1. זה נכון שיש פסיכומטרי מיוחד למכללות לחינוך והוא נעשה על המחשב?
2. איך אפשר לדעת איזה מכללות לוקחות חלק בזה?
3. אפשר קצת פרטים על זה?
לק"י
דרך המחשב (הפסיכומטרי).
אבל חוץ מזה אני לא יודעת.
אחרי שעברה שנה לפחות מהקודם.
לגבי מכללות- צריך לשאול אותן ספציפית אם זה קיים אצלן...
אה וגם אמרו לי שמקבלים בזה ציון הרבה יותר גבוהה ושזה מוגבל על זמן הרבה יותר שפוי...
אבל די חורה לי לשמוע עד כמה פשוט להיות מורה במדינה הזאת.
דרישות הקבלה האומללות האלו מסבירות את איכות המורים פה
ואת חוסר הכבוד של התלמידים למערכת כתוצאה מכך.
ומילא, אם היה מחסור במורים.
בעזהי"ת.
הופכות את הרופאים לאנשים טובים יותר?
אני מתארת לעצמי שהתשובה ברורה...
נכון, יש מקום לשיפור בנושא של מבחני האישיות, אבל באופן כללי הדרישות הנוקשות
גורמות לכך שרק אנשים איכותיים מתקבלים, או כאלה שממש ממש רוצים את זה.
אני מניחה שיש סיבה שנתת דווקא את מקצוע הרפואה כדוגמא. כמו בחינוך, גם זה מקצוע שלא מספיק בו רק
"לדעת את החומר", אלא צריך ממש לקחת את זה כשליחות, להתלהב ממנו. שני אלו מקצועות עם נשמה,
והאישיות היא חלק בלתי נפרד מהם. בניגוד למדעי המחשב, למשל, רופא שלא ידע להאיר פנים
למטופל שלו, יהיה רופא רע והוא בוודאות יצליח פחות מבחינה מקצועית.
זה נראה לי ממש בושה שכל אישה שבא לה לעבוד בשעות נוחות, תצליח בסופו של דבר להיות מורה -
בלי קשר ליכולת ההוראה שלה ובלי קשר למוסריות, לרגישות או לטקט שלה. הרי מעטים האנשים שבאמת
מתאים להם להיות אנשי חינוך. זה תפקיד עם כל כך הרבה אחריות וחשיבות, וממש חבל לי בכל פעם
להיתקל באנשים לא מתאימים שנכנסו למערכת סתם, כי זה נוח.
אז את יכולה להגיד שפסיכומטרי זה לא מדד, אבל אני דווקא חושבת שזה כן.
יש ציון מסויים שכולם יכולים להגיע אליו, וזה רק תלוי במידת הלמידה וברצון להשקיע.
מי שלא מסוגל להשקיע בשביל ללמוד לפסיכומטרי כמו שצריך, כנראה שהוא לא מספיק רוצה את זה,
ואם הוא לא רוצה את זה, הוא יהיה בוודאות מורה רע - כמו כל המורות הממורמרות שרק מחכות לשנת שבתון.
עצוב לי לחשוב שאנשים כאלו יום אחד יעסקו בחינוך של הילדים שאולי יהיו לי.
וכמובן שראוי לבצע בחינות אישיות נוספות, בנוסף לפסיכומטרי.
בשבילי איכותי זה לא הציון.
ומורים איכותיים אלו מורים שרוצים לתרום מעצמם לעמ"י, שרוצים לחנך.
לא חושבת שמורה איכותי נמדד בציון-בכלל לא.
ברור שצריך לבצע גם ראיון כדי לגלות בעיות באישיות (כמו חוסר טאקט או חוסר יכולת להבין או להקשיב),
אבל כפי שכתבתי, ציון פסיכומטרי יכול להעיד על המוטיבציה של המועמד - עד כמה הוא מוכן להתאמץ
בשביל ללמוד ולעסוק בחינוך / רפואה / כל מקצוע אחר. זה אמור לסנן את כל אותם אלה שבאים
למקצוע הזה רק כי קל להתקבל או כי נוח לעבוד בזה. וכן, אני לא מכחישה שמורה חכם
כנראה יסביר בצורה מובנת יותר את החומר, והחכמה יכולה לבוא לידי ביטוי בציונים.
יון ובטח ציון פסיכומטרי לא מעיד כהוא זה על כשרונות של איש
יש לי מורות מקסימות שלא הצליחו לעבור פסיכומטורי אבל הם נותנות את הנשמה לתלמיד- וזה מה שחשוב,
שלא רק הידע יעבור אלא שיעבור בצורה טובה ומחייכת- עם הרבה חוכמת ושמחת חיים, זה מה שהתלמיד זוכר !!
לא איך הוא למד אחד ועוד אחד-
לעומז אלה שהיו במסלול מצויינות לאו דווקא שהתאימו לרוח התלמידים- והרבה פעמים אף השניאו את החומר על התלמיד, מורה צריך אופי!!!
אבל פסיכומטרי זה לא רק חוכמה.
אני מכירה מישהי חכמה-ממש טובה במתמטיקה שהגיעה לציון ממש נמוך בפסיכו'.
פסיכו' מבוסס גם הרבה על לחץ של זמן- כלומר: על זריזות כשעונים תשובות-וזה לא קשור לחכמה.
סתם הזכרת לי.. יש לנו מרצים גאונים שמלמדים אותנו-אנחנו לא מבינות כלום. כי הם לא יודעים איך להסביר-ואיך לא הבנו.
אז גם חכמת יתר יכולה לפגוע באיכות ההוראה..
בעזהי"ת.
אך ציון הפסיכומטרי הוא ציון המשולב מכמה פרמטרים:
1. זריזות, יכולת חשיבה מהירה
2. מה שנקרא "טוסיק"- יכולת לשבת ללמוד ולחרוש.
3. חכמה.
רק הפרמטר השלישי (חכמה) כדאי שיהיה למורה. וגם הוא- לא בדיוק חובה, כי מורה צריך את חכמת הלב, אינלגנציה רגשית. וזה ממש לא נמדד בפסיכומטרי.
המוטיבציה להתקבל ללימודים מסויימים לא מעידה בכלל על איכות ההוראה והקשר הבין-אישי.
ותתפלאי, אבל ישנן בנות בתוכנית מצויינות (ששם תנאי הקבלה הם גבוהים יותר), שהן בכלל לא איכותיות. לא באופי, לא במידות, ולא באיכות ההוראה. כך שהעלאת תנאי הקבלה כנראה לא תעלה את איכות המורים.
אני מכירה הרבה אנשים חכמים ונבונים, שהציון שלהם בפסיכומטרי לא מזהיר.
מי שחושב שפסיכומטרי הוא חזות הכל ובזה נמדד הבנאדם, מזל שהוא לא הלך להיות מורה.
כתבתי שצריך להעלות את דרישות הסף, לאו דווקא בבחינות הפסיכומטרי - אלא להוסיף ראיונות ומבחני אישיות.
כמו"כ, לא אמרתי שפסיכומטרי חשוב (רק) כי הוא מעיד על חוכמה, אלא כי הוא מעיד (גם) על מוטיבציה. הסבר:
מצד אחד - מישהו שיא החכם שלא בא לו לשבת על הטוסיק ולהשקיע, יעשה פסיכומטרי, יקבל ציון נמוך
וילך ללמוד את הדבר היחיד אליו הוא מתקבל: חינוך. הוא יהיה מורה גרוע בהכרח, גם אם יש לו מוח פנינה ולב זהב.
ומצד שני - מישהו עם מלא מוטיבציה, אבל למרות שהוא יושב שנה ולומד למבחן X, הוא עדיין לא עובר את הממוצע.
איש כזה כנראה לא מספיק חכם בשביל להיות מורה! מורים טיפשים זה עוול לתלמידים חכמים. זה גורם להם
במקרה הטוב לזלזל במערכת (ברגע שמורה לא מבין את מה שהוא אומר או מלמד שקרים) ובמקרה החמור
יגרום לו לפרוש. תחשבי על מורה טיפש למחשבת ישראל - כמה נזק איש כזה יכול לעולל!
זה נכון שיש כמה סוגי חכמה. אבל יש אינטליגנציה מינימאלית שנדרשת לשם דוגמא אישית. גם ממורה לספורט.
(אני לעולם לא אשכח את מה שלמדתי מהמורה לספורט שלי: איך לאכול נכון, יציבה נכונה, חשיבות שתיה ובאמת -
חינוך גופני! אני בטוחה שכמו שהמורה שלי הועילה לי, מורות אחרות מסיבות נזקים בלתי הפיכים לתלמידים שלהן).
חוץ מזה, הניסיון שלי מראה שהמוטיבציה משפיעה באופן ישיר על איכות ההוראה.
וקשר בין אישי, כפי שכתבתי, הוא דבר מולד שצריך לאתר בראיון.
אבל בציונים של עד 600 כן יש מדד של יכולת לימודית.
ואני כן חושבת שאפשר לדרוש מורים שיש להם גם מוח וגם יכולת חברתית.
כמובן שהפסיכומטרי צריך לבוא עם ראיונות אישיים, כמו ברפואה.
אם היו מתייחסים להוראה כאל דינו נפשות כבר בהתחלה המצב החינוכי בארץ היה נראה בהתאם.
למרות שיש בסיס לטענה שמורה להיסטוריה לא חייב להצטיין במתמטיקה.
אולי צריך לערוך מבחן ייחודי לכל מסלול.
1. חשיבה מהירה כשתלמידים מתחילים להשתולל, כשתלמיד נפגע או שואל שאלה שהיא מחוץ לקופסה.
2. מורה (פרט אולי לחינוך גופני) צריך המון סבלנות, או טוסיק כמו שאת קוראת לזה. אם למורה אין סבלנות לשבת בכיתה, איך לתלמידים תהיה סבלנות??. המורה גם צריך ללמד מיומנויות למידה ע"י דוגמא אישית.
3. חכמה, כדי להבין באמת את החומר ולא רק את זה שבספר הלימוד אלא גם את הרקע. מורה טוב לדעתי צריך ידע כללי רחב וסקרנות.
ואת כל אלו הפסיכומטרי בודק, במידה זו או אחרת.
אני לא רוצה שילמדו את הילדים שלי מורים שלא סיימו בגרות! לדעתי זו תהיה בושה למדינה.
הללישמישהו למד?.או לומד? או מכיר מישהו שנמצא שם ויכול לספר קצת על המקום?
שואל לגבי תואר ראשון בהוראה (כנראה תנ''ך)
תודה מראש.
היי
רציתי לשאול - ממליצים על קורס הכנה לפסיכומטרי משהו טוב ממש מנסיונכם?
הפסיכומטרי של המדינה.
קורס מקוון חינמי שנמצא באתר קמפוס IL.
הקורס בנוי בצורה מעולה ואיכותית, לומדים את הדברים לפי הסדר, עם שיעורים מוסברים היטב, הרבה תרגול וסימולציות.
אבל צריך לדעת לשבת ללמוד מול המחשב לבד. יש להם גם מסגרות בתשלום של ליווי בכמה מסלולים ואז את יותר מחוייבת לקצב של קבוצה, יש שיעורי זום וגם הדרכות פרטניות.
אבל מפנה אותך להתרשם מזה הפסיכומטרי של המדינה - קורס פסיכומטרי מקיף בחינם | קמפוס IL
אמנם יקר יחסית אבל שווה כל שקל (אם נכנסים לזה ולוקחים את הדברים ברצינות)
אם את צריכה ציון גבוה, צאי מנקודת הנחה שתצטרכי לעשות כמה.
אני עשיתי עם הפסיכו של המדינה ואחכ שיפרתי עם הקורס של מד ג'ניוס שהוא מומלץ מאד בשביל שיפור בציונים גבוהים (650+)
בהצלחה רבה!
שתדע שזה סתם לא נעים
קיבלת מתנה מטורפת מה' זה לא שלך בכלל
תהיה בענווה
למדתי אולי אלפיים שעות בשביל זה
ראוי מאוד להגיד על זה כוחי ועוצם ידי עשה לי את החיל הזה
ולעשות רק מבחן אחד, מאשר לנסות להשקיע אחרי ולעשות כמה
אגב, מי שרוצה אני יכול לעזור לעבור על הפעם הראשונה
כל אחד צריך ציון אחר. כתלות במה רוצה ללמוד ובממוצע הבגרויות.
יש מקצועות שמספיק 550-600
מנגד, לרפואה למשל, גם 720 מומלץ מאוד לשפר כמה שאפשר (גם אם הבגרויות מעל 115)
ולפותחת - כמה את צריכה בערך? כמה זמן וכסף יש לך להשקיע? האם יש לך משמעת עצמית?
בגדול חושבת שמי שיש לו משמעת לגמרי יכול לבד בעזרת הפסיכו של המדינה, ולהשיג ספרים (מסירה/יד2)
אני צריכה באזור ה600 [עוד לא סגורה סופית על המקום לימודים שארצה... אבל 600 אמור להספיק]
האמת שתכננתי להשקיע את השנה הזו בעיקר בפסיכומטרי כי אין לי זמן לעשות כמה... מקווה בעז"ה להצליח בראשון ולכן רציתי לקחת קורס טוב...
והאמת הופתעתי מהמחירים היקרים... ולכן מתלבטת על הפסיכו של המדינה כי הוא בחינם - וגם אם אקנה את התוספות למיניהם הוא יוצא זול משמעותית ממש לעומת קורסים אחרים...
אבל מתלבטת גם לגבי המשמעת העצמית שלי 😉
רוב האנשים צריכים לעשות כמה ומשתפרים לאט לאט
האמת היא שהתלבטתי אם לעשות את הפסיכומטרי במרץ או ביולי...
מצד אחד אם אעשה במרץ אוכל לעשות גם את של יולי במידה ולא אגיע לציון הרצוי...
מצד שני ליולי יהיה לי יותר זמן ללמוד...
לכל הממליצים לעשות בקמפוס IL - עברתם בפעם הראשונה? לכמה הגעתם?
תודה גדולה לכולם!!
אבל אני לא בטוח אם יש את התואר הזה שם
קשור לפה,
אני אחרי צבא עם אנגלית בסיסית ממש ממש.
יש רעיונות איך לשפר?
קורסים מומלצים?
מישהו היה ברמה כזאת והצליח לעבור את"הקיר"?
ותתחיל להקשיב ביוטיוב להרצאות באנגלית של מה שמעניין אותך וכן פודקאסטים בספוטיפיי.
מניסיוני אל תיקח קורסים ואל תשתמש באפליקציות ללימודי שפות, לא מכיר קורס או אפליקציה טובים כמו ספר, וזה גם לא טוב וגם לרוב מאוד יקר.
אם יש לך גם אופציה ליסוע לתקופה למדינה דוברת אנגלית זה הכי טוב כי תהיה חייב להתמודד באנגלית ותספוג אנגלית מכל מקום.
מספרים עם הסטייג'ם הכי נמוכים ותתקדם. יש הרבה לתלמידים והם מעניינים. וגם לעשות אנסינים של בגרות זה טוב.
האם מטרת העבודה היא כסף או ניסיון בתחום?
בהנחה שיש לי לימודים + עבודת סטודנט,
ואני מחפשת עוד עבודה קטנה מהצד, השלמת הכנסות..
יכולה להקדיש לזה 5-10 שעות שבועיות
מה לגבי מלגת פרח?
עבודה בחנות כמוכרת?
או אריזה למשלוחים
ולא משמרת שחייבת להיות כמה שעות ברצף.
פרח זה אולי רעיון טוב, תודה
יש אמהות שמחפשות. תפרסמי באזור שלך.
להוציא מהגן\לעזור בבוקר בפיזור לגן. להיות עם הילדים בבית ולסייע בעבודות בית קלות.
מחפשים חונכים וחונכים לילדים של נכי צה"ל
הבנתי שזה בדיוק אותו רעיון של פרח
ראיתי אתמול הצעה לעבודה בנקיון בנק (כפר גנים,פתח תקווה). שעתיים ביום 2800 ש"ח.
אם מתאים לך - זה הטלפון 0505305916
אני בסוף שנה א' והתואר הזה ברובו לא מעניין אותי והוא גם ממש קשה וגורם לי להרגשה שאני פשוט לא טובה, בגלל שכנראה התחום הזה הוא פחות התחום שלי.
מרגישה גם שהוא גם לא יהיה לי שימושי כל כך וחבל לי להשקיע את השנים הקרובות במלא חישובים מתסכלים, לא מעניינים ולא שימושיים.
זהו גמרתי עם ימי התיכון שהייתי לומדת כי "חייב בגרות". לא הגיע הזמן ללמוד משהו שאני אוהבת??
אז תגידו, מכירים לימודי אומנות במסגרת דתית לא קשים מידי עם תעודת הוראה? (אמונה הבנתי שאינטנסיבי ממש).
מבאס,
אבל טוב שיש לך כיוון וזה לגיטימי לגמרי להחליף מקצוע, אחוז מאוד מכובד מחליף בשנה א.
אולי משהו מפה יועיל:
https://www.study.co.il/%D7%94%D7%95%D7%A8%D7%90%D7%AA-%D7%90%D7%95%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%AA/
ולחשוב על לעזוב.
אני ממליצה אם באמת ככה את מרגישה, שזה לא בשבילך ולא מתאים לך, באמת לעזוב. את בדיוק בזמן שיכולה לעזוב אחרי שניסית מספיק זמן והכרת מספיק את המקצוע, ושיכולה למצוא משהו כבר לשנה הבאה.
בתור אחת שעזבה לקראת אמצע שנה שניה ועברה מקצוע, אחרי שהקודם לא התאים לי בכלל ברמה שסבלתי, ועכשיו אני פורחת- זו אחת ההחלטות הטובות שקיבלתי.
ממליצה לא לפחד מזה ולמצוא באמת מה את רוצה.
בהצלחה
יש שתי נקודות. לא טוב, או לא קל.
לימודים הם לא קלים. וגם קשים. אבל אם הם קשים ברמה שאת מרגישה שאין לך אוויר- זו אומר שיכול להיות שזה לא המקצוע בשבילך.
אם לא טוב לך- ולא בגלל משהו זמני שמתרגלים (או משהו שיהיה בכל מקצוע, הרבה שעות לצורך העניין) פשוט מרגישה שלא טוב לך- לדעתי זה אומר שכדאי לעזוב. אל תגיעי למצב שאת קורסת.
ברור שהרבה פחות מתארים יותר עיוניים, אבל זה שריר אחר.
במקום לעשות מלא חישובים מתסכלים, את תצטרכי לצייר/ לעצב/ לעשות חזרות בתאטרון שעות. זה יכול להיות מהנה, אם יש לך משיכה לתחום, אבל זאת עדיין עבודה.
ובתור מישהי שלומדת שם, אני אגיד שהרמה הדתית לא כזאת הרמטית. בעיקרון לא יראו לך דברים לא צנועים במפורש, אבל עדיין רוב המרצים חילוניים והבנות שם לא שיא הדוסיות. במחלקת אומנות המצב בעיקרון הרבה יותר טוב.