שלום לכל חובבי השירה והיוצרים האחריםאלכסנדר

אני פונה ראשית לחובבי השירה, יש לכם חשק להוציא לאור את השירים שלכם?

הוצאתם כבר פעם? יש כאן מישהו שפירסם את יצירותיו? אם כן, איך התהליך?

ולעוסקים בציור, עשיתם פעם גלריה? חשבתם על משהו בכיוון?

לדעתי, יש לכל יוצר את החשק להראות ברבים את יצירותיו וזו כמובן אחת הסיבות שמעלים את זה כאן באתר אבל בעוד שכאן זה מבליח ליום הרי שבחומר מודפס יש ערך יותר גדול.

אשמח לשמוע פרטים מלאים בעניינים אלו.

בהצלחה.

יש ויש!מיטל!
אכן, יש חשק גדול מאוד לאגד את כל שירי ויצירותי תחת אותו הכרך.
יש לי רעיון בהתגבשות, לא ממש יקר ועם זאת, מרשים למדי.

יש תוכנה שניתן להוריד למחשב, pixit שמה.
זו תוכנה כעיקרון לעשיית אלבום.
אתה מוריד את התוכנה ויוצר לעצמך אלבום תמונות, שולח להם באינטרנט והם [תמורת תשלום לפי מס' עמ'... לי זה יוצא בערך 150..] שולחים לך את האלבום שעיצבת לעצמך.

אני החלטתי לקחת את הרעיון ולהוריד את התוכנה, אבל במקום לעצב לי אלבום תמונות לשים שם את השירים שלי.
את ה'ספר' אפשר לעצב בעצמך בכל דרך שתרצה...
[בכולופן, אני חושבת שלא הסברתי טוב את התוכנה, אבל מ ישמוריד אותה- היא בעברית ודיי פשוטה להבנה]

ואגב- כתב נתקלתי באנשים שרצו לפרסם את יצירותיהם ועשו את זה ב"עולם קטן"....
אני חייב לומר על זה משהואלכסנדר
ראשית, אלבום שירים הוא טוב ונהדר לאדם עצמו או להראות לחברים וקרובי משפחה.

אני בעצמי עשיתי משהו דומה לזה כשכתבי מספר שירים ועשיתי מזה אלבום יפה כמתנה.

התכוונתי גם ובעיקר לפירסום יצירות כחוברת, כקונטרס, כספר או אפילו כחוברת כיס קטנה.

אגב, תודה על הרעיון אני כבר אחפש אותו לשימוש המוזכר זה רעיון טוב אם יש חברה שעושה את זה למה לעבוד קשה.

אפשר לדעתנור
איך מורידים את התוכנה הזאת?
האמת?ההיא מהחוף
יש רעיון כזה. אנחנו בשאיפה להוציא כזה דבר כאתר.
אם יוצרנו היקרים ישתפו פעולה ויתאמצו לאורך זמן, אם באמת נראה שיש רמה וששיווקית זה הגיוני ומשתלם - נשתדל לבצע את הרעיון הזה.
אבל כרגע אני לא רואה שזה קורה.
יש כבר תוכנית מגירה?אלכסנדר
מה התוכנית? מה הרעיון? אני ממש בעד.

אם צריך שיתוף פעולה אני מודיע בזאת על משתפיו"ת בנושא.

אבלאלכסנדר
חוץ מתוכנית דרך האתר יש לי כוונה לשאול את היוצרים האם הם פעלו ועשו בנידון לבד. זה מעניין אם יש כאלה שישתפו פעולה ויספרו על התהליך ואולי זה לא משהו מסובך והרבה יוכלו לעשות ככה.
אולי לא מסובך, אבל דורש המון הון השקעה.בת מלך
בעזרתו יתברך נאמין באמת

וגם לא מעט כסף.
השאלה היא, שוב, אם אתה באמת מוכן.
מוכן ומזומןאלכסנדר
אני בעצמי הוצאתי פעם משהו קטנטן, דוגמית קטנה שעשיתי בשביל הסיפוק האישי.

חובבי שירה וודאי ישמחו לתרום את יצירותיהם המשובחות ביותר בשביל כזה דבר.

זה נחמד לא רק לפירסום בחנויות שזה נראה לי כחלום באספמיא אלא כמשהו נחמד שיוצא לאור ושאפשר להראות לחברים וקרובים.
|מחזקת|בת מלך
אייך אפשר לרצות להשקיע בספר שאין ופרגון לשיר שליאנונימי (פותח)
שבוע שעבר שלחתי 40 שירים לתחרות ארצית,אין זילזול שם,כמו באתר ערוץ יצירה לאומית, אני פירגנתי נכון להיום לרוב היצירות ושום פירגון או הארות בונות לשירי חג הסוכות לא היה, אייך אאמין בהחרמת שירי זה חוסר מצפון מצד היוצרים,בחוסר פרגון כלפי השיר ברור שאלך למקומות שיש פרגון גם לא רוצה לשלוח שירים לכאן סתם מתיחסים לצירות שלי כסתם,לא יודעת למה אני שכחתי מה היה אתמול ,אני תמיד סולחת לכולם,כי כך התורה מצווה
אך לכם יש זיכרון כפי רצונכם לכן פידבק לכל שיר שאשלח,להצלחה יעזור לי להוציא ספר מס 2 שיוחצן ע"י מארגני התחרות,מלבד שליחת שירי,שום השקעה אין לי, כך גם אם לא זכיתי,לפחות יושר קיבלתי ,מקווה שאזכה ב"ה ,הכול בס"ד
שבת שלום ומבורך ותפסיקו לזכור תאתמול השתדלו להסתכל על העתיד אני השתנתי מאד,אך אתם מזגכירים לי את האתמול בחוסר פירגון,
וכך צריך כל יהודי להתחזק באהבת לרעייך כמוך ב"ה ש יחול עלי מאיתם בהצלחה לכולם שבת שלום ומבורך.
חס וחלילה!אלכסנדר
למה שיהיו נגד השירים שלך?

אשמח לראות שירים שלך, לקרוא אותם ולהגיב עליהם.

אגב, גם אני לא קיבלתי הרבה פעמים תגובות על שירים שפירסמתי. אמרתי לעצמי אז מה והמשכתי בדרכי. זה לא מפריע לי בחיים.

המשך הצלחה ושבת שלום.
אלכסנדר חמוד תקשיב,שולחת שירים 1-10מתקבל ולא בטוחאנונימי (פותח)
וגם השיר שהתקבל ותודה על היוזמה הברוכה שסוף סוף התקבל,מוקפץ לסוף,לא להתחלה של רשימת השירים לביקורת, כל שיר כשדרכו שיש לו זמן לביקורת בונהעובר/ביל מסוים אך אצלי קפץ לשישיה שירים לפני הסוף , אני לא עושה מעצמי חכמה, למרות שניסיון וידע יש לי,אך תמיד לומדים מיכולם, מכל מלמדי השכלתי, תהיה לי הבטחה של דף חדש באתר,של התיחסות לשיר ולא מי שוליח את השיר אשמח לשלוח מדי פעם שיר לאתר,סך כל אחד מעשיר את האתר בידע הספרותי שלו תודה ושבת שלום .
שיהיה לך ברור.יעקב רובין
השירים שלך לא מסוננים לפי שם.
ויותר מזה אין לי כוח הלגיב מפני ניסיון עבר שיש
לי
בניסיון להסביר את עצמי.
יעקוב הכל נמחק מאתמול,מעדיפה להיות חברה,ולא מאשימהאנונימי (פותח)
אל תדון את חברך עד שתגיע למקומו, אחרונה שאגיב לך, שבוע טוב ומבורך,
שיווקית זה לא משתלם בכלל.יהודה ו.
אם את לא יהודה עמיחי או אמיר גלבע זה ממש לא משתלם שיווקיתת, בטח לא סתם אסופה של יוצרים מתחילים.
כלל לא דיברתי על שיווקיתאלכסנדר
אלא על הוצאה עצמית כהובי בלבד.

משתלם???

בשביל התחלה ובשביל פידבקים זה אולי כן משתלם.
תודה שחראלכסנדר
אז יש לנו כבר אותי ואותך אם יהיו עוד כמה נתארגן ונמשיך בעניין.

תודה על ההיענות וכאשר יהיו מספר יוצרים ניצור קשר באישי ונמשיך עם זה עד להוצאה המוצלחת.

שבוע טוב וחורף בריא.
פעם הי'ה משהו שהתחיל להתשבל,בת מלך
בעזרתו יתברך נאמין באמת

ממש כאן עם אנשים מהאתר הזה.
אפילו הי'ה שער לספר ורשימת יצירות שתכנסנה.
אבל בסוף זה פשוט לא הלך לשומקום.

לענ"ד, צריך להיות במקום מסויים בשביל באמת להשקיע ולהוציא שירים לאור.
או לחילופין, להעלות תערוכה של ציורים וכד'.
אולי בבוא העת נוציא חוברת שירים של האתר?.. אני בעד(:
סוגשל מה שהי'ה במיפ, אבל עם יותר יצירות וגם קצת שונה.

ובהזדמנות זאת, ח"ח לכל העוסקים במלאכת הוצאת הספר במיפ, זו מזכרת מקסימה ומושקעת במיוחד!!! (:
זה הלך לשומקוםאלכסנדר
בגלל כסף?

סתם סקרנות.

ואולי להוציא בחורת או כספרי שירה הבנויים מיוחד בפורמט כיס {יש לי כמה כאלו וזה מאוד נחמד כצורה כזו}
הממ. לא, זו לא הסיבה.בת מלך
בעזרתו יתברך נאמין באמת

פשוט.
זה כבר לא הי'ה יכול לעבוד עם היוצרים המסויימים שהיינו ושרצינו להוציא משהו.
אני בעד כן להוציא איזה ספר, בעזהי"ת זה יקרה בבוא היום בחי'י.
בנתיים, יש לי מעין פנקס כיס מלא מלא בכל מיני קטעי כתיבה- מתקופה מורכבת של בערך חודש וחצי מחי'י לאחרונה.
אז נכון שלא הוצאתי לאור, אבל הראיתי לכמה חברות את הפנקס והן ממש התלהבו מהרעיון.
סוג של יומנמסע, אבל לא בדיוק.

זה בדיוק הכיוון והרעיון.ההיא מהחוף
אני עוד לא ירדתי ממנו.
יש לנו דרך לעשות את זה. אבל כל דבר כזה עולה כסף. הרבה כסף.
לכזה רעיון הולכים רק אחרי שבודקים את השטח טוב ואת הסחורה שאתה מוציא לאור, את דרך הפרסום והשיווק שלה וכו'.
אין לנו כאן ספונסרים שישלמו את זה. לפחות לא כרגע, וכרגע גם אין לנו כמות גדולה של שירים ויצירות מספיק טובות שיצאו לספר החוצה לשוק. אפילו לא כחוברת. כשיהיו כאלה ויהיה שווה להשקיע בזה, אני הראשונה שאקפוץ ואלחץ על זה. כי כבר עשינו את זה פעם, חשבנו מעשית איך לעשות את זה וכרגע אין כ"כ על מה לדבר.
לא נראה לי שלדבר כזה יהיה ביקוש פה.בת שמש
לא סתם מעלים לאינטרנט- כאן זה רחוק מעיני המשפחה... [שלי לפחות]
וואי.. זה יכול להיות רעיון מגניב...*תהילה*
זה יהיה כזה: "ללא תולעים מציגים:" תאםתאםתאםתאםתאםתאםתאםאתאםתאם!!!!
חחחח...

ועכשיו לעניין!
יש כאן יוצרים ממש ממש מוכשרים!!(וביניהם גם אני! חח סתם.. ממש לא.. אני עוד בתחילת הדרך..)
אני חושבת שזה באמת רעיון טוב לעשות ספר שירים של האתר..
וזה באמת צריך מלא מלא מלא השקעהנכונות (וכסף..!!!!)

כולי בתקווה שזה יתגשם!!!!! (פחח..)

שבת מוברכת!

וואו איזה התלהבותאלכסנדר
סתם תב"ע. הרעיון הוא שיהיה אפילו בפורמט כיס.

ואני כבר מחכה לתגובה ממי שכבר עשה בעבר.

הלו, יש מישהו???
האמת שכמה אנשיםההיא מהחוף
מכאן פרסמו, או יותר מכון שירים שלהם פורסמו, אבל בבין הטיפות.
לא ידוע לי על מישהו שהולך להוציא כאן חוברת. אפילו בפורמט כיס.
(אתה בדקת עלויות של אפילו פורמט כיס? זה המוון כסף)
שאיפות זה טוב. לפחות יש לנו לאן להגיע..
אמרתיאלכסנדר
שהוצאתי בפורמט כיס משהו קטנטן בסך הכל כמה עשרות שירים ורק במאתים עותקים וזה לא היה במחירים מדי יקרים.

אני פשוט שואל מי כמה כבר עשה? כיצד עשה?

מי באמצע התהליך?

מי רוצה?

מי יכול להשקיע?
חחח..*תהילה*
אההה אופס.. מה זה פורמט כיס..?(איזה בורות!!)
בכריכה רכהאלכסנדר
עוד בירורים???
בטח!!!*תהילה*
אופס... קפץ לי..*תהילה*
פורמט כיס זה אומר שזה גם בלי מפיץ והוצאה וכל זה?
כאילו אתה מוציא ספר קטן ונותן אותו לבית הדפוס וזהו?
???אלכסנדר
מי מדבר בכלל על כזה דבר? הפצה? חנויות?

התכוונתי להוצאה פרטית קטנה ונחמדה לחלוקה בין הקרובים הידידים והמכרים בשביל ההובי.
אהההה.. חח מאיפה לי..*תהילה*
חשבתי כאילו להוציא ספר שלך כזה בקטנה...
ושלא יעלה יותר מידי וכו'..
טוב.. תודה על ההארה(פחחחחחחח...)
למה, יש בושה מהשירה?אלכסנדר
ואני פניתי לאלו שכן בעד הרעיון או שכבר עשו בעבר או שרוצים לעשות.

לא היית רוצה?
כן, לפעמים.ארגמן
יש הרבה יוצרים, בעיקר בתחום של שירה, שלא אוהבים להראות את היצירות שלהם למכרים שלהם. זה משהו מאד אישי ולא כולם רוצים להיחשף ככה.
יה רייט.בת שמשאחרונה
בטח.בת שמש
למה שלא יהיה? הפעם האחרונה שההורים שלי ראו משהו שלי (בטעות), יום אח"כ כל הדודים שלי צחקו עליי.
לא, לא הייתי רוצה.
חזרתי לכאן בעקבות מה שכתבתאלכסנדר
בשירשור החדש של ההרשמה.

את עדיין יכולה להשאר אנונימית זה א'.
ב'- אולי דווקא אם זה ייצא בחוברת זה יתן לך את האומץ להראות למשפחה ופתאום יסתכלו עלייך אחרת.

תאמיני לי- אני עברתי את אותו התהליך.

ערב נעים.
יש לי רעיוןשירק
חשבתי על הדבר והגעתי למסקנה שכדי שיוצר יוציא לאור שירים שלו ולא משנה אם בספר ואפילו בחוברת קטנה הוא צריך כסף. וכסף כידוע לכולם הוא מצרך נדיר מאוד במיוחד אצל צעירים שלא עובדים.

אז זהו שהרעיון שלי הוא שיתאגדו יחד איזה עשר יוצרים וכל אחד יבחר את עשרת השירים המוצלחים ביותר שלו ויוציאו ביחד קונטרס שירים יפה ומעוצב.

עכשיו, נגיד שזה יעלה אלפיים שקל {ונראה לי שפחות} זה יתחלק ביניהם וככה זה ייצא זול ממש שלכל אחד זה יעלה רק מאתיים ואפילו פחות.

מה אתם אומרים על הרעיון?
אחלה של רעיוןאלכסנדר
ואם יהיו עוד כמה שירצו להצטרף ויראו בזה כחאחד מהרפתקאות הנחמדות של החיים אז גם אני במצטרפים.

שבוע טוב.
לפי דעתי,יהודה ו.
[לא קראתי את כל התגובות, סלחו לי אם אני חוזר על דברים שכבר נכתבו]
ספר יש מקום להוציא רק כשהיוצר באמת בשל. זאת ועוד, בעיניי חלק גדול מהוצאת הספר היא העבודה עם עורך מקצועי שמקציע את השירים עד הסוף.

[והרשה לי להיות אולי מעט חסר טקט: אתה כמוני וכמו כל חברי האתר הזה [לפחות בתחום המילולי, האחרים פחות מוכרים לי], עוד לא בשל בכלל. וכבר ראיתי ספרים שפרסמו יוצרים מוצלחים מאד אך לא בשלים [כן, יעקב, הכוונה לאלון בר ולעוד מישהי, אם אתה זוכר], והתוצאה היא לא משהו. עזוב, חכה עוד כמה שנים, תשקיע תלמד, ואז תוציא ספר בהוצאה רצינית אם עדיין יתחשק לך להוציא את ההון.]

להוציא חוברת עצמית? למען האמת, נראה לי נרקיסיסטי למדי. הרי תגובות אתה לא תקבל דרך זה, ושוב - הבשלות איננה מספיקה בשביל להוציא משהו שבאמת יכבד את בעליו.

שבוע טוב,
יהודה.
כל אחד ודעתו האישיתאלכסנדר
אתה חושב שרק הוצאה רצינית של ספר בלבד ועדיף בכריכה קשה ושיהיה דרך הוצאת ספרים מכובדת ושיהיה לזה שיווק ארצי ומי יודע גם יתורגם לשפות ולך תדע אולי זה יהיה רב מכר....

רק בכזה מצב שווה לזוז.

אוקיי. זו זכותך. תחשוב ככה ותנהג לפי זה.

אני פונה לאחרים שחושבים על להוציא משהו קטן וקליל מש בשביל הכיף בלי בלבול מוח רק כדי להנות.

אגב אני מוכרח לומר שאתה מזלזל ברמה של היוצרים כאן. עכשיו ראה, אני מנוי בספריה ואני קורא כל חודש לפחות שנים שלושה ספרי שירה ואני מוכרח לומר לך שהרבה יוצרים כאן פירסמו שירים ברמה גבוהה עם עמקות ומחשבה והם הרבה פעמים יוצרים יצירות יותר משובחות מכל עשרות הספרים שיושבים להם על המדף בספריה.

וסתם כך, אתה טוען שבדקת את סגנון הכתיבה שלי ומצאת שאיני ראוי להוציא ספר, חחח, הצחקתני. אני באופן אישי הוצאתי כבר ספר {כן, עם כריכה קשה ועם הפצה וכו'} אמנם לא שירה אבל משהו נחמד.

וכל הרעיון של חוברת שירה עלה לי כי פעם הוצאתי חוברת שירים קטנה בשביל ההובי וקיבלתי פידבקים חודשים ארוכים מכל הקרובים והחברים וזה המריץ אותי יותר להשקיע בשירה.

אולי עוד תשתנע ותצטרף??? מי יודע.

שבוע טוב.
ובכן,יהודה ו.
כבר אמרתי זאת, נדמה לי, בשרשור הזה: יש הוצאות שמוציאות ספרים בכיף גם למי שממש לא צריך להוציא ספר. עשן פעם ניסוי, שלחו לכמה הוצאות שירים בסגנון "לבשת חולצה צהובה, לבשתי חולצה אדומה, אני לקחתי גלידת וניל ואתה קוקוס" והם קבלו אותם... עצוב, אבל קורה. וזו תשובה לשני הדברים שאמרת.

[אה, ולגבי "להוציא בלי בלבול מוח רק כדי ליהנות" - נשמע נחמד, אבל אם כבר הוצאת אתה אמור לדעת שזה חתיכת בלבול מוח רציני ביותר העסק הזה].

טוב, טוב, לא רקציתי לפגוע בך, חלילה. רק להביע את דעתי, וכן, גם להניא אותך ואחרים מלעשות את הצעד הזה, שבעיניי הוא לא ממש חם, ואכמ"ל [כי פירטתי לעיל].

[ודרך אגב, את התגובה לגבי השיווקיות כתבתי לההיא מהחוף - אתה יודע לעקוב אחרי שרשורים?]
אמממממ... יש לי ניסיון אישי (?)חיים ביטון
אבא שלי הוציא פעם ספרון שירים... 22 עמ' , אלף עותקים ב5 אלף שקל... (דרך הוצאת 'כתר' עם שיווק עצמי... בלי שיווק עצמי - זה 10 שקל נראה לי...|אה כן וזה עם עמ' צבע , כל העמודים| )
זה לא כזה סיפור ... שכל אחד יביא ת'יצירה ה-ה כ י שלו.. ויהיה פ'סדר...
מה ת'ם אומרים?
למרות שענית לההיא מהחוףאלכסנדר
יש זכות לכל אחד לענות.

אתה הוצאת ספר? לפי סגנון הדיבור נדמה לי שלא. לי יש זכות דיבור כי הוצאתי ספר והוא נמכר בהרבה חנויות.

אני פונה לאלו שמעוניינים ורוצים להצטרף, אם יהיו כמה כאלו נוציא משהו נחמד בשביל ההובי. אתה לא מעוניין? הבנו, קלטו, סע הלאה!

יש לי נסיון רב בתחום הזה ואני לא אפרט כאן כל מה שהוצאתי לאור וכל הדברים שכבר עשיתי.

אני עוקב בעניין אחר הודעות שלך באתר והם רובם ככולם הודעות פסימיות, מתנגדות, לא אוהדות,, מוציאות רוח ממפרשים או כל הגדרה אחרת. חבל שזה הגישה שלך. אבל סתם שאלה: זה כבר קורה לך הרבה זמן? כי אם כן אז אולי אני יכול לעזור לך אם תפנה אלי באישי.

שבוע טוב וחורף בריא.
היי אלכס...חיים ביטון
תירגע 'בקשה... פאנן? כעס לא יעלה את הרעיון אלא רק ידרדר אותו... (מי שכועס נחשב כאילו עובד ע''ז!!!!)
יופי כבר יש שלושהאלכסנדר
האישי שלי לא עובד טוב משום מה ובכלל כל האתר ככה זז לי לאט כרגע.

יש את שחר6, אותך ואותי. עוד כמה חברה ומתחילים להריץ.

שבוע טוב וחורף בריא.
2 דברים בנושא:שירק
1. עדיף להתייעץ ולעבוד עם העורכים של האתר. יש להם בטח הרבה נסיון.
2. אם צריכים מצטרפים אז אמנם אני לא כותבת שירים אבל אני יכולה לעזור בעיצוב כגון לעצב את הכריכה וכדומה.
אז הנה התקדמות בעוד פסיעה, נכון?
בהחלט. צודקת.אלכסנדר
הרעיון הוא, ואמרתי את זה באישי לכמה שקודם נארגן כמה חברה שרוצים ואז נפנה למנהלי האתר. תמיד הם מארגנים ומתחננים לכולם שיצטרפו ונראה להם שאין שיתוף פעולה וכו'. עכשיו, נתארגן קודם לכן ונפנה אליהם במאורגן ונבקש מהם עזרה מקצועית מנסיונם העשיר ככה לפי דעתי זה צריך להיות.

ואגב, תודה על ההצעה לעזרה נעשה בה שימוש.

דבר נוסף, לכל היוצרים אני פונה ואומר: הרעיון הוא שכל מצטרף יבחר בעצמו את השירים הכי טובים שלו והכי יפים בעיניו ואותם נפרסם יחד.

נו, מי עוד מצטרף לחוויה הכיפית הזו של הוצאת חוברת שירים משותפת??.

ליהודה ו. קראתי את ההודעה ושיהיה לך גם שבוע טוב.
טוב. תודיעו לי.שירק
אני אעקוב בימים קרובים אחרי השירשור הזה ונראה אם יצא משהו.
הכל כאן זז נורא לאטאלכסנדר
טוב, אני הצעתי הצעה ויש מספר מצטרפים אך לא מספיק, אם יהיה מספיק יוצרים שיצטרפו לרעיון ויסכימו להשקיע קצת נוכל להריץ את זה.

אין לאן למהר. שיהיה בחודש זה או בעוד כמה חודשים. אולי לא כולם כאן בשלים באמת לצאת "החוצה" ולעשות מעשים ולהצטרף ליוזמות. אין דבר.

ההצעה עדיין במקומה עומדת ואם יהיו עוד מצטרפים אדרבה, יהיה יותר קל לבצע, אם לא, אני ימשיך לבד ואני יוציא לבד.

שבוע טוב וחורף בריא.
אני לא חושבתשירק
שהייאוש מוצדק.

נדמה לי שהרעיון לא עלה בכלל באופן מסודר כדי שההתייחסות תהיה המונית.

בכל אופן הצעתי בעינה עומדת גם אם תוציא לבד.
אני בעד שנעשה משהו כזה:פלפלתי
כרגע יש כאן בלגן גדול, או יותר נכון - דיון.
עכשיו מהדיון הגיע הזמן להוציא משהו ממוקד יותר ורציני.
וכדי שנגיע לכזה דבר תפתחו בבקשה שירשור חדש של הרשמה לרעיון.
מי שרוצה להצטרף - צריך להרשם.
תתחילו עם שלושה יוצרים ואם תהיה היענות - המספר יגדל.
אני בע"ה אנעץ אותו כדי להפוך אותו ליעיל יותר ושיראה לאורך זמן.
וכן, אתם יכולים גם לעבוד מאחורי הקלעים כדי לידע יוצרים על כזאת יוזמה.
אם מתחשק לכם.

ויישר כח! כבר אמרתי?
תודה רבהאלכסנדר
מיד נעשה את זה.
אוף,יהודה ו.
תשמע, אני מהזה לא רוצה להגרר עכשיו למסכת של עקיצות הדדיות, אז אנא, אל תגרור אותי לזה.
הצעת משהו הבעתי את דעתי, ואם אתה לא רוצה להקשיב, וזו זותך המלאה, אין שום צורך. עזוב, בוא נסגור את זה פה. יש לי מה לענות לך, אבל מה יצא לנו מזה? שום דבר. אז בוא נסגור את זה כאן וזהו.

[ודרך אגב, ייתכן שאתה מוצא שרוב ההודעות שלי כאן הן פסימיות. ייתכן אפילו ששאתה צודק, אם כי זה לא נראה לי. בכל מקרה, לרוב אני נוהג לומר את דעתי בדיונים פומביים בפורום, גם אם דעתי היא שלילית. תודה על ההצעה לעזר, אולם אני דוחה אותה בשתי ידיים.]

שבוע טוב,
יהודה.
נשמע שהיה שווה פה פעםאני הנני כאינני

עם המפגשים בארגון @פסיפס 

מי יכול לספר?

מי יקום ויעלה את הדברים באוב?

אולי אנחנו דור אחר?

CureTypes: Convenient Access to Quality Medicationdonaldjohn

CureTypes serves as your one-stop shop for all-encompassing health care answers. It offers a broad selection of pharmaceutical goods, and CureTypes aims to back your path to good health by supplying medicines designed to address various health requirements. CureTypes concentrates on providing top-notch dependable choices for patients ranging from antibiotics to antiviral drugs and treatments for long-term conditions. CureTypes has a user-friendly platform that makes ordering medicines simple and hassle-free guaranteeing prompt deliveries to meet all your healthcare demands.

האמת.אנונימי (פותח)

זה היה יום שבת קייצי, ואני, כהרגלי זה קצת יותר משנה, הלכתי לבקר את זקן בית הכנסת הבודד בביתו. בדרך הקצרה שהיתה לי הפשלתי את שרוולי חולצת השבת הארוכה, שקבלתי על עצמי לכבד בה את השבת כדמותו של אבי, תוך שאני מנסה לסדר את הרעיונות שאומר לר' מאיר הזקן, לפשטן קמעא מהעופפות המופשטת המאפיינת את דברי התורה של בחורי הישיבות הגבוהות בציבור.

כשהגעתי הוא כבר המתין לי בחוץ, רכון, בעל כורחו, על ספר התהילים הישן בתוך כסא הגלגלים שלו. "שבת שלום ר' מאיר! מה שלומך?" אמרתי סקול רם, בעודי כופף אליו את קומתי כדי שיוכל להביט בפני ולזהות אותי. "או! או! שבת שלום!" קרא בשמחה, "מה שלומך? בא שב.." 

"כן כן, מיד" השבתי ושלפתי כיסא מערמת הכסאות שניצבה ליד. "תקרא למטפל שיביא כמה עוגיות וקולה, יש במקרר" הוא אמר לי, מניח באיטיות את ספר התהילים על השולחן שלידו והחל לסובב את כסאו אל עבר כיסא הפלסטיק שהצבתי בסמיכות. "זה בסדר, אין צורך", השבתי לו, "אולי אתה רוצה שאביא לך קצת קולה? או סודה?" 

"לא, זה בסדר, לי יש מים", הוא הורה לי בידו הגרומה אל הבקבוק עם הקשית שניצב על השולחן לא רחוק ממנו. "מה שלומך?" הוא שב ושאל, "מה שלום ההורים? ב"ה אבא שלך אדם טוב, כל שבת  הוא אומר לי שבת שלום ושואל איך אני מרגיש.."

"ב"ה" אני משיב, "השבח לאל, הכל בסדר, כולם בריאים". הוא מהנהן קלות בראשו כאומר 'ב"ה'. "באו לבקר אותך השבת?" אני שואל, "אולי הבנות? או שלום?"

"כן, כולם הגיעו בערב שבת, היה יפה מאוד" הוא משיב בשמחה, "שרו, והיה אוכל טוב..."

"איזה יופי" אמרתי בהקלה, "כל הכבוד להם שהם כולם באים". "כן כן" אמר, ואז נזכר ושאל "איפה היית שבוע שעבר? בישיבה?"

"כן ר' מאיר, צריך ללמוד.." עניתי כמתנצל. "כמובן", אמר, "אבל זה בסדר, יש בחורה חכמה שבאה לבקר אותי, יעל. איזה חכמה היא, לומדת, משקיעה, וגם אומרת לי דברי תורה על פרשת השבוע..."

מעניין, אני חושב לעצמי, זה חדש... מי כבר מכיר את ר' מאיר בשכונה ובא לבקר אותו? בטח מדובר על מישהי מבוגרת שבאה לדבר איתו. כבר יצא לי, בזמן ששהיתי במחיצתו של ר' מאיר, להפגש עם אחת מן השכנות לשעבר שגרו לידו ובאה לשוחח עימו קצת ולהפיג את בדידותו.

"איזה יופי" אמרתי לו בקול מעודד, והתחלתי לדבר על מעלת החסד מן הדברים שלמדנו לאחרונה בנושא מן הגמרא במסכת שבת. במהלך הדברים, כהרגלו, ר' מאיר הפסיק אותי בסיפורים על העבר ועל משפחתו, כשהוא מידי פעם מזכיר את אותה 'יעל' שבאה לבקר אותו מידי פעם, ומאבד את ההקשר של דברי הקודמים.

ולפתע, מאחורי גבי נשמעת חריקת שער הברזל, ואז קול צעיר קורא "סבא מאיר! מה שלומך? התגעגעתי אליך!" וכבת בית, בחורה צעירה שנראית קרוב לגילי, שולפת כיסא פלסטיק נוסף וממקמת אותו מצידו הנוסף של ר' מאיר הזקן. "או! יעל! מה שלומך? מה שלום ההורים?" פתח ר' מאיר בשמחה ופנה אלי "זו יעל שסיפרתי לך עליה".

"נעים מאוד.." אני מסביר לה פנים, והפנים שהוסברו אלי חזרה מוכרות לי מאיזה שהוא מקום. "אתם מכירים?" שואל ר' מאיר. "כן," מיד משיבה יעל, "היינו יחד בסניף, אתה עומר נכון?"

ואני מתפלא. לא הייתי דמות שאמורים להכיר אותה משם. "אמת". "היית באמצע לומר כמה דברי תורה נכון? תמשיכו בבקשה" אמרה בנימה קצת מתנצלת. "ר' מאיר סיפר לי שאת גם אומרת לו דברים על הפרשה מידי שבוע, אז בכבוד", די מיציתי את מה שהיה לי להגיד, הרהרתי.

"לא לא, תמשיך, זה באמת לא משהו רציני, אני רק קוראת לסבא מאיר קצת מהחומש ומסבירה.." היא משיבה. דליתי עוד איזה רעיון במחשבתי והתחלתי לומר אותו, ולאחר כמה רגעים ר' מאיר הפסיק אותי ובאופן מפתיע אמר "אתה יודע, יש לה משפחה ממש טובה, אנשים טובים, וגם חכמה – אולי תצאו יחד?"

באותו רגע נאלמתי דומיה, ולפני שהספקתי להיות מובך כדבעי, היא הזדרזה ואמר "תודה סבא מאיר, אבל אני כבר נפגשת עם מישהו.." התעשתי וקצת שחקתי על הסיטואציה, מנסה לחזור אל הנושא הקודם עליו דברתי לפני רגע. בינתיים ר' מאיר מפשיל את שרוולו ומביט אל שעונו המיוחד, שסימניו באותיות עברית חילוף המספרים "כבר צריך לצאת לבית הכנסת" הוא אומר וקורא למטפל, תוך שהוא מגדף אותו קמעא.

ליווינו את ר' מאיר לבית הכנסת, ולפני שנכנסתי אחריו גם אני, פניתי אל יעל וחזקתי אותה על ההשתדלות לבוא לשוחח עם ר' מאיר, תוך שאני מתפלא איך ומניין היא מכירה אותו. היא סיפרה לי שלא מזמן סבתא נפטרה ממגפת הקורונה שפקדה את העולם, וכשעברה ליד ביתו כאשר באה לבקר חברה שגרה בשכנות, ראתה אותו כשישב בחוץ והחלה לשוחח עימו. כשסבתא היתה בחיים היא היתה דואגת לה ובאה לבקר ולשוחח בקביעות, ועתה השיח הזה חסר לה, כך שהיא שמחה שפגשה את 'סבא מאיר'.

הנהנתי ונפרדתי ממנה לשלום, נכנס לתפילת מנחה של שבת בבית הכנסת הספרדי, מהרהר בסיטואציה המוזרה. ומאז, על אף כל הבחורות שיצאתי איתן לפניה ואחריה – היא לא יוצאת לי מהראש.

העלה לי חיוך.כְּקֶדֶם

ובאמת מעורר השראה

תודה על זה

...אנונימי (פותח)אחרונה

היא התחתנה לפני שבועיים. מזל טוב.

היושעלמת חן

היה פורום של שירים נכון? אני לא טועה..

אממ מחפשת בלי קשר צילצול של השיר אם תבנה של בית ,של איתי דוד אם למישהו יש

תודה

את מכוונת אולי לפרוזה וכתיבה חופשית?אנונימי (2)
לאעלמת חן
היה פורום שנקרא שירים, אני כמעט בטוחה בזה
יש את זה:כי קרוב.
עבר עריכה על ידי כי קרוב. בתאריך י"א בשבט תשפ"ד 08:17

פורום שירים

הוא נטוש למדימבולבלת מאדדדדאחרונה

עדיף בפורום אחר (צלילים ומוזיקה, או גיטרה)

ואפילו בצמע הגיוני יותר שיענו לך על זה...

תמיד זוכרת אותך, לא צריך חודש או יוםסתוית סימה

בס"ד

חודש המודעות הגיע ככה אומרים,

לידות שקטות בלי קול, ככה באוקטובר פתאום,

אני רושמת לך תינוקות שלי, שככה תישארי לעד,

על חיים שהגיעו בשקט, בתוך סערה גועשת,

בחדר לידה במקום שבו יש כל הזמן חיים,

פתאום את המוות פוגשים,

עברו 5 שנים מאז,

רציתי להגיד לך שאני זוכרת אותך, בדיוק כמו שהיית,

יפת תואר שקשה לתאר,

זכיתי בך ל9 חודשים קסומים, להרגיש אותך עמוק בפנים,

בלב שלי תהיי תמיד, מחכה לך כבר שתחזרי,

אומרים שתקומו ראשונים בתחיית המתים, כי אתם טהורים,

לא חטאתם בכלל ככה אומרים,

אחרי קבורתך קברתי גם את אבי, את בטח יודעת הוא לידך,

הרי הוא סבך,

הרגשתי שהעצב גובר עליי, לקחתי את התהילים ביד,

והלכתי להדליק נרות לשבת,

אמרתי לחוקר ליבות וכליות שלח לי נחמה בקרוב,

ופתאום הם הגיעו בלי שהתכוונתי, אוליי ככה כיוונתי,

שתי נשמות חדשות הופיעו, תאומים מבלי שציפינו,

אמרתי תודה רבה לבורא עולם, תודה שהראת לי שאני יכולה,

לאסוף את השברים ולקום, להתמודד עם לב שבור,

לחבק את האמונה בבכי של שמחה,

את , את התיקון שלך סיימת, הוא היה שלם ומיוחד,

אנחנו פה למטה מנסים לתקן את עצמנו, לחבר את החלקים שנותרו בחיינו,

ולהאמין שאת שלמה, ומתפללת עלינו,

אני אוהבת אותך בדיוק כמו שהיית, זכיתי בך לעולמים,

מחכה לך שתחזרי , עד שיבוא משיח יקירי בקרוב,

תודה שלמרות הכל בחרת לרדת בשבילי,

ותודה אבא, תודה שבחרת בי .

...אילת השחראחרונה

כמה עוצמות יש בך.

נגעת בי ממש.

ואיתך בתפילות ובייחולים ובתודות לבורא עולם.

🤍

טוב, פה בטח אין אף אחד שמסתכל, ובכל זאת..אני הנני כאינני

אנחנו מנסים להקים לתחייה את פורום "צלילים ומוסיקה" - נגנים ויוצרי מוסיקה יקרים וחביבים! נשמח שתצטרפו אלינו!!

מוזמנים להתחיל בשרשור הכירות החדש שהכנו לכם, שם תתודעו לעוד כמה דברים אנחנו מכינים לכם!

🎵🎶 שרשור היכרות תשפ"ד + עדכון! 📢📣 - צלילים ומוסיקה

בברכת "הזורעים בדמעה ברינה יקצורו" - המנהלים החדשדשים!

ב"ה, בהשגחה אלקית, עכשיו כבר לא כ"כ מפריע לפרסם.אני הנני כאינני

האם את חושבת עליי כמו שאני חושב עלייך?

האם מה שאמרתי לך מסיח דעתך בתפילותייך?

האם את האחת? האם זו אהבה עיוורת? 

איך בכלל אדע, אם לא חוויתי מעולם אחרת?

איך אעבור את המסע הזה בלי שום חרטות?

איך אהיה שלם עם אלקים על אף ההסתרות?

תם, ועוד אשלים עם זה.

מה זה לדעתכם יוצר טוב?yaeli1989

מתעניינת איך לדעתכם נוצר יוצר מעולה?

אולי יעניין אותך