ועד משפחות האסירים היהודיים ערך מסיבת עתונאים על הפגיעה והאפליה בזכויות האדם של האסירים. הועד הודיע ששני אסירים הצטרפו לשביתה של גמליאל.
ועד משפחות האסירים היהודיים קיים הבוקר מסיבת עתונאים בבית אגרון בירושלים, על הפגיעה והאפליה בזכויות האדם הבסיסיות של האסירים היהודיים. הוועד הודיע כי שני אסירים נוספים הצטרפו לשביתה החלקית של האסיר עופר גמליאל.
כמו כן, פורסם מכתבו של השר אלי ישי לנשיא שבו הוא תובע לשחרר את האסירים היהודיים ומכתבו של בכיר בשב"כ, שהתבטא בחריפות על האבסורד שבאי-שחרורם של האסירים היהודיים, לנוכח המשך שחרור המחבלים.
למאבק למען זכויות האסירים הצטרף בכיר בשב"כ לשעבר ששלח מכתב לפני כחודשיים לראש השב"כ יובל דיסקין, "ההחלטה על שחרור מחבלים רוצחים על ידי ממשלת ישראל עוברת בשקט כאילו זה סדר העולם, שרוצחי יהודים אמורים להשתחרר כעבור כמה שנים, כחלק מ"מחווה" כלשהי. אבל שמצליחים להריםם את הראש מהעולם המעוות שאנו שרויים בו, קולטים עד כמה החלטה הזאת ממחישה את טירוף המערכות בחיינו".
עוד במכתב נאמר, "יש כאן שטיפת מוח שגורמת לרבים מאיתנו לאבד את המצפון המוסרי. מחבלים נתעבים הם פושעים שפלים, רוצחים חלאות אדם, על פי כל אמות מידה. הם אחרים לטבח מאות נשים טף וזקן. איך בכלל עולה על הדעת המחשבה לשחררם???".
"בכלא הישראלי נמצאים גם אסירים יהודיים שלפחות על פי קריאת פסק הדיין, אין "דם" על ידיהם. בכל "המחוות" שממשלת ישראל עשתה ועוד תעשה לאבו מאזן לא עלתה על הפרק "מחווה" מול משפחות שך הכלואים ביהודים", כותב בכיר בשב"כ לדיסקין.
במכתב ששלח לפני כשלשה שבועות השר אלי ישי לנשיא המדינה שמעון פרס, נכתב, "אני פונה אליך בבקשה לדון בעינינו של האסיר עופר גמליאל המרצה עונש מאסר בעקבות הרשעתן בניסיון הריגה.
מזה תקופה ארוכה שאני מנסה לקבל תשובות מגורמים שונים כגון המשרד לביטחון פנים ומשרד ראש הממשלה, מדוע אין מאפשרים לעופר גמליאל ולחבריו חופשות מהכלא. התשובות שקיבלתי אינן מספקות אותי.
"אנו נמצאים בתקופה בה מדינת ישראל שחררה מאות מחבלים, חלקם עם דם על הידיים, בחלק הייתה המלצה על פי גורמי בטחון שלא לשחרר ולמרות זאת ממשלת ישראל שחררה את כולם.
כבוד הנשיא אני פונה אליך ורואה בך סמכות עליונה בנושא שחרור אסירים וכמי שבעת האחרונה חנן אסירים הביטחוניים בקרב אויביי מדינת ישראל ומבקש ממך לפעול למען אסירים ביטחוניים ישראלים".
עופר גמליאל:
:

שלומי דביר:

דוד (ירדן) מורג:

3 מגיבורי ישראל שיושבים בכלא.
עופר גמליאל, שלומי דביר ודוד (ירדן) מורג נעצרו לפני 7 שנים כחלק מ"מחתרת בת עין".
השמות המלאים לתפילה לשיחרורם:
שלומי בן נורית בריינדל (דביר)
דוד (ירדן) בן דליה (מורג)
עופר בן נעמי (גמליאל)