ח"כ מנחם מוזס: "נעדיף את ישיבת חברון על פני חברון"דתי לאומי

"גם אם זה תקציבים או גזירות.."

בשביל כסף הוא מוכן למכור את א"י. הוא שכח מאיפה במקור ישיבת "חברון" ..

אני אומר זאת בזעם עצור.המצב חסה

עם התגובות של אנשים כמוך אנ לא מתפלא למה מוזס חושב ככה.

מסכים אתךיהודה סעדה

כנראה שהוא ראה כמוני שה"דתיים לאומיים" לא מדברים לעניין והחליט לשרוף גשרים.

פששש פיתאום ארץ ישראל לא חשובהבחורצ'יק

לקיצוניי נערי הגבעות,פיתאום לא מזלזלים בתלמידי חכמים ממלכתיים,או שעושים הסכם עם ה'מדינת הציונים מתפוררת'

פתאום יש סובלנות , יש לימוד זכות, על אדם שמצהיר שישיבה חרדית חשובה לו יותר מחברון..  משום ש-הוא חרדי!

והרי רק לשם פוזלים קיצוניי נערי הגבעות ומהסוג הזה-לכיוון החרדי. ולכן גם אם חרדים ימכרו את ארץ ישראל,שנחשבת ל'משאת נפשם' -הם יגלו סובלנות-וילמדו זכות-ובוודאי-אם זה חרדי-הוא צודק!

אבל אם מדובר חלילה ברב ציוני דתי,שע"פ שיקוליו עשה הסכם עם הממשלה\קרא לא להפגין כח וכיוצ"ב אז הוא "לא רב"  "רשע"  "מכשיל"    וכ'ו וכ'ו                 =צביעות

י'-אינפאנטילצעיר רענן

מי שענה לך פה לא גבעון לכן אין לך פה תגובות "קיצוניות".

בין כך בין כך.בין אם הוא קיצוני בין לאבחורצ'יק

התגובה לדבריו ולדברי מי שמעליו-אותה תגובה.

ממתי אנחנו מכירים? [צעיר רענן.]המצב חסה
התגובה לא היית לך אלא לבחורצי'קצעיר רענן

גבעון- מי שחיי בצורה קבועה בגבעה מסויימת.אריאל דל"ת

המשפט הזה כבר לא נכון לגבייך נכון לחודשיים האחרונים.

שבועיים. [או שבוע וחצי..] ובדעות נשארתי כמו פעםהמצב חסה
אה אז יש לכם סטופר?אלעד

"מצטער. מהיום אינך גבעוני, ואל לך להתבטא ולהציג עצמך ככזה מול כל גורם חיצוני"

הודעה שנשלחת במסרון לאחר שבועיים העדרות רציפה מהגבעה הקבועה^.

לא זו הסיבה, והכותב הנ"ל לא משוייך לאף גבעה.המצב חסה
פששששש עוד פעם אדון "בחורצ'יק"אריאל דל"ת

ינצל כל במה אפשרית לתקוף את החרדים.

אף אחד לא תמך במוזס, אף אחד לא צהל על האמירה הזאת, בסה"כ דיברו אל מי שפתח את השרשור.

(בכל אופן, אני אף פעם לא ראיתי במוזס רב, כך שאני לא רואה כל סיבה להתחיל לצאת נגדו.)

מה שאין כן ברבנים מהציבור הד"ל, שכלפי חוץ מראים שהם בונים את הארץ ותומכים במתיישבים, אך בפנים הם מייחלים ליום בו יוכלו לשבור לנו את הידיים ואת הרגלים, כלפי אותם אלה אני בהחלט אצא בשצף קצף.

מה שטוב במוזס, שלפחות בנושא הזה הוא לא צבוע. הוא מצהיר.

מאשר רבנים שאומרים שהם יאבקו על א"י, אבל בצד הם מתחבקים עם המגרשים ועושים הסכמים.

עוד תירוץבחורצ'יק

הרבנים מהציבור הד"ל (ביטוי מעיתון הביבים יתד "נאמן" וכיוצ"ב.) הם אומרים שהם בעד-ובסתר נגד-(שבעצם הדברים הם שקר גמור.כי כמה קרטונים שנערונים בנו .בנו פי כמה וכמה רבני הצה"ד וכ'ו.) אבל החרדים אומרים שהם נגד.ולכן הם טובים! פשש טוב לדעת!

לומר בעד-ולהיות נגד -זה גרוע

להיות נגד ולומר נגד-זה בסדר גמור מעולה!

אם כן גם הופנהיימר אבנרי וחבריהם שאומרים שהם נגד-הם טובים! כי העיקר שהם לא מהצה"ד ש"אומרים בעד ועושים נגד" !!

אל תוציא לי דברים מהפה.אריאל דל"ת

אנשים שמכריזים מעל כל במה את טענותיהם הרבה יותר קל להלחם בהם.

אבל מי שמראה שהוא איתך, ובאמת הוא נגדך- אותו צריך להוקיע ולהוציא...

בכל מקרה- לגבי "אותם קרטונים", כלשונך- כל אותם שינויים גדולים נעשו מצעדים קטנים.

מי שנלחם על האמת שלו בתוקף, ירויח הרבה יותר.. הרווח בא"י לא נמדד ע"פ מספר הקראוונים שהצבת, הוא נמדד על פי הכמות של "ארץ ישראל" שיש בקווראונים האלה.

יש כאלה שהציבו מאות קראוונים ביו"ש, אבל יש בהם יותר אינטרסים עצמיים מאשר יישוב הארץ...

בדיוק כמו שאתה טוען פה על בחורים שתוקפים את הרבנים מהציבור הד"ל, כך יש גם אנשים שתוקפים את החרדים רק בשל היותם חרדים.

בנושא הזה[של עמידה מאחורי האמת שלך], בהחלט יש לנו מה ללמוד מאחינו החרדים.

נכון, אתה תחליט למי יש יותר ארץ ישראלדתי לאומי

מי שמוכר את ארץ ישראל שלו בשביל 10 ש"ח-אריאל דל"ת

ה"ארץ ישראל" שלו שווה 10 ש"ח.

מי שמוכר בבעד 1000 ש"ח- ה"ארץ ישראל" שלו שווה 1000 ש"ח.

מי שלא מוכר בעד שום הון שבעולם- הארץ ישראל שלו שווה ככה...

אוקיי,נו?דתי לאומי
והוא שאמר אליהו בהר הכרמל וינאי המלך לשלומציוןה"ר ג"ר ד"ר

כן, כן. רבנים שמצהירים על נאמנותם לארץ הקודש השכם והערב ובאמצע ארוחת 10, וכמעט שום דבר אחר לא מעניין אותם במכלול העשייה התורנית, אבל ברגע האמת הם מוכנים למכור את ארץ ישראל תמורת כמה דולרים לחשבון בנק באיי מרשל - גרועים המה ממי שבמוצהר לא מתעסק בנושאי א"י מסיבה קלוקלת כלשהי.

כן!!!!!!!!!!!3352

עדיף אדם ישר ואמיתי גם אם הוא נגדי,

מאשר אדם שטוען שהוא נגדי אבל בעצם הוא צבוע.........

בחורצ'יק - אתה כנראה לא מבין שהכל נובע מתורה!אלירז

זה לא "ארץ ישראל" או "עם ישראל" כערכים בפני עצמם - 

זה הכל נובע מתוך תורה!!!

אז תקרא לזה פזילה לחרדיות..

אבל יש הבדלי דעות מהותיים מאוד בינינו לבין החרדים.

וכן - אנחנו גאים מאוד להגיד שחשוב לנו אדיקות ודבקות בכל הקשור לתורה ומצוות.

מה שהמזרחיסטים שכחו לומר..

אם כבר מדברים על מזרחיסטים....די"מ

כנסו לכאן

אני באמת שואל את עצמי מה עלה בדעתך שהעלית את זה?דתי לאומי

שמה? שאתה מוסיף אהבת ישראל? שזה מה שהקב"ה רוצה שתעשה? שככה אתה מוסיף אור בעולם?

לא מצליח להפעילי"ל
שככה אני מוסיף צחוק בעולםדי"מ

אשרייך.דתי לאומי

כמה נוח לנופף בתורה כשנוח, ולהחביא אותה כשהיא מפריעה

מה הקשר?די"מ
מתי זה קרה?המצב חסה
מי אמר שזו צביעות?אני77

להיפך, אני דוקא רואה בזה גדלות.

בעיני, כשאתה רואה מישהו שפוסל אחרים ע"פ דברים פרטיים, כמו אמירה בודדת, הדרך לבדוק אם הוא באמת פוסל בעיוורון או לא, זה לראות אם הוא יגיב באותה צורה לגבי כל אחד, או שלפעמים הוא עושה הבחנות שונות. כאשר לפעמים הוא עושה הבחנות, זה מראה שבעצם יש עוד קריטריונים (אפילו אם לא במודע) שגורמים לו להחליט. בעיניי זה מעיד על יתרון.

שטויות. בזיון.פייגליניזית

תגובה מגזרית ומנותקת, מכלילה בגסות, מדברת שקר.

למר חסהדתי לאומי

ארץ ישראל צריכה להוות ערך בפני עצמה, בלתי תלויה בדיבורים של אנשים כ"כ שפלים ורעים כמוני, מי ש"אנשים כמוני" גורמים לו להוציא כאלה משפטים (עם העיקרון אני דווקא מסכים, בלי תורה אין ארץ, אבל ברורים מהם כוונתיו במשפט כזה) כנראה שלא באמת א"י חשובה לו..

אנשים ממשיכים לא לדבר לעניין כהרגלםיהודה סעדה

בגלל זה "דתיים לאומיים" לא מובילים את המדינה למקומות טובים, אז הנה ההסבר לדבריי ואני מקווה שיום אחד שכלכם יתפוס אותם: באחד השרשורים "דתי לאומי" לא ענה לטענות שלי כמו שצריך לגבי גירוש וחיסול האויבים, לכן "המצב חסה" כעס ואני הצטרפתי אליו, על התגובות הדמגוגיות שלו הוא דיבר, אבל לא, אתם אף פעם לא תקשרו את זה כמו שצריך ותנצלו את זה כדי לתקוף "קיצוניים" המגבעות שמצילים חיים של הרבה אנשים ומגנים בגופם על היישובים.

גם אני לא אוהב התבטאויות של החרדים וגם לא למדתי זכות, אבל אנשים כמוכם יעדיפו ללכת עם לפיד ולא עם החרדים, בעיה קשה, טפלו בה.

לא דיברתי על רבנים משום צד.

אני מצפה מכם עכשיו לענות לי כמו שצריך וקצת להתאמץ להבין מה שאמרתי לכם.

אז כל הבעיה שלך זה ש"אנשים כמוני" הולכים עם לפיד?דתי לאומי

ולמה אתה מאשים אותי במעשים של בנט?

זו לא כל הבעיה שלייהודה סעדה

הבעיה שלי היא שעד היום לא ענית כראוי לטענות שלי, ואתה עדיין לא מצליח להבין מה אני אומר לך.

ויש לי טענות גם כלפי בחורצ'יק שמנגח את נוער הגבעות.

אני עניתי שדבר כזה צריך לברר ברצינות בישיבהדתי לאומי

ולא מספיק לזרוק פסוק פה או שם בפורום וללמוד מכך, צריך להעביר על זה שיעורים שלמים. יש דברים שאני לא חושב שהפורום זו מסגרת ראויה ואחראית לדון עליו.. אני עניתי, תבחר מה לעשות עם התשובה

הבעיה הייתה שענית בציניות כשאמרתי לך לדון איתייהודה סעדה

חוץ מזה שאנו לא נפגשים בישיבה, והפורום הוא מקום לדיונים, אז אל תפסול דעות אחרות לפני שאתה רואה את כל התמונה.

???ה' מלכנו

עם אפשר את זה עם כתוביות הסבר בצד אני אשמח..

אתה מכניס את שם ה' בכינוי שלךדתי לאומי

ובטוח שכל מה שאתה מוציא מהפה שלך ירד מהשמיים והשאר-כופרים, צדוקים אפיקורסים "מזרחיסטים" 

את הקדמת הנצי"ב לספר בראשית הבאתי כבר מספיק פעמים

אז בוא ואחדש לך דבר:ה' מלכנו

זה לא שם ה'!!!

מפתיע הא?

וחס וחלילה שום דבר שיצא מפי אני לא חושב שירד מהשמיים,

מה שהרבנים שלי אומרים אני חושב שירד מהשמים.

אתה מבין למה התכוונתידתי לאומי

ואם להיות קטנוני אז: אם היית כותב "השם" אז הכוונה ל"שם" שמו של הקב"ה, ובאמת אין קשר ישיר אלא עקיף לשם ה'. אבל שכותבים את האות ה', זה ממש "תחליף" או סימן לשם י-ק-ו-ק (לא בגוף שלישי כמו "השם")

נעים להכיר: שיחה אישיתמרדכי

בס"ד

נא להמשיך את הדיון הזה על השם של הניק שלו, שם. תודה!

ארץ ישראל היא לא ערך בפני עצמו. בלי התורה אין להאלירז

שום ערך!

עצוב באמתשיגר

ולחסה וליהודה זה לא יפה לתקוף אישית מישהו כל אחד ודעותיו הוא אפשר להגיב רק על מה שהוא אומר לא על מעשיו

זה היה הכללה לגבי הדת"ל שבסגנון המגיב הנ"ל.המצב חסה
המפדל מבעירה אצל החרדים שנאה עצומה כלפי ההתנחלויותעזה_תחילה

מאוד חבל שכל יו"ש תוחרב רק בגלל גחמות של לפיד.

לציניקנים שכאן, אני אישית ימשיך לתמוך ביו"ש למרות שאני חרדי

אבל לצערי רוב החרדים יצביעו נגד (שלא בצדק) בכנסת ובמשאל העם.

אתם יכולים להתמרמר ולצעוק נגדם מכאן ועד עזה, אבל אתם עשיתם את זה לעצמכם, כי בכביש תהיה חכם ואל תהיה צודק.

עורו עורו אחים, התעוררו טרם יהיה מאוחר.עזה_תחילה

לפני עשר שנים בדיוק כבר עשיתם את התעלול הזה. שילבתם ידיים עם ביבי עם איווט ועם לפיד, במטרה להקים ממשלה 'ללא-חרדים', ממשלה שתעשה סדר עם תקציבי הציבור החרדי, שתפגע בעולם התורה וכו' וכו'. גם אורי אריאל היה שם, חבר באותה קואליציה. כולנו זוכרים בכאב איך התעלול ההוא הסתיים שנתיים לאחר מכן. גם אורי אריאל זוכר בוודאי את הימים הנוראים ההם, לפעמים הוא גם מתפרץ בבכי בלתי נשלט כשהוא מדבר על אותם ימי בלהות. 

עשר שנים בדיוק אחרי. אותם אנשים, אותה אידיאולוגיה של חינוך מחדש לציבור החרדי, אותה כפיה, אותו נסיון לזלזל בציווי האלוקי של והגית בו יומם ולילה, שילוב ידיים עם אדם שונא מסית ומדיח שבעיניו עזרה לזקן בשטיפת כלים חשובה יותר מלימוד התורה. וכן, אותו אורי אריאל נמצא שם גם היום. בשם המתנחלים, בשם הרבנים, בשם התקומה.

וחוק הגיוס בכפיה עבר, והקיצוץ העמוק והמחריד בתקציב הישיבות והכוללים והחדרים והסמינרים הולך ומתקדם, והידיים אינן רועדות כשהן מצביעות בעד ונגד. בעד השותפות ההזויה עם השונאים והמסיתים ונגד השותפים הטבעיים ועולם התורה. אבל האדמה מתחילה לרעוד. 

פתאום צץ משום מקום התהליך המדיני שחשבנו שהוא כבר מזמן עבר וכלה מן העולם. פתאום האירופים לוחצים ומחרימים. פתאום ארה"ב שולחת הזמנות למו"מ תחת הצהרה בהכרה על גבולות 67. פתאום ביבי חביב הימין נחרץ (בכאב) לשחרר רוצחים (בצער רב, כמובן) פתאום הכל נראה כמו שידור חוזר של הימים האפלים ההם תשס"ד-תשס"ה.

אבל שלוחי הציבור של הציונות הדתית כביכול הסתמאו עיניהם. הם לא זוכרים את העבר, הם גם לא מביטים בפכחון אל ההווה. הם יושבים חגורים בבטחה אל מושבי הרכבת השועטת לרסק את הציבור החרדי ומוסדותיו בארץ ישראל. כאילו אין תהום פעורה להם בעוד רגע קט.

עורו עורו אחים. התעוררו, לפני שיהיה מאוחר.

לידיעתךיהודה סעדה

רוב האנשים כאן לא תומכים בבנט, הם תומכים בבן ארי או שלא תומכים בכלל במפלגה.

בן ארי מנצל כל במה כדי להגן עליכם ולחשוף לקהל הרחב את העוול הנעשה לכם, אז אם באת להעביר ביקורת על המפד"ל, זה לא המקום, גם אני לא מרוצה מהחבירה ללפיד וזריקתם של החרדים.

אבל

אל תשכח שארץ ישראל שייכת לעם ישראל, והיא לא המקום להפעיל עלינו לחץ, אם תוותרו אתם על הארץ, בסוף גם אתם תיפגעו מהטילים והמחבלים שיסתובבו בין הרגלים שלכם, מה תעשו כהטילים יגיעו לקרית ספר, גבעת שמואל ובני ברק? האשמה תהיה כולה שלכם, כי אתם תמכתם בכך.

ארץ ישראל אינה עניינה של ציבור מסוייםדתי לאומי

דווקא מציבור שמרבה לדבר על תורה הייתי מצפה ליחס אחר לארץ ישראל

ולגבי כל ההאשמות.. אני רק שאלה.. מי מכר את ארץ ישראל פעם אחר פעם בשביל תקציבים למוסדות? מי הכשיר את העוול הנורא והבגידה בארץ ישראל תמורת בצע כסף? מי? 

אתם צודקים אבל יהודה ושומרון יוחרבו (ח"ו)עזה_תחילה

כפי שאמרתי לא מספיק להיות צודק 

צריך להיות חכם.

ישנה בעיה נוספת שהציבור החרדי לא מבדיל בין דלי"ם לחרדלי"ם וחושב שכולם רודפים אותו.

אז מה לעזאזל אתה רוצה מאיתנו?יהודה סעדה

דבר עם הציבור החרדי על הסכנות המצפות להם אם יתנו ליהודה ושומרון להיחרב, וחוץ מזה למה להעניש אותנו על הטעויות של הפוליטיקאים?

עם הציבור החרדי דיברתי די והותר, כעת אין שום סיכויעזה_תחילה

שזה יעזור.

מה אפשר לעשות צ"ע, אבל כמה רעיונות:

שהחרדלי"ם יוקיעו את הדלים על ניסיון החרבת הישיבות בארה"ק, ועל קיצוץ לחם העוני.

לנסות להסביר את הנ"ל לדלי"ם בעלי השפעה.

שחרדלי"ם (קבוצה מכובדת) יבואו להפגנות חרדיות נגד הגיוס עם שלטי הזדהות

אתה חושב שאתה מגניב שאתה כותב "דלים"?דתי לאומי

שפת ביבים

הם יוקיעו אותנו ואנחנו נוקיע אותם, ומה הלאה?יהודה סעדה

בוא נצא כולנו מעם ישראל ונתערב עם הגויים. אני לא מתכוון להוקיע אף אחד מכיון שגם אני לא אוהב שמוקיעים אותי.

וכן, נשמח אם תבואו להפגנות חרד"ליות להגן על ההתיישבות(ועל הדרך גם על עצמכם).

צודק לגמרימשיח עכשיו!

בתור אישה חב"דניקית, גם אני לא מבינה את החרדים האלה. מה הם חושבים ,שארץ ישראל זה רק של דת"ל??? לא מבינה את זה....

השאלה היא : האם באמת הציבור החרדי, האדמו"רים  שלו והרבנים  שלו חושבים זאת, או שחברי הכנסת החרדים הם היחידים שחושבים כך???? ואולי גם הם בעצמם לא חושבים כך אלא עושים הצגה בשביל התקציב לישיבות? מעניין מאד מה חושב הרחוב החרדי על העניין...

"אתם" עשיתם זאת לעצמכם.. רוב מי שנמצא כאן לא הצביעאלירז

לבנט.

ח"כ מוזס: "יזרקו אתכם כמו לימונים סחוטים"עזה_תחילה

ח"כ מנחם אליעזר מוזס, יו"ר סיעת יהדות התורה, פנה לאנשי הבית היהודי, ואמר כי "אני רוצה לומר לאנשי הבית היהודי – למה אתם משלים את עצמכם? אתם מתחזקים את הממשלה הזאת עד שיבוא הפתרון של שתי מדינות לשני עמים ואז יזרקו אתכם כמו לימונים סחוטים ויסתדרו בלעדיכם. עד שמפלגת העבודה תיכנס או תיתן רשת ביטחון ועכשיו זה הזמן שאתם יכולים באמת לעצור את המהלכים הנוראיים האלה, גם את הגזירות הקשות על הציבור החרדי".

"אנחנו לא רחוק מט' באב, רבי יוחנן בן זכאי לא ביקש את בית המקדש, לא ביקש את ירושלים הוא ביקש את יבנה וחכמיה – תן לי את לומדי התורה ובזכות זה 2000 שנה היינו בגלות ושרדנו. התקציב הזה הוא רע לציבור ורע ביותר לחרדים", הוסיף. 

http://www.inn.co.il/News/News.aspx/259956

הכתובת היתה על הקיר!!!

צודק בכל מילה.אלירז
שלא ישחק אותה, לא יצטרכו את העבודה, הם בעצמם ירוצודתי לאומי

לממשלה בשביל כסף, בדיוק כמו בגירוש

אכן הם ירוצו לממשלה, ובגללכם,עזה_תחילה

כעת אנו מנסים בפורום לחשוב איך מונעים את זה,

אם יש לך רעיון נא לכתוב,

אם לא אין לנו צורך בהערות ביניים מגובבות.

מי מנסה בפורום לחשוב איך מונעים את ריצת החרדים??אלירז

אתה מר עזה_תחילה?

כי אני לא..

ושהחרדים ימשיכו להרוס את המדינה מבפנים.

הם עושים איתנו חסד גדול!!

את רוצה לחיות מאידיאל במדינה הרוסה??י"ל

אם המדינה תהרס זה לא אומר שמלך בן דוד יופיע פתאום!  זה יגרור דברים רעים שיפריעו לכולם

אם מוסדות המדינה והשלטון יתמוטטו - יעלה שלטון אחראלירז

בעזרת ה'!!!

שלטון יהודי תורני - בארץ ישראל!!

אתה מוזמן להצטרף אלינו - 

תנועת דרך חיים.
http://www.derech-chaim.org/

אם יעלה שלטון אחר זה לא יהיה שלטוןי"ל

של דרך חיים.זה יהיה שלטון יותר גרוע.

שמעתי על התנועה והשתתפתי באיזה כנס שלהם.הם עושים דברים חשובים אבל הם חיים בסרט!!

הם (אתם) רוצים לשנות שלטון במדינה של מליוני תושבים אם 700 אנשים בתנועה!!!

אני מאד בעד שלטון יהודי אבל לא נראלי שעל ידי חתימה אינטרנטית יגיע המלך הנכסף

האם ארץ ישראל תהא מיושבת יותר ללא מדינה?דתי לאומי
ללא הממשלה האנטישמית שיש כרגע- כן.המצב חסה
אתה מוזיל את המושג אנטישמיות, סבתא שלך בטח מתביישתדתי לאומי

דבר שני אמרתי בלי מדינה, לא בלי ממשלה.

לפעול נגד יהודים בגלל שהם יהודיםיהודה סעדה

זה אנטישמיות, מה לעשות?

אף אחד לא פועל נגד יהודי בגלל שהוא יהודידתי לאומי

יש חוק וסדר במדינה גם אם זה לא מוצא חן בעינייך (וגם בעיניי צריך להשתנות), ואם מישהו מופלה פה זה הערבים (בחלק מהדברים)

אל תדבר שטויותיהודה סעדה

דבר ראשון, מה הקשר בין מה שאמרתי לחוק וסדר? לא חלקתי על שכך צריך להיות, אנא פרט והסבר מה הקשר לאנטישמיות.

דבר שני, יהודים מופלים לרעה בהרבה מאוד עניינים, כמו: הר הבית, מאחזים ערבים ובדואים מוכשרים בעוד שיהודים נהרסים, בקטטה בין יהודים לערבים-בכל המקרים שאני שמעתי עליהם, עצרו את היהודים ואת הערבים שחררו. 

אני לא יודע כמה הערבים מופלים, אך הם צריכים להודות על כל דבר אחרי הטרור הנוראי שהם מפעילים ושותפים בו(ואני לא אכנס לויכוח אם כולם שותפים או לא, מבחינתי וגם מבחינת התורה-כל מי ששייך לעם האויב גם אם אינו שותף בפועל בלחימה-נקרא אויב), כך שאין להם על מה להתלונן, הם חיים פה טוב מאד ביחס לסוריה, שלא בצדק.

פועלים נגד חרדים בגלל שהם חרדים.לדבר יפה

ו-כן, צפוי שתכחיש את העובדה הזאת....

חוץ מעניין ט' באביהודה סעדה

מה קרה אחרי שמסר ריב"ז את ירושלים לרומאים? היה שקט? לא היו גזירות על לימוד תורה? למה פרץ מרד בר כוכבא אם המצב היה נפלא כל כך? אז אולי ריב"ז לא צדק כל-כך בסופו של דבר(בל נשכח שרבי עקיבא התנגד לו, והוא לא זוכה לתשואות מהחכמים האחרים). https://www.icast.co.il/PlayerWin.aspx?file=http://pod.icast.co.il/aa145136-9bae-4211-aeb9-d03a3780d0e1.icast.mp3&IndexID=449713&name=iCast 

האם זה ללא מה שקרה לישיבה ? העדיפה את עצמה עליוסף גמלא

פני חברון העיר ...

בכל מקרה הוא טועה וגם צודק מזה ומזה אל תנח ידיך .....

הוא לא אמר בשביללדבר יפה

כסף

הוא התכוין שלא מתגייסים, למשל, ולא סוגרים ישיבות תורה, שעקרון זה בא לפני ארץ ישראל, לשיטתם.

למה להכניס לבן אדם מלים לפה שהוא לא אמר???

הרב מוזס הסביר את דבריו בראיון לגלי ישראלמרדכי
עבר עריכה על ידי מרדכי בתאריך ה' באלול תשע"ג 14:29
בס"ד

בתוכנית "עוקפים מימין" בהגשת מיכאל בן ארי ואיתמר בן גביר שם הסביר הרב מוזס את דבריו ואמר שמי שמוותר על ישיבת חרבון עתיד לוותר על חברון מכיוון שארץ ישראל והתורה באים ביחד ומי שפוגע פה פוגע גם שם.

להאזנה לתוכנית המלאה (הראיון נמצא על תחילת התוכנית):
http://www.icast.co.il/PlayerWin.aspx?file=http://pod.icast.co.il/
חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל

אשמח לעזרה

מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י

יש שם ישיבה 24/7..

עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת... 

הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה

יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים

שנים שאני חולם להקים מיזם כזה..יו0י

אולי יעניין אותך