקום להשאיר את זה לצבא בלבד, שאז לא משנה כמה כח היה שם, היינו יכולים לנצח!

הם היו מתים להצליח לרוקן בתי כנסת שלמים אם אף אחד פשוט לא היה יוצא, כולל רבנים. 

היינו משאירים להם לדבר ברמקולים שלהם עד מחרתיים, זה לא היה משנה.

רב הסיכויים שהם היו נשברים.

להתחיל לרוקן בית כנסת שלם בידיים זה לא הגיוני כמעט, במיוחד שהיו מלא בתי כנסת.

ושלא נדבר עוד על כל הבתים שהיה צריך לפנות.

אז לוידעת, אולי זה היה נמנע.

וקרדיט למי שקרא עד פה.

נערךאביה!!!

א. ברור שהצבא היה משתלט על כולםלויה

גם בלי העזרה של כל הרבנים וכו', אל תשכחי, זה צבא! זה לא כזאת בעיה בשבילו..

ב. כולם שם רצו למנוע כמה שיותר מלחמת אחים, ע"י זה שביקשו לצאת יפה, בלי מכות וכו'.. וזה כ"כ חשוב!

גם ככה, גם עם מכות, בסופו של דבר הגרוש היה מתבצע, אז לפחות שיתנהל בצורה נורמלית ולא כמו בעמונה! זאת הגזרה ועם כל הקושי צריך להשלים איתה ולא להכות את אח שלך! אפילו אם הדעות שלו שונות..

ממש לא מסכימהה.ילדה אחת!!

זה צבא, אבל עם כח שלא בטוח יכול לעמוד מול אלפי אנשים עם אידיאלים ונוער.

תחשבי רק על לפנות בית כנסת שלם ומלא כשכולם יושבים על הרצפה ולא מסכימים לצאת!

אני לא בטוחה שהם לא היו נשברים מתישהו..

שטויותמרדכי

בס"ד

בשנה שעברה עשו במקור ראשון ראיון עם מפכ"ל המשטרה דאז שהוא אמר שהפינוי היה יכול להמנע אם לדוגמה מועצת פש"ע לא הייתה קולעת את כולם בכפר מימון ואם היו באמת נאבקים.

בית המקדש נחרב בגלל שנאת חינם, גוש קטיף נחרב בגלל אהבת חינם.

אני לא אומר להרוג שוטרים ח"ו, אבל כן להאבק! כן להלחם!

ברור שהיה אפשר למנוע בלי אהבה אבל תושבי הגוש רצו(ונעמי7

לא מתחרטים על כך) לא להתפנות בכח  ככה שאמנם מועצת פש"ע  היתה אחת הגורמים לפינוי  אבל בסופו של דבר אחרי שתושבי הגוש היו מתפנים בבכי לכל המאבק היה פחות משמעות ובסופו של דבר הוא היה נגמר

בדיוק, עם כולם היו מתנגדים אז פשוט היתה הרבה יותרלולית10

אלימות...

(וא"א להסיק מזה מה דעתי, אני לא שופטת אף אחד...)

כתבתי משהו ואז ערכתי...אביה!!!
אם היו רצים היו יוכלים למנוע בקלות (לדעתי)ozd

עם קצת פחות "אהבה" ויותר נחישות, אם הציבור שלנו היה משבית את המדינה לכמה ימים, אם היו מורידים את הגדרות בכפר מימון וכד'...

בדיוק מה שאמרתי!ילדה אחת!!

אם היו מאוד רוצים זה פשוט לא היה קורה!!

אבל חלק "ריחמו".

מה?! אהבה בין עמ"י.

בין מי שרוצה להרוס את הארץ ורק לגרום לשנאה ופירוד.

בין מי שמגרש אותי מהבית שליי.

אני חושש שהסרטון הזה קצת לשון הרעozd

אבל בא נגיד שמגבוה מי שהוביל, הצליח להוביל גם את השולטים אצלינו.

פעם הבאה זה בע"ה לא יקרה... אם לא יפעלו מגבוה התיבור יפעל...

אני אומרת ש..ננח=)

אם כל עמ"י היה מצטרף למאבק הזה, אבל כווולם- חרדים (בעיקר) וחילונים, בטווח זה לא היה קורה!  גם בגלל שזה עוד כמעט חצי מעמ"י (ממש ישמצב שיותר אפילו!) וגם בגלל שהחרדים תמיד יותר איתנים בדעות\עמדות שלהם מול המדינה ואנחנו (דת"ל) לא כזה..יותר מידי רחמנים וטובים כאלה.. (לא כולם..!)

עד שלימדת זכות על עם ישראל אמרתלא כולם!)בחורצ'יק
לא הבנת.ננח=)

הלימוד זכות פה היה ה-'לא כולם', מבין? 

לא תמיד טוב להיות רחמנים וותרנים!! (בגירוש למשל זה היה גרוע- ראית מה יצא מזה..) 

אלה שהתנגדו בכח וצעקו ולא היו נחמדים כאלה שמחלקים סוכריות לחיילים המפגרים שמפנים אותם מהבית, הם אלה שהכי צדקו בעיני! הם עשו ת'דבר הנכון. לא טוב להיות 'נחמדים' כל הזמן.

לא צריך כזה מצב הזויקול הנשמה

"כל התל אביבים הצפונים" וכד' גם אם כל האנשים שניסו ועזרו היו עושים את ההכי הרבה שהם היו יכולים זה לא היה קורה. קחו לדוגמה בית בנווה דקלים התבצרו בו משהו כמו עשרה חברה, ולקח עשרים שעות (!!!) לפנות אותם! יכולנו בכיף למלא עוד כמה בתים כאלה ושם זה היה נעצר! איזה דיכאון זה לחשוב כמה אפשרי היה למנוע את זה... בעז"ה זה לא יחזור מצב שאנחנו כ"כ מרחמים על אכזרים וככה מתאכזרים לרחמנים.. זה בדיוק זה!!

כל מילה ננח!!^^ הלוואי שכולם יבינו שכבוד אמיתי בין הבריות זה לא פשרנות והחלקת פינות, זה ללכת עד הסוף עם האידיאלים שלך!!!! 

צריך לדעת איך להיאבקבחורצ'יק

אי אפשר להילחם בצה"ל! אנו לא אוייבי ישראל! צריכים לתקן את החוקים מהממשלה..להשפיע משם..כי זו מדינתנו.ואנו לא נלחמים בה! כי צה"ל זה צבאנו ואנו לא נלחמים בו!

אם המדינה והצבא הולכים נגד רצון ה'ננח=)

(ובגירוש זה היה הכי שבעולם נגד רצון ה'!!) מותר ואפילו חובה ומצווה להיאבק ולהילחם בהם!!!

ולא אמרתי להרוג אותם, כן?

בחורצ'יק- ממלכתי רציני, אה?!

יש סרטון ממרן הרב מרדכי אליהו זצ"לבחורצ'יק

שאומר לא לסרב פקודה!

ונושאים רגישים מעין אלה,יש להשאיר ל'גדולים' לגדולי הרבנים..הפועלים מתוך אחריות ושיקול דעת.

לפי מה שאני יודעת הרב אליהו זצו"קל אמר לסרב פקודה!ננח=)
גם אני הזדעזעתי מהסרטוןדב גריזלי

והבנתי שאני לא מבין כלום ומסתכל מנק' המבט של הפופיק שלי כדי לענות על שאלות שצריך בשבילם נק' מבט של ענקי הדור

תביא את הסרטון! עד אז אני לא מאמינה!לולית10
ועל אותו עיקרון -ילדה אחת!!

אי אפשר להילחם באזרחים תמימים ולהוציא אותם מהבית שלהם על לא עוול בכפם.

הם לא אוייבי צה"ל!

נכון..אך אם האזרחים יקבעו לצה"לבחורצ'יק

ואם לא טוב להם,יילחמו בצה"ל,אז נותנים למחבלים לגיטימציה , וגם הופכים למחבלים בעצמם.

אוי, מי לימד אותך את השטויות האלו?! מי?!לולית10

כשהצבא והממשלה הלכים נגד רצון עמ"י ונגד א"י ועוד לא לפי הדמוקרטיה (זה היה דיקטוטרי לחלוטין!)

מותר להתנגד למהלכים שלהם ואפילו חובה! לשמורר על א"י ועל תושביה היהודים ולא להלחם בהם!

יש תורה! והתורה היא הדרך שלנו! לא הקשקושים האחרים!!!

והיו גם עשרות חברה שהתבצרו בבית בנווה דקליםיוני
ואחרי כמה שעות שלא הצליחו לפנות אותם בא איזה רב ואמר להם שבשם ההלכה הוא פוסק להם שהם חייבים לעזוב את המקום ופינה אותם בעשר דקות.
בשביל זה צרפתי את הסרט ״המרגלים״ בשביל שתבינו מה באמת גרם להצלחת הגירוש וממה צריך להזהר
תיקון:זה לא סמיילי עצובבחורצ'יק

אלא עשיתי : (בשביל הציטוט) ואז הסוגריים שהיו בציטוט.

לבחורצ'יקמקווה לטוב...

גם לי ידוע שהרב מרדכי אליהו זצ"ל היה בעד סירוב פקודה וידוע לי בודאות שהרב אברהם שפירא זצ"ל היה גם בעד סירוב פקודה!!!!

השאלה האמיתית היא: מה אתה-יהודי ואח"כ ישראלי או ישראלי ואח"כ יהודי-מי שיהודי ראשון-לא יעשה מעשה נבזה שכזה.

גם לדעתי היה ניתן למנוע את האסון הזה אבל בדרך שונה מזו שהוצגה למעלה: אילו כל החיילים היו מסרבים פקודה- לא היה קורה האסון הזה...בוכה

>>>במבה!!!

אני ממש אשמח אם תקראו למרות שזה ארוך...

אין לי מושג מה כל רב אמר..אבל הבעיה בדור שלנו זה שיש מלא "נחלים"בתוך הציבור שלנו!!יש מישו שהולך לפי רב שאומר לסרב פקודה.ויש מישו אחר שהולך לפי רב שאומר שלא לסרב..אז לא היה משו החלטי של דעת תורה!!!

דבר שני באמת מה שהיה קשה בגירוש זה שהיינו צריכים לסתור בין 2 אידיאלים שלנו:גם אהבת עמ"י,וגם אהבת א"י..

ודבר שלישי לפי דעתי זה שמתבחבשים בזה יותר מדי אחרי שזה כבר קרה זה לא עושה יותר טוב.אולי להפך...צריך מכאן לדעת איך להתקדם.ומה לעשות במצב שחס וחלילה יקרה משו דומה בארץ!!

(וזה נראה שהנוער קיבל כזאת סטירה בגרוש,שבגבעת האולפנה לא היו מספיק אנשים,וגם לעמונה-של עכשיו אין כ"כ הירתמות..) 

לא היה היתרמות בגלל שהפגנות לא עוזרות(אוסלו וגוש קנעמי7

טיף) ולהיאבק רבנים אומרים שאסור ככה שהרבנים לא משאירים לנוער יותר מידי ברירה.

אני מאינה שאם הרבנים המתונים יותר יגידו שמותר להיאבק והתושבים ירצו מאק צהיה היענות

...לולית10

צריך להקים יישובים חדשים!

ראה כאן. זה מסביר גם את הקטע שהבאתהמשיח בדרך!!
זה רימון.ננח=)
;( איך עמ"י מתגעגע אליו! צדיק!!לולית10

עכשיו אני מאמינה, ומבינה שיש דברים נשגבים מבינתנו...

זה לא נכון (לא שמעתי הכל,אבל לפי כותרת הסרטון)שואף לאוראחרונה

זה לא נכון הרב אליהו זצ"ל אמר שאסור לעשות זאת וראה את הדברים בפנים בדיוק ומה הכוונה של הרב זצ"ל:

http://www.inn.co.il/News/News.aspx/115360

http://www.inn.co.il/News/News.aspx/114647

http://www.inn.co.il/News/News.aspx/114536

כבר לא נוער אבל רוצה להגיב-אביה*

א. אני יודעת שכולם יחלקו עליי, אבל, לקח לי זמן להגיע להבנה הזאת: מרגע שדרכו רגלי החיילים בפאתי גוש קטיף, הכל הסתיים. הסתיים. ומהרגע הזה, מתחילה האמונה, שכך נגזר עלינו.

ב. אין לאף אחד כאן או בכלל זכות להאשים ולו במשהו את אנשי גוש קטיף, מהסיבה הפשוטה שלא עמדתם בניסיון הזה, ומהסיבה היותר מרכבת- שבניסיון הם עמדו- בניסיון של שנים של טרור, פצמרי"ם וקשיים ביטחוניים. בזה כבר ניצחו.

ומי שהיה חשוב לו ורצה למסור את הנפש- יכל לבוא, המאבק על ארץ ישראל לא על בית פרטי זה או אחר.

ושוב- אל תשפטו, פשוט ככה (עכשיו בא המשפט המעצבן- גם אני כשהייתי נוער חשבתי אחרת, אבל במבט בוגר ומושכל- הניסיון והמסירות לא היו של הנוער, כי עם כל הכבוד, לא הרכוש שלו עמד בסיכון)

אחי אמר לי פעם שבד"כ אלוקים מעניש אנשיםאני77

על הטפשות שלהם.

ז"א, אמנם ודאי שכך נגזר עלינו. אבל אולי כך נגזר עלינו-בגלל הטפשות שלנו? אולי נגזר עלינו כך בגלל הטפשות של-שרי ממשלתנו, מפקדי הצבא, החיילים, מנהיגי הציבור, והציבור עצמו? 

על חלקם אנו יודעים שהם אשמים, אבל א"א לדעת כמה עוד אשמים.

(אני אישית לא נוקט עמדה בדיון זה מכיון שאיני יודע מה יכל להיות ואיני מכיר את המצב לאשורו. בכל מקרה ראיתי תגובה שנראתה לי כמבוססת על הנחות מוטעות, אז הגבתי)

דעה מקובלת, אבל.לב אדום.

צריך לזכור שהצבא הוא זרוע ביצועית ולא קובעת.

מפקד כוחות הגירוש קיבל הוראה לגרש, אז הוא יעשה את זה.

אם הוא לא יעשה את זה, מישהו אחר יעשה את זה, במשבצת שלו.

מה שאומר שאם זה לא היה מתנהל כך, זה היה מתנהל כמו עמונה.

וכן, הייתה התנהלות לא נכונה ופוגעת של מועצת יש"ע.

ואם זה היה מתנהל כמומה...

עמונה אז היו נמנעים פינויים אחרים

היום, אחרי עמונה, לא מפנים?לב אדום.
אחרי עמונה היה תקופה ארוכה מאוד של שקט מפינוייםמרדכי

בס"ד

הייתה מחשבה לפנות גם את חרשת ואת גבעת היובל (ועוד מקום שכרגע אני לא זוכר) והפינוי של עמונה מנע את זה(!!!).

תסתכל מה כתבתי בתגובה האחרונהרוצה להיות חופשיה
לא נכון, מכמה בחינות.אני77

אין שליח לדבר עבירה. ואם הגירוש הוא פשע-אסור לתת לו יד.

להזכירך, לפי הרמב"ם שמעון ולוי הרגו את כל יושבי שכם בדין, מכיון שלא עשו דין בבנו של ראש העיר.

אמנם יש הבדל הלכתי עצום בין יהודים לבני נוח, אבל העקרון הרעיוני, עודנו עומד.

על הציבור מוטלת החובה להאבק כאשר המנהיגות מושחתת.

אם מישהו אחר יעשה את זה (והוא ינסה למנוע ולא יוכל), אז זאת כבר בעיה שלו. אבל אם אדם עושה משהו- הוא לא יכול לפטור את עצמו בטענה שמישהו היה עושה את זה. וידועים דברי הרמב"ם שהסיבה שהמצרים נענשו על עינוי בנ"י, למרות שהקב"ה גזר כבר שיהיה עם שישעבד את בניו של אברהם, זה מפני שהקב"ה לא גזר מי יעשה את זה, והם לקחו את זה על הגב שלהם.

אם זה היה קרוב ללהתנהל כמו עמונה, הפינוי היה נעצר. בעמונה היה מאבק אלים, אבל זה היה אירוע קטן יחסית. בגוש, היה צריך כוח עצום, וגם ככה חיילים רבים היו במצב נפשי קשה מהעסק והיו על סף סירוב פקודה (או בכל מקרה-לא רחוקים מדי), לכן מה שהיה קורה אם היה מתפתח מאבק קשה ואלים, זה שהמערכת היתה משתבשת, והפינוי היה מפסיק מחוסר יכולת של הצבא.

לא דיברתי על אפקט השליח, דיברתי פסיכולוגית.לב אדום.

ברגע שהמפקד יודע שעיניי כל כך הרבה אנשים נשואות אליו, הוא יורה על אלימות.

וכך, הסברתי את העובדה שהיינו מגיעים למצב של עמונה, כי הוא חייב להשלים את עבודתו.

אני לא בא לסנגר עליו במושג "אני חייל מילאתי פקודות"

פשוט הראתי שהוא יבצע את הפקודה, כי על זה הוא מקבל משכורת.

כל אחד צריך לעשות את ההשתדלות המוטלת עליוב.ש.

התורה קובעת עד היכן ההשתדלות.

מעבר לכך - זה בידי שמים.

אני לא נוער אבל גרתי בגוש קטיף וגורשתי!רוצה להיות חופשיה

דבר ראשון השרשור הזה העלה בי את כל העצבים שיכולים להיות.

דבר שני תדמינו לכם שעכשיו באים אלכם אנשים שכל כך האמנתם בהם עד נפני כמה זמן ומגרשים אותכם מהילדות שלכם ומהבית שלכם מהפרנסה שלכם ועוד.. דבר כזה קצת קשה לדמיין כי זה דבר לא נורמאלי!

ולכן מי אתם שיכולים לשפוט את אנשי גוש קטיף?? אתם בכלל עמדתם בסיטואציה שאני  וכל אנשי כוש קטיף עמדנו ביום הגירוש? גם מי שהיה באותם ימים בתוך הגירוש ולא גר בגוש קטיף לפחות כמה שנים הוא לא הרגיש את אותה חוויה שאנשי גוש קטיף עברו. הגירוש הזה עשה טראומה מאוד לא פשוטה לאנשי גוש קטיף ואסור לאף אחד לשפוט את אנשי גוש קטיף..

אני לא רוצה להרחיב עוד בנושא כי אני לא אוהבת לעשות את זה... עם משהו רוצה לדבר איתי באישי על זה בכיף.

זה היה רצון ד'..לולית10

אם כוווולם היו נגד אני לא רק חושבת אני בטוחה שזה לא היה קורה כי כשאנחנו מאוחדים ד' שומר עלינו מצרות כאלו...

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך