תודה ליהודה פ. שהציע...
שם:
גיל\כיתה:
לאלו שמתמודדים בחידו(לא חובה): מחוז:
ספר אהוב בתנ"ך(רצוי גם להסביר מדוע):
דמות אהובה\מוערכת בתנ"ך (רצוי גם להסביר מדוע):
למה אני אוהב\ת ללמוד תנ"ך?
למה החלטתם לגשת לחידון?
תחביבים:
אחר: (מי שרוצה)
תודה ליהודה פ. שהציע...
שם:
גיל\כיתה:
לאלו שמתמודדים בחידו(לא חובה): מחוז:
ספר אהוב בתנ"ך(רצוי גם להסביר מדוע):
דמות אהובה\מוערכת בתנ"ך (רצוי גם להסביר מדוע):
למה אני אוהב\ת ללמוד תנ"ך?
למה החלטתם לגשת לחידון?
תחביבים:
אחר: (מי שרוצה)
שם:תהילה
גיל\כיתה:עולה ליב'
לאלו שמתמודדים בחידו(לא חובה): מחוז:ירושלים
ספר אהוב בתנ"ך(רצוי גם להסביר מדוע): בראשית- הוא לימד אותי המון..
דמות אהובה\מוערכת בתנ"ך (רצוי גם להסביר מדוע): נחמיה- איש אמת שגם דואג לעמ"י - כואב לו שהם חוטאים וגם שירושלים לא בנויה והוא עמל בשביל לשנות את זה גם כשלא מעריכים אותו ואפילו מסכן את עצמו.. אכפת לו מכל יהודי שיקיים מצוות ואפילו כשזה נראה חסר סיכוי הוא מצליח להחזיר את העם בתשובה.(ובשביל זה הוא צריך לנסות שוב ושוב) והוא לא מתחמק מלעשדות את מה שצריך אלא פועל לפי האמת כל הזמן- גם כשזה גובה ממנו מחיר כבד...(הסתכתסכות עם החשובים שבעם, עם צרי יהודה ובנימין-עד כדי סכנת חיים ועוד.. מה שבולט בכך שהוא כל הזמן מבקש מה' שיזכור את כל מה שעשה..)
למה אני אוהב\ת ללמוד תנ"ך? זה דברי אלוקים חיים ואפשר ללמוד מזה המון. כל מה שלומדים אפשר למצוא יותר - זה מדהים.
למה החלטתם לגשת לחידון? ראיתי את החידון והתלהבתי.. בסופו של דבר גם המשכתי שנה נוספת כי ראיתי שזה ממש עוזר לי ללמוד ולהתקדם בתנ"ך ואני חושבת שהחידון הוא אמצעי ללימוד תנ"ך ולבקיאות בו בצורה מאוד טובה ובקיאות בתנ"ך זה מאוד חשוב בשביל ללמוד כל ספר מאוצר הספרים היהודי וגם חשוב כשלעצמו..
תחביבים:לטייל, לכתוב, ללמוד תנ"ך (ברור) ודברים אחרים (בעיקר ספרי קודש אבל גם חול)
שם: יהודה
גיל\כיתה: עולה לי"ב (17 וחצי למתעניינים..)
לאלו שמתמודדים בחידון(לא חובה): מחוז: ת"א(לא מרכז!)
ספר אהוב בתנ"ך(רצוי גם להסביר מדוע): שמואל בעיקר כי כולו אקשן ומלמד הרבה אותי
דמות אהובה\מוערכת בתנ"ך (רצוי גם להסביר מדוע): דוד יודע שהוא מלך וצריך לברוח להגן על עצמו
למה אני אוהב\ת ללמוד תנ"ך? מלמד לחיים הספר שלנו ו..
למה החלטתם לגשת לחידון? חבר שלי התמודד בט ובאתי לעודד אותו במחוזי והתלהבתי ממש וניסיתי ונהנתי מכל רגע כמעט
תחביבים: וואי כדורסל מחשב תנ"ך לקרוא מלחמות ומחתרות לכתוב ולצייר
אחר: (מי שרוצה) הצלחה למתמודדים וגם שקשה כדאי להמשיך ולהאמין ולא להכנע לירידות של אחרים(קרה לי וחברים החלישו אותי ולא נכנעתי להם)
בס"ד
שם: רחלי
גיל\כיתה: עולה לכיתה י' (עוד כמה חודשים בת 16..)
לאלו שמתמודדים בחידון(לא חובה): מחוז: מרכז (מחוז ענק!!!)
ספר אהוב בתנ"ך (רצוי גם להסביר מדוע): כל פעם ספר אחר..בעיקר משלי וקהלת- ספרים מלאים בדברי חכמה!
דמות אהובה\מוערכת בתנ"ך (רצוי גם להסביר מדוע): יהונתן..כי הוא התנהג כ"כ באצילות כלפי דוד ובכלל אני אוהבת את כל ההתנהלות שלו..
למה אני אוהב\ת ללמוד תנ"ך? כי זה הבסיס שלנו וגם זה ממש מעניין.
למה החלטתם לגשת לחידון? שתי סיבות- אני אוהבת תנ"ך וגם מגיל 10 בערך כולם משכנעים אותי לגשת..
תחביבים: לשמוע שירים, לערוך סרטים וכל מה שקשור בזה, להיפגש עם חברות, לשחק עם אחיינים שלי ולטייל.
אחר: (מי שרוצה) שיהיה ב"הצלחה לכוווווולם בהכל (:
גיל\כיתה: עולה לי"ב
מחוז: דרום
ספר אהוב בתנ"ך(רצוי גם להסביר מדוע): ישעיהו .אני מאוד אוהבת את הצורה של הנבואות שלו,וזה מרגש אותי ללמוד את הספר הזה,ולא משנה כמה פעמים כבר למדתי. גם חלק מספרי תרי עשר אני אוהבת בגלל הסיבה הזו.
דמות אהובה\מוערכת בתנ"ך (רצוי גם להסביר מדוע): קשה..יש כמה. יהונתן בן שאול- בגלל חברות האמת שהייתה לו עם אדם שעתיד לקחת ממנו את המלוכה. ירמיהו -שלא אהב ולא רצה את השליחות שלו, שהתנכלו לו,לעגו לו וניסו להרוג אותו ובכל זאת המשיך בשליחות שלו והמשיך לאהוב את עמ"י. אברהם- בגלל האמונה הגדולה ומידת החסד הגדולה.
למה אני אוהב\ת ללמוד תנ"ך? בגלל השפה המיוחדת שבה התנ"ך כתוב,בגלל שזו האמונה שלנו וההיסטוריה שלנו ובגלל שאי אפשר אף פעם לדעת את זה 100% -בכל פעם שלומדים מגלים דבר חדש או רואים באור שונה ,גם אם לומדים אלפי פעמים . (אמנם יש עוד מקצועות כאלו- אבל בתנ"ך זה יותר מורגש )
למה החלטתם לגשת לחידון? זה מדרבן ללמוד תנ"ך טוב יותר, ואני גם אוהבת כשיש לי אתגר ומטרה לעמוד בה.אמנם הלחץ נוראי לפעמים אבל זה שווה את זה,שווה את הידע. גם יש תמיכה גדולה מצד הסביבה (המשפחה ובית הספר).
תחביבים: לנגן קצת,לקרוא (כמעט כל דבר),לכתוב,ללכת, וללמוד (לא לבגרויות!).
אחר: אחרי אחד החידונים שהשתתפתי בהם, אחד המורים שלי אמר שזה לא חשוב באמת באיזה מקום זכית וכמה הריעו לך ,מה שחשוב הוא הידע שקנית בגיל הזה שיישאר איתך עוד הרבה שנים ,כמו שכתוב: "אלישע בן אבויה אומר: הלומד ילד למה הוא דומה, לדיו כתובה על ניר חדש. והלומד זקן למה הוא דומה, לדיו כתובה על ניר מחוק." (אבות ד כ)
לא העפלתי לשלב פומבי, כמו רוב המתמודדים. כמעט כולכם לא תהיו חתני תנ"ך עולמיים. וגם מי שכן יצטרך לקרוע את עצמו בשביל זה. בכל זאת, לא מתחרט על הדרך שלי בחידון. למה? לפני כשלוש שנים התחילה מהפכה בקרב מתמודדי החידון, ו... הם התחילו להכיר אחד את השני! ומה יש לומר, מתמודדי חידון התנ"ך הם נוער איכותי ביותר שאני גאה להיות חלק ממנו. אני ממליץ להשתתף בחידון ולו בשביל להתחבר לאנשים המדהימים האלה.
בקבוצה הזאת רוב האקשן קורה. כאן תוכלו להתעדכן לגבי החומר לחידון, תוכלו להכיר חידוניסטים אחרים, ואפילו להגיע לאירועים פיזיים עם חברים מהחידון!
אני ממליץ במיוחד (מי שמזהה מי אני, תתעלמו משם המשתמש. הוא מלפני כמעט עשור)
למישהו יש טבלה של ביטויים תנכיים דומים ושיטות לזכור אותם?
תודה נהרה(שם בדוי)
האם השתתפות במחנה לפני החידון העולמי היא חובה?
הבן שלי מתלבט אם להתחיל ללמוד בגלל שלא מתאים לנו מחנה מעורב...
יש תקדים למישהו שלא השתתף במחנה?
בפועל יש תקדים שנתנו לצאת באמצע המחנה אחרי הפעלת לחצים כבדים של ההורים
אבל לא הייתי בונה על זה
מי אמר למי:תנו לה את הילוד החי והמת אל תמיתהו
מי אמרה: "אל תראי כי גם זה לך בן?"
לעבור ולהכות את בני עמון, אבל אני לא בטוח...
מי מצטט בדבריו נבואת נביא לכם ישראל עם שמו, "...היה ניבא בימי... לכן..." ?
(נדמה לי שזו אחת הפעמים הבודדות בתנ"ך, אם לא היחידה, שיש ציטוט ישיר עם שם הנביא...)
למי שלא מכיר את הפורמט:
אחד שואל שאלה, ואז הבא בתור עונה את התשובה (לא בכותרת! למניעת ספויילרים) וכותב שאלה משלו, הבא אחריו גם עונה, ושולח שאלה חדשה.
וכן הלאה וכן הלאה.
אתחיל:
מי כונה "לוטש כל חורש נחושת וברזל"?
תובלקין
מי ביקש סליחה על חטא עתידי?
(שאלה ששאלו אותי בזמנו)
מי כונה איש האדמה?
נוח
מי מצא את היֵמים במדבר והיכן מצאם?
ומי הזכיר בדבריו "זרע חומר"?
באיזה ספר לא נזכרת המילה ׳אמונה׳: ישעיהו, יחזקאל, דברים, שמות?
מי שעונה על השאלה שואל שאלה חדשה ~
מתחילה במשהו יחסית קל
מי היכה בבזק עשרת אלפים איש?