הצביעות חוגגת: לפני כשבוע גינוי הפוליטיקאים החילוניים את החלטת פולין לאסור את השחיטה הכשרה במדינה, יו"ר הכנסת יולי אדלשטיין אף שלח מכתב ליו"ר ה"סיים" הפולני, כעבור שבוע מכתב כזה היה אמור להגיע ליו"ר הכנסת בישראל בעקבות איסור לימוד התורה וחוק הגיוס. קבלו את המכתב מאדלשטיין לאדלשטיין.
"הצטערתי לשמוע על הצעד בו נקט ה'סיים' הישרלי, ועל דחית חוק ממשלתי שמטרתו הייתה להמשיך ולאפשר את ההליך הדתי של אי גיוס בני הישיבות – לומדי התורה.
יהודי ישראל ידעו ימים שבהם הם נהנו מחופש דת, ומהיכולת לקיים פולחנים דתיים ללא הגבלה. אך היו זמנים שבהם זכות יסוד חוקתית זו נשללה מיהודי ישראל והדבר יצר מגבלות וקשיים ביכולתם של יהודי ישראל לקיים חיי קהילה מלאים ועשירים. כגון: בעידן המעברות.
vהחלטה המצערת על ידי הפרלמנט הישראלי בשבוע זה, שבחר להעלים את החוק הממשלתי שהסדיר עד הנה באופן ברור את הליך לימדו התורה, מעלה את התמיהה כיצד ישראל המודרנית, כמדינת דמוקרטית במזרח התיכון בשנת 2013, יכולה למנוע זכויות בסיסיות של מיעוטים יהודים...
אינני יודע אילו צעדים ניתן לעשות כדי לפתור את המשבר החוקי הנוכחי, אבל אני מקווה שאתה מסכים עם עמדתי שלא ניתן לדמיין מצב שבו יהודים יאלצו, פעם נוספת (אחרי עידן המעברות), לספוג הגבלות של החופש הדתי שלהם, הגבלות המעלות תחושה כואבת של דעות קדומות ואפליה.
אני רואה זאת כחובה מוסרית המוטלת על העם הישראלי והפרלמנט בישראל לשנות את ההחלטה הלא מקובלת הזו, החלטה שהופכת את ישראל למדינה הראשונה ממדינות מזרח התיכון שמתנכלת לזכות לביצוע מסגרת יהודית על אדמתה.
אני תקווה שחוק מטריד ומאיים זה יוסר בהזדמנות הראשונה מספר החוקים הישראלי".