צריכה תמיכה 
הוא נמוך ממני!בלדרית
לא נורא.. תשבו ולא תרגישו כ"כ בהבדל..יעל מהדרום
אשרי יושבי ביתך?בלדרית
נו אז...?פתוח אליכם
תלכי יחפה ?יוניאל
גיסתי גבוהה מאחי אבל מסתדרים .... בכל זאת הוא עושה מה שהוא רוצה היא לא תופסת "גובה .......
שישים נעלי עקב?בלדרית
אני צריכה תמיכה כי זה לא מה שדמיינתי, אבל מכל שאר הבחינות הוא סבבה..
בנתיים אנחנו ממשיכים ואני מקווה שזה יפסיק להפריע לי. אבל יצאתי מהפגישה עם כאב גב והוא נמוך רק ב3 סמטימטרים ממני, אין לי מושג איך זה קרה!
תלכי על הכביש והוא על המידרכהקיים כבר
נמוך קומהמנחם חפץ
הנה לך קטע מספר שכתבתי. ומקוה שתמצאי בו מענה גם לשאילתך
למה תחומי עניין שונים יוצרים כימיה בין אנשים ומדוע אנשים נמשכים למה שאין בהם?
התשובה לכך היא- אנו נמשכים לאנשים בעלי תחומי עניין שונים משום שבדרך מסוימת הם גורמים לנו להרגיש שלמים, הם מאזנים את החיים שלנו, הם מבטאים היבט מסוים שלנו שעדיין לא פיתחנו בתוך עצמנו. אנו נמשכים לאנשים שונים מאיתנו כדי לספק את הערגה העמוקה של הנפש שלנו, וכדי להקיף ולגעת במה שמעבר לעצמנו, ועל ידי כך אנו מתפתחים להיות יותר ממה שחשבנו שאנו יכולים להיות.
במובן מסוים מערכת יחסים עוזרת ותומכת עם אנשים השונים מאיתנו, נותנת לנו את האפשרות להיות כל מה שאנו יכולים להיות באמת.
כשאנו פוגשים באנשים בעלי תחומי עניין שונים, משהו בתוכנו מתגרה ומסתקרן. אנו מתעוררים. אם אנחנו רוצים להישאר עם עצמנו איננו זקוקים לאף אחד. דווקא ההתנסות בדברים חדשים מכניסה בנו אנרגיה. יש משהו מיוחד ב"שונה מאיתנו" שגורם לנו להימשך אליו. השוני בשבילנו הוא מיוחדות.
התובנה והידיעה הזאת מביאה אותנו להבנה שלא תמיד כדאי לנו להינעל רק על שידוך שעונה על כל רשימת הדרישות שלנו. לפעמים בחור עשוי לחשוב "אם יש לי תכונה של שר החוץ, עסקן, פעיל, נמרץ, מחדש, מקדם פרויקטים וכו', אז הבחורה שתתאים לי צריכה להיות בדיוק כזאת." ייתכן שההיפך הוא הנכון, הוא יהיה עשוי למצוא עניין רב דווקא בבחורה ביתית שאוהבת יציבות, שלא מתחברת מהר לחידושים ותנועתיות מתמדת וכו'- וזאת בשונה ממנו ממש.
כלומר, ודאי שאפשרי למצוא בן זוג שיהיה עם אותם תחומי התעניינות שלנו, אך אפשרי באותה מידה למצוא בן זוג בעל תחומי התעניינות שונים לחלוטין שאנו כלל לא התעניינו בהם.
לפעמים, אפילו כאשר אנו מרגישים משיכה ונטיית הלב עם מישהו שיש לו תחומי התעניינות שונים, אנו יכולים לשגות בקלות ולהניח שאנו שונים מדי מכדי שמערכת היחסים בינינו תצליח. יכול להתגנב לליבנו חשש שמא הבדלים אלו יעיקו ויחבלו בהרמוניה שצריכה להיות בין בני זוג.
אך בשעה שיודעים שלכל זוג ישנם תחומי עניין שונים רבים, ובני זוג במובנים רבים שונים אחד מהשני, ועם כל זאת לא רק שהבדלים אלו לא העיבו על הקשר ביניהם, אלא אדרבה הם היוו מקור של תמיכה וסיפוק, זה נותן להתגבר על החששות שיכולות לצוץ כתוצאה מתחומי עניין שונים בשידוכים.
לפעמים גם כשההבדלים והשוני מהווים לכאורה מכשול בחיי הנישואין, ויוצרים פער בין בני הזוג- בעזרת כישורי תקשורת טובים ונכונים הבדלים אלו לא יהוו מקור לעימות או בעיה כל שהיא.
ברוב המוחלט של המקרים שבהם שלא הייתה התאמה (לכאורה) בין בני זוג, מקורן לא היה בשוני, אלא בחוסר היכולת של בני הזוג לבנות תקשורת נכונה והבנה הדדית. אם למשל אישה מתלוננת שבעלה מעורב יותר מדאי בנעשה בקהילה, והתעניינותו (לדעתה) עוברת את גבול הטעם הטוב- צריך לדעת שזה לא הבעיה האמיתית, זה רק כיסוי לבעיה האמיתית ביניהם. הבעיה היא חוסר היכולת שלהם לטפח זה את צרכיו של זה. אין בעיה בעצם ההתעניינות וההתערבות בענייני הקהילה, מעורבות יתר לא היא המשפיעה על המערכת הזוגית ביניהם, יתכן והבעיה נעוצה בחוסר התעניינות אישית של הבעל באשתו, או אי קבלת האישה את צרכיו של הבעל במעורבות פעילה בחיי הקהילה.
בנוסף לכך, חשוב לדעת שכאשר ישנם העניינים העיקריים שמביאים לסגירת השידוך, ובני הזוג ממלאים אחד לשני צרכי ליבה- צרכים מרכזיים בחייהם, תחומי העניין השונים הופכים להיות השוליים והדבר הטפל בזוגיות שלהם. שוני זה לא תופס מקום כלל וכלל.
יותר מכך, כאשר ישנה אהבה, הבנה וסלחנות בין בני זוג, תחומי העניין השונים מהווים מקור לחיבור ואיחוד, משום שהאהבה גורמת להתעניינות אמיתית בכל ההיבטים השונים של החיים, כך שבני זוג מתחילים לחלוק יותר ויותר תחומי עניין ביניהם עד שלפעמים הם פתאום מגלים עניין בזה, הם לפתע מבינים את המיוחדות, המורכבות והייחודיות שיש הן בתחום העניין והן במתעניין.
שגיאה בקטע המצורף..ריבוזום
מהותית,ד.
זה כמובן לא משנה.
אבל את צריכה לראות עם הזמן כמה זה באמת מפריע לך. ואולי כבר "לא תראי" את זה.
אני מכיר כאלה, עם הפרש גדול יותר - שמההתאמה והחיבה, כבר "לא הרגישו" אח"כ את ההבדל.
הרצון של בחורה לבחור "מעליה", מוביל, הוא מובן. אבל לפעמים היא מרגישה כך מכח אישיותו - והמראה כבר לא מפריע.
כדאי אולי לנסות עוד - ולראות אם זה ממש מפריע, או כבר לא.
אני בעד ש..אני והוא
גברים יתחילו ללכת עם פלטפורמות ![]()
או שייצרו לבנות עקביםעוגי פלצת
באורך מינוס 
גם אפשרי
אני והוא
משהו שממסיס את המרצפות כשאנחנו דורכות עליהן!בלדרית
״דברים טובים באים באריזות קטנות״...דניאל55
^^^עוגי פלצת
בעלי נמוך ממני ב- 2 ס"מכבכב
אני ממש יכולה להבין למה זה מפריע לך. גם לי בהתחלה זה מאוד הפריע- למשך כמה חודשים טובים- כי רציתי שהוא שיהיה יותר גבוה ממני. חוץ מזה, מההתחלה ברוב שאר הדברים הוא היה יותר טוב ממה שדמיינתי שיהיה בבעלי.
באיזשהוא שלב (עוד לפני החתונה) זה באמת כבר הפסיק להפריע. וכשניסיתי אז, וגם היום, כשאני מנסה לדמיין אותו יותר גבוה זה ממש מוזר ומצחיק אותי לדמיין אותו ככה- נראה לי לא קשור כזה אליו להיות גבוה יותר.
שמחה מאוד שהוא כמו שהוא.
נ.ב- יכול להיות שכאב לך הגב כי ניסית כאילו להנמיך את עצמך- מן אוטומט כזה
יכול להיות.. תודה על התמיכה ממש עזרתם!בלדרית
נראה לי שבעיקר לא רציתי שהוא ירגיש רע.. ובשיחה הוא בכלל לא הזכיר את זה. נראה לי שזה לא משנה לו.
זה גם נראה לי מוזר כי אימא שלי נמוכה בהרבה מאבא שלי, לילדים לא מפריע שאימא יותר גבוהה מאבא?!
לילדים זה לא משנה כלום.ד.
הם רגילים למה שרגילים, ומזהים מי "מוביל" לא לפי הגובה.
לא נראה לי שלילדים משנה מי יותר גבוהכבכב
לא נראה לי שהם מתעסקים בזה יותר מידי. כי אם ככה ההורים שלהם אז הם גדלים לתוך זה, וזה הדבר הכי טבעי בעיניהם.
בשביל הילדים מה שעושה את ההורים לדמויות משמעותיות זה לא איך שהם נראים חיצונית אלא האישיות, האווירה בבית והיחס אליהם.
להבדיל אלפי הבדלות- יש ילדים שגדלים באופן טבעי ונורמלי במציאות שאחד ההורים: עיוור/ נכה (אני מכירה)- כתבתי את זה רק כדי לנסות להסביר שילדים לא מקובעים בנורמות שלנו המבוגרים.
לילדים זה בכלל לא מפריעהכל ממנו
עד שהם בכלל קולטים...
ואם ההורים בסדר עם זה, לילדים אין בעיה עם זה.
זזה כל כך רדודמיסטר דום
שמעו אני מטר שישים הכל כך הרבה פעמים שאנשים מסתכלים עד הגבוה החיצוני ולא על מה שאתה יכול לתת פנימית בעיקר שאחרי שאתה מתחתן אתה כבר לא מסתכל אחרי כמה חודשים על המראה שלו\שלה ואתה פשוט מתאהב בפנימיות של הבן בת זוג שלך מה זה משנה אז הוא נמוך ממך הוא טוב אליך הוא בחור איכותי גבוהה באופי מצחיק שנון חברותי בריא מה זה משנה הגבוה ?! למה זה מפחית ממנו בתור בן אדם ?!
חס ושלום! לא מפחית בשום אופן!בלדרית
מישהו פה רמז משהו כזה? דווקא אמרו שדברים טובים באים באריזות קטנות.
השאלה הייתה אם הגובה משנה.. מבחינה אסטטית יותר. ורגשית.
אוף לא יודעת... בטח הכל עניין של תרבות ומוסכמות של החברה.
זה מעניין שפה אף אחד לא תומך במוסכמות האלה 
פעם אחתריבוזום
נפגשתי עם מישהו שהיה נמוך ממני בטיפ-טיפה. זה לא היה קשור, כך שנגמר מהר, אבל זה אכן הפריע לי קצת כשעמדנו בסמוך בתחילת הפגישה (אח"כ ישבנו). אני לא יודעת עד כמה זה היה ממשיך להפריע אם בכלל, אם כן היה קשור. רק רציתי לומר, שזה נורמלי לגמרי לדעתי שדבר כזה יפריע. כמובן יש לבחון לאור כל שאר הנתונים, כמה זה חזק, האם ייחלש וכו'.
אגב, מישהי כתבה בסוף השירשור - שהיא מכירה מי שנשואה עם בחור נמוך ממנה. אז היא לא נועלת נעלי עקב, וחוץ מזה זה לא אכפת לה. אם היא לא נועלת נעלי עקב, משמעות הדבר שאכן מפריע לה עקרונית פער גובה לטובת האשה, אחרת מה אכפת לה להגדיל את הפער? אלא שלפער הטבעי היא התרגלה. עניין שעקרונית מפריע - יש כאן.
גם חשבתי שלו זה יפריע, זה הפתיע אותיבלדרית
גברים- לא היה מפריע לכם להיות הנמוכים?
נולדנו ככה והיה לי 20+ שנים להתרגלמיסטר דום

חח גם אני רגילה להיות גבוהה.. ובכ"זבלדרית
זה עניןד.
של תחושה שלך, לא של "מוסכמות".
באמת לפעמים זה יכול להפריע לבנות. זה לא "לא-יכול-להיות"..
אבל צריך לראות האם אפשר לגמרי להתעלם מזה, או שזה נעלם מעצמו - לאור הנתונים של הבחור , וה"גובה" האישיותי שלו.
אז מה?הכל ממנו
אני מכירה כמה זוגות שהגבר נמוך מהאישה.
אז האישה לא הולכת עם עקבים וחוץ מזה לא ממש אכפת לה.
נמוך קומה מלא עורמהיוסלה קמצן (קדוש?)
כמעט כל נמוך שהכרתי הוא סבבה של בנאדם
וגם כמעט כל גבוה שהכרתי הוא סבב"ה של בנאדם..אהבת חינם
המ"ה
זה לא נראה לי באמת קשור לגובה 
צודקת אבליוסלה קמצן (קדוש?)
הנסיון היה לנחם ווימבר?
בחיים האמיתיים חשוב השיתוף פעולה הרגש והתמיכהzmil
וההבנה ולא הגובה
אני יגיד לך את האמת !נעמי23
אם זה מפריע לך מנסיוני- אל תמשיכי איתו .
אבל אם את מרגישה שאת לא מסוגלת רגשית ונפשית - תמשיכי איתו כי הוא שלך !
אני אישית - נפגשתי עם בחור שהיה נמוך ממני , ופשוט לא יכלתי להתמודד עם זה שבעלי יהיה נמוך ממני, אפילו בסנטימטר ...רציתי שיהיה גבוה ממני .
ואכן זה מה שקבלתי ב"ה.
ואני חושבת לעצמי עד היום איזה מזל שלא התחתנתי עם הנמוך ממני כי לא הייתי מסתדרת איתו לעולם !
ואני מכירה מישהי גבוהה שתמיד רצתה מישהו גבוה יותריעל מהדרום
לק"י
ממנה.
בסופו של דבר, היא התחתנה עם אדם שנמוך ממנה בכמה ס"מ (היא פשוט לא שמה לב..).
מסתבר שלפעמים לקב"ה יש תוכניות אחרות בשבילנו!
(למען האמת, יכול להיות שבשלב ההוא של חייה זה כבר פחות הפריע לה, ובכל זאת).
זה מוסכמה מוזרה שהגבר צריך להיות יותר גבוה..יעל מהדרום
לק"י
לי לא מפריע שיהיה נמוך יותר, ואם הייתי נועלת נעלי עקב- לא הייתי עושה חשבון לגובה שלו!
מה זה משנה ?batsheva100
![]()
זוג שכנים שלנו - הוא די נמוך והיא ממש גבוההאורין
תמיד זכו להערכתי כי ראו שהדבר הכל כך חיצוני הזה ממש לא מפריע להם. יש להם 3 בנות מקסימות. כולן גבוהות כמו האמא. מזל שהאבא לא גבוה עוד יותר..
את לא צריכה תמיכה,את צריכה בחירה או להיות כמומה אני ומה חיי
זוגות שכן מתחתנים ומתגברים או שזה מפריע לך ובאמת לא בר שינוי,ולחתוך לפני שישברו הלבבות.רק בסדום היו פתרונות לדברים האלה....;) אני חושבת שחש כאן עוד עניין שיכול להפריע,האם העובדה שהוא נמוך ממך גורמת לך להרגיש שהוא פחות גבר,מגן ומסוכך ואת מעליו תרי משמע או שזה הגובה ותו לא.יש נמוכים שהם גבריים ויש גבוהים שאינם...אז יש כמה רבדים ליחס לגובה....בכל אופן שיהיה לך בהצלחה ובחירות נכונות ללא לבבות שבורים...!
כשתמצאי פתרון לבעיהפייגליניזית
צרי איתי קשר![]()
כשאמצא פתרון אני אוציא עליו פטנט..בלדרית
אין לזה פתרון, זה מה שמתסכל.
השאלה היא באמת כמה זה מפריע לנו.
לא משמעותי כל כך, אפשר לאמר.פייגליניזית
לעיתים זה כן, לעיתים זה לא.
אבל תמיד זה נמצא.
שמעי ותחי נפשךצדיק יסוד עולם
בס"ד
קודם לכל, אל תאמרי נמוך אלא קצר. כי נמוך וגבוה זה ברוחניות...וד"ל ואכמ"ל.
ועכשיו יש לי משהו חשוב ליידע אותך: סבא שלי ז"ל היה קצר מסבתא שלי שתחיה ותאריך ימים, אבא שלי קצר מאמא שלי (בשבוע הבא נחגוג להם בעזרת ה' 40(!!!) שנות נישואי אושר.
וכן יש לי כמה אחים שנשותיהם ארוכות מהם...
אז נא לפקוח עין על האישיות והפנימיות ולא על זוטות שכאלו!
ברכה והצלחה והחלטות טובות
חחח.. זה מצחיק להגיד קצר וארוך
אבל אתה צודק!!מחפשתותו
מה שאומר שחלק נכבד מהענייןאורין
הוא הנורמה שהתרגלת אליה. אהבתי..
אני חושב שזה יכול להיות יפה, מכיר כאלהישקו
זה בסדר גם באסטריקס זה ככה
טנגענסאחרונה
עד כאןכְּקֶדֶם
מי יודע כבר כמה קשרים הלב הזה חווה
וכמה אמרו לך שאתה זוהר ושאתה משהו אחר ושהעולם צריך אותך באמת. ואיך זה שאתה כזה כל כך? והלוואי שהרגע הזה אתה ואני לבד יהיה לתמיד. ושאם היה אפשרי הייתי נשארת איתך לנצח אבל אנלא יכולה להקים איתך בית. ועוד אינספור פתגמים מאינספור שהלב שלי נתן להן להיכנס בלי מעצורים. והן הביטו ברהב ונגעו בקצהו ונחרדו ונעלמו.
ולהבדיל גם קשרים עם חברים טובים מאד שהחליטו שדיי.
אה וגם הוא, שאמר לעולם דיי. גם איתו רציתי להגיע הכי רחוק שיש יותר מהכל וגם אתה מתי שככ התקרבתי אליך טרקת לי את הדלת בפרצוף. כמו כל האחרים.
ואולי אני באמת תמים ונאיבי אולי לא הרגשתם אליי כמו מה שאני הרגשתי ומרגיש אליכם עד היום. אולי באמת ניצלתם כל רגע אתי רק כדי לחוות עוד קצת , כמה שמתאפשר.
אבל הגיע הזמן שלי. שעכשיו אני איעלם.
הגיע הזמן שאומר לעולם - דיי.
התוהו קדם לעולם.
נוגע, לא נוגע
עצוב וכואב לשמוע
קצת מניסיון, יש אנשים שהעבודה הרוחנית שלהם זה להסתנכרן עם העולם וללמוד להתהלך בו. ואם זה מנחם, אחרי העבודה הזאת אתה מרגיש אחרת, טוב יותר ורגוע ושליו, ושלם עם עצמך.
שתרגיש טוב במהרה בעז"ה, ותמצא את מקומך ואת רעייתך
נעמת לנו… חבל שאתה מחליט לעזובפ.א.
וואלה לא קלטתי שזה שרשור פרידהadvfb
כתיבה יפהאדם פרו+
כואב ממשארץ השוקולד
חבר יקרכל היופי
עוד לא הגיע זמנך להיעלם.
הלב שבע אכזבות אבל יום אחד יהיה טוב יותר ותמצא את מקומך.
הסימן הכי טוב בעיניי לטוב ולכנות - הוא אנחנו עצמנו.
האם אתה מרגיש טוב ואהבה כלפי אחרים?
אם כן, בוודאי שיש עוד כמוך שאינם רק נצלנים.
כל אחד מאיתנו מסתובב בעולם הזה עם שריטות וקשיחם משל עצמו, החיים מורכבים ללא ספק.
אבל יש ויהיו רגעי אור.
אנחנו נוטים להבליט את החושך כי הטוב הוא המובן מאליו, כי אנחנו בנויים להתגונן מהרע.
אבל מה שזה אומר בתכלס, גם אם לא תמיד מרגישים ככה, שהטוב הוא הרוב. מקיף אותנו בלי שנרגיש.
מותר ליפול לתהומות, זה בסדר להרגיש, אבל לזכור שיש אור בקצה, שהנפילה הזו לא תהיה לנצח.
חולה עליךךךadvfb
אחלה כתיבה
הצורך לשים גבולות הוא צרך הכרחי.
לאחרונה באמת עלתה התובה שזה גם נותן קרקע פוריה לדברים שיצמחו ויפרחו.
יש שני צדדים יראה ואהבה.
היראה שמתבטאת בשימת גבולות והיא נותנת בסיס יציב.
על גבי הבסיס היציב אפשר לפתח ולהצמיח כל פעם את האהבה.
אז בהחלט - די! שמים גבולות! מתוך כך בעזרת ה' הרבה שפע ברכה והצלחה!!
בהצלחהברוקוליאחרונה
זה נהיה טרנד?הפי
לדבר עם בחורה ולברוח?
2 נשים שלוותי השבוע היו מפורקות מבכי עד כדי מצב של חולי.
אם אתם לא מתכוונים לצאת לדייט תגידו את זה מראש
ולא ברור לי איך גבר שמגדיר את עצמו דוס עושה שטויות כאלה.
ובעצם דוס או לא לא מתנהגים ככה
לא סתם שולחים הודעות בוואצפ לבחורה שהעבירו לך את המספר בשביל שידוך ..ואז בורחים .
איך זה גורם לשדכן גם להרגיש?
ולא סתם קובעים עם בחורה דייט ומבטלים באותו יום
שלא נתחיל לדבר על שגרירים/ שליש/ וחבריו
ששם בכלל פותחים הודעות מדברים ואז יום אחרי נעלמים .
מדוע?
אני תמיד אומרת אף בחורה לא כועסת שלא רוצים אותה בחורה כועסת כי הראו לה שרצו אותה (בואי נקבע דייט )
ובסוף הלכו בלי הסבר בבום
אני כבר התרגלתי לזה שיש כאלה שדיבורים לחוד ומעשים לחוד ..
ואני אומרת את זה בכאב אם אדם בוחר להתנהג ככה או ניצלתי.. עוברת הלאה ..
אבל לא כולן לוקחות את זה ככה
יש בנות שלא רוצות לשמוע על דייטים בזמן הקרוב בגללכם..
באמת קחו אחריות.
גוסטינג זה גועל נפש
אתם גועל נפש
השרשור מופנה לאדם שבורח/ מבטל דקה 90 בלי לזכור שיש צד שני לסיפור.
אדם אשר לא יודע לבטא את רגשותיו ..
נכון לא תמיד אפשר להביע מה אתה מרגיש אבל אפשר שיהיה לך עמוד שדרה . אל תגיד סתם דברים .. מזה??
(אפילו הודעת נימוס יהיה מתאים .. מצטער על הזמן שלך.. בכל זאת אני חושב שלא מתאים .קשה?
אפשרי גם אם לא מסתדר הכל בסדר .מידות יש פה צד שני לעזאזל
דרך ארץ
כנל הפוך!! כלפי גברים
יש לי בכלל סיכוי?מה כבר ביקשתי
אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...
לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.
עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).
הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.
זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".
מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."
וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?
זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...
קלעת בולמה כבר ביקשתי
היא אמרה על עצמה שהרגש שלה לא נמצא איפה שהיא מצפה שיהיה ושהיא מאוד מקווה שיתפתח, ככה שכנראה באמת זה שלא היה שם שינוי משמעותי היה הטריגר העיקרי להיפרד. היא דיברה עם מישהי שהדביקה את החוסר התקדמות ברגש בהובלה שאולי חסרה מצידי, וזה היה נראה שהיא קצת נתלתה בזה בשביל לתרץ למה היא רוצה לסיים. בזמן הפרידה נאמרו הרבה דברים שאני כבר לא ממש זוכר, והאמת שמעדיף כבר לשכוח... 
בעז"ה שבקרוב ממש נזכה למה שאתה מתאר ושבנתיים אצליח לחיות באמונה ובביטחון...
מכיוון שאינני ראוי להיות הגאון של הדור,חסדי הים
אני חייב להתחתן עם אשה שתהיה מוכנה לגדל את גאון הדור הבא.
"יִבְחַר לָנוּ אֶת נַחֲלָתֵנוּ אֶת גְּאוֹן יַעֲקֹב אֲשֶׁר אָהֵב סֶלָה".
תודהנוגע, לא נוגע
שדכנים לחוצניקים ודומיהםTachyon
האם מישהו מכיר שדכנים לחוצניקים או בכללי אנשים שיכולים מצד אחד להיות מאוד דוסים ומצד שני מאוד פתוחים לעולם?
אתה יכול לפנות אלי במסר (לא בשיחה אישית) ואתן לךחסדי הים
אשמח גם
ראומה1
התחתנתי לתוך קהילה של חוצניקים רווקיםתמיד בבטחה
אז מוזמנים לפנות ואני אנסה לעזור 
פניתי
ראומה1
יש קהילה של חוצניקים רווקים כאן? סקרנת...מתוך סקרנות
JLICתמיד בבטחה
תודה, מכיר קבוצת ווצאפ שלהםמתוך סקרנות
יש להם גם קהילה פיזית?
בוודאיארץ השוקולד
מעניין, טוב לדעתמתוך סקרנותאחרונה
תודה רבה! אם יש עוד איזה שדכנים מאזור בית שמש?Tachyon
יש בתחתית רשימת השדכנים בשרשור הנעוץלגיטימי?
כמה שדכנים ומיזמים.
כדאי להסתכל לדעתי גם על האתר SAYS.
בהצלחה
הייתי מחפש באינטרנט על JLICארץ השוקולד
ראיתי עכשיו זוג בדייטהפי
הבחורה כמעט מתעלפת מקור
והבחור מדבר על מטבע ביטקון או משו כזה..
הבנת מה אני אומר?
אחי , היא בעולמות עליונים
ביטקוייןמשה
זה באמת מקום לרחף בו.
כמה קשה לומר קר לי?בחור עצוב
בנות תמיד צודקות ובנים תמיד טיפשים וחסרי תשומת לבצדיק יסוד עלום
יותר קשה מלאכול סרטים אחר כך שהוא לא שם לב אלייךיוני.ו.
מה שבטוח.
ושאף אחד לא שם לב אלייך, ולכן את חותכת מעוד אחד ועוד אחד למרות שהייתם יכולים להיות מאוד מתאימים.
תאמיני לי תלמדי הרבה יותר על הבחור אם תחליטי להגיד שקר לך ולבחון את התגובה שלו, מאשר להחליט לבחון אם הוא שם לב שקר לך בכלל מלחתכילה.
בכלל הגישה הזאת היא פוטינציאל להיות כדור שלג מתגלגל לחיי זוגיות מתסכלים.
הוא נדרש לעבוד על עצמו לשים לב יותר לדברים שמפריעים לה בדיוק באותה מידה שהיא נדרשת לעבוד על עצמה להרחיב את תחומי הביטוי וההבעה שלה מולו.
ברור שהיא צריכה להגידהפי
הצעתי לכמה בחורות את המעיל שליבחור עצוב
נראה לי שזה בסיסי להיות רגיש למזג האווירadvfb
כדאי שיהיה תשומת לב מצידוארץ השוקולד
אבל אם היא לא יודעת לומר שקר לה זה גם בעיה.
ולגבי עצם המקרה, אולי גם לה היה מעניין ממש שהיא לא שמה לב לקור.
חחחח לא נראליהפי
אני צוחקת כי עכשיו שעה אני אומרת לחברה די קר לי בואי לאוטוו כבר
פתאום דוכן של תכשיטים סייל כל הדוכן
מה לא ניקח????
והיא כולה עלק קר לך
הורידה לי את החשק לא לקחתי .
סתם פשוט היה יש ים אנשים
קיצר יש משהו שמעניין לך פחות קר
אבל בדייטים לי ספציפית קפוא
ואני חופרת לבחור שקר לי!
הוא לא יכול לפספס את זה
אז תקבעו מראש במקום סגורבחור עצוב
ואי אני חושבתהפי
שהתסכול הכי גדול שלי בדייט היה שנכנסו למסעדה ואז גילנו שאנחנו בטעות בחלק החיצוני שלה אומנם מקורה אבל חיצוני היה שם קור בלתי נסבל.
שזה קטע זה יחסי כי עם גברים קפוא לי רצח
ועם חברות שלי חם לי כל הזמן המזגן על חום דולק
אז אפשר לעבורבחור עצוב
זו לא בושה לומר לבחור שקר לך ותשמחי לעבור.
בסוף המטרה שלו שיהיה לך הכי נוח בעולם כדי שתוכלי להביא את כל כולך לפגישה( וגם להיפך כמובן).
אני אישית הייתי שמח אם מישהו תאמר לי מה יגרום לה להרגיש טוב יותר.
ברור שאמרתיהפי
סוף טוב הכל טוב?בחור עצוב
יש כאלו שמתפדחות לומר וסתם סובלות.
אפשר להגיד בטל ומבוטלהפי
לא הבנתיבחור עצוב
מסכיםארץ השוקולד
אולי זה דייט בין הראשוניםמישהי נשואה
והיא עדיין התפדחה להגיד
אני מקווה שבהמשך היא תגיד שקר לה
מזכיר לך משהו?אריק מהדרום
את ההרצאות בנושא כלכלה שהיית נושא בפני😂יעל מהדרום
אשה היא לא יועץ השקעותבחור עצוב
אשה היא אכן לא יועץ השקעותאריק מהדרום
זה נושא מספיק חשוב כדי שלפחות תהיה לכם ראיה משותפת לגבי איך נכון להשקיע.
המצב שבו צד אחד משקיע כראות עיניו בכל מיני השקעות וצד שני כלל לא מעורב זה המצב הנפוץ אבל הוא מאוד לא בריא בעיקר בעיתות משבר שבו צד אחד יקבל תרעומת על ההשקעות הגרועות שלו.
וגם איך בן אדם משקיע אומר הרבה מאוד על הנפש של בן האדם ועל איך הוא רואה את העתיד שלו ושל משפחתו.
זה לא אומר שצריך לאכול לה את הראש על זה בפגישותבחור עצוב
אכן לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכלאריק מהדרום
אם מישהו אחד אחראי על שטיפת כלים, זריקת זבל או ספונג'ה זה לא נורא כל כך אם הפרטנר לא יהיה לו מושג בנושא.
אבל בנושאים כמו ניהול ההון המשפחתי וחינוך הילדים זה מאוד קריטי ששני ההורים יהיו אחראים ביחד.
וזאת כי שני בני הזוג מוציאים ומכניסים (בדרך כלל) ואם לשניהם יש מטרה לחסוך להון עצמי לבית או לחתונות ובר מצוות לצורך העניין לא הגיוני שאחד מבני הזוג על דעת עצמו יחליט להוציא יום אחד הכל על ביטקוין כי הוא ראה טיקטוק ששכנע אותו זה הדבר הנכון.
אתה יודע שזה בערך מה שקרה בקיבוציםמשה
השקיעו שם בכל מיני שטויות כל מיני אנשים שעבדו בגזברות. חלק קטן הצליח והתעשר (ואז הקיבוץ לא התלונן...) וחלק גדול פשטו את הרגל.
אני תוהה אם מספיק ששני הצדדיםארץ השוקולד
רואים עין בעין ביחס להוצאות וחסכונות, גם אם אחד הצדדים לא מתעסק באופן ההשקעה?
מה דעתך על זה?
המצב הנפוץאריק מהדרום
בשאלות הגדולות של החיים, עם מי להתחתן, כמה ילדים להביא, איפה לגור, איך לחנך את הילדים, במה לעסוק, צריכה להיות החלטה משותפת או לפחות מעורבות אחראית לדרך, גם בבניית ההון המשפחתי זו החלטה מספיק קריטית בחיים כדי לפנות לזה זמן איכות לדבר על העתיד הפיננסי שלכם.
אם תרצהאריק מהדרוםאחרונה
תוכל להשוות את זה לזוג שצד אחד מעורב בחינוך ילדים עד לשד עצמותיו והצד השני לא יודע איפה הילדים לומדים, לא מה הם לומדים, לא איזה כיתה, לא אם מישהו מציק להם בהית הספר, הוא בקושי יודע כמה ילדים יש לו ואם בכלל ומה השמות שלהם, מתי בר מצווה, לא מעניין אותו כלום בחינוך ילדים.
אז בפיננסים זה המצב הנפוץ.
ברור שמספיקברגוע
חחח גדולהפי
אוחזיויק
הרהורים בעקבות שירשורים: למי לדעתכם יש יותר סיכוי?יוני.ו.
ולמה
1. "לא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "זאת הסיבה שהפכתי להיות פריק/ית ומוזר/ה" >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"
2. "אני פריק/ית ומוזר/ה" >> "זאת הסיבה שלא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"
נגיד שאלו שני סוגי האנשים. שניהם לא אידיאלים, אבל כנראה יותר נפוצים מהסוג האידיאלי, אז תנסו להתייחס אליהם, ולא לשבור לסוג שלישי. אם תקלטו את הלך הדברים תגלו שיש הרבה פחות מקום לקטנוניות.
(חסכתי את הניסיון לעדן/ פוליטיקלי קורקט למינהם)
מסכים ומחזקאביעד מילוא
אבל זו התבוננות חיצונית צריך לשבור את הסטיגמות
אתה מה זה צודקadvfb
גם בהתחלה זה עלה לי, אבל אולי זה רק עניין של ניסוח.
אם מדברים על שורש העניין אפשר למצוא בדילמה הזו עקרון שהוא אמיתי ולא חיצוני.
לא הבנתיהרמוניה
למה שיהיה הבדל אם לשניהם המסקנה השווה היא- "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה" ?
לראשון יש יותר סיכויadvfb
הוא מגדיר את עצמו כנורמלי חוץ מהעובדה שהוא לא מצליח במערכות יחסים, לכן הוא יכול לבודד את חוסר ההצלחה בתחום הזוגי ולהבין שזה לא צובע את כל האישיות שלו. ככה הבטחון העצמי עולה וכך גם המסוגלות שלו לפתור את הבעיה עולה.
בסוג השני יש בעיה בהגדרת הזהות האישית והערך העצמי. הטיפול הוא בהכרח שורשי.
תלוי ביחס בין כמה שהוא חושב שהוא פריק ומוזרנוגע, לא נוגעאחרונה
לבין כמה שהוא באמת
שוב נר בלי ביתאנונימיכלשהו
כל משב רוח מכבה אותו. נשארה רק פיסת שעווה חסרת צורה.
בעז"ה שנה הבאה 'נר לבי בית'חסדי הים
לפעמים רק צריך להחליף כמה אותיות בראש, כמו הדוגמה המפורסמת 'מחשבה-בשמחה'.
בעז"ה בקרוב ממש!
היום זה עדיין "זאת חנוכה" וההשפעה עדיין קיימתנפש חיה.
אפשר עדיין להתפלל ולבקש ליד החנוכיה אפילו שהיא כבויה
בע"ה
לשנה הבאה נר איש וביתו
מתוך בריאות ושמחה#
רק לומרנגמרו לי השמותאחרונה
שהתפללתי עליך לישועה שלמה ב"ה.
ניכר שאתה עובר קושי מאוד גדול, תקופה ממושכת
מקווה שאתה מוצא גם בחיים האמיתיים כתובת מיטיבה שתעזור לך ותלווה אותך דרך קושי זה
חזק ואמץ
ב"ה שתראה אור גדול במהרה ממש
"קווה אל ה'
חזק ויאמץ ליבך
וקווה אל ה'"