תנו טיפים איך אפשר לממש את כל הזכאויות שהמדינה חייבת לתת כאזרחים
הבטחת הכנסה
עמידר
הנחות בארונונה
וכו' וכו'
כל ההטבות האלו מגיעים למי שעובד על פי רוב..
תנו טיפים איך אפשר לממש את כל הזכאויות שהמדינה חייבת לתת כאזרחים
הבטחת הכנסה
עמידר
הנחות בארונונה
וכו' וכו'
כל ההטבות האלו מגיעים למי שעובד על פי רוב..
הוא הטוב ביותר במידע על מימוש זכאויות
לקחת כל שקל ממשפחה ברוכת ילדים זו רשעות..
ומי שסובל מזה ביותר הם אנשים שומרי תורה ומצוות ללא הבדל של כיפה
כעת מי שהלך נגד הנחיית חז"ל וגדולי ומאורי הדורות בקשר לפרנסה,
והעדיף לחזר על הפתחים וליפול כעול על כתפי הציבור, יתחיל לעבוד ככה בקטנה לפרנסת בני ביתו, כפי שנהגו בישראל משך כל הדורות.
כל התלות הזאת בקצבאות ומלגות פסולה בעיניי,
ביחוד כאשר יש המנצלים אותה על חשבון האנשים העמלים.
למדתי תורה 9 שנים בישיבות גבוהות,
ואני עדיין לומד בזמני הפנוי,
ולא חושב שעיסוק בתורה על חשבון הציבור ע"י מגזר שלם היא דרכה של תורה. את חושבת שזה חידוש שלי? תשאלי את חז"ל, שו"ע, רמב"ם, ריה"ל, איבן עזרא, רמב"ן, וכל הפוסקים האחרונים, ליטאים, חסידים ורבני הספרים והתימנים.
והדברים ידועים וברורים ופשוטים.
ורק בכדי לסבר את העין ולישר סברות עקומות, הלכה מפורשת מהרמב"ם, בהלכות מתנות עניים פרק י:
טז [יח] לְעוֹלָם יִדְחֹק אָדָם עַצְמוֹ, וְיִתְגַּלְגַּל בְּצַעַר, וְאַל יִצְטָרַךְ לַבְּרִיּוֹת, וְאַל יַשְׁלִיךְ אָדָם עַצְמוֹ עַל הַצִּבּוּר; וְכֵן צִוּוּ חֲכָמִים וְאָמְרוּ, עֲשֵׂה שַׁבָּתְךָ כַּחֹל, וְאַל תִּצְטָרַךְ לַבְּרִיּוֹת. וְאַפִלּוּ הָיָה חָכָם וּמְכֻבָּד, וְהִעְנִי--יַעְסֹק בְּאֻמָּנוּת, וְאַפִלּוּ בְּאֻמָּנוּת מְנֻוֶּלֶת; וְלֹא יִצְטָרַךְ לַבְּרִיּוֹת: מוּטָב לְפַשַּׁט עוֹרוֹת הַנְּבֵלוֹת בַּשּׁוּק, וְלֹא יֹאמַר לָעָם, חָכָם אֲנִי וְגָדוֹל אֲנִי וְכוֹהֵן אֲנִי, פַּרְנְסוּנִי; וּבְכָּךְ צִוּוּ חֲכָמִים.
אני יכולה גם להוסיף ציטוטים שונים..
אין ספק שלעבוד זה חשוב, והכרח וצורך. אך מי שבחר מרצונו החופשי ללמוד כל היום ולא לעבוד - תאמין לי שימשיך בזה גם עכשיו, למרות שזה כרוך בצמצום כלכלי נוסף.
לדעתי, התמיכה בלומדי תורה - היא זכות ולא חובה.
ובכלל בגלל כל העליהום הגדול שנוצר על התורה ולומדיה (24 שעות, ואגב יש עוד ציטוט ששכחת "והגית בו יומם ולילה") - מפריע לקרוא את זה גם פה.
אבל זו דעתי.
ולכן אם אמצא מי שלמרות כל הדחק והקושי מוסר נפשו על לימוד תורה ורואה בזה ברכה גדולה-
הוא יהיה הראשון שאעביר אליו מעשר כספים ואעודד גם אחרים לעשות כך.
אם תהיי כנה...
ב. אני התייחסתי יותר לקיצוץ החד במלגות לאברכים ופחות בקיצוץ בקצבאות הילדים, אבל אני עדיין עומד מאחורי דבריי.
אני לתומי ידעתי עד היום שגם אנשים העובדים כחמורים לפרנסתם מקבלים קיצבאות ילדים.
וכשאתה מגדל משפחה גדולה- 500 שקלים בחודש זה לא סכום זניח כל כך.
גם כשעובדים בשלוש עבודות.
בעלי אברך ואני גאה בזה!
אני רוצה לעבוד, אבל מה לעשות ששנה שעברה מצאתי רק מילוי מקום, אח"כ הבת שלי עברה ניתוחים ולא יכולתי לחפש עוד עבודה.
כרגע אני ב"ה בהריון בחודש שמיני- זאת אומרת, אין סיכוי למצוא עבודה!
ושלא תחשבו, ב"ה אנחנו חיים, לא מקבצים נדבות, לא חיים רק על לחם ומים וגם לא חיים מהקצבאות!!
את הקצבה של הבת אני חוסכת לה!!
נכון, אנחנו עושים השתדלות, בעלי מנסה לכתוב סת"ם מתי שהוא יכול, אני עובדת בבייביסיטר, אם יש עוד עבודות שמתאפשרות אז אנחנו לא מתפנקים.
מה אני מנסה להגיד-
אנחנו צריכים להחזיק את לומדי התורה! חושבים שאנשים חיים מקצבאות? במקום לקצץ, שיחסכו את זה בשביל הילדים כדי שבגיל 18 יוכלו ללכת וללמוד מקצוע. שימצאו לאנשים מקומות עבודה (ולא בשכר מינימום כי אז כבר עדיף להישאר בבית עם הילדים).
עובדה שיש אנשים שעובדים ועדיין זה לא מספיק להם!!
ועוד דבר- הרבה פעמים זה עניין של סדר עדיפויות
ואמונה ובטחון בקב"ה-הכי חשוב
כי פרנסה משמים גם אם אחרים חושבים שהם מחליטים מה יהיה!!
מחילה.
אם יש עניין שמציק בנוגע למגזר זה או אחר- אל נא תתלו אותו בקצבאות הילדים.
מסכימה שחובה לעבוד, אבל לא קצבאות הילדים הם אלו שגרמו לאנשים לשבת בביתם ולהמנע מעבודה.
יאיר לפיד יגרום להרס התא המשפחתי. הוא גורם לכך שגם אישה שהיא עקרת בית תהא חייבת לצאת לעבוד, וגם האבא כמובן יוצא לעבוד,
קצבאות הילדים יקוצצו, כך שאנשים יחיו מעתה והלאה עם ילד וכלב.
יוצא שהוא מערער את כל קיומנו כעם.
להורים עובדים, גשו לדואר ובדקו זכאות. זה יכול להגיע לסכום נאה.
פשוט אני מרגישה שכולם חושבים שהכל מגיע להם. יכולנו לחיות גם במדינה שלא מקבלים קצבאות ילדים ותקציבים לישיבות, אז מה? היינו נמנעים מללדת ונמנעים מללמוד תורה?? אז עד עכשיו קיבלו סיוע בגובה מסויים, ומחליטים לקצץ, מכאן להשוות לפרעה הרוצח??? השתגעתם לגמרי?? נכון, זה קשה ויקר, אבל לא צריך להתלונן אלא למצוא מקורות הכנסה, סה"כ ההורים אחראים על פרנסת ילדיהם, ולא אף אחד אחר.
על פרעה הרשע מסופר שהיה רוחץ בדמם של ילדי ישראל, וכמובן משליך את זכרי ישראל לים.
אינני חושב, עם כל הקושי הכספי, שנכון לנסות ולהשוות קיצוץ של 120 ש"ח שהוא בערך רבע מסכום הקצבה הקודם, לרצח תינוקות.
וזה חוץ ממה שכתבה "מה אני ומה חיי". קצבת ילדים או גמלה לאברכים לא צריכות להיות תנאי לריבוי טבעי או ללימוד תורה, ואני תוהה האם הקיצוץ יפגע בהם, ואם כן- כיצד יסבירו זאת האברכים לילדיהם.
אז הוא משחרר רוצחים - והם אלה שירחצו בדם ילדינו (או גם אלו שקצת יותר מבוגרים בינינו)
ולא - הכסף שהוא חושב שהוא נותן או לא נותן - (כי הרי ה' מוריש ומעשיר!)
לא באמת מה שגורם לי לראות אותו כרשע כ"כ.
זה פשוט שהוא משרת אינטרסים של הטובים באויבינו - זה למה הוא גרוע כמו פרעה ואולי יותר.
אז אנא, אל תגזימו.
מדוע נגד קביעה זו אינך יוצא?
בתור אדם שדעתו נשמעת ודבריו כנים ונחרצים- הייתי מצפה לאיזשהו איזון
1. אני לא הבנתי את ההודעה הפותחת כהשוואה בין ביבי לפרעה, אלא כהשוואה בין יאיר לפיד לפרעה. עם השוואה זו אני בהחלט מסכים. תאמר: יאיר לפיד לא מצווה להטביע תינוקות? אענה בלשונו של הרב אבהרם וסרמן: זה פשוט לא הסגנון היום. אבל המגמות דומות.
2. אני לא תחנת רדיו או תוכנית טלויזיה, אלא אדם פרטי. אני לא חושב שנדרש ממני איזון בתגובות. אני מגיב על מה שנראה לי נכון להגיב (כמו כל אדם אחר כאן).
3. יש המון עיוותים בעולם. אנשים גם כותבים בשגיאות כתיב. אי אפשר להילחם בכל החזיתות. אני מגיב בנושאים שיותר נוגעים לליבי. עיוותים בשם התורה, למשל, זה אחד מהם.
הקיצוץ בקצבאות הילדים פוגע בכולם, עובדים כלא עובדים. הוא פוגע בעיקר בציבורים הדתי והחרדי כי להם יש הרבה ילדים.
בכל מקרה, כשכתבתי "מגמות דומות" לא התכוונתי לפגיעה בילדים דווקא, אלא לפגיעה ביהודים וביהדות. קצבאות הילדים זה פיצ'יפקעס לעומת הפגיעה בתקציבי הישיבות ובלומדיהם בשלל דרכים.
ולפיד לא מצווה להטביע תינוקות לא רק כי "זה לא הסיגנון"...
אצל השכנים שלנו מצפון - זה לגמרי הסיגנון.
כבר אמרתי - עם כל הצער שיש לנו מדברים לא-ראויים שנעשים - אנשים שכחו מה עברו יהודים רק לפני 70 שנה, עוצמים עיניים ממה שסביבם, ולא מסוגלים להבחין שזה לא "שחור-לבן".
ב"ה שאין להם הניסיון שהיה מאזן אותם. מוטב ימשיכו ב"השוואות" הללו - מאשר שחלילה יצטרכו לטעום מה זה ה"פרעה"ים באמת..
(חוץ מזה שכדאי שסתביר) בכל מקרה הם לא בשם התורה. מה שכתבתי זה קריאת מציאות וסברה ישרה.
אני לא עוצם עיניים. השואה היא השואה והגזירות של לפיד הן הגזירות של לפיד. האחד לא מפחית מחומרתו של השני. אכן, השואה נונת לנו פרספקטיבה, אבל אדרבה, היא לא גורמת לנו לעצום את העיניים ולחשוב שכל מה שהוא לא שואה - הוא בהכרח לבן או אפור.
על "עיוותים בשם התורה" (ולא הסברת...), כתבת על מי שדיברה בשבחם הסגולי של ישראל "זה לא נכון עפ"י מקורות היהדות".. (ולא הסברת..) -
ועל כך הגבתי שגם דבריך אלה ("עפ"י היהדות") הם עיוות בשם התורה - וגם לא הסברתי (וזו באמת אריכות דברים שאינה לכאן)..
ולא התכוונתי בכך למה שכתבת מקריאת המציאות לפי דעתך, ומהסברה שלך, שלדעתי בנושא זה אינה ישרה כלל בהגזמתה.
ולגבי ההמשך - "האחד לא מפחית מחומרתו של השני", זו עצמה "השוואה" איומה. כאילו שנאמר, "השואה זה שואה ודלת אוזניים זה דלקת אוזניים.. האחד לא מפחית מחומרת השני".. בוודאי שעצם שימת הדברים על אותו מישור - היא השוואה חמורה ובלתי ראויה כלל.
אתה כמובן צודק, שלא בגלל שעברנו דברים נוראים בעם ישראל, נעצום עיניים מכל רע שאינו באותה דרגה. נכון, זה בדיוק מה שגם אני אמרתי. אבל הפרופורציה היא יסודית מאד. אחרת זה ממש "שחור-לבן".
יש דברים רעים, אבל אינם כלל מגיעים ונובעים מדברים איומים שעברנו. לכן, בצד הכאב והצער, צריך להתייחס בהתאם, להבין שאיננו עוסקים באותו מקור-רשעה, לא להתייחס אותו דבר לאנשים, וממילא גם למצוא דרכים אפקטיביות לתיקון המצב.
א. הצגת את דבריי בצורה מעוותת. שבחם הסגולי של ישראל הוא אכן יסוד חשוב מאוד ביהדות. אני יצאתי נגד האמירה "היהודי הכי רשע יותר קדוש מהגוי הכי צדיק", שהיא פשוט לא נכונה, ומופרכת מאלפי מקורות. אכן לא הסברתי. קיימתי חובת מחאה בסיסית, מתוך כוונה להשיב אם יתפתח דיון.
ב. אני בכלל לא חושב שזו השוואה איומה. אכן, שני הדברים נמצאים על אותו מישור של כוחות הרשע בעולם. אחד נמצא בקצה האחד של הסקאלה, והאחר נמצא הרחק ממנו. הוצאת השואה מכל סקאלה ומכל נקודת ייחוס היא בעצם סוג של הכחשת שואה. לא השואה עצמה, אלא מסריה. לאמר: הקב"ה, אמנם נתת לנו סטירת לחי איומה, אבל אנחנו מנתקים אותה מהמציאות שלנו ומסרבים ללמוד ממנה משהו.
ג. לכן צריך להתייחס בהתאם ולהבין שאנחנו אכן עוסקים באותו מקור רשעה, אלא שכאן הוא בא לידי ביטוי במציאות בצורה הרבה פחות קיצונית, מעט בגלל אופי האנשים והאידיאולוגיות שלהם, והרבה בזכות הקב"ה שמנהל את המציאות.
ושוב אפנה לקטע המאלף הידוע בכינויו "משך חכמה על השואה".
חובת המחאה צריכה להיות על ה"השוואות" דווקא. והאמירה שהיא אמרה - יש בה הרבה מאד אמת, מצד הנשמה הפנימית שיש לכל אדם מישראל. בוודאי בזמננו שהרוב המכריע של ה"רשעים" לא זכו לחינוך יהודי כראוי. ואין לי כוונה "לפתח דיון" על זה כאן. זה לא המקום.
ובוודאי שזה הרבה יותר אמיתי מלומר שההבדל, חלילה, בין יהודים כאלה לגרמנים, הוא רק "מעט בגלל אופי האנשים והאידיאולוגיות שלהם".. ב"ה שגדל כאן נוער אשר לא ידע את הגרמנים... (ושלא יתפלא ויבוא בטענות מי שמתייחס כך ליהודים כך, על היחס שהם מחזירים לו..)
ב. ההשוואה היא אכן איומה. לפי ה"סברה" שלך, ניתן לומר שגם מי שהורג נמלה "סתם" ממידות לא טובות - הוא על אותו מישור של "רוע", רק"הרחק".. בעיני זו צורת התבטאות מופרכת לחלוטין. זה סוג של דמגוגיה שאפשר לומר איתה "הכל". "לעייל פילא בקופא דמחטא".. כך גם השימוש בסופרלטיב "הכחשת שואה"...
ואין שום קשר לנכונות "ללמוד" משהו מהשואה. ההיפך, "השוואה" כלשהי של השואה לדברים כאלה - רק מבזה את זכר קרבנותיה
[ואגב, אנחנו לא צריכים "להתייהר", אנחנו אכן "לא יודעים" למה היתה השואה, כמובן. יש דברים שאיננו מכילים. אנחנו יכולים לראות תהליכים, לאן זה הוביל וכו'. תמיד להוסיף תשובה ומעשים טובים. יש להניח שאם ה"משך חוכמה" היה שומע שמביאים את דבריו ואומרים :הנה, זה "מסביר" את השואה.." היה מתקומם מאד. נכון שהוא אומר "והישראלי יחשוב שברלין היא ירושלים.. אז יבוא רוח סערה וכו' ".. אבל להגיד: "הנה, "הבנו" את השואה על כל נוראותיה ואכזריותה"... כאילו "הכל מסודר".. זו ציניות, שמסבירה גם את היכולת הקלה "להשוות" את לפיד לזה (כמובן, במרחק..). הדיבורים הללו אכן באים מאותו שורש, לדעתי.
וגם על "מסרֶיהָ" אף אחד לא בעל הבית.. אולי "מסָרֶיהָ" זה שצריך להרבות אהבת ישראל בשובנו לארץ, ולא דיבורים נוראיים כשלך? הקב"ה הודיע פה למישהו את סודו?]
ומה הקשר "הוצאת השואה.. מכל השוואה ונקודת יחוס".. לשיעבוד מצרים ופרעה - אולי יש מקום לבדוק "השוואה". לנידון כאן - לא.
"ללמוד משהו", צריך מכל דבר. זה עדיין לא מתיר (ובוודאי שלא "מצריך"..) להשוות כהו-זה בין כל הדברים ש"צריך ללמוד מהם משהו".. גם לא בין דברים "רעים", להבדיל אין-סוף הבדלות... אדרבה, השימוש בנימוק זה מטשטש לחלוטין את אמות המוסר.
ובהיות שכתבת ש"אתה בכלל לא חושב שזו השוואה איומה".. - דברים איומים לגמרי בעיני - אז אנחנו אכן "על אותו מישור", בלשונך, במובן של השייכות לעם ישראל.. אבל דברינו הרחק-הרחק זה מזה בסקאלה... כ"כ הרחק - שאינני מעונין כלל להמשיך בדיון על אמירת דברים כאלה. אתה כמובן יכול להמשיך להגיב כרצונך, אבל אני לא אקרא (כדי לא להתרגז מדברים כאלו), ולא אגיב (גם כי לא אדע על מה, וגם כדי לא להכשיל ולהעכיר כאן את האוירה, בהמשך של דיבורים שאני רואה אותם כיוצאים מכל פרופורציה שהדעת יכולה לסבול).
עם זה - חשוב שכתבת, לפחות מבחינתי. היה חשוב שאדע עד היכן מגיעים הלכי-מחשבה מסויימים. זה גם מסביר אולי כמה דברים.
שנה טובה.
גם בעניין הרשעים וגם בעניין השואה.
א. גם אני מסכים שרוב החילונים בימינו הם תינוקות שנשבו. ברור שאני מסכים שרוב רובם של היהודים קדושים ונעלים יותר מכל גוי באשר הוא. בכלל לא חלקתי על כך. אני התייחסתי לאמירה הקיצונית "היהודי הכי רשע יותר קדוש מהגוי הכי צדיק". לה ורק לה. עליה אמרתי שהיא אינה נכונה. אמנם הם מיעוט קטן, אבל לצערנו יש יהודים שם גרועים מהגויים. בשפה המדרשית והקבלית קוראים להם "ערב רב", בשפה ההלכתית הם נקראים "מינים ואפיקורסים" וכן "כגויים לכל דבריהם", ועונשים הוא היכרתות הנפש, וכן "מורידין ואין מעלין". זאת לעומת חסידי אומות העולם שומרי 7 מצוות בני נח, הזוכים לגן עדן תחתון.
אני מדבר לוגיקה פשוטה. אם יש לך השגות על מה שאמרתי, אתה מוזמן להגיד, אבל אל תרחיב את דברי מעבר למה שאמרתי.
ב. סדנא דארעא חד הוא. לכל הרע בעולם אכן יש יסוד משותף. לשואה, לאכזריות לבע"ח, וגם לפורנוגרפיה. זה לא אומר שהכל שווה ושאין סדרי גודל, אבל זאת הנחת יסוד חשובה לאדם המאמין. אחר כל זאת, יש גם קשרים יותר מורכבים. השואה, למשל, היא בעצם חלק מעונש הגלות, וכפי שתיאר המשך חכמה, ובעז"ה נקווה שהיא הייתה גם השיא שלו. כמו כן אי אפשר לנתק בין התהליכים בעם ישראל שקדמו לשואה. אי אפשר לבוא ולהגיד שאין שום קשר בין תהליך החילון וההשכלה לבין השואה. זה פשוט התעלמות מהסימנים שהקב"ה מראה לנו, ו"הזמנת" שואה נוספת, ח"ו. אנחנו לא בעלי הבית על המסרים, אבל להתעלם ממסרים שהקב"ה שולח לנו באופן ישיר, בהתאם מופלא לנבואות התורה והנביאים - אי אפשר לעצום עיניים.
אחר כל זאת, אחזור על דברי ואומר שאין כל מקום להשוואה בין סדרי הגודל והנזקים של השואה ושל גזירות לפיד. ועם כל זאת, יש יסודות משותפים ברצונות ובמגמות, וכמובן היסוד המשותף הבסיסי, שהוא כוחות הרוע בעולם, ג' הקליפות הטמאות.
אחדד עוד קצת את הדברים: כשאני מתייחס לשואה כנקודת השוואה ויחוס, אני מתכוון לכך שאני לא חושש להגיד שאם השואה הייתה X, אז גזירות לפיד הן X/1000000. מדובר במשהו סופי ומוגדר, שאני יכול להתייחס אליו וללמוד ממנו, גם אם במרחק גדול ובבידול ברור. לא מדובר בתופעה שמנותקת מכל מציאות אחרת בעולם.
בכל מקרה, אם אתה מחליט כמעט להוציא אותי מעם ישראל, נראה לי שתיאלץ לעשות זאת גם לרב אברהם וסרמן, שקישרתי למאמרו למעלה.
שבוע טוב!
"השואה" ו"גזירות לפיד" מוריד מחומרת השואה...
זה התחיל כהערה בחיוך..
על מחאה נחרצת על השוואה.. [שהיתה מגוחכת בעיני]
ומכאן לשם - הבאתם את זה למימדים של דיון עמוק וכבד..
תעשו טובה..
פעם אחת בחיים שלכם - תחליקו.
לקחת את דברייך ב"רצינות תהומית"...
אבל תמיד טוב לראות שגם בתוך מצבים לחוצים, אנשים שומרים על הומור (כמובן, הטעם לגבי מה נקרא "בדיחה" כנראה משתנה ממקום למקום, או מגבעה לגבעה..)
ועל הקשר הדברים וצורת הכתיבה - שיעידו שלא היה פה דיון מעמיק וחשוב.
את יכולה לראות שאני כתבתי בהומור - ולקחת ברצינות...
כנראה זה קורה גם לאחרים...
לא קשור בכלל לביקורת שיש למי שיהיה עליו.
רואים כמה טוב לאנשים פה, עד שהם יכולים "להתענג" על כתיבת דברים כאלו.. [ואפשר לחשוב שהוא "בכוונה" מעונין "לשרת" את אויבינו. מזיד להנאתו.. "פרעה" כזה...]
מי שרוצה "טעימה" מפרעה, שיסתכל על סוריה היום..
ומי שרוצה להשוות את נתניהו אליהם, לדעתי זה כבר ענין של מדע הפסיכולוגיה.
אליו לטובת יציאה לחופשה משפחתית
בדיוק כמו הכנסים השנתיים של לשכת רואי חשבון ולשכת עורכי הדין באילת, ועוד גופים מרכזיים במשק - נופש שנתי משפחתי, שממומן בחלקו כהוצאה מוכרת של השתלמות מקצועית מוכרת למס.
מקווה שזה מתאים לשאול פה ויהיו מספיק תשובות.
יכול להיות שעדיף לשאול בהו"ל.
אנחנו רוצים לצאת לצימר זוגי מהתקציב שנשאר לנו מהמילואים וכנראה נוסיף קצת.
מחפשים צימר חדר אחד לזוג, עם ברכה פרטית (באמת פרטית, שלא רואים אותנו ואנחנו לא רואים אחרים)
עם ארוחת בוקר יהיה נחמד אבל לא חובה.
תקציב של סביבות 1,000 שקל לילה, (נחמד אם יהיה בפחות) שני לילות בסוף אוגוסט כנראה (אני מקווה שלא יהיה עמוס או יקר מידי בזמן הזה, אין לנו כל כך אפשרות אחרת)
אזור בארץ: לא ירושלים או המרכז ממש, ולא צפון רחוק ודרום רחוק. אולי בשולי המרכז?
אנחנו מתניידים באוטובוסים.
עדיפות אם יש אטרקציות, מסלולים ודברים מעניינים לעשות באזור שאפשר להגיע אליהם באוטובוס.
אשמח לעזרה כי ממש לא מבינה בזה.
צימר במחסיה, עלה לנו 1000 לסופש
כל המתחם מגודר ורק שלכם יש בריכה וגקוזי פרטיים ומטבחון נוח.
אפשר להוסיף 200 ולהישאר גם מוצש עד ראשון בבוקר
אפשר להגיע בתחב"צ?
מחיפוש מהיר ראיתי שיש לפחות 4-5 צימרים ביישוב הזה. התכוונת למשהו ספציפי?
אשמח לעוד תגובות
(לא הייתי שם, רק ראיתי פרסומים)
אנחנו כנראה יותר מידי עירוניים בשביל זה, אין ברכה פרטית, וגם לא נראה שיש אופציות מה לעשות באזור מסביב.
אבל תודה, אשמח לעוד תגובות.
הנה הקישור: נוף החאן, צימר בכפר אוריה | Weekend
היינו אומנם עם שלושת הילדים ולא רק זוג, אבל גם לזוג זה שווה בהחלט לדעתי.
אני זוכרת שהמחיר היה נמוך יחסית למקומות אחרים ויכול להיות שדווקא כן יתקרב לתקציב (לא יודעת לגבי אוגוסט).
הבעלים של הצימר מקסימים.
יש שם בריכה שווה שפרטית בשעות מסוימות שאתם שם (בעל הצימר מסביר הכל כאשר מגיעים. בגדול כאשר זוג או משפחה רוצים להיות בבריכה ויש במתחם עוד זוגות אחרים אז או מחלקים מראש שעות ואז יש לכם שעות רק שלכם.
או נכנסים בלי לקבוע כאשר פנוי ואז סוגרים את הדלת של הבריכה עם הווילון וכך זה סימן לאחרים שתפוס ולא נכנסים
)
יש גם ג'קוזי גדול בנוסף. גם בחלק מהצימרים בפנים וגם ליד הבריכה עם מפתח ודלת וכנ"ל כאשר זה מתחלק לזמנים שהם רק שלכם).
זה באיזור צרעה ואשתאול, נוף מדהים, הרבה מסלולים. יש גם סניף איקאה קרוב אם שייך 
ומרכז של חנויות אוכל וכו' באיזור (לא בכפר אוריה עצמו אבל קרוב).
לא יודעת לגבי תחב"צ.
אנחנו נהנינו מאוד וממליצה
תהנו המון
איזה כיף ❤️
700 ללילה
נראה מאד יפה
כרגע מחפשים צימר באזור באר שבע או דימונה בלי בריכה, במחיר של עד 1,200 לשני לילות.
(גילינו שאפשר להזמין ברכה פרטית בנפרד מהצימר באזור. זה חוסך המון כסף)
אשמח להמלצות בכיוון.
יש לי חברה סופר סופר קרובה,
חברת נפש כמו שאומרים..עברנו הכללל ביחד..
ברגיל היינו מתחבקות חיבוק ארוך (יכול להיות כמה דקות) מלא משמעות ,צורה לבטא את האהבה ואת הקשר העמוק ומשמעותי, מתוך אהבה נקיה.
עכשיו אני מתחתנת עם הבחור שלי.
ואני לא יודעת מה לעשות.
האם זה סבבה שאני ככה מתחבקת איתה באמת מתוך אהבה כנה ואמיתי? האם זה משהו שאוכל לעשות גם אחרי החתונה. הרי למרות שיש לי את האיש שלי אני עדיין רוצה את החיבוק דווקה שלה, כמו שאני עדיין רוצה תחיבוק של אמא
מה אתם אומרים על זה
פשוט לעדכן את האיש שלי ואז זה סבבה??
מה אתם ממליצים, הכל זה יכול פשוט להמשך כרגיל?
וגם בכללי איך מנהלים חברות כלכך קרובה אחרי החתונה
לפני שבוע העלית פוסט על כך שחברה טובה שלך מתחתנת, ולך זה קשה כי את עדיין רווקה.
ועכשיו תוך מספר ימים את כבר מתחתנת בעצמך...?
תכלס השאלה הקודמת היתה לחברה שלי שרצתה לשאול... (חסום לה משום מה)
אבל אם באמת את מתייחסת לזה כמשהו גדול שיכול להשפיע על הזוגיות שלך- אז כנראה זה באמת עניין שצריך לפתור. קודם מול עצמך, ואח"כ מולו.
הרי זה לא אסור..
אבל כן נשמע לי מוזר שאת זקוקה לחיבוק ארוך מחברה כדי להרגיש את האהבה המיוחדת והנקייה בינכן...
בד"כ נשים מבטאות רגש באמפתיה בלהכיל אחת את השניה פחות יצא לי לחבק חברה שעות ברגיל (לא מדברת על מקרה קיצון נניח שמישהי מאבדת אדם יקר ואז נותנים לה חיבוק ארוך אלא כהרגל בינכן של חיבוקים ארוכים)
כן נשמע לי יותר נכון לשמור כאלה דברים לבעלך ובהמשך לילדים...בהצלחה
אין בזה משהו אסור מבחינה הלכתית
גם מבחינה רגשית לא רואה את הבעיה בזה
איני יכול לדמיין לעצמי מצב שבו משהו כזה היה מפריע לי (או לכל מי שאני מכיר) לכן איני רואה מה יש לעדכן כאן
וחתונה אינה סיבה לחתוך את כל קשרייך החברתיים, בחורך היקר אינו תמנון עם יכולת למלא את כל עולמך וצרכייך הרגשיים (ואני מניח שגם הוא אינו רוצה בכך)
בטופס 1301, בנספח שממלאים על השקעות בשוק ההון לפי טפסי 867, יש אפשרות לסמן שההכנסה היא מרכוש שהיה בבעלותך שנה לפני הנישואין - וזה כולל מניות או תיק השקעות.
ואז לייחס לבן הזוג חישוב בנפרד או לבת הזוג חישוב בנפרד על הרווחים בשוק ההון.
כך שאם מי מבני הזוג נכנס לנישואים עם הון מסויים, ואפשר להוכיח את מקור ההון, אם פקיד השומה יבקש הוכחות - אפשר לנצל הטבת מס זו בפקודת מס הכנסה.
אנחנו מתניידים בשני רכבים. בעלי מקבל מהעבודה רכב+דלקן של 7 מקומות, שלרוב נמצא אצלו. ויש לנו רכב פרטי שלנו (5 מקומות שלרוב נמצא אצלי) עד עכשיו הרכב הפרטי שלנו היו רכבים זולים ודי מתפרקים, לא כ"כ השקענו ברכב כי הוא שימוש בעיקר אותי לעבודה (ממש קרוב לבית) ובהקפצות של הילדים (שוב, לרוב נסיעות ממש קצרות)
עכשיו ב"ה כבר תקופה שהרכב 7 מקומות לא מספיק לנו❤️ אז הרכב הפרטי הופך להיות גם להרבה נסיעות (לשבתות ולטיולים) הרכב הנוכחי כבר מתפרק וכבר תקופה שאנחנו מחפשים רכב ממש טוב שיחזיק מעמד לאורך זמן. הקצבנו עד 50,000 אבל לא מוצאים משהו שמספק אותנו מבחינת הנתונים של הרכב😬
התחלנו קצת להתלבט אולי כדאי לנו להשקיע בליסינג. מצד אחד מרגיש לי קצת כמו לזרוק כל חודש כסף לפח. מצד שני, נותן לנו שקט נפשי עם הרכב (קצת זקוקים לזה)
אבל בסופו של דבר, לא באמת מבינים בליסינג עד הסוף…
נשמח לשמוע איך זה עובד. יתרונות וחסרונות.
למה צריך להתייחס כשרוצים להתחיל? על מה לשים דגש? מאמינה שאנשי מכירות של הליסינג יידעו ל"סובב" אותנו טוב, כדי להרוויח, אז רוצים לבוא כמה שיותר מוכנים מראש.
תודה לעוזרים🙏🏻
אבל אני מכיר אדם שהקים עסק למציאת רכבים יד 2, לפי תקציב וצרכים. הוא בעצמו מחפש את הרכב, בודק אותו, עושה משא ומתן עבורך על המחיר וכו'.
נעזרתי בו כבר פעמיים, וזה אחרי שהגעתי אליו דרך אח שלי שרכש דרכו. השירות עולה 3,300 ש''ח.
לדעתי, רק על מציאת תקלות שבאף מכון מורשה לא בודקים, הוא לגמרי שווה את המחיר. במיוחד אם אתם כמוני לא מבינים ברכבים .. והוא גם מילואימניק אז בכלל כיף.
אני לא מכיר אותו אישית ואין לי שום אינטרס...
לנו זה עלה 2000 אם אני זוכרת נכון (אבל היה לפני כמה שנים, אולי העלה את המחיר מאז).
עלות של ליסנג פרטי הבסיסי יהיה כ2000 שח לחודש בהתחייבות ל3 שנים.
עם סכום כסף כניסה ויציאה
כך שתשלמו כמעט 60-70% מערך של רכב חדש
אבל בסוף התקופה לא תשארו עם רכב
בליסנג תפעולי זה יעלה כמעט פי 2 כל חודש
נו בטח עליכם, רק שאני צריך לשלם פי 2 מירידת הערך בשביל שזה יהיה עליכם...
לכן עכשיו הלוביסטים של הליסינג נלחמים בתוכנית של מירי רכב (לא שגיאת כתיב) להפחית את כמות הטסטים למכוניות יחסית חדשות מפעם בשנה לפעם בשנתיים. בסוף ה"לחם והחלב" שלהם זה אנשים ששונאי תחזוקה של מכונית.
האם יש שם חנויות במחירים טובים?
מחפשים בעיקר ספה ומיטת ילדים, אולי גם שולחן אוכל ותנורים
אבל במג'יק קאס העברנו הרבה שעות מאוד מהנות
זה חור עולם. חוץ מברכב אין דרך להגיע לשם וגם אין סיבה.
שווה אולי לקפוץ
לנסוע ספיישל אני חושב שבירושלים יהיה יותר מבחר ובמנעד מחירים גדול יותר
אבל לפני שרצים לחנויות
90% מהחנויות ממציגות את הדברים שלהם באינטרנט
מציע לעשות את השוואת המחירים באינטרנט ורק אחרי שנסגרים על משהו ספציפי לנסוע לראות אותו פיזית
נראה לי שהשאלה מורכבת משתי חלקים, אחד מופנה לגברים שבינינו ואחד לנשים:
לגברים: האם אתם משתפים את האישה שלכם באתגרים שאתם חווים מול נשים אחרות?...
לנשים: האם אתם מעוניינות שהבעל שלכם ישתף אתכם בנושא הזה? שיהיה פתוח עד הסוף?
האם קרה לכם שהוא שיתף אותכם, ומה היתה תגובתכם [המודעת והלא מודעת..]?
אני משתף בצורה קיצונית.
זה העלה את הזוגיות שלנו עשרות מונים למעלה,
פתר הרבה מאוד בעיות שהיו לנו (בעיקר לי),
ושחרר הרבה מתח וחרדה.
אבל זה הגיע עם השנים, לא חושבת שהיינו בנויים לזה בשנים הראשונות.
צריך ביטחון עמוק אחד בשני ובמקום שלנו, חוסר שיפוטיות וקבלה, לא רק בתחום הזה.
צריך המון נפרדות והבנה שלא כל מעשה שהשני עושה קשור אלי.