מה אתם אומרים..tomerittal

בס"ד

צריך להגיד תפילה לשלום המדינה?

אני אגיב ראשון..tomerittal
שמעתי אתמול שמישהו שאל רב ממש חשוב, ואז הרב אמר לו שבודאי צריך להגיד. התפילה הזאת היא להגיד לקב"ה שיתך שכל למעשים של המדינה, ולא בגלל שאנחנו מסכימים עם המעשים שלהם!!
הרב הביא משל לאנשים שנתקעו במטוס, והמטוס בסכנה, בגלל שטות של הטייס. עכשיו.. אפשר לקלל את הטייס כמה שהוא טמבל - שזה ישה את המצב גרוע יותר. הסיכוי שהמטוס יעשה ח"ו תאונה, הרבה יותר גדול.. לעומת זאת, אם אנחנו נתפלל שה' יעזור לטייס זה הרבה יותר יעזור!
ואני שניאלעד
כהמשך למשל המוצלח של אותו רב, אני סובר שבמציאות ההזויה של דורנו הטייס פשוט החליט להפיל את המטוס, (כתוצאה מסברות כרס, לחצים או סיבות שוליות אחרות) ולכן הייתי מבקש מאותם נוסעים שיודעים גם הם להטיס מטוס שיחליפו אותו.
ואני שלישית....חסידת בן זמרה
אני חושבת שכדי להגיד את התפילה הזאת אבל במקום לברך את המדינה לתקן אותה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
אין שום שאלה, אין להגיד כלל וכלל את התפילה הזאתימין אמיתי
בס"ד

צריך להתפלל שה' יעניש אותם.

ע"פ ההלכה את המוסרים צריך לשנוא.

וע"כ ודאי שאין להתפלל על הפושעים שמנשלים יהודים מאדמתם בטענה מתועבת שהמקום 'לא חוקי' - אבל מאלפי הבתים הלא חוקיים של הערבים הם מתעלמים.

ודאי שאין להתפלל על יהודים שמשחררים רבי מחבלים, רוצחים שפלים עם דם על הידיים כמחווה מרושעת לאבו-מאזן ימ"ש.

ודאי שאין להתפלל על מי שאוסר יהודים שאשמים ב'הסתה', אבל לא עוצר את השמאלנים שלא רק מסיתים נגד צה"ל, אלא עושים בפועל, וזורקים על החיילים בקבוקי תבערה וכמעט הורגים אותם.

המצב לא יאומן!

שמאלנים זורקים מדי יום ויום בקבוקי תבערה על חיילים ומיידים עליהם אבנים, והתגובה היא 'אמצעים לפיזור הפגנות' - תארו לכם מה עושים לימנים שככה עושים, כשמדובר בימנים מסוגלים לאסור אותם למשך 20 שנה ח"ו.
אבל כשמדובר בשמאלנים - אפילו אין מעצר, אלא רק 'אמצעים לפיזור הפגנות'....

ע"כ ודאי שאין להתפלל עם הרשעים הללו הפועלים בברוטאליות כנגד יהודים!
גמלי יש משל:שבונץ'
[תח"ל-בזכותך!]
לדוג' יוסף נותן לשאול אגרטל פרחים, הבן הקטן של שאול -דויד הרס את האגרטל,- שאול מאשים את יוסף בזה,ולא מודה לו שהביא לו את האגרטל... מה אשם יוסף שהבן של שאול הרס ת'אגרטל??

ככה אנחנו ה' נתן לי את מדינת ישראל...ודי בגללנו [=העם] היא ניראת ככה...בגלל זה לא נודה לריבו"ש על ההזדמנות, ...! וחוץ מיזה אם תסכלו על המילים ,רוב המשפטים ממש חזקים וטובים...וממש אפשר להתחבר אליהם.]
תפילה ל'ה יתברך..שיתקן את המדינה..יקירה
ותודה שאנחנו בכלל בארץ ישראל...מודעים על זה
המשך למשל המטוסהכהניסט הנודד
המטוס כבר מרחק קצר מהקרקע לכן צריך לתפוס מהר את המצנח הקרוב ולקפוץ ממנו.
צריך לנטוש את המדינה (אך לא את הארץ).
מובן שצריך להגידgust me
רק שצריך לצנזר את "ושלח אורך ואמיתך לראשיה שריה{צריה} ויועציה"-את זה

מצטער מאד אבל אני לא רוצה לברך את הרשעים האלה!!! שתיפח רוחם כבר....

אבל על המדינה עצמה שקמה אחרי 2000 שנותגלות טבח אונס השפלה מסעות צלב אינקויזיציה והשכלה ואונס של בנות ישראל והשואה הארורה......
מה השאלה כאן בכלל?????????

אבל לברך את הרשעים האלה??? תיפח רוחם ונשמתם של אולמרט שר"י וכל יועציו
ועליו נאמר "למשומדים אל תהי תקוה"{כגרסת הרמב"ם הלא מצונזר בהלכות תפילה}

וכמובן ידוע דעת מו"ר הרב דב ליאור ורב אברום שפירא זצ"ל.....על האם להגיד את ברכת המדינה...{וכמובן שלהגיד עם ברכה-כי אדם שאומר הלל ללא ברכה כאילו אמר פרקי תהילים<לספרדים שכאן חייבים לברך>}

אכן, ה' ישלח להם עונש.ימין אמיתי
הכהניסט הנודד...tomerittal
באמת בכנסת יש אנשים שעשו פשוט מעשי רשעות... אתה צודק אין מה להגיד. אבל אנחנו רק מבקשים שהקב"ה יתקן אותם. הראי"ה זצ"ל אמר שהמדינה 'אתחלתא דגאולה'. המדינה, שיש לה מלא כח, תביא לנו בעז"ה את הגאולה.
לכן צריך לשנות את המדינה..
רק הערה קטנההכהניסט הנודד
הרב קוק זצ"ל נפטר 40 שנה לפני פרוץ המדינה, הוא בכלל לא ראה אותה.
יש לך חוצפה גדולה להרוס את האשכולואלאד
עם עובדות
ומה עם הבן שלו?אלעד
תיקון: הרב זצ"ל נפטר כ12 שנים לפני קום המדינהאלעד
ומי שטיפונת מעיין בכתביו לא יכול שלא להתרשם שהרב קוק הכיר את הנפשות הפועלות וידע להעריך בדיוק איך תראה המדינה בעתיד (והוא לא חסך בביקורת כלפיה בנושאים הדורשים תיקון)
איזה שטויות!סבא גפטו
אתה יודע שהראי"ה הקים תנועה שאמורה היתה להוות תשובה ל'ציונים' של הרצל ושות'? (היום, בדיעבד, הרבנים כמו שרלו ושות' מתרצים את זה שבהמשך הוא התחבר איתם, רק הוא רצה להקים תנועה שיהיה לה פן 'תורני'.... - הרי ברור לכולנו שאין בין תורת ישראל לאותם 'ציונים'!)
איזה שטויות!tomerittal
... אז מה עם בנו? הרצי"ה???? הוא כן היה בקום המדינה!!
גם בתקופת הרב זצ"ל היו מחשבות רעות .. להקים מדינה יהודית בחו"ל וכ'ו...ובכ"ז הרב אמר 'אתחלתא דגאולה'!
על אוגנדה?ואלאד
תיקון: הרב זצ"ל נפטר כ12 שנים לפני קום המדינהאלעד
ומי שטיפונת מעיין בכתביו לא יכול שלא להתרשם שהרב קוק הכיר את הנפשות הפועלות וידע להעריך בדיוק איך תראה המדינה בעתיד (והוא לא חסך בביקורת כלפיה בנושאים הדורשים תיקון)
תפילה להשבת מלכות בית דודאנונימי (פותח)
די לחיות בהיסטוריה
הרב קוק דיבר על מדינה ש...יהודי שמח
"כל חפצה יהיה לגלות את ה' אחד ושמו אחד" (ציטוט ע"פ הזיכרון, לא ממש מדוייק - אבל העיקרון ברור) - על מדינה כזו אני לא יודע מה הוא היה אומר, כאשר הרצון שלה הפוך לחלוטין מהמדינה שהוא דיבר עליה..
אני חושבתאוריין
בס"ד
אני חושבת שצריך להגיד תפילה לשלום המדינה, כי השם נתן לנו מתנה(מדינה) וזה שאנחנו הרסנו אותה זה לא אומר שלא צריך להגיד תודה..
וחוץ מיזה המדינה ראשית צמיחת גאולתינו וקידוש השם...
לאורייןיאירו
אני בכלל לא בטוח שככה חשב הרב כהנא בסוף ימיו. במיוחד שקרא להקים את מדינת יהודה.
ליאירואוריין
בס"ד
הרב כהנא הי"ד ירד ממדינת יהודה, וגם מדינת יהודה זה רק אם יחליטו לפנות את יהודה ושומרון..
וגם אפשר לשאול את הרב קרויזר הוא ממשיך בדרכו של הרב כהנא הי"ד.....
לאורייןיאירו
לא נכון הרב מינה את מיכאל בן חורין (נוב בגולן) להקמתה ויש גם את המכתב (הצוואה-ניקח את גורלנו בידנו) האחרון שכתב הרב בנימין שבה הוא מבקש שהמדינה תעזוב אותנו בשקט ושאנחנו נאבטח את עצמנו. מה אומר הרב קרויזר?
לאורייןהכהניסט הנודד
דברי הרב מאיר כהנא בקונגרס מדינת יהודה
נכתב על ידי הרב מאיר כהנא
כ"ג שבט התשמ"ט

"נודע ביהודה אלוקים, בישראל גדול שמו" (תהלים עו:ב). שלטון זר לעולם לא יקום בישראל, כי "נודע ביהודה אלוקים". ובע"ה נגיע ליום שגם "בישראל גדול שמו", לאחר שייוודע ביהודה אלוקים.

בשבת זו, עם ישראל יתכנס בבתי הכנסיות ויקרא בפרשת בשלח שבני ישראל יצאו "ביד רמה" משעבוד לחירות. אך עדיין לא נגמר הסיפור עם מצרים. אומר ה' למשה (שמות יד:ד): "וחזקתי את לב פרעה... וידעו מצרים כי אני ה'". כל מטרת יציאת מצרים הייתה להוכיח לפרעה גס הרוח והגאוותן שאמר "לא ידעתי את ה'", "מי ה'" - שהוא עוד ידע ויראה מי ה'. "ואכבדה בפרעה ובכל חילו ברכבו ובפרשיו" (שמות יד:יז) - כשהקב"ה פורע מן האומות, שמו מתגדל באומות. " נודע ביהודה אלוקים ... שמה שבר רשפי קשת" (תהילים עו:ב,ד) - כאשר שוברים את הקשת והמגן של האויב ע"י ממלכתיות יהודית וריבונות יהודית, כאשר שוברים את האויב, אז "נודע ביהודה אלוקים", ושמו מתגדל ומתקדש בעולם. אך ח"ו כשזה הפוך, כשפחד נפוץ בתוכנו, כשיהודים מפחדים, אין חילול השם גדול מזה.

אנו חיים בתקופה שבה דופק המשיח על הדלת ואומר: 'פִתחו לי, אני רוצה להיכנס'. אך בצד השני עומדים יהודים גמדים, ננסים, ואומרים (שר החוץ, לא איש שמאל, "ביתר מגיב רקבון ועפר"): 'איננו צריכים לשנות דבר'. צנחנים צעקו על [ראש הממשלה] שמיר שהוא לא יודע מה קורה כאן, והוא דיבר איתם על פשרות. הם מכינים את ההחזרה של יהודה ושומרון. פרס היה פגר מת, ושמיר החיה אותו כדי שתהיה לשניהם ממשלה.

המדינה בוערת. אנחנו מחוייבים לקדש שם ה'. אנחנו יודעים מהי הבלגה משנות המנדט הבריטי. טענו המנהיגים דאז: טוהר הנשק, הבלגה. הבלגנו. הערבים רצחו, ואנחנו הבלגנו. בשנים תרצ"ו-תרצ"ח יהודים נרצחו יום יום, המנהיגים הבליגו. קם יהודי בשם דוד רזיאל –היום הוא גיבור האומה אפילו יש ישוב, בול ורחובות על שמו - והוא הרכיב פצצה, שם אותה בקרטון, והניח אותה בעיר העתיקה. עשרים ושבעה ישמעאלים הלכו לעולמם - כן ירבו. והוא עכשו גיבור האומה. בזמנו אמרו עליו: "טרוריסט", "פאשיסט", אולי גם "גזען". אך הערבים למדו לקח. "הבא להורגך השכם להורגו". זה לא כהנא, זה תורת ה'. "כל המרחם על האכזרים...". איזה ממשלה יכולה לומר "ידינו לא שפכו את הדם הזה"(דברים כא:ז)? יש שני שותפים לרצח - הערבים והממשלה.

רצוני, תקוותי, חלומי ותפילתי - שלא יהיה צורך במדינה נוספת; שממשלת ישראל תקום ותבין מעצמה שאנו חיים במצב של אבסורד. אבל אם מדינת ישראל אינה רוצה בחלק מארץ ישראל, היא תקבל את מדינת יהודה.

"לזרעך נתתי את הארץ הזאת מנהר מצרים עד הנהר הגדול נהר פרת" (בראשית טו:יח) - הבטחת הארץ לאברהם אבינו. ארץ קדושה לעם קדוש, ארץ סגולה לעם סגולה. אין לנו זכות על הארץ הזאת, אלא חובה. אדם יכול לוותר על זכותו, אבל לא על חובתו. הרמב"ן כתב (בהוספות לספר המצוות לרמב"ם, עשה ד): "שנצטוינו לרשת הארץ אשר נתן הא-ל יתעלה... ולא נעזבה ביד זולתנו מן האומות... מלחמת מצוה". אסור לוותר על אף שעל של ארץ הקודש, וזה איסור דאורייתא. כשיצא יואב למלחמה עם עמון, והאויבים כיתרו אותו, אמר לאחיו אבישי (שמואל ב י:יב): "חזק ונתחזק בעד עמנו ובעד ערי אלקינו...", ופירש הרד"ק: "'ערי אלקינו' - שלא יכבשו אותם מידינו, שאם יכבשו אותם, לא יהיו ערי אלקינו אלא ערי אלהים אחרים". הארץ שייכת להקב"ה, והיא אדמת קודש, וברגע שיהודי מפקיר אותה, היא כבר לא אדמת אלוקינו אלא אדמת אלוהיהם.

יפתח הגלעדי היה שופט (לא שופט כבימינו), והיה גדול בדורו - "יפתח בדורו כשמואל בדורו". הוא שומע שבני עמון באים להילחם עם ישראל, ושלח אליהם שליח (שופטים יא:יב): "מה לי ולך" - הרי אנו רוצים שלום... עמון ענה לו: "כי לקח ישראל את ארצי בעלותו ממצרים ועתה השיבה אתהן בשלום..." - ממש כמו ערפאת, שטחים תמורת שלום. הוא לא דיבר על סיני או על יהודה ושומרון, אלא על הגדה המזרחית של הירדן. בוודאי היו ארבעים אלף שהפגינו בכיכר מלכי ישראל, לוותר לעמון... אבל יפתח ענה לו "הלא את אשר יורישך כמוש אלהיך אותו תירש, ואת אשר יוריש ה' אלקינו לנו אותו נירש". והלך למלחמה, כי לא מוותרים על שום חלק של ארץ ישראל.

אברהם אבינו נענש כי כרת ברית עם אבימלך מלך פלשתים. אמר אבימלך לאברהם (בראשית כא:כג): "ועתה השבעה לי... ועם הארץ אשר גרתה בה". ואומר המדרש (בראשית רבה נד:ד): "אמר לו הקב"ה: אתה נתת שבע כבשות בלי רצוני - חייך שאני משהה בשמחת בניך ז' דורות. אתה נתת לו ז' כבשות בלי רצוני - חייך כנגד כן הורגים מבניך שבעה צדיקים, ואלו הן: חפני ופנחס ושמשון ושאול וג' בניו. אתה נתת לו ז' כבשות בלי רצוני - כנגד כן בניו מחריבין מבניך ז' משכנות, ואלו הן: אוהל מועד וגלגל נוב וגבעון ושילה ובית עולמים תרֵין. אתה נתת לו ז' כבשות בלי רצוני - כנגד כן ארוני חוזר בשדה פלשתים ז' חדשים". והרשב"ם שם כתב: "חרה אפו של הקב"ה על זה, הרי ארץ פלישתים הוא בכלל גבול ישראל".

ואם בארזים נפלה שלהבת, מה יאמרו איזובי שמיר [ראש הממשלה]!

יש הטוענים: הרי ביום הכיפרוים אדם שהוא חולה מסוכן, מותר לו לאכול; קל וחומר שפיקוח נפש דוחה שטחים. אך האם כל הרבנים שחושבים כך, חושבים כך גם על הכותל ועל בני ברק?! בהלכה יש מצווה הנקראת "מלחמת מצווה" - חובה לצאת למלחמה. כתב הרמב"ם (הלכות מלכים ה:א): "ואיזו היא מלחמת מצוה... שבעת העמים, ועזרת ישראל מיד צר שבא עליהם". וזה על פי הירושלמי בסוטה (פ"ז). יש מצוה לצאת למלחמה. איזה הגיון יש לומר שפיקוח נפש דוחה מלחמה, והיא אינה מצוה אלא אם כן אין סכנה? אלא, פיקוח נפש דוחה את כל המצוות חוץ מזאת, כי אותן ניתן לקיים כשאין סכנה, אך מצוה זו בעצם מהותה היא מסוכנת, אם תאמר שפיקוח נפש דוחה מצוה זו, עקרת מצוה מדאורייתא. וכך כותב ה"מנחת חינוך" (מצוה תכה): "נהי דכל המצוות נדחות מפני סכנה, מכל מקום מצוה זו דתורה ציותה ללחום בהם, וידוע דתורה לא תסמוך דינים על נס, ובדרך העולם נהרגים משני צדדים בעת המלחמה, מכל מקום חזינן... דחויה סכנה מן התורה במקום זה".

היה לנו חזון של שיבת ציון, יצאנו מהבושה ומהפחד של הגלות, וחזרנו לארצנו עם גאווה לאומית. ועכשו יהודים מפחדים ללכת לכותל. זו בושה וחרפה לנו.

היום בירושלים יסדנו את המדינה היהודית, מדינה יהודה.

"חזק ונתחזק בעד עמנו ובעד ערי אלקינו, וה' יעשה הטוב בעיניו" (שמואל ב' י:יב).
ובכלל, הערב רב מקבלים כוחם מהתפילה הזויהודי שמח
כל ס"מ צריכים חיות מהקדושה ע"מ להתקיים, ואת זה במקרה דנן הם מקבלים מהתפילות שיהודים מתפללים עליהם, במקום להתכוון בברכת 'למינים' וכו' "ומלכות הרשעה מהרה תעקר" - על שלטון הערב רב השולט פה בארה"ק!
יש את זה גם בסרטון באינטרנטיאירו
באתר של הספרים של הרב כהנא אני חושב יש צילום של השיעור/הכנס הזה
שאלה לאלו שחושבים שצריך להגיד.neriag
זה לא נראה לכם קצת משוגע להגיד "שא אורך ואמיתך לראשיה שריה ויועציה" ודקה אחר כך להגיד "ואת כל הרשעים ישמיד"?
ושלח לעזאזל את ראשיה שריה ויועציההכהניסט הנודד
אין לי מושג כ"כ מה רבנים אומרים. אומר את דעתי.א"ר יצהראחרונה
"התפלל בשלומה של מלכות,שאלמלא מוראה איש את רעהו חיים בלעו."
נראה לכם שיש עוד מורא מלכות?(מדינה בשבילנו.)אנשים עושים מה בראש שלהם. הם כבר בולעים איש את רעהו. כידוע לכולנו המשטרה לא ממש פועלת.
הם משחררים פושעים על ימין ושמאל,חוץ מה"פושעים" הלאומיים הימניים.
הם לא אוכפים את חוקי התנועה כמו שצריך,והתוצאה-הרוג+לכל יום מתחילת השנה.ועוד טעויות מהסגנון הזה.
ואנחנו עוד מתפללים לשלום הנפילה הזו?
נראה לי לא שייך ולא נכון בקיצור-לא.
יומוצלח וחורף בריא נבנה את היכל ה' יבנה המקדש!
הדמיה של אוטובוסים ממותגים - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 2 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 3 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 4 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 5 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 6 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 7 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 8 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 9 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 10 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 11 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 12 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 13 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 14 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 15 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 16 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 17 - חל"פ הגבעות AIנ אאחרונה
כל דכפין ייתי ויחזהימח שם עראפת

קיצור, בא לי לעשות טיול כמה ימים ביו"ש. יש בעיה, בטחונית בלילות. אי אפשר לישון במצפה מבודד וכדו'. קיצור, חשבתי לטייל מחווה לחווה, דהיינו לפתוח אוהל בחוות ולישון שם, ולהפוך את הטיול מסתם טיול, לטיול בלי שבילים, מחווה לחווה. קיצור, מישהו מתעניין בקונספט?

בואו נארגן קבוצה ונתקדם.

ראיתי שיש עכשיו תוכנית להחזיר את השליטה לכביש 449נ א

ליד עפרה. ויש את חוות חסד לאברהם ואת חוות האורנים שנמצאות באזור היישוב עפרה.

אשמח לשמוע מידע על התוכנית ועל החוות, אם מישהו יודע..

תודה

קטע. נסעתי משם לפני 10 שנים הביתה לבית אלמשה

אף פעם לא חשבתי שיהודים לא נוסעים משם.

שמעתם על חוות חסד לאברהם ועל חוות האורנים ליד עפרהנ א

אשמח למידע

איזה מידע?רקאני
כל מידענ אאחרונה
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה