כ"ט בתשרי תשס"ט 20:16

חייבת עזרה דחוף!!

בני המתוק מגיע כל יום מהמעון לקראת השעה 4. הוא קצת משחק עם עצמו, קצת מטפס על כל דבר אפשרי וכמובן- קצת מתבכיין. ואז עולה לי השאלה: מה עושים??? מצד אחד, לא רוצה להחזיק על הידיים- אין לי כח וגם לא רוצה שיתרגל.. מצד שני, איך אפשר לשחק איתו? הוא לא מתעניין עדיין בסיפורים (קצת משחקים עם בובות אצבע.) וכשאני מביאה לו משחק הוא קצת מכניס לפה ושוב מתבכיין.

בקיצור- איך משחקים עם תינוק בן 9 חודשים??

אני נואשת..

כ"ט בתשרי תשס"ט 20:44
הנה...אנונימי
קודם כל חום ואהבה זה בטח הכי חשוב
נראה לך נצח אבל הזמן טס ובפרט בנים מהר מאוד כבר לא מתחבקים וכו' החום שהוא יקבל עכשיו זה רק רווח נטו.

עכשיו זה באמת משחק שאת יותר משקיע מאשר הוא משחק לבד
לגו גדול - מגה בלוקס
קוביות, בהחלט יכול להתחיל לשים קוביה אחת על עוד אחת, בכל אופו עיקר המשחק הוא שאת תבני והוא יפרק, זה תהליך חשוב בהתפתחות, קודם הם לומדים לפרק ורק אח"כ לבנות

אפשר להתחיל עם להכניס צורות כמובן שבהתחלה את ביחד איתו מכניסה.

חיות קופצות זה הגיל, ללמד אותו לסגור ואת כל פעם פותחת לו, יש כאלה שממש קל לפתוח, אולי אפשר לקנות שני סוגים.

כלי המטבח פלסטיקים למיניהם ישמחו אותו ויעסיקו אותו לא יאומן כמה, אני מקדישה בכוונה מגירה נמוכה .

סיפור בגיל הזה זה ספר עם תמונות מאוד ברורות וממש קצת תמונות בעמוד עד כדי תמונה בעמוד.

משחקים עם צלילים זה כיף עולמי, כמובן משחק עמיד וכפתורים מספיק גדולים.

שיהיה בכיף
כ"ט בתשרי תשס"ט 21:06
בגדר הצלה!!אנונימי
ממש תודה, נתת לי המון כיוונים. הרגשתי כבר ממש אם מזניחה מרוב חוסר סבלנות בעקבות חוסר ידע מה לעשות.. זה בן בכור..

שנה טובה
כ"ו בחשוון תשס"ט 00:23
בשמחה אנונימיאחרונה
כ"ט בתשרי תשס"ט 21:46
דווקא יש הרבה משחקים שאפשר לשחק עם חמודי בן 9 חודשים.
* משחק קוקו -כמובן שזה מעורר הרבה צחוק וכיף גם אצל האמא ובכלל זה תמיד כיף לראות את הקטנים האלה כל פעם מחדש מופתעים.
* סבתא בישלה דייסה ועוד כל מיני שירי ידיים וחלקי גוף שזה כולל גם ליטוף וגם נישוק.
בכלל כל משחק שכולל מגע עם הילד בגיל הזה הוא טוב.
ולמה לא להחזיק על הידיים -מגע ובמיוחד בגיל הרך ובכלל בכל גיל יש את הצורך במגע-זה מקון לגוף.
*אפשר לשבת איתו על השטיח\פעלולון ולפזר כל מיני משחקים וגם זה מאפשר לו את הקירבה הפיסית אליך,והוא יכול לזחול אליך ולשבת עליך ולטפס עליך-כיף נורא.
*בחוץ-אפשר להתנדנד על נדנדה מתאימה לתינוקות
לשחק בחול
קצת להתגלש
טיול בעגלה לראות מכוניות נוסעות ואטובוסים ומשאיות זה עוד יותר טוב,כלבים חתולים,ציפורים,פרחים וכו'.
מקווה שתצליחי לזרום ולהוסיף מהמעיין שלכם האישי.תיהנו.כל טוב.
כ"ט בתשרי תשס"ט 21:50
הקטן רוב היום במעון, בלי חום ואהבה של אמא. אם תחזיקי אותו הוא לא יגדל להיות מפונק, ולא ירצה שתחזיקי אותו בגיל שלושים, אז אל תחששי שהוא יתרגל.
וסליחה שוב, אבל בן 9 חודשים לא 'מתבכיין'. הוא בוכה או רוצה משהו.

בגיל שנה הוא ישחק יותר לבד ובגיל שנה וחצי ירצה יותר את אבא או מישהו אחר, פחות אמא.

תהני ממנו כשהוא קטן וכולו מתיקות ורוך ולומד צעדים ראשונים בחיים! לא רק מותר להנות ממנו, אפילו מומלץ! יהיה לשניכם כיף אם תחשבי על זה ככה. הרבה הורים מרגישים ש'פספסו' את הילדות וההתחלות בחיים של הילדים שלהם, כי היו כל כך עסוקים ששכחו להנות מהם. תהני במיוחד כשהוא הראשון ואת לא צריכה להקדיש תשומת לב לאחר.

אפשר להרים אותו ובגיל הזה זה לא פינוק אלא צורך נפשי מאוד בסיסי.
להרים ולשיר לו,
לרקוד אתו,
להראות לו תמונות ברורות ופשוטות ולהגיד 'זאת פרה' ולהדגים איך היא גועה וכך עם שאר החיות,
לצאת אתו לטיול בחוץ (גם את תהני מההתאווררות),
בועות סבון,
אמבטיה עם צעצועים ולמרוח אותו בשמן/קרם אחר כך (עיסוי קליל),
ועוד כפי שאם ל5 הציעה.

כשאת אתו, תהיי *אתו*. זאת אומרת, אל תחשבי על הלחץ בעבודה/לימודים, הכלים בכיור, כביסה וכו'. תחשבי רק עליו וכמה שהוא חמוד ותהני ממנו. זה מה שנקרא 'זמן איכות'. קטנטנים יודעים מתי אמא עושה 'כאילו' היא איתם אבל בעצם היא שקועה בלחשוב על משהו אחר. זמן איכות אמיתי יחולל פלאים.

עוד חשוב לזכור שלאמהות תמיד, אבל *תמיד* יהיו רגשות אשם, וכן שאת ממש ממש חייבת לדאוג לזמן איכות עבור עצמך כל יום. זאת ממש חובה בכדי שתשמרי על שפיות וכדי שתהיה לך סבלנות לאחרים.

באמת קשה עם הראשון כשצריך להתרגל לטיפול בתינוק ולדאוג לצרכים שלו.
ב''הצלחה
ל' בתשרי תשס"ט 14:48
משחקיםאנונימי
הבת שלי קצת יותר קטנה מאד אוהבת משחקי ידיים (סבתא בישלב דייסה,בוא אליי פרפר נחמד, 5 אצבעות יצאו לטייל וכ"ו) חיות קופצות שהאחים פותחים לה והיא יודעת רק לסגור,מגדלי קוביות שמפרקים..וכשאני עסוקה עם הגדולים מצאנו לה מגירה שאנחנו מרשים לה לפתוח ולהוציא את כל הכלי פלסטיק שלנו (_וזה מעסיק אותה הרבה זמן)הם מאד אוהבים להוציא ולהכניס דברים בגיל הזה...
א' בחשוון תשס"ט 07:31
אני לא אומרת שזה קל
אתיופיות נושאות את תינוקן כל הזמן ואכן התינוקות שלהם רגועים הרבה יותר ולא צרחניים בכלל
א' בחשוון תשס"ט 17:39
ואין קשר שפתי עם הילד.
אני בעד לקחת ילד על הידים הרבה,לא כשבוכה דוקא, אלא כשרגוע.
לשחק ולשיר איתו שירי תנועות .אבל ברור שלא כל הזמן על הידים.
אפשר לגוון לו פעם במיטה, קצת בפעלולון, כל פעם בפינה אחרת.
א' בחשוון תשס"ט 19:00
התינוק רגוע מעצם העובדה שהוא כל כך קרוב לאמא. כשנושאים במנשא יש 2 ידיים משוחררות. אי אפשר לבשל, אבל אפשר לסדר, לכתוב, לקרוא, לשטוף קצת כלים, לכבס-לתלות-להוריד-לקפל כביסה וכדומה. תינוק, גם על הגב, לומד מהתבוננות במה שאמא עושה, רואה דברים מזוית שונה, שומע את אמא מדברת, שומע את החברה עונה ורואה את שפת הגוף שלה.
לשאת אותו זה לא תחליף למשחק אתו, אבל זה ממלא את הצורך של הילד במגע, קרבה, והרגשת בטחון, וממלא את הצורך של האמא לעשות דברים אחרים ולשמור על פרק כף היד...
אפשר לשאת גם כשעושים קניות (לא של בגדים...) או בדרך לגן שעשועים.

אני מאמין- אולי שעה-שעתיים של נשיאה במנשא זה פתרון טוב עבורך? תנסי. תמצאי דברים שתוכלי לעשות כשהוא במנשא ותראי שהוא יהיה רגוע יותר, את לא תצטרכי לחשוב על איך להעסיק אותו ושלא יזחל ויהפוך דברים, את תספיקי לעשות קצת בבית וכולם יצאו נשכרים. אפשר למצוא או להכין מנשא זול מאוד. תשלחי מסר אישי אם את מעוניינת בעוד פרטים.
א' בחשוון תשס"ט 09:52
תודה לכולכןאנונימי
העצות מאוד עוזרות ואני מנסה ליישם את הכל- חלק עוד צריך לקנות, בכל זאת תינוק ראשון.. בעז"ה נמשיך להתקדם והגדיל את הסבלנות..
ג' בחשוון תשס"ט 18:39
הן קושרות על הגב, אם מישהי יודעת אשמח לשמוע
ג' בחשוון תשס"ט 19:03
ג' בחשוון תשס"ט 19:09
אני משתמשת בהנאה גדולה במנשא "יאמו".
הוא נחשב יקר (440 ש"ח), אבל שווה גל גרוש, ולמעשה לא ניתן להשיג אותו ביד שניה, כי מי שקנתה אותו פשוט נצמדת אליו למשך שנים.
בישראל יש גם כל מיני מנשאי קשירה נחמדים לגב.
כדאי לנסות לפני שקונים (בהשאלה מחברות ושכנות, או שבנקודת המכירה של החנות עצמה).

על הגב זה ממכר! התינוק מרוצה והאמא מרוצה, הידיים פנויות וגם אין את האבטיח מקדימה, שמפריע להתקרב לכיור או לכביסה, להתכופף, ולחבק את הגדולים ;)

שיהיה בכיף ובהצלחה!
ד' בחשוון תשס"ט 15:16
ד' בחשוון תשס"ט 17:19
הוא הכי קל יחסית למנשאים הקשיחים, והכי תומך בגב ובכתפיים.
החיסרון היחיד שלו הוא שאין לו תיק, ככה שמישהו אחר סוחב את כל מה שצריך לטיול גם בשביל האמא (והתינוק - חיתולים וכן הלאה).
ה' בחשוון תשס"ט 10:48
מאיזה גיל זה מתאים?
האם אפשר לשים את הילד בעצמי או שצריך שמישהו ישים לי אותו מאחורה?
האם הילד תפוס מספיק עד שאפשר להתכופף עם המנשא?
האם לדעתך ניתן לקנות גם ביד שניה?
ה' בחשוון תשס"ט 11:55
זה מאד נח.
נדמה לי שאפשר לשים גם תינוקות ממש קטנים אבל לי נראה שזה מתחיל להיות נח כשהתינוק מחזיק קצת את הראש לבד, נגיד ארבעה-חמישה חודשים ככה.
אפשר לשים לבד, אבל צריך קצת להתאמן ורצוי לראות מישהי שעושה את זה.
הוא תפוס טוב מאד במנשא (אבל לא כדאי לעשות עמידות ראש...)
נראה לי שעדיף להתכופף יותר כמו בכריעה ואז זה גם יותר בריא לגב וגם אין מה לדאוג לתינוק.

אני קניתי מיד שניה, אבל באמת קצת קשה להשיג.
יש באתר שלהם פירסומים של דברים פגומים במחיר מוזל ולפעמים לפעמים יש גם מנשאי יאמו, כדאי לך להסתכל.
ה' בחשוון תשס"ט 12:39
http://minsa.co.il/yamo

זה אתר המנשאים הישראלי, מומלץ בחום.
שווה להכנס ולהחשף למנשאים שלא רואים הרבה ברחוב.

בהצלחה!
ה' בחשוון תשס"ט 19:37
מלפנים אפשר מגיל חודשיים, ומאחור מגיל חמישה חודשים (אבל למעשה ניתן באמת מהגיל שהם מחזיקים את הראש, כמו שחילזון אמרה).
אני שמתי לבד מאחור, אחרי שרכשתי מעט ביטחון. אפשר לעשות הכל והתינוק יושב טוב ויציב.
כמו שחילזון אמרה, יד שניה מאוד קשה להשיג (ובגלל זה גם אם את מוצאת - ההפרש במחיר זניח).
י"א בחשוון תשס"ט 16:23
למי שאוהבים לטייל ברצינות, כדאי לא להתפשר ולקנות דווקא מנשא גב קשיח. כזה אם גב אורטופדי טוב. מדובר בהשקעה רצינית - למעלה מ-1000 ש"ח, אבל הגב שלכם יודה לכם. כמובן ההשקעה שווה רק למי שאוהב מסלולי שטח רציניים.
ה' בחשוון תשס"ט 20:44
קודם כל בגיל כזה הם לא מתמקדים הרבה זמן במשחקים, אז צריך הרבה סבלנות ומגוון של משחקים (לאו דווקא קנויים).
כמה רעיונות למשחקים: (חלק כבר נכתבו)
1- כל מיני קופסאות מפלסטיק, מכסים, וכו... הם מאוד אוהבים את זה.
2- על בסיס הרעיון הקודם - חפצים ממתכת (לא מסוכנים) שהוא יכול להרעיש איתם - סירים קטנים, כפות וכו...
3 - משחקים עם חיות שקופצות, לוח שיש בו הרבה הפעלות (אני לא יודעת את השם שלו).
4- קוביות שאפשר לעשות מהן מגדל ולפרק.
5 - אפשר גם לצאת לגן שעשועים, לשחק בחול (מאוד מפתח!)

אני לא מבינה בשביל מה להחזיק אותו על הידיים כל הזמן אם אפשר לתת לו כל מיני גירויים ולהעסיק אותו. מה זה יעזור?
ו' בחשוון תשס"ט 20:43
מה עוזרים חום ואהבה, חיבוקים ונשיקות, מגע ותנועה?
אלה כל הדברים שתינוק זקוק להם בכמויות גדולות, כדי להתפתח בצורה תקינה.
אחרת היה אפשר לגדל תינוק במכונת גירויים, ולבוא לקחת אותו "מוכן" בגיל שלוש
ז' בחשוון תשס"ט 21:55
הם מאוד אוהבים לטייל בגיל הזה, להחליף תעסוקות כל הזמן, במבה, קצת בכסא הגבוה, קצת על הרצפה, קצת על הידיים וכך עובר הזמן. היכולת שלהם להתרכז בגיל הזה לא עוברת את ה 5-6 דקות. על כן אהבתי לטייל איתם בחוץ שם מעניין מאוד. ממילא לא תספיקי הרבה בבית כשהוא ער ופעיל.

אולי יעניין אותך