אני תמיד מסתבכת... סורימבשרת שירה

אולפניסטיות יקרות!

בעיה שמציקה לי הרבה זמן... תגידו מה דעתכן...

1. תמיד כשאני עוברת איפשהו- רחוב/ אולפנה/ תחנה מרכזית וכו' כשאני רואה אולפניסטית (לפחות אחת שלבשה כמו אני מחייכת כזה וחושבת- וואו, איזה אולפניסטית... אז רציתי לשאול- זה רק אני או שזה גם קורה לכם לפעמים? ואולי זה בכלל בעיה כזאת שמשייכים אדם ישר לפי הלבוש....חיוך גדול

2. מלא פעמים יוצא לי לראות מלא בנות שפשוט רואים שהם התאמצו להיראות בנות אולפנה (נמאס מהמילה " אולפניסטיות"=) וכאילו כולם שם עם תחרה קוקס וכו'...

למה יש לי תחושה שיאללה בואו ניתן לכל אחת להיות היא ולא להיצמד לאופנה (אחרי הכל גם זאת אופנה) של:

טבע/שורש/צ'אקו/תנכ"י  תמנון/ הודיה עיצובים/אותנטי/קמליון/לוק/עלמא/פרינסס (?) תחרה/מקור/שביל בצד/ ותסלחו לי אם שכחתי משהו...

3. הי'ה לי עוד משהו לומר (לכתוב) אבל שכחתי מה...

זה מה לא בא להעביר ביקורת פשוט לשמוע את דעכן שנורא מעניינת אותי!

ועוד משהו -יש למישי מושג איך עושים חתימה?

תודה!

היי,יחד שבטי ישראל

את ממש לא היחידה שזה קורה לה.. לצערנו זו המציאות ובאמת כדאי לעבוד על המידות כדי לא לתייג... צוחק

זה נכון, אבל באופן חלקי.אנונימי (פותח)

(בקשר ל2) 

זה נכון שכל אחת צריכה להיצמד לסגנון שלה, אבל סה"כ סגנון זה דבר שמתפתח.

יש בנות שחושבות שזה יפה תחרה וקוקס ומקור ואותנטי וכו', בלי קשר לסגנון האולפניסטי.

אני נגיד אוהבת טבע, אבל שורש וצ'אקו ותנכי אני ממש לא אוהבת. ונגיד תמנון אני לא אוהבת, אבל הודיה עיצובים כן.

זה לא קשור לזה שזה סגנון אולפניסטי.

זה קשור לזה שזה נראה לי יפה...

אני לא אוהבת טונות תחרה, אבל לדעתי זה כן יפה קצת תחרה.

בנות שהולכות עם זה רק כי זה אולפניסטי - את צודקת.

אבל בנות שהולכות עם זה כי לדעתם זה יפה - אחלה. מה הבעיה?

ואגב,מה זה לא להיצמד לשום אופנה?

כמעט תמיד נצמדים לאיזשהי אופנה.

מוכרת יותר או פחות - אבל איזשהי אופנה.

יש אופנה נגיד של החילונים. שאני ממש שונאת.

ויש בנות שהולכות ככה בגלל שזה יפה לדעתם - ואז אחלה, זה לא הטעם שלי אבל סבבה, ויש בנות שהולכות עם זה כדי למרוד, או להיות מגניבות.

למה לא יוצאים נגד זה?

לא יודעת.

סתם נדבקנו ל"האולפניסטי שכולם הולכות איתו רק כי זה אולפניסטי"

זה לא מדויק בכלל.

אבל סה"כ, בנות שהולכותעםזה רק כי הם רוצות לשדר משהו - יש בכל מקום, ועל כל סגנון - וזאת בעיה, אבל בנות שהולכות כי לדעתם זה יפה - אחלה, מצוין.

זו דעתי בנושא.

^^^מזדההאנונימי (פותח)
^עם מבשרת שירהאנונימי (פותח)
צודקת!! ובקשר לחתימה אני חושבת שבכרטיס האישיציפור שיר

יש לך אפשרות לעשות את זה 

...מבשרת שירה

ציפור שיר- תודה...

ואנונימי (הראשונה)- בדיוק לזה התכוונתי... ואולפניסטי לא מוגזם זה מהמם!

הצלחת עם החתימה??אנונימי (פותח)
תפתחי ותראי... ב"ה!מבשרת שירה
דעתי..אנונימי (פותח)

מסכימה עם מה שכתבו פה, שלובשים את זה כי זה יפה.

קניתי שבוע שעבר חצאיות חדשות, ולא היה אכפת לי מאיזה חברה -העיקר שיתאים לי, שאני יאהב אותן וכמובן צנוע

ואז כשקיבלתי את החצאיות ושמתי בארון - ראיתי שכתוב על אחת החצאיות 'הודיה עיצובים'. זה לא שקניתי את זה כי זה האופנה, פשוט כי זה מה שאני אוהבת! ואני לא אוהבת את כל הדברים שלה...

גם לדעתי, קונים כי זה יפה. נגיד אני לא אוהבת טבע/שורש/צ'אקו/תנכ"י וקניתי סנדלים אחרים, ולדעתי רוב הבנות לובשות את מה שהן חושבות שיפה, ופשוט הן אוהבות ת'סגנון האולפניסטי. אם זה היה מכוער בטוח שבנות אחרות לא היו לובשות את זה

**כשקיפלתי..אנונימי (פותח)
את צודקתת..!!! אבל כככה זה כאילו לא נשנה עכשיואנונימי (פותח)

סגנון רק בגלל שלכולם יש את אותו סגנווןן!!!נשיקהלאא??!? אבל אני חושבת שכדאי קצת להוריד מהלחץ הזה שלהיראות אולפניסטית זה שהואואו, המגניב, הקול והאופנה..!! נפתח קצתת.. נחשוב מה באמת אנחנו אוהבותת,,ולא מה האפנה של האולפנה מכתיבה לנוו!! וככה יהיה טוב לכולןןן!!! נשמוותתתתאוהב

חחח אתם חיות בסרטטטאנונימי (פותח)

הודיה עיצובים זה בכלל לא נקרא כזה אולפניסטייי...

זה מצחיקעורי עורי
כי הסגנון שלי הוא כן סגנון אולפניסטי אבל אני לובשת ככה כי אני אוהבת את זה. ואפילו בחודש אירגון רצינו לעשות על הקיר בחדר מדריכים תיוג לכל מדריך ואותי עשו האולפניסטית ולא הבנתי מה יש להם..  שאלתי את חברה שלי למה דווקא אני והיא אמרה לי שאני הכי אולפניסטית אבל יש אצלנו יותר אולפניסטיות בנשמה ולע בלבוש אז ככה שזה לא אומר שום דבר..
וגם אי אפשר להגיד למישהי שאוהבת את זה:"תרגיעי, זה לבוש אולפניסטי" גם אם זה מפריע שכולם לובשות ככה
אני אוהבת אולפניסטי...חפרנית גאה=)

כי אני חושבת שזה יפה...לא כי "זה אולפניסטי"

יש משהו במה שא אומרת אבל-דרוומית גאאה!

אני לפחות הולכת כמו מה שתיארת טבע קוקס תמנון פרינס ..ולא בגלל שזה "אולפנסטי" או משהו ולא בגלל שהרבה הולכות ככה-ממש לא!- בגלל שאני אוהבת!!! וכן יש לי "ת'שיק" שלי ואת איך שאני לובשת ואין מצב שאני יתלבש כמו מישהי אחרת   ותמיד יהיה אותי בלבוש... מקווה שהבנת פחות או יותרמוציא לשון

תלבושתתתתתתתתתתתתדדש

אני חושבת אולי נמצא לנו תלבושת אחיה כמו הסמנרים

את לא כ"כ צודקת....ספר הספרים

זה נכון שאת משייכת אדם לפי לבוש כי זוהי ההופעה החיצונית.

ואני חושבת שכולם הולכות עם אותם "המותגים" כי כולנו באותו ראש, גם אם זה לא נראה לך אנחנו גדלות בחממה ולכן אנחנו חושבות ומתלבשות אותו דבר.

תכל'ס, לדעתי0-העוגב

בסיעתא דשמיא!!

א,  מכל מה שתיארת אני לובשת רק שורש... שאר הבגדים מעולם לא הסתכלתי על התווית בערך.. =C

ב, אני חושבת שזה פשוט מפני שהבגדים האלה פשוטים, יפים, נגישים, ו- צנועים!!

למה?

כי הם קלטו שאנחנו קהל היעד והתאימו את עצמם אלינו...

אז אם מישהו התאים את עצמו אלינו, אם חברה שלי מצאה בגד טוב במקום מסוים, אז למה שאני לא אקנה אותו גם?!

ג, אז נכון שהבגדים האלה יוצאים מהחורים באיזה שהו שלב, והם חפורים, ונדושים, ויש אותם לכולן... נאלץ להתגבר!חושף שיניים

אם את רוצה, את יכולה לכתת רגלייך בחנויות אחרות ולנסות למצוא.. (נ.ב. ואם תמצאי- תוך חודש יש את זה לעוד 10-15  בנות מהאולפנה שלך... |פסימי?!|)

את בעצמך רואה את ההבדל בין אולפניסטי של לפני 10 שנים להשנה...

מצחיק..אורין

הרבה בנות מתאמצות לא להיות אולפניסטיות ואומרות על אחרות: ווי איזה אולפניסטיתתתתת

אבל בעצם הן כן..

כשאני מתלבשת בצורה כלשהי אני משדרת משו.פיתה פיתה
כשאני בוחרת ללכת עם גזית וטבע ולוק ולגורה ועליונמת של בייסיק, זה אומר עליי משו! וכשאני בוחרת ךלכת עם בגדים אחרים זה אומר עליי משואחר.

הבעיה זה בנות שהולכות בסגנון צנוע ויפה, ועכשו, בחופש לפני האולפנה הם מתחילות ללכת אולפניסטי מוגזם.זאת הבעיה.

אה, ויש עוד בעיה.שבנות שרוצות ללכת עם זה-גם בגלל היופי וגם בגלל האמירה לא תמיד מסוגלות כספית.אם בתור חברה לא נסכים לקנות חגורת או פיסת בד מסכנה במקומות השווים, אולי ככה יהיה יותר טוב.

מישי פה אמרה שתוך שנייה לכולם יש את רותם בגדים-כמעט ואפם לא היה לי בגד כמו של חברה.תעשי טובה
מה זה צ'אקו?zmil
בהכתרה שלנו בזמנו הצגנוzmil

קטע עם שלוש בנות לבושות אותו דבר בדיוק והן התלוננו למה האולפנא רוצה להכניס תלבושת?

חברה של סנדלים, דומה לשורשאנונימי (פותח)
ממש מזדהה,את ממש צודקת!!אותי אישית זה ממש מעצבן!שושנת העמקים

אבל מה לעשות שיש מס' חנויות מעטות שמספקות בגדים צנועים ודי זולים למגזר הדתי?!זה מעצבן שאני קונה משהו שאלך אם זה ברחוב אראה עוד כמה בנות עם אותו בגד....זאת המציאות!!

אני אישית משתדלת להוסיף לכל בגד איזה משהו שיעשה אותו שונה...וגם איפה שאני גרה ולומדת כולןן קונות במותגים(בגדים לא ממש צנועים..)אז אני מרגישה כן ייחודית..אבל בתחנה המרכזית בירושלים ממש לא!!

ולשאלותיך המדוייקות:

1.מכירה את התופעה גם לי זה קורה מלאאא...

2.אני לא חושבת שיש הרב בנות שמתאמצות להיראות אולפנסיטיות אבל א"א להתכחש למציאות של לחץ חברתי שאולי כן יש מס' בנות שמתאצצות להיראות אולפניסטיות כי זה מה שהולך...

אני הולכת עם טבע כי נוח לי,קונה בגדים בתמנון,אותנטי כי יפה לי,הולכת עם מקור כי נוח לי ותחתית עם תחרה כי יפה לי

אני אישית ממש לא מתאמצת ואפילו מנסה להתרחק ולא להיראות אולפניסטית..(אבל זה קצת קשה..לפי מה שאמרתי בהתחלה..) אבל אם כן נראית אולפניסטית אז זה כי אני אוהבת את זה...(נגיד אתמול קניתי איזה שמלה מאותנטי וממש התלבטתי אם לקנות אותה כי היה בה די הרבה תחרות ואמרתי אני יראה אולפניסטית..ואז אמרתי לעצמי מה הקשר אני אוהבת אז אני אקנה..

3.שתזכרי מה רצית לכתוב תכתבי

ואני חושבת שממש כל בת צריכה להיות ייחודית ועם הטעם שלה!!זה אחד הדברים שמאפיין בת!!

זאת דעתי בעניין!!

זה ממש טוב שהעלתת את הנושא....הוא ממש חשוב,לדעתי!!

שבת שלום ומבורך!!

אני אולפניסטית...כרמלשאיןכמוה

אבל בכל בגד שלי אני מוסיפה את הנגיעה האישית שלי...וככה אני לא נראית בדיוק כמו כולם למרות שאני אולפנסטית...

אני לא "אולפניסטית"פייגליניזית

אבל אני לא חושבת שמדובר באופנה. 

אופנה זה שם יותר כולל, זה פשוט סגנון.

רוב בנות האולפנא לבושות בסגנון כזה,

רוב בנות הסמינר בכזה,

רוב בנות התיכון בכזה,

זה שאלה של השתייכות. בן אדם מרגיש שייך וקשור ועדרי (מלשון עדר)- הוא גם חש צורך להראות זאת בחיצוניות.

זה לא אופנה שצריך לשבור. זה מיתוס. עדריות. חוסר מקוריות. 

זה אכן קצת מפריע, מכל הצדדים, כלומר, מכל הסגנונות.

אחרי הכל, יש לכל אחת את הסגנון שלה. אז או שהוא לא נראה עכשיו, והוא תחת מעטה של מגזריות וחברה, או שהוא כן נראה.

אני יכולה להגיד לך שאני לא אופנסטית. בכלל לא.אביה!!!
עבר עריכה על ידי אביה!!! בתאריך י"א באלול תשע"ג 23:00

אבל כן,אני קונה בתמנון ובאוטנטי בענווה יש לי שורש ואני עם מקור לפעמים כי לא בגלל שזאת האופנה!!זה בגלל שזה מה שאני אוהבת!!

אני לא רוצה להפוך למישהי שרודפת אחרי האופנה...זה ניראה לי חסר טעם לחלוטין....כאילו עם מישהי קנתה חצאית אולפנסטית וזה האופנה עכשיו,אז אני יקנה אותה גם...?? הרי האופנה יכולה מחר להשתנות...!! ואז...?? כל פעם שהאופנה תתחלף אני יקנה לי מלתחה חדשה?? זה סתם טיפשי....

האופנה של האולפנסטיות לא כל כך מעניינת אותי , מה שכן מעניין אותי זה רק עם מה שאני לובשת יפה ,יושב עלי טוב, ואני אוהבת אותו...!!

אני לא יקנה חצאית רק בגלל שהיא אולפניסטית, ובדיוק בגלל זה אם אני יראה חצאית אולפנסטית ויפה אני יקנה אותהו לא בגלל שהיא אולפנסטית....

1.גם לי זה קורה. והרבה!!

2.נכון,יש כאלו,אבל הם מעטות....

משהו שמציק ליחפרנית גאה=)

למה רוב החצאיות של פרינס ולוק וכו' קצרות? הם יענו צנועות אבל הרבה עוקפות תברך בטיפי...

וסורי על הניצלו"ש..

מסכימה איתךשִׁירָה
נכוןןןןן! יש חצאיות ממש יפות אבל קצרות באסה!אנונימי (פותח)
כגון החצאית שאני לובשת עכשוכמו רקפות

מעצבןן!

צוודקקתת!!! זה כזה מעצבןן!!!אביה!!!
מוכר אנונימי (פותח)
ווואיי...ממש!!ה' מלכינו!

צוחקחיוך גדול

כנסו.. ואל תתעצלו לקרוא!-נרי-

אמא שלי גם התעצבנה שהם קצרות.. בדיוק הלכנו לקנות בגדים אני ואיימיי.. (היא כאילו אולפניסטית..אבל ממש.. והיא אפילו לא שמה לב..)אמא שלי מעצבת מטפחות לעצמה שמה חצאיות של הודיה עיצובים תחרות עניינים.. והיא שיא הלא יודעת בכלל מזה אולפניסטית.. אם תגישדי לה את זה היא תחשוב שזה מחלה..צוחקבאמת מלא פעמים אמרו לי כזה-אמא שלך מזה אולפניסטית.. מה היא עשתה אתזה? מה גם אתזה?? וזה מצחיק כזה..

אני ארולפניסטית ממש יחסית.. גם אצלי בקבוצה אני יחסית האולפניסטית נגיד שרושמים ברכה או סתם משו אז רושמים לי כזה ייאאולפניסטית אחת.. במעיינות הם התחרפנו ממנו-יאולפניסטית!! מזה?! אמרו לי אם אני מדריכה פה.. למרות שאני ממש נמוכה כולם אמרו לי שמתאים לי כפר פינס כי אני שיא האולפניסטית.. כל המדריכותת שהן בעצממן אולפניסטיות בטיירוף כאילו!

זה מהממם.. אבל אני דואגת תמיד לקנות משו שאין לאותה בת.. אני כמעט מצליחה.. חוצמזה שאמא שלי מכינה לי מלא.. 

האמת שלפעמים נמאס לי כזה.. אבל תכלס פשוט כולם אומרים לי שמתאים לי כזה.. נגיד יש לי 4 טבע מקורי הכי יפה שיש ואני רק כיתה ז' עולה לח'..(אעעאעאה אנלא מאמינה אני ח'!) קיצר יש לי הודיה עיצובים פרינס.. (הורסוות!! )אמ.. אותנטי-שורץ לי בארון..קורץ בא מאהבה הודיה לוביץ(זו מעצבת שכל שימלה הכי זול 400 שח..)

קיצר אהה וגם עלמא

ואני אוהבתתזה.. תעשי רקקק מה שאתצ אוהבתת..

וואאווהמום איזה חופרת יצאאתיחי.. אשכרה! חחח טוב הנה זהו

אין לי כח לקרוא את הככל אבל אני חושבת...טלטלולה

שאם זה צנוע ויפה ואני מתחברת... אז סבבה וכתוב- אחרי רבים להטות...אז למה לא?...

חחח מותק לא כתוב: "אחרי רבים להטות בתחרה"...ה.ת.

^סתם דוגמא

אז אל תקחי ציטוט ותדביקי אותו למשו לא קשור..

^^^ אנונימי (פותח)
מישהו רוצה לדעת מה דעתי? ;)מתנחלת איפשהוא

אני אוהבת אולפניסטי על חברות שלי.. עלי לא, אז בתור אחת שלא  הולכת אולפניסטי אני יכולה להגיד שאני כמעט לא מוצאת בגדים! מה לעשות זה מה שכוווולללללללםםםם מוכירם היום.. שנה טובה לכולם!
בדיחה של מורות: מתי המבחן?

בשנה הבאה.. תופיםמוציא לשון חח

תודה...לכל האולפניסטיות המדהימות...מבשרת שירהאחרונה

איזה מגניב שיש ת'סימון הזה בשירשור...

תדה רבה!

שנה טובה!

אולפנת רננהעלה קטן

היי, צריכה בדחיפות מידע על אולפנת רננה

מה הסגנון באופן כללי, למי מיועד, איך האווירה

ומבחינה תורנית-דתית- מה הסגנון? האם מותר שם פלאפונים?

האם יש אולפנה אחרת מקבילה בסגנון כדי שאוכל להשוות?

כל מידע יעזור לי

תודה רבה!

מישהי יודעת אולי?עלה קטן
מכירה קצת מרחוקמתואמת

נחשבת אולפנה תורנית בעיקרון, לא בקצה הכי תורני של הסקאלה. למיטב ידיעתי מותר שם סמרטפונים, אולי צריך סינון.

אולפנות נוספות שאולי אפשר לבדוק: שיראל, עטרת רחל, ראשית.

(אני מכירה את הנושא ממקום של אמא לבת באולפנה, אז לא יודעת מקרוב מאוד...)

תודה רבה! עזרת ליעלה קטן
יש אולפנה מקסימה בחרשהTal i

כולן עם נוקיות, גם הצוות וגם התלמידות.

אולפנה דתית תורנית באוירה חלוצית.

הבנות שלי לומדות שם.

שווה לבדוק

אולפנת מבשרת חרשה

תודה רבה לך! אני אבדוקעלה קטןאחרונה
קומי אוריאיידן

אני רוצה ללכת לאולפנת קומי אורי ואני צריכה לשכנע את ההורים שלי ואני לא יודעת איך מישהי יכולה לעזור לי בבקשה?

ההורים שלי מאוד דוסים אבא שלי רב וכו..

הם מסכימים לי ללכת לתפארת, ראשית, רעיה ובהרן אפילו לכפר פינס הם לא מסכימים.

מישהי יכולה לעזור?

..הרמוניהאחרונה

למה את רוצה ללמוד שם?

מה הדברים שחשובים לך?

הפורום הזה פעיל? אני ממש אשמח לתשובהעלה קטן

לא בשבילי -

אולפנה בסגנון של אולפנת בית-אל

מישהי מכירה אולי?

תודה מראש!

מחפשת אולפנה בסגנון מתנחל ברסלב כזהאנולה

היייייי לכולןןן 

מחפשת אולפנה לשנת לימודים תשפ"ו עולה (עולה לי"ב)

אני יודעת שזה ממש מאוחר אבל תמיד עדיף לנסות

רגע חחח בטעות נשלח, -המשך-אנולה

בקיצור סגנון ברסלב כזה מתנחל 

חצאיות ארוכות, טלפונים כשרים, עם בגרויות 

לא כ"כ משנה איפה עדיפות לירושלים אפשר עם פנימייה 

בנות טובות וכפיות זורמות סגנון דוד המלך כזה..

מקום שיהיה חיבור לה מתוך אהבה 

וצוות טוב 

חחח זהו בעיקרון 

אשמח להמלצות וגם לטלפונים או מייל של המקום

היימפוצלשת(:אחרונה

יש את אולפנת ראשית ואולפנת נביעה שהם בירושלים

ויש את אולפנת טהר ביד בנימין ואולפנת תפארת במגדל העמק

יש פרטים בגוגל תחפשי..

בהצלחה 😇

הי חדשה כאן!מיכלי123
ברוכה הבאה, נכנסתי רק כדי להסביר שלא פעיל כאןחסום לשעבר
(בנות נא לא לסקול אותי)
🏢פתית שלג

לצערי עם כל הפוליטקלי קורקט אין אימוג'י נסקל או סוקל

אז תסתפק באימוג'י של בית הסקילה

חסום לשעבראחרונה
אתה יודע שגם אתה אמור להיסקל?
התאמת אולפנה לעולה לכיתה ח'צביהק
שואלת לחוות דנת לגבי אולפנות של בנות דתי לאומי עם פנימיה/חצי פנימיה. עזרו לי איך לבחור נכון.
מחפשת מידע על אולפנת צביה בקעת הירדן. (אולפנת חמרהציפור כסופה
מישהי מכירה??? ויכולה לספר
אולפנה עם חטיבת ביניים בירושלים עם בנות דוסיות?טל524

מחפשת לאחותי - אולפנה עם חטיבת ביניים בירושלים עם בנות דוסיות? קיים כזה דבר? אשמח לרעיונות. לא כולם צריכות להיות דוסיות, אבל לא להיות היחידה.

ממד הר נוף ואז לעבור לאולפנה דוסיתמרגולאחרונה
יש להם חטיבה, יש בנות שבאות אחרי כיתה ו רק לחטיבה

אולי יעניין אותך